Husk mig
▼ Indhold

Coronavirus, frihandel, flyrejser og fornuftig klimapolitik.Side 28 af 32<<<2627282930>>>
RE: DK vs UK 221-01-2022 21:34
John Niclasen
★★★★★
(6548)
I fortsættelse af ovenstående indlæg.

Danmark er det land i Verden, der tester mest for Covid-19. Der er pr. dags dato registreret 19.866.353 test pr. million indbygger, eller knap 20 pr. indbygger.

UK ligger nr. 9 i Verden med 6.430.886 test pr. million indbygger, eller knap 6,5 pr. indbygger. Der er altså tre gange så mange test pr. indbygger i Danmark som i UK.

Kilde: worldometers.info

Vedhæftede graf viser daglige nye bekræftede Covid-19 tilfælde pr. million indbygger i Danmark, UK, og gennemsnittet for EU.

Kilde: Our World in Data

Der er knap fire gange så mange nye daglige Covid-19 tilfælde i Danmark pt. som i UK. I Danmark er tallet stigende, i UK har tallet været faldende den seneste tid.

Om det alene er fordi, der testes mere i Danmark, er uvist - men et kvalificeret gæt. Det er svært at sige noget endeligt, når man f.eks. ikke kender procentdelen af falske positive, når man tester.

(Klik på grafen for stor version.)
Tilknyttet billede:

22-01-2022 01:12
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
John Niclasen skrev:
I fortsættelse af ovenstående indlæg.

Vedhæftede graf viser Covid-19 vaccinationer pr. 100 indbygger vs daglige nye dødsfald med Covid-19 pr. million indbygger for Danmark og UK (Storbritannien).

I UK er der ca. 200 vacciner pr. 100 indbygger, eller ca. 2 pr. indbygger i gennemsnit. I Danmark er der ca. 10% flere, godt 220 vacciner pr. 100 indbygger.

I Danmark er der pt. 2,38 daglig døde med Covid-19 pr. million og faldende de seneste dage - før det stigende. I UK er der pt. 3,91 daglig døde med Covid-19 pr. million og stigende.

Kilde: Our World in Data

(Klik på grafen for stor version.)

@John

Syntes den er lidt svær at forstå! Jo flere der vaccineres jo flere dør der!! Eller hvad ? Kunne du tilføje et par ord...
RE: DK vs UK22-01-2022 09:35
John Niclasen
★★★★★
(6548)
delphi skrev:
Syntes den er lidt svær at forstå! Jo flere der vaccineres jo flere dør der!! Eller hvad ? Kunne du tilføje et par ord...

Det er flg. graf, vi taler om:Kilde: Our World in Data

Ud ad x-aksen har vi antal vaccinationer pr. 100 indbygger. Dette tal stiger med tiden, efterhånder som der bliver givet vaccinationer. Kurverne løber fra 7-Jul-2021 til 19-Jan-2022.

Tilbage i juli var der i Danmark 97,54 vaccinationer pr. 100 indbygger, altså lidt under 1 pr. person. I UK var der i juli givet 117 vaccinationer pr. 100 indbygger, eller 1,17 pr. person, og altså flere end i Danmark. Dette er til venstre på kurverne.

Nu er der givet flere vaccinationer i Danmark (2,2 pr. person) end i UK (2 pr. person). Det er til højre på kurverne, som er 19-Jan-2022.

Op ad y-aksen er så antal døde med Covid-19 pr. dag pr. million indbygger, og vi ser, at der er stigende antal døde med Covid-19 både i Danmark og UK.

Disse er fakta. Og man kan så fortolke disse fakta videnskabeligt.

Hvis man havde hypotesen, at flere vaccinationer fører til at fald i antal døde med Covid-19, så er denne hypotese falsificeret af disse fakta.

Vi ser det modsatte, at der er flere døde med Covid-19, efterhånden som der bliver givet flere vaccinationer.

Dette giver grobund til nye mulige hypoteser:

Det kan være, vaccinerne mod Covid-19 ingen effekt har på antal døde med Covid-19.

Det kan være, vaccinerne har en effekt, men at antallet af døde med Covid-19 alligevel stiger, fordi der nu er en bølge med flere smittede. Vedhæftede graf viser daglige døde med Covid-19 i Danmark siden starten af epidemien i 2020.

Kilde: worldometers.info

Dette minder om influenza, som kommer til Danmark, når vi har vinter.

SST skriver om antal døde:

Opgørelsen af antallet af døde omfatter dødsfald, der er registreret indenfor 30 dage efter påvist covid-19 infektion - på baggrund af positiv PCR test. Covid-19 er ikke nødvendigvis den tilgrundliggende årsag til dødsfaldet.

Kilde: Coronatal @ SST

Med sådan en måde at opgøre det på, og når det ser ud til, at corona virus rammer Danmark om vinteren, ligesom influenza gør, så er det forventeligt, at antallet af døde med Covid-19 stiger, når det er vinter.

Selvom antal døde stiger her om vinteren, så er det jo stadig meget meget få, der dør. Vi har altså ikke at gøre med en dødelig pandemi set fra et dansk synspunkt.

Der er ikke nogen tydelig effekt af vacciner ud fra disse tal, som jeg fortolker det. Når vi samtidig ved, at det fortrinsvis er de ældre årgange, som dør (af alderdom), så er der ingen grund til at give vacciner mod Covid-19 til yngre årgange.

Og vi kan se, at antallet af smittede stiger - ja er eksploderet - i Danmark, selvom der er blevet givet vacciner mod Covid-19 til højre og venstre.

Jeg håber, dette giver nogle svar. Spørg endelig!
Tilknyttet billede:


Redigeret d. 22-01-2022 10:00
RE: Sverige22-01-2022 10:13
John Niclasen
★★★★★
(6548)
I fortsættelse af ovenstående indlæg og Nye Tilfælde og Dødsfald Danmark og Sverige 27-12-2021 10:50

Vedhæftet er graf over daglige nye dødsfald med Covid-19 i Sverige.

Kilde: worldometers.info

Sammenligner vi Danmark og Sverige, så har Sverige nu også en stigning i antallet af smittede, men man ser ikke samme stigning i antal døde i forhold til tidligere vintre i Sverige, som vi ser i Danmark.

Så det tyder fortsat på, at Sveriges taktik har gjort, de hurtigere er kommet igennem og har kunnet håndtere disse nye variationer af corona virus. I Sverige har man ikke lukket så meget ned, man har givet mere personlig frihed, som sikkert er rigtig sundt fysisk og psykisk i forhold til, hvad man har gjort i det dysfunktionelle Danmark.
Tilknyttet billede:

23-01-2022 19:24
Jakob
★★★★★
(9343)
­Først var det minken, og nu er hamsteren også kommet i fedtefadet:


23. jan 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/dramaet-om-2000-hamsteres-skaebne-fortsaetter-endnu-en-gnaver-er-testet-positiv
Dramaet om 2.000 hamsteres skæbne fortsætter: Endnu en gnaver er testet positiv for covid-19
--
Man kunne fristes til at sige hamstergate, for dramaet om over 2.000 hamsteres skæbne i Hongkong fortsætter.
Endnu en hamster er testet positiv for covid-19 og går en trist skæbne i møde, skriver Reuters.
I tirsdags beordrede embedsmænd, at tusindvis af hamstere fra en kæledyrsbutik skulle aflives, efter flere af dem havde fået corona.
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/knap-2000-hamstere-skal-aflives-efter-der-er-fundet-spor-af-covid-19-i-11-af-de-smaa
Myndighederne bad borgere, som havde købt en lille gnaver efter 22. december om at indlevere dem, så de kunne aflives.
Det fik flere borgere til at melde sig til at adoptere en hamster, så de ikke skulle sige farvel til tilværelsen i hamsterhjulet.
Hongkongs regeringleder, Carrie Lam, var i går også ude at forsvare beslutningen om masseaflivningen, da myndighederne frygter, at virussen skal sprede sig til mennesker - selvom flere forskere har sagt, at der ikke er bevis for overførsel.
- Jeg forstår, at kæledyrsejere er utilfredse... den største offentlige interesse er at kontrollere pandemien, sagde hun ifølge BBC.


Det er en træls situation, hvor det kan være vanskeligt at finde en lykkelig udgang.

Kort sagt, så bør alle danske hamsterejere hurtigt indstille sig på at tage afsked med dem.

Om alle hamstere skal aflives og destrueres, eller om nogle af dem mod betaling bør sættes i karantæne, må nok blive et sundhedsfagligt og politisk spørgsmål.Men efterhånden må det være temmelig indlysende, at det kan være en umådelig dårlig idé, at borgere lever tæt med dyr, som deler vira mv. med mennesker.

Det handler også om den før omtalte respekt for økosystemet, hvor vi blandt andet ønsker at begrænse risikoen for uønskede mutationer.

Når dette bliver tænkt ordentligt igennem, så er jeg bange for, at det kan ende med, at skruen bliver meget længere, og måske kan huskatten blive det næste offer i rækken...


­
24-01-2022 14:05
Jakob
★★★★★
(9343)
­
Jakob skrev:
­

delphi skrev:
Den bæredygtighed vi er nød til at få ind i vores samfund for ganske simpelt ikke at overbelaste kloden, hvordan forhindre vi vanvittige mennesker i at ødelægge denne bæredygtighed..

Set i den ånd, hvordan får vi stoppet sådan noget svineri som det vi har set med Covid19 og regeringen og de offentlige institutioner, som har udført et overforbrug (og dermed miljøsvineri) af helt utilgivelige dimensioner. Og fuldstændg unødvendig..

Hvordan undgår vi som samfund at sådan noget, så det stoppes i fremtiden.Jeg kan faktisk vældig godt lide begyndelsen i dit indlæg. Men hmm.... har du nu også ordentligt belæg for at påstå, at det miljøskadelige forbrug faktisk er vokset under pandemien.?

Forbruget af værnemidler er steget, og desværre bliver affaldet ikke altid håndteret, som det skal.
Det kunne måske hjælpe, hvis vi også havde Klimaministeren og Miljøministeren med i epidemikommissionen.

Angående pengene, så mener jeg nok, at der er blevet udbetalt for meget socialhjælp til en del virksomheder.
Jeg havde f.eks. gerne set, at antallet af fly, som benyttes til turisme, var blevet meget kraftigt reduceret.
Der er nok også en del servicefag, hvor vi i stedet burde have valgt konkurs og omskoling.

Pt er det jo ikke ligefrem arbejdsløshed, der er Danmarks største problem:

15. jan 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/sydeuropas-arbejdsloese-kan-hjaelpe-danske-virksomheder-som-mangler-arbejdskraft
Sydeuropas arbejdsløse kan hjælpe danske virksomheder, som mangler arbejdskraft
Danske produktionsvirksomheder begynder nu i stigende grad at kigge mod Sydeuropa i jagten på arbejdskraft.
Antallet af østeuropæere, som søger arbejde i Danmark, er nemlig nedadgående. Samtidig er ledigheden herhjemme kun på 2,8 procent.
Så for at holde hjulene i gang, kan løsningen være arbejdskraft fra Spanien, Italien og Frankrig.
- Udfordringen er nu, at medarbejdermanglen er så massiv, at det er svært at følge med, siger arbejdsmarkedspolitisk chef i Dansk Industri, Steen Nielsen.
Arbejdsmarkedsforsker ved Københavns Universitet Jens Arnholtz peger på, at de danske virksomheder skal yde en større indsats, fordi vi er afhængige af udenlandsk arbejdskraft.
- Hvis vores økonomi skal vokse, så er vi i et eller andet omfang afhængige af at kunne tiltrække den udefra, siger forskeren.

Men hvis vi spoler filmen tilbage til begyndelsen, så mener jeg, at en del grundlæggende fejl er ganske tydelige:


Først og fremmest burde økosystemet have været behandlet med større respekt, så ny Corona aldrig var opstået.
Dette er stadig en gigantisk opgave, som slet ikke er løst.

Dernæst, da skaden skete, så burde alle verdens lande med smitte have indført langt strengere restriktioner. Især grænserestriktioner og karantæne for udlandsturisme og frihandel med arbejdskraft og gods.

WHO og FN's sikkerhedsråd burde i forvejen have et beredskab, der kunne starte en hel lille udryddelsesverdenskrig imod invasive arter og sygdomme.

Kina gjorde det godt, New Zealand gjorde det godt, Isle of Man gjorde det godt, og der er også flere andre lande, som har bevist, at det faktisk var muligt alene med restriktioner helt at fjerne smitten med ny Corona.
Omend det var mindre tydeligt, så var det også tilfældet i Danmark, hvor de skrappere B117 restriktioner udryddede ny Corona og senere, da deltarestriktioner udryddede B117.
Vi haltede blot hele vejen et trin bagefter med at indføre tilstrækkeligt skrappe restriktioner.

Nogle kunne se det straks, men for alle andre bør det nu også stå lysende klart i bakspejlet: Strategien med blot at undgå overbelastede hospitaler har vist sig at være både forfejlet og forarmende.

Det har ført til unødvendig sygdom og død. Det har også trukket trivselshæmmende restriktioner unødigt i langdrag, og på globalt plan har det ført til nye varianter, som har skadet vaccinens effektivitet.


­
Hvor galt, det er gået for økonomien grundet corona og overforbrug i 'det dysfunktionelle Danmark', kan man måske få et fingerpeg om her:


24. jan 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/trods-coronakrise-er-statsgaelden-faldet-til-laveste-niveau-siden-2009
Trods coronakrise er statsgælden faldet til laveste niveau siden 2009
Den danske statsgæld har sidste år udgjort den laveste andel af Danmarks bnp siden 2009, viser tal fra Nationalbanken.
Statsgælden har i december 2021 ligget på 438 milliarder kroner. Det svarer til 17,8 procent af det danske bnp, hvilket ikke er set lavere siden 2009, skriver Ritzau.
Bnp dækker over værdien af alt det, der skabes på de danske arbejdspladser i løbet af et år. Med andre ord udtrykker det værdien af den samlede produktion.
I Dansk Erhverv kalder cheføkonom Tore Stramer det "helt vildt", at statsgælden på trods af coronakrise og kompensationspakker har udgjort den laveste andel af bnp i 12 år.
På arbejdsmarkedet har beskæftigelsen i løbet af 2021 nået rekordhøje niveauer. Samtidig er ledigheden faldet til det laveste niveau siden slutningen af 2008.­

­
RE: Positivprocent24-01-2022 17:33
John Niclasen
★★★★★
(6548)
I fortsættelse af Positivprocent 19-01-2022 14:59

Positivprocenten i Danmark har nået nye højder og er nu 20,8%.

40348 * 100 / 194180 = 20,8

Der måles 40.348 positive (incl. evt. falsk positive) ud af 194.180 PCR test de seneste 24 timer.

Kilde: Coronatal @ SST

Iflg. worldometers.info er der 425.112 i mild tilstand og 43 i kritisk tilstand i Danmark. De 43 svarer til ca. 0,1 promille, eller 1 ud af 10.000 smittede.
Tilknyttet billede:


Redigeret d. 24-01-2022 17:35
24-01-2022 18:35
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Og det som gør ondt

25-01-2022 20:54
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Positivprocenten stiger støt og sætter igen rekord: 46.590/213.616*100 = 21,8 %Og yderligere 24 indlægges.

Det står mere og mere klart at man har ødelagt befolkningens evne til at danne immunitet ved den store grad af vaccination.
26-01-2022 21:30
Jakob
★★★★★
(9343)
­26. jan. 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/coronarestriktionerne-er-snart-fortid-siger-statsminister-mette-frederiksen
På tirsdag i næste uge bliver langt de fleste coronarestriktioner droppet, oplyser statsministeren.

- I aften og i dag er en milepæl. Vi står med en utroligt god nyhed. Vi kan fjerne de sidste coronarestriktioner.
- Fra den 1. februar vil Danmark være åbent. Helt åbent, siger Mette Frederiksen (S) på et pressemøde i Statsministeriet.
- Vi siger farvel til restriktioner, og velkommen til det liv, som vi kendte før corona, slår hun fast.
Corona vil ikke længere blive betragtet som en samfundskritisk sygdom.Jeg så for et par dage siden, at Nye Borgerlige aldrig har ment, at Covid-19 skulle betragtes som en samfundskritisk sygdom.
Det må være partiet for de ekstremt dumme og de ekstremt hensynsløse.
Ellers må den kommende evaluering nok ganske enkelt udslette det parti.Husk nu, at det stadig er vigtigt at begrænse smitten, selvom restriktionerne bliver ophævet.

Der er stadig mange særligt sårbare at tage hensyn til.

Og her nogle kloge ord fra SF's sundhedsordfører:

26. jan 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/sundhedsordfoerer-bekymret-vi-ender-i-personalemangel-paa-hospitaler-og-plejehjem
SF's sundhedsordfører, Kirsten Normann Andersen, er bekymret for, hvad regeringens ønske om at ophæve coronarestriktionerne fra 1. februar kommer til at betyde.
Hun frygter, at stigende smitte vil skabe personalemangel på offentlige og private arbejdspladser, siger hun forud for et møde i Epidemiudvalget her til eftermiddag.
- Jeg er bekymret for, om vi ender i en situation, hvor der simpelthen ikke er personale nok til at tage sig af de gamle eller børnene eller de syge på sygehusene, siger hun.Magnus Heunicke sagde det også på pressemødet i dag.
Og der er stadig en lille risiko for, at der opstår nye uønskede varianter.Men jeg lagde især mærke til, at han sagde, at de sidste to år føles som 10 år.
Han har nok været på overarbejde, så det kan mærkes.
Nu må det så omsider være blevet Dan Jørgensens tur sammen med Lea Wermelin og Rasmus Prehn til at fyre op under den politiske turbo i nogle år.!

­
26-01-2022 22:25
Jørgen Petersen
★★★★★
(4852)
Lad os fejre at restriktionerne nu blive afskaffet.
27-01-2022 13:47
Jakob
★★★★★
(9343)
­Ja, hvis man er den type, så er det vel en menneskeret at fejre, at smittehelvedet nu får frit løb med dødstal, som sandsynligt vil overgå den første bølge.


Mere frit end i Sverige:

27. jan. 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/hvad-sker-der-dansk-genaabning-undrer-flere-internationale-medier
I den svenske avis Expressen bemærkes det, at man i Danmark skrotter restriktionerne samme dag, som Sveriges myndigheder har valgt at forlænge landets restriktioner med to uger.


27. jan. 2022,
https://nyheder.tv2.dk/samfund/2022-01-27-dansk-coronakurs-vaekker-stor-opsigt-i-udlandet-hvad-er-der-i-vejen-med-danskerne
Under hele pandemien har Danmark været et skridt foran
Det svenske medie Expressen

Der er mange, som indtil videre har givet et stort bidrag for at få Danmark godt igennem coronakatastrofen.


Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sende en særlig tak til Viggo Andreasen, fordi han hele vejen med et meget højt niveau af saglighed og faglighed har delt sin indsigt på områder, som andre eksperter måske ikke har været så dygtige til.

Her et par små hurtige aktuelle eksempler:

26. jan. 2022
https://www.dr.dk/engagement/taet-paa/stil-spoergsmaal-om-restriktioner


Kære Jeppe,
De mest problematiske varianter er nok dem der kan undvige vores immunitet. Den slags opstår nemmest hvis der på en gang er mange vaccinerede og meget smitte. Høj smitte giver mange mutationer - og en pæn vaccinedækning betyder at der er mange værter hvor det er en fordel at være en vaccine-undvigende stamme. Så det er nok halv-vaccinerede befolkninger som er det største problem.Giver det nogen beskyttelse for mig som sårbar at bære mundbind når andre ikke gør? Jeg er bekymret for afskaffelsen af restriktioner.

Viggo Andreasen
Kære Bente
Det store danske studie af mundbind viste at der ikke er ret meget beskyttelse for den der bærer mundbindet. Du skal prøve at få fat i den særligt gode masker PF3, der er også beskyttelse for bæreren. Mane af de andre hygeine tiltag: håndsprit, afstand rengøring virker på den der bruger dem. Ellers er mit råd at holde lav profil de næste 4-6 uger hvor smitten vil være højest.­
­
27-01-2022 15:23
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Smitten i Samfundet tordner derudaf med daglige nye recorderOg antallet af indlagt stiger med 17.

Sydafrika hvor befolkningen ikke er vaccineret er forløbet overstået

28-01-2022 15:03
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Smitten i Samfundet tordner derudaf med daglige nye recorderAntallet af indlagte øges med 12
28-01-2022 17:23
Jakob
★★★★★
(9343)
­
Ja, smitte og død buldrer derudaf, allerede før den store genåbning er trådt i kraft:


28. jan 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/53655-personer-er-smittet-med-corona-det-seneste-doegn
Det seneste døgn er der konstateret 53.655 smittetilfælde med corona, oplyser Statens Serum Institut.
Endnu engang er der sat smitterekord.
De smittede er fundet blandt 245.522 pcr-test. Det giver en positivprocent på 21,7. Det vil sige, at over hver femte test har været positiv.
Der er 3.263 reinfektioner.
Antallet af indlagte stiger med 12 til 967. Af dem er 230 personer indlagt på psykiatrien.
Yderligere 26 er døde med corona.
33 personer er på intensiv, hvoraf 19 af dem har brug for en respirator.Og det bliver nok værre endnu.

Men højrefløjen har som vanligt mest travlt med at tænke kortsigtet og blindt i deres leflen for turister og erhvervsliv:

28. jan 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/venstre-og-konservative-vil-skrotte-indrejserestriktioner-frygter-turismen
Venstre og Konservative vil skrotte indrejserestriktioner: Frygter for turismen
Hvis indrejserestriktionerne bliver forlænget, frygter Venstre og Konservative, at turister vil droppe Danmark.
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har bedt partierne melde tilbage i dag, om de ønsker at forlænge de nuværende indrejserestriktioner. Og Venstre siger nej:
- Vi mener fra Venstres side, at de sidste indrejsekrav skal fjernes. Og det gør vi ud fra, at det rammer turistbranchen rigtig hårdt, og det rammer vores lufthavne rigtig hårdt, siger Anni Matthiesen, Venstres turismeordfører, til Ritzau.
Som det er nu, skal indrejsende kunne vise dokumentation for en negativ test foretaget inden rejsen til Danmark.Man kan tænke, at de høje smittetal, som de har medvirket stærkt til at skabe, nok i sig selv virker langt mere afskrækkende på turister end en test før afrejsen.Jeg er dog mere bekymret for, om der midt i smittehelvedet, hvor testkapaciteten ikke kan følge med, kommer en ny og mere patogen flugtvariant fra udlandet.
Det kan ikke kun skade turismen, men hele samfundet betydeligt.

Med den smittefarlighed, som vi er oppe på med Omikron, så er det ikke rart at tænke på, hvor hurtigt det hele kan løbes over ende af en ny og farligere variant.


Der er også blevet talt meget om, at coronapandemien vil ende som med influenza. Altså flot sagt noget vi kender, hvor nogle sårbare blot skal vaccineres en gang om året, fordi der kan opstå nye varianter.

Men med al den turisme og Omikrons smittefarlighed taget i betragtning, så kan det være ganske vanskeligt forestille sig, at de kan nå at udvikle og distribuere vaccinen, før det er uhjælpeligt for sent.Det er ikke kun klimaet, man kan hjælpe, hvis udlandsturismen begrænses af restriktioner.
­
29-01-2022 00:03
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Indlæg fra Berlingske:

Nedlukninger har kun reddet fem danskere fra døden
Effekten af nedlukningerne på antal døde er yderst beskeden. Uanset, hvor travlt Mette Frederiksen har haft med at redde danskernes liv.


Jonas Herby, specialkonsulent, tænketanken CEPOS

Endelig. Endelig kommer friheden tilbage! Lidt for langsomt. Og ikke helt. Men snart er det igen os selv, der afgør, om vi vil drikke en øl med vennerne, gå til store koncerter eller se på smilende ansigter i storcentret. Med alle de glæder og risici, som livet nu engang indebærer.

At restriktionerne fjernes på et tidspunkt, hvor smitten er rekordhøj, kan næppe ses som andet end en erkendelse af, at nedlukningen af blandt andet skolerne i december var en overreaktion.

Denne erkendelse (som de ansvarlige selvfølgelig aldrig kommer til at nævne officielt, fordi det ville være politisk selvmord) fører naturligt til et behov for at evaluere pandemihåndteringen: Hvad har vi egentlig fået ud af alle nedlukningerne? Regeringen har – med Mette Frederiksens egne ord – haft travlt med at redde liv. Men hvor mange? Det ved vi på baggrund af den internationale forskning efterhånden en del om. Og det er overraskende få.

Men lad os starte med det, vi kan kalde anekdotisk bevisførelse. I ved, beviser af typen »Så farlige er cigaretter heller ikke. Farfar røg som en skorsten, og han blev 98 år gammel!« En påstand, som intet beviser, fordi der kan være 100 atypiske grunde til, at farfar blev 98 år på trods af, at han røg.

Sverige blev verdenskendt som pandemiens enfant terrible, fordi myndighederne ikke lukkede økonomien hårdt ned. Og »Se Sverige!« blev hurtigt danskernes foretrukne farfar-anekdote. For Sverige havde i løbet af pandemiens to første år – før vaccinerne for alvor fik effekt – tre gange så mange covid-19-døde pr. 100.000 som Danmark.

Det så mange som bevis for, at rygning ikke er farligt. Hov! Jeg mener selvfølgelig som bevis for, at nedlukninger er effektive til at begrænse antallet af covid-19-døde. At Danmark i samme periode havde tre gange så mange dødsfald som Norge og Finland, der havde sammenlignelige – eller ligefrem mildere nedlukninger – glemte de. De studsede heller ikke over, at Danmark, Norge, Finland OG Sverige – på trods af at relativt milde nedlukninger – havde få covid-19-døde i et internationalt perspektiv.»Der er også grænser for, hvad staten i det hele taget kan regulere. Man kan blive smitte på mange måder, men kun relativt få af måderne har været ramt af restriktioner,« skriver Jonas Herby. Her ses statsminister Mette Frederiksen (S) under pressemøde om coronasituationen.Foto:Mads Claus Rasmussen
»Der er også grænser for, hvad staten i det hele taget kan regulere. Man kan blive smitte på mange måder, men kun relativt få af måderne har været ramt af restriktioner,« skriver Jonas Herby. Her ses statsminister Mette Frederiksen (S) under pressemøde om coronasituationen.Foto: Mads Claus Rasmussen.
Min pointe er ikke, at mine anekdoter modbeviser »Se Sverige!«-anekdoten. Min pointe er, at vi ikke kan sige noget meningsfyldt på baggrund af anekdoter. Vi må »stole på videnskaben!«, som man siger.

Men hvad siger videnskaben så? Det har jeg – sammen med forskere fra Johns Hopkins University og Lund Universitet – undersøgt i en ny systematisk meta-analyse, hvor vi gennemgår den forskning, der empirisk undersøger nedlukningernes effekt på antallet af dødsfald.

Vi laver ikke vores egne analyser. Vi forlader os ikke på modelkørsler, der er stærkt afhængige af antagelser. I stedet samler vi andre forskeres statistiske studier af, hvordan nedlukningerne har påvirket dødstallene. Samlet set finder videnskaben, at den gennemsnitlige nedlukning i Europa og USA har reduceret dødeligheden med 0,2 procent. Overført til danske forhold betyder det, at nedlukningerne – før vaccineudrulningerne – forhindrede knap fem dødsfald. Fem. I alt.

Større omkostninger
Resultatet er kontraintuitivt. Når afstand virker (og det gør det!), hvorfor virker det så ikke at tvangslukke frisører og så videre? Hvis staten lukker frisøren, kan vi jo ikke blive smittet dér. Hvad er forklaringen?

Den vigtigste forklaring er sandsynligvis, at mennesker reagerer på verden uden for deres dør. Er det usikkert at gå til frisør, fordi pandemien hærger, går vi ikke til frisør. Derfor har det ringe effekt på smittespredningen af lukke frisørerne ned.

Økonomisk set er omkostningerne ved tvungen nedlukning dog væsentligt større, fordi frivillig adfærd tillader, at vi hver især fravælger de kontakter, vi bedst kan undvære.

Der er også grænser for, hvad staten i det hele taget kan regulere. Man kan blive smittet på mange måder, men kun relativt få af måderne har været ramt af restriktioner.

Staten kan ikke styre vores adfærd på arbejdspladsen og i hjemmet, hvor mange danskere er blevet smittet. Her kan kun folks egen, frivillige tilpasning til pandemien gøre en forskel.

Endelig har nogle restriktioner været direkte kontraproduktive. For eksempel er det velkendt, at virus smitter mindre udenfor end indendørs. Alligevel har man lukket legepladser og indført udendørs forsamlingsforbud og dermed presset danskerne til i højere grad at rykke indendørs, hvis de ville mødes med venner og familie uden samtidig at risikere en bøde.

Konklusionen er, at det muligvis er rigtigt, at farfar blev 98 år gammel. Men rygning ER skadeligt. Og effekten af nedlukningerne på antal døde ER yderst beskeden. Uanset, hvor travlt Mette Frederiksen har haft med at redde danskernes liv.

Jonas Herby er specialkonsulent i tænketanken CEPOS
Redigeret d. 29-01-2022 00:04
29-01-2022 13:01
Jakob
★★★★★
(9343)
­


Det var ellers hurtigt, at CEPOS fik stemplet sig selv som aldeles utroværdig i evalueringen.

Men så ved vi da det.


­­
29-01-2022 16:39
Jørgen Petersen
★★★★★
(4852)
Denne sygdom skal bare overstås. Og det ser det ud til, at den vil blive inden længe her hos os. I Sydafrika er den allerede overstået.
29-01-2022 17:03
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
I Sydafrika er den allerede overstået.


Ja landet som har en vaccinationsandel på under 25 %. Brasilien som havde bugt med smitten her er smitten igen bluset op, som kun kan tilskrives en stor vaccinationsindsats som har betydet at en stor andel af befolkningen er vaccineret som øger smittespredningen.

Hvis der er noget om Tony Hellers påstande så kan den meget høje vaccinationsandel i Danmark ende fatal se https://newtube.app/TonyHeller/11whtrP
Redigeret d. 29-01-2022 17:04
29-01-2022 19:53
Jakob
★★★★★
(9343)
­
@delphi


Omikron er en flugtvariant, og det er faktisk en flugtvariants natur, at den i et eller andet omfang kan smitte personer, som er immune overfor tidligere varianter. Og det er i princippet uanset, om det er tidligere sygdom eller en vaccine, der har gjort dem immune.
05/02 2021
https://ugeskriftet.dk/nyhed/mosaik-af-mutationer-skaber-ingen-nye-vilde-skraekscenarier
Pr. definition bliver escape-varianterne ikke neutraliseret af antistoffer lige så godt som andre varianter, påpeger Jens Lundgren.
»Men mutationerne betyder ikke, at virus er fri og slet ikke lader sig berøre af immunitet, der er opbygget i kroppen mod corona­virus. Men den kan nemmere undgå kroppens immunologiske beskyttelse«, forklarer Jens Lundgren og fortsætter:
»Man kan diskutere, om følsomheden over for antistoffer er reduceret, eller om den er helt væk. Det kommer an på, hvor højt niveauet af antistoffer er hos den smittede person. Er en person lige blevet vaccineret, er der ikke noget problem i at blive udsat for en af disse nye varianter, men ­immuniteten vil formentlig ikke være tilstrækkelig hos en person, der har været ­naturligt smittet for f.eks. ti måneder siden, og især hvis vedkommendes immunsystem ikke er på toppen«.
Og det er den hypotese, man arbejder med i Manaus i Brasilien, hvor indbyggerne bliver smittet igen, efter 60-75% af befolkningen ellers havde været smittet med corona­virus i foråret, forklarer Jens Lundgren.https://en.wikipedia.org/wiki/Antigenic_escape
Antigenic escape, immune escape, immune evasion or escape mutation occurs when the immune system of a host, especially of a human being, is unable to respond to an infectious agent: the host's immune system is no longer able to recognize and eliminate a pathogen, such as a virus. This process can occur in a number of different ways of both a genetic and an environmental nature.[1] Such mechanisms include homologous recombination, and manipulation and resistance of the host's immune responses.2. dec 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/who-tidligere-smittede-er-ikke-beskyttet-mod-omikron-varianten
WHO: Tidligere smittede er ikke beskyttet mod Omikron-varianten
En overstået corona-infektion er ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) ikke tilstrækkeligt til, at man er immun overfor at blive smittet med den nye Omikron-variant.
- Vi mener, at en tidligere infektion ikke beskytter mod Omikron, siger den sydafrikanske professor i mikrobiologi Anne von Gottberg fra Sydafrikas Nationale Institut for Smitsomme Sygdomme (NICD) ved et pressemøde hos WHO's regionale Afrika-kontor ifølge The Guardian og Der Spiegel.
Det er et område, som stadig bliver udforsket, så der er tale om en foreløbig observation. Det ser dog ud til, at hvis man har været smittet tidligere med andre varianter, får man ikke lige så slemme symptomer, hvis man får Omikron-varianten.
­
­
29-01-2022 22:16
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
En vaccination ødelægger organismens evne til at stoppe videregivelsen af smitten, som er fatal. Det er udtalt katastrofalt at vaccinere raske mennesker med et sund immunforsvar som SKAL smittes og danne reel immunitet, så sygdommen ebber ud, som samlet vil beskytte befolkningen.

Eller en praksis og videnskabelig indsigt omkring håndtering af Corona, som er afledt at det samme idioti og kollektiv fornægtelse som hos klimaforskningen.

Prøv og se Israel med verdens mest aggressive vaccineudrulning med 9 mio indbyggere seEn eksplosiv smitteudbredelse med over 75.000 daglig smittede.

Egypten med over 100 mio. indbyggere, og med de samme klimatiske forhold som Israel som ikke har vaccineret befolkningen seIngen smittede og næsten ingen døde, eller en langt bedre udvikling end for Israel og Danmark der har brugt milliarder og atter milliarder på en udvikling som har forværret situationen for befolkningen.
Redigeret d. 29-01-2022 22:27
30-01-2022 12:51
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Fra Tony Hellers dokumentar https://newtube.app/TonyHeller/11whtrPFor de forskellige aldersgrupper forværrer vaccinen langt overvejende evnen til at sprede smitte massivt. Eller lige præcis det vi ser i lande med en høj grad af vaccination...

En katastrofe af et så enormt omfang!
Redigeret d. 30-01-2022 12:53
30-01-2022 13:25
Jakob
★★★★★
(9343)
­


@delphi


I begyndelsen af pandemien havde Israel store problemer med at begrænse smitten. Derfor må det heller ikke komme som en overraskelse, at smitten går amok, når en mere smitsom flugtvariant vinder indpas.

Egypten har jeg ikke meget kendskab til, men jeg kan godt se, hvor det bærer hen. Om lidt vil du fremhæve den ene afrikanske stat efter den anden, hvor data er meget mangelfulde.
Spar venligst tråden og mig for det.

Hvorfor fremhæver du f.eks. ikke Kina, hvor mange er vaccineret, og der næsten ikke er smitte..?

Der burde i følge din såkaldte dokumentation være enorme dødstal og et smittehelvede uden lige.!
­­
30-01-2022 14:10
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Kina har været særdeles dygtige til at håndtere smittenSamlet for et land med 1,3 mia. indbyggere er kun 100.000 smittet eller langt færre end f.eks. Danmark med 5 mio. indbyggere.
30-01-2022 14:31
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
I begyndelsen af pandemien havde Israel store problemer med at begrænse smitten. Derfor må det heller ikke komme som en overraskelse, at smitten går amok, når en mere smitsom flugtvariant vinder indpas.


I det land som ikke har vaccineret befolkning men hvor omikron opstod er smitten næsten udryddet


Redigeret d. 30-01-2022 14:52
30-01-2022 14:43
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
En smitte procent på 22,3 % og 26 yderligere på hospital se

31-01-2022 01:00
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Derfor må det heller ikke komme som en overraskelse, at smitten går amok, når en mere smitsom flugtvariant vinder indpas.


Troede ellers at netop Vaccination skulle beskytte befolkningen..
31-01-2022 15:27
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)


EN positivprocent på 29.084/109.918*100=26,4 %. En markant stigning!

Og en eksplosiv stigning af indlæggelser


Redigeret d. 31-01-2022 15:29
RE: Positivprocent31-01-2022 16:47
John Niclasen
★★★★★
(6548)
Tak, Delphi, fordi du holder os ajour.
En mindre rettelse:

delphi skrev:
EN positivprocent på 29.084/109.918*100=26,4 %. En markant stigning!

29.084 * 100 / 109.918 = 26,45972452191634

Runder man af til et ciffer efter kommaet, bliver det 26,5%, så lidt højere.

Ja, en markant stigning i positivprocenten den seneste tid!
31-01-2022 17:00
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
John Niclasen skrev:
Tak, Delphi, fordi du holder os ajour.
En mindre rettelse:

delphi skrev:
EN positivprocent på 29.084/109.918*100=26,4 %. En markant stigning!

29.084 * 100 / 109.918 = 26,45972452191634

Runder man af til et ciffer efter kommaet, bliver det 26,5%, så lidt højere.

Ja, en markant stigning i positivprocenten den seneste tid!


Yep korrekt! For nemheds skyld da jeg tastede ind i regneark rundede jeg lidt af inden og tog disse tal: 29/110*100=26,36 = 26,4 %.
Redigeret d. 31-01-2022 17:04
RE: Antal smittede31-01-2022 17:41
John Niclasen
★★★★★
(6548)
En måde at illustrere antallet af nye daglige smittede er ved her i slutningen af januar at sammenligne med starten af januar, 2022.

Vedhæftede grafer viser daglige nye smittede iflg. worldometers.info

Øverst ses situationen i starten af januar, 2022, fra dette tidligere indlæg af delphi 01-01-2022 16:14

Nederst har jeg vist seneste version af samme graf, altså her fra ultimo januar, 2022.

I øverste graf ses ved den røde pil et lille blip, som er smittede tilbage i marts måned for nu snart to år siden i 2020. Det lille blip er nu væk på seneste graf, og det er fordi man har været nødt til at ændre y-aksen, så man kan vise de seneste data. Og toppen for ca. et år siden ved årsskiftet 2020/2021 er nu langt mindre faretruende (hvis man da hører til dem, der finder noget af dette faretruende).

For en måned siden, i starten af januar, var de daglige antal smittede i Danmark omkring 20.000. Nu er der 2,5 gange flere daglige smittede, eller omkring 50.000 (den toppede med 53.655 for tre dage siden).

Jeg er ret sikker på, ud fra disse data, at der virkelig er flere smittede nu end tidligere, og at det ikke blot er fordi, man tester mere eller lign.. Det skal dog siges, at jeg endnu ikke har set et overbevisende bud på procentdel falsk positive ved disse test. Sundhedsstyrelsen skriver om falsk positive ved PCR test:

Foreløbige analyser dels fra litteraturen og dels fra Statens Serum Instituts indledende validering af PCR analysen tyder på, at PCR for SARS-CoV-2 efter svælgpodning på patienter med udtalte symptomer fra øvre luftveje har en sensitivitet på 90-95% (dvs. 5-10% falsk negative) og en specificitet over 99% (dvs. næsten ingen falsk positive).

(Min fremhævning.)

Altså ikke noget om falsk positive, når man tester perisoner uden symptomer, og det gør man jo i stor stil.
Tilknyttet billede:


Redigeret d. 31-01-2022 17:42
31-01-2022 20:46
Jakob
★★★★★
(9343)
­
Hvis man ønsker at blive opdateret og få lidt stof til eftertanke, så må dette vist være dagens nyhed:

31. jan 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/undervariant-af-omikron-er-mere-smitsom-end-den-gamle-indikerer-nyt-dansk-studie
Undervariant af omikron er mere smitsom end den gamle, indikerer nyt dansk studie
Undervarianten BA2, der hurtigt er blevet den dominerende coronavariant i Danmark, er mere smitsom end den oprindelige omikronvariant BA1. Begge er undervarianter til omikron.
Det viser et husstandsstudie, der fortsat er under fagfællebedømmelse, skriver Statens Serum Institut (SSI) i en pressemeddelelse.
Er en person i hjemmet smittet med BA2, er der 39 procent risiko for, at en anden person i samme hjem bliver smittet indenfor den første uge. Med BA1 er der 29 procent risiko.
Studiet er baseret på 8541 husstande med 17.945 beboere i perioden 20. december til 18. januar.
Forskere fra Københavns Universitet, Danmarks Statistik, Danmarks Tekniske Universitet og SSI står bag studiet.

­
01-02-2022 03:13
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Undervariant af omikron er mere smitsom end den gamle, indikerer nyt dansk studie


Ja i en befolkning hvor man på uansvarlig vis har ødelagt befolkningens immunforsvar så det helt ekstrem øger smittespredningen, eller som en afledt effekt netop at ødelægge forsvaret mht. at viderebringe smitten. Dette sker med vaccination, med noget hurtigt fremstillet Andersvand fra Pfizer eller tilsvarende 'bryggerifirmaer'.

Det er en af de helt stor samfundskatastrofer i nyere tid!

Husker ikke helt tallet - men omkring 200 mia. er statens lånebehov i 2021!!! Dysfunktionelle mekanismer = Det Danske Samfund!!!!
Redigeret d. 01-02-2022 03:47
RE: Restriktioner fjernes01-02-2022 10:54
John Niclasen
★★★★★
(6548)
For seks dage siden, d. 26-Jan-2022, udtalte statsministeren:

- Fra den 1. februar vil Danmark være åbent. Helt åbent, siger Mette Frederiksen (S) på et pressemøde i Statsministeriet.
- Vi siger farvel til restriktioner, og velkommen til det liv, som vi kendte før corona, slår hun fast.

Det rejser i første omgang spørgsmålet:

Hvorfor vente seks dage, hvis man har taget beslutningen om at fjerne alle restriktioner og gøre Danmark åbent? Man kunne da bare træffe beslutningen med øjeblikke virkning og lade landet komme igang igen så hurtigt som muligt med glæde og mulighed for minimering af økonomisk tab for så mange mennesker til følge.

Et muligt svar er: magtdemonstration.
Jeg kan ikke komme i tanke om nogen anden grund - slet ikke en saglig grund.

Hvordan ser det så ud med smittetal, dødsfald, osv af coronatal nu her 1-Feb-2022?

Vedhæftede grafer viser øverst udviklingen i smittede (active cases) siden starten af år 2020 iflg. worldometers.info. Nederst ses udvikligen i totalt antal døde med Covid-19.

Man ser, at antallet af smittede er eksploderet på det seneste, hvilket også ses af positivprocenten, som den er beregnet i tidligere indlæg her i tråden. Og man ser, at antallet af døde med Covid-19 også er stigende nu, som den var sidste og forrige vinter.

Iflg. Sundhedsstyrelsen er der pt. 1028 indlagte, heraf 32 på intensiv, og 15 af de 32 er i respirator. Der er flere indlæggelser nu pr. dag end sidste og forrige vinter iflg. Statens Serum Institut (jeg vil vise grafen i kommende indlæg).

Der er flere data og grafer på flg. side:
Denmark: Coronavirus Pandemic Country Profile @ Our World in Data

Hvorfor handler regeringen som den gør? Hvad er motivationen?
Hvis man kan åbne op nu i den nuværende situation, hvorfor kunne man så ikke gøre det samme tidligere?

Er det fordi, at så mange nu bliver smittet på trods af vaccinationer, restriktioner, mundbind, coronapas, osv, og der samtidig er et håndterligt antal indlæggelser og døde, at man ikke længere kan holde frygten og skræmmekampagnen kørende?

Vi vidste (fordi vi havde data) for nu snart to år siden, at denne sygdom, Covid-19, kun er virkelig alvorlig og mulig medårsag til død blandt de ældste generationer, som naturligt dør af alderdom. (Og så selvf. de meget få tilfælde blandt yngre med andre alvorlige sygdomme.)

Hvorfor isolerede man så ikke blot de udsatte og lod det øvrige samfund køre videre?
Tilknyttet billede:


Redigeret d. 01-02-2022 11:15
RE: Indlæggelser01-02-2022 10:59
John Niclasen
★★★★★
(6548)
I fortsættelse af ovenstående indlæg.

Vedhæftede graf viser "Nye indlæggelser pr. dag (hele landet)" siden starten af år 2020 iflg. SSI. Jeg fandt grafen i deres dashboard app.
Tilknyttet billede:


Redigeret d. 01-02-2022 11:09
01-02-2022 14:11
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Positivprocenten på vej mod himmelen med raketfart 28,5 %
Og det samme med indlæggelserne.
01-02-2022 16:07
John Niclasen
★★★★★
(6548)
delphi skrev:
Positivprocenten på vej mod himmelen med raketfart 28,5 %

Det ville være informative at vide hvor mange af de testede, der rent faktisk har symptomer på Covid-19. Hvis man vidste det, ville det måske være muligt at indsnævre andelen af falsk positive.

Men uanset, så må antallet af smittede stige voldsomt med den høje positivprocent.
01-02-2022 17:20
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
John Niclasen skrev:
delphi skrev:
Positivprocenten på vej mod himmelen med raketfart 28,5 %

Det ville være informative at vide hvor mange af de testede, der rent faktisk har symptomer på Covid-19. Hvis man vidste det, ville det måske være muligt at indsnævre andelen af falsk positive.

Men uanset, så må antallet af smittede stige voldsomt med den høje positivprocent.


Det er en forsvindende lille andel, som har nogle følger eller bliver syge. Men det vigtige at fastslå, er det forhold, at den store vaccinationsandel i befolkningen virker til en massiv øget smittespredning i samfundet, med øget sygdom til følge, eller de som er svage har en øget risiko for at modtage smitten.

Og med de højere og højere positivprocenter så siger det noget om, med hvilken hastighed smitten spredes i samfundet, som er eksplosiv.
Redigeret d. 01-02-2022 17:26
01-02-2022 23:36
Jakob
★★★★★
(9343)
­
@delphi


Skulle vaccinen nu igen være skyld i mere smitte og sygdom.?

Vi tager den lige en gang til for delphi:


1. feb 2022
https://nyheder.tv2.dk/samfund/hvor-mange-er-vaccineret-i-danmark-nyeste-vaccinetal-overblik
Opdateret: 31. januar, 14.00

Andel af befolkningen, der har fået mindst to stik
80,8%

Andel af befolkningen, der har fået tre stik
60,6%På basis af de tal kan man se på nedenstående diagrammer, at de uvaccinerede er klart overrepræsenterede både blandt de nye smittede og især blandt de alvorligt syge.

Bum:

1. feb. 2022
https://nyheder.tv2.dk/samfund/dagens-coronatal-overblik-over-smittede-indlagte-og-doede

­
Tilknyttet billede:

02-02-2022 00:22
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
At der er procentvis flere, der er smittede som er vaccineret end ikke vaccinerede viser selvfølgelig alt om at vaccinen ikke virker til at stoppe smitten seMen det er ikke det alvorlige. Det alvorlige er, at ved vaccination ødelægges immuniteten hos det vaccinerede menneske, og virus toppes ikke i mødet med det nye smitteoffer, men viderebringes til næste smittekandidat. Hos det uvaccinerede menneske optages virus, og der udvikles sygdom eller mennesket optager smitten og danner reel immunitet, og smitten stoppes, og den kommer ikke videre, næste gang 'offeret' udsættes for smitte.

Eller reelt så øger det vaccinerede menneske evnen til at viderebringe smitten, i stedet for at stoppe smitten seArtikel fra Berlingske vedr. ringere immunitet ved vaccination se https://www.klimadebat.dk/forum/coronavirus-frihandel-flyrejser-og-fornuftig-klimapolitik--d7-e3780-s880.php#post_84634
Redigeret d. 02-02-2022 00:56
Side 28 af 32<<<2627282930>>>

Deltag aktivt i debatten Coronavirus, frihandel, flyrejser og fornuftig klimapolitik.:

Husk mig

Lignende indhold
DebatterSvarSeneste indlæg
IPCC-chef: "Klimapolitik Omfordeling af Velstand, Ikke Milieupolitik". Thunberg Gore/Soros Rob024-01-2020 20:25
FNs Fordrejede Klimapolitik og Teknokratiets CO2-Økonomi205-12-2019 01:48
Er klimapolitik religion..?4505-12-2019 01:40
Hvad er jeres holdning til Co2 neutrale flyrejser?025-03-2019 09:52
(Aktuel) fransk klimapolitik305-12-2018 10:56
Artikler
Flytrafik
Føler du, at befolkningen bakker op om en vidtgående klimapolitik?
EUs klimapolitik - en succeshistorie? (Mernilds Klumme, januar 2009)
Klimapolitik (Bionyt: 500 svar om klima)
NyhederDato
Slut med billige flyrejser i fremtiden10-09-2009 09:52
Hedegaard samler tænketank om huller i klimapolitik17-11-2008 05:33
LO får sin første klimapolitik19-08-2008 07:54
▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik