Husk mig
▼ Indhold

Billig miljøvenlig strøm tak..!Side 2 af 2<12
15-01-2022 16:31
delphiProfilbillede★★★★★
(7233)
Hvis nogle orker at læse Energistyrelsens strategi på Smart grid området så er her muligheden se https://ens.dk/sites/ens.dk/files/EnergiKlimapolitik/smart_grid-strategi-2.pdf
Skulle nogle have det fornødne overskud hører undertegnede gerne konklusionen af dette mamutværk.
Redigeret d. 15-01-2022 16:46
15-01-2022 22:26
Jakob
★★★★★
(8326)
­
delphi skrev:
Hvis nogle orker at læse Energistyrelsens strategi på Smart grid området så er her muligheden se https://ens.dk/sites/ens.dk/files/EnergiKlimapolitik/smart_grid-strategi-2.pdf
Skulle nogle have det fornødne overskud hører undertegnede gerne konklusionen af dette mamutværk.Den er fra 2012 og har efter min mening længe trængt til at blive revideret og opdateret.


https://ens.dk/sites/ens.dk/files/EnergiKlimapolitik/smart_grid-strategi-2.pdf

Side 4:

Den væsentligste forudsætning for, at forbrugerne kan akti-
veres er, at de får mulighed for at blive timeafregnet frem
for skabelonafregningen i dag, hvor forbrugerne generelt
betaler den samme elpris uanset hvornår på døgnet, de
forbruger el. For at kunne timeafregne forbrugerne skal de
have installeret fjernaflæste timeelmålere.Ja, man må da sige, at der pt er rigtig god mulighed for at blive aktiveret, fordi det hele kører manuelt.

Sæt vækkeuret til at ringe hver time hele natten. Når du bliver vækket, så kan du stå op og tænde en computer for at finde den momentane elpris, så du kan se, om den er lav nok til at starte vaskemaskinen, eller om du bare kan gå i seng igen og få 50 minutters søvn, indtil vækkeuret ringer igen.

Det er, om jeg så må sige... dybt godnat...Side 10:

Når elhandelsvirksomheder, aggregatorer og serviceud-
bydere kan udbyde nye services forbundet med ekstern
styring af kundernes elforbrug, vil der være behov for
øget kommunikation mellem elforbrugende enheder og
elmålere. Det skal i den forbindelse sikres, at aggregatorer
og serviceudbydere får mulighed for at agere på lige fod
med elhandelsvirksomhederne, der allerede opererer som
kommercielle aktører. En central forudsætning herfor er
mulighed for at koble en elmåler til det eksisterende net
til brug for særskilt afregning af strømmen eksempelvis
for en elbiloperatør.Aggregatorer og serviceudbydere... Jeg skønner, at det nemt bliver for dyrt for private, når virksomhederne også skal leve af det.

Jeg har også svært ved at se meningen med særlige udbydere af strøm til elbiler med mindre der skal gives rabat på fossilstrøm, og det er jeg grundlæggende imod.Side 11:

Elmålerne skønnes at ville koste gennemsnitligt 1325 kr.


Det gør de sig mange bekymringer om. Jeg synes, at det er røv billigt.!

Men den kan jo heller ikke engang vise elprisen eller kommunikere den videre til en anden enhed ( et modul ) endnu.Side 11:

Derudover vil fleksibilitetsprodukter og -services forbun-
det med ekstern, fleksibel styring af elforbruget medføre
et behov for 3. partsadgang og øget kommunikation via
internettet mellem elforbrugende enheder og elmålere.Der er åbenbart lagt op til en kommunikation med elmåleren.

Det er også godt, at de har øje for fleksibilitetsprodukter. Det må derfor undre, at man ikke ser meget til dem på markedet endnu.

Jeg mener, at de har for travlt med at overvåge og styre det hele eksternt af en 3. part.
De skriver om forbrugerkomfort. Men jeg opfatter det nærmere som unødig berøringsangst og begrænsende for den enkeltes handlemuligheder for klima og økonomi.


Det må vel være indlysende, at elforbrugerne er bedre til selv at vælge tidspunkter for deres elforbrug end andre udefra, som skal gætte sig frem på basis af sidste uges elforbrug.?

­
15-01-2022 23:03
delphiProfilbillede★★★★★
(7233)
Ja, man må da sige, at der pt er rigtig god mulighed for at blive aktiveret, fordi det hele kører manuelt.

Sæt vækkeuret til at ringe hver time hele natten. Når du bliver vækket, så kan du stå op og tænde en computer for at finde den momentane elpris, så du kan se, om den er lav nok til at starte vaskemaskinen, eller om du bare kan gå i seng igen og få 50 minutters søvn, indtil vækkeuret ringer igen.

Det er, om jeg så må sige... dybt godnat...


Det er faktisk mærkelig at man overhovedet ikke kan købe nogle simple tekniske dele, der kan starte og stoppe forbrugsenheder i hjemmet, efter de el-priser der er på Nordpool. Eller at nogle ikke har sat det mere i system, så brugerne kunne købe noget som kan det ønskede, nemlig starte og stoppe efter el-priserne på Nordpool.

Der er ikke det simple Starter-Kit med enheder til hjemmets el-forbrugere, herunder en hjemmeside hvor de skulle kunne konfigureres omkring hvornår de skulle starte og stoppe. Herunder at anlæg som varmepumper som kan 'tale med' internettet at de også skulle kunne startes og stoppes.

SMS-styret Relæ, som altså kan tænde og slukke via en SMS-tekstbeskedNår man har Energinet' Datahub hvor der kan trækkes alle de data ud man ønsker, så burde det være en smal sag, at lave så brugerne selv kan lave en tabel for hvornår deres forbrugsenheder skal starte og stoppe de kommende 24 timer!!

Morgendagens priser for Vest


Redigeret d. 15-01-2022 23:35
16-01-2022 15:42
Jakob
★★★★★
(8326)
­


@delphi


Når det handler om at styre de strømforbrugende enheder ( fleksibilitetsprodukterne ) lokalt, så mener jeg nok, at hverken SMS eller wi-fi er den rette vej at gå.

SMS er ikke gratis, og det fordrer et abonnement på et simkort til hver enhed.

Wi-fi er måske ikke pålidelig nok, og der vil nok være mange, som skal købe flere repetere for samtidigt at kunne nå ud til f.eks. varmepumpe, fyr og garage.Jeg stemmer nærmere for en løsning, hvor der anvendes en lokal sender i styringsmodulet og ved enhederne modtagere, som kun kan modtage besked fra modulet.Bliver det dyrt at tænde og slukke for enheder på den måde..?

Nej, det skulle gerne blive både nemmere og billigere, fordi der ikke er et abonnement at betale, og der er heller ikke software, som løbende skal opdateres.

Når det først er installeret, så kan det passe sig selv, indtil man ønsker at rette i betingelserne for, hvornår der skal tændes eller slukkes.Blot for at vise, hvor billigt det kan gøres med en fjernbetjening:

https://www.harald-nyborg.dk/sartano-stikkontakt-fjernbetjent-hvid-3-stk
Stikkontakt fjernbetjent hvid 3 stk.
3 modtager + 1 fjernbetjening
128,00 krOg blot for at vise, hvor billigt der kan skabes en god rækkevidde:

https://www.harald-nyborg.dk/stevison-r8-walkie-talkie
STEVISON - R8 walkie-talkie
Rækkevidde op til 5 km
198,00 kr


Jeg ved godt, at der skal en del mere til især i styringsmodulet, som skal kunne programmeres og modtage oplysning om den timepris, som det skal styre efter.

Men i princippet ser jeg modulet på samme måde. Når det først er programmeret, så skal det kunne passe sig selv. Det skal helst heller ikke være afhængigt af SMS hver time eller wi-fi eller en anden computer, som er tilkoblet internettet. Hvis elmåleren i forvejen har et simkort, som jeg ikke kender til, så må jeg nok leve med det. Men jeg mener stadig, at timeprisen bør oplyses til forbruger og modul via elmåleren.
­
17-01-2022 13:36
Jakob
★★★★★
(8326)
­
Jakob skrev:
­
Svar fra elselskabet Nrgi.


Relevant udpluk af min forespørgsel:Hej Nrgi


Jeg søger et elselskab, som kan levere strøm på andre betingelser end mine nuværende, og jeg har følgende ønsker:


1) Det skal være Flexafregning/timeafregning til den lavest mulige pris.

2) Jeg skal altid kunne aflæse den momentane pris pr. kWt.

3) Der skal medfølge, eller jeg skal kunne tilkøbe, et modul, som kan programmeres til at tænde og slukke for forskellige enheder alt efter hvad elprisen er.
Modulet skal meget gerne kunne styre enhederne trådløst og med stor rækkevidde.

F.eks.: Jeg installerer en rød og en grøn lampe i mit køkken. Og jeg programmerer modulet til at tænde den røde lampe, hvis prisen overstiger 2,75 kr, og hvis prisen kommer under 1.90 kr, så tændes den grønne.
Men det kan f.eks. også blive pillefyr, elvarme og vaskemaskine osv., som skal tændes automatisk, hvis elprisen bliver ønskværdigt lav.


I hvor høj grad har I et abonnement, som kan imødekomme mine ønsker.?

Send mig gerne information og links, så jeg kan læse mere om det.På forhånd tak.Relevant udpluk af svaret fra Nrgi:Vedrørende punkt 3 er der umiddelbart ikke nogle udbydere der kan tilbyde dette, da det er en teknisk foranstaltning, der evt. skal installeres og kobles til din el-måler, dette skal du nærmere kontakte dit netselskab omkring.

Det var altså også en blindgyde. Og hvergang et elselskab melder pas, så er der på dette felt en udbyder mindre til at deltage i den fri konkurrence.

Jeg bør nok for en ordens skyld også kontakte netselskabet. Jeg er enig i, at det er dem, der er ansvarlige for elmålerne, og de bør derfor have meget travlt med at finde en god løsning.

Mit indtryk er, at de fuldstændigt glemte at tænke klimaomstilling og forbrugerøkonomi blot få år ud i fremtiden, før de udskiftede alle elmålerne. Og jeg skønner, at det i høj grad må være et udtryk for politisk forsømmelighed, som ligger ca. 14 år tilbage. Det står svagt for mig, at nogle politikere ( blandt andet Margrethe Vestager ) fik fremvist forskellige elmålere, så de havde mulighed for at vælge for danskerne.
Men nu må vi se.


I modsætning til elselskaber, så er valgmulighederne imellem netselskaber ofte meget begrænset.

For mit vedkommende er det meget nemt at vælge, fordi N1 er den eneste mulighed:

https://n1.dk/priser-og-vilkaar/vilkaar


Hvis nogen har et andet netselskab, så vil det selvfølgelig være interessant, hvis de undersøger, hvad de kan, og bringer det til dette forum.
Et udpluk af min mail til mit netselskab:


Jeg arbejder på at finde bedre betingelser for køb af strøm.


I den forbindelse er der blevet skrevet dette til nogle elselskaber:
------------------------
Jeg søger et elselskab, som kan levere strøm på andre betingelser end mine nuværende, og jeg har følgende ønsker:


1) Det skal være Flexafregning/timeafregning til den lavest mulige pris.

2) Jeg skal altid kunne aflæse den momentane pris pr. kWt.

3) Der skal medfølge, eller jeg skal kunne tilkøbe, et modul, som kan programmeres til at tænde og slukke for forskellige enheder alt efter hvad elprisen er.
Modulet skal meget gerne kunne styre enhederne trådløst og med stor rækkevidde.

F.eks.: Jeg installerer en rød og en grøn lampe i mit køkken. Og jeg programmerer modulet til at tænde den røde lampe, hvis prisen overstiger 2,75 kr, og hvis prisen kommer under 1.90 kr, så tændes den grønne.
Men det kan f.eks. også blive pillefyr, elvarme og vaskemaskine osv., som skal tændes automatisk, hvis elprisen bliver ønskværdigt lav.


I hvor høj grad har I et abonnement, som kan imødekomme mine ønsker.?

Send mig gerne information og links, så jeg kan læse mere om det.
------------------------Men nu er jeg blevet henvist til jer, fordi I har ansvaret for elmåleren, som skulle kunne hjælpe med punkt 3 og sikkert også punkt 2


Hvad kan I bidrage med.?På forhånd tak for svar.
­
­

Relevant udpluk af 1. svar fra mit netselskab (N1):


Det kan vi desværre ikke hjælpe med, fordi vi er et netselskab og vi har forsyningspligt og vi sælger derfor ikke strøm.

Du skal kontakte en EL handler for at få en pris på dette.Det burde nok sende mig tilbage dertil, hvor jeg begyndte.

Men for at få mere fast grund under fødderne har jeg nu spurgt uddybende:Må jeg forstå det sådan, at elmåleren godt kan modtage og vise timeprisen og sende den videre til en anden enhed, hvis et elselskab ønsker det.?

Har du evt. et link til en brugervejledning til vores elmåler.?

­
17-01-2022 13:46
Jakob
★★★★★
(8326)
­delphi skrev:
Hvis nogle orker at læse Energistyrelsens strategi på Smart grid området så er her muligheden se https://ens.dk/sites/ens.dk/files/EnergiKlimapolitik/smart_grid-strategi-2.pdf
Skulle nogle have det fornødne overskud hører undertegnede gerne konklusionen af dette mamutværk.
Mens jeg venter på et svar mere fra netselskabet kunne jeg godt tænke mig at gå lidt mere i dybden med et par vigtige 'fleksibilitetesprodukter'.
Varmepumperegulering:

Findes der på markedet en luft/vand-varmepumpe, som kan tåle at blive tændt og slukket ved hovedafbryderen måske flere gange i døgnet.?

Jeg tvivler.

Derfor vil det nok være meget vigtigt, at man med 220 V signaler kan regulere varmepumpens fremløbstemperatur et antal grader op eller ned alt efter situationen på elmarkedet.

Findes der varmepumper, som er forberedt til dette.?

Jeg tvivler.


Jeg kan godt få det til at fungere nogenlunde alligevel, fordi min varmepumpeopstilling er forberedt sådan, at varmepumpen har sin egen lukkede kreds, og så kan jeg blot tænde eller slukke for cirkulationspumpen, som forbinder kredsen med centralvarmen.
Men det er da alligevel ikke tilfredsstillende med hensyn til varmetab, når varmepumpen ved hjælp af dyr strøm skal holde kredsen oppe på f.eks. 45 grader i 15 graders frost evt. i flere dage, hvor 25 grader ville være rigeligt.
Regulering af pillefyr:

Mit pillefyr kan godt tåle en strømafbrydelse, så jeg har tænkt, at det skal styres brutalt med tænd eller sluk ved netkontakten.
Men jeg ved ikke, hvad der sker, når fyret skal tænde igen, hvis det blev afbrudt midt i en optænding.
Jeg har ikke set, at der står noget om det i manualen, men jeg forudser, at der kan opstå problemer med ophobning af træpiller i herden, så fyret ikke kan tænde og det bliver med mulige forpufninger til følge.
Er jeg for strid overfor politikerne og energistyrelsen, hvis jeg mener, at de grelt har forsømt at forberede private forbrugere, virksomheder og selskaber til smart grid strategien.?


­
Redigeret d. 17-01-2022 13:49
18-01-2022 14:01
Jakob
★★★★★
(8326)
­
18. jan 2022
https://www.dr.dk/nyheder/penge/energipriserne-paa-himmelflugt-i-dag-vil-flere-partier-kraeve-27-milliarder-til
Energipriserne på himmelflugt: I dag vil flere partier kræve 2,7 milliarder til danskerne
Der er dog langt fra enighed om, hvordan den enkelte hjælp skal gives - lige som der også skal forhandles om, hvor dybt der skal graves i statens pengetank.
Dansk Folkeparti og Konservative mener, at der skal tilføres 2,7 milliarder kroner til de danskere, der er hårdest ramt. Det er penge, som staten - med væsentlig usikkerhed i beregningerne - vurderer, at de vil skulle betale mindre af i tilskud til vedvarende energi.
Både Nye Borgerlige og Liberal Alliance vil have afgiftsnedsættelser - blandt andet vil LA have sænket elafgiften og sætte den ned på EU's minimum.
Støttepartierne SF og Enhedslisten er også klar til at sætte yderligere penge af, mens Radikale Venstre er gået i den modsatte grøft.
De mener ikke, at de cirka 2,7 milliarder kroner skal havne i danskernes lommer.
- Det svarer til at have købt et strygejern på udsalg til 200 kroner, hvor man sparer 500 kroner, og så sige, at man har 500 kroner, har klima-, energi- og forsyningsordfører Rasmus Helveg Petersen sagt til Berlingske, der nævner, at statskassen er presset på andre områder i stedet.
Indtil videre har Socialdemokratiet som det eneste parti ikke tilkendegivet, hvor de står i debatten.Jeg må en sjælden gang i forbløffende høj grad erklære mig enig med De Radikale.

Jeg ser det generelt som et kæmpe problem, at der mangler økonomiske incitamenter til klimaomstillingen.
Og når der så endelig viser sig et sted, hvor folk får en ekstra regning, fordi de ikke har haft lyst til at investere i VE, så skal andre skatteyder give dem milliarder i socialhjælp.
Den klimamoral er jo nærmest helt til rotterne.

Angående reduktionen af elafgifter, som flere borgerlige partier taler for, så bør man nok nærmere tale for en omlægning, og den er allerede på vej i form af CO2-afgifter, men den kan passende forstærkes betydeligt, så der bliver endnu mere incitament til at opstille flere landvindmøller og installere automatik til fleksibilitetsprodukter. Det gælder aktuelt elpriserne, men det gælder bestemt også fjernvarme, at det virker markedsøkonomisk helt forkert, og det ødelægger tilpasningen af forbruget, at man ikke nemt kan se prisen på den energi, man køber, før længe efter den er forbrugt.
­
18-01-2022 14:08
Jakob
★★★★★
(8326)
­
18. jan 2022
https://www.dr.dk/nyheder/penge/energipriserne-paa-himmelflugt-i-dag-vil-flere-partier-kraeve-27-milliarder-til
Energipriserne på himmelflugt: I dag vil flere partier kræve 2,7 milliarder til danskerne
Der er dog langt fra enighed om, hvordan den enkelte hjælp skal gives - lige som der også skal forhandles om, hvor dybt der skal graves i statens pengetank.
Dansk Folkeparti og Konservative mener, at der skal tilføres 2,7 milliarder kroner til de danskere, der er hårdest ramt. Det er penge, som staten - med væsentlig usikkerhed i beregningerne - vurderer, at de vil skulle betale mindre af i tilskud til vedvarende energi.
Både Nye Borgerlige og Liberal Alliance vil have afgiftsnedsættelser - blandt andet vil LA have sænket elafgiften og sætte den ned på EU's minimum.
Støttepartierne SF og Enhedslisten er også klar til at sætte yderligere penge af, mens Radikale Venstre er gået i den modsatte grøft.
De mener ikke, at de cirka 2,7 milliarder kroner skal havne i danskernes lommer.
- Det svarer til at have købt et strygejern på udsalg til 200 kroner, hvor man sparer 500 kroner, og så sige, at man har 500 kroner, har klima-, energi- og forsyningsordfører Rasmus Helveg Petersen sagt til Berlingske, der nævner, at statskassen er presset på andre områder i stedet.
Indtil videre har Socialdemokratiet som det eneste parti ikke tilkendegivet, hvor de står i debatten.Jeg må en sjælden gang i forbløffende høj grad erklære mig enig med De Radikale.

Jeg ser det generelt som et kæmpe problem, at der mangler økonomiske incitamenter til klimaomstillingen.
Og når der så endelig viser sig et sted, hvor folk får en ekstra regning, fordi de ikke har haft lyst til at investere i VE, så skal andre skatteyder give dem milliarder i socialhjælp.
Den klimamoral er jo nærmest helt til rotterne.

Angående reduktionen af elafgifter, som flere borgerlige partier taler for, så bør man nok nærmere tale for en omlægning, og den er allerede på vej i form af CO2-afgifter, men den kan passende forstærkes betydeligt, så der bliver endnu mere incitament til at opstille flere landvindmøller og installere automatik til fleksibilitetsprodukter. Det gælder aktuelt elpriserne, men det gælder bestemt også fjernvarme, at det virker markedsøkonomisk helt forkert, og det ødelægger tilpasningen af forbruget, at man ikke nemt kan se prisen på den energi, man køber, før længe efter den er forbrugt.
­
18-01-2022 23:58
delphiProfilbillede★★★★★
(7233)
Jakob skrev:
­delphi skrev:
Hvis nogle orker at læse Energistyrelsens strategi på Smart grid området så er her muligheden se https://ens.dk/sites/ens.dk/files/EnergiKlimapolitik/smart_grid-strategi-2.pdf
Skulle nogle have det fornødne overskud hører undertegnede gerne konklusionen af dette mamutværk.
Mens jeg venter på et svar mere fra netselskabet kunne jeg godt tænke mig at gå lidt mere i dybden med et par vigtige 'fleksibilitetesprodukter'.
Varmepumperegulering:

Findes der på markedet en luft/vand-varmepumpe, som kan tåle at blive tændt og slukket ved hovedafbryderen måske flere gange i døgnet.?

Jeg tvivler.

Derfor vil det nok være meget vigtigt, at man med 220 V signaler kan regulere varmepumpens fremløbstemperatur et antal grader op eller ned alt efter situationen på elmarkedet.

Findes der varmepumper, som er forberedt til dette.?

Jeg tvivler.


Jeg kan godt få det til at fungere nogenlunde alligevel, fordi min varmepumpeopstilling er forberedt sådan, at varmepumpen har sin egen lukkede kreds, og så kan jeg blot tænde eller slukke for cirkulationspumpen, som forbinder kredsen med centralvarmen.
Men det er da alligevel ikke tilfredsstillende med hensyn til varmetab, når varmepumpen ved hjælp af dyr strøm skal holde kredsen oppe på f.eks. 45 grader i 15 graders frost evt. i flere dage, hvor 25 grader ville være rigeligt.
Regulering af pillefyr:

Mit pillefyr kan godt tåle en strømafbrydelse, så jeg har tænkt, at det skal styres brutalt med tænd eller sluk ved netkontakten.
Men jeg ved ikke, hvad der sker, når fyret skal tænde igen, hvis det blev afbrudt midt i en optænding.
Jeg har ikke set, at der står noget om det i manualen, men jeg forudser, at der kan opstå problemer med ophobning af træpiller i herden, så fyret ikke kan tænde og det bliver med mulige forpufninger til følge.
Er jeg for strid overfor politikerne og energistyrelsen, hvis jeg mener, at de grelt har forsømt at forberede private forbrugere, virksomheder og selskaber til smart grid strategien.?


­


En morderne varmepumpe vil effektregulere ved at køre omdrejningerne på motoren op og ned. Den vil i det store og hele køre hele tiden i fyringssæsonen.

Hvis et elselskab skal have mange on/off-enheder til Smart Grid og det skal ske via SIM-kort, så koster det ingenting, når der er tale om mange enheder for et el-selskab, når de vil lave en aftale med et teleselskab.

At lave et selvstændigt sendebasseret netværk, som skulle dække hele landet, det vil koste endog rigtig meget. Hvis der i det hele taget er ledige frekvenser til formålet.
Redigeret d. 19-01-2022 00:00
19-01-2022 11:47
Kosmos
★★★★★
(5114)
En morderne varmepumpe vil effektregulere ved at...

- OK da; så længe den blot ikke bliver morderisk!

Redigeret d. 19-01-2022 11:48
19-01-2022 14:07
Jakob
★★★★★
(8326)
­@delphiEn morderne varmepumpe vil effektregulere ved at køre omdrejningerne på motoren op og ned. Den vil i det store og hele køre hele tiden i fyringssæsonen.


Jeg er ikke sikker på, at jeg har lyst til at betale ekstra for en varmepumpe for at blive så moderne.

Men hvad vil du sige med det.?
At man ikke bare må tænde og slukke den ved hovedafbryderen.?

Jeg efterlyser derfor også som det næstbedste en luft/vand-monoblock varmepumpe, hvor man med et simpelt signal ( slut eller bryd eller 220V ) i det mindste kan give varmepumpen besked på at hæve eller sænke fremløbstemperaturen til forskellige temperaturer, som man i forvejen har programmeret den til.

Eksistere der sådan en varmepumpe på markedet.?Hvis et elselskab skal have mange on/off-enheder til Smart Grid og det skal ske via SIM-kort, så koster det ingenting, når der er tale om mange enheder for et el-selskab, når de vil lave en aftale med et teleselskab.


Selvfølgelig koster det noget at købe simkort og sende flere millioner SMS-beskeder i døgnet.
Men jeg har ikke fået et uddybende svar fra mit netselskab endnu, så jeg tør ikke udelukke, at det kan blive vejen frem.

Jeg tænker dog også, at det heller ikke vil være en fordel for sikkerheden. Jeg ved godt, at næsten alt kan hackes, men jo mere, der ligger lokalt udenfor internettet og mobilnetværket, jo mere sikkert må det nok kunne gøres.


Kan vi udelukke, at der kan sendes brugbare signaler om eltimeprisen igennem forsyningskablerne samtidigt med, at der forbruges strøm.?At lave et selvstændigt sendebasseret netværk, som skulle dække hele landet, det vil koste endog rigtig meget. Hvis der i det hele taget er ledige frekvenser til formålet.


Jeg tænker netop ikke, at det trådløse netværk til styring af de enkelte fleksibilitetsprodukter skal dække hele landet. Det skal kun være lokalt i den enkelte husstand.
Du har måske en pointe omkring ledige frekvenser. Men måske kunne man godt tage nogle få kanaler fra f.eks. 27Mhz området uden at gøre stor skade på radioamatørernes virke.?
­
19-01-2022 16:49
delphiProfilbillede★★★★★
(7233)
Men hvad vil du sige med det.?
At man ikke bare må tænde og slukke den ved hovedafbryderen.?


http://xqw.dk/work/fg51/hj/behov.pdf
19-01-2022 21:16
Jakob
★★★★★
(8326)
­@delphi

Ok, så skrev vi blot langt forbi hinanden.
Jeg går ud fra, at vi er enige om, at uanset om varmepumpen er med eller uden inverter, så vil varmetabet blive mindre, hvis varmepumpen slukkes eller fremløbstemperaturen sænkes.

Og jeg kender desværre stadig ingen varmepumpe, som kan fjernstyres til at gøre dette på den simple måde, som jeg beskrev.
­
Side 2 af 2<12

Deltag aktivt i debatten Billig miljøvenlig strøm tak..!:

Husk mig

Lignende indhold
DebatterSvarSeneste indlæg
Strøm ud af den blå luft223-10-2019 18:38
Er fyringsolie for billig..?002-07-2016 17:21
Vindmølle-icon for billig strøm7624-06-2012 22:49
Miljøvenlig teknologi026-05-2010 18:07
CO2-fri strøm2108-05-2009 11:24
NyhederDato
Bakterier kan skabe klimavenlig strøm25-05-2011 07:31
Elbiler får strøm på farten01-11-2010 06:18
Drager skal skaffe billig strøm fra 10 km's højde25-05-2010 08:22
Grøn strøm ud af mørket29-04-2009 06:09
Billig olie lammer den grønne revolution06-01-2009 07:45
▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik