Husk mig
▼ Indhold

Nyheder, kronikker og klummer

Selina Juul: Forbrugere kan bekæmpe madspild
En stor del af vores drivhusgasudslip skyldes mad, der aldrig bliver spist. Hvis vi udryddede madspild, ville det svare til at fjerne hver femte bil fra gaderne. Denne pointe har Selina Juul siden 2008 fortalt igen og igen. Gennem forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad har hun bragt emnet på dagsordenen i Danmark og internationalt - og medvirket til, at Danmarks madspild siden 2010 er reduceret med 25%. Men der er stadig meget at gøre for de danske forbrugere. Selina Juul blev i 2014 kåret til Årets Dansker af Berlingske og er bl.a. modtager af Nordisk Råds Natur- og miljøpris.
1. september 2015, 23:40 · 1 kommentar(er) · 4853 fremvisninger ·
Peter Birch Sørensen: Offentlig støtte til vedvarende energi giver mening
I begyndelsen af året blev Klimarådet nedsat. Rådets syv eksperter, med økonomiprofessor Peter Birch Sørensen i spidsen, skal rådgive regeringen om, hvordan vi når klimalovens målsætning om, at Danmark skal være et lavemissionssamfund i 2050. For at nå det mål er det vigtigt at holde en konsekvent linje i klimapolitikken. Peter Birch Sørensen var fra 2004-2009 landets overvismand, det vil sige formand for De Økonomiske Råd. Den nye klimavismand var i 2012-2014 formand for Produktivitetskommissionen og har desuden været vicedirektør og cheføkonom i Nationalbanken.
1. juni 2015, 20:20
5 kommentar(er) · 6648 fremvisninger ·
Mernild: En svækkelse af Golfstrømmen
Klimaforskere holder i disse år skarpt øje med Golfstrømmens tilstand. Den varme havstrøm, der sørger for vores milde klima i Nordvesteuropa, er nemlig tæt forbundet med afsmeltningen fra den grønlandske indlandsis. Sebastian Mernild præsenterer os for nogle af de nyeste forskningsmetoder, der er taget i brug for bedre at overvåge denne afsmeltning.
10. maj 2015, 15:14
2 kommentar(er) · 9704 fremvisninger ·
Rasmus Benestad: Klimadebatten lider af mangel på viden
Denne måned har Klimadebat.dk fået udenlandsk besøg. Norske Rasmus Benestad er en international anerkendt klimaforsker, der bl.a. har bidraget til flere af de grundlæggende kapitler i IPCCs seneste rapporter. Han er også kendt for sine indlæg på RealClimate.org, en af verdens mest besøgte klimablogs. I klummen svarer han på en række af de synspunkter, der af og til fremføres imod den etablerede klimavidenskab fra lægfolk - og som til hans store forundring også er at finde hos enkelte fagfolk. Det gælder bl.a. Ole Humlum og hans klumme på Klimadebat.dk fra maj sidste år.
1. maj 2015, 11:37
52 kommentar(er) · 12857 fremvisninger ·
Kjeld Rasmussen: Hvad stiller vi op med usikkerheden om klimaets udvikling?
Klimaets udvikling er forbundet med en række usikkerheder og risici for selvforstærkende effekter, som er svære for forskerne at forudsige præcist. Lektor i geografi Kjeld Rasmussen ser på de muligheder, vi som samfund har for at navigere i dette vanskelige farvand. Bør vi følge økonomernes cost-benefit-analyser, eller bør vi snarere rette os efter forsigtighedsprincippet? Kjeld Rasmussen har gennem mange år forsket i klima og naturressourcer og har for nylig været med til at udvikle og starte den interdisciplinære kandidatuddannelse i climate change, som spænder fra geofysik til økonomi, statskundskab og kulturgeografi.
1. april 2015, 21:59
15 kommentar(er) · 7932 fremvisninger ·
John Nordbo og Katrine Ehnhuus: Når politikerne fejler, må vi tage ansvaret i egen hånd
Stik imod alle klimaadvarsler har den danske regering valgt at skrue op for olieproduktionen i Nordsøen. John Nordbo og Katrine Ehnhuus fra WWF Danmark beskriver, hvorfor denne beslutning er forkert, og hvad man som borger i Danmark kan gøre for at tage sagen i egen hånd. WWF Verdensnaturfonden er en international miljøorganisation, der gennem mange år har haft klimaet øverst på dagsordenen. John Nordbo leder til daglig den miljøfaglige afdeling i WWF Danmark og har gennem en årrække bedrevet grønt lobbyarbejde på topplan, bl.a. på diverse internationale klimatopmøder. Katrine Ehnhuus arbejder som researcher i organisationen.
1. marts 2015, 12:16
13 kommentar(er) · 7751 fremvisninger ·
Rasmus Vincentz: Hvilken rolle spiller vores individuelle indsats i løsningen af klimaproblemet?
Efter at have deltaget i en udsendelse om klima på DR2 står det klart for denne måneds klummeskribent, at hele udgangspunktet for debatten bør vendes på hovedet. Handler klimakampen blot om at ændre på de små vaner i dagligdagen – eller bør vi snarere tænke mere kollektivt og ikke mindst kreativt for at imødegå problemerne på konstruktiv vis? Rasmus Vincentz er medstifter af virksomheden Habitats, der beskæftiger sig med biodiversitet og bæredygtig udvikling. Han er tidligere klimakonsulent i Dansk Energi Management og har sideløbende været aktiv i grønne græsrodsorganisationer som Klimabevægelsen og 350.org.
1. februar 2015, 19:44
1 kommentar(er) · 5793 fremvisninger ·
Side 3 af 188 < 1 2 3 4 5 > >>

▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik