Husk mig
▼ Indhold

Coronavirus, frihandel, flyrejser og fornuftig klimapolitik.Side 31 af 31<<<293031
13-03-2022 19:41
Jakob
★★★★★
(8532)
­Kina bekæmper stadig smitten effektivt med restriktioner:

13. mar 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/kina-lukker-hele-byer-ned-som-foelge-af-nye-smitteudbrud
Kina lukker hele byer ned som følge af nye smitteudbrud
Hele byer i det nordøstlige Kina og skoler i Shanghai er lukket ned, og hundredvis af kvarterer er forseglet, efter sundhedskommissionen har meldt, at der er fundet 3.393 nye tilfælde af coronavirus.
Antallet af smittede er mere end det dobbelte i forhold til dagen før, og det højeste daglige antal smittede i landet i to år, skriver Ritzau.
Kina har under hele pandemien haft en strategi om at have tæt på nul smittede og reagerer derfor prompte på selv de mindste smitteudbrud med meget strenge restriktioner.


13. mar 2022
https://www.dr.dk/nyheder/udland/kina-har-det-vaerste-coronaudbrud-i-aar-millionby-lukker-ned-efter-66-tilfaelde
Kina har det værste coronaudbrud i to år: Millionby lukker ned efter 66 tilfælde
17 millioner kinesere i kinesisk storby skal fra søndag blive hjemme.Selvom de kinesiske nedlukninger er strenge, så er det nok alligevel værd at undersøge, om de er værre end meget vi har set i Vesten.

Tiden spiller også en rolle, og det kan måske være bedre at være stærkt afskåret i få uger end at være delvist afskåret i månedsvis og aldrig helt tryg.

At Kinas restriktioner har virket i forhold til at redde liv, kan der ikke herske tvivl om.
­
13-03-2022 22:28
delphiProfilbillede★★★★★
(7447)
At Kinas restriktioner har virket i forhold til at redde liv, kan der ikke herske tvivl om.


Den virkelighed Kina kommer til at imødese, er den samme som Danmarks bare mange gange værre, fordi ingen i Kina som følge af de massive Lockdowns har været smitteeksponeret.

Vaccine til et immunforsvar som ikke har været eksponeret for smitte har en fatal virkning seOg antallet af døde for Danmark som er smittet med Covid eksplodererOg det sker netop fordi den Danske befolkning har ikke været eksponeret for smitten pga. Lockdowns og pga. en høj grad af vaccination.
Redigeret d. 13-03-2022 22:55
14-03-2022 12:27
Jakob
★★★★★
(8532)
­@delphi


Hvis Kina ender med betydeligt færre alvorligt syge og færre døde pr. 1 mio. indbyggere end Danmark, vil du så erkende, at din alternative teori er faldet til jorden.?

Jeg ser især to sandsynlige scenarier:

1) Kina vælger at vaccinere befolkningen, før de slipper smitten løs.
Hvis det er en god vaccine, og næsten alle bliver vaccineret, så kan det stoppe smitte og sygdom meget hurtigt.

2) Kina vurderer på et tidspunkt, at Omikron er blevet så mild og skaber så god immunitet, at det giver bedst mening blot at slippe smitten løs.
Det vil føre til afsindigt høje smittetal, men antal alvorligt syge og døde pr. 1 mio. indbyggere vil stadig være lavere end i Danmark og blandt de allerlaveste i verden.
­
14-03-2022 15:47
delphiProfilbillede★★★★★
(7447)
1/3 af de som dør i Danmark dør nu med Corona. Det er i en befolkning hvor 83 % af befolkningen er vaccineret. Det kan kun tolkes derhen at vaccination af mennesker som ikke har opnået nogen reel og naturlig smitte, gør at smittespredningen accelereres, i forhold til at der ikke havde været indført lockdown så befolkningen kunne opnå en naturlig smitte, og opbygge immunitet.
Redigeret d. 14-03-2022 15:52
15-03-2022 14:23
Jakob
★★★★★
(8532)
­
delphi skrev:
1/3 af de som dør i Danmark dør nu med Corona. Det er i en befolkning hvor 83 % af befolkningen er vaccineret. Det kan kun tolkes derhen at vaccination af mennesker som ikke har opnået nogen reel og naturlig smitte, gør at smittespredningen accelereres, i forhold til at der ikke havde været indført lockdown så befolkningen kunne opnå en naturlig smitte, og opbygge immunitet.Hvis du havde sluppet smitten løs tidligere, så havde du nok haft lidt mere flokimmunitet i dag, men ialt var du endt op med mange flere døde, end vi gør nu med Omikron.


Jeg mener dog stadig, at det er rigeligt mange, og det bør være tankevækkende for hele verdenssamfundet, at Kina stadig formår at stoppe flugtvarianterne med restriktioner.

Vesten har fået en eller flere nye sygdomme, og vi ved endnu ikke med sikkerhed, hvad det fører til.

Hvorfor forhindrede vi ikke, at det startede.?

Hvorfor blev virus ikke udryddet på et langt tidligere stadium.?­
15-03-2022 16:49
Jørgen Petersen
★★★★★
(4059)
Man kan ikke isolere sig fra denne sygdom. Så snart man ophæver isolationen, så breder smitten sig igen, og det gør den indtil man har opnået flokimmunitet.
17-03-2022 18:45
delphiProfilbillede★★★★★
(7447)
De dør som fluer i Hong KongEn by der har gennemlevet massive lockdowns siden pandemiens start og over 73 % af befolkningen er fuld vaccineret.

Nu udtaler Flemming Konradsen, professor i global sundhed ved Københavns Universitet:

»Vi må ikke lulle os selv ind i den tro, at den hellige grav er velforvaret, Hongkong bør tjene som en advarsel om ikke at sænke paraderne og glemme vaccinerne,« siger han.

At det er vaccinationen der har skydelen sammen med lockdowns så befolkningen ikke danner immunitet.

Og nu står Kina for tur.
Redigeret d. 17-03-2022 18:48
18-03-2022 07:48
Jakob
★★★★★
(8532)
­
@delphi


Jeg forstår godt, at du forsøger at holde fast i, at de vaccinerede smitter mere. Det er jo nok dit sidste anstændige argument for, at du ikke har ladet dig vaccinere. Men det holder ikke. Heller ikke selvom jeg må indrømme, at jeg har svært ved at finde gode eksempler, som kan få det til at stå krystalklart for dig.

Det er selvfølgelig også primært alvorlig sygdom og død, der bør være i fokus. Men du kan se her, at selvom vi nu har nye generationer af flugtvarianter, så beskytter vaccinen stadig delvist imod smitte:

16. mar. 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/pfizer-vil-tilbyde-aeldre-amerikanere-fjerde-vaccinestik
Pfizer vil tilbyde ældre amerikanere fjerde vaccinestik
I Danmark har flere ældre efterspurgt en mulighed, der nu ser ud til at blive en realitet i USA: Et fjerde vaccinestik mod corona.
Medicinalvirksomhederne Pfizer og BioNTech har nemlig søgt om en nødgodkendelse af et fjerde stik med deres fælles coronavaccine til personer over 65 år i USA.
Det oplyser de to medicinalvirksomheder i en pressemeddelelse ifølge nyhedsbureauet AFP.
Virksomhederne henviser til to israelske undersøgelser, der viser, at et ekstra boosterstik øger immuniteten og sænker antallet af smittetilfælde og alvorlig sygdom.
Flere lande i Europa såvel som Israel har allerede godkendt et fjerde stik til udsatte personer samt ældre.
Danmark tilbyder udvalgte personer med et svært nedsat immunforsvar et fjerde stik.Og det er ikke slut endnu:


16. mar 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/who-ser-global-corona-stigning-som-toppen-af-isbjerget
Efter at have været på retræte i mere end end måned begyndte coronaen igen at vinde frem i sidste uge.
Her steg antallet af nye smittetilfælde med otte procent - 11 millioner - i forhold til ugen før, hvilket er den første stigning siden slutningen af januar.
Det skriver Reuters.
I Verdenssundhedsorganisationen WHO ser generalsekretær Tedros Adhanom Ghebreyesus med stor alvor på udviklingen.
- Denne stigning sker på trods af færre test i nogle lande. Det betyder, at det, vi ser, bare er toppen af isbjerget, siger han.
WHO peger på en kombination af faktorer som årsag til stigningen. Heriblandt den stærkt smitsomme omikron-variant og den beslægtede BA.2-variant samt lempelser af coronatiltag.
Lave vaccinationsrater i nogle lande, til dels på grund af en "enorm mænge misinformation", ligger også bag stigningen, mener FN-organisationen.
De største stigninger ses i WHO's vestlige stillehavsregion, som omfatter Sydkorea og Kina.
Her er antallet af smittetilfælde steget med 25 procent.
I Afrika er stigningen 12 procent, mens den er på to procent i Europa.
Ifølge WHO er BA.2-varianten den mest smitsomme hidtil. Der er dog ikke tegn på, at den fører til alvorligere symptomer.
I Danmark har man set en kort stigning i antallet af smittetilfælde i den første halvdel af februar på grund af varianten, men stigningen tabte hurtigt pusten.


Isolation og nedlukning kan give særdeles super fantastisk god mening, hvis man på den måde kan udrydde virus og undgå en pandemi.
Jeg har endnu kun set alt for vag argumentation for, at verden ikke valgte den løsning med ny Corona.
Når coronahåndteringen skal evalueres globalt, så mener jeg, at det må være et af de vigtigste spørgsmål at få afklaret, så verden forhåbentlig er mere vågen og parat næste gang.Isolation og nedlukning kan også give særdeles god mening for at beskytte imod smitte, mens man venter på, at der udvikles vacciner, og virus muterer til en mindre farlig variant.
Det vanskelige må så være at vide, hvornår man så skal lukke op igen.
Men især, hvis befolkningen ikke er nyvaccineret i tilstrækkelig grad, og man i stedet benytter selve sygdommen til at skabe al immunitet, er der en ubehagelig risiko for, at virus muterer til noget mere dødeligt midt i forløbet.
Høj smitsomhed kan også få dødeligheden til at se større ud, end den faktisk er.Jeg har fundet dette, som jeg tror, at du kan have gavn af at læse:

14 marts 2022
https://videnskab.dk/forskerzonen/krop-sundhed/den-spanske-syge-er-et-pragteksempel-paa-hvordan-pandemier-ender
Hvis man vil se, hvad der kunne være sket i Danmark, kan man se på et land som Bulgarien.
--
Bulgarien er nogenlunde ligesom Danmark i forhold til, at begge lande har en aldrende befolkning. Det er de ældre, der har størst risiko for at dø af corona, så vi har nogenlunde samme 'worst case'-scenario.
Forskellen er, at Danmark har været rigtig god til at holde epidemien i snor, indtil vaccinerne kom. Og så har befolkningen været med på at tage vaccinerne, da de kom. Over 95 procent af danskerne over 50 år er vaccinerede.
Bulgarien er et levende eksempel på, hvor galt det kan gå, hvis man ikke har en epidemi under kontrol og dernæst har få, som vil vaccineres på grund af vaccineskepsis.
I værste fald havde vi set ind i et scenarie med 20-50.000 døde i Danmark, afhængigt af hvilken variant som vi ser på. Det er beregnet ud fra risikoen for at dø (cirka 0,6 procent for alfa, og dobbelt så højt for delta) gange andelen af befolkningen, som ville blive smittet (beregnes fra kontakttallet: 60 procent for de fleste varianter, men 85 procent for Delta).
Det er måske svært at tro, at det kunne være gået så galt. Der skete jo ikke noget, tænker nogle måske.
Men det er jo netop, fordi vi gjorde alt det, vi gjorde - vi har været igennem alle de forskellige tiltag med nedlukninger og massetest, og vi har brugt vaccinen flittigt.
Det er derfor, at vi ikke har haft en stor overdødelighed i Danmark. Det kunne være gået meget værre.

­
18-03-2022 10:44
delphiProfilbillede★★★★★
(7447)
Det er ganske simpelthen noget uanstændig svineri at vaccinere en befolkning..

Østrig med tvangsvaccination og omfattende lockdowns: en uhæmmet og galoperende smitteudbredelse, som forårsager mange daglige døde seJamen når man er vaccineret så bliver man ikke så syg. Det er de mange Danskere som dør af corona sikkert galde for seAlle lande som ikke har vaccineret deres befolkninger og har haft milde lockdowns, her udryddes smitten og ingen dør


Redigeret d. 18-03-2022 11:03
24-03-2022 08:16
Jakob
★★★★★
(8532)
­


@delphiSydafrika har indtil videre stadig kun gjort det nogenlunde godt, hvis man glemmer, at befolkningen består af yngre mennesker.


24. mar 2022
https://nyheder.tv2.dk/samfund/dagens-coronatal-overblik-over-smittede-indlagte-og-doede

Døde pr. 1 mio. indb.:

Østrig 1.718
Danmark 931
Sydafrika 1.706
Men hvad så, når vi nu rammes af influenzasmitte. Går du så planken helt ud med din hjemmeteori og påstår, at det skyldes, at mange borgere er blevet influenzavaccineret.?


22. mar 2022
https://www.dr.dk/nyheder/indland/trods-stor-tilslutning-til-vaccination-er-der-stor-smitteudbrud-af-influenza
Trods rekordmange vaccinerede stiger influenzasmitten lige nu voldsomt

­­
29-03-2022 21:01
Jakob
★★★★★
(8532)
­
Her lidt dokumentation, som måske kan være en hjælp til at vurdere covid-19 vaccinens farlighed:

24. mar 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/20-har-faaet-tildelt-erstatning-bivirkninger-af-coronavaccination
Ud af 320 behandlede sager er 20 anerkendt til erstatning som følge af bivirkninger af coronavaccinationen.
300 sager er afvist, mens 577 endnu ikke er afgjort.
Det viser tal fra Patienterstatningen.
Nogle borgere har fået erstatning for ansigtslammelse - der er også tildelt erstatning for det såkaldte VITT-syndrom, der forårsager lavt blodpladetal, blødninger og blodpropper.
Det var den bivirkning, der var årsag til, at vaccinerne fra Johnson & Johnson og AstraZeneca blev taget ud af det brede vaccinationsprogram.
Indtil videre er der i alt kun blevet tildelt erstatninger for 230.000 kroner - men ingen af sagerne er dog afsluttet, og Patienterstatningen forventer, at beløbet vil vokse.Det er godt at se det bekræftet, at vaccinen er harmløs i forhold til sygdommen.

Vi fik jo desværre ikke udryddet ny Corona med restriktioner, og vi kan ikke helt udelukke, at massevaccination kan blive aktuel igen.


20. mar. 2022
https://nyheder.tv2.dk/samfund/2022-03-20-danskerne-har-opnaaet-flokimmunitet-men-flere-ting-kommer-til-at-udfordre-den
Begrebet flokimmunitet er blevet bredt kendt under coronapandemien som et håbefuldt fremtidsscenarie. Og nu har vi i Danmark nået netop det stadie – i hvert fald for nu.
Sådan lyder det fra Tyra Grove Krause, der er faglig direktør i Statens Serum Institut (SSI).
--
Smittetallene er generelt faldende, men svinger sig fortsat i disse dage op på mellem 8000 og 11.000 tilfælde om dagen. Men det undergraver ikke argumentet om flokimmunitet, mener Viggo Andreasen.
--
Der er flere ting, som kan udfordre flokimmuniteten. For i modsætning til sygdomme som kopper og mæslinger varer immunitet mod coronavirus ikke evigt.
- Immuniteten er ikke blivende, ligesom den heller ikke er med influenza. Men jeg tror, vi står rigtig godt med vores blanding af naturlig smitte og immunitet gennem vaccinen, siger Lone Simonsen.
Hvor længe immuniteten holder, vides endnu ikke med sikkerhed, slår Tyra Grove Krause fast. Men SSI regner med, at man er beskyttet "i hvert fald i et halvt år og nok også længere".
--
Der er dog også en anden skurk, der kan udfordre flokimmuniteten – nemlig en ny variant af coronavirus.
Hvis der kommer sådan en, vil det i nogen grad være "som at starte forfra" med vores modstandsdygtighed, siger den faglige direktør. Og så alligevel ikke:
- Jeg tænker, at den vil have et mildere forløb i os, da vi har en grundlæggende immunitet fra både vacciner og tidligere smitte, som, vi formoder, kan beskytte mod alvorlig sygdom, siger Tyra Grove Krause.
--
Der er da også overhængende risiko for, at vi vil se en ny coronavariant, inden året er forbi, spår Viggo Andreasen.
--
Der er dog også opløftende nyheder i den afdeling.
For mens SSI forventer, at vi er bedre beskyttet mod alvorlig sygdom fra en ny variant på grund af immunitet, er det Viggo Andreasens bedste overbevisning, at en muteret form for coronavirus i højere grad vil minde om Omikron-varianten frem for Delta-varianten.
Altså at det vil være en mere smitsom, men mindre farlig afart af sygdommen, der vil brede sig.
- Vi har før set, at virus tilpasser sig til at sidde højere oppe i luftvejene i stedet for dybt nede i lungerne, fordi de på den måde smitter mere, siger han.
Viggo Andreasen understreger dog, at der udelukkende er tale om et kvalificeret bud.
- Intet er sikkert. Vi er blevet snydt før, siger han.­

­
01-04-2022 13:42
Jakob
★★★★★
(8532)
­
https://www.klimadebat.dk/forum/klimavenlig-militaer-oprustning-d7-e4082.php#post_85805
Ja nu har staten smidt over 200 mia. ud af vinduet til nyttesløse Covid-foranstaltninger, og følgeeffekterne i forhold til ikke at have gjort noget er katastrofale.Skuffende at læse sådan noget vås serveret af en stamskribent i en tråd, som ikke handler om corona.31. mar 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/det-gaar-historisk-godt-dansk-oekonomi-kom-bomstaerkt-ud-af-2021
Det går historisk godt: 'Dansk økonomi kom bomstærkt ud af 2021'
Det går meget bedre i Danmark, end vi tror.
Selvom man skulle tro, at to års coronakrise ville have udhulet statskassen og danskernes privatøkonomi, så er det langt fra tilfældet.
Faktisk viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik, ifølge Ritzau, at man skal helt tilbage til 1994 for at finde et år, hvor væksten var større, end den var i 2021.
Tallene viser, at væksten i 2021 var i alt 4,7 procent, hvilket er det højeste tal i 27 år.
Finansminister Nicolai Wammen (S) glæder sig over udviklingen.
- Dagens tal slår med syvtommersøm fast, at dansk økonomi kom bomstærkt ud af 2021, siger han til Ritzau.
Ministeren tilføjer, at der sidste år også har været en historisk stor fremgang i beskæftigelsen, som steg med 2,6 procent svarende til 78.200 personer.


31. mar 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/ledigheden-falder-igen-efter-den-kortvarigt-steg
Ledigheden er igen faldet i Danmark, efter at den steg for første gang i mange måneder fra december til januar.
Fra januar til februar er ledigheden konkret faldet, så 3.400 færre kategoriseres som ledige. 72.800 personer er nu i den kategori.
Det viser tal fra Danmarks Statistik.
Det bringer ledighedsprocenten ned fra 2,7 til 2,5 procent.
Stigningen i ledighed fra december til januar kunne dog skyldes flere ting. Blandt andet holdt mange ferie i december på grund af en nye ferielovgivning. Det kunne være medvirkende til at gøre tallene kunstigt lave, fordi ledige på ferie ikke tælles med i statistikken.
­
15-04-2022 13:39
delphiProfilbillede★★★★★
(7447)
Artikel fra Berlingske, bærer mest af alt præg af en statsmagt der fuldstændig har tabt alt realitetssansen:

Videoer med rasende og desperate kinesere, der udtrykker deres dybe utilfredshed med at være isoleret i uger uden madforsyninger og informationer fra myndighederne på grund af covid-19 er gået viralt i Kinas finansielle hovedstad Shanghai.

Den ellers effektive censur af sociale medier i Kina er blevet overvældet af et meget stort antal private videooptagelser, der beskriver ekstreme forhold for millioner af indbyggere. Det rapporterer BBC.

»Giv os forsyninger! Vi har været lukket inde i 26 dage,« råber en folkemængde fra en optagelse mellem store boligblokke i et boligkvarter.

Andre viser tomme køleskabe og interviews med ældre, som siger de ikke har spist i tre dage.

»Mit barn er sygt og har høj feber. Igen hjælper os med medicin,« siger en grædende mor på en af de mange optagelser.

Selvom udgangsforbuddet står til at blive ophævet i boligkvarterer, hvor der i to uger ikke er konstateret nye smittetilfælde med covid-19, så bliver beboere af lokale komiteer og selskaber, der administrerer ejendomme, opfordret til ikke at forlade deres hjem.

Ifølge BBC har det store antal af protestvideoer sat det kinesiske censursystem – den såkaldte »Great Fire Wall« – ud af kraft.

En optagelse viser angiveligt folk slås om nogle madforsyninger.

En anden videooptagelse viser en embedsmand blive skældt huden fuld af en ophidset folkemængde.

I Shanghai har 25 millioner indbyggere været under streng nedlukning i 26 dage.

Trods den hårde og omfattende nedlukning er antallet af covid-19-smittetilfælde fortsat i den kinesiske megaby Shanghai.

Der blev onsdag konstateret over 26.000 nye tilfælde. Hovedparten af de nye smittede viser dog ingen sygdomssymptomer. Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Der er voksende utilfredshed med myndighedernes tiltag, som er gennemført uden tilstrækkelige forsyninger af fødevarer og uden sikring af lægehjælp og behandling.

Myndighederne bliver også kritiseret for karantæneregler, der indebærer, at børn, som er smittet med covid-19, bliver adskilt fra deres forældre.

Kina har konsekvent reageret på de selv de mindste udbrud af smitte i henhold til en politik om nul smittetilfælde, der sigter mod at eliminere smittekæder.
16-04-2022 00:09
delphiProfilbillede★★★★★
(7447)
https://www.youtube.com/watch?v=bhzsy7LVwuc
17-04-2022 20:03
Jakob
★★★★★
(8532)
­


Jeg mener nok, at EU bør tilbyde Kina nogle vacciner fra Pfeizer.
­
17-04-2022 23:03
delphiProfilbillede★★★★★
(7447)
Jakob skrev:
­


Jeg mener nok, at EU bør tilbyde Kina nogle vacciner fra Pfeizer.
­


Kina har brugt over 3 mia. doser vaccine som vil sige langt den største del af befolkningen er fuld vaccineret se https://www.statista.com/statistics/1196142/china-coronavirus-covid-19-vaccination-doses/

Et forhold som har og får fatale følger for landet. Pga. vaccinationen øges evnen til at viderebringe smitten og landet får aldrig bugt med sygdommen.

Fra SSI-rapportenHvis ikke organismen har været påført covid-smitten inden vaccination er immunforsvaret ødelagt og smitten har frit spil i en befolkning, som det ses i Shanghai med fatale følger.
Redigeret d. 17-04-2022 23:57
23-04-2022 11:22
Jakob
★★★★★
(8532)
­

Der kommer åbenbart til at gå lidt tid endnu, før vi kan vurdere resultatet i Kina.

22. apr 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/mens-coronasmitten-falder-i-shanghai-fastholder-byen-en-streng-lockdown
Mens coronasmitten falder i Shanghai, fastholder byen en streng lockdown
Den strenge nedlukning af den kinesiske millionby Shanghai fortsætter, indtil coronavirussen er slået fuldkommen ned.
Så klar er meldingen fra byens myndigheder på den kinesiske beskedtjeneste WeChat i dag, fredag, efter den godt 25 millioner store by har været under lockdown i tre uger som led i en striks kinesisk nul-covid-politik. Det skriver Reuters.
Officielt skulle Shanghais nedlukning være løftet den 5. april, men aftenen før forlængede myndighederne den i ubegrænset tid.
Myndighederne i byen oplyser nu, at coronasmitten er faldende. Men, lyder det, smitten skal totalt udryddes, før indbyggerne i Shanghai kan vende tilbage til deres almindelige hverdag.
Ny coronapille (den kan de nok også godt bruge i Shanghai):

22. apr 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/who-anbefaler-coronapille-fra-pfizer-mindsker-risiko-indlaeggelse-markant
WHO anbefaler coronapille fra Pfizer - mindsker risiko for indlæggelse markant
Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anbefaler nu på det kraftigste en pille mod corona.
Der er tale om pillen Paxlovid, der anbefales til særligt udsatte smittede, der endnu ikke er alvorligt syge, men som er i høj risiko for at blive indlagt på grund af deres symptomer.
Et ekspertpanel fra WHO har gennemgået data fra over 3.000 patienter og er kommet frem til, at risikoen for hospitalsindlæggelse blev mindsket 85 procent med behandlingen.
Paxlovid bliver produceret af medicinalvirksomheden Pfizer, og den danske regering har allerede bekendtgjort, at man agter at købe piller for 400 millioner kroner.
Danmark har allerede indkøbt en anden pille til symptombehandling fra firmaet Merck, der dog har vist sig kun i mindre grad at nedbringe risikoen for indlæggelse.
Dårlig nyhed til dem, der ønsker at bevise, at Danmark har håndteret pandemien helt forkert i forhold til mange andre lande:

22. apr 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/danmark-er-et-af-de-lande-som-havde-den-laveste-overdoedelighed-under-pandemien
Danmark er et af de lande, som havde den laveste overdødelighed under pandemien
Danmark er blandt de lande, der har klaret sig bedst, når det kommer til overdødelighed under coronapandemien.
Det skriver Statens Serum Institut (SSI).
Tallene kommer fra den internationale statistikbank. Her fremgår det, at kun Australien og New Zealand har klaret sig bedre i statistikken for overdødelighed fra 1. marts 2020 til 27. marts 2022.
Tallet for overdødelighed viser antallet af døde sammenlignet med det forventede antal døde baseret på tidligere år.
I Danmark ligger tallet for overdødelighed på 1454, mens New Zealand og Australien begge ligger i minus.
I alle tre lande har mindst 80 procent modtaget en vaccine mod corona, skriver Ritzau.

­­
­
03-05-2022 22:08
Jakob
★★★★★
(8532)
­
3. maj 2022
[url]https://www.dr.dk/nyheder/seneste/ssi-lav-risiko-bekymrende-virusvariant-ved-genoptagelse-af-minkavl[/url]
SSI: Lav risiko for bekymrende virusvariant ved genoptagelse af minkavl
Der vil være lav risiko for nye, bekymrende virusvarianter, hvis dansk minkavl genoptages i begrænset omfang.
Det fremgår af en opdateret vurdering af sundhedsrisikoen for mennesker, som Sundhedsministeriet har bedt om.
SSI har i risikovurderingen taget udgangspunkt i et begrænset minkavl på mellem 15 og 30 besætninger i løbet af 2023.
SSI skriver i rapporten, at mulig smitte mellem mink og mennesker vil have begrænset risiko for folkesundheden. Det skyldes både, at der vil være færre minkbesætninger end i 2020 og samtidig en fortsat høj beskyttelse mod covid-19 i befolkningen.
Selv om sandsynligheden vurderes at være lav for, at der opstår en bekymrende variant, understreger SSI, at konsekvensen, hvis det sker, kan være "stor".
Minkavl er midlertidigt forbudt indtil udgangen af 2022 med henvisning til risiko for folkesundheden. I alt har 1.234 minkavlervirksomheder søgt om kompensation for nedlukning af deres virksomheder.
Men 15 avlere har søgt om dvaleordning, så de kan genoptage erhvervet, hvis det bliver muligt.
3. maj 2022
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/efter-rapport-fra-ssi-minkavlere-maa-vente-paa-endeligt-svar
Efter rapport fra SSI: Minkavlere må vente på endeligt svar
Landets minkavlere må vente på en endelig beslutning om hvorvidt, de kan genoprette deres minkbesætninger eller ej.
For mens Statens Serum Institut (SSI) i dag har udgivet en ny vurdering af risikoen for folkesundheden, hvis dansk minkavl genoptages i et begrænset omfang, ligger bolden nu på politikernes banehalvdel.
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/ssi-lav-risiko-bekymrende-virusvariant-ved-genoptagelse-af-minkavl
Og der skal ikke hastes en beslutning igennem, lyder det fra fødevareminister Rasmus Prehn (S).
- Efter det krævende og omkostningsfulde forløb, vi har haft, skylder vi at holde tungen meget lige i munden i forhold til at træffe den rigtige afgørelse, siger han.
Rasmus Prehn vil ikke sætte en konkret dato på en melding til minkavlerne, men regner med, at den vil komme "på denne side af sommerferien".
Fødevareministeren har indkaldt partierne til møde om sagen i morgen.Jeg vil bare gerne sige nej tak til minkavl i Danmark igen.!

Mink og den ballade må vi aldrig byde befolkningen eller vores demokrati igen. Det er ingen risiko værd.

Find et mere klima- og miljøvenligt arbejde.!


11. nov 2020
https://ing.dk/artikel/minkindustriens-endeligt-godt-klima-luftkvalitet-sundhed-miljoe-240606
Minkindustriens endeligt er godt for klima, luftkvalitet, sundhed og miljø
Uden minkindustrien falder landbrugets CO2-udledning med halvanden procent. Samtidig kan Danmark komme tidligere i mål med opfyldelsen af EU's ammoniakkrav.


mandag 30. november 2020
https://www.dof.dk/om-dof/nyheder?nyhed_id=1904
Udsigt til mindre faunaforurening: Farvel til minkavl er en fordel for fugle og natur
--
Foder fra de åbne minkfarme har mange steder tiltrukket større flokke af måger og kragefugle, som lokalt har skabt en ubalance i økosystemet.
- En unaturlig og let adgang til føde har flere steder landet over øget bestanden af for eksempel sølvmåger, som har været en trussel for flere sårbare og sjældne arter i kystnaturen. Det har været en af flere afledte negative effekter af minkavl, siger biologen i DOF.
En af de mere kuriøse sideeffekter af pelsproduktionen på de åbne minkfarme har været etbenede fugle.
- Vi har nær minkfarme oplevet mange eksempler på etbenede vipstjerter, gråspurve og mågefugle, der har mistet et ben, fordi de er kommet for tæt på minkene i burene. Det kan godt være, at minken bag sit trådnet har været fjernet fra sit naturlige miljø ved Nordamerikas vandløb og søer, men den har haft sit jagtinstinkt i behold og har forsøgt at fange fuglene og i ny og næ bidt et ben af, når de landede oven på burene for at æde af minkenes foder, siger Knud Flensted.­

­
Side 31 af 31<<<293031

Deltag aktivt i debatten Coronavirus, frihandel, flyrejser og fornuftig klimapolitik.:

Husk mig

Lignende indhold
DebatterSvarSeneste indlæg
IPCC-chef: "Klimapolitik Omfordeling af Velstand, Ikke Milieupolitik". Thunberg Gore/Soros Rob024-01-2020 20:25
FNs Fordrejede Klimapolitik og Teknokratiets CO2-Økonomi205-12-2019 01:48
Er klimapolitik religion..?4505-12-2019 01:40
Hvad er jeres holdning til Co2 neutrale flyrejser?025-03-2019 09:52
(Aktuel) fransk klimapolitik305-12-2018 10:56
Artikler
Flytrafik
Føler du, at befolkningen bakker op om en vidtgående klimapolitik?
EUs klimapolitik - en succeshistorie? (Mernilds Klumme, januar 2009)
Klimapolitik (Bionyt: 500 svar om klima)
NyhederDato
Slut med billige flyrejser i fremtiden10-09-2009 09:52
Hedegaard samler tænketank om huller i klimapolitik17-11-2008 05:33
LO får sin første klimapolitik19-08-2008 07:54
▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik