Husk mig
▼ Indhold

Skybrud

Et skybrud er et regnskyl, hvor der på kortere tid falder en større nedbørsmængde. Jo flere skybrud der forekommer, og jo voldsommere disse er, i større omfang vil konsekvensen være oversvømmelse.

Ifølge forskere vil den stigende globale opvarmning medføre, at intense nedbørshændelser vil blive både kraftigere i styrke og forekomme hyppigere i Europa. De forhøjede temperaturer i atmosfæren betyder, at luften kan indeholde mere vanddamp. Men når de vandrige skyer møder en koldfront, vil der opstå regnskyl, som altså vil være mere intense og hyppigere end normalt. Det vil betyde, at Europa vil opleve flere tilfælde af skybrud og oversvømmelser som følge. Stigningen i intensiteten af regnskyllene i Danmark over de seneste 25 år ligger mellem 20 og 40 pct.

En af konsekvenserne ved mere intense skybrud er, at kloaknettet ikke længere har mulighed for at følge med. Det medfører typisk, at kældre og haver jævnligt vil blive oversvømmet. De hyppigere og mere intense regnskyl stiller helt nye udfordringer til eksempelvis forsikringsselskaberne. De mange voldsomme skybrud som forekom i Danmark i 2006 og 2007 medførte nemlig hele 60.000 vandskader.

Eksterne links/kilder:
DMI: Skybrud over fremtidens Europa
Berlingske: Danmark bliver til Vandmark
Berlingske: Klimaforandringer udfordrer forsikringsbranchen

Kilde: Berlingske Research. Udarbejdet år 2009, hvorfor oplysninger kan være forældede, og evt. rettelser kan mangle. Få aktuel viden om klima på Berlingske Viden.






 0 kommentar(er) · 4261 fremvisninger

Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer til denne artikel.

Deltag aktivt i debatten om artiklen Skybrud:

Husk mig

Lignende indhold
Artikler
Skybrud over Danmark (Mernilds Klumme, september 2011)
NyhederDato
Skybrud koster mere og mere17-03-2011 05:46
DebatterSvarSeneste indlæg
Skybrud og oversvømmelse3730-11-2014 13:14
▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik