Husk mig
▼ Indhold

CO2-belastning fra vindmøller må høre op.


CO2-belastning fra vindmøller må høre op.02-01-2008 20:28
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Over de sidste 15 år er 1/3 af kraftværkernes brændsler omlagt fra kul til gas.

1 Kwh. el. produceret ved

Kul indeholder 800 g CO2.

Gas indeholder 400 g Co2.

Når der korrigeres for den stigning der har været i elforbruget over de sidste 15 så kan det fald der har været i Co2 belastningen fra den danske el-sektor ene og alene tilskrives omlægningen af kraftværkernes brændsler fra kul til gas.
Den massive investering i Infrastruktur til møller og Møller har derimod øget belastningen med Co2 pga. af de konflikter som er i et forsyningsnet som det danske med meget kraftvarmeproduktion. De enkelte kraftværker ved fra dag til dag hvor meget strøm de kan producer og dermed fjernvarme som varierer med udbuddet af vindmøllestrøm. Kraftværkerne ved hvornår de skal overgå til den meget CO2 belastende varmeproduktion uden om kraftvarmeproduktion, som vil sige brænde kul eller gas af. For barmarksværker hvor tabet i ledningsnettet er op til 50 % er dette fatalt set i et CO2 perspektiv.
02-01-2008 23:36
Boe Carslund-Sørensen
★★★★★
(2942)
Var det bare det eneste problem naturgasfyrede kraftvarmeværker havde så var det til at løse. Et højt tab i ledningsnettet skyldes et for lille flow, som hovedregel på grund af for store fjernvarmerør i forhold til antallet af forbrugere.
Hvad værre er at uforbrændt naturgas har en isoleringsevne som er mellem 30 og 5o gange større end CO2, så et udslip på ca. 3 % uforbrændt naturgas giver lige så meget drivhuseffekt som CO2'en fra de 97 % der bliver forbrændt.
Nød backuppen for vindmøller er hverken de decentrale eller centrale kraftvarmeværker, det er nogle gamle dieselgeneratorer, som bruger over 2½ kW dieselenergi for hver 1 kW el de producere, de har derfor en meget højt CO2-udslip. En moderne kraftvarmeværksgenerator kan ikke opstartes uden de modtager en modspænding, det kan de gamle dieselgeneratorer.
03-01-2008 00:29
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Ja det er jo noget andet end Avedøre værket som kan forbruge 50 % flis eller biobrændsel og naturgas og have en virkningsgrad på over 50 % omkring el. Og en samlet udnyttelse omkring fjernvarme mm. på 96 %. Nu forbruges flere hundrede millioner på at renover RAnders Kraftværk (kul) med en virkninggrad på sølle 23 %. Værket har selvfølgelig ingen akkumuleringtank så når vindmøller pumper strøm producer RAnders op til 65 Mw. Jeg fatter simpelhed ikke hvorfor Den spildvarme som opvarme havet ud for Århus fra Studsstrupværker ikke kan akkumulers og via fjernvarmeledning sendes til Randers så værket her kan nedlægges. Løsningen er billigere end renoveringen.
Redigeret d. 03-01-2008 18:29
Deltag aktivt i debatten CO2-belastning fra vindmøller må høre op.:

Husk mig

Lignende indhold
Artikler
Vindenergi
Vindmøller
▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik