Husk mig
▼ Indhold

ACIA

ACIA står for Arctic Climate Impact Assessment og blev igangsat af Arktisk Råd og den Internationale Arktiske Videnskabelige Komité.

Det primære formål med ACIA er at indsamle viden om ændringerne i det arktiske klima og herefter vurdere konsekvenserne af disse ændringer. Det undersøges også hvilke helbreds-, sociale- og økonomiske konsekvenser klimaændringerne har for befolkningen i det arktiske område.

Forskerne tilknyttet ACIA har en meget varierende uddannelsesmæssig baggrund, og der er desuden repræsentanter fra forskellige lande.

Arktisk råd er en international sammenslutning af repræsentanter fra de otte arktiske lande samt seks internationale organisationer for det oprindelige folk fra Arktis. Ud over Danmark er også Canada, Finland, Island, Norge, Rusland, Sverige og USA medlem af rådet. Rådet beskæftiger sig primært med de udfordringer og trusler de arktiske lande og deres befolkning står over for. Det gælder blandt andet de forventede klimatiske ændringer i området.

Den Internationale Arktiske Videnskabelige Komité fokuserer på at fremme samarbejdet om arktisk forskning på tværs af landegrænser og verdensdele.

Eksterne links/kilder:
ACIA - Officiel hjemmeside
DMU: ACIA

Kilde: Berlingske Research. Udarbejdet år 2009, hvorfor oplysninger kan være forældede, og evt. rettelser kan mangle. Få aktuel viden om klima på Berlingske Viden.


 0 kommentar(er) · 4174 fremvisninger

Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer til denne artikel.

Deltag aktivt i debatten om artiklen ACIA:

Husk mig

▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik