Husk mig
â–¼ Indhold

Hit med pengene..!Side 9 af 9<<<789
17-09-2016 16:38
Jakob
★★★★★
(5398)
­Jeg ser ikke meget TV mere, men jeg fik lige et klip af Statsminister Lars Løkke Rasmussen, hvor han sagde noget i denne retning:

"Vi må være forberedt på, at der kan komme en tid, hvor vi ikke vil klare os så godt økonomisk som de andre lande, vi normalt sammenligner os med, og det kan nok godt gå ud over vores selvforståelse som danskere."


Ja, når jeg mindes hans nytårstale, hvor han forklarede, at intet er vigtigere end penge, fordi hvis vi bare har penge, så kan vi få alt det, vi drømmer om, så tænker jeg da også, at der måske kan blive brug for at justere på værdinormerne, hvis vi ikke skal ende som verdens ulykkeligste folk.


Det er måske faktisk slet ikke særlig klogt nogensinde at sætte noget så overfladisk og flygtigt som penge i centrum for velfærden.
Det holder ikke i længden, og det skaber et forkælet og grådigt folk, og nedgangen kommer til at gøre ondt.
Og det bliver kun ekstra ondt, fordi de lalleglade danskere bare sælger ud af statsejendom og ridder med på forbrugsbølgen i stedet for at spare op til de magre år f.eks. ved at investere klogt i VE og anden form for økologisk bæredygtighed.Men der er måske en redningsplan, som kan redde os fra ulykke en tid endnu:

I stedet for at gøre det lidt ad gangen, så lad os i stedet sælge hele Danmark samlet på auktion og dele rovet, hvorefter enhver må klare sig selv.


Hvis vi undlader at fortælle, at landet er smask forurenet og tømt for råstoffer, så kan vi måske endda få en ganske god pris.
Og tænk så mange bekymringer, vi vil slippe for, når vi ikke mere har et land at tage ansvar for.
Mange danskere føler sig heller ikke som danskere mere. De føler sig som europæere, så de må nok hilse forslaget velkommen.

De utilfredse danskere, som føler, at der er for lidt kage til dem, kan jo også kun findes, fordi der findes et Danmark.

Så det er vel bare med at få auktionen sat i værk..?Måske skinner det igennem, at jeg er lidt træt af, at mange af de gode økonomiske forslag i denne tråd nok skal blive anvendt og allerede er sat i funktion, ikke til økologi og bæredygtighed for fremtiden, men for at holde en kunstigt opblæst velfærd ved lige samtidigt med, at man giver skattelettelser.
Det sidste kan dog måske føre til valg, men hvor meget vil det ændre..?

­
Tilknyttet billede:

21-09-2016 09:47
Jakob
★★★★★
(5398)
­
­Jeg vil gerne endnu engang prøve at forklare, hvorfor det er så vigtigt, at det er staten, der ejer de store vindmøller i den danske energiforsyning.

Det har intet at gøre med, at jeg foretrækker socialisme frem for kapitalisme.
Jeg mener faktisk, at sagen er så vigtig, at der ikke er plads til en luksus som ideologisk tænkning.
Det bør i stedet handler om sund fornuft og danskernes tryghed for fremtiden.

For det første er der et hensyn til de borgere, som vil blive generet af flere landvindmøller.
Dette hensyn kan udvises med langt større demokratisk konduite, hvis det er staten, der står for driften, frem for nogle aktionærer, som hensynsløst bare vil have, at vindmøllen altid kører helt ud til kanten af loven, så den kan trække så mange penge hjem som overhovedet muligt.
Fortrydelse og justering af driften er ikke mulig eller i hvert fald meget kostbar, når først investorerne har baseret deres investering på en lov.
Sammenligner vi med solcellestrøm, som er fem gange så dyr, vil der selvsagt være god økonomisk plads til at standse en vindmølle, som f.eks. generer nogle borgere for meget om søndagen. Driften i let vind, hvor vindmøllen er mest hørbar og producerer mindst, kan om nødvendigt efter behov også nemt begrænses. osv..

For det andet vil det måske også blive nemmere for de implicerede at acceptere lidt støj, når de ved, at vindmøllen giver strøm til danskerne og deres sygehuse, skoler osv., mere end de er beregnet til at give fremmede investorer profit i tegnebogen.

For det tredje, og det kan blive det allervigtigste, vil de private investorer have en magt over det danske energisystem i en grad, så det kan ende i ren afpresning, som vi ikke kan afvise uden at ophøre med at bruge energi og sætte hele samfundet i stå.
Tænk på "guldmand saks", der har investeret hele butikken i grøn energi. Hvorfor tror du, de har gjort det..?
Jeg er ikke et sekund i tvivl: "They want to grab us by the balls..!"
De har indset svagheden i ideologien, og de har tænkt sig at udnytte den fuldt ud, når tiden er inde til det.
Tænk f.eks. på de kostbare magneter i moderne vindmøller. Disse magneter består af sjældne jordarter, som også bruges til elektronik, og prisen på disse jordarter vil kun stige til det uhyrlige i fremtiden. Der kan komme en dag, hvor de vil vælge at skrotte vindmøllerne med stor profit bare for at få magneterne, og hvor står vi så.. lille Danmark..??Et hasardspil om de vigtigste elementer i Danmarks trivsel var engang heller ikke borgerlig politik.
Vi har da også stadig offentlige skoler, offentlige sygehuse, offentlig infrastruktur, og hær og politi er endnu heller ikke lagt i hænderne på private investorer.
Lad os alle værne om det vi bygger op til fremtiden frem for at sælge ud af det og senere købe det tilbage igen i dårligere kvalitet til en alt for høj lejeværdi.

Tænk over det, før vi alle sidder i saksen. Nogle steder er løbet allerede kørt af sporet, og andre steder er klokken nu blevet fem minutter i tolv.


Ret mig, hvis jeg tager fejl.­
­
Redigeret d. 21-09-2016 09:49
Side 9 af 9<<<789

Deltag aktivt i debatten Hit med pengene..!:

Husk mig

Lignende indhold
DebatterSvarSeneste indlæg
Vandenergi for alle pengene!213-06-2010 12:02
â–² Til toppen
Afstemning
Bør der indføres en klimaafgift på oksekød, som foreslået af Etisk Råd?

Ja

Nej

Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2016 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik