Husk mig
▼ Indhold

Coronavirus, frihandel, flyrejser og fornuftig klimapolitik.Side 2 af 32<1234>>>
21-03-2020 17:57
Jørgen Petersen
★★★★★
(4852)
@ Jakob

Du har ikke forstået, at drastiske tiltag for at bekæmpe corona-virus har store omkostninger. Omkostningerne herved kan meget let overstige fordelene ved at bekæmpelsen af dette virus.

Sagt på en anden måde: Hvis bivirkningerne ved bekæmpelsen af en sygdom er større og mere alvorlige end selve sygdomme, så har man ikke opnået noget ved at iværksætte denne behandling.
21-03-2020 21:50
Jakob
★★★★★
(9285)
­Det burde i følge min vurdering have været gjort langt tidligere, men jeg mener stadig, at vi med fordel kan tage skridtet fuldt ud og indføre permanent undtagelsestilstand for klima, miljø og sundhed pt selvfølgelig med primært skarpt fokus på at stoppe smitte.

Danmark halter bagefter England, som har gjort det for længe siden alene for klimaet:
2. maj. 2019
https://nyheder.tv2.dk/udland/2019-05-02-storbritannien-erklaerer-undtagelsestilstand-for-klimaet
Storbritanniens parlament har onsdag erklæret klimakrise efter store protester.
Det britiske parlament har efter ugers omfattende klimademonstrationer i Storbritannien erklæret undtagelsestilstand for klimaet.Ud over at give den danske regering yderligere i handlekraft og spare masser af menneskeliv, så kan det sandsynligt også afkorte forløbet betydeligt til fordel for samfundsøkonomien. Samtidigt vil det måske give en ekstra økonomisk beskyttelse til virksomheder, hvis der nu handles med henvisning til en regulær undtagelsestilstand. Det vil være "force majeure", som de fleste virksomheder har taget forbehold for i deres aftalekontrakter, og de vil således i vidt omfang blive fritaget for deres juridiske forpligtelser, og de vil derfor kunne afvise kæmpe erstatningskrav, hvis de ikke kan overholde aftaler til tiden.

Når borgerne i radio og på TV skal informeres om undtagelsestilstandens aktivering og udryddelsesstrategien imod ny Corona virus, så bør det begynde med, at sirenerne i hele landet giver signal til det.Myndighederne ved bedst, hvordan grebet skal strammes, men jeg forestiller mig, at det må betyde indførelse af noget, der ligner 2-3 ugers strengt udgangsforbud, hvor alle borgere skal holde mindst 10 meters afstand imellem hinanden. Og er det umuligt at holde 10 meters afstand, så skal man skrive en udførlig liste med dem, som man har været tættere på, hvor stor afstanden var, hvor længe, om der var stor eller lille smitterisiko, og hvornår det skete, og en opdateret liste skal hele tiden være klar på mail, så den ved forespørgsel straks kan sendes til myndighederne. Er det for vanskeligt at oplyse navne og mailadresser, så er billeddokumentation bedre end ingenting.

Civilforsvar og militær kan udbringe konserves direkte fra mobiliseringsstationer til de syge og andre borgere, som ikke selv har købt mad nok til de tre uger.
Konserves og invalidedåseåbnere kan lægges i sprit før udlevering, og borgerne kan selv stille en modtagerkasse udenfor deres dør. På den måde kan alt afleveres endnu vådt af sprit, så personlig kontakt ved aflevering også kan forbydes.

Bødetiden bør slutte, og der må nok i stedet skulle oprettes forskellige lukkede militærbevogtede lejre flere steder i landet, hvor man kan samle de mennesker, som ikke kan eller vil overholde de opstrammede regler.
Ældre campingvogne kan lejes og opstilles i lukkede lufthavne og andre relevante steder til danskere, som kommer sent hjem fra udlandet og skal direkte i karantæne. Ligeledes kan campingvogne komme på tale til arbejdsstyrken på de vigtigste virksomheder, som skal holdes kørende.
Sundhedspersonale og nogle særligt udsatte i byerne kan måske i nogle tilfælde med fordel flyttes ud i ledige lejligheder på landet. En del personel fra Forsvaret bør måske lægges i kantonnement for at beskytte dem og give plads til andre på kasernerne osv.
Det er kompliceret, og der hører meget til, men myndighederne har haft masser af tid, og de bør på nuværende tidspunkt være oppe i så højt gear, at de kan finde de bedste løsninger.


Mennesker hjemme kan blandt andet øve sig på bedre håndhygiejne og at hilse på 10 meters afstand. Vi bør erkende, at det danske håndtryk og knus og kram er på vej helt ud af den danske kultur. Det er heller ikke længere smart at mødes og gnubbe de albuer, som vi har fået besked på at hoste i. Vi blander jo heller ikke lommetørklæder med hinanden. Jeg vil selv savne håndtryk, men jeg kan bedre anbefale Brostrøms hilsemetode (et buk med hånden på hjertet). Her er et sted, hvor vi kan lære noget af nogle muslimer. Og kan man ikke lide muslimer, så er det bare ærgerligt. Uden sammenligning i øvrigt kan man evt. tænke på 2. Verdenskrig, hvor Hitler var stærkt imod tobaksrygning og udstedte flere rygeforbud til sine soldater. Men de lande, som dengang kæmpede imod Tyskland, havde nogle idoler med høj cigarføring, som mange kopierede, og i årtier efter var rygning dominerende, indtil man langt om længe modvilligt måtte give op og indrømme, at det var Hitler, der i den forbindelse var på rette spor. Det er bare ærgerligt Sonny Boy.. slug kamelen. Man kan heldigvis sagtens argumentere stærkt imod Hitler, men gør man det på de punkter, hvor han havde ret i følge videnskaben, så ender man bare med at blive dummere af det.


Krigen og udryddelsesstrategien imod ny Corona virus er ikke kun en væmmelig hestekur, det er også et seriøst kursus i kulturforbedringer og hygiejne, som i fremtiden kan gøre det danske samfund bedre og spare utallige menneskeliv og sygedage:
https://videnskab.dk/krop-sundhed/influenzaen-kommer-saadan-undgaar-du-at-blive-smittet
Smitte med influenzavirus lyder måske harmløst, men faktisk får omkring 1 ud af 5 danskere influenza hvert år, og mellem 1.000-2.000 dør af det. I Europa dør op til 70.000 mennesker om året af influenza.
Men det er ikke kun patienterne, som det går ud over. Personalet på hospitaler og plejehjem bliver også smittet. Det kommer blandt andet til udtryk i højere sygefravær på arbejdspladserne.


Det bliver en smal sag at gøre det langt bedre i fremtiden, når vi først har fået et alvorligt kursus i at udrydde ny Corona virus. Og det vil føles som en kæmpe befrielse i stedet at holde bilfri søndage og lytte lidt til en landvindmølle for klimaets skyld.­
22-03-2020 12:20
Jakob
★★★★★
(9285)
­


Jeg er en sjælden gang meget enig med Anders Fogh:

20. mar 2020
https://www.dr.dk/nyheder/politik/anders-fogh-rasmussen-vi-skal-vaenne-os-til-det-her
- Vi har behov for et stående beredskab, der er meget bedre, end vi har været vant til, siger han.
---
Det er en hård lektie fra starten af 00'erne, der har lært Taiwans myndigheder, at et stærkt beredskab betaler sig. Dengang måtte 150.000 taiwanesere i karantæne under SARS-epedemien.
Da coronavirus i januar måned begyndte at sprede sig, var Taiwan klar. Det skal vi fremover også være i Danmark og i EU, mener Anders Fogh Rasmussen.
- At man med det samme er i stand til af iværksætte 124 initiativer - inklusive et forbud mod at rejse bestemte steder hen, advarsler til borgerne, guidelines for skoler, øget produktion af ansigtsmasker og alt sådan noget - kræver, at man - på tværs af sektorer - er i stand til at træffe lynhurtige beslutninger.
Kontrollen rakte videre end til diverse myndigheder - og nok over de grænser for privatliv, vi kender i Danmark. Fra den centrale kommando i Taiwan brugte man nemlig data om, hvor borgerne havde været de seneste 14 dage for at identificere potentielle smittebærere.
- Det er noget, som går tæt på det, vi vil betragte som privatlivets fred, og det skal sikkert tilpassesJa, der er behov for på et øjeblik at kunne opløse den demokratiske normalitet, og det kan en permanent undtagelsestilstand for klima, miljø og sundhed varsle befolkningen om, og når den aktiveres, så kan forberedte, planlagte og nye initiativer rulles ud lyn hurtigt.

Men jeg havde bestemt forventet, at f.eks. SARS-epedemien fra 2002 ville have ført til, at Danmark netop også fik trænet, afprøvet og konsolideret et magtfuldt og effektivt beredskab. Det er meget foruroligende og utrygt at finde ud af, at det måske nærmere har virket modsat. Danmark blev jo ikke hårdt ramt af SARS, og så ser det ud til, at man fra politisk hold naivt har troet, at der heller ikke var grund til at frygte fremtiden. Det var i øvrigt på den tid, hvor Venstre havde regeringsmagten, og Anders Fogh var Statsminister.­
­
22-03-2020 12:39
Jørgen Petersen
★★★★★
(4852)
Lad og endelig afskaffe vores demokrati og indføre et øko-facistisk diktatur. Det skal nok blive godt.
22-03-2020 21:13
Jakob
★★★★★
(9285)
­


En undtagelsestilstand er også demokratisk styret og har således ikke noget at gøre med et diktatur.

Men vira er ikke demokrater, og man kan ikke forhandle med dem.
Har man ikke har forstået det, så er man en tåbe, som ikke har forstået en tøddel af, hvad vi har med at gøre.

En blød og nølende holdning kan koste mange tusinde danskere livet og sende landet ud i en langvarig krise med dyb depression til følge.­
23-03-2020 09:16
Jakob
★★★★★
(9285)
­Merkel strammer grebet for at redde liv:

22. mar 2020
https://www.dr.dk/nyheder/udland/tyskland-forbyder-forsamlinger-af-flere-end-personer
Det bliver nu forbudt at mødes mere end to personer i Tyskland.


Vi mangler nok sirenerne til at understrege det, men alligevel burde alle danskere vide, hvorfor det er så vigtigt:

Se video:
21. mar 2020
https://www.dr.dk/nyheder/indland/derfor-er-afstand-saa-vigtig-i-kampen-mod-corona
Myndighederne kæmper for at sprede danskerne - det er et spørgsmål om liv eller død.


Det danske sundhedsvæsen viser allerede flere tegn på overbelastning:

22. mar 2020
https://www.dr.dk/nyheder/indland/intensivlaege-om-udstyrsmangel-paa-sygehuse-det-kan-ende-med-vi-accelererer
Hvis du har haft svært ved at få fat på håndsprit nede på apoteket eller i supermarkedet, er du langt fra den eneste.
Der er kæmpe efterspørgsel efter værnemidler som ansigtsmasker, åndedrætsværn, visirer og håndsprit.
Det betyder, at der er risiko for, at sundhedssektoren løber tør for værnemidlerne, oplyste Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse tidligere i dag.
Hvis det sker, kan det få store konsekvenser for både læger og sygeplejersker, men også patienter og samfundet generelt.
Det fortæller overlæge og formand for intensivlægerne Joachim Hoffmann-Petersen.
- Det er et kæmpe problem. I Hongkong, der havde nok værnemidler, var der ikke en eneste af de 400 sundhedsmedarbejde, som arbejdede med corona-patienter, som blev smittet.
- I Italien er 17 læger døde. I Spanien er hver fjerde smittede sundhedsmedarbejder, og der mangler værnemidler, siger han.
Men danske flyrejsende turister opfører sig stadig hensynsløst, og myndighederne begynder først nu så småt at indse det:

22. mar 2020
https://www.dr.dk/nyheder/indland/efter-rejsemylder-koebenhavns-lufthavn-beklager-dybt
Betjente med megafoner skal fremover sørge for, at rejsende ikke står for tæt, når de henter deres bagage.


De burde nok i stedet have været sendt på hovedet i bevogtet karantæne i campingvogne og telte på lufthavnens arealer.

Politikerne indfører hårde straffe imod vanvidskørsel, mens de fortsat tillader køretøjer, som kan køre vanvittigt hurtigt.


Hvad med vanvidssmitte..?­­
24-03-2020 19:20
Jakob
★★★★★
(9285)
­Statsministeren har igen talt til danskerne:

23. mar 2020
https://www.dr.dk/nyheder/indland/frederiksen-til-danskerne-bliv-hjemme-i-paasken-og-tag-ikke-i-sommerhus
Frederiksen til danskerne: Bliv hjemme i påsken, og tag ikke i sommerhus
--
Statsminister Mette Frederiksen (S) har en klar opfordring til danskerne. Drop turen i sommerhus hen over påsken - og spring årets påskefrokost med familien over.
--
- Regeringen overvejer selvfølgelig, om vi skal gribe yderligere ind på det område.


Der er nok ingen tvivl om, at et forbud, som udløser en bøde på 10.000 kr og sætter lovbryderne i 14 dages øjeblikkelig selvbetalt bevogtet karantæne, vil være mere effektivt.
De få, som ikke forstår opfordringer, kan dræbe mange uskyldige.
De fornuftige og hensynsfulde borgere aflyste allerede deres påskefest for flere uger siden.

Men se bare her:
I dag kl. 16.23
https://www.dr.dk/nyheder/indland/sommerhusejere-til-mette-frederiksen-maa-vi-tage-i-sommerhus-eller-ej
Sommerhusejere til Mette Frederiksen: Må vi tage i sommerhus eller ej?

Jeg var godt tilfreds med, at Statsministeren også lod skinne igennem, at hun ikke er tilfreds med det danske beredskab, og der kommer et efterspil, som vil ændre velfærdsstaten.
Det er nok i forvejen tydeligt for de fleste, men det hjælper med at genskabe trygheden, at der tales mere åbent og ærligt om det.

Se også Sundhedsminister Magnus Heunicke:
i dag kl. 10:58
https://www.dr.dk/nyheder/politik/heunicke-myndighederne-burde-have-vaeret-bedre-forberedt-paa-coronavirus
Heunicke: Myndighederne burde have været bedre forberedt på coronavirus


Det må også være tydeligt for enhver, at der ud over testudstyr og respiratorer ikke har været sikret værnemidler nok.
Danmark er i dag på sundhedsområdet at betragte som et uland, der med stor taknemmelighed skal modtage nødhjælp fra Kina:

23. mar 2020
https://www.dr.dk/nyheder/penge/kinesisk-forretningsmand-sender-fragtfly-med-medicinsk-udstyr-til-danmark
Kinesisk forretningsmand sender fragtfly med medicinsk udstyr til Danmark
--
fragten består ifølge Dansk Erhverv af cirka 500.000 masker, 50.000 testinstrumenter og 5.000 beskyttelsesdragter.
Men i mine øjne ligger de allerstørste fejl fra myndighederne i begyndelsen af forløbet, fordi man ikke indførte langt strengere restriktioner overfor personer, som rejste ind i Danmark med smitte.
Og de, der rejste ud, burde have været skarpt advaret, så de på forhånd vidste, at Danmark måske ikke ville lade dem komme hjem igen. Og hvis de kom hjem, så måtte det blive til en selvbetalt bevogtet karantæne.
Disse fejl bør aldrig kunne gentages.

Først nu begynder Udenrigsministeren at lukke ned, og det er kun for særfly:
https://www.dr.dk/nyheder/indland/udenrigsministeren-til-strandede-danskere-i-maa-til-lommerne-regn-ikke-med-saerfly
Udenrigsministeren til strandede danskere: I må til lommerne - regn ikke med særfly
1.423 danskere sidder fast rundt omkring i verden.


Det er måske en blandet flok, der er strandet i udlandet, men de allerførste, som bragte smitte til Europa har nok i høj grad været forretningsrejsende og konsulenter, som understøtter frihandel og har økonomiske virksomhedsinteresser i Kina, og vi må ikke glemme, at det er der ny Corona virus oprindeligt kommer fra:

https://www.dr.dk/nyheder
Virussets epicenter gør klar til at afskaffe rejserestriktioner
Den kinesiske provins Hubei og byen Wuhan, hvor det første udbrud af coronavirus menes at være opstået, gør klar til at bløde op på nogle af de meget skrappe rejserestriktioner, der har været indført siden januar.


Danske virksomheder, der ikke ville eller kunne betale en ansvarlig skat og en ordentlig løn til medarbejderne eller måske blot manglede arbejdskraft til at vækste og skabe større profit, de flyttede større dele af deres indkøb og produktion til Asien og lod danske medarbejdere rejse frem og tilbage på firmaets regning.
Har det ikke været tydeligt længe for de fleste, at dette var en uheldig og samfundsundergravende udvikling, så bør det nu være bukket i neon, at vi alle betaler prisen for deres adfærd og deres højtlønnede økonomers "smarte" rådgivning.

De lovmæssige barrierer, der i fremtiden vil blive opstillet imod disse virksomheder og deres flyrejser, vil i første omgang næppe gøre Danmark rigere, men sikre, at den danske velfærdsstat, der bliver tilbage, er mere holdbar, så den ikke så nemt kan styrte sammen som et korthus.

Og næsten alle skridt i den retning kan også blive til stor gavn for klima og miljø.

Det handler ikke om nationalisme kontra EU og globalisering, men situationen viser tydeligt, at man går med sit hoved begravet under armen, hvis man ikke prioriterer Danmarks evne til at beskytte sig selv.

Og nu, hvor Danmark er stærkt inficeret af ny Corona, og Kina mener, at de har overvundet smitten, så er det nok kun et spørgsmål om tid, før Europa får skyld for at have inficeret Kina igen, og det er næppe noget, som Danmark har lyst til med rette at blive anklaget for.
­­­
25-03-2020 17:47
Jørgen Petersen
★★★★★
(4852)
Jeg og min familie har nu tænkt os at fejre påsken mindst lige så godt som vi plejer.

Sagt på en anden måde, så har jeg lige hørt, at dette coronavirus vil komme tilbage i både 2. 3. 4. bølge med mere indtil halvdelen af befolkningen har været smittet og herved har antistof i blodet. Kun en vaccine (når den engang kommer) kan forhindre, at den kommer igen. Hvis det er korrekt, hvilket jeg tror det, så kan vi lige så godt får det overstået.
25-03-2020 20:16
Jakob
★★★★★
(9285)
­Italien skærper straffen for at bryde karantæne:

I dag:
https://www.dr.dk/nyheder/udland/italienere-kan-komme-fem-ar-i-faengsel-brud-pa-karantaene
Italienere kan komme fem år i fængsel for brud på karantæne
Katastrofemyndighed i Italien vurderer, at 700.000 kan være smittet med coronavirus.
--
Desuden kan folk, der overtræder de generelle regler for selvisolering, få bøder på mellem 400 og 3.000 euro, sagde premierminister Giuseppe Conte ifølge dpa efter et regeringsmøde.Men i sarte demokratiske Danmark uha nej, her må vi ikke engang fortælle om det:

24. mar 2020
https://www.dr.dk/nyheder/politik/styrelse-dropper-corona-angiverlinje-efter-kritik
Styrelse dropper 'corona-angiverlinje' efter kritik
Flere politikere stejlede over, at danskere blev opfordret til at angive bekymrende adfærd hos corona-smittede medborgere.
--
Er du bekymret over adfærden hos en nabo, en kollega eller måske et familiemedlem, der enten er eller kan være smittet med corona? Så opfordrer Styrelsen for Patientsikkerhed dig til at udfylde et særligt skema og sende ind.
Eller sådan lød opfordringen, for nu har styrelsen fjernet skemaet fra sin hjemmeside igen.
--
Skemaet nåede at få flere politikere helt op i det røde felt. Venstres sundhedsordfører, Martin Geertsen, bad netop Magnus Heunicke om en hurtig redegørelse:
- Det er principielt normalt ikke den slags metoder, vi synes, man skal gøre brug af i det danske demokrati.Jeg forstår godt, at regeringen i den nuværende situation ikke har lyst til at lægge sig ud med Venstre.
Men skatteyderne betaler utallige milliarder for at undgå smitte og massedød, og de fleste opfører sig fornuftigt, selvom de lider store afsavn. Men ingen må fortælle det, hvis nogen opfører sig bekymrende. Det er ikke engang en anmeldelse til politiet. Det er til lægerne, så de kan hjælpe både de smittede og dem, der evt. føler sig intimideret af smitterisiko. Folk med feber kan nogle gange opføre sig mærkeligt uansvarligt og have brug for støtte og nogle alvorsord fra en læge.

Jeg mener nok, at Venstre i denne forbindelse skader demokratiet mere, end de hjælper det. Jeg tænker, at hvis man ikke vil blive set ned på af Venstre, som en angiver, så må man nu heller ikke fortælle myndighederne om berusede eller psykotiske voldsmænd eller biler, som slingrer faretruende rundt på vejene.


På flere punkter halter myndighederne alvorligt bagefter katastrofens udviklingen. Men her er et sted, hvor de var med, og så måtte de ikke, fordi nogle politikere vil fastholde "det normale danske demokrati".

Her er det vist på sin plads at gentage, at vira ikke er demokrater, og det er med slaphed og manglende disciplin, at det bliver svimlende dyrt og vanskeligere at undgå, at Danmark ender i samme situation som Italien.

Den første italienske patient døde 20 februar, og nu fem uger senere ser det således ud:
https://www.dr.dk/nyheder/udland/italienere-kan-komme-fem-ar-i-faengsel-brud-pa-karantaene
Italien 7.503 døde
­
­
25-03-2020 22:41
Jørgen Petersen
★★★★★
(4852)
Det eneste som betyder noget nu, er at få kapaciteten på intensivafdelingerne forøget mest muligt. Den nuværende politik er kun en forharlingspolitk, men den kan være vigtig for at undgå at intensivafdelingerne overbelastes.
26-03-2020 12:32
Jakob
★★★★★
(9285)
­
­

Nogle har nølet og nedtalt mulighederne for at stoppe smittespredning i så høj grad, at det i dag er blevet meget vanskeligere, og hele samfundet er dybt belastet og truet af sammenbrud.
i dag:
https://www.dr.dk/nyheder/politik/regeringen-skruer-bissen-paa-boederne-bryde-forsamlingsforbud-skal-vaere-hoejere
Kronjuristerne i regeringens justitsministerium har haft travlt i nat.

Travlt, med at skrive det lovforslag, som regeringen nu præsenterer - og som skal udvide beføjelserne for regeringen til at forbyde forsamlinger.

Samtidig vil lovforslaget hæve bødestraffene til dem, der ikke overholder forsamlingsforbuddet. Bøden har hidtil været 1.500 kroner. Nu foreslår regeringen, at den skal stige til 2.500 kroner.

Det fremgår af det lovforslag, som regeringen har sendt til Folketinget her til morgen - og som skal hastebehandles i dag i folketingssalen.

Butikker og andre virksomheder, der ikke overholder kravet om at holde lukket, risikerer også langt større bøder, end de gør i dag. Lige nu er loven sådan, at hvis politiet fanger en butik i at holde åbent trods krav om det modsatte, så koster det en bøde på 5.000 kroner første gang, butikken bliver snuppet.

Det har der allerede været flere eksempler på. Blandt andet flere vandpibecafeer og et værtshus i Odense.

Nu vil regeringen hæve straffen til mindst 10.000 kroner for den type forseelser, hvis det er en lille virksomhed med højst ni ansatte. Er der tale om en stor virksomhed med mindst 50 ansatte, lyder bøden første gang på 40.000 kroner. Tredje gang på 150.000 kroner.Der er ikke så meget andet at sige, end at det går for langsomt.
De er allerede fire dage bagefter Tyskland
https://www.klimadebat.dk/forum/coronavirus-frihandel-flyrejser-og-fornuftig-klimapolitik--d7-e3780-s40.php#post_76116

Man må med rette spørge, hvor mange liv og milliarder kroner, det må koste ekstra, at danskerne fik et par uger mere, hvor de stadig måtte forsamles 10 mennesker i stedet for kun to.
Merkel er åbenbart stadig handlekraftig og dygtig til matematik, men også hun var for sent ude.
­
26-03-2020 12:35
Jakob
★★★★★
(9285)
­25. mar 2020
https://www.dr.dk/nyheder/regionale/syd/desperat-sommerhusudlejning-paa-fanoe-mette-frederiksen-er-ved-give-os
Desperat sommerhusudlejning på Fanø: 'Mette Frederiksen er ved at give os dødsstødet'
Statsministeren forbyder ikke sommerhusophold, men hun opfordrer til at lade være.
--
I bestemte egne af Danmark er befolkningen ifølge eksperter mere sårbare, fordi de døjer med andre sygdomme i forvejen, og der er mange ældre.
Det gælder blandt andet for de store sommerhuskommuner Odsherred, Jammerbugt, Kalundborg, Halsnæs og Guldborgsund.
--
Corona kan smitte fra byer til sommerhusområder
--
Helt så dystert ser man ikke på situationen på Samsø og Anholt.
Her bakker man op om statsminister Mette Frederiksens (S) opfordring til danskerne om at begrænse rejser på tværs af landet.
Begge øer står ellers lige ved indgangen til en ny turistsæson, men kampen mod coronavirusset er vigtigere, siger den socialdemokratiske borgmester på Samsø, Marcel Meijer.
- Jeg synes, vi skal følge Mette Frederiksens anbefalinger; dæmp rejselysten, drop påskefrokosten, siger han.
På Anholt mener borgerforeningens formand, Liselotte Arentz Sørensen, også, at turisterne skal blive hjemme, fordi øen er sårbar.
- Der er kun én læge, én sygeplejerske, én sosu-assistent og én brugsuddeler.Lidt absurd må det være på sin plads at minde om, at det ikke Mette Frederiksen, der har bragt ny Corona til Danmark. Hun gør bare opmærksom på fakta om fornuftig adfærd.
Det er måske ikke så underligt, at selskaber for sommerhusudlejning også gerne vil kræve erstatning, når frisører, tatovører og værtshuse gør det. Men mange af de forretninger, som man nu holder kunstigt i live vil måske alligevel gå ned efterfølgende, fordi moden skifter.


Her er et kort, så man kan se, hvor der er flest smittede i Danmark, og dermed hvorfra smitten især vil spredes, hvis borgerne føjter rundt i hele landet:

­­
26-03-2020 20:45
Jakob
★★★★★
(9285)
­Nu stiger presset også for alvor i USA:

25. mar 2020:
https://www.dr.dk/nyheder/udland/over-1000-er-dode-med-coronavirus-i-usa
1031 personer i USA er døde efter at være blevet smittet med coronavirus, viser opgørelse.Der må det nok efterhånden også være klogest for sin egen skyld at blive hjemme og holde stor afstand til andre borgere:

25. mar 2020:
https://www.dr.dk/nyheder/udland/skydevaaben-er-en-del-af-amerikanernes-corona-survival-kit
En væg, hvor der før var våben fra gulv til loft, er nu helt tom.
Det er virkeligheden hos våbenhandleren Andrew Raymond i den amerikanske delstat Maryland.
Hans forretning har været yderst velbesøgt, siden det gik op for amerikanerne, at coronavirusset nu for alvor har spredt sig i USA.


Det er sikkert godt for våbenindustrien, men med alle de mennesker, som ikke har haft våben før, og som nu har købt, så må man nok forvente, at politiet kommer til at rykke ud til flere uheldige hændelser, og det kan medvirke til endnu mere smittespredning i USA.


Bang..!!

Why did you shoot him..?

He tried to pull a cough.Bang..!!

Why did you shoot him..?

He broke out of his quarantine.Bang..!!

Why did you shoot him..?

He went for a hug.Bang..!!

Why did you shoot him..?

He came too close and tried to coff me in the back.Bang..!!

Why did you shoot him..?

He tried to steal my toilet paper.
Bang Bang Bang Bang Bang Bang Bang Bang Bang..!!

Why are you shooting like crazy..?

I am hunting Corona viruses.
Og nogle måneder senere:


Bang..Bang...Ta.Ta.Ta.Ta.Ta.Ta.Ta.Ta..!!

Why did you shoot all those people..?

It was their turn! During the Corona War they have been traitors allowing themselves and other cruel people to travel as Mallon's around the country scattering death. And my grandparents became victims just one week before a new efficient cure was surprisingly released.
I only regret that I was too late to save my grandparents. If you had not caught me now because I was indicated by some gossip gloves I would have changed track and made the same effort against Climate War traitors that it is hopefully not too late to stop in time yet...Hvad mon vi gør med Corona krigsforræderne i Danmark, når efterspillet kommer..?
Der bliver nok nedsat en kommission, som i løbet af ti år skal færdiggøre en redegørelse, der kan oplyse demokratiet om de forskellige realistiske muligheder.
Nogle angrende Corona krigsforrædere kommer nok på TV for at blive kendte og tilgivet, og vi skal alle lytte til en meget følt forklaring på omstændigheder som kultur, hård konkurrence, fejlslået selvklogskab, en vanskelig barndom osv..


Når nordjyderne til den tid skal se tilbage på Coronakrigen, så er det nok sandsynligt, at en del af dem vil fortryde, at de ikke på amerikansk vis erkendte demokratiets fallit i tide og ønskede god påske ved at holde en mikrofon som denne op for dem, der ønskede at tale for rejsefrihed, gæstfrihed og demokratisk forsamlingsfrihed:
­
Tilknyttet billede:

27-03-2020 21:32
Jakob
★★★★★
(9285)
­


En dårlig nyhed fra Italien i dag:

https://www.dr.dk/nyheder/udland/italien-melder-om-hidtil-hoejeste-doedstal-paa-et-doegn
Italien melder om hidtil højeste dødstal på et døgn
919 coronasmittede personer er døde i det seneste døgn i Italien.
--
Nu er det samlede dødstal oppe på 9134


Til modvægt en rigtig god nyhed, som ikke direkte handler om ny Corona:

i dag:
https://www.dr.dk/nyheder/regionale/oestjylland/kaempe-fald-i-almindelig-influenza-tiltagenes-effekt-overrasker
Kæmpe fald i almindelig influenza: 'Tiltagenes effekt overrasker'
Der er sket en nedgang på 70 procent i tilfældene af almindelig influenza.
Regeringens mange tiltag og sundhedsmyndighedernes mange råd for at holde coronavirus stangen virker ikke kun på corona.
For antallet af påviste syge med helt almindelig influenza A og B er styrtdykket herhjemme på bare to uger, viser nye tal fra Statens Serum Institut.


Men jeg forstår ikke, at det overrasker, men det er jublende god dokumentation for fremtiden.
Det viser noget om, hvor meget vi kan vinde som samfund ved at ændre omgangsform, også når almindelig influenza hærger.
I influenzasæsonen 2017/2018 kunne vi med stor sandsynlighed have reddet mere end 1000 danskere fra at dø, hvis blot myndighederne dengang havde informeret folket grundigt om at vaske hænder og holde afstand og så vidt muligt blive hjemme og undgå større forsamlinger især, hvis de havde symptomer. Og selvfølgelig alle rejsende i karantæne og passe ekstra godt på de sårbare.

Og det er som sagt ikke kun masser af menneskeliv, der kan spares:
https://www.sundhed.dk/sundhedsfaglig/laegehaandbogen/infektioner/tilstande-og-sygdomme/virusinfektioner/influenza-saesoninfluenza/
20 % af alle børn og 5 % af alle voksne udvikler årligt symptomer på influenza
Økonomi
Selv om de fleste influenzatilfælde er selvlimiterende, er der kun få andre sygdomme, som påfører samfundet så store omkostninger i form af sygefravær, lægebesøg, hospitalsindlæggelser og direkte økonomiske tabVi ved ikke endnu, hvor godt de danske tiltag virker imod ny Corona. Men noget tyder på, at den er en del mere smitsom. Vi bør derfor nok ikke forvente, at de nuværende blødsødne tiltag virker mere end knapt halvt så godt som på almindelig influenza.
Et lille tip, som jeg tidligere har søgt forgæves efter:

https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/infektioner/sygdomme/import-og-tropesygdomme/coronavirus/
Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen. Man kan godt benytte almindeligt husholdningssprit på 96% til at rengøre håndtag,knapper osv. Spritten bør dog fortyndes til 70 % med vand for at have optimal effekt på virus
­
28-03-2020 12:43
Jakob
★★★★★
(9285)
­


27. mar 2020
https://www.dr.dk/nyheder/indland/rigshospitalet-til-medarbejdere-man-maa-godt-gaa-paa-arbejde-hvis-man-hoster-og-hvis
Rigshospitalet til medarbejdere: 'Man må godt gå på arbejde, hvis man hoster, og hvis man er snottet'
--
Når læger, sygeplejersker og andre ansatte i Region Hovedstaden logger på det fælles intranet, så møder de lige for tiden en video lavet af Rigshospitalet. Den svarer på, om og hvornår man skal gå på arbejde, hvis man har milde influenzasymptomer.
- Man må godt gå på arbejde, hvis man hoster, og hvis man er snottet, hvis man i øvrigt ikke har haft tegn på at have en coronavirusinfektion, lyder det blandt andet.
https://www.dr.dk/nyheder/indland/rigshospitalet-til-medarbejdere-man-maa-godt-gaa-paa-arbejde-hvis-man-hoster-og-hvis
Og det er en noget anden melding end den, Sundhedsstyrelsen er kommet med på flere af deres pressemøder, hvor direktør Søren Brostrøm blandt andet har sagt således:
- Det, vi siger til samtlige borgere i det her land og i særdeles grad til dem, der arbejder i sundheds- og ældresektoren, er bliv hjemme, hvis du har det mindste symptom.
I styrelsens vejledning til de sundhedsprofessionelle hedder det sig også, at man ved mistanke om milde symptomer som hovedpine, ondt i halsen eller hoste skal blive hjemme.Her er det uden tvivl Brostrøm, der er på rette vej, og de, der har produceret videoen, bør med øjeblikkelig virkning flyttes til et andet job, hvor de ikke kan gøre skade.


Til gengæld mener jeg, at Brostrøm er for tvetydig og delvist direkte tager fejl, når han i Lægens Bord fortæller, at vi med hensyn til smittetryk ikke kan se geografiske forskelle, som giver belæg for meget kraftige anbefalinger imod at borgerne bevæger sig rundt i landet:
8:00 inde i udsendelsen:
https://www.dr.dk/drtv/se/laegens-bord-_-corona_176277


Det bevises jo netop af det kort med tabel, som er indsat længere oppe i tråden, at der ER store geografiske forskelle:
https://www.dr.dk/nyheder/regionale/syd/desperat-sommerhusudlejning-paa-fanoe-mette-frederiksen-er-ved-give-os
https://www.dr.dk/images/other/2020/03/25/corona_grafik1-desktop_0.png


Frem for at diskutere, om man godt må køre i sommerhus i påsken, så burde vi nærmere hastigt forberede en kontrolleret karantæne til alle større danske byer, som de har påbegyndt det i Finland:

i dag:
https://www.dr.dk/nyheder/udland/finsk-politi-barrikaderer-helsinki-bremse-coronavirus
Finsk politi barrikaderer Helsinki for at bremse coronavirus
De næste tre uger er ind- og udrejse i finsk hovedstadsregion forbudt i forsøg på at stoppe smittespredning.Det vil også være mere i overensstemmelse med WHO Virus-ekspertens anbefalinger, som jeg mener er så indlysende, at enhver må kunne forstå dem.
Danmark burde aldrig have opgivet inddæmningsstrategien. Det har allerede kostet mange liv og utallige milliarder, at den blev opgivet frem for skærpet, fordi demokratiet var for vattet. Og hvad der før var et fnug at slås med, er nu blevet til en kæmpe møgbunke, når fejlen skal rettes. ( Det ligner i øvrigt meget demokratiets fortvivlende håndtering af klima- og miljøproblemer. )
Billedet er fra samme video 3:27 inde i udsendelsen:
­­
Tilknyttet billede:


Redigeret d. 28-03-2020 12:53
29-03-2020 10:04
Jakob
★★★★★
(9285)
­


På nuværende tidspunkt kan man forsøge at undskylde Danmark, fordi der har manglet testkapacitet til at opspore alle de smittede.
Men havde man grebet ind tidligere med streng karantæne til alle indrejsende, så ville testkapaciteten bedre have kunnet følge med.

Det må også undre, at Statens Seruminstitut takkede nej til Universiteternes tilbud om at hjælpe med at øge testkapaciteten:

25. mar 2020
https://www.dr.dk/nyheder/politik/universiteterne-tilbyder-tusindvis-af-test-sundhedsstyrelsen-arbejder-paa-oege
Universiteterne tilbyder tusindvis af test: Sundhedsstyrelsen 'arbejder på' at øge kapaciteten
På Roskilde Universitet alene vurderer man, at man kan teste op mod 1.000 prøver i døgnet.


Også andre laboratorier kunne hurtigt have hjulpet med at teste:

Publiceret 21/03/2020
https://pov.international/tilbud-om-flere-covid-19-test-ignoreret/
Ulf Bech Christensen driver virksomheden PentaBase. De har 14 maskiner, der kan teste for Covid-19, hvor sundhedsvæsnet i alt har 5. De har også de reagenser hospitalerne mangler for at kunne teste og de kan fremstille mere, hvis der er brug for det.
Han henvender sig til regionerne og tilbyder at hjælpe med både tests, reagenser og for den sags skyld også private tests, hvis sundhedsstyrelsen vil godkende det.
Svaret? Fra Stephanie Lose fra regionerne: "Vi har sendt din besked videre," og fra Sundhedsstyrelsen "hvis dit spørgsmål er corona-relateret er svartiden længere end normalt".


Lægmand kan måske ikke helt vurdere værdien af sådan et tilbud, men det må nok undre, at svartiden vil være lang, når man tilbyder at hjælpe staten ud af en sådan kattepine.


Der arbejdes dog på sagen og staten begynder at vågne op:


27. mar. 2020
https://politikensundhed.dk/nyheder/art7729977/Vi-skal-op-p%C3%A5-10.000-test-om-dagen
Brostrøm: Vi skal op på 10.000 test om dagen
Sundhedsstyrelsens ambition er 5.000 test for coronavirus om dagen, men styrelsens direktør vil endnu højere op. Samtidig er Statens Serum Institut tæt på at være klar med en ny test.
--
Myndighederne er dog udfordret af, at der er mangel på testudstyr, men flere virksomheder og universiteter har de seneste dage budt ind med hjælp.
Torsdag fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke (S) til TV 2, at regeringen vil tage imod de fremstrakte hænder, så flere kan testes.
»Vi kommer til at benytte os af den hjælp, som er blevet tilbudt os. Og det er fantastisk, at der kommer de her tilbud, siger Magnus Heunicke torsdag til TV 2.


Problemet er blot, at det går for langsomt. Efter påske er der måske nærmere behov for 50.000...


Der arbejdes også på en anden vigtig test:

27. mar. 2020
https://politikensundhed.dk/nyheder/art7729977/Vi-skal-op-p%C3%A5-10.000-test-om-dagen
Sideløbende med kampen for at teste flere danskere for, om de har haft coronavirus, er Statens Serum Institut tæt på at kunne udbrede en antistoftest, der via en blodprøve kan afgøre, om personer allerede har været smittet med covid-19, skriver Politiken.Hvis man har været syg af covid-19 og ikke smitter mere, så må man kunne blive en "supermedarbejder" i mange nøglepositioner, og det vil ikke igen være nødvendigt at teste disse personer for covid-19.­­
29-03-2020 12:46
Jakob
★★★★★
(9285)
­28. mar 2020
https://www.dr.dk/nyheder/udland/norsk-politi-lukker-flere-privatfester-og-bliver-hostet-pa
Norsk politi lukker flere privatfester og bliver hostet på
Det giver ikke mening at lukke barer og diskoteker, hvis festerne rykker ud i privaten, siger norsk politi.
--
I Norge er det tilsyneladende ikke alle, der har taget lige godt imod reglerne om ikke at være samlet for mange ad gangen.
Natten til lørdag rykkede politiet således ud til en række privatfester i den norske by Bergen og omegn. Det oplyser det lokale politi.
I alt syv privatfester og en række voldelige episoder måtte stoppes af politiet.
En af festdeltagerne er blevet anmeldt for at have hostet og spyttet på betjentene. Han hævdede at være smittet med coronavirusDet kunne aldrig ske i Danmark. Det er kun i forkælede Norge, at sådan en situation kan opstå.

Eller er det?, og hvordan skal de danske myndigheder så forholde sig til det..?

Her mener jeg igen, at det er vigtigt at erklære undtagelsestilstand og krig imod ny Corona, så der kan gribes til skrappe metoder, som vi ellers ikke bryder os om.

Der bør være oprettet lukkede bevogtede lejre, hvor sådanne mennesker kan sendes i karantæne med øjeblikkelig virkning. Så kan de holde fest der i 14 dage på feltrationer, som forsvaret kaster ind over hegnet. Kan de ikke lide maden og derfor forsøger at bryde igennem hegnet, så er det selvfølgelig synd for dem, så de evt. kan få serveret en solid portion knippelsuppe til trøst. Eller de kan ganske enkelt skydes ned som dessertører og deres lig afbrændes eller dampkoges på stedet, så det ikke kan sprede smitte.
Hvis der efter 14 dage kan registres covid-19 i flokken, så skal de syge i behandling, mens karantænen må opretholdes i yderligere 14 dage for de symptomfri, og sådan må cyklus fortsætte, indtil der har været en 14 dages periode, hvor ingen af de resterende har vist symptomer, og så afsluttes der for en sikkerheds skyld med en uges ekstra karantæne.

Ja, jeg er sur, og jeg ved, at sådan et forslag som sædvanligt vil få mange klimabenægtere til at beskylde mig for det mest afskyelige. Men vira er stadig ikke demokrater, og vil vi undgå, at hensynsløse dræbere spreder død, og er tiden afgørende, så er det altså ikke altid tilstrækkeligt med rundbordsdiskussioner. Endelig, selvom jeg nok har givet skruen en ekstra omgang, er det nok heller ikke så fjernt fra den behandling, som værnepligtige helte i dag bliver udsat for af de omvendte grunde, fordi smitten desværre er løbet ud af kontrol i civilsamfundet:

13. mar 2020
https://www.tv2lorry.dk/lorryland/578-unge-vaernepligtige-lukket-inde-paa-deres-kaserne
330 unge værnepligtige i Den Kongelige Livgarde har fået strenge ordrer til ikke at forlade deres kaserne i Høvelte i Nordsjælland, mens det samme gælder for 248 af livgardens værnepligtige på kasernen ved Rosenborg Slot i København.


Det går stadig for langsomt og blødt i folketinget, men vi må glæde os over at se, at Forsvaret i det mindste har forberedt sig:

Søndag 29.03.2020
https://www.berlingske.dk/samfund/her-er-den-store-karantaeneplan-hvis-smitten-eskalerer-militaer-og-politi
Karantæneaftaler mellem forsvar, politi og regioner kan isolere flere tusinde danskere i indhegnede og bevogtede kaserner, hvis den aktuelle strategi for at inddæmme coronasmitten slår fejl. Der er endnu ikke tegn på, at så vidtrækkende indgreb bliver nødvendige – men den nuværende spredningshastighed kan ikke fortsætte, vurderer professor.
--
Forsvaret og politiet står klart til at indlede en massekarantæne, hvis myndighedernes aktuelle strategi for inddæmning af smitten med covid-19 viser sig at være utilstrækkelig.
En proces, der om nødvendigt kan sende tusindvis af borgere i karantæne på landets kaserner, indhegnet og bevogtet af politi og militær. Det viser en række dokumenter, som Berlingske har fået indsigt i.
For at bevare frihed, velfærd og civilisation skal vi forstå at indskrænke frihed, velfærd og civilisation resolut i tide, når advarselslamperne blinker. Det gælder både for sundhed, miljø og klima.
­­
29-03-2020 13:13
Jørgen Petersen
★★★★★
(4852)
Det man diskuterer nu er det stikmodsatte. Det er hvornår og hvordan samfundet skal åbnes op igen.
30-03-2020 10:59
Jakob
★★★★★
(9285)
­26. mar. 2020
https://www.bt.dk/debat/lars-lokke-rasmussen-kuren-ma-ikke-blive-vaerre-end-problemet
Lars Løkke Rasmussen: Kuren må ikke blive værre end problemet!
--
Hvem tager ansvaret for at finde balancen mellem kur, bivirkninger og pris? Jeg melder mig gerne i heppekoret bag en statsminister, der har handlet kontant og hurtigt, da krisens fulde omfang endelig gik op for de danske sundhedsmyndigheder.
--
Men på et tidspunkt skal der løbes en kalkuleret risiko for, at Danmark ikke forbliver lukket, indtil en vaccine er opfundet.
Ellers bliver prisen simpelthen for høj.
--
Måske vi skulle tage ved lære af vores rigsfæller på Færøerne, der onsdag havde testet, hvad der ville svare til 300.000 i Danmark – 20 gange flere end i Danmark! – og vende strategien fra 'sammen hver for sig' til 'flere sammen og færre hver for sig' ...Jeg hørte Peter Geisling i TV-avisen i aftes sige noget om, at det er urealistisk igen at isolere alle syge og opspore alle dem, som de sandsynligt kan have smittet og sætte dem i karantæne.
Men som jeg forstår det, er det, hvad Lars Løkke nævner som en mulighed, ligesom det er foregået på Færøerne.

Jeg mener nok, at de begge har fat i noget meget vigtigt, og selvom det føles så meget for sent, at det gør ganske alvorligt ondt, så mener jeg, at det er NU, mens Danmark stadig er delvist lukket ned, at strategien skal ændres, og det er mindre væsentligt, at det virker uoverskueligt.


Mine bidrag til forslag i den nuværende situation:


1) Målsætningen for testkapacitet skal langt højere op, og der skal fortsat arbejdes endnu mere ben hårdt på det.

2) Myndighederne skal med øjeblikkelig virkning sætte forsamlingsfriheden ned til to personer, dels for at reducere smittespredning, men også fordi det gør det betydeligt nemmere at opspore de sandsynligt smittede borgere.

3) Videre for at gøre det nemmere at opspore de smittede bør alle borgere indtrængende bedes om at overholde alle råd imod smittespredning og derforuden løbende at have notere ned, hvilke personer de indenfor de sidste 14 dage har været så tæt på, at smitte kan være sandsynlig.

4) Arbejdet med at udvikle testen, som kan afsløre, at man allerede har været syg af covid-19 og nu har antistoffer og ikke bærer smitte, skal have meget høj prioritet. Den vil kunne udpege supermedarbejdere, som sammen med andre diagnosticerede raskmeldte kan kan hjælpe med at varetage nøglefunktioner og bryde smittekæder.


Vi må IKKE lade os afskrække, fordi det virker uoverskueligt og urealistisk..!
Selvom det er sandheden lige nu, så bliver det ikke ved med at være sådan, og om ikke andet, så vil vi lidt senere kunne frembringe et meget drastisk fald i smittekurven, så vi i den sidste ende sparer mange menneskeliv, og samfundet uden stor risiko langt hurtigere vil kunne vende tilbage til langt mere normale forhold.

Kom nu Danmark, lad os så se at få det Coronabæst udryddet.!
­
30-03-2020 19:41
Jørgen Petersen
★★★★★
(4852)
Corona-viruset eller covid19-viruset kan vi ikke få udryddet. Det kan vi ligeså godt se i øjnene.

Nu er man begyndt seriøst at snakke om, at samfundet skal åbnes op igen. Så vil der på et tidspunkt opstå det, som kaldes for flok-imunitet. Så er problemet løst.
30-03-2020 23:31
Jakob
★★★★★
(9285)
­Pressemødet i dag bør få alle borgere i udsatte grupper til at skælve af rædsel.
Ingen nye stramninger. Ikke een eneste.!

Tværtimod var der meget snak om at lempe foranstaltningerne.
Og målet for strategien er stadig kun den grønne kurve, som på øjemål har samme areal under sig, som den røde kurve har.
Man kan få den tanke, at det er okay, at der dør 5000 danskere, hvis bare det sker i respiratorer og ikke stresser lægerne for meget.
Jeg mener ganske enkelt, at ambitionsniveauet er alt for lavt, og jeg ser bestemt ingen grund til den optimisme, som der blev udtrykt.
Vi får alt for lidt og lærer alt for lidt for 285 milliarder kroner, når der ikke tages hårdere fat.
Det lange forløb øger også risikoen for, at virus muterer igen til noget endnu værre.

Hvis det ikke var muligt at stoppe smitten, så ser det også lidt underligt ud, at i Kina, hvor der var mindst forberedelsestid, er der kun 2 døde pr. 1 million indbyggere, mens vi i Danmark nu tidligt i forløbet allerede er oppe på 13 døde pr. 1 million indbyggere.
https://www.dr.dk/nyheder/udland/italienere-kan-komme-fem-ar-i-faengsel-brud-pa-karantaene


­
­
31-03-2020 12:03
Jakob
★★★★★
(9285)
­Man skal ikke sælge skindet, før bjørnen er skudt
Og man skal ikke tro, at man kan skyde en bjørn ved at købe en stor dyr kanon, som man fyrer af op i luften og får nogle tilskuere til at klappe.
Det ser faretruende ud til, at Danmark begynder at tro, at begge dele er mulige.

Vi må desværre erkende, at Kina er bedre til at passe på deres udsatte borgere, end Danmark er.
Netop det at beskytte svage minoriteter er et af demokratiets stærkeste kendetegn.
Ergo har de i denne situation beviseligt mere demokrati i Kina, og Danmark står tilbage med skam og død.
Det er som med klima, at det ser umådeligt ynkeligt ud, når myndighederne siger, at Danmark klarer sig godt i forhold til de lande, som vi normalt sammenligner os med...


Hvis Folketinget vil vise, at det er muligt på samme tid at køre et åbningsspor og et spor, hvor ny Corona bekæmpes, så MÅ der komme flere store stygge stramninger.


Men se så her:

i dag:
https://www.dr.dk/nyheder/politik/politiet-faar-ikke-lov-stoppe-private-paaskefrokoster-regeringen-boejer-sig-krav-om
Politiet får ikke lov at stoppe private påskefrokoster: Regeringen bøjer sig for krav om dommerkendelse
--
For det skal ikke være muligt for politiet at rykke ud i private hjem og lukke påskefrokoster - og da slet ikke uden dommerkendelse, har ministeren tilkendegivet over for partierne på et samråd i går aftes.
Liberal Alliance, Radikale Venstre, Venstre og Nye Borgerlige har været bekymret for, at regeringen gik for langt, når den lagde op til at lade politiet komme ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var "sammenkomster med personer uden for husstanden".
Blandt andet har Liberal Alliances politiske leder, Alex Vanopslagh, ment, at det var for vidtgående.Den frie, lade og udisciplinerede indstilling kan føre til Danmarkshistoriens dyreste og mest dødbringende påskefest, og nu er de partier, som tvinger Danmark ud på denne farlige katastrofekurs udpeget:

Liberal Alliance, Radikale Venstre, Venstre og Nye Borgerlige­­
31-03-2020 19:15
Jakob
★★★★★
(9285)
­i dag:
https://www.dr.dk/nyheder/udland/tvunget-i-isolation-med-en-temperatur-paa-374-jeg-har-fortrudt-jeg-kom-tilbage-til
Tvunget i isolation med en temperatur på 37,4: 'Jeg har fortrudt, at jeg kom tilbage til Kina'
DR Nyheders korrespondent i Asien, Philip Khokhar, er blevet tvunget i isolation i Shanghai.
--
- Vi fik allerede at vide, da vi landede, at myndighederne her i byen har ændret reglerne, så alle, der ankommer til Shanghai, skal i karantæne, siger Philip Khokhar.
--
- Lige nu er jeg rasende, og jeg har faktisk også fortrudt, at jeg kom tilbage til Kina, siger han fra hospitalet og fortsætter:
- Der er sygt uhygiejnisk og faktisk begynder jeg at tænke mere og mere, at jeg ikke ved, hvem der har været her før mig.
--
Men selvom han er testet negativ, er han blevet sat i 14-dages tvungen isolation på et nedlagt hotel uden for Shanghai. Eller hotel er måske så meget sagt, fordi der står vagter uden for, og han må ikke forlade sit værelse for andet end at hente mad, der bliver sat foran døren to gange om dagen.


Jeg vil gerne udtrykke fuld opbakning til Kinas Corona politik, som den her fremstilles, og jeg finder det direkte pinligt, at DR udsender en korrespondent, som ikke er mere ydmyg overfor kinesernes effektive metoder.

Jeg skal spare læserne for detaljer, men jeg har set danske fælles toiletter, som var betydeligt mere uhygiejniske end det, han viser på videoen.
Jeg må også respektere, at kineserne ikke sender rengøringsfolk ind og udsætter dem for smitterisiko, hvergang en forkælet turist har pøllet og undladt at gøre rent efter sig selv.
Ligeså med håndværkere til at lave flot finish på hullet i væggen, som kun var nødtørftigt repareret.
Han får mad to gange om dagen, og derforuden har han fået et bundt bananer, chokolade og sodavand og mere til på et lyst stort værelse.
Det er jo nok ikke den sidste video fra ham, så jeg vil håbe, at han kommer på bedre tanker.

Det er Danmark, der har meget tilgode at lære, og det skal gå hurtigt..!
Det burde være tankevækkende for de fleste, at med streng disciplin kan samfundssmitten standses på kun to uger.
­­
31-03-2020 23:54
Jakob
★★★★★
(9285)
­Vi behøver såmænd heller ikke kigge helt til Kina for at finde en udryddelsesstrategi imod ny Corona.

Det ser også ud til, at Tyskland har fanget idéen og vælger at tage kampen op:
30. mar 2020
https://ing.dk/artikel/dokument-tyskland-overvejer-radikalt-anderledes-covid-19-strategi-end-danmark-233719
Mens Statens Serum Institut herhjemme taler om uundgåelig bred smitte, vil Tyskland aktivt nedkæmpe corona efter sydkoreansk forbillede.


Sådan Merkel.!

Hvad bliver konsekvenserne for Danmark, hvis det lykkes for Tyskland, og vi ikke gør det samme, men i stedet spilder pengene på noget massedødbringende lalleværk imod egen befolkning, hvor der satses på, at smitten aftager af sig selv, når ca. 60% af befolkningen har været sygdomsramt..?

Der vil nok gå en del måneder eller måske ligefrem år, før danskere igen frit kan rejse ind i Tyskland.
Og mens det befængte Danmark bliver holdt ude og står isoleret tilbage på perronen, vil Tyskland langt bedre kunne opretholde og udbygge gode handelskontakter med f.eks. Kina og Sydkorea.
Videre vil Tyskland få alle systemer og erfaringer på plads til næste gang noget tilsvarende sker, og almindelig influenza vil de kunne tøjle så let som at klø sig i nakken.
Danmark er derimod sammen med en del andre EU lande selvforskyldt måske sandsynligt på vej til at blive et spedalsk taberland, som de bedste ser ned på og næppe har lyst til at røre med en ildtang.
Men det er udadtil. Indadtil kan det blive endnu værre. Man kan tænke sig flere forskellige udfald. Måske begynder børn og unge at lade sig smitte frivilligt for at redde deres bedsteforældre fra at dø, og måske vil de af samme årsag benytte lejligheden til at forsøge at smitte dem, som de ikke bryder sig om eller dem, som de mener er ansvarlige for den fortvivlede situation.
Jeg vil helst ikke fordybe mig i dette mørke scenario. Jeg vil blot gerne tydeligt indikere, at uhyggen kan brede sig og nå helt nye højder, hvor anarki lurer lige om hjørnet, og især højrefløjens latterlige frihedskrav risikerer at traumatisere den danske velfærdsstat ud i en tillidskrise, så den måske aldrig kommer over det igen.
Som Statsministeren klogt sagde på det sidste pressemøde, så er regnskabet langt mere kompliceret end at skønne prisen pr. liv ved at dividere antal mulige døde op i 285 milliarder.

Jeg overvejede at støtteopkøbe nogle danske aktier. Men med den nuværende danske strategi imod ny Corona, så skønner jeg nok, at det er for risikabelt.
https://www.dr.dk/nyheder/penge/danske-aktier-i-massiv-marts-nedtur-en-katastrofe-der-kunne-vaere-endt-i-en-kaempe


Pt har Tyskland kun halvt så mange dødsofre pr 1 million indbyggere (8) som Danmark (16).
https://www.dr.dk/nyheder/udland/italienere-kan-komme-fem-ar-i-faengsel-brud-pa-karantaene
­­
01-04-2020 08:46
Jakob
★★★★★
(9285)
­Men når sundhedsmyndighederne i Danmark virkelig alvorligt mener, at den eneste realistiske løsning er at lade mere end 60% af befolkningen blive smittet, så kan jeg ikke ændre på det.

Jeg vil så blot gerne påpege, at det ifølge min vurdering vil være mere ansvarligt, hvis lægerne går planken helt ud og selv påfører sygdommen til den del af befolkningen, som har den største chance for at overleve dette for mig ganske usmagelige eksperiment.

Som tidligere nævnt kan unge mennesker også dø af covid-19, og så vidt vides sker det typisk, hvis de er blevet udsat for en stor dosis smitte. Men dosis må lægerne kunne kontrollere, så de kun smitter den raske med den mindst mulige dosis, og efterfølgende skal den smittede patient selvfølgelig i karantæne og forkæles, så immunforsvaret får de bedst mulige betingelser for at bekæmpe sygdommen. På den måde kan lægerne så at sige "vaccinere" befolkningen med selve sygdommen i usvækket form.

Det er lidt omvendt, at læger ikke skal gøre syge mennesker raske, men raske mennesker syge, og jeg ved ikke, om det er i overensstemmelse med lægeløftet, og jeg tvivler stærkt på, at dansk etik vil tillade det. Men det er jo faktisk, hvad der i forvejen sker med den strategi, der er valgt. Den nuværende smitteform er blot i højere grad styret af tilfældighedens lov med nogle stærkt ubehagelige konsekvenser, og det må forventes at den bliver langt mere dødelig.
­­
02-04-2020 21:37
Jakob
★★★★★
(9285)
­


Hvis man mangler frivillige til at starte eksperimentet, så er her nogle, som næsten har meldt sig frivilligt:

31. mar 2020
https://www.dr.dk/nyheder/indland/mand-hostede-mod-politiet-og-kastede-snotklud-ved-anholdelse
Mand hostede mod politiet og kastede snotklud ved anholdelse
--
Den slags anses som trusler mod offentligt ansat, og anklagemyndigheden har vurderet, at manden bør varetægtsfængsles.
Det var en dommer ved Retten i Aarhus enig i, og manden er derfor blevet fængslet i fire uger efter et grundlovsforhør.


29. mar 2020
https://www.dr.dk/nyheder/indland/raabte-corona-og-hostede-betjente-i-hovedet-nu-er-han-paa-flugt-fra-politiet
Råbte 'corona' og hostede betjente i hovedet: Nu er han på flugt fra politiet
Gerningsmanden blev varetægtsfængslet i fire uger, stak af og er nu efterlyst.


30. mar 2020
https://www.dr.dk/nyheder/indland/de-foerste-boeder-samles-over-10-i-det-fri-er-uddelt-unge-straffet-moede-i
De første bøder for at samles over 10 i det fri er uddelt: Unge straffet for møde i parkeringshus1. april 2020
https://www.dr.dk/nyheder/udland/blaeser-paa-israels-regler-mod-coronavirus-kampklaedt-politi-maa-fjerne
Blæser på Israels regler mod coronavirus: Kampklædt politi må fjerne ultraortodokse jøder


Nå ja ok, de sidste er i udlandet, og det ser umiddelbart ud til, at folkekirken i Danmark er for klog og fornuftig til at gå i samme fælde:

2. april 2020
https://www.dr.dk/nyheder/indland/efter-praesters-protester-kirkeminister-vil-alligevel-ikke-aabne-kirkerne-i-paasken
- Biskopperne forstår og påskønner, at politikerne og regeringen har ønsket at komme kirken i møde på dette punkt. Men ved nærmere eftertanke finder biskopperne ikke, at kirken bør have særbehandling i forhold til det samfund, som kirken er en del af. Derfor må vi i år fejre påsken på anden vis. Sammen – men hver for sig, udtaler biskop i Københavns Stift, Peter Skov-Jakobsen.
Flere partiers kirkeordførere har beklaget, at kirken må holde lukket i kirkeårets største højtid. Derfor har regeringen overvejet mulighederne for begrænsede kirkelige arrangementer i påsken under hensyntagen til den sundhedsfaglige vejledning.
Men kirkeministeren vil nu anbefale kirkeordførerne ikke at gå længere med overvejelserne om at åbne for kirkelige arrangementer i påsken.­
­
02-04-2020 21:47
Jørgen Petersen
★★★★★
(4852)
Nu varer det ikke længe før at samfundet begynder at åbne sig igen. Så bliver det spænende hvordan det så kommer til at gå.
03-04-2020 09:04
Jakob
★★★★★
(9285)
Så let, som Jørgen Petersen tager på situationen, så burde han også være selvskrevet til at melde sig frivilligt til at blive smittet.
03-04-2020 09:11
Jakob
★★★★★
(9285)
­­Her kan man læse lidt om, hvordan Danmark passer på vigtige nøglepersoner i sundhedssektoren, og hvordan ukontrolleret smitte foregår og spreder utryghed:

2. apr 2020
https://www.dr.dk/nyheder/indland/coronaramt-sygeplejerske-det-vaerste-jeg-har-oplevet-paa-egen-krop
Coronaramt sygeplejerske: Det værste jeg har oplevet på egen krop
--
Tine er en af de mere end 100 medarbejdere fra Region Hovedstaden, der lige nu er sygemeldt med coronavirus.
--
Det anede hun intet om, da hun lørdag for næsten to uger siden tog på arbejde. Hun arbejder som sygeplejerske på intensivafsnittet i hjerte- og lunge-afdelingen på Rigshospitalet.
Hun hostede lidt, men så længe der ikke var andre symptomer, var meldingen fra ledelsen, at man skulle passe sit job.
--
De symptomer, jeg har haft, vil jeg ikke ønske for min værste fjende. Jeg har aldrig prøvet noget lignende.
--
Hvor Tine er blevet smittet henne, ved hun ikke med sikkerhed. Hun tager både bus og metro på arbejde, ligesom der var fuld belægning på de ti senge, der er til coronapatienter på hendes afdeling.
--
Jeg får så dårlig samvittighed over, at jeg er blevet syg - og har givet det videre.
--
Min mor ville ikke overleve, hvis hun fik det her, for hun er stadig svækket. Og det må bare ikke ske, for hun er den eneste, jeg har tilbage.
Officielt er Tines 14 dages karantæne slut på søndag. Men hun skal først ud i verden, når hun har været symptomfri i 48 timer.
Og så skal hun tilbage på arbejde som intensivsygeplejerske på hjerte- og lunge-afdelingen på Rigshospitalet.Havde sundhedssektoren valgt en betydeligt strengere disciplin, så var hun sandsynligt ikke blevet smittet, og hun havde mindre sandsynligt smittet andre.

Havde man valgt at smitte hende med vilje på en kontrolleret og nænsom måde, så var hun sandsynligt ikke blevet nær så syg, og hun kunne med stor sikkerhed have undgået at smitte andre.

Men man har ikke magtet at vælge hverken det ene eller det andet, så personalet er blevet dømt til at sidde imellem de to stole.
­­
03-04-2020 12:52
Jakob
★★★★★
(9285)
­­1. apr 2020
https://www.dr.dk/nyheder/politik/mette-frederiksen-om-tiltag-uden-eksperternes-opbakning-vi-mister-mange-menneskeliv?app_mode=true
Mette Frederiksen om tiltag uden eksperternes opbakning: Vi mister for mange menneskeliv, hvis vi venter
--
- Det er hele tiden med det sundhedsfaglige bag os, men vi kan ikke vente på evidens. Vi ville simpelthen risikere for mange menneskeliv, hvis vi gjorde det i alle tilfælde, siger statsministeren, der i formiddag var i P4.
Et af de tiltag, regeringen har indført, er den nuværende grænselukning. Her har Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, sagt, at der ikke er nogen evidens for, at tiltaget har en effekt på at stoppe smittespredningen af coronavirus.


Det burde ikke være nødvendigt at forlange evidens for at skue ned for alvorlige risikomomenter, som ethvert barn kan forstå.

Men det fortsætter, så man skulle tro, at det var en aprilsnar:

1. apr 2020
https://www.dr.dk/nyheder/politik/mette-frederiksen-om-tiltag-uden-eksperternes-opbakning-vi-mister-mange-menneskeliv?app_mode=true
Netop diskussionen om den manglende evidens har ført til, at regeringen ikke må lave et mere restriktivt forsamlingsforbud end ti personer uden først at modtage rådgivning fra sundhedsmyndighederne.
Det står samtidig i den nye lov, der blev vedtaget i går, at det kun kan ske, "hvis de foreliggende oplysninger tilsiger, at forbuddet er nødvendigt for at forebygge eller inddæmme alvorlig smittespredning, og at et mindre indgribende forbud ikke er tilstrækkeligt."Men hvad er alvorlig smittespredning, og hvornår er mindre indgreb ikke tilstrækkelige..?

Det er en lille sag med små omkostninger, men med store hellige demokratiske principper på spil. Derfor må man nok forlange klar evidens....
Hvor mange flere lig vil oppositionen mon finde tilstrækkelige, og hvor sikkert skal det være, at de døde blev smittet, fordi mere end to har været sammen i flok..?

Man må nok hellere på god vanlig demokratisk vis hæmme regeringen og nedsætte en kommission, som kan udrede det, før det tidligst til efteråret 2021 kan sendes til 1., 2. og 3. behandling i Folketinget....

Jøsses....


3. april
https://nyheder.tv2.dk/samfund/2020-02-27-nyeste-corona-tal-fra-danmark-og-verden-saa-mange-er-smittede-doede-og-indlagte

Status i Danmark

Indlagt 525

På intensiv 153

I respirator 138

Døde 123

­­
03-04-2020 13:14
Jakob
★★★★★
(9285)
­


2. apr 2020
https://www.dr.dk/nyheder/indland/sundhedsstyrelsen-skruer-op-ambitionerne-og-regner-med-15000-test-efter-paaske
Sundhedsstyrelsen skruer op for ambitionerne og regner med 15.000 test efter påskeDet er fint, at der skrues op for omdrejningerne, så må der snart kunne skiftes gear.
Med 15.000 tests om dagen vil det tage mere end et år at teste alle danskere.
Skal vi være imponerede..??
Og hvor bliver testen for antistoffer af..?

Det er trist at se, at det hæderkronede danske demokrati og sundhedsvæsen i den grad er blevet taget med bukserne nede.

Man har ikke engang sikret sig, at Danmark kan producere værnemidler nok til eget brug.
Der er nok nogle "kloge" økonomer, som engang har fundet "evidens" for, at det ikke var rentabelt og konkurrencedygtigt.
De kunne måske "bevise", at prisen var lavere, hvis man lod Italien producere dem, og vi skulle jo lære at favne globaliseringen og nyde godt af EU's indre marked.
Vi ligger, som vi har redt, og allerede nu ligner 285 milliarder kroner fra skatteyderne et ringe plaster på såret efter det knusende og dødelige favntag med globalisering og frihandel.

Det må også være rimeligt undre sig over, hvor Forsvaret er henne i denne sammenhæng. Masser af nye kampfly for milliarder, men åbenbart ingen værnemidler til civile i tilfælde af et biologisk angreb.


2. apr 2020
https://www.dr.dk/nyheder/regionale/fyn/private-speciallaeger-advarer-mangel-paa-vaernemidler-kan-betyde-alvorlige
Mangel på masker, visir og handsker forhindrer praktiserende speciallæger i at udføre vigtige undersøgelser.


De må snart finde på en nødløsning af en slags. Kan nogle typer mundbind f.eks. tåle 70 grader og derefter genbruges af samme person. Hvad med spritdampe , udtørring eller mikrobølger.
Nød må lære nøgen kvinde at spinde.­
03-04-2020 18:23
Jørgen Petersen
★★★★★
(4852)
Husk nu at nyde livet. Det gør jeg og min familie i hvert tilfælde. Denne corona-sygdom er ikke specielt farlig sammenlignet med så mange andre sygdomme.
03-04-2020 20:23
Jakob
★★★★★
(9285)
­


Med ny Corona og covid-19 i klimadebatten er der det særlige, at det er muligt at nyde livet og tage det hele så afslappet, at man viser, at man er ligeglad med, at flere tusinde uskyldige landsmænd i løbet af kort tid har udsigt til en hæslig død før tiden.

Det er et brutalt hensynsløst fænomen, som jeg mener, at alle, som har medmenneskelig moral i behold, har en stor pligt til at bekæmpe. Det selvom ny Corona arbejder på klimaets side måske endog langt stærkere end noget andet, vi hidtil har set.­
­
03-04-2020 22:40
Jørgen Petersen
★★★★★
(4852)
Jeg er blot realist. Jeg siger hvad der efterhånden burde være indlysende for enhver.
04-04-2020 00:39
no100
★☆☆☆☆
(102)
Jørgen pedsern

Husk nu at nyde livet. Når det går løs i U landene.


Disse lande vil ende med at værre langt grøder når covid 19 krisen er over og det er ikke co2 skyld.

04-04-2020 08:57
Jørgen Petersen
★★★★★
(4852)
De fattige lande kæmper i forvejen med masser af sygdomme, som er langt mere dødelig en Corona-virus. Det er sygdomme som malaria, tuberkulose, HiV/AiDS, diarre og meget mere. Ca. 5 mio. mennesker mister livet hvert år p.g.a. disse sygdomme. Det har vi alle dage være mere eller mindre ligeglade med.
04-04-2020 11:32
Jakob
★★★★★
(9285)
­


Jørgen Petersen skrev:
Ca. 5 mio. mennesker mister livet hvert år p.g.a. disse sygdomme. Det har vi alle dage være mere eller mindre ligeglade med.


Selvom du til andre tider benægter det, så tror jeg bestemt, efter du her også har afsløret din ligegyldighed overfor dine landsmænds død, at det med al uønskelig tydelighed er gået op for de fleste, at du i citatet udtrykker den dybereliggende sandhed om, hvordan du og dine "realistiske" meningsfæller alle dage har set på det.­
04-04-2020 12:43
Henning Hansen
☆☆☆☆☆
(8)
Jørgen

Mens du nyder tilværelsen, så lad mig indledningsvist mane til lidt eftertænksomhed.
Mine tanker går til de gamle, der ganske vist ikke havde/har så længe tilbage af livet, men som nu går bort uden deres kære omkring sig - og med en bisættelse, hvor mange nære familiemedlemmer og venner ikke får sagt ordentligt farvel.
Ligeså de som på grund af mere eller mindre alvorlige (forbigående eller kroniske) sygdomme må forlade livet fra måneder op til mange år før foreventet.
Ligeså de raske mennesker som - måske pga. stor dosis virus - skal igennem et meget pinefuldt forløb (det er der mange beretninger om). Og som for mindst 51 læger i Italien samt læger og andet sundhedspersonale andre steder faktisk har ført til døden.

Lad mig samtidigt sende en hyldest til læger, sundhedspersonale, kassemedarbejdere og mange andre der arbejder under meget vanskelige forhold.
Lad mig hylde mennesker, der direkte udviser civil courage, f.eks. den fyrede kaptajn på det amerikanske hangarskib.

Jeg har selv en akademisk uddannelse, der gør at jeg - selvom jeg ikke er læge - har en vis forståelse af det faglige omkring SARS-COV-2, men jeg ser gerne konstruktive kommentarer. Som navnet siger, så er det en 'Severe Acute Resporitory Syndrom' væsenligt forskellig fra klassiske vira. Hvor sidstnævnte primært fører til sygdom i øvre luftveje, så går SARS relaterede vira tilsyneladende mere direktet til lungevævet og skulle måske mere sammenlignes med lungebetændelser - hvor der for SARS-COV-2 bare ikke for nærværende findes anti-virale midler eller vaccine.

SARS-COV-2 antages at have en R0 på 2,5, mens R0 for klassisk influenza typisk ligger på 1,5. Derfor skal væsentligt flere mennesker smittes inden flokimmunitet nås - måske helt op til 60 %.
Sydkorea ligger inde med troværdige tal - og deres strategi var test, opspor og isoler og det virkede, hvilket også betyder at deres mørketal ikke er særlig stort sammenlignet med vesten. Lad os alligevel antage at antallet af smittede har være dobbelt så højt som de officielle tal. I så fald får man en IFR på ca. 0,8 %.
Hvis SARS-COV-2 fik frit løb i Danmark er worst case 3,5 mill. smittede og 30.000 døde.
10. - 20.000 vil nok være et mere realistisk tal.
Lad os håbe at afbødningsstrategien fører til at vi får anti-virale midler og senere en vaccine, der kan formindske dødstallet væsentligt.

For Afrika kan der jo blive tale om millioner af folk, der dør, bl.a. også fordi IFR vokser stærkt for lande med meget dårlige sundhedsfaciliteter (vi mangler dog stadig at få evidens for at smittespredning er lige voldsom i meget varme lande - og blandt afrikanere).

Når, vi kommer til efteråret kan man jo frygte en anden bølge - og i værste fald med en mutant der er farligere. Ligeledes ved man ikke, hvor længe immuniteten holder, for den version, der er i omløb lige nu.

Og så vil jeg betegne selv klassisk influenza som en farlig sygdom, der f.eks. kan slå en kræftpatient ihjel - bare fordi vedkommende lige er ved afslutningen af en kemoterapi (som jo kan være vellykket og have ført til at vedkommende kunne leve mange år endnu). Lungebetændelse som for en dels vedkommende er en komplikation af influenza vil jo også kunne føre til mange dødsfald, hvis ikke vi havde anti-virale midler og antibiotika.

Jeg betegner mig selv som borgerlig humanist, hvilket skal forstås som at jeg sætter det enkelte menneske i centrum. Derfor bedømmer jeg også kun det enkelte menneskes holdning ud fra dette menneskes udtalelser. En formulering som "Det har vi alle dage været mere eller mindre ligeglade med" om dødstal i Afrika betragter jeg som uanstændig. Igen må jeg hylde de mange læger og sygeplejerske i vesten, der tager til Afrika og gør en stor indsats. Personligt - og sikkert mange andre - er glade for det bidrag, vi giver via skatten og andre hjælpeorganisationer.
Så kunne du nøjes med at udtale dig om dit personlige forhold til dødstallet i Afrika.

Hvis du skulle blive smittet, Jørgen, hvad du vist regner med, så håber jeg du vil få et mildt forløb.

Venlig hilsen
Henning
04-04-2020 14:35
Jørgen Petersen
★★★★★
(4852)
Hvis man vi åbne samfundet op efter påske, som man har talt en hel del om, at man vil gøre, så accepterer man herved en fortsat smittespredning. Dette giver kun mening, hvis denne smittespredning ligger indenfor det niveau, som sundhedssystemet kan håndtere, og at man herved stille og roligt arbejde hen i mod det som kaldes flokimmunitet.
04-04-2020 15:28
Jakob
★★★★★
(9285)
­I Danmark diskuterer man, hvor hurtigt vi kan tillade, at folk blive smittet, så respiratorer og ligkistebyggerne stadig kan følge med.
Alt andet end at stræbe efter at 60% af befolkningen bliver smittet lader til at være håbløst for de danske myndigheder.
Jeg mener stadig, at det er for opgivende, uambitiøst og risikabelt. Et sundhedsvæsen og et politisk system, som først blev taget med bukserne nede, og som stadig halter bagefter, fordi de aldrig nåede at få dem samlet op.

Andre steder kæmper man videre og inddæmmer smitten forfra, hvis den kommer igen:

3. apr 2020
https://www.dr.dk/nyheder/udland/borgere-i-wuhan-advares-om-risiko-ny-bolge-af-smitte?app_mode=true
Borgere i Wuhan advares om risiko for ny bølge af smitte
Indbyggerne i den by i Kina, hvorfra coronavirusset har spredt sig, får besked på at skærpe smittebeskyttelse.
--
Wuhan i det centrale Kina anses for at være det sted, hvorfra virusset har spredt sig til hele kloden.Altså sådan, som viruseksperten i WHO anbefaler:
https://www.klimadebat.dk/forum/vedhaeftninger/stop-smitte-who.jpg


Selvom det tager for lang tid at vente på en vaccine, så er der alligevel stadig mange gode grunde til at bremse og forsinke smitten. F.eks.:


24. mar 2020
https://www.dr.dk/nyheder/indland/corona-vaccine-er-nok-foerst-klar-naeste-aar-men-hvorfor-tager-det-saa-lang-tid#!/
Corona-vaccine er nok først klar næste år
--
Samtidig med at der udvikles på vacciner, bliver der mange steder i verden lavet forsøg med medicin til at behandle sygdommen, når man først har fået den.
Og det arbejde falder i to overordnede grupper:


1 Velkendt medicin, der allerede findes på hylderne, som man afprøver til behandling af Covid-19. Det er for eksempel det, der er blevet forsøgt i Australien med to typer HIV-medicin og malariamedicin. Det kigger WHO også nærmere på nu.


2 Helt ny, ikke-godkendt medicin. Det er studie med helt nye antivirale lægemidler, som hverken er testet eller godkendt.


I princippet kan man allerede rulle en masse ud af kategori 1. Hos Lægemiddelstyrelsen forventer de, at nogle studier fra Australien er klar i næste måned.

- Og det er gode studier med mange patienter. De takter, vi ser fra Australien, er meget lovende, siger Nikolai Brun, der er medicinsk chef i styrelsen.
@Henning Hansen

Tak for et indlæg så godt, at jeg gerne vil beære dig med et spørgsmål:
Finder du det ikke opsigtsvækkende og tiltrængt at kunne svare på, hvad der gøres forkert i Danmark, når dødeligheden pr. 1 million indbyggere pt er 14 gange så høj i Danmark som i Kina.?
(28 - 2)
https://www.dr.dk/nyheder/udland/amerikanerne-opfordres-til-daekke-deres-ansigter


Angående de medmenneskelige tragedier, så er du godt med på, hvad der foregår. Jeg synes måske blot, at du glemte skyldfølelserne. F.eks. forældre, der ikke holdt deres børn i tømme, så bedsteforældre eller oldeforældre blev smittet og døde. Det må give byrder af skyld og tilhørende bebrejdelser, som de efterladte må bære resten af deres liv. Og tilsvarende for plejepersonale på sygehuse og i ældresektoren og mange andre.
Man kan få den tanke, at myndighederne ved at undgå at bære skyld for at hæmme den personlige frihed yderligere i stedet med massedød til følge tørrer meget mere skyld af på almindelige sagesløse borgere, som troede, at det var godt nok, hvis de blot fulgte de mere løsagtige sikkerhedsanbefalinger.
­
Side 2 af 32<1234>>>

Deltag aktivt i debatten Coronavirus, frihandel, flyrejser og fornuftig klimapolitik.:

Husk mig

Lignende indhold
DebatterSvarSeneste indlæg
IPCC-chef: "Klimapolitik Omfordeling af Velstand, Ikke Milieupolitik". Thunberg Gore/Soros Rob024-01-2020 20:25
FNs Fordrejede Klimapolitik og Teknokratiets CO2-Økonomi205-12-2019 01:48
Er klimapolitik religion..?4505-12-2019 01:40
Hvad er jeres holdning til Co2 neutrale flyrejser?025-03-2019 09:52
(Aktuel) fransk klimapolitik305-12-2018 10:56
Artikler
Flytrafik
Føler du, at befolkningen bakker op om en vidtgående klimapolitik?
EUs klimapolitik - en succeshistorie? (Mernilds Klumme, januar 2009)
Klimapolitik (Bionyt: 500 svar om klima)
NyhederDato
Slut med billige flyrejser i fremtiden10-09-2009 09:52
Hedegaard samler tænketank om huller i klimapolitik17-11-2008 05:33
LO får sin første klimapolitik19-08-2008 07:54
▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik