Husk mig
▼ Indhold

Coronavirus, frihandel, flyrejser og fornuftig klimapolitik.Side 31 af 32<<<29303132>
13-03-2022 19:41
Jakob
★★★★★
(9348)
­Kina bekæmper stadig smitten effektivt med restriktioner:

13. mar 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/kina-lukker-hele-byer-ned-som-foelge-af-nye-smitteudbrud
Kina lukker hele byer ned som følge af nye smitteudbrud
Hele byer i det nordøstlige Kina og skoler i Shanghai er lukket ned, og hundredvis af kvarterer er forseglet, efter sundhedskommissionen har meldt, at der er fundet 3.393 nye tilfælde af coronavirus.
Antallet af smittede er mere end det dobbelte i forhold til dagen før, og det højeste daglige antal smittede i landet i to år, skriver Ritzau.
Kina har under hele pandemien haft en strategi om at have tæt på nul smittede og reagerer derfor prompte på selv de mindste smitteudbrud med meget strenge restriktioner.


13. mar 2022
https://www.dr.dk/nyheder/udland/kina-har-det-vaerste-coronaudbrud-i-aar-millionby-lukker-ned-efter-66-tilfaelde
Kina har det værste coronaudbrud i to år: Millionby lukker ned efter 66 tilfælde
17 millioner kinesere i kinesisk storby skal fra søndag blive hjemme.Selvom de kinesiske nedlukninger er strenge, så er det nok alligevel værd at undersøge, om de er værre end meget vi har set i Vesten.

Tiden spiller også en rolle, og det kan måske være bedre at være stærkt afskåret i få uger end at være delvist afskåret i månedsvis og aldrig helt tryg.

At Kinas restriktioner har virket i forhold til at redde liv, kan der ikke herske tvivl om.
­
13-03-2022 22:28
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
At Kinas restriktioner har virket i forhold til at redde liv, kan der ikke herske tvivl om.


Den virkelighed Kina kommer til at imødese, er den samme som Danmarks bare mange gange værre, fordi ingen i Kina som følge af de massive Lockdowns har været smitteeksponeret.

Vaccine til et immunforsvar som ikke har været eksponeret for smitte har en fatal virkning seOg antallet af døde for Danmark som er smittet med Covid eksplodererOg det sker netop fordi den Danske befolkning har ikke været eksponeret for smitten pga. Lockdowns og pga. en høj grad af vaccination.
Redigeret d. 13-03-2022 22:55
14-03-2022 12:27
Jakob
★★★★★
(9348)
­@delphi


Hvis Kina ender med betydeligt færre alvorligt syge og færre døde pr. 1 mio. indbyggere end Danmark, vil du så erkende, at din alternative teori er faldet til jorden.?

Jeg ser især to sandsynlige scenarier:

1) Kina vælger at vaccinere befolkningen, før de slipper smitten løs.
Hvis det er en god vaccine, og næsten alle bliver vaccineret, så kan det stoppe smitte og sygdom meget hurtigt.

2) Kina vurderer på et tidspunkt, at Omikron er blevet så mild og skaber så god immunitet, at det giver bedst mening blot at slippe smitten løs.
Det vil føre til afsindigt høje smittetal, men antal alvorligt syge og døde pr. 1 mio. indbyggere vil stadig være lavere end i Danmark og blandt de allerlaveste i verden.
­
14-03-2022 15:47
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
1/3 af de som dør i Danmark dør nu med Corona. Det er i en befolkning hvor 83 % af befolkningen er vaccineret. Det kan kun tolkes derhen at vaccination af mennesker som ikke har opnået nogen reel og naturlig smitte, gør at smittespredningen accelereres, i forhold til at der ikke havde været indført lockdown så befolkningen kunne opnå en naturlig smitte, og opbygge immunitet.
Redigeret d. 14-03-2022 15:52
15-03-2022 14:23
Jakob
★★★★★
(9348)
­
delphi skrev:
1/3 af de som dør i Danmark dør nu med Corona. Det er i en befolkning hvor 83 % af befolkningen er vaccineret. Det kan kun tolkes derhen at vaccination af mennesker som ikke har opnået nogen reel og naturlig smitte, gør at smittespredningen accelereres, i forhold til at der ikke havde været indført lockdown så befolkningen kunne opnå en naturlig smitte, og opbygge immunitet.Hvis du havde sluppet smitten løs tidligere, så havde du nok haft lidt mere flokimmunitet i dag, men ialt var du endt op med mange flere døde, end vi gør nu med Omikron.


Jeg mener dog stadig, at det er rigeligt mange, og det bør være tankevækkende for hele verdenssamfundet, at Kina stadig formår at stoppe flugtvarianterne med restriktioner.

Vesten har fået en eller flere nye sygdomme, og vi ved endnu ikke med sikkerhed, hvad det fører til.

Hvorfor forhindrede vi ikke, at det startede.?

Hvorfor blev virus ikke udryddet på et langt tidligere stadium.?­
15-03-2022 16:49
Jørgen Petersen
★★★★★
(4852)
Man kan ikke isolere sig fra denne sygdom. Så snart man ophæver isolationen, så breder smitten sig igen, og det gør den indtil man har opnået flokimmunitet.
17-03-2022 18:45
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
De dør som fluer i Hong KongEn by der har gennemlevet massive lockdowns siden pandemiens start og over 73 % af befolkningen er fuld vaccineret.

Nu udtaler Flemming Konradsen, professor i global sundhed ved Københavns Universitet:

»Vi må ikke lulle os selv ind i den tro, at den hellige grav er velforvaret, Hongkong bør tjene som en advarsel om ikke at sænke paraderne og glemme vaccinerne,« siger han.

At det er vaccinationen der har skydelen sammen med lockdowns så befolkningen ikke danner immunitet.

Og nu står Kina for tur.
Redigeret d. 17-03-2022 18:48
18-03-2022 07:48
Jakob
★★★★★
(9348)
­
@delphi


Jeg forstår godt, at du forsøger at holde fast i, at de vaccinerede smitter mere. Det er jo nok dit sidste anstændige argument for, at du ikke har ladet dig vaccinere. Men det holder ikke. Heller ikke selvom jeg må indrømme, at jeg har svært ved at finde gode eksempler, som kan få det til at stå krystalklart for dig.

Det er selvfølgelig også primært alvorlig sygdom og død, der bør være i fokus. Men du kan se her, at selvom vi nu har nye generationer af flugtvarianter, så beskytter vaccinen stadig delvist imod smitte:

16. mar. 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/pfizer-vil-tilbyde-aeldre-amerikanere-fjerde-vaccinestik
Pfizer vil tilbyde ældre amerikanere fjerde vaccinestik
I Danmark har flere ældre efterspurgt en mulighed, der nu ser ud til at blive en realitet i USA: Et fjerde vaccinestik mod corona.
Medicinalvirksomhederne Pfizer og BioNTech har nemlig søgt om en nødgodkendelse af et fjerde stik med deres fælles coronavaccine til personer over 65 år i USA.
Det oplyser de to medicinalvirksomheder i en pressemeddelelse ifølge nyhedsbureauet AFP.
Virksomhederne henviser til to israelske undersøgelser, der viser, at et ekstra boosterstik øger immuniteten og sænker antallet af smittetilfælde og alvorlig sygdom.
Flere lande i Europa såvel som Israel har allerede godkendt et fjerde stik til udsatte personer samt ældre.
Danmark tilbyder udvalgte personer med et svært nedsat immunforsvar et fjerde stik.Og det er ikke slut endnu:


16. mar 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/who-ser-global-corona-stigning-som-toppen-af-isbjerget
Efter at have været på retræte i mere end end måned begyndte coronaen igen at vinde frem i sidste uge.
Her steg antallet af nye smittetilfælde med otte procent - 11 millioner - i forhold til ugen før, hvilket er den første stigning siden slutningen af januar.
Det skriver Reuters.
I Verdenssundhedsorganisationen WHO ser generalsekretær Tedros Adhanom Ghebreyesus med stor alvor på udviklingen.
- Denne stigning sker på trods af færre test i nogle lande. Det betyder, at det, vi ser, bare er toppen af isbjerget, siger han.
WHO peger på en kombination af faktorer som årsag til stigningen. Heriblandt den stærkt smitsomme omikron-variant og den beslægtede BA.2-variant samt lempelser af coronatiltag.
Lave vaccinationsrater i nogle lande, til dels på grund af en "enorm mænge misinformation", ligger også bag stigningen, mener FN-organisationen.
De største stigninger ses i WHO's vestlige stillehavsregion, som omfatter Sydkorea og Kina.
Her er antallet af smittetilfælde steget med 25 procent.
I Afrika er stigningen 12 procent, mens den er på to procent i Europa.
Ifølge WHO er BA.2-varianten den mest smitsomme hidtil. Der er dog ikke tegn på, at den fører til alvorligere symptomer.
I Danmark har man set en kort stigning i antallet af smittetilfælde i den første halvdel af februar på grund af varianten, men stigningen tabte hurtigt pusten.


Isolation og nedlukning kan give særdeles super fantastisk god mening, hvis man på den måde kan udrydde virus og undgå en pandemi.
Jeg har endnu kun set alt for vag argumentation for, at verden ikke valgte den løsning med ny Corona.
Når coronahåndteringen skal evalueres globalt, så mener jeg, at det må være et af de vigtigste spørgsmål at få afklaret, så verden forhåbentlig er mere vågen og parat næste gang.Isolation og nedlukning kan også give særdeles god mening for at beskytte imod smitte, mens man venter på, at der udvikles vacciner, og virus muterer til en mindre farlig variant.
Det vanskelige må så være at vide, hvornår man så skal lukke op igen.
Men især, hvis befolkningen ikke er nyvaccineret i tilstrækkelig grad, og man i stedet benytter selve sygdommen til at skabe al immunitet, er der en ubehagelig risiko for, at virus muterer til noget mere dødeligt midt i forløbet.
Høj smitsomhed kan også få dødeligheden til at se større ud, end den faktisk er.Jeg har fundet dette, som jeg tror, at du kan have gavn af at læse:

14 marts 2022
https://videnskab.dk/forskerzonen/krop-sundhed/den-spanske-syge-er-et-pragteksempel-paa-hvordan-pandemier-ender
Hvis man vil se, hvad der kunne være sket i Danmark, kan man se på et land som Bulgarien.
--
Bulgarien er nogenlunde ligesom Danmark i forhold til, at begge lande har en aldrende befolkning. Det er de ældre, der har størst risiko for at dø af corona, så vi har nogenlunde samme 'worst case'-scenario.
Forskellen er, at Danmark har været rigtig god til at holde epidemien i snor, indtil vaccinerne kom. Og så har befolkningen været med på at tage vaccinerne, da de kom. Over 95 procent af danskerne over 50 år er vaccinerede.
Bulgarien er et levende eksempel på, hvor galt det kan gå, hvis man ikke har en epidemi under kontrol og dernæst har få, som vil vaccineres på grund af vaccineskepsis.
I værste fald havde vi set ind i et scenarie med 20-50.000 døde i Danmark, afhængigt af hvilken variant som vi ser på. Det er beregnet ud fra risikoen for at dø (cirka 0,6 procent for alfa, og dobbelt så højt for delta) gange andelen af befolkningen, som ville blive smittet (beregnes fra kontakttallet: 60 procent for de fleste varianter, men 85 procent for Delta).
Det er måske svært at tro, at det kunne være gået så galt. Der skete jo ikke noget, tænker nogle måske.
Men det er jo netop, fordi vi gjorde alt det, vi gjorde - vi har været igennem alle de forskellige tiltag med nedlukninger og massetest, og vi har brugt vaccinen flittigt.
Det er derfor, at vi ikke har haft en stor overdødelighed i Danmark. Det kunne være gået meget værre.

­
18-03-2022 10:44
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Det er ganske simpelthen noget uanstændig svineri at vaccinere en befolkning..

Østrig med tvangsvaccination og omfattende lockdowns: en uhæmmet og galoperende smitteudbredelse, som forårsager mange daglige døde seJamen når man er vaccineret så bliver man ikke så syg. Det er de mange Danskere som dør af corona sikkert galde for seAlle lande som ikke har vaccineret deres befolkninger og har haft milde lockdowns, her udryddes smitten og ingen dør


Redigeret d. 18-03-2022 11:03
24-03-2022 08:16
Jakob
★★★★★
(9348)
­


@delphiSydafrika har indtil videre stadig kun gjort det nogenlunde godt, hvis man glemmer, at befolkningen består af yngre mennesker.


24. mar 2022
https://nyheder.tv2.dk/samfund/dagens-coronatal-overblik-over-smittede-indlagte-og-doede

Døde pr. 1 mio. indb.:

Østrig 1.718
Danmark 931
Sydafrika 1.706
Men hvad så, når vi nu rammes af influenzasmitte. Går du så planken helt ud med din hjemmeteori og påstår, at det skyldes, at mange borgere er blevet influenzavaccineret.?


22. mar 2022
https://www.dr.dk/nyheder/indland/trods-stor-tilslutning-til-vaccination-er-der-stor-smitteudbrud-af-influenza
Trods rekordmange vaccinerede stiger influenzasmitten lige nu voldsomt

­­
29-03-2022 21:01
Jakob
★★★★★
(9348)
­
Her lidt dokumentation, som måske kan være en hjælp til at vurdere covid-19 vaccinens farlighed:

24. mar 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/20-har-faaet-tildelt-erstatning-bivirkninger-af-coronavaccination
Ud af 320 behandlede sager er 20 anerkendt til erstatning som følge af bivirkninger af coronavaccinationen.
300 sager er afvist, mens 577 endnu ikke er afgjort.
Det viser tal fra Patienterstatningen.
Nogle borgere har fået erstatning for ansigtslammelse - der er også tildelt erstatning for det såkaldte VITT-syndrom, der forårsager lavt blodpladetal, blødninger og blodpropper.
Det var den bivirkning, der var årsag til, at vaccinerne fra Johnson & Johnson og AstraZeneca blev taget ud af det brede vaccinationsprogram.
Indtil videre er der i alt kun blevet tildelt erstatninger for 230.000 kroner - men ingen af sagerne er dog afsluttet, og Patienterstatningen forventer, at beløbet vil vokse.Det er godt at se det bekræftet, at vaccinen er harmløs i forhold til sygdommen.

Vi fik jo desværre ikke udryddet ny Corona med restriktioner, og vi kan ikke helt udelukke, at massevaccination kan blive aktuel igen.


20. mar. 2022
https://nyheder.tv2.dk/samfund/2022-03-20-danskerne-har-opnaaet-flokimmunitet-men-flere-ting-kommer-til-at-udfordre-den
Begrebet flokimmunitet er blevet bredt kendt under coronapandemien som et håbefuldt fremtidsscenarie. Og nu har vi i Danmark nået netop det stadie – i hvert fald for nu.
Sådan lyder det fra Tyra Grove Krause, der er faglig direktør i Statens Serum Institut (SSI).
--
Smittetallene er generelt faldende, men svinger sig fortsat i disse dage op på mellem 8000 og 11.000 tilfælde om dagen. Men det undergraver ikke argumentet om flokimmunitet, mener Viggo Andreasen.
--
Der er flere ting, som kan udfordre flokimmuniteten. For i modsætning til sygdomme som kopper og mæslinger varer immunitet mod coronavirus ikke evigt.
- Immuniteten er ikke blivende, ligesom den heller ikke er med influenza. Men jeg tror, vi står rigtig godt med vores blanding af naturlig smitte og immunitet gennem vaccinen, siger Lone Simonsen.
Hvor længe immuniteten holder, vides endnu ikke med sikkerhed, slår Tyra Grove Krause fast. Men SSI regner med, at man er beskyttet "i hvert fald i et halvt år og nok også længere".
--
Der er dog også en anden skurk, der kan udfordre flokimmuniteten – nemlig en ny variant af coronavirus.
Hvis der kommer sådan en, vil det i nogen grad være "som at starte forfra" med vores modstandsdygtighed, siger den faglige direktør. Og så alligevel ikke:
- Jeg tænker, at den vil have et mildere forløb i os, da vi har en grundlæggende immunitet fra både vacciner og tidligere smitte, som, vi formoder, kan beskytte mod alvorlig sygdom, siger Tyra Grove Krause.
--
Der er da også overhængende risiko for, at vi vil se en ny coronavariant, inden året er forbi, spår Viggo Andreasen.
--
Der er dog også opløftende nyheder i den afdeling.
For mens SSI forventer, at vi er bedre beskyttet mod alvorlig sygdom fra en ny variant på grund af immunitet, er det Viggo Andreasens bedste overbevisning, at en muteret form for coronavirus i højere grad vil minde om Omikron-varianten frem for Delta-varianten.
Altså at det vil være en mere smitsom, men mindre farlig afart af sygdommen, der vil brede sig.
- Vi har før set, at virus tilpasser sig til at sidde højere oppe i luftvejene i stedet for dybt nede i lungerne, fordi de på den måde smitter mere, siger han.
Viggo Andreasen understreger dog, at der udelukkende er tale om et kvalificeret bud.
- Intet er sikkert. Vi er blevet snydt før, siger han.­

­
01-04-2022 13:42
Jakob
★★★★★
(9348)
­
https://www.klimadebat.dk/forum/klimavenlig-militaer-oprustning-d7-e4082.php#post_85805
Ja nu har staten smidt over 200 mia. ud af vinduet til nyttesløse Covid-foranstaltninger, og følgeeffekterne i forhold til ikke at have gjort noget er katastrofale.Skuffende at læse sådan noget vås serveret af en stamskribent i en tråd, som ikke handler om corona.31. mar 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/det-gaar-historisk-godt-dansk-oekonomi-kom-bomstaerkt-ud-af-2021
Det går historisk godt: 'Dansk økonomi kom bomstærkt ud af 2021'
Det går meget bedre i Danmark, end vi tror.
Selvom man skulle tro, at to års coronakrise ville have udhulet statskassen og danskernes privatøkonomi, så er det langt fra tilfældet.
Faktisk viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik, ifølge Ritzau, at man skal helt tilbage til 1994 for at finde et år, hvor væksten var større, end den var i 2021.
Tallene viser, at væksten i 2021 var i alt 4,7 procent, hvilket er det højeste tal i 27 år.
Finansminister Nicolai Wammen (S) glæder sig over udviklingen.
- Dagens tal slår med syvtommersøm fast, at dansk økonomi kom bomstærkt ud af 2021, siger han til Ritzau.
Ministeren tilføjer, at der sidste år også har været en historisk stor fremgang i beskæftigelsen, som steg med 2,6 procent svarende til 78.200 personer.


31. mar 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/ledigheden-falder-igen-efter-den-kortvarigt-steg
Ledigheden er igen faldet i Danmark, efter at den steg for første gang i mange måneder fra december til januar.
Fra januar til februar er ledigheden konkret faldet, så 3.400 færre kategoriseres som ledige. 72.800 personer er nu i den kategori.
Det viser tal fra Danmarks Statistik.
Det bringer ledighedsprocenten ned fra 2,7 til 2,5 procent.
Stigningen i ledighed fra december til januar kunne dog skyldes flere ting. Blandt andet holdt mange ferie i december på grund af en nye ferielovgivning. Det kunne være medvirkende til at gøre tallene kunstigt lave, fordi ledige på ferie ikke tælles med i statistikken.
­
15-04-2022 13:39
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Artikel fra Berlingske, bærer mest af alt præg af en statsmagt der fuldstændig har tabt alt realitetssansen:

Videoer med rasende og desperate kinesere, der udtrykker deres dybe utilfredshed med at være isoleret i uger uden madforsyninger og informationer fra myndighederne på grund af covid-19 er gået viralt i Kinas finansielle hovedstad Shanghai.

Den ellers effektive censur af sociale medier i Kina er blevet overvældet af et meget stort antal private videooptagelser, der beskriver ekstreme forhold for millioner af indbyggere. Det rapporterer BBC.

»Giv os forsyninger! Vi har været lukket inde i 26 dage,« råber en folkemængde fra en optagelse mellem store boligblokke i et boligkvarter.

Andre viser tomme køleskabe og interviews med ældre, som siger de ikke har spist i tre dage.

»Mit barn er sygt og har høj feber. Igen hjælper os med medicin,« siger en grædende mor på en af de mange optagelser.

Selvom udgangsforbuddet står til at blive ophævet i boligkvarterer, hvor der i to uger ikke er konstateret nye smittetilfælde med covid-19, så bliver beboere af lokale komiteer og selskaber, der administrerer ejendomme, opfordret til ikke at forlade deres hjem.

Ifølge BBC har det store antal af protestvideoer sat det kinesiske censursystem – den såkaldte »Great Fire Wall« – ud af kraft.

En optagelse viser angiveligt folk slås om nogle madforsyninger.

En anden videooptagelse viser en embedsmand blive skældt huden fuld af en ophidset folkemængde.

I Shanghai har 25 millioner indbyggere været under streng nedlukning i 26 dage.

Trods den hårde og omfattende nedlukning er antallet af covid-19-smittetilfælde fortsat i den kinesiske megaby Shanghai.

Der blev onsdag konstateret over 26.000 nye tilfælde. Hovedparten af de nye smittede viser dog ingen sygdomssymptomer. Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Der er voksende utilfredshed med myndighedernes tiltag, som er gennemført uden tilstrækkelige forsyninger af fødevarer og uden sikring af lægehjælp og behandling.

Myndighederne bliver også kritiseret for karantæneregler, der indebærer, at børn, som er smittet med covid-19, bliver adskilt fra deres forældre.

Kina har konsekvent reageret på de selv de mindste udbrud af smitte i henhold til en politik om nul smittetilfælde, der sigter mod at eliminere smittekæder.
16-04-2022 00:09
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
https://www.youtube.com/watch?v=bhzsy7LVwuc
17-04-2022 20:03
Jakob
★★★★★
(9348)
­


Jeg mener nok, at EU bør tilbyde Kina nogle vacciner fra Pfeizer.
­
17-04-2022 23:03
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Jakob skrev:
­


Jeg mener nok, at EU bør tilbyde Kina nogle vacciner fra Pfeizer.
­


Kina har brugt over 3 mia. doser vaccine som vil sige langt den største del af befolkningen er fuld vaccineret se https://www.statista.com/statistics/1196142/china-coronavirus-covid-19-vaccination-doses/

Et forhold som har og får fatale følger for landet. Pga. vaccinationen øges evnen til at viderebringe smitten og landet får aldrig bugt med sygdommen.

Fra SSI-rapportenHvis ikke organismen har været påført covid-smitten inden vaccination er immunforsvaret ødelagt og smitten har frit spil i en befolkning, som det ses i Shanghai med fatale følger.
Redigeret d. 17-04-2022 23:57
23-04-2022 11:22
Jakob
★★★★★
(9348)
­

Der kommer åbenbart til at gå lidt tid endnu, før vi kan vurdere resultatet i Kina.

22. apr 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/mens-coronasmitten-falder-i-shanghai-fastholder-byen-en-streng-lockdown
Mens coronasmitten falder i Shanghai, fastholder byen en streng lockdown
Den strenge nedlukning af den kinesiske millionby Shanghai fortsætter, indtil coronavirussen er slået fuldkommen ned.
Så klar er meldingen fra byens myndigheder på den kinesiske beskedtjeneste WeChat i dag, fredag, efter den godt 25 millioner store by har været under lockdown i tre uger som led i en striks kinesisk nul-covid-politik. Det skriver Reuters.
Officielt skulle Shanghais nedlukning være løftet den 5. april, men aftenen før forlængede myndighederne den i ubegrænset tid.
Myndighederne i byen oplyser nu, at coronasmitten er faldende. Men, lyder det, smitten skal totalt udryddes, før indbyggerne i Shanghai kan vende tilbage til deres almindelige hverdag.
Ny coronapille (den kan de nok også godt bruge i Shanghai):

22. apr 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/who-anbefaler-coronapille-fra-pfizer-mindsker-risiko-indlaeggelse-markant
WHO anbefaler coronapille fra Pfizer - mindsker risiko for indlæggelse markant
Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anbefaler nu på det kraftigste en pille mod corona.
Der er tale om pillen Paxlovid, der anbefales til særligt udsatte smittede, der endnu ikke er alvorligt syge, men som er i høj risiko for at blive indlagt på grund af deres symptomer.
Et ekspertpanel fra WHO har gennemgået data fra over 3.000 patienter og er kommet frem til, at risikoen for hospitalsindlæggelse blev mindsket 85 procent med behandlingen.
Paxlovid bliver produceret af medicinalvirksomheden Pfizer, og den danske regering har allerede bekendtgjort, at man agter at købe piller for 400 millioner kroner.
Danmark har allerede indkøbt en anden pille til symptombehandling fra firmaet Merck, der dog har vist sig kun i mindre grad at nedbringe risikoen for indlæggelse.
Dårlig nyhed til dem, der ønsker at bevise, at Danmark har håndteret pandemien helt forkert i forhold til mange andre lande:

22. apr 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/danmark-er-et-af-de-lande-som-havde-den-laveste-overdoedelighed-under-pandemien
Danmark er et af de lande, som havde den laveste overdødelighed under pandemien
Danmark er blandt de lande, der har klaret sig bedst, når det kommer til overdødelighed under coronapandemien.
Det skriver Statens Serum Institut (SSI).
Tallene kommer fra den internationale statistikbank. Her fremgår det, at kun Australien og New Zealand har klaret sig bedre i statistikken for overdødelighed fra 1. marts 2020 til 27. marts 2022.
Tallet for overdødelighed viser antallet af døde sammenlignet med det forventede antal døde baseret på tidligere år.
I Danmark ligger tallet for overdødelighed på 1454, mens New Zealand og Australien begge ligger i minus.
I alle tre lande har mindst 80 procent modtaget en vaccine mod corona, skriver Ritzau.

­­
­
03-05-2022 22:08
Jakob
★★★★★
(9348)
­
3. maj 2022
[url]https://www.dr.dk/nyheder/seneste/ssi-lav-risiko-bekymrende-virusvariant-ved-genoptagelse-af-minkavl[/url]
SSI: Lav risiko for bekymrende virusvariant ved genoptagelse af minkavl
Der vil være lav risiko for nye, bekymrende virusvarianter, hvis dansk minkavl genoptages i begrænset omfang.
Det fremgår af en opdateret vurdering af sundhedsrisikoen for mennesker, som Sundhedsministeriet har bedt om.
SSI har i risikovurderingen taget udgangspunkt i et begrænset minkavl på mellem 15 og 30 besætninger i løbet af 2023.
SSI skriver i rapporten, at mulig smitte mellem mink og mennesker vil have begrænset risiko for folkesundheden. Det skyldes både, at der vil være færre minkbesætninger end i 2020 og samtidig en fortsat høj beskyttelse mod covid-19 i befolkningen.
Selv om sandsynligheden vurderes at være lav for, at der opstår en bekymrende variant, understreger SSI, at konsekvensen, hvis det sker, kan være "stor".
Minkavl er midlertidigt forbudt indtil udgangen af 2022 med henvisning til risiko for folkesundheden. I alt har 1.234 minkavlervirksomheder søgt om kompensation for nedlukning af deres virksomheder.
Men 15 avlere har søgt om dvaleordning, så de kan genoptage erhvervet, hvis det bliver muligt.
3. maj 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/efter-rapport-fra-ssi-minkavlere-maa-vente-paa-endeligt-svar
Efter rapport fra SSI: Minkavlere må vente på endeligt svar
Landets minkavlere må vente på en endelig beslutning om hvorvidt, de kan genoprette deres minkbesætninger eller ej.
For mens Statens Serum Institut (SSI) i dag har udgivet en ny vurdering af risikoen for folkesundheden, hvis dansk minkavl genoptages i et begrænset omfang, ligger bolden nu på politikernes banehalvdel.
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/ssi-lav-risiko-bekymrende-virusvariant-ved-genoptagelse-af-minkavl
Og der skal ikke hastes en beslutning igennem, lyder det fra fødevareminister Rasmus Prehn (S).
- Efter det krævende og omkostningsfulde forløb, vi har haft, skylder vi at holde tungen meget lige i munden i forhold til at træffe den rigtige afgørelse, siger han.
Rasmus Prehn vil ikke sætte en konkret dato på en melding til minkavlerne, men regner med, at den vil komme "på denne side af sommerferien".
Fødevareministeren har indkaldt partierne til møde om sagen i morgen.Jeg vil bare gerne sige nej tak til minkavl i Danmark igen.!

Mink og den ballade må vi aldrig byde befolkningen eller vores demokrati igen. Det er ingen risiko værd.

Find et mere klima- og miljøvenligt arbejde.!


11. nov 2020
https://ing.dk/artikel/minkindustriens-endeligt-godt-klima-luftkvalitet-sundhed-miljoe-240606
Minkindustriens endeligt er godt for klima, luftkvalitet, sundhed og miljø
Uden minkindustrien falder landbrugets CO2-udledning med halvanden procent. Samtidig kan Danmark komme tidligere i mål med opfyldelsen af EU's ammoniakkrav.


mandag 30. november 2020
https://www.dof.dk/om-dof/nyheder?nyhed_id=1904
Udsigt til mindre faunaforurening: Farvel til minkavl er en fordel for fugle og natur
--
Foder fra de åbne minkfarme har mange steder tiltrukket større flokke af måger og kragefugle, som lokalt har skabt en ubalance i økosystemet.
- En unaturlig og let adgang til føde har flere steder landet over øget bestanden af for eksempel sølvmåger, som har været en trussel for flere sårbare og sjældne arter i kystnaturen. Det har været en af flere afledte negative effekter af minkavl, siger biologen i DOF.
En af de mere kuriøse sideeffekter af pelsproduktionen på de åbne minkfarme har været etbenede fugle.
- Vi har nær minkfarme oplevet mange eksempler på etbenede vipstjerter, gråspurve og mågefugle, der har mistet et ben, fordi de er kommet for tæt på minkene i burene. Det kan godt være, at minken bag sit trådnet har været fjernet fra sit naturlige miljø ved Nordamerikas vandløb og søer, men den har haft sit jagtinstinkt i behold og har forsøgt at fange fuglene og i ny og næ bidt et ben af, når de landede oven på burene for at æde af minkenes foder, siger Knud Flensted.­

­
21-05-2022 12:37
Jakob
★★★★★
(9348)
­@delphi


Se her:

20. maj 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/nordkorea-anvender-saltvand-og-varm-ingefaer-te-i-kampen-mod-corona-smitte
Nordkoreansk statsmedie opfordrer coronasmittede borgere til at gurgle saltvand og drikke varm ingefær-te
Det er hverken vacciner eller antivirale lægemidler, der bliver taget i brug for at bekæmpe en omfattende coronasmitte i Nordkorea. Dem har styret i Pyongyang nemlig afvist at modtage.
I stedet opfordrer den statsstyret avis Rodong Simnun til, at coronasmittede nordkoreanere tager hjemmelavet midler i brug. Det skriver BBC.
Det drejer sig blandt andet om at gurgle saltvand og drikke varm ingefær- eller kaprifolie-te for at bekæmpe symptomerne.
Statsmediet Rodong Simnum skulle ifølge BBC også have rapporteret, at der var tusind tons salt på vej mod Pyongyang, som skulle bruges til at lave en "antiseptisk opløsning".


https://www.dr.dk/nyheder/seneste/naesten-millioner-mennesker-i-nordkorea-er-blevet-ramt-af-en-febersygdom

Det må nok være et styre næsten lige efter dit hoved.


Nu ved vi ikke, hvordan de gør med restriktioner, men ligner det ikke det perfekte eksempel, som endegyldigt vil overbevise dig om, at smitten spredes mindst ligeså voldsomt blandt de uvaccinerede.?
­
29-05-2022 09:12
Jakob
★★★★★
(9348)
­
WHO påtager sig i mine øjne et stort ansvar, når de presser Kina til at lukke mere op:


10. maj 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/who-kritiserer-kinas-haarde-coronastrategi-ikke-holdbart
WHO kritiserer Kinas hårde coronastrategi: Ikke holdbart
Verdenssundhedsorganisationen (WHO) langer ud efter den kinesiske regering og dens hårde coronastrategi.
Kinas nultolerance overfor coronatilfælde er ikke en "holdbar løsning", mener WHO-chef Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Det skriver Reuters.
Ifølge nyhedsbureauet har WHO kun sjældent udtalt sig offentligt om enkelte regeringers håndtering af coronapandemien.
Kina har tiltrukket sig opmærksomhed den seneste tid ved at slå særdeles hårdt ned på nye smittetilfælde. Millioner af personer har været sendt i nedlukning på grund af blot få coronasmittede.
I storbyen Shanghai har tiltagene været særligt strenge. Her har beboerne med kun få undtagelser været tvunget til at forblive hjemme. Der er også blevet placeret hegn for at adskille folk i millionbyen.
Kina reagerer langsomt:

22. maj 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/se-video-foerste-gang-i-58-dage-har-philip-gaaet-paa-gaden-i-shanghai
Se video: For første gang i 58 dage har DR-journalist forladt sin boligblok i Shanghai
I måneder har DR-journalist Philip Róin sammen med millioner af indbyggere i Shanghai siddet indespærret i sin lejlighed.
Men nu er myndighederne så småt begyndt at genåbne samfundet efter en lang og hård nedlukning på grund af coronapandemien. Og dén mulighed greb Philip Róin og forlod for første gang i 58 dage sin boligblok.
- Det ret fantastisk. Jeg sidder på en græsplæne og hiver i græsset, for at få en duft af nyslået plæne, fortæller Philip Róin fra Shanghai. Og han nåede også en tur forbi en lokal frisør.
- Jeg nåede at blive klippet og fik trimmet skægget med en neglesaks, så jeg er præsentabel til TV.
Friheden var dog begrænset, for senere på dagen kom en politibetjent forbi, og Philip Róin måtte vende tilbage til sin lejlighed.
De kinesiske myndigheder har meldt ud, at de fra 1. juni så småt genåbner butikker og restauranter i forbindelse med en "normalisering af samfundet".
Genåbningen er dog med så strenge krav, at det reelt set er umuligt.
- Medarbejderne skal sove i butikkerne, eller de skal have en privatchauffør, der kører dem fra hjemmet og til butikken.Måske burde WHO også have mere travlt med at sikre forebyggelse, før Omikron sættes yderligere i spil i 'zoonosekinaland', som siger nej tak til vestlige vacciner.

Noget tyder på, at de udmærket godt ved, at det kan gå rive galt:


22. maj 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/who-coronapandemien-er-ikke-slut
WHO: Coronapandemien er ikke slut
- Jeg ved, at dette ikke er budskabet, I vil høre.
WHO's generaldirektør, Tedros Adhanom Ghebreyesus, måtte skuffe de fremmødte til sundhedsorganisationens årlige topmøde. Han påpeger nemlig, at coronapandemien ikke er slut. Det kan den ikke være, før den er i kontrol over hele verden.
Han kunne fortælle, at antallet af positive coronatest er stigende i næsten 70 lande, og det sker samtidig med, at der generelt set bliver testet mindre.
57 lande i verden har vaccineret mindst 70 procent af befolkningen, og det er også et ønske fra generaldirektøren, at flere lande når den procentsats.
- Vi kan fortsat ikke forudse, hvilken vej pandemien vil tage, siger Tedros Adhanom Ghebreyesus ifølge NTB.

­
10-06-2022 11:08
Jakob
★★★★★
(9348)
­
7. jun 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/blaa-partier-kraever-forklaring-efter-indkoeb-af-22-millioner-vaccine-doser
Blå partier kræver forklaring efter indkøb af 22 millioner vaccine-doser
Det kalder på en forklaring, at Danmark har forpligtende aftaler om køb af over 22 millioner doser af coronavacciner i år.
Det mener sundhedsordførerne for De Konservative og Venstre, Per Larsen og Martin Geertsen, ifølge Ritzau.
- Det er ret vildt, at man har købt så mange vacciner. Vi står i en situation, hvor vi faktisk har vanskeligt ved at komme af med det store overskud, vi har i forvejen, siger Per Larsen.
Ifølge et aktstykke fra Sundhedsministeriet, som Folketingets Finansudvalg har godkendt i starten af april, er de forventede udgifter for vaccinerne på 2,8 milliarder kroner. Til sammenligning brugte Danmark ifølge Statens Serum Institut godt 2,4 milliarder på vacciner i 2021.
Jes Søgaard, professor i sundhedsøkonomi på Syddansk Universitet, håber, at "der er nogen, der har en god forklaring" på, hvorfor Danmark har forpligtet sig til 22 millioner doser i 2022.
Det samme håber Per Larsen.
- Sundhedsministeren må komme med en redegørelse for, hvordan det er foregået, og hvorfor man har ageret, som man har, siger han.Ja, hvis man bare bliver ved længe nok, så må der da for pokker være et eller andet i coronapolitikken, som regeringen kan bebrejdes.
Men sagen er nok bare den, at blå blok stadig ikke har den fornødne fornemmelse for alvoren i pandemien, og derfor vender alle deres angreb tilbage og rammer dem selv lige i panden.
Når fremtiden engang kan ses i bakspejlet, så kan man måske godt finde et par steder, hvor der kunne spares en milliard eller to, men med de beløb, der har været på spil i form af mulige nedlukninger og taget i betragtning, at regeringen overordnet har sikret blændende god coronaøkonomi, så ligner det nærmere misundelseskritik fra en flok dårlige tabere.
Virkeligheden er jo den, at vi ikke ved, om der bliver behov for vaccinerne. Det kan sammenlignes med en brandforsikring, som man bør betale med glæde, selvom der ikke går ild i huset.
Får vi et retfærdigt "coronafolketingsvalg", så kommer højrefløjen slet ikke i Folketinget.
Bare tanken om f.eks. Per Larsen som sundhedsminister bør få vælgerne til at løbe skrigende væk.!


Diskussionen er da også knapt begyndt, før naturen hjælper med at give svaret:


7. jun 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/ny-omikron-undervariant-paa-vej-til-blive-dominerende
Ny omikron-undervariant på vej til at blive dominerende
En ny undervariant af omikron, BA.5, forventes at blive den dominerende coronavariant i Danmark i løbet af sommeren.
Det skriver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.
Han oplyser, at coronasmitten lige nu er svagt stigende herhjemme. Og aktuelt udgjorde BA.5-varianten næsten 17 procent af de danske tilfælde i uge 22. Den nye undervariant fordobles i øjeblikket i Danmark hver niende dag.
BA.5 har også været i stigning i store dele af Europa, men der er ikke umidddelbart tegn på, at den giver et mere alvorligt forløb end de andre allerede kendte omikron-varianter, skriver ministeren.9. jun 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/antal-coronasmittede-stiger-foerste-gang-i-fire-maaneder
Antal coronasmittede stiger for første gang i fire måneder
Siden starten af februar er smittetallene faldet støt. Men nu er antallet af smittetilfælde med coronavirus begyndt at stige igen.
Det oplyser Statens Serum Institut (SSI) i en pressemeddelelse.
Fra uge 21 til uge 22 er der sket en stigning fra 3.290 til 3.805 tilfælde. Det svarer til en stigning på knap 16 procent.
Stigningen skyldes især den nye undervariant af omikron, BA.5, der ifølge SSI også er i vækst i det øvrige Europa.
- Der er dog ikke noget, der tyder på, at hverken BA.2.12.1 eller BA.5 er mere alvorlige end den oprindelige omikron-variant, lyder det fra Tyra Grove Krause, der er SSI's faglige direktør.
Selv om smittetallene stiger, ses samme tendens ikke i nye indlæggelser relateret til coronavirus. I uge 22 er antallet af indlæggelser faldet med 11 procent til 179, skriver SSI i en tendensrapport.Vi ved ikke, hvor meget mere coronavirus kan finde på.
Vi kan glæde os over, at vi i de kommende bølger ikke har mink, som gør Danmark til en zoonosefabrik, men med tiden kan der måske blive andre arter, vi skal undgå.
Hamsteren er tidligere nævnt, og den kan blandt andet også være spreder af abekopper, som grundet manglende rettidig omhu risikerer at føre til den næste pandemi.

Jeg finder det skuffende, at pressen ikke gør mere ud af at fortælle, hvor de nye varianter bliver dannet, og hvordan de kommer til Danmark.


En mulig stærk nyhed for klimaet kan være, at Sverige nu ikke vil give flere penge til SAS, og piloterne varsler strejke:

9. jun 2022
https://www.dr.dk/nyheder/penge/ny-stor-krise-i-sas-under-opsejling-piloter-varsler-strejke
Det flyver ikke for SAS for tiden.
For efter en hård måned med røde tal i regnskabet og med en nedslående nyhed om, at den svenske stat ikke vil skyde flere penge i SAS' pengepung, kan der være en ny krise lige rundt om hjørnet.
For i dag har Dansk Pilotforening meddelt til DR Nyheder, at deres piloter i SAS Scandinavia kan komme til at slippe styrepinden i en rum tid i fremtiden, da de varsler en strejke.
Det bliver så interessant at se, om den danske regering vil fortsætte med at kaste gode skattekroner i støtte til en dårlig virksomhed, som i høj grad skader klimaet, og som er stærkt medvirkende til at vanskeliggøre og fordyre smittekontrol.
­
26-06-2022 20:28
Jakob
★★★★★
(9348)
­
https://www.dr.dk/drtv/program/minkskandalen-_-afgoerelsens-time_321497
Minkskandalen - afgørelsens time
Når statsministeren bruger op mod 19 mia. kr. på at få aflivet alle mink - med en ulovlig ordre - har hun og regeringen så et ansvar i minkskandalen? DR Dokumentar undersøger, hvor ansvaret kan placeres og varmer op til afgørelsens time, før minkkommissionen kommer med sin beretning. Udløber: 20. jun 2024


Jeg må sige, at jeg får det dårligt, når jeg ser, at DR i en programomtale på den måde kopierer oppositionens hadske sprogbrug.
Den fortjener på ingen måde at blive ophøjet til almindelig dansk sprogbrug.
Jeg mindes ikke nogensinde tidligere, at en Statsministers oplysninger om en regeringspolitik på et pressemøde er blevet betegnet som en "ordre".
Det giver et helt falsk billede med ondskabsfulde undertoner af militærdiktatur.
Men i Danmark har vi demokrati, og det er meget uheldigt, hvis denne tendentiøse sprogbrug har påvirket Minkkommissionen.


24. jun 2022
https://www.dr.dk/nyheder/indland/ekspert-efter-laek-af-udkast-til-minkrapport-det-er-alvorligt
Ekspert efter læk af udkast til minkrapport: Det er alvorligt
Der er formentlig ikke en rigsretssag på vej, men embedsmændene står til problemer, vurderer ekspert ud fra det, han har set.
--
- Det er alvorligt, siger Sten Bønsing, der er professor i forvaltningsret på Aalborg Universitet.
Hans ord falder, efter Weekendavisen i går kunne fortælle, at de har set dele af udkastet til den rapport, som har været i høring, og som Minkkommissionen offentliggør torsdag i næste uge.
Her fremgår det, at Statsministeriet handlede 'meget kritisabelt' og Fødevareministeriet 'særdeles kritisabelt', da regeringen tilbage i november 2020 besluttede, at alle mink i Danmark skulle aflives.


Jeg er måske enig i, at embedsmænd især i Fødevareministeriet og i Fødevarestyrelsen begik fejl.

Men det overordnede indtryk på trods af fodfejl må være, at Regeringen handlede rigtigt og ansvarligt, som vi måtte forvente det.
Ingen bør nogensinde vove så meget som at tænke på at give Mette eller Statsministeriet en næse for det.

Derimod fortsat historisk skam over oppositionen, som benyttede lejligheden i den trængte situation til at forsinke en demokratisk afstemning, som skulle bringe tvivlsspørgsmålet om hjemmel til ende.
Hvor mange flere danskere, der blev smittet og døde på grund af denne forsinkelse, vides endnu ikke.
­
02-07-2022 00:14
Jakob
★★★★★
(9348)
­
Nu er Minkkommissionens rapport udkommet, og politikerne står i kø for at udtale sig om "skandalen".
Jeg så også, at minkavlerne blandede sig. De mente, at centraladministrationen brød sammen, fordi embedsmændene imod deres vilje blev pisket til at gøre noget ulovligt.

Nej nej... den virkelige skandale var nærmere et Fødevareministerium og en Fødevarestyrelse med et embedsmandsværk, som var alt for meget pyt og pande med landbruget, og derfor kunne dårlig opførsel fra minkavlerne skabe problemer.

Hvordan kunne det dog ske, at der ikke i forvejen var sikret hjemmel til aflivning af mink, når sundhedsmyndighedernes risikovurdering tilskriver det.?
Embedsmandsværket har haft årtier under borgerlige regeringer til at forberede sig på diverse worst case zoonosepandemier.!

Hvis juraen ikke i det mindste giver plads til en nødret, så må der da være noget helt galt med juraen.
Jeg ved ikke, hvor mange gange Barbara Bertelsen skulle sende minksagen tilbage til et Fødevareministerium, som allerede havde meldt ud. Men der må vel være en etisk grænse, når danske borgere dør i ventetiden.!


Der må også være noget helt galt med den præmis, som minkavlerne i sin tid har startet deres virksomhed på.
Det må være en selvfølge i hele landbruget, at besætninger skal aflives meget hurtigt, hvis den sundhedsmæssige situation tilskriver det.

Og havde minkavlerne smækket hælene sammen og aflivet uden protester, som de burde have gjort, så var alt gået meget bedre.
Det ville have tjent dem til ære på et værdigt niveau.1. jul 2022 9:50
https://www.dr.dk/drtv/episode/tv-avisen-ekstra_-statsministeren-holder-pressem%C3%B8de-om-minkkommissionens-beretning_325378
TV AVISEN Ekstra: Statsministeren holder pressemøde om minkkommissionens beretningLæg mærke til, at det kun var 4 ud af ca. 16 millioner mink, som der ikke var hjemmel til at aflive.
Disse 4 millioner mink var i zone tre, og myndighederne påbegyndte ikke aflivningen af dem, før hjemlen var på plads.

Myndighederne har altså ikke aflivet mink, uden at have hjemmel til det.

Hvad er det så egentlig for noget pjat, det hele.?
Det kan nok kun være en opposition, som er gået i selvsving på en meget usund måde, og vi kan se, at det fortsætter:


1. juli 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/pape-om-mette-frederiksens-mink-pressemoede-det-er-ikke-til-holde-ud-se-paa
Pape om Mette Frederiksens mink-pressemøde: 'Det er ikke til at holde ud at se på'
Statsminister Mette Frederiksen (S) beklagede på et pressemøde i dag igen forløbet om aflivning af mink og undskyldte over for minkavlerne.
Men hun holdt fast i, at Minkkommissionen konkluderer, at statsministeren ikke var klar over, at der manglende lovhjemmel, da de danske mink skulle aflives.
Konservative mener dog, at advokater nu skal undersøge hendes og regeringens ageren.
- Det er jo et stort show med fem ministre, der forsøger at redde sig selv. Det er ikke til at holde ud at se på, siger De Konservatives formand, Søren Pape, om det pressemøde, som regeringen havde indkaldt til.
Han er uforstående over for Mette Frederiksens afvisning af en advokatundersøgelse.
- Kernen er jo, om hun har handlet groft uagtsomt, og det vil hun så ikke have undersøgt.Det synes jeg taler for sig selv. Det er helt galt det her, siger han.1. juli 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/ellemann-kalder-statsministerens-pressemoede-om-minksag-pinagtigt-og-uvaerdigt
Ellemann kalder statsministerens pressemøde om minksag for 'pinagtigt' og 'uværdigt'
Statsminister Mette Frederiksen (S) havde sin justitsminister på sin højre side og sin sundhedsminister på sin venstre side.
Erhvervsministeren og fødevareministeren var der også. Regeringen forholdt sig for første gang til den voldsomme kritik, som Minkkommissionen i går gav flere ministre og embedsfolk - også statsministeren fik kritik.
Konklusionen fra regeringen lød på pressemødet: Vi beklager forløbet. Der er sket fejl. Men der er ikke grundlag for en advokatundersøgelse.
Statsministeren fastlog desuden, at beslutningen om at aflive alle mink også ville være den samme den dag i dag.
Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen så med på tv.
Han kalder pressemødet både "pinagtigt" og "uværdigt".
- Minkkommissionens kritik er den alvorligste, jeg kan mindes, skriver Ellemann i et opslag på Facebook.
- Vi ved nu, at Mette Frederiksen giver andre skylden for hendes beslutninger, når de går galt.
LÆS OGSÅ Mette Frederiksen afviser advokatvurdering og har fortsat tillid til Barbara BertelsenDet, som vælgerne bør hæfte sig ved, må være, at disse to partiledere fra højrefløjen stadig ikke har forstået pandemiens alvor.

Jakob Ellemann ville f.eks. ikke stemme for en hastebehandling af hjemmelspørgsmålet, fordi han mente, at det kun var for at redde regeringens røv.
De mange sårbare, som en forsinkelse kunne dræbe, havde han åbenbart ikke øje for...

Det vil IKKE være klogt at overlade den næste pandemihåndtering til højrefløjen.!


På et tidspunkt var 60% af de smittede borgere i Nordjylland smittet med minkvarianter.

4.000 mennesker + mørketal var smittet med minkvarianter.

Dertil kommer smittespredning fra mink før mutationerne, og dertil kommer smittespredning fra demonstrationer og protester, som minkavlere, landbrug og LA, V og K i høj grad supporterede.
Traktortræf i storbyerne, Inger Støjberg, der ville dræne sumpen, Per Larsen, der grådkvalt fortalte løgnehistorier om minkavlere, der havde begået selvmord, og Lars Løkke, der havde travlt med at fortælle, at Mette var kørt over for rødt.


Det er oplagt, at mange danskere er blevet syge og døde, fordi vi havde minkavl i Danmark.

Af mangel på beregninger fra SSI vil jeg pr. intuition tillade mig at skønne:


Indtil minkavlen i Danmark blev stoppet nåede den i sig selv at dræbe ca. 200 uskyldige danskere.

Ballade, dårlig opførsel, uvidenhed, protester, forhindringer og demonstrationer støttet af den politiske opposition har formentlig dræbe yderligere ca. 800 uskyldige danskere.


Ud fra disse tal er der altså tale om politiske drillerier med usædvanligt dødbringende konsekvenser.
Uanset, om det skyldes ligegyldighed, ideologisk fanatisme eller pandemihåndteringsanalfabetisme, så mener jeg, at det er en side fra oppositionen, som er blevet alt for dårligt belyst i pressen.
­
­
02-07-2022 07:37
Jørgen Petersen
★★★★★
(4852)
Mette Mink har magten. Dermed har hun også ansvaret, hvis noget går skævt.
Men ansvaret er hun ikke parat til at tage. Det skal tørres af på embedsværket.
02-07-2022 08:43
pifpafpuf
★★★☆☆
(778)
...ja, det er sådan ministeransvarlighedsloven er formuleret - og det var jo også derfor at Mink Mogens måtte tage konsekvensen.

1) Mink Mogens forklaring blev dog tilsidesat af kommissionen
2) Statsministeriets departementchef er tidligere chef for justitsministeriet, kender alt til lovmedholdelighed og blander sig ofte i andre resort ministeriers afgørelser.

Så hvorfor opfinder S regeringen en forklaring til Mogens, som altså ikke holder vand jfr kommissionen?

Det gør S jo kun fordi de godt ved at det her stikker dybere end Fødevareministeriet. Heraf sletning af sms'er.

Dermed hænger forklaringerne og konklusionerne, der er fremlagt indtil nu, ikke sammen...

Tilbage står, at folk har ulovligt fået frataget deres næring - og at politiet fortsatte ulovlig fremfærd (magtudøvelse) I AL OFFENTLIGHED - tiltrods for at både justits og statsministeriet på det tidspunkt erkender, at de vidste at den var helt gal. Det må ikke ske i et retssamfund - og der skal drages konsekvenser.

Vi må antage at Bertelsen også var personligt involveret i sagen om Papes kæreste hvor en ishockey fan - HELT ENESTÅENDE - bliver varetægtsfængslet i knap 2 måneder for et knytnæveslag på et værtshus. Han har nu fået erstatning og de grove anklager om homofobi blev afvist af Højesteret som grundløse.

Vi må ligeledes antage at Bertelsen var personligt involveret i sagen om dukken af Mette F. til en lovligt anmeldt demonstration, hvor 3 mennesker UDEN VOLD OG HELT ENESTÅENDE igen får lange varetægtsfængslinger. Anklagerne om trusler mod statsministeren frafaldes også her i høje instanser, og de 3 har vist også fået erstatning. Helt ENESTÅENDE ved fortsat ingen her hvem der indgav politianmeldelsen...

Man kan derfor kun spørge sig selv hvor Bertelsen placeret var under Tibet demonstrationen? Og hun er tilsyneladende også på meget mærkelig vis involveret i Meng-sagen.

Den er altså åbenlyst helt helt gal i toppen af Danmark, og med Minksagen er vi på niveau med samarbejdspolitikken under krigen og sagen dansk politis involvering i anholdelsen af jøderne i oktober 1943. Hverken mere eller mindre. Her undgik stærke kræfter internt i politiet dog katastrofen - hvilket desværre ikke skete med minkene (selvom mange af avlsdyrene formentlig også endte i Sverige her, det er nok bare ikke kommet frem endnu)

Og Socialdemokratiet burde derfor selv tage affære og skære det rådne væk. Det her må bare ikke ske - hverken på Venstres, Konservatives eller Socialdemokraternes vagter.
Redigeret d. 02-07-2022 09:33
02-07-2022 09:23
Jakob
★★★★★
(9348)
­Jørgen Petersen skrev:
Mette Mink har magten. Dermed har hun også ansvaret, hvis noget går skævt.
Men ansvaret er hun ikke parat til at tage. Det skal tørres af på embedsværket.


Fødevareministeren gik af, selvom ingen mink er blevet aflivet uden lovhjemmel.

Hvis vi skulle vælte hele regeringen hver gang nogle embedsmænd i Fødevareministeriet kludrer i det, så kunne vi nok ikke bestille andet end at gå til valg.
­
02-07-2022 09:31
Jakob
★★★★★
(9348)
­@pifpafpuf


Jeg ved ikke, hvor du får dine konspirationsteorier fra, men de ligner noget, der er vokset frem i en lukket krukke med urent indhold.

F.eks.:

Tilbage står, at folk har ulovligt fået frataget deres næring - og at politiet fortsatte ulovlig fremfærd (magtudøvelse) I AL OFFENTLIGHED - tiltrods for at både justits og statsministeriet på det tidspunkt erkender, at de vidste at den var helt gal. Det må ikke ske i et retssamfund - og der skal drages konsekvenser.


Det meste kunne måske godt ske og måtte endda tilgives, hvis situationen var tilstrækkeligt tilspidset.

Men det skete jo ikke, vel.?
Så hvorfor skriver du det.?


Det fremgik på pressemødet, at myndighederne ikke har aflivet mink, uden der var hjemmel til det.­
02-07-2022 09:35
pifpafpuf
★★★☆☆
(778)
..politiet må end ikke være på gårdspladserne uden hjemmel - og de må slet ikke foregive (aktioncards) at de har hjemmel.
02-07-2022 10:36
pifpafpuf
★★★☆☆
(778)
...og iøvrigt så handler den dom højesteret i USA netop har afsagt om co2-udslip fra kraftværker netop om at simple flertal i parlamenter ikke kan lukke hele brancher ned som en tyv om natten.

https://jyllands-posten.dk/international/usa/ECE14205272/usas-hoejesteret-begraenser-magt-til-at-reducere-co2udledning/


Og godt nok falder hverken hele eller dele af rigsfællesskabet ind under den amerikanske højesterets jurisdiktion - endnu - men jeg er fortsat også meget i tvivl om hvorvidt et simpelt flertal i folketinget alene kan lukke hele brancher ned 'over natten' i DK som det skete i dette tilfælde.

Der er jo regler for høringer osv. ved ekspropriation - og jeg tror altså ikke de er overholdt i dette tilfælde - det burde prøves. Spørgsmålet er dog om den erstatning, der er på vej til branchen, kommer med en klausul om accept af juraen i sagen.
02-07-2022 13:13
pifpafpuf
★★★☆☆
(778)
Lisbeth Knudsen -

"Et historisk og katastrofalt lavpunkt i tilliden til ansvarlig og lovmedholdelig regeringsledelse og professionel, driftssikker forvaltning i en retsstat som Danmark. Det kan ikke siges anderledes og mildere efter læsningen af Minkkommissionens beretning.
En statsminister, der gør sig skyldig i udmeldinger, der "objektivt set var groft vildledende" på et pressemøde – ganske vist uden "subjektiv viden og hensigt hertil". En stribe af landets absolutte topembedsmænd, der ifølge kommissionen gør sig skyldige i tjenesteforseelser af så grov karakter, at der er grundlag for, at det offentlige søger at drage dem til ansvar for deres handlinger.
Det er ikke det Danmark, vi kender. Det er netop i en krisesituation, at en retsstat skal kendes på sine principper. Den forcerede nedlukning af et helt minkerhverv i november 2020 vil martre og forandre dansk politik og kulturen i den danske statsadministration mange år fremover. Der vil for altid være et før og efter Minkkommissionens rapport."

Er godt nok ikke enig med Lisbeth Knudsen i meget - men er det her - og under hendes ledelse var Bilderberg Tidende, undskyld Berlingske, da heller ikke det papiromsvøb til "Alt for Damerne" som det har udviklet sig til i dag.
02-07-2022 20:57
Jakob
★★★★★
(9348)
­@pifpafpuf


Når du fejlagtigt skriver, at myndighederne aflivede mink uden lovhjemmel, hvorfor skulle dine andre påstande så være troværdige...

Angående dine udokumenterede konspirationer f.eks. imod Barbara Bertelsen, så finder jeg dem upassende.
Barbara Bertelsen har kæmpet tappert og meget dygtigt med Regeringen for at minimere skaderne fra pandemien.
Det er ikke nemt at regne ud, men det er nok i hvert fald mange tusinde danskere og deres bekendte og pårørende, som kan takke Barbara Bertelsen og hendes foresatte for at være i live i dag.


­

­
02-07-2022 21:34
Jørgen Petersen
★★★★★
(4852)
I et retssamfund er det vigtigt med lovhjemlen, når der træffes beslutninger.
02-07-2022 23:27
Jakob
★★★★★
(9348)
­


Jørgen Petersen skrev:
I et retssamfund er det vigtigt med lovhjemlen, når der træffes beslutninger.


Derfor hæfter jeg mig også ved, at lovhjemlen var kommet på plads, da myndighederne aflivede mink.­
02-07-2022 23:49
Jørgen Petersen
★★★★★
(4852)
Nej det var den ikke. Hvis dette var rigtigt, så var der jo ikke noget problem.
03-07-2022 00:04
Jakob
★★★★★
(9348)
­


Jørgen Petersen skrev:
Nej det var den ikke. Hvis dette var rigtigt, så var der jo ikke noget problem.


Det glæder mig, at der trods alt er en klokke, der ringer her.

Men når du ikke tror, hvad jeg skriver, så kan du evt. begynde med at lytte til vores kære Fødevareministers redegørelse på det pressemøde, som jeg har linket til i dette indlæg:

https://www.klimadebat.dk/forum/coronavirus-frihandel-flyrejser-og-fornuftig-klimapolitik--d7-e3780-s1200.php#post_86314
­
03-07-2022 07:47
Jørgen Petersen
★★★★★
(4852)
Kritikken fra Minkkommissionen var nu ellers bådes skarp og hård.
03-07-2022 18:25
Jakob
★★★★★
(9348)
­
Det meste af det juridiske drama, som oppositionen forsøger at lægge i Minkkommissionens rapport, må nok mest handle om at håndhæve Janteloven. Jeg kan desværre ikke se det anderledes.
Det kan måske være underholdende for nogle og til politisk vinding for andre, men det kan faktisk også skade Danmark alvorligt, hvis det ender med, at Regeringen bliver frataget handlemuligheder i pandemibekæmpelsen.
Og så store fejl blev der altså heller ikke begået.!

Overordnet bør kritikken af pandemihåndteringen slet ikke handle om at svække Regeringen, men om at rose den til skyerne og tilskynde den til at fortsætte sit gode arbejde og gøre det endnu bedre.


Selvom det er synd for ministrene, så må vi prise os lykkelige for, at pandemien ramte en socialdemokratisk regering.
Alt tyder på, at en mere blå regering ville have ført til langt højere tabstal, mere sygdom og dårligere økonomi.
Blå blok viser deres taknemmelighed og respekt med vrede og ved at anbefale en advokatundersøgelse.
Lad os håbe, at vælgerne er klogere end dem.!


Og nu ser det ud til, at vi igen er begyndt på en periode, hvor ekstra hensyn til udsatte borgere vil være påkrævet:


1. juli 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/plejepersonale-bliver-igen-opfordret-til-coronatest
Plejepersonale bliver igen opfordret til coronatest
Personale i ældreplejen og på sociale tilbud kan godt udspile næseboerne på ny.
Fra og med i dag bliver de nemlig opfordret til at tage to selvtest for covid-19 om ugen.
Det skriver Social- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.
Ministeriet har indgået en aftale med kommunerne og regionerne om, at testindsatsen på social- og ældreområdet genoptages.
Og fra 15. august bliver det faste personale i stedet opfordret til at tage en PCR-test hver 14. dag.
Aftalen er indgået baggrund af en vurdering fra de danske sundhedsmyndigheder.

­
­
03-07-2022 18:49
Jørgen Petersen
★★★★★
(4852)
Der var ikke lovhjemmel til at aflive minkene da man gjorde det. Det er der en som har ansvaret for. Det er hende som har magten.
03-07-2022 19:44
Jakob
★★★★★
(9348)
­Jørgen Petersen skrev:
Der var ikke lovhjemmel til at aflive minkene da man gjorde det.


Hvem er "man".?

Jeg har netop brugt adskillige indlæg og dokumenteret for dig TO gange, at myndighederne IKKE aflivede mink, uden de havde lovhjemmel til det.
Enten må du acceptere det, eller også må du finde valid moddokumentation.
Dine gentagne postulater har ingen værdi. Dertil er din troværdighed alt for ringe.
­
03-07-2022 20:50
Jørgen Petersen
★★★★★
(4852)
Hvis lovhjemlen var der, så var der ikke noget at kritisere regeringen for. Og det er netop den manglende lovhjemmel, som er årsagen til, at minkkommissionen blev nedsat.
Side 31 af 32<<<29303132>

Deltag aktivt i debatten Coronavirus, frihandel, flyrejser og fornuftig klimapolitik.:

Husk mig

Lignende indhold
DebatterSvarSeneste indlæg
IPCC-chef: "Klimapolitik Omfordeling af Velstand, Ikke Milieupolitik". Thunberg Gore/Soros Rob024-01-2020 20:25
FNs Fordrejede Klimapolitik og Teknokratiets CO2-Økonomi205-12-2019 01:48
Er klimapolitik religion..?4505-12-2019 01:40
Hvad er jeres holdning til Co2 neutrale flyrejser?025-03-2019 09:52
(Aktuel) fransk klimapolitik305-12-2018 10:56
Artikler
Flytrafik
Føler du, at befolkningen bakker op om en vidtgående klimapolitik?
EUs klimapolitik - en succeshistorie? (Mernilds Klumme, januar 2009)
Klimapolitik (Bionyt: 500 svar om klima)
NyhederDato
Slut med billige flyrejser i fremtiden10-09-2009 09:52
Hedegaard samler tænketank om huller i klimapolitik17-11-2008 05:33
LO får sin første klimapolitik19-08-2008 07:54
▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik