Husk mig
▼ Indhold

Verdens ekstremt vejr...



Side 1 af 8123>>>
Verdens ekstremt vejr...25-11-2009 23:23
rick_uk
★★★★☆
(1140)
'Skybrud i Saudi Arabiens ørken' (25/11-09)


Et kraftigt skybrud har onsdag morgen sat gaderne under vand i den saudiarabiske by Jeddah, hvor der på kort tid faldt, hvad der svarer til et års regn.

I den saudiarabiske by Jeddah, der ligger ud til Det Røde Hav har man onsdag haft et usædvanligt kraftigt skybrud. Gaderne lignede floder efter et uvejr havde givet 70 mm regn i løbet af ganske kort tid.

Regnen faldt onsdag morgen dansk tid, og de 70 mm er mere regn end der normalt falder på et helt år i den ellers knastørre saudiarabiske ørken.

Normalt falder der 56 mm regn om året i Jeddah - og det meste af den falder fra november til januar. November måneds normale nedbørsmængde er 18 mm - og den 'kvote' blev onsdag morgen i den grad opbrugt.


[et par lange engelske citater er fjernet fra tråden]


Vh rick

Vi har hørt varslerne. Klokken tikker....Informerede valg.
Redigeret af branner d. 20-04-2013 23:20
25-11-2009 23:39
rick_uk
★★★★☆
(1140)
'Afrika trues af kraftige cykloner' (25/11-09):

Tropiske cykloner der rammer Mozambique medbringer dødbringende oversvømmelser og smadrer infrastrukturen.

Afrika rammes også af tropiske cykloner:

I medierne ser vi ofte billeder af de ødelæggende tropiske cykloner. I henholdsvis Amerika og Asien bruges benævnelserne hurricane og tyfon. Vietnam er et af de asiatiske lande der i særdeleshed er udsat for tyfoners hærgen, fordi kystområdet er lavlandet, ligger i et cyklonområde og har en meget lang kyststrækning. Den seneste tyfon dræbte 91 vietnamesere i begyndelsen af denne måned, mens den danske kongefamilie besøgte landet. Det er sjældnere, at vi hører om cykloner i Afrika, men Mozambique er faktisk lige så udsat som eksempelvis Vietnam.

Tropiske cykloner i Afrika er mest dødbringende i Mozambique:

Mozambique i Sydøstafrika er ligeledes lavlandet, med en lang kyststrækning og placeret, så landet bliver ramt af en såkaldt cyklonbane. Dvs. den bane hvor cykloner bevæger sig fra det indiske ocean til Afrika. Faktisk er Mozambique det land i Afrika der lider mest på grund af tropiske cykloner. Ganske vist er Madagaskar det land der rammes oftest, men langt de fleste mennesker på den afrikanske østat bor højt over havoverfladen. Det er ikke tilfældet i Mozambique. Her bor store dele af befolkningen langs kysten eller i floddeltaer langs de mange floder der gennemløber landet. Netop nær kysten og i floddeltaerne er man ekstra udsat, fordi cykloner medbringer oversvømmelser. Selvom vindstyrken i tropiske cykloner er ødelæggende, så er det oversvømmelser der er mest dræbende. Tænk bare på den flodbølge der oversvømmede New Orleans i 2005. Det seneste tiår har rekord mange tropiske cykloner haft landgang i Mozambique. De værste ødelæggelser oplevede det fattige afrikanske land i 2000 og 2001, men også de sidste par år har cykloner hærget.


Tropisk cyklon Jokwe fra 2008 og Favio fra 2007:

I 2008 dræbte cyklonen Jokwe 28 mennesker da den snittede Mozambiques kyst. Tusindvis af huse blev blæst omkuld - og værre - store landbrugsarealer blev fuldstændig ødelagt.

Cyklonen Favio fra 2007 var stærkere end Jokwe og dødstallet var endnu større. Favio havde landgang i Inhambaneprovinsen og der blev Infrastrukturen totalsmadret. Cyklonen fortsatte mod nord og 150.000 mennesker langs Zambezifloden måtte sande, at deres afgrøder og huse blev oversvømmet.

I fremtiden bliver cyklonerne mere drabelige:

Selvom det er bemærkelsesværdigt, at man de seneste årtier hvert årti har konstateret et større antal cykloner ramme Mozambique er fremtidens fare i højere grad kraftige end hyppigere cykloner.

Prognoser peger nemlig ikke på der skal komme flere cykloner i fremtiden. Desværre vil dem der rammer landet blive kraftigere. Det passer i øvrigt overens med at havet nær Mozambique bliver varmere. Varmt havvand er en af de betingelser det skal til for cykloner dannes og udvikles. Des varmere havvand des mere brændstof er der til cyklonudviklingen.

Større flodbølger og voldsommere oversvømmelser:

Kraftigere cykloner medfører også større flodbølger og mere regn. Når den generelle vandstand samtidig stiger, så vokser de potentielle ødelæggelser enormt. INGC, det lokale varslingsberedskab, er meget bevidste om dette og peger eksempelvis på at den næststørste havneby Beira bør sikres mod fremtidens voldsommere klima, hvis man vil undgå en "New Orleans".

Fremtid med flere oversvømmelser og hyppigere tørke:

Mozambique er ofte præget af oversvømmelser og ikke kun i forbindelse med tropiske cykloner. I morgen kommer der i 18:20 vejrudsigten et indslag om tørke og her på hjemmesiden en artikel om en fremtid med såvel flere tørkeperioder som oversvømmelser.



Vh rick

Vi har hørt varslerne. Klokken tikker....Informerede valg.
26-11-2009 01:28
Morten Riber
★★★★★
(2298)
Prognoser peger nemlig ikke på der skal komme flere cykloner i fremtiden. Desværre vil dem der rammer landet blive kraftigere.


Hvilke prognoser? Mener du prognoser der hviler på de for tiden så omdiskuterede forskerere, som tilsyneladende har misbrugt deres magt til at manipulere klimavidenskaben til ukendelighed?

Jeg spørger bare, for hvis det er tilfældet, er der vist ikke mange som beskæftiger sig med med klimaforskning som for alvor tager sådanne prognoser alvorligt. Ikke engang alarmister. De indrømmer det blot ikke - endnu da.
26-11-2009 09:58
Kosmos
★★★★★
(5366)
Hvilke prognoser?

- godt spørgsmål:

Throughout the text of this important chapter of WGII, there were many instances where adverse impact was highlighted or exaggerated, while possible beneficial impacts were totally ignored. Further, IPCC authors while assessing observed changes in natural systems chose to highlight only those changes which support the GW hypothesis while completely ignoring other observed changes which did not conform to the human-induced GW hypothesis and change. Such cherrypicking of observed climate change to bolster claims of human-caused GW and climate change is disingenuous and does not help understand the real cause of how and why the earth's climate has changed in historical and geological times.

- (meget) mere her!
26-11-2009 10:22
manse42
★★★☆☆
(633)
Rick jeg troede du ville hvile dig
26-11-2009 12:45
miljoegrisenProfilbillede★★☆☆☆
(255)
Tak Rick for at samle eksemplerne sammen.
det er godt at få vist folk at klima ændringerne sker nu allerede.

Måske det kan gøre det lettere for folk at forstå! for der kommer meget mere af det i fremtiden
26-11-2009 12:58
Kosmos
★★★★★
(5366)
godt at få vist folk at klima ændringerne sker nu allerede




Og halleluja!
26-11-2009 13:02
miljoegrisenProfilbillede★★☆☆☆
(255)
Uhadada en graf fra www.Junkscience.com...
Og alt troværdighed forsvinder. ting fra skeptikers hjemmesider skal altid tages med et gram salt!
04-12-2009 19:53
rick_uk
★★★★☆
(1140)
Heatwave puts Moscow's white Christmas on hold (3/12-09)


Vh rick

Vi har hørt varslerne. Klokken tikker....Informerede valg.
04-12-2009 20:57
rick_uk
★★★★☆
(1140)
Manse42:

Jeg ville helt sikkert følge med hvordan det trives med jer benægtere.
Men jeg kan ikke spille mere tid på jer!

Tak for din bekymring
Men som du kan se, gælder det ikke forumet som helhed! Jeg håber at jeg i fremtiden kan være et pæl i kødet for den hårde kærne af klimadebat.dk's benægtere ved at holde mit bud på klimaets fremtid (eller hvordan vores varmende verden ellers udvikler sig) oppe imod benægternes påstand at grunden solens fortsat aftagende aktivitet er vi på vej mod en ny lille istid.


Kom bare med nogle ektremt vejr begivenheder her på tråden! Kolde gælder lige så godt som varme....



Vh rick

Vi har hørt varslerne. Klokken tikker....Informerede valg.
04-12-2009 22:07
Kosmos
★★★★★
(5366)
Uhadada en graf fra www.Junkscience.com...

- som den vågne læser vil bemærke, er grafikken udarbejdet på baggrund af data fra National Hurricane Center!
Så 'grisen er da velkommen til at kigge i rådata her - og på denne baggrund udarbejde en 'alternativ' grafik, som vi vil glæde os til at se!
04-12-2009 22:38
rick_uk
★★★★☆
(1140)
Usædvanlig varmt i det nordøstlige USA (4/12-09):

Flere steder i det nordøstlige USA nåede temperaturen torsdag op omkring 20°.

De er vante til sne og kulde i vintermånederne, men torsdag ville vejret det anderledes i det nordøstlige USA.

Efter at et lavtryk havde givet regn og kraftig vind torsdag morgen klarede det op i løbet af formiddagen, og temperaturen steg i det nordøstlige USA til et usædvanligt højt niveau for december.

Over 20° i Boston
I Boston i delstaten Massachusetts nåede temperaturen op på 20,6°. Det er den højeste temperatur nogensinde målt i Boston på en 3. december, men stadig et stykke fra byens absolutte decemberrekord på 24,4° fra 1998.

I byen Portland i Maine, USAs nordøstligste stat, nåede temperaturen op på 20,0° og i Providence på Rhode Island nåede man 18,9°.

Tog vestligere bane
Årsagen til de høje temperaturer skal blandt andet findes i, at det pågældende lavtryk tog en bane ind over det nordøstlige USA i stedet for mere hyppigt ud over den vestligste del af Atlanterhavet.

På den måde strømmede varm luft fra Atlanterhavet op over området.

Den normale dagtemperatur i Boston i december måned er 4,6°.



Vh rick

Vi har hørt varslerne. Klokken tikker....Informerede valg.
04-12-2009 23:57
Kosmos
★★★★★
(5366)
Houston: we have a problem – it's snowing!

Houston this morning broke a record with the earliest snowfall ever recorded in the city's history.
(Kilde)
10-12-2009 21:35
rick_uk
★★★★☆
(1140)
USA ramt af vintervejr (8/12-09):

En kraftig snestorm har ramt den vestlige del af USA, hvor der flere steder er faldet over en halv meter sne - og snestormen fortsætter mod øst hen over stort set hele USA.

Snestormen, der mandag satte ind i bjergområderne i staterne Californien, Nevada og Arizona og gav over en halv meter sne og store trafikale problemer, er mandag fortsat mod øst.



Vh rick

Vi har hørt varslerne. Klokken tikker....Informerede valg.
12-12-2009 23:38
rick_uk
★★★★☆
(1140)
Store dele af USA ramt af snestorm (11/12-09)

vh rick
18-12-2009 19:45
rick_uk
★★★★☆
(1140)
2009 Global Significant Weather and Climate Events

http://www.ncdc.noaa.gov/sotc/get-file.php?report=global&file=significant-extremes&year=2009&month=13&ext=gif


Vh rick

Vi har hørt varslerne. Klokken tikker....Informerede valg.
04-01-2010 12:05
rick_uk
★★★★☆
(1140)
Politiken: Ild og vand hærger i Australien (4/1-10)

Reuters: North China struggles with icy cold snap + Video (3/1-10)

Reuters: Heavy snow brings Beijing to standstill (3/1-10)

Times of Malta: December was one of the warmest on record (1/1-10)

Reuters: Death toll from Brazil mudslides rises to 76 (3/1-10) + Video
Redigeret d. 04-01-2010 12:09
04-01-2010 17:58
GLARProfilbillede★★★★☆
(1023)
Her er sidste nyt fra WeatherAction.com

http://climaterealists.com/index.php?id=4793
04-01-2010 19:27
rick_uk
★★★★☆
(1140)
Tjah, Glar, hvad kan man sige??
Jeg kan kun gå ude fra at du har ikke læst lidt omkring på siden.


Positiv kan jeg sige at manden er ikke bange for at sætte hoved (og sikkert også andre tilgængelige kropsdele) på blokken


Sakset fra hans hjemside:

This winter marks the end of any credibility in the theory of man-made CO2 driven Climate Change of global warming zealots; and the beginning of continuing general decline in world temperatures which will stay below recent levels for at least 100 years


Lidt koldt vejr, så er 'menneskerskabt klimaændringer' eklæret død (igen, igen).

Sikkert en mand man kan stole på:

WeatherAction long-range forecasts are produced using Piers Corbyn's Solar Weather Technique (version SWT25E
) which is the most advanced and reliable long-range forecasting system in the world.

The technique uses predictable aspects of solar activity - particle and magnetic effects from the Sun - as the basis for forecasting weather many months and even years in advance. The essence of the technique is explained in scientific presentations (see News Archive).

Other factors also come into play – such as lunar effects

The simultaneity of world weather extreme events is incomprehensible to standard meteorology but follows naturally from the SWT, which can also predict extreme weather events from many months ahead

The latest Britain & Ireland 30 day ahead forecast can be purchased on-line via the 'Buy Forecasts' tab.


Sikkert alle pengene værd


En bondemand ('S' - who will talk to other farmers) erklærer hans tilfredshed HER:

I have been with WeatherAction for ten years. Every farmer needs WeatherAction forecasts. they might think they don't but they do. There are many practical examples of how I have saved money by applying WeatherAction forecasts....

BUY the forecasts for two years. They are a guide not gospel but and you will find you are lost without them. There is no-one else in the world who can do it.


Tak for en underholdende pause, Glar
Jeg finde Dankortet frem


Jeps, hvis det stå på nettet må det være rigtigt



Vh rick

Vi har hørt varslerne. Klokken tikker....Informerede valg.
04-01-2010 20:23
GLARProfilbillede★★★★☆
(1023)
@Nick_Uk

WeatherAction er faktisk et meget seriøst arbejdende foretagende... der langtidsforudsiger de store vejrsystemer med meget stor sikkerhed. Deres træfsikkerhed er omkring 80 % på en 100 dages udsigt...det er fremragende.

Lad endelig værre med at købe disse udsigter... Hvis du opfører dig ordentligt, kan du altid få en kopi. Jeg får den tilsendt gratis.

Vidste du, at Kina har 2.000 vejrmodificeringskontorer...der med jævne mellemrum skyder på skyer med div. kemikalier ? Dertil kommer at de ligeledes har 500.000 hoved modificeringskontorer hvor de skyder folk i nakken. Alle disse mennesker mangler de nu til at skovle sne.
05-01-2010 06:56
Gubisoul
★☆☆☆☆
(116)
Rick det er vel ligeså seriøst som når man bruger mudderskred som bevis for klimaændringer.

Mudderskred er 99% pga skovrydning, og kan derfor ikke benyttes som bevis for andet end at det er for dumt at fjerne træerne på skrænter der peger mod beboelse.
05-01-2010 09:46
sg17a
★★☆☆☆
(378)
Gubisoul skrev:
Rick det er vel ligeså seriøst som når man bruger mudderskred som bevis for klimaændringer.

Mudderskred er 99% pga skovrydning, og kan derfor ikke benyttes som bevis for andet end at det er for dumt at fjerne træerne på skrænter der peger mod beboelse.


Mens det er spændende at følge meteologiske/klimatiske rekorder så skal man passe på med at sige 'Se her - klimaændringer'. Det er lidt ligesom sportsresultater.

jeg kan kun være enig her. Det samme med nogle af de skovbrande man ser- Eukalypsustræer er plantet pga deres tømmerværdi. Eukalypsustræer er selvantændelige og en tør periode, som kan skyldes tørke eller vandindvinding kan forøge risikoen for at en skovbrand starter. Så hvad man ser kan sagtens have en menneskelig oprindelse. Og bemærk at listen over skovbrande ikke siger noget signifikant om at hyppigheden af store skovbrande er steget. Den største brand i Australien er stadig Black Thursday fra 1851

Hvis der kom en stormflod i vestjylland med en vandstand på +4 meter som vil man sikkert sige: 'Se, højeste vandstand i 100 år - det må skyldes klimaændringer' - i slutningen af 1890'erne havde man en stormflod af denne størrelse' - og i 1634 havde man en stormflod på ca. +6 m.

I forbindelse med COP15 var der en masse fokus på Bangladesh. Vi har her et flod delta hvor der naturligt sker ændringer af deltaets morfologi. Øer kommer. Øer forsvinder. I Sundarbans . er et udsat område og man kan diskutere om det er et sted, hvor mennesker bør leve. Det gør de fordi i Bangladesh er der for mange mennesker og selv i rabatten på hovedvejene bor der mennesker. Og på udsatte øer. Men fordi der forsvinder en Ø på grund af erosion i et Deltaområde, så er dette ikke ensbetydende med at det skyldes klima.

Mårup kirke er ved at forsvinde på grund af naturlig kyst erosion og kystudligning. Men dette er ikke pga. klimaændringer.

Jeg tror mennesket kunne lære meget af at lade være med at betragte naturen som værende statisk men som noget under konstant ændring. Først da kan man begynde at benytte anormale.

Men vejr-rekorder og klimakatastrofer er spændende!!! De fortæller jo at vores jord er en dynamisk størrelse.


~thomas wernberg
05-01-2010 19:39
rick_uk
★★★★☆
(1140)
Gubisoul + sg17a,

Rigtig gyldige kommentarer.
Menneskers påvirkning af miljøet har mange facetter som påvirker hinanden indbyrdes. Ligeledes er menneskers påvirkning af klimaet heller ikke begrænset inden i et eller andet miljø osteklokke.

Denne tråd invitere læserne til at bruge deres klima/miljø/almen viden til at piller historier/begivenheder fra hinanden og afgøre hvad de tror der sker med jordens geo/bio/fysisk system.

I denne tråd følger vi med og sætter fokus på det der står i IPCC's 2007 rapport:

Ændringer på regionalt plan omfatter:

* Opvarmning er størst over land og ved de fleste høje
nordlige breddegrader og mindst over Det Sydlige
Ishav og dele af det nordlige Atlanterhav, hvilket er i
forlængelse af nyligt observerede tendenser (figur SPM.6)

* Snedækkede områder svinder ind, laget med optøning
bliver dybere i de fleste områder med permafrost, og
havisens udstrækning mindskes. I nogle fremskrivninger,
der bygger på SRES-scenarier, vil havisen i Arktis
forsvinde næsten fuldstændigt sidst på sommeren i den
sidste del af det 21. århundrede

* Det er meget sandsynligt, at varme ekstremer, hedebølger
og kraftigt nedbør vil optræde med stigende hyppighed

* En stigning i intensiteten af tropiske cykloner er
sandsynlig. Det er mindre sikkert, at antallet af tropiske
cykloner vil falde globalt set

* Uvejrsbaner uden for troperne forskydes i retning mod
polerne, hvilket medfører ændrede vind-, nedbørs- og
temperaturmønstre

* Det er meget sandsynligt, at nedbørsmængderne stiger på
høje breddegrader, og sandsynligt, at de falder i de fleste
subtropiske landområder, hvilket er i forlængelse af nyligt
observerede tendenser.

Der er stor sikkerhed for, at den årlige flodafstrømning og
vandtilgængelighed vil stige på høje breddegrader (og i
nogle våde tropiske områder) og falde i nogle tørre regioner
på mellembreddegrader og i troperne inden midten af dette
århundrede. Der er ligeledes stor sikkerhed for, at mange
semiaride områder (f.eks. omkring Middelhavsbækkenet og
det vestlige USA, sydlige Afrika og nordøstlige Brasilien) vil
komme til at lide under faldende vandressourcer som følge
af klimaændringer.

Ændret hyppighed og intensitet af ekstremt vejr kombineret med stigende havvandstand forventes at have hovedsageligt negativ indvirkning på naturlige og menneskeskabte systemer.


Se også Figur SPM.7. + Tabel SPM.2. + Tabel SPM.3. sidene 11-14

Meget mere fra kilden her: KLIMAÆNDRINGER 2007: SYNTESERAPPORT (fra DMI)

Os her i vesten har den tvivlsom privilegium at kunne iagtager disse begivenheder udfolde sig fra et sikkert (for det meste) afstand


Men som i siger - et dødsfald er et dødsfald uanset om det skyldes klimaændringer, afskovning, manglende rent drikkevand, osv. eller en blanding af flere....


Vh rick

Vi har hørt varslerne. Klokken tikker....Informerede valg.
06-01-2010 06:44
rick_uk
★★★★☆
(1140)
Politiken: "Værste snefald i 70 år i Nordøstasien" (5/1-10)

http://politiken.dk/udland/article873124.ece
06-01-2010 07:20
rick_uk
★★★★☆
(1140)
Times: Australia has its hottest decade on record (5/1-10)

Sydney Morning Herald: China blames freak storm on global warming (5/1-10)

Reuters: U.S. December weather coldest since 2000: Planalytics (4/1-10)

National Geographic: North America's Cooling Due to Natural Causes in 2008? (5/1-10)
06-01-2010 17:12
Mikkel R
★★★☆☆
(570)
Hej Rick
Kan du ikke lige uddybe for mig om vejr er blevet klima? Vel syntes jeg historierne enkeltvis er triste når det involvere tab af liv men i forbindelse med klima-debat mangler jeg en sammenhæng? Med mindre vi skal tage snestormen i Nord-jylland som betydende noget som helst for klima-udviklingen på vores bredegrader ville jeg ønske det modsatte også gjorde sig gældende. Jeg er dybt ligeglad med hvad journalister og politikere tolker sig frem til og populistisk udmelder om enkeltstående begivenheder i forbindelse med AGW (og så meget andet).

Men som i siger - et dødsfald er et dødsfald uanset om det skyldes klimaændringer, afskovning, manglende rent drikkevand, osv. eller en blanding af flere....


Fundamentalt forkert. Uden at forholde sig til årsagerne kan man vel ikke tilstræbe en bare nogenlunde fornuftig behandling? Uanset om DK i morgen var omstillet til 100% VE ville vi stadigt se mudderskred i slum-områder og orkaner ramme udsatte by-samfund. Med vores ensidige fokus på CO2 ignorerer vi f.eks. sod som forskere i litteraturen har fundet frem til kan have betydelige regionale klima-effekter. Sammenblanding af problemstillinger leder kun til mudder og forkerte generaliseringer.

Jeg er med på du gerne vil have historierne pillet fra hinanden... (korrekt opfattet?), men ikke helt med på hvorfor? Udover at udstille at kilderne (medier og politikere) er alarmistiske?? Men så er vi vist ude i noget ren Lomborg kritik af "alarmen" i samfundsdebatten der fjerner fokus fra egentlig problemløsning og fordrejer problemstillingernes omfang og vigtighed. Et det sådan tråden skal forstås?

Mvh
Mikkel
07-01-2010 12:37
HikerJens
★☆☆☆☆
(73)
Fra Washington Post:

"The Arctic ocean is warming up, icebergs are growing scarcer and in some places the seals are finding the water too hot, according to a report to the Commerce Department yesterday from Consul Ifft, at Bergen, Norway.

Reports from fishermen, seal hunters and explorers, he declared, all point to a radical change in climate conditions and hitherto unheard-of temperatures in the Arctic zone. Exploration expeditions report that scarcely any ice has been met with as far north as 81 degrees 29 minutes. <...>

Great masses of ice have been replaced by moraines of earth and stones, the report continued, while at many points well known glaciers have entirely disappeared. <...> "

Mere
07-01-2010 13:37
ISIS
★★☆☆☆
(361)
Fra Watts Up With That:

The source report of the Washington Post article on changes in the arctic has been found in the Monthly Weather Review for November 1922. It is much more detailed than the Washington Post (Associated Press) article. It seems the AP heaviliy relied on the report from Norway Consulate George Ifft, which is shown below. See the original MWR article below and click the newsprint copy for a complete artice or see the link to the original PDF below:



Click the article to see the full article changing-arctic_monthly_wx_review.png.
07-01-2010 14:07
ISIS
★★☆☆☆
(361)
Nå, det link jeg refererer til virker ikke særlig godt, så klik på "mere" i indlæg fra HikerJens - det virker og viser hele artiklen og diverse links på Whats Up With That...Sorry
07-01-2010 22:14
rick_uk
★★★★☆
(1140)
Mikkel, tak for indsparket.

1. Klima er gennemsnit af vejret. Vejret bliver til klima.

2.
i forbindelse med klima-debat mangler jeg en sammenhæng?

prøv at læse min sidste post igen.

3.
dybt ligeglad med hvad journalister og politikere tolker sig frem til og populistisk udmelder om enkeltstående begivenheder i forbindelse med AGW (og så meget andet).

Vi alle bruger masse mediet og ved at man skal læse mellem linjene osv..

4.
et dødsfald er et dødsfald

Jep

Fundamentalt forkert

Niksen

ville vi stadigt se mudderskred i slum-områder og orkaner ramme udsatte by-samfund

Tjah, "et dødsfald er et dødsfald"

5.
Med vores ensidige fokus på CO2

Jeg har en "ensidige fokus på CO2" (klimaændringer) men kun her på debaten. Har verden ikke opmærksom på alle mulige problemer?

6.
Sammenblanding af problemstillinger

Sådan er verden, tingene er forbundet - "no man is an island." Globale opvarmning forværre/ville forværre mange af dem (klima - 1. klasse)

7.
du gerne vil have historierne pillet fra hinanden

Hvis læserne ville; de må selv om hvad de gøre med dem

8.
ikke helt med på hvorfor

Bare lidt mere information her ved andedammen - der er en verden derude

9.
udstille at kilderne (medier og politikere) er alarmistiske??

Skal samme målestok bruges når en 'klimabenægter' her på siden kommer med 'kulde' links? Tråden hedder 'Verdens ekstrem vejr'

9.
Men så er vi vist ude i noget ren Lomborg kritik af "alarmen" i samfundsdebatten der fjerner fokus fra egentlig problemløsning og fordrejer problemstillingernes omfang og vigtighed. Et det sådan tråden skal forstås?

Nej. Information. Læs min sidste post.




Vh rick

Vi har hørt varslerne. Klokken tikker....Informerede valg.
07-01-2010 22:18
rick_uk
★★★★☆
(1140)
AP: Experts: Cold snap doesn't disprove global warming (6/1-10)

CANADIAN PRESS: Melt season for Canadian Arctic sea ice outpacing global average: study (6/1-10)
Redigeret d. 07-01-2010 22:41
07-01-2010 22:24
rick_uk
★★★★☆
(1140)
FOX NEWS: Extreme Weather: Why Has Mother Nature Gone Bonkers? (6/1-10)

CANADIAN PRESS: Arctic melt top weather story of decade (30/12-09)
Redigeret d. 07-01-2010 22:32
08-01-2010 06:56
rick_uk
★★★★☆
(1140)
POLITIKEN: Frost skaber kaos i lufthavne (7/1-10)
08-01-2010 19:27
rick_uk
★★★★☆
(1140)
DMI: Varme i Grønland
(8/1-10)

Det er koldt i Europa. Men mens vi fryser, undrer mange i Grønland sig over - for årstiden - varmt vejr.

Når det er koldt i Danmark er det gerne varmt i Grønland og omvendt. Det har vejret klart vist i store dele af december og her i starten af 2010.

Fænomenet kaldes blandt meteorologer for 'Temperaturvippen'.

"Vi i Nordgrønland, Uummannaq, oplever p.t. meget 'anderledes' vejr, det ligner forår, mildt, ingen sne, og det er meget mærkeligt. 'Normalt' må temperaturen være omkring minus 20°C. Men isen mangler vi, sneen savner vi. I følge dmi.dk er udsigten det samme for resten af ugen. Fangerne savner isen, hundene holder forlænget ferie", skrev Maria Nielsen fra Uummannaq den 3. jaunar.

Sådan lød det altså fra Grønlands vestkyst for et par dage siden. Tilsvarende toner har lydt fra Tasiilaq på Østkysten. Udsigterne ser fortsat 'varme' ud.

Der er almindeligt kendt, at når vi har det koldt i Danmark plejer det generelt set at være pænt varmt i Grønland især Vestgrønland og lige nu kan det altså opleves over hele Grønland. December månedsmiddeltemperaturen er da også registreret ca. 3 til 7°C over normalen alle steder på trods af en normal første tredjedel af måneden.

Januar har fortsat stilen fra de sidste uger af 2009 og er ligeledes startet varm.

Året 2009 har i øvrigt været et varmere end normalt år for alle DMI's stationer i Grønland; sine steder pænt varmt. Specielt var højsommeren juli og august mange steder meget varme og også tørre.

Middeltemperaturerne for 2009 ser foreløbigt således ud:

Narsarsuaq: 2,0°C
Nuuk: minus 0,6°C
Ilulissat: minus 3,2°C
Upernavik: minus 5,5°C
Pituffik: minus 9,7°C
Tasiilaq: minus 0,2°C
Danmarkshavn: minus 11,4°C

Det giver de fleste kurver på grafikken øverst til højre endnu et nøk opad. Små justeringer (+/- 0,1°C) kan forekomme, når den endelige kvalitetskontrol er afsluttet.



Vh rick

Vi har hørt varslerne. Klokken tikker....Informerede valg.
Tilknyttet billede:

08-01-2010 19:52
Hvalrossen
★☆☆☆☆
(130)
Vi savner den tidligere boks med nyheder!

"Several specialists studying Arctic sea ice told me that there's a good chance that, if current conditions persist, the ice this spring could be in better shape than it has been over the last few years." http://dotearth.blogs.nytimes.com/2009/12/31/polar-pressure-snow-storms-and-sea-ice/
08-01-2010 19:55
Gubisoul
★☆☆☆☆
(116)
Rick tak for DMI billedet der viser at visse dele af grønland har haft det meget varmt i 1940'erne, faktisk på nogle af målingerne viser det varmere vejr end hidtil målt i 2000'

Det er jo benzin til mit bål
det er en naturlig temperatur variation.
08-01-2010 19:59
Hvalrossen
★☆☆☆☆
(130)
Tja, tak til Rick's tilknyttede billede. Der er noget, der lugter. Prøv at sammenligne med gistemps - http://data.giss.nasa.gov/cgi-bin/gistemp/gistemp_station.py?id=431042500000&data_set=1&num_neighbors=1 DMI-gate?
08-01-2010 21:20
rick_uk
★★★★☆
(1140)
Gubisoul,

faktisk på nogle af målingerne viser det varmere vejr end hidtil målt i 2000'


Hmm..jeg må prøve at kikke på graferne med dine briller på


Hvalrossen,

Interessant. Ser ud som om DMI's tal er lidt lavere omkring 1940erne og lidt højere siden 2000 end GISS. Har du et bud på grunden til forskellen, eller skal vi have fat i Cappelen?

a good chance that, if current conditions persist, the ice this spring could be in better shape than it has been over the last few years.


Yep, det kan vi alle sammen se:
Tilknyttet billede:

10-01-2010 22:56
rick_uk
★★★★☆
(1140)
TV2VEJRET: Koldeste nat på Florida Keys i 112 år (10/1-10)

TV2VEJRET:Varmt vintervejr i Nordskandinavien (10/1-10)


Super cyclone Edzani

Super cyclone Edzani staying safely at sea spawning super swells (NASA/Goddard Space Flight Center - 8/1-10))
11-01-2010 18:14
Hvalrossen
★☆☆☆☆
(130)
Interessant. Ser ud som om DMI's tal er lidt lavere omkring 1940erne og lidt højere siden 2000 end GISS. Har du et bud på grunden til forskellen, eller skal vi have fat i Cappelen?


Her er DMI's svar på mine spørgsmål om hvorfor man bla. har nedjusteret data for forrige varmeperiode i Nuuk, Grønland:

"Jeg kender godt din datakilde, men ved ikke præcis hvor de får data fra. Jeg tror de opsamler via de data der konstant bliver udvekslet internationalt mellem de forskellige nationale meteorologiske institutter.

Det er også godt nok, det er bare ikke godt nok når man skal udtale sig om en tidslig udvikling fx siden 1873. Der sker meget over en så lang periode, om flytning af stationer, skift af måleinstrumenter osv. der gør det nødvendigt nogle gange at oprette tidsserierne. Temperaturdata i visse perioder kan på denne måde bliver nedjusteret eller opjusteret for at passe til andre dele af serien således at man kan udtale sig om den reeele temperaturændring over hele perioden.

Det er sket med mange af de lange gamle tidsserier både for Danmark, Færøerne og Grønland, både på måneds og årsbasis."

Sludder for en sladder §.-)
Side 1 af 8123>>>





Deltag aktivt i debatten Verdens ekstremt vejr...:

Husk mig

Lignende indhold
DebatterSvarSeneste indlæg
Dødsfald p.g.a. ekstremt vejr711-03-2018 19:50
Ekstremt vejr?525-03-2014 10:06
Artikler
Ekstremt vejr
Lærebog anvendt i gymnasiet er ekstremt ensidig og tendentiøs (Mernilds Klumme, maj 2011)
Vejr og vejrfænomener (Bionyt: 500 svar om klima)
NyhederDato
2010 – et ekstremt klimaår30-06-2011 06:40
Ekstremt vejr vil få millioner af asiater til at flygte07-02-2011 08:50
Fattige lande hårdt ramt af ekstremt vejr09-12-2008 20:37
▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik