Husk mig
▼ Indhold

Coronavirus, frihandel, flyrejser og fornuftig klimapolitik.Side 12 af 32<<<1011121314>>>
23-12-2020 12:59
Jakob
★★★★★
(9316)
­22. dec 2020
https://www.dr.dk/nyheder
2.543 er registreret smittet de seneste 21 timer
2.543 personer er registreret smittet med coronavirus de seneste 21 timer.
På grund af serverproblemer dækker dagens opgørelser over 21 timer modsat de normale 24 timer.
17 personer er døde.
Der er nu 723 personer indlagt med covid-19 på de danske hospitaler. Det er 10 flere end i går. Af de indlagte er 83 på intensiv afdeling og 48 er i respirator.
Det oplyser sundhedsmyndighederne.
Dagens smittetal er baseret på 136.245 prøver. Det svarer til, at 1,9 procent af de testede har været smittet med covid-19.
Kontakttallet er udregnet til 0,9, oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter. Det skal dog tages med forbehold, da Statens Serum Institut ikke har medregnet lyntest i disse beregninger.22. dec 2020
https://www.dr.dk/nyheder/indland/kontakttallet-falder-til-09-og-smitten-er-aftagende-smittekurven-er-knaekket
Kontakttallet falder til 0,9, og smitten er aftagende: 'Smittekurven er knækket'
--
Der er tale om det første opgjorte kontakttal, efter at kviktest for alvor er begyndt at blive taget i brug. Hvad det betyder for, hvordan tallene måles, vides ikke med sikkerhed, men det står klart, at kviktest ikke er en del af regnestykket.


Når kviktest fandt mere end 1000 smittede det seneste døgn, og man dertil ved, at 25% smittede i den gruppe ikke blev fundet, men fortsat bærer smitten videre, så må man selv vurdere, om man kan have tillid til det nye kontakttal.
Smittetallet må i hvert fald blive for lavt, hvis man undlader at medregne mere end 1000 nye smittede.


22. dec 2020
https://www.dr.dk/nyheder
1.109 smittede fundet ved gårsdagens lyntest
Der blev mandag foretaget 58.145 lyntest hos de fire private udbydere, der tester på statens regning. 1.109 var positive.


Det er vel for meget at betegne det som manipulation, som skal skjule sandheden for folket.
Men det er blevet vanskeligere for lægmand at følge udviklingen, og der har de sidste mange uger været en del eksempler på ubegrundet optimisme, som har skabt falsk tryghed i befolkningen, og det må man skønne kan have gjort stor skade på smittebekæmpelsen.

Under alle omstændigheder, så er 0,9 bestemt ikke et imponerende tal. Hvis samfundet skal være klar til at komme op i omdrejninger igen tidligt i det nye år, så skal faldet være langt mere drastisk.
­­
23-12-2020 13:11
Jakob
★★★★★
(9316)
­Coronaskandaler


Hvis man ser tilbage og søger efter skandaler, så vil de fleste nok nævne minkskandalen som den første og største.
Det er da også afskyeligt, at det kunne lade sig gøre, at de tabte døde mink på landevejene og gravede dem ned et forkert sted.
Og som tidligere beskrevet var oppositionens opførsel ganske hæslig med hysteri og løgnagtige påstande, som var med til at undergrave tilliden til Folketinget og forstærke smittespredningsdemonstrationer.
Et groft eksempel, som jeg ikke fik nævnt tidligere, var Per Larsen fra De Konservative, som løgnagtigt påstod, at tre minkavlere havde begået selvmord, fordi mink skulle aflives.
https://www.dr.dk/radio/p1/detektor-radio/detektor-2020-12-18
Der var også nogle embedsmænd, som ikke var dygtige nok til at beskytte deres minister imod at begå administrative fejl, så der blev handlet, før der var hjemmel til det. Dette betragter jeg dog som mindre væsentligt, fordi der faktisk var flertal i demokratiet til at gennemføre lovgivningen. Hjemlen ville også være blevet etableret langt hurtigere, hvis oppositionen ikke havde spærret for en hastebehandling.
Der var altså demokratisk flertal for beslutningen, og vi bør alle prise os lykkelige for, at mutationen fra England ikke kan spores tilbage til dansk minkavl. Derfor bør minkskandalen overordnet set ikke betragtes som en stor skandale, men derimod en vigtig operation for at stoppe Coronakatastrofen.Den nuværende ballade om lukkede eller åbne kirker til jul bør i mine øjne også betragtes som en skandale.
Måske ikke så meget, fordi vi ved, at det er smittefarligt, selvom det er slemt nok i sig selv:

22. dec 2020
https://www.dr.dk/nyheder
12 ud af 18 er blevet smittet med corona efter sangaften i kirke - smittet præst håber på aflysning til juleaften
En lille landsbykirke i Hvejsel i nærheden af Jelling har konstateret 12 smittetilfælde med coronavirus efter en sangaften 8. december.
Det skriver Vejle Amts Folkeblad.
18 personer deltog i arrangementet 'Syng julen ind', hvor alle gældende retningslinjer ifølge præsten og en deltager blev overholdt.
Konkret betød det, at deltagerne bar mundbind, når de bevægede sig rundt i kirken og stod med mindst to meters afstand, mens de sang.
- Selvfølgelig er det vigtigt, at vi lige nu er der som kirke og fortæller budskabet om håb. Men jeg synes, det vil være meget fornuftigt at aflyse juleaftensgudstjenesterne. Man kan jo læse juleevangeliet derhjemme eller se en gudstjeneste i fjernsynet, siger sognepræsten Gitte Sandager Bjerre, der også efterfølgende er testet positiv.


Men nok langt mere fordi sådan en ballade virker demoraliserende på andre grupper i en periode, hvor alle lider afsavn, og det er ekstremt vigtigt, at vi får bremset smitten, hvis Danmark skal ud af mudderhullet. Således kan julegudstjenesten blive stærkt medskyldig i den for Danmark mest bekostelige jul nogensinde, og det bliver ikke kun kirkeskatteyderne, der kommer til at betale gildet.


Den fri bevægelighed og stor forsamlingsfrihed i julen er i mine øjne også en alvorlig skandale.


Den utilstrækkelige beskyttelse af plejehjem må også være en skandale. Men det har virkelig ikke været nemt for Regeringen, når både Ældresagen, DF og pårørende mfl. gang på gang har forlangt, at sikkerhedskravene blev lempet. Det må blive en vigtig sag for nogle dygtige forskere at finde flere nye metoder til fremtiden, så nogle få selskabshungrende mennesker ikke mere kan trækker hele plejehjem og andre familier ned i smittesølet.Men i mine øjne er langt den største Coronaskandle, at Danmark ikke har evnet at bekæmpe smitten, så vi nu ligger blandt de lande i verden, som har de højeste smittetal.
Det er der flere årsager til, men den vigtigste må nok være, at vi er dumpet flere gange i smitteopsporing.
I mine øjne ligger det største svigt hos Styrelsen for Patientsikkerhed.
Tak til DR for denne udmærkede gennemgang af forløbet:

22. dec 2020
https://www.dr.dk/nyheder/detektor/detektor-jeg-er-bange-det-er-sent-regeringen-blev-igen-og-igen-advaret-mod
Detektor: 'Jeg er bange for, at det er for sent' - regeringen blev igen og igen advaret mod mangelfuld smitteopsporingMen selvom det er urealistisk, at smitteopsporingen kan følge med i den nuværende situation, så er der ikke andet at gøre, end at opruste den og forbedre den drastisk.Jo større og stærkere, smitteopsporingen bliver, jo før kan den overtage det arbejde, som restriktionerne nu udfører.

Og tilsvarende med restriktionerne. Jo stærkere, de er, jo før kan smitten blive så lille, at smitteopsporingen kan overtage jobbet og udrydde virus.
­
02-01-2021 14:36
Jakob
★★★★★
(9316)
­Man kan se, at det heller ikke er så nemt for SSI selv at finde ud af, hvad kontakttallet er.

Den ene uge fortæller Sundhedsministeren optimistisk, at det er nede på 0,9 og han siger: "Vi gør det igen".

Men ugen efter viser det sig, at det var en regnefejl, og det i stedet må hedde: "Vi har endnu ikke lært en skid..!"Kontakttallet har ikke været under 1 siden 13. august..!!!


https://nyheder.tv2.dk/samfund/2020-10-11-nyeste-coronatal-fra-danmark-og-verden-saa-mange-er-smittede-doede-og-indlagte
Tilknyttet billede:

02-01-2021 17:06
Jakob
★★★★★
(9316)
­Det var da også bare så forudsigeligt, at SSI ikke havde nær så godt styr på den nye engelske mutant, som de gav indtryk af før jul.
Og politikerne lappede det i sig som julegodter, så hele Folketinget igen dumpede i disciplinen smittebekæmpelse.


Nu begynder SSI at melde mere klart ud, men nu er det så til gengæld også blevet langt vanskeligere at stoppe spredningen af den nye mutant, end det var før jul.


2. jan. 2020
https://www.dr.dk/nyheder/indland/ssi-meget-smitsom-coronamutation-fra-england-spreder-sig-i-danmark
SSI: Meget smitsom coronamutation fra England spreder sig i Danmark
Den nye coronavariant kan kræve flere restriktioner, vurderer Statens Serum Institut.
--
Man har dog kun undersøgt 11 procent af det samlede antal positive prøver, og derfor vurderes det, at mutationen er langt mere udbredt end de 86 tilfælde - cirka ni gange mere.
Det vil sige, at op mod knap 800 personer i Danmark kan være blevet smittet med den nye virusvariant siden midten af november.
Og det er bekymrende med den nye variant, siger Tyra Grove Krause, der er overlæge og konstitueret faglig direktør i Statens Serum Institut (SSI), til DR.
--
SSI vurderer, at det kan blive nødvendigt med nye restriktioner for at holde epidemien under kontrol.
Hvis spredningen med den nye virusvariant fortsætter, kan det "betyde, at de generelle smitteforebyggende tiltag skal styrkes eller fastholdes i længere tid for at holde epidemien under kontrol", skriver SSI i rapporten.Havde vi klogt indført en regulær undtagelsestilstand for klima, miljø og sundhed, så burde sirenerne nu hyle i hele Danmark, fordi en ny ny Coronavirus har invaderet vores land, og allerede efter kun få uger har vores hjælpeløst latterlige smitteopsporingssystem svigtet os igen igen igen....


Noget tyder på, at den nye mutant også kan være udbredt i Nordjylland, hvor der ligger mange plejehjem, og hvor de netop har fejret jul. Måske endda især i Jammerbugt Kommune, hvor smitten pt stiger mest.
https://nyheder.tv2.dk/samfund/2020-10-11-nyeste-coronatal-fra-danmark-og-verden-saa-mange-er-smittede-doede-og-indlagte

Hvem finder først de gamle på plejehjemmene, vaccinen eller virus.?
Selvom virus kommer en uge eller to senere, så har den stadig en god chance for at gøre ubodelig skade.
Især i Hovedstadsområdet er de allerede mislykket med at holde den foregående og betydeligt mindre smittefarlige variant fra døren:

30. dec. 2020
https://www.dr.dk/nyheder/indland/smitten-ruller-ind-over-landets-plejehjem-regeringen-saetter-ind-med-lyntest
Smitten ruller ind over landets plejehjem
--
- I sidste uge blev der registreret smitte på 116 af vores plejehjem - det er en stigning på 25 procent i forhold til sidste uge, sagde han.
Værst ser det ud i Region Hovedstaden, hvor hver tredje plejehjem i sidste uge registrerede tilfælde af coronasmitte.Den nye ny Corona er endnu så ny, at vi ikke præcist ved, hvad der skal til for at stoppe den. Men ligesom man i begyndelsen skulle holde 2 meters afstand til andre, sådan bør vi med denne nye variant måske begynde med mindst 4 meters afstand og sætte forsamlingsfriheden ned til max. 4 personer. Og så i øvrigt se at få sat turbo på den smitteopsporing.! Det er selvsagt ikke tilstrækkeligt at give den smittede et tilbud om hjælp til smitteopsporing.
Om ikke andet, så kan man måske blive nødsaget til at gøre det strafbart at smitte og at blive smittet, så smitteopsporingen kan støttes og følges op med egentlige politiafhøringer.


Det er nok i hvert fald logik for burhøns, at der skal ændres mærkbart på adfærden for at beskytte andre, når man har at gøre med en virus, som er 70% mere smittefarlig.

­
04-01-2021 00:00
Jakob
★★★★★
(9316)
­3. jan. 2021
https://www.dr.dk/nyheder/indland/ssi-politikere-og-eksperter-vil-undersoege-udskydelse-af-anden-dose-af
SSI, politikere og eksperter vil undersøge udskydelse af anden dose af coronavaccinen
--
Coronavaccinen fra Pfizer og BioNTech skal gives i to doser. Men hvornår skal den anden dose gives?
Det spørgsmål diskuteres lige nu af sundhedsmyndigheder og eksperter, efter man i Storbritannien har besluttet at vente op til 12 uger med at give det andet stik.
Det er til trods for, at der i indlægssedlen til Pfizer og BioNTechs vaccine står, at de to doser skal gives med tre uger imellem.
De britiske sundhedsmyndigheder, der i øjeblikket er under stort pres grundet coronapandemien, mener, at der er bevis for, at den første vaccinedose beskytter op mod tre måneder.
--
Henrik Ullum, der er direktør for Statens Serum Institut (SSI), forstår overvejelserne og argumenterne bag begge strategier. Han har dog flere bekymringer i forhold til en mulig udskydelse.
- Man kunne være bekymret for, at man på trods af vaccinationerne vil se flere infektioner, så det kan være en falsk tryghed, og man kunne også være bekymret for, om de virus, der vil vokse frem, kan være mindre følsomme over for vaccinerne, siger han og uddyber.
- Men det er klart, at som officiel myndighedsperson, så hælder jeg i første omgang til den officielle anbefaling. Der hvor vi ved, hvad vi gør og har dokumentation.Jeg deler Henrik Ullums bekymring. Hvis vi ønsker at fremavle endnu en ny virus, som vaccinen ikke kan bekæmpe, så må det være en rigtig god opskrift at tillade et stort smittetryk som det nuværende og samtidigt blande det med utilstrækkelig vaccination. På den måde vil vira nok få de bedste miljøbetingelser for at mutere igen på nye måder, så de kan overleve de antistoffer, som vaccinen hjælper med at danne.


Fokus bør være på restriktionerne, og hvordan de skal indrettes, så den nye mutant kan bekæmpes.
Og hvis det lykkes, så vil den gamle nye Corona forsvinde som dug for solen, og vi vil alle undre os over, hvorfor vi ikke bare gjorde sådan imod den med det samme, så vi kunne have festet ligeså bekymrigsløst i julen i Danmark, som de har gjort det i flere andre lande, hvor myndighederne har evnet at stoppe smitten.
Det ville vel nok have være klædeligt, hvis England hurtigt og først havde fundet ud af, hvilke restriktioner og værnemidler, der skal bruges for at stoppe den nye mutant, frem for straks at sætte verdenssundheden på spil igen ved at kvaksalve med halve vacciner.

Men med ca. 800 tilfælde i Danmark, så er det nu også blevet en yderst vigtig opgave for de danske myndigheder og eksperter. Hvor bliver de af..? De har måske øvet sig så længe på at nedtale mutanters farlighed, at de har glemt, hvad de faktisk har med at gøre..? Det gør helt ondt at se rådvildheden herske. Det burde aldrig være kommet så vidt, og vi kan allerede se på den utilstrækkelige og forsinkede reaktion, at den nye epidemilov er lige til at krølle sammen og kaste i skraldespanden.!Læs evt. også dette:
https://www.dr.dk/nyheder/indland/forskere-advarer-om-ny-mutation-herhjemme-skraekscenariet-er-en-pandemi-ude-af
Forskere advarer om ny mutation herhjemme: Skrækscenariet er en pandemi ude af kontrol
Flere restriktioner kan blive nødvendige, hvis ny virustype skal kontrolleres, lyder det.
--
- Får man et positivt testsvar, skal man sikre sige, at folk kommer i karantæne. Det skal nogle altså have en påmindelse om. Samtidig skal der være nogen til at tale med dem om, hvor de har været, og hvem de har været sammen med, så man kan få fat i alle. Det er vigtigere end nogensinde, når vi har en så smitsom variant i omløb, siger Hans Jørgen Kolmos.

Eksperter har i månedsvis efterlyst mere intensiv smitteopsporing i Danmark, efter at det blandt andet er kommet frem, at nære kontakter har oplevet, at de ikke kunne komme foran i køen til test.

- Opsporingen har været kritiseret flere gange. Og det har også været fremme, at der ikke er rettet op. Det har hele tiden været akilleshælen i Danmark.
Skal vi foruden at holde mere afstand og bruge mundbind nu også bære visir..?

Er den nye mutant nemmere eller vanskeligere at uskadeliggøre med sæbe, sprit, UV, varme osv.?

Er det undersøgt i hvor høj grad den nye mutant kan smitte husdyr og vilde dyr..?


På flere områder er det hele møllen om igen. Men vi ved endnu næsten intet, selvom den nye mutant allerede har spredt sig til flere andre lande også udenfor EU. Det bliver endnu et verdenshistorisk skrækeksempel på et dårligt fungerende vestligt sundhedsvæsen, som stadig ikke formår at stoppe smitte.
­­
RE: Corona 9-Jan-202109-01-2021 11:53
John Niclasen
★★★★★
(6498)
Det oprindelige indlæg med denne graf.

Vedhæftet er øverst opdateret graf til og med uge 53, 2020.
Grafen viser totalt antal døde pr. uge i Danmark uanset årsag.

Nogle år har 52 uger, andre har 53.
Nederst vises total antal døde for de første 52 uger for alle år siden 2007.
Fire år havde flere døde end 2020:
2007, 2008, 2009, og 2018 (hvor der var en større influenzaepidemi).
2010 havde samme antal døde i de første 52 uger som 2020.

Data: www.statistikbanken.dk/DODC2
Tilknyttet billede:

10-01-2021 14:40
Jakob
★★★★★
(9316)
­8. jan. 2021
https://www.dr.dk/nyheder/indland/heunicke-deler-gode-og-daarlige-nyheder-kurven-er-toejlet-men-britisk-variant-truer
- Smittekurven er tøjlet.
Sådan skriver sundhedsminister Magnus Heunnicke (S) fredag i et opslag på Facebook.
Med den gode nyhed følger dog også et stort men. For den britiske muterede virus er først lige begyndt at vise muskler i det danske samfund.
- Selv om de generelle smittetal begynder at gå ned, gælder det ikke for den engelske variant. Den fortsætter med at brede sig neden under i vores daglige smittetal, skriver sundhedsministeren.
De nyeste tal viser, at den nye mutation allerede har spredt sig og hurtigt er gået fra at være meget sjælden til at udgøre syv procent af alle tilfælde i Nordjylland og 2,3 procent på landsplan i den sidste uge af 2020.


Hvis der findes en ny mutant, som som stadig breder sig, så må det være meget uheldig vildledning af befolkningen at påstå, at smittekurven er tøjlet.
Når vi bekæmper smitte, så er det kun den mest smitsomme variant, der skal give bekymring, og hvis den fortsat breder sig, så er restriktioner og smitteopsporing stadig ikke effektive.
Smittekurven er f.eks. heller ikke tøjlet, fordi vi med restriktioner og mere fornuftig adfærd for længst har udryddet almindelig influenza i Danmark.

Men jeg er selvfølgelig dømt til at blive skuffet over det danske system, når jeg vil udrydde virus ved at stoppe smitte, mens andre idioter kun er fokuseret på dødstal, og hvor meget sygehusene bliver overbelastede.7. jan. 2020
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/smitteopsporing-svarer-paa-kritik-doegnet-har-det-antal-timer-det-har
Smitteopsporing svarer på kritik: 'Døgnet har det antal timer, det har'
Da antallet af coronasmittede herhjemme begyndte at stige i midten af december, fik man rigtig travlt i Styrelsen for Patientsikkerhed, der står for smitteopsporingsenheden.
Den har fået voldsom kritik de seneste uger - og tirsdag også af sundhedsminister Magnus Heunicke, der sagde, at smitteopsporingen ikke fungerede godt nok i december.
Birgitte Drewes, vicedirektør i Styrelsen for Patientsikkerhed, erkender, at man var bagud i december, men at man er i fuld gang med oplære medarbejdere, så man nu både kan ringe til flere smittede og nære kontakter, men også blive ved med at ringe til folk tager telefonen.
- Men døgnet har det antal timer, det har. Og vi skal heller ikke gå på kompromis med kvaliteten af samtalerne, siger hun.
I september var der ansat under 100 personer til smitteopsporing, mens det tal i dag er omkring 2.000. Ifølge Birgitte Drewes er efterslæbet fra december væk, og man taler i øjeblikket med flere smittede, end der testes positive hver dag.


Det er stadig meget meget langt fra der, hvor vi skal være.
Jeg vil umiddelbart skønne, at den slappe og amatøragtige smitteopsporing foruden død og lidelser koster Danmark mere end 150 milliarder kroner.
( Cirka det samme beløb, som skulle investeres for hurtigt at give os statskontrollerede landvindmøller til at dække hele Danmarks EL-forbrug og sikre Danmark en lysere fremtid til glæde for både sundhed, økonomi, klima, miljø og råstofbevarelse. Ligesom med smitteopsporingen er politikken så hjælpeløs slap, at man ved sidste energiforlig ligefrem besluttede skære antallet af landvindmøller ned til under det halve. )


Men flytrafikken skal jo sikres, og de rejsende, som kan bære smitte og ekstreme udgifter hjem til jul osv., skal selvfølgelig behandles meget hensynsfuldt med bløde karantæneregler.
Måske bør vi lægge hele grænsekontrollen ind under styrelsen for patientsikkerhed. Hvis du har mistanke om, at du har smuglet kokain eller bomber ind i Danmark, så bedes du venligst få det testet. Og derforuden, hvis vi ikke halter bagefter, kan vi ringe til flere end dem, der selv har meldt sig, og hvis de tager telefonen, så vil vi endda også tale med dem på en behagelig og kvalitativ måde...
Skal man le eller græde.? - Jeg mener efterhånden, at det er så ringe, og der har været så lang tid til at rette op på problemer og mangler, at det eneste våben imod at blive deprimeret eller kynisk er at ophøre med at interessere sig for det. Jeg har allerede dumpet hele folketinget, og hvor fagligt interessant er det lige at følge og hjælpe en flok dumpede elever, som har andre interesser..??
Til min forbløffelse var Enhedslisten nok tættest på at bestå, hvis de havde meldt hårdt ud nogle uger før jul. Men det gjorde de ikke. De kan kun fremhæves i kraft af de andre partiers tavshed og i bedste fald alt for vattede forslag.

Nu kan vi, mens pinen og indskrænket lokal frihed trækkes i langdrag blot vente på den næste mutant, som vores "demokratiske" og "humanistiske" samfund også selv har medvirket til at fremavle, og som sandsynligt vil være ligeså smitsom som de nye varianter blot med den "lille" forskel, at den kan overleve vaccinen. En vaccinen, som vi må forvente allerede er blevet for opreklameret, fordi den ikke beskytter imod sygdom og smitte fra slimhinder.

Når man ser på antal smittede, så er det ikke særlig oplagt, at nye problematiske mutanter skulle komme fra England og endnu mindre fra Sydafrika. Det må være langt mere sandsynligt, at den værste vil komme fra USA, Indien, Brasilien, Mexico, Rusland eller Iran, og man må forvente, at der allerede er sket endnu værre mutationer, som blot endnu ikke er opdaget.
­
10-01-2021 15:43
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Her hvad en effektiv smittesporing af udrettet, som det har været udført i Vietnam ´Sammenlagt 35 døde og 1513 smittede.
Redigeret d. 10-01-2021 15:44
12-01-2021 21:08
Jakob
★★★★★
(9316)
­Supplement til mit sidste indlæg:


10. jan. 2020
https://www.dr.dk/nyheder
Lektor i matematisk epidemiologi: For langsom smitteopsporing
Det går for langsomt med opsporingen af coronasmittedes nære kontakter til at bryde smittekæderne.
Det vurderer flere eksperter over for Politiken.
En af dem er Viggo Andreasen, der er lektor i matematisk epidemiologi på Roskilde Universitet.
- Hvis ikke opsporingen går hurtigere end i dag, så kan det være lige meget, siger han til avisen


https://politiken.dk/forbrugogliv/sundhedogmotion/art8058385/%C2%BBHvis-ikke-smitteopsporingen-bliver-hurtigere-end-i-dag-kan-det-v%C3%A6re-lige-meget%C2%AB@delphi

Der findes mange lande i verden, som gør det bedre end Vesten i statistikken. Men når vi ikke kender de præcise årsager til det, så er det ikke til megen hjælp at remse landene op.
I mine øjne må det vigtigste pt være at finde de værktøjer, som kan stoppe smitten i Danmark.­
­
12-01-2021 21:32
Jakob
★★★★★
(9316)
­12. jan. 2020
https://www.dr.dk/nyheder/indland/heunicke-om-kontakttallet-det-er-stadigvaek-alt-hoejt
Heunicke om kontakttallet: 'Det er stadigvæk alt for højt'
--
Selvom kontakttallet er faldet, så går det slet ikke hurtigt nok, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S).
- Det er på et for højt niveau, for vi ved, at underneden der breder den her mutation sig fra England, den breder sig i Danmark, og når den får fat i løbet af februar, så skal vi have tallet ned.
--
Ifølge sundhedsministeren skal vi have et kontakttal på 0,7, før pandemien tager af med den engelske variant.
- Hvis vi kommer helt derned, så vil vi også have en situation, hvor vi kan tæmme denne engelske variant, når den overtager.
Hmm... måske er der alligevel håb endnu. Den første betingelse for at bestå en ny eksamen er, at man erkender, at det første resultat var alt for dårligt, og der skal meget mere til.

Hvis jeg fortsat skal være forbeholden, så må jeg sige, at erfaringen har vist, at der generelt sigtes for lavt. Hvis smitten skal stoppes, og vi skal bestå den nye eksamen med glans, så må kontakttallet meget gerne blive betydeligt mindre end 0,7

Men så bliver spørgsmålet, hvilke værktøjer vi yderligere kan smede og tilføje til lærlingeværktøjskassen, så smitten kan bankes helt i bund uden samtidigt at smadre hele samfundet.

Skal der bankes med en spidsere hammer, eller skal der måske også skrues og klemmes nogle steder frem for at banke..?

­
12-01-2021 22:59
Jakob
★★★★★
(9316)
­Informationsvideoer.


Jeg har tidligere rost nogle videoer fra sundhedsstyrelsen og opfordret til, at der kom flere af dem. Det mener jeg stadig, men jeg må også sige, at nogle af dem nok er for pjattede og støjende og indeholder for lidt reel information.

Måske er det alligevel vigtigere med denne form for videokommunikation:

https://www.dr.dk/drtv/episode/retningslinjer-fra-myndighederne_-corona_mutation_232588
Retningslinjer fra myndighederne: Corona-mutation
Direkte link udløber om 5 dage:
https://www.dr.dk/drtv/se/retningslinjer-fra-myndighederne_-corona_mutation_232588Hvad kan vi ændre og tilføje, så denne video bliver endnu bedre..?


"Vi skal bremse smitten." ønske jeg ændret til:

"Vi skal stoppe smitten."


"Bliv testet, hvis du har en mistanke" ønske jeg ændret til:

"Isoler dig selv og bliv testet, hvis du har symptomer."


"Hold mindst to meters afstand." ønske jeg ændret til:

"Hold helst mere end 12 meters afstand og undgå, at afstanden bliver mindre end to meter. Fire meters afstand er fire gange bedre end to meter. Jo kortere afstand, jo kortere tid bør du være der."Derforuden ønsker jeg nogle tilføjelser:


"Vær bevidst om, at alle kan smitte og hold styr på de mennesker, som du har været tæt på, så du kan hjælpe effektivt med smitteopsporing, hvis det bliver aktuelt."


"Mundbind er bedre end visir, men et visir er et godt supplement, fordi det hjælper med at beskytte dine øjne."


"Når du køber ind, så gør det alene og gerne for flere end dig selv. Vælg et tidspunkt, hvor der er færrest mulige kunder i butikken. Køb stort ind og gør det effektivt, så du skal handle så sjældent som muligt og sammenlagt opholder dig så kort tid som muligt i butikken."Det er, hvad jeg umiddelbart kan finde på, men der kommer nok mere senere.­
­
12-01-2021 23:44
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
@delphi

Der findes mange lande i verden, som gør det bedre end Vesten i statistikken. Men når vi ikke kender de præcise årsager til det, så er det ikke til megen hjælp at remse landene op.
I mine øjne må det vigtigste pt være at finde de værktøjer, som kan stoppe smitten i Danmark.


Det mener jeg nu nok vi kender årsagen til. I Vietnam er det en nærmest hårdhændet opsporing af de kontaktpersoner en som er smittet har været i forbindelse med. Og de evt. smittede holdes i isolation indtil man er sikker på de ikke er smittet. De bygninger vedkommen har opholdt sig i desinficeres meget omhyggelig.
Sammen med en meget omfattende test af befolkningen så kunne smitten holdes nede.
13-01-2021 13:25
Jakob
★★★★★
(9316)
­Smitteopsporing igen@delphi

Det er udmærket så, men hvad forestiller du dig præcist, at der bør ændres i det danske system for smitteopsporing..?

Du vil jo nok ikke udsætte de syge for et 3. grads forhør med tortur og efterfølgende sende en flok svært bevæbnede betjente i beskyttelsesdragter ud for at finde resten af smittekæden ved at bryde ind i folks boliger, så de straks kan føre dem bort og sanke dem i skarpt bevogtede lejre for smittede. Eller hvad.?


EHL er kommet med dette forslag:

2. jan. 2020
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/enhedslisten-oensker-oeget-smitteopsporing-vi-skal-ud-og-banke-paa-folks-doere
Enhedslisten ønsker øget smitteopsporing: Vi skal ud og banke på folks døre
Enhedslisten vil have smitteopsporingen optimeret, efter at en ny smitsom coronavariant spredes.
Sundhedsordfører Peder Hvelplund (EL) kalder opsporingen for "det svage led i kæden".
Han foreslår mere personale, og at man personligt kommer ud og banker på folks døre.
- Det er helt afgørende at bryde smittekæder. Jeg vil igen tage fat i Magnus Heunicke (sundhedsminister, red.) om en intensivering af opsporingen, siger han.


Kan du finde på noget bedre eller mere til den danske version..?

­­
13-01-2021 15:42
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Ja Peder Hvelplund' forslag er fint. Eller bare at når en er smittet, at man så får oplyst de personer vedkommende har være i nærheden af og man får tjekket dem for smittet og får dem i karantæne, hvis de er smittet.
Redigeret d. 13-01-2021 16:33
13-01-2021 21:53
Kosmos
★★★★★
(5374)
at man så får oplyst de personer vedkommende har være i nærheden af og man får tjekket dem...

- jeg har svært ved at se realismen i dét forslag!: For de fleste personer, man i det daglige kommer i nærheden af, gælder det jo, at de er ukendte!

Tænk blot på spadsereture i nabolaget (eller i skoven, hvor der efterhånden er ved at være trængsel!) eller på indkøb i supermarkedet.

(Jeg ved faktisk ikke, hvorledes det går med diverse 'sporings apps' - man hører ikke meget til dem!?).
13-01-2021 22:08
Jakob
★★★★★
(9316)
­Der er nok ikke en simpel patentløsning, men hvis vi vil finde konstruktive politiske forslag til smittebekæmpelse, så er det vist kun venstrefløjen, som ikke er helt blank. Regeringen har nu haft en række eksperter til at bidrage med ændringsforslag til smitteopsporingen, og jeg ved ikke præcist, hvad det har ført til, så det er nok bedst, at jeg venter med yderligere kritik.

De har også klogt skærpet kravene til indrejse i Danmark.


Fra pressemødet i dag:

13. jan. 2021
https://www.dr.dk/nyheder/indland/minut-minut-restriktioner-blev-forlaenget-til-7-februar
Minut for minut: Restriktioner blev forlænget til 7. februar


13. jan. 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/statens-serum-institut-kontakttallet-britisk-coronamutation-er-12
Statens Serum Institut: Kontakttallet for britisk coronamutation er 1,2
Kontakttallet ligger samlet set på mellem 0,85 og 0,9 set over hele landet.
Men ser man alene på kontakttallet for varianten B117, så er den på estimeret 1,2 procent. Det betyder, at 10 smittede med den britiske mutation smitter 12 andre.
Med et kontakttal over et stiger smitten med B117, siger direktør i Statens Serum Institut Henrik Ullum på et pressemøde, som du kan følge her.Det skal ikke være en strid om ord, men jeg vil gerne fastholde, at det efter min mening ikke er tilstrækkeligt at holde fast. Vi skal fortsat finde nye veje til at stramme skruen yderligere, indtil kontakttallet for B117 kommer et stykke under 1 . Først derefter kan vi nøjes med at holde fast, og jo længere tid, der ventes med at stramme yderligere, jo vanskeligere og værre bliver det.
­­
13-01-2021 22:18
Jakob
★★★★★
(9316)
­Vaccinationer


Som man måske har bemærket, så har jeg ikke skrevet meget om vacciner, og det er der flere årsager til.

1) De hjælper kun meget lidt i den nuværende situation, fordi der er alt for få vacciner.

2) Det er meget vigtigt, at Danmark lærer at bekæmpe smitte, så vi er rustet til den næste pandemi, som kan være mere smitsom og dødelig, og som vi ikke engang ved, om vi vil kunne teste for.

3) Vi ved endnu ikke, hvor meget vaccinen vil forhindre smitte, f.eks. fordi vaccine ikke forhindrer sygdom og smitte fra slimhinder.

4) Jeg hader den kamp om vacciner, som udspiller sig, fordi de er blevet opreklameret som den eneste mulige redning.


Jeg ville gerne sige noget klogt om rækkefølgen, men det føler jeg mig knapt kompetent til.
Jeg mener måske, at det er klogt, at man har vaccineret plejehjemsbeboere før frontpersonalet. Men det skyldes kun, at vi ikke har evnet at beskytte de gamle imod smitte, og det betragter jeg som en yderst alvorlig falliterklæring. Det må fordre en særdeles grundig efterfølgende evaluering, som kan danne grundlag for nye måder at drive plejehjem på.
Umiddelbart vil det måske blandt andet være en god idé at belønne de kommuner, som har været dygtigst til at undgå smitte, med flere penge til plejehjem og institutioner for sårbare grupper.


Angående rækkefølgen i øvrigt, så har jeg en tid ønsket mere klarhed.
Den er nu kommet:

13. jan. 2021
https://www.dr.dk/nyheder/indland/faa-svaret-hvornaar-bliver-det-min-tur-til-foerste-stik
Få svaret: Hvornår bliver det min tur til første stik?
Vaccinen mod corona er her. Se, hvornår du kan forvente at få den.Angående frontpersonalet, så mener jeg, at tandlæger og tandplejere er en overset gruppe, som uanset alder måske burde rykkes langt op i køen. Men jeg er lidt usikker på det, fordi vaccine ikke er en garanti imod at sprede smitte, og jeg kan ikke vurdere, om vaccineret personale vil føre til mindre påpasselighed på klinikken.

Men at tandklinikker udgør en særlig høj risiko, mener jeg nok ikke, at der kan være tvivl om:

7. jan. 2020
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/bekymring-paa-tandklinikken-udskyd-de-mindst-akutte-besoeg
Bekymring på tandklinikken: Udskyd de mindst akutte besøg
Tandklinikassistenter er ifølge deres fagorganisation, HK, bekymret over at blive smittet med corona, idet private klinikker og den offentlige tandpleje ikke er omfattet af nedlukningen.
- Særligt det høje smittetryk og den nye muterede variant af coronavirus skaber bekymring og forundring blandt klinikassistenterne. Og det får nu HK til at sende et brev til Sundhedsstyrelsen og Sundhedsministeriet med krav om, at kun de mest kritiske behandlinger bliver udført, skriver HK i en pressemeddelelse.
HK opfordrer til, at kun de absolut mest nødvendige behandlinger gennemføres.
- Tandklinikkernes procedurer har stor spredning af dråber og aerosoler i rummet, som påvirker både patienter og personale, lyder det fra HK.
­
­
14-01-2021 18:09
Jakob
★★★★★
(9316)
­Smitteopsporing fortsat


@Kosmos


Som jeg har forstået det, så var problemet ikke at få telefonnumre på andre kunder i supermarkedet. Systemet har nærmere været så hjælpeløst ringe, at de ikke engang altid har kunnet finde de testede selv eller deres nærmeste kontakter, og mange har ikke svaret på telefonopkald.

Her kan du se lidt om, hvor problematisk det stadig er i vores "humane" samfund:

14. jan. 2021
https://www.dr.dk/nyheder/politik/flere-partier-kritiserer-udlevering-af-telefonnumre-til-naere-kontakter-lad
Flere partier kritiserer udlevering af telefonnumre til nære kontakter: Lad danskerne klare det selv
Både DF, K og EL har betænkeligheder ved regeringens nye plan om smitteopsporing.
--
Regeringen bør stole mere på danskerne i kampen mod den smitsomme coronavariant fra Storbritannien. Det er budskabet fra flere partier, efter regeringen onsdag valgte at stramme reglerne for smitteopsporing.
Fremover vil smittede med den britiske coronamutation kaldet B117 blive bedt om at udlevere telefonnumre til dem, de har været i tæt kontakt med. Så smitteopsporingen kan ringe dem op.
Men det er mangel på tillid, siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, i DR-programmet Spørg Borgen.
- Ej, jeg synes grundlæggende, vi skal have tillid til hinanden, også i forhold til at man selv kan kontakte dem, man har været i nær kontakt med, siger han.Hvordan forholder du dig til det..?


Min bekymring er, at jo flere muligt generende ting, der hæftes på det at blive testet, jo færre vil lade sig teste.


Vi bør måske forlange, at alle mennesker i det offentlige rum skal bære et kodenummer, som let kan læses på afstand, og det kodenummer kan smitteopsporingen så bruge til at koble personen sammen med personoplysninger og telefonnumre.

Og derforuden forlange, at alle skal logge på en side med deres kodenummer og oplyse kodenumre på deres nærmeste kontakter.


På den måde vil du nemt kunne registrere den kunde, som du kom for tæt på i Netto, og smitteopsporingen kan nemt selv finde alle de vigtigste oplysninger, når folk bliver testet.

Kan det være en god vej frem.?
­
15-01-2021 00:19
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Kosmos skrev:
at man så får oplyst de personer vedkommende har være i nærheden af og man får tjekket dem...

- jeg har svært ved at se realismen i dét forslag!: For de fleste personer, man i det daglige kommer i nærheden af, gælder det jo, at de er ukendte!

Tænk blot på spadsereture i nabolaget (eller i skoven, hvor der efterhånden er ved at være trængsel!) eller på indkøb i supermarkedet.

(Jeg ved faktisk ikke, hvorledes det går med diverse 'sporings apps' - man hører ikke meget til dem!?).


I det fri er der ingen smitterisiko medmindre dråbepartikler fra sved eller host overføres.

Hvis man i butikker holder afstand på de 2 m så er smitterisikoen tæt på nul når man spritter hænder.

Smitten overføres ved tæt kontakt og ved brug af samme køkken, toilet arbejdsredskaber mm. Og her har man gode muligheder for at opspore hvem har en smittet været i kontakt med og få disse personer testet og sat i isolation indtil resultatet foreligger.
Redigeret d. 15-01-2021 00:20
15-01-2021 13:04
Jakob
★★★★★
(9316)
­


@delphi

Hvis det var så enkelt, så ville kontakttallet for den britiske variant B 1.1.7. nok ikke være 1,2


­
15-01-2021 14:18
Jakob
★★★★★
(9316)
­https://www.klimadebat.dk/forum/coronavirus-frihandel-flyrejser-og-fornuftig-klimapolitik--d7-e3780-s440.php#post_81377
Jakob skrev:
­
Vi bør måske forlange, at alle mennesker i det offentlige rum skal bære et kodenummer, som let kan læses på afstand, og det kodenummer kan smitteopsporingen så bruge til at koble personen sammen med personoplysninger og telefonnumre.

Og derforuden forlange, at alle skal logge på en side med deres kodenummer og oplyse kodenumre på deres nærmeste kontakter.


På den måde vil du nemt kunne registrere den kunde, som du kom for tæt på i Netto, og smitteopsporingen kan nemt selv finde alle de vigtigste oplysninger, når folk bliver testet.

­


GENIALT..!!


Eller måske skyldes det, at blind høne også finder korn.


Men i kvalitet og perspektiv nærmer det sig måske de bedste forslag, som du er kommet med til at fremme opstilling af landvindmøller, og det siger ikke så lidt.

Så må vi blot håbe, at dette forslag når frem til de relevante politikere, myndigheder og virksomheder, så det kan blive sat i værk med lynets hast.!

Det kan nok være fristende at knytte kodenummeret sammen med cpr-registeret, men jeg frygter, at det vil gå alt for langsomt.
IT-kyndige kan konstruere en brugbar database på få dage, og allerede derefter kan man straks begynde at bede borgerne indtrængende om at registrere sig og frivilligt montere nummerplader på sig selv.
Med hjælp fra private firmaer kan man allerede en uge senere i stor stil begynde at sende officielle nummerpladeskilte og/eller veste ud til de registrerede borgere, og efter ca. 10 dage kan det gøres til et lovkrav at bære dem i det offentlige rum.

­
15-01-2021 14:40
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Jakob skrev:
­


@delphi

Hvis det var så enkelt, så ville kontakttallet for den britiske variant B 1.1.7. nok ikke være 1,2


­


Man kan ikke tolke Vietman anderledes. ET samfund som har været 'åben og i drift' siden anden udbrud af Corona, og der har næsten ingen Corona været, selv om landet ikke har oplevet de voldsomme lockdowns vi har gennemført https://asia.nikkei.com/Spotlight/Coronavirus/Vietnam-tries-new-local-lockdowns-to-stop-COVID-but-not-economy.
Redigeret d. 15-01-2021 14:40
15-01-2021 22:32
Jakob
★★★★★
(9316)
­


@delphi

Du kan nemt flappe et indlæg mere ovenpå, men utroværdige påstande hjælper ikke. Du påpeger ikke, hvad de præcist gør bedre, som vi bør lære af i Danmark. Du aner jo ikke engang, hvor udbredt B117 er i Vietnam, eller hvad deres kontakttal er for B117.­
15-01-2021 22:41
Jakob
★★★★★
(9316)
­Jeg vil finde det interessant, hvis nogen har lyst til at diskutere forslagene i disse to indlæg med henblik på at forbedre dem:

https://www.klimadebat.dk/forum/coronavirus-frihandel-flyrejser-og-fornuftig-klimapolitik--d7-e3780-s440.php#post_81349

https://www.klimadebat.dk/forum/coronavirus-frihandel-flyrejser-og-fornuftig-klimapolitik--d7-e3780-s440.php#post_81387
­
15-01-2021 22:51
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
VIetnam: Hvis en person er smittet så spørger de ham hvem han har været sammen med og så finder de alle dem de kan og sætter dem i karantæne til de er sikker på at de ikke er smittet. Og alle rum og væresteder decifenseres, så smitten slås ned.

Her hvor jeg bor er der 3 i husstanden der har været smittet. Da den første i August blev smittet fik jeg oplyst at jeg skulle gå i karantæne og blive testet flere gange som jeg gjorde. Da den næste i Oktober så blev smittet blev jeg igen test af egen fri vilje og var stadig sygdomsfri. Nu ringede jeg ind til hotlinen og spurgte hvordan jeg skulle forholde mig vedr. arbejde og handle ind. Nu var det hele i det store og hele lige meget hvis min arbejdsgiver ikke havde noget i mod jeg arbejde så kunne jeg arbejde og jeg kunne handle ind. Da den sidste så blev syg i december så var det igen skrappe krav med isolation mm. men stadig var jeg ikke syg når jeg blev test.

Det offentlige har på ingen måde offensivt gjort noget for at finde alle berørte og få dem testet.
Redigeret d. 15-01-2021 22:53
RE: Corona 16-Jan-202116-01-2021 16:47
John Niclasen
★★★★★
(6498)
I fortsættelse af indlægget, Corona 9-Jan-2021 09-01-2021 11:53

De fleste år har 365 dage, men nogle har 366 (skudår).

Vedhæftede histogram viser antallet af døde i Danmark i de første 365 dage for hvert år siden 2007. Som man ser, er der ikke noget usædvanligt for året, 2020, hvor vi havde Corona virusepidemi. Flere år havde flere døde i Danmark, senest 2018, hvor der var en større influenzaepidemi. Jeg har endnu ikke overblik over, hvad omkostningerne, økonomisk og menneskeligt, er for den førte politik i 2020 med diverse nedlukninger og restriktioner.

Data: www.statistikbanken.dk/DODC1
Tilknyttet billede:

16-01-2021 17:26
Jakob
★★★★★
(9316)
­@delphi


For mig ser det ud til, at du må juble over mine forslag.


Her kan du se noget om, hvor lidt der skal til, før en ny variant kan brede sig i skjul under den nye Corona, som nu er blevet gammel:

15. jan. 2021
https://www.dr.dk/nyheder/indland/en-enkelt-rejse-slap-baestet-loes-saadan-spredte-britisk-mutantvirus-sig-i-danmark
En enkelt rejse slap bæstet løs: Sådan spredte britisk mutantvirus sig i Danmark
Ugens coronatal er 117 - som i B117. Gensekvenser viser, at størstedelen af smitten med den nye mutation kan spores tilbage til en enkelt rejse i november.
Men for de fornuftige mennesker kan det være vanskeligt at forstå den balancegang, som myndigheder og folketing er ude i.

Prøv f.eks. at se dette:

16. jan. 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/demonstration-mod-regeringens-coronahaandtering-i-gang-i-koebenhavn
Demonstration mod regeringens coronahåndtering i gang i København
I dag er flere borgere gået på gaden for at demonstrere mod epidemiloven og regeringens indsats mod coronavirus.
Det sker i København under navnet 'Folkebevægelsen for Frihed', skriver TV2 Lorry.
På Twitter skriver Københavns Politi, at man er til stede.
- Demonstrationen på Thorvaldsens Plads er begyndt og forløber i god ro og orden. Vi er til stede for at sikre, at det fortsætter, lyder det.
For en uge siden var der også lignende demonstrationer i flere byer. Her var det gruppen "Men in Black", der demonstrerede mod epidemiloven. Demonstrationen var anmeldt og derfor lovlig, men blev opløst af kampklædt politi efter kast med flasker og kanonslag.


9. jan. 2020
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/demonstration-i-aalborg-endte-med-seks-sigtede
Demonstration i Aalborg endte med seks sigtede
Nordjyllands Politi oplyser i en pressemeddelelse, at 'Men in Black'-demonstrationen i Aalborg her til aften er slut.
Fem personer blev anholdt og i alt seks personer blev sigtet – alle for at overtræde fyrværkeriloven.
I København kom det til sammenstød mellem politi og demonstranter. Læs mere om det her.


9. jan. 2020
https://www.dr.dk/nyheder/indland/minut-minut-politiet-oploeser-demonstration-i-koebenhavn-efter-kast-med-fyrvaerkeri

9. jan. 2020
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/flaskekast-ved-demonstration-i-koebenhavn
Flaskekast ved demonstration i København
Gruppen 'Men in Black' demonstrerer i dag i flere danske byer. I Aalborg har politiet anholdt fem personer for overtrædelse af fyrværkeriloven og noget lignende kan muligvis komme på tale i København.
Her er de fremmødte på Rådhuspladsen begyndt af bevæge sig ned ad Strøget, hvor der bliver kastet med både fyrværkeri og flasker.
Mens demonstrationen i Aalborg blot tæller op mod 65 personer personer ifølge politiet, så er der dukket flere hundrede op til demonstrationerne i København, hvor der blandt andet bliver protesteret over coronarestriktioner.Hvordan mener du, at Folketinget skal forholde sig til sådan en flok skamløse idioter, der står som sild i en tønde uden mundbind og råber på frihed til at sprede sygdom, død og ødelæggelse i det danske samfund..?

Jeg mener, at det burde betegnes som terror, og når man tænker på, hvad de koster samfundet, så må de udråbes til at være de største nasserøve, vi nogensinde har set.!Jeg mener nok i det hele taget, at demonstrationer bør forbydes i en periode, og hvis de alligevel forekommer, så skal deltagerne kort og godt sankes i skarpt bevogtede arbejdslejre til på ubestemt tid.

Læg f.eks. mærke til, hvor pænt klima- og miljøaktivisterne opfører sig. Det skyldes ikke, at de mener, at problemerne er løst, men nok nærmere kun, at de holder eksemplarisk lav profil på grund af Coronakatastrofen.

14. jan. 2021
https://www.dr.dk/nyheder
Et af de varmeste år nogensinde: Verden er på vej mod 'katastrofal temperaturstigning'
FN's meteorologer ser en 20 procent risiko for, at verden når op over 1,5 graders temperaturstigning allerede i 2024.
Det bekræfter Verdens Meteorologiske Organisation (WMO) torsdag, efter sidste år var et af de tre varmeste år, der nogensinde er målt, skriver Ritzau.
Gennemsnitstemperaturen for hele året lå på 14,9 grader globalt. Det er stort set det samme, som der er målt i 2016 og 2019.
FN's generalsekretær, António Guterres, peger på, at alle verdens regioner har oplevet usædvanligt ekstremt vejr. Og det kan blive værre, advarer han.
- Vi har kurs mod en katastrofal temperaturstigning på tre til fem grader i dette århundrede, siger han og opfordrer samtidig alle lande til at gøre klima til topprioritet.

­­
16-01-2021 20:30
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Ja jo! Men vi taler om Samfundsudgifter indtil nu på 4 - 500 mia. Eller der skrives regninger ud i et omfang som ingen har nogen føling med om samfundet i det hele taget kan håndtere fremadrettet. Det bliver en gældsstiftelse uden sidestykke.
Redigeret d. 16-01-2021 20:32
17-01-2021 09:38
Jørgen Petersen
★★★★★
(4852)
Helt rigtig for dette er en gældsstiftelse uden sidestykke. Lige nu er renten nærmest nu, så derfor er det ikke noget problem lige nu. Problemet opstår når renten igen begynder at stige, og det vil den gøre om relativt få år.

Når gælden så på et tidspunkt skal fornyes, så opstår problemet. Så er man nødsaget til at optage ny gæld til en væsentligt højere rente. Selv med en helt gennemsnitlig rente på f.eks. 4 eller 5 % p. a. vil det uundgåeligt gøre ond pga. gældens størrelse. Men det er ikke kun i Danmark at dette er et problem, for dette er et problem i hele den vestlige verden.
17-01-2021 10:56
Kosmos
★★★★★
(5374)
Men det er ikke kun i Danmark at dette er et problem, for dette er et problem i hele den vestlige verden

- ja det hele virkede mere betryggende, overskueligt og intuitivt, da Dollarens værdi var forankret i guldprisen!


For pushing five decades now, the United States has not defined its currency in gold. Prior to 1971, the nation nearly always had. From the 1790s to the 1930s, the U.S. defined the dollar as 1/20th an ounce of gold. From 1934 to 1971, that definition was 1/35th an ounce. In 1971, President Richard M. Nixon declared that the United States would no longer pay official respect to gold. This new dispensation has prevailed since...
17-01-2021 12:29
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Jørgen Petersen skrev:
Helt rigtig for dette er en gældsstiftelse uden sidestykke. Lige nu er renten nærmest nu, så derfor er det ikke noget problem lige nu. Problemet opstår når renten igen begynder at stige, og det vil den gøre om relativt få år.

Når gælden så på et tidspunkt skal fornyes, så opstår problemet. Så er man nødsaget til at optage ny gæld til en væsentligt højere rente. Selv med en helt gennemsnitlig rente på f.eks. 4 eller 5 % p. a. vil det uundgåeligt gøre ond pga. gældens størrelse. Men det er ikke kun i Danmark at dette er et problem, for dette er et problem i hele den vestlige verden.


No problemers Hr. Petersen.

Mette udtaler: Vi skal bare investere os ud af krisen.

17-01-2021 12:55
Jakob
★★★★★
(9316)
­Sydafrikansk mutant16. jan. 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/det-foerste-tilfaelde-af-sydafrikansk-covid-19-variant-er-nu-fundet-i-danmark
Det første tilfælde af sydafrikansk covid-19-variant er nu fundet i Danmark
Det første tilfælde af den sydafrikanske covid-19-variant er fundet i Danmark. Det oplyser Statens Serum Institut.
Det danske covid-19-tilfælde af B.1.351/501Y blev fundet på Sjælland og forbindes med en rejse til Dubai.
Varianten har både mutationen 501Y, som er forbundet med større smitsomhed, og mutationen 484K, som måske kan medføre en nedsat følsomhed over for de beskyttende antistoffer hos patienter, der er kommet sig efter COVID-19 infektion.
Det danske tilfælde er fundet ved SSI's generelle sekvenserings-overvågning. Styrelsen for Patientsikkerhed udfører intensiv smitteopsporing og inddæmning af de påviste tilfælde med varianter, der kræver særlig opmærksomhed.


Først en skirejse til Østrig, og så en enkelt rejsende fra England.
Og nu en enkelt flyrejse til Dubai... Man må håbe, det var vigtige ærinder...
Endnu et eksempel på, at karantæne og smitteopsporingen ikke har været tilstrækkelig effektiv ved grænsen. Havde det fungeret, så var nedlukning af det indre Danmark aldrig blevet aktuel.16. jan. 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/vacciner-ventes-fortsat-virke-trods-ny-coronavariant
Vacciner ventes fortsat at virke trods ny coronavariant
I dag er det første tilfælde af ny covid-19-variant, der stammer fra Sydafrika, fundet i Danmark. Ud over at den sydafrikanske variant er mere smitsom, vurderes den også at være mindre følsom over for vacciner.
Det skriver Statens Serum Institut (SSI) i en pressemeddelelse.
SSI slår dog fast, at coronavaccinerne fortsat ventes at virke, og at de nye varianter overvåges tæt.
- Selvom der nu er fundet varianter med mutationer med forventet nedsat følsomhed for antistoffer, betyder det ikke, at vaccinerne ikke vil virke, men de nye varianter overvåges tæt, siger virolog Anders Fomsgaard fra SSI.16. jan. 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/professor-om-sydafrikansk-variant-i-danmark-tidligere-antistoffer-er-ikke-lige-saa
Professor om sydafrikansk variant i Danmark: Tidligere antistoffer er ikke lige så effektive mod mutationen og 'det er bekymrende'
Den sydafrikanske covid-19 variant er for første gange fundet i Danmark. Og det er der grund til at tage ganske alvorligt, mener Lars Østergaard, der er professor og ledende overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling på Aarhus Universitetshospital.
- Den sydafrikanske variant ser ud til være mere smitsom - ligesom den britiske.
- Det, der er bekymrende ved den sydafrikanske variant, er, at nogle studier viser, at de antistoffer, man har lavet første gang man var smittet, ikke virker så godt på den nye variant. Det er bekymrende.
Men der er ikke noget, der tyder på, at den skulle give et mere alvorligt sygdomsforløb end de andre varianter, siger Lars Østergaard.
Han understreger, at man endnu ikke ved, hvordan vaccinerne virker over for denne her variant.16. jan. 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/ssi-usandsynligt-den-sydafrikanske-variant-vil-sprede-sig-i-danmark-som-den-britiske
SSI: Usandsynligt, at den sydafrikanske variant vil sprede sig i Danmark som den britiske
Den sydafrikanske virusmutation har officelt gjort sit indtog i Danmark. Det kunne Statens Serum Institut fortælle i dag.
Men det er usandsynligt, at den sydafrikansk coronavariant vil sprede sig i Danmark, som man har set med den britiske. Sådan lyder det fra Tyra Grove Krause, der er konstitueret faglig direktør i Statens Serum Institut (SSI).
- Man kan ikke udelukke, at den begynder at sprede sig mere bredt i Danmark, men nu har vi kun et tilfælde indtil videre.
- Den vil have svært ved at udkonkurrere B117, som allerede nu har et godt tag i Danmark, siger hun.SSI, som ubetinget er vores ypperligste myndighed under denne katastrofe, mente også, at de havde en snor i B117
Men det havde de overhovedet ikke.

Man må nok også formode, at det var de mest uforsigtige borgere, som blev smittet under den første bølge, og hvis de kan smittes igen med den sydafrikanske variant, så kan smitte spredes forfra fra hele den gruppe.

Det er svært at spå om fremtiden, men jeg synes, at den ser dyster ud for hele verden. De færreste lande har udvist den disciplin, som er nødvendig for at holde smitten nede, og det rammer os alle.

Jeg tror ikke, at vi har set den værste mutant endnu, og allerede med B117 vil den kinesiske vaccine ikke være effektiv nok til at stoppe pandemien.
Og så er der mutationen 484K, som kan starte det hele forfra igen for dem, der tidligere har været syge, og der er tvivl om, hvorvidt de nuværende vacciner vil virke på den.

Dertil kommer, at der slet ikke er vacciner nok til at stoppe verdens enorme smittepool, som udvikler de nye mutanter.

15. jan. 2021
https://www.dr.dk/nyheder
WHO siger, at 95 procent af vacciner mod covid-19 er givet i ti lande
Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) er 95 procent af de vaccinedoser mod corona, der er givet over hele verden, begrænset til ti lande.
Det siger WHO's regionale direktør for Europa, Hans Kluge, som på et online pressemøde opfordrer til en mere retfærdig fordeling af vaccinerne.
De lande, som vaccinerne primært fordeler sig på, er USA, Kina, Storbritannien, Israel, De Forenede Arabiske Emirater, Italien, Rusland, Tyskland, Spanien og Canada.
Kluge udtrykker samtidig bekymring for, at smitten stiger i flere lande på grund af nye smitsomme varianter af coronavirusset, herunder den britiske og sydafrikanske variant.Det ser faktisk så skidt ud, at man igen kan begynde at tænke på, om det er relevant at vaccinere alle mindre sårbare grupper med selve sygdommen i umodificeret form.
Først et helbredstjek og derefter en podning med den mindst mulige dosis på det sikrest mulige sted, og derefter sendes patienten direkte i isolation i et optimeret miljø, hvor der kan holdes øje med vedkommende og sættes hurtigt ind med behandling og pleje, hvis det bliver nødvendigt.
Når forløbet er afsluttet testes der for antistoffer, og derefter podes der med ny Corona og B117 for at teste, om antistofferne fra den sydafrikanske variant også virker på dem.
Jeg ved ikke, om vi kan finde frivillige til sådan et risikobetonet projekt. Jeg vil nok foreslå, at man begynder med at spørge dem, der demonstrerer imod restriktionerne.

Men jeg vil fortsat finde det interessant, hvis nogen har lyst til at diskutere forslagene i disse to indlæg med henblik på at forbedre dem:

https://www.klimadebat.dk/forum/coronavirus-frihandel-flyrejser-og-fornuftig-klimapolitik--d7-e3780-s440.php#post_81349

https://www.klimadebat.dk/forum/coronavirus-frihandel-flyrejser-og-fornuftig-klimapolitik--d7-e3780-s440.php#post_81387

Jeg er f.eks. næsten sikker på, at det er korrekt, at 4 meters afstand er 4 gange bedre end 2 meters afstand, men jeg mangler dokumentation for det. Jeg mener, at det kan være vigtig information at få ud til folket, fordi jeg oplever i supermarkedet, at folk stiller sig på 2 meters afstand, selvom de sagtens kunne holde 4 meters afstand eller mere, og det tyder på, at de ikke har forstået, at 2 meter ikke er en garanti, men nærmere i underkanten, når smitte fra de nye mutanter skal stoppes.

­­
19-01-2021 21:41
Jakob
★★★★★
(9316)
­
Stop mutanterne NU.!


19. jan. 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/ssi-direktoer-kontakttallet-skal-vaere-paa-06-eller-lavere-hvis-britisk
SSI-direktør: Kontakttallet skal være på 0,6 eller lavere, hvis britisk virusmutation skal slås ned
Kontakttallet er på en uge faldet fra 0,9 til 0,6, hvilket tyder på, at coronasmitten er aftagende.
Og det skal forblive på 0,6 eller helst være endnu lavere, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at bekæmpe væksten i den britiske virusmutation.
Det siger direktør i Statens Serum Institut, Henrik Ullum, til Ritzau.


19. jan. 2021
https://www.dr.dk/nyheder/indland/centralt-coronatal-er-faldet-laveste-smittespredning-paa-noget-tidspunkt-i-epidemien
Udover kontakttallet for de konventionelle coronavarianter er der i dag også kommet et kontakttal specifikt for den britiske variant B117.
Kontakttallet vurderes – med usikkerhed – at ligge på 1,16, hvilket vil sige, at den britiske variant spreder sig – selv med de nuværende og betydelige restriktioner.

https://www.ssi.dk/-/media/cdn/files/covid19/ekspertrapport_15_-januar_2021_scenarier_for_udvikling_af_covid-19.pdf?la=da


Kontakttal ca. 1,16.... og det drejer sig indtil videre kun om nogle ganske få tusinde danskere.


Tak til ATP for at hjælpe med at styrke smitteopsporingen:

19. jan. 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/ssi-direktoer-kontakttallet-skal-vaere-paa-06-eller-lavere-hvis-britisk
Callcenter med 700 medarbejdere skal styrke smitteopsporing
Et nyt callcenter med 700 medarbejdere fra ATP skal hjælpe med smitteopsporing.
Det oplyser Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.
Det sker i en erkendelse af, at smitteopsporingen har været for svag.
- Smitteopsporingen har ikke fungeret godt nok og kunne i december ikke følge med smitteudviklingen, lyder det fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S).
- Vi rykker nu med en markant skærpelse af smitteopsporingen, så den reelt vil være parat til at løfte denne vigtige del af epidemikontrollen fremover.Det generelle smittetal begynder nu at blive så lavt, at testkapaciteten og smitteopsporingen har en chance for at følge med på en grundig måde.

Vi har testkapaciteten til at finde mutanter og undersøge alle de kontakter, som smittede og muligt smittede borgere oplyser om.


Kunsten må derfor igen være, at ALLE borgere ALTID holder nøje styr på deres kontakter 14 dage tilbage, så de kan give fyldestgørende oplysninger til smitteopsporingen.
Og det koster dyrt at sjuske med det. For hver person, du glemmer at oplyse om til smitteopsporingen, kan man skønne, at det foruden at sprede sygdom, lidelse, død og mere langvarige trælse restriktioner kan koste samfundet over 20 millioner kroner. Hvis du selv skulle betale, så ville det være farvel SU, farvel hus, farvel folkepension osv...

Det er nemmest at slukke en brand, mens den er lille, og nu har vi slukningsudstyret. Borgerne skal blot hjælpe med finde ilden.Det er NU vintersmitten med mutanter skal stoppes.!
­
20-01-2021 21:27
Jakob
★★★★★
(9316)
­19. jan. 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/kontakttal-britisk-mutation-er-082-og-ikke-116-som-det-blev-meldt-ud-i-eftermiddags
Kontakttal for britisk mutation er 0,82 - og ikke 1,16, som det blev meldt ud i eftermiddags
Kontakttallet for den britiske variant, B117, er tirsdag 0,82 - og ikke 1,16, som det tidligere blev meldt ud i dag.
Det oplyser Camilla Holten Møller, der er læge ved Staten Serum Institut (SSI) og medforfatter til en rapport om mutationen, til både Ritzau og TV2.
Til Ritzau skriver Camilla Holten Møller i en mail til Ritzau, at tallet er behæftet med "fortsatte usikkerheder".


Det er en glædelig rettelse, hvis det nye tal er korrekt.
Jeg må indrømme, at jeg ikke tror på det. Hvis de nuværende danske restriktioner i sig selv kan bringe B117 kontakttallet ned under 1 , så er det en sensation, og man må med rette undre sig over, hvorfor f... de ikke for længst har gjort det samme i England og Irland.

Men uanset kontakttallet, så ændrer det absolut intet i budskabet i ovenstående indlæg. Det er NU, det gælder.!

Det er en udryddelseskrig.
Der eksisterer ikke et sundt kompromis. Smittetallet skal rasle ned imod nul, og enhver tale om våbenhvile er af det onde, indtil mutanterne er fuldstændigt udryddet i Danmark.Kina har forstået det og går hårdt til værks blot ved 103 nye smittetilfælde om dagen.
I Danmark er tallet pt ca. 800, og der er bestemt et stykke vej endnu, før vi kan ophøre med at stramme grebet yderligere.

20. jan. 2021
https://www.dr.dk/nyheder
Beijing lukker delvist ned efter smitteudbrud
Kinas hovedstad, Beijing, lukker delvist ned, efter der i dag er fundet syv nye coronatilfælde i byen.
1,6 millioner indbyggere i den sydlige bydel, Daxing, må ikke forlade byen, medmindre de har fået tilladelse af myndighederne og kan fremvise en negativ coronatest.
Mens store dele af verden igen lukkede ned i efteråret, var coronavirus så meget under kontrol i Kina, at livet var tæt på at være tilbage til normalen.
Pandemiens første epicenter, Wuhan, blev endda kaldt 'det sikreste sted i verden'.
Nu er der indført lockdown i flere regione. Ifølge myndighederne er der registreret 103 nye smittetilfælde i dag.


https://www.france24.com/en/live-news/20210120-partial-lockdown-in-beijing-over-covid-19-outbreak
https://www.dr.dk/nyheder/udland/mens-resten-af-verden-lukker-ned-drinks-til-sent-paa-natten-i-shanghai
https://www.dr.dk/nyheder/udland/kritikken-er-forstummet-i-kina-wuhan-er-det-sikreste-sted-i-verden
Vi skal beskytte grænserne endnu bedre.

17. jan. 2021
https://www.dr.dk/nyheder/indland/sf-og-k-kraever-karantaene-til-rejsende-der-kommer-hjem-fra-udlandet-minister-bakker
SF og K kræver karantæne til rejsende, der kommer hjem fra udlandet: Minister bakker op og foreslår ti dage
Brud på karantæne efter indrejse skal kunne straffes med bøde, foreslår partierne.
--
Regeringen foreslår ti dages karantæne
Her til aften melder regeringen sig enig med de to partier om, at der skal være en form for karantæne for folk, der kommer til Danmark fra udlandet.
- Vi ønsker, at hvis du har været ude at rejse og kommer hjem til Danmark, skal du gå i isolation i ti dage. Gør du ikke det, skal der være mulighed for at give en bøde eller en anden straf, siger justitsminister Nick Hækkerup (S).


Det er et skridt i den rigtige retning, men delvist for sent og næppe tilstrækkeligt.
EHL var tidligere ude med noget, der ser bedre ud:

5. jan. 2021
https://www.dr.dk/nyheder
EL foreslår at indføre indrejseforbud for alle lande
Enhedslisten opfordrer regeringen til at indføre et indrejseforbud for alle lande, og ikke kun fra Storbritannien.
Desuden skal afstandskravet hæves fra en til to meter, siger partiets sundhedsordfører, Peder Hvelplund.
Det er den meget smitsomme britiske variant af coronavirus - kaldet B117 - der bekymrer. Desuden er der også bekymring for en sydafrikansk virusvariant.


At det nuværende ikke er tilstrækkeligt kan man få et indtryk af, når influencere alligevel rejser til udlandet på ferie.
https://www.dr.dk/nyheder/indland/alva-tog-til-dubai-faa-dage-efter-verden-blev-roed-der-er-altid-en-risiko-blive

19. jan. 2021
https://www.dr.dk/nyheder/politik/kendtes-ferietur-til-solen-i-dubai-fik-opsang-fra-statsministeren
Kendtes ferietur til solen i Dubai fik opsang fra statsministeren
Mette Frederiksen advarede mod at gøre som flere danske kendte og influencere, der er rejst til Dubai på ferie.


Min ytringsfrihed er ikke begrænset af de samme restriktioner, som Statsministeren pålægger sig selv, så jeg tør godt håbe, at influencernes følgere udsætter dem og ikke mindst deres sponsorer for en shitorkan, og derefter vender dem ryggen. Egoistiske og hensynsløse influencere uden samfundssind er dårlig indflydelse og ikke værd at følge.


Australien viser måske vejen frem for Danmark:

18. jan. 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/tvivlsomt-om-det-overhovedet-bliver-muligt-rejse-til-australien-i-hele-2021
Tvivlsomt om det overhovedet bliver muligt at rejse til Australien i hele 2021
Siden marts sidste år har Australien stort set været lukket land for turister for at holde coronasmitten under kontrol.
Noget tyder på, at det ikke kommer til at ændre sig her i 2021, siger den australske sundhedsdirektør, Brenda Murphy.
- Jeg tror, at vi vil fortsætte med strenge grænsebegrænsninger det meste af indeværende år. Selv om en stor del af befolkningen bliver vaccineret, ved vi ikke om det vil forhindre smitte, siger Murphy til ABC ifølge Ritzau.


Sundhedsstyrelsen strammer også anbefalingerne:

19. jan. 2021
https://www.dr.dk/nyheder/indland/frygten-britisk-mutation-faar-sundhedsstyrelsen-til-aendre-anbefalinger
Frygten for britisk mutation får Sundhedsstyrelsen til at ændre anbefalinger
Nu er du nær kontakt, hvis du har været inden for to meter af en smittet i mere end et kvarter.


Jeg ved virkelig ikke, hvem det kan imponere. Jeg frygter, at det er et tegn på, at smitteopsporingen endnu er alt for svag.

Måske kan det imponere de samme, som glæder sig over denne dårlige informationsvideo:

Nys og host i ærmet - Vi kan godt
https://www.youtube.com/watch?v=A0PPefMG4OQ&list=PLyWhOuswlv6BDo6yNrNal8yTTo9bVp8Xj&index=8

Hvorfor sidder de så tæt.?
Hvorfor har de ikke mundbind på.?
Hvorfor klemmer hun ikke med en finger under næsen for at holde nyset tilbage.?
Hvorfor flygter hun ikke væk fra andre, når hun skal nyse.?
Hvorfor flygter de andre ikke og tager et mundbind på.?
Hvorfor åbner de ikke straks et vindue og bruger håndsprit.?
De har hele 6 sekunder til at reagere, men de når intet.. Sundhedsstyrelsen har spildt tid og penge på et ubrugeligt manuskript, som gør mere skade end gavn.

Er hun syg, så vil jeg mene, at de andre også bør isoleres og deltage i smitteopsporing uanset, om de havde mundbind på eller ej, eller om de kun har siddet sådan sammen i et minut.

Når myndighederne bliver for trætte, vattede og firkantede, så må borgerne tænke selv.


Kontakter til andre skal minimeres i antal og tid, og man skal kunne redegøre for alle, som man sandsynligt kan have delt smitte med. Afstanden skal altid maksimeres. Host, nys, råb, sang og hektisk åndedræt udgør særlige risikomomenter, som skal tages alvorligt.­
20-01-2021 21:49
Peder Kruse
★★☆☆☆
(220)
Jo længere vi bringer smittetrykket ned nu, hvor vi tilsyneladende har fat i tigerens hale, jo mindre og jo senere bliver vi nødt til at lukke ned op gennem foråret mod forhåbentlig udbredt vaccination og sol og varme.

Hvis vi slipper halen nu, kan vi se på decembertallene, hvordan en eksponentiel funktion udfolder sig og så lige huske at skifte eksponenten ud med B.1.1.7
21-01-2021 18:02
Jakob
★★★★★
(9316)
­@Peder Kruse

Ja netop, men du skal se, det vil nogle politikere ikke gå med til, fordi det måske kan støde nogen i dyreværnsforeningen, hvis tigeren ikke hurtigt får sin frihed igen.­
21-01-2021 18:07
Jakob
★★★★★
(9316)
­
Her endnu et eksempel på, at Regeringen svigtes af de andre partier i kampen for at stoppe både smitte og hullet i statskassen, hvor pengene fosser ud:

21. jan. 2020
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/regeringen-faar-nej-til-mulighed-kraeve-mundbind-paa-gader-og-straeder
Regeringen får nej til mulighed for at kræve mundbind på gader og stræder
Regeringen har fået nej til et forslag, der ville gøre krav om mundbind i det offentlige rum til et redskab i værktøjskassen mod corona.
Det siger justitsminister Nick Hækkerup.
- Det ville Folketingets partier ikke være med til. Så nytter det ikke noget, at vi står som regering og siger, at nu er der nogle ekstra skridt, vi skal tage for folkesundheden, hvis Folketingets partier siger, at det ikke er vores gebet, fortæller Nick Hækkerup.
Forslaget kom på bordet under et møde med Folketingets partier her til eftermiddag. Regeringen ville ikke indføre kravet her og nu, men have muligheden for at kunne gøre det, hvis det blev nødvendigt.
Ifølge Nick Hækkerup vil en mulighed for krav om mundbind være en god idé.
- Der er stadig steder, hvor man færdes, og hvor man kan se, at folk står tæt, og hvor det ville være godt med mundbind. Men her sagde Folketingets partier, at den bekymring deler vi ikke. Det må vi tage til efterretning, siger Nick Hækkerup.
Regeringen efterspurgte også muligheden for at kunne tvangsisolere og tvangsteste folk, der har deltaget i større forsamlinger, hvor der har været smitte. Det sagde Folketingets partier også nej til.


Sikke nogle berøringsangste vatnisser, et flertal af danskerne har valgt.


21. jan. 2020
https://www.dr.dk/nyheder/politik/mette-frederiksen-holder-flyttedag-paa-ministerholdet
Statsminister Mette Frederiksen rykker rundt i sin regering. Det betyder, at tre ministre får nye arbejdsopgaver.
Kaare Dybvad bliver ny indenrigs- og boligminister. Det er et nyoprettet ministerium. Tidligere var Dybvad boligminister.
Astrid Krag bliver ny social- og ældreminister. Tidligere var hun social- og indenrigsminister.
Og endelig bliver Magnus Heunicke ny sundhedsminister. Tidligere var han sundheds- og ældreminister.Når hun nu er så godt igang, så bør hun nok også oprette et nyt og særdeles magtfuldt ministerium med en tilhørende selvstændig styrelse, som udelukkende skal tage sig af sygdomsforebyggelse og smittebekæmpelse.
­
21-01-2021 18:29
Jakob
★★★★★
(9316)
­På dette link kan man se en uddybende forklaring på B117's usikre kontakttal og smittefarlighed:

21. jan. 2020
https://www.dr.dk/nyheder/indland/smitter-den-britiske-variant-mindre-end-vi-troede-ssi-laege-forklarer-nye
I et scenarie med et overordnet kontakttal på 0,8 – og hvis SSI's beregninger om smitsomheden på cirka 40 procent mere for den britiske variant holder – vil det være muligt at holde virus i skak indtil april.
- Men det er med de nuværende restriktioner. Så vi skal finde ud af nu, hvad der sker med smittetallet, når vi løfter restriktionerne. Èt er smittetal, men det afgørende er, hvad det har af betydning for belastningen af sundhedsvæsenet.


Jeg hæfter mig dog mere ved det alt for lave ambitionsniveau for smittebekæmpelsen, som må være politisk funderet.

Det ser ud til, at det stadig/igen er sygehusenes kapacitet, der er afgørende for, hvor meget smitten skal bekæmpes.

Jeg mener, at det er en dybt uansvarlig politik, som vi allerede har set resultatet af i København og i andre lande, hvor farligere mutanter er opstået.
Og derforuden har det i mine øjne intet at gøre med en velfærdsstat.

Jeg har sikkert også optimistisk misforstået forstærkningen af smitteopsporingen. Den handler næppe om at gøre arbejdet mere grundigt, men blot om at kunne svare på opkald, når smitten senere får lov til at løbe løbsk igen...Prøv at overveje, hvis vi kørte samfundet på samme måde på alle andre områder.

Vi ophører med at interessere os for rent drikkevand og andre miljøproblemer, indtil sygehusene bliver overbelastede af forgiftede patienter.

Vi stopper forebyggelse af kriminalitet, indtil fængslerne er fyldt op.

Automekanikerne skal kun skifte olie på din bil, hvis han i forvejen et booket helt op med biler, som skal hovedrepareres.

Vi opstiller først flere vindmøller, når landet er blevet oversvømmet.

Osv....Med den politik må vi forudse, at vi på trods af et enormt pengeforbrug og ulidelige restriktioner samtidigt må leve med et højt smittetal indtil foråret, eller indtil vaccinerne (hvis de ellers er effektive til den tid) er blevet rullet ud.


Med den politik, så mener jeg faktisk, at hele Folketinget er dumpet med et brag igen, og vi befinder os i en så absurd grotesk situation, at det bedste, mange coronalæger og sygeplejersker pt kan gøre for den danske folkesundhed, er at strejke eller sige op. Det vil sænke sygehusenes kapacitet og derved motivere politikerne og myndighederne til seriøst at lære danskerne, hvordan man stopper smittespredningen.
Lad dette være en kraftig advarsel til de matematikere, som tegner optimistiske prognoser for fremtiden, at man ikke kan medregne folkets udholdenhed og moral som givne konstanter.!
­­
22-01-2021 16:00
Jakob
★★★★★
(9316)
­
22. jan. 2020
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/52-minkavlere-vil-starte-produktion-op-igen
52 minkavlere vil starte produktion op igen
Minkavlen var dømt til at dø i Danmark. Men nu planlægger foreløbig 52 minkavlere at starte deres produktion af mink op igen, når det nuværende forbud udløber den 31. december 2021 i år.
Gruppen, der kalder sig Dansk Mink, vil hente dyr hjem fra udlandet for at starte produktionen op igen.
- Der er gode dyr rundt omkring i verden, som er købt i Danmark. Netop fordi danske avlere har præsteret at lave så fantastisk et produkt, at vi er verdensomspændende i avlsdyr, siger Louise Simonsen, talsperson for Dansk Mink.
Hovedparten af de 52 avlere har minkfarme i Nord- og Vestjylland.


Af skade bliver man klog, så jeg siger helt bestemt nej og håber, at politikerne snart udmelder det samme budskab.

Jeg kan allerede se for mig, at avlerne begynder at bruge penge på at forberede en genstart af minkproduktionen, og så får vi ballade og krav om erstatninger forfra igen, når loven forlænges.
Minkavl er ikke økologisk bæredygtig, og omend lukningen af erhvervet var uønsket voldsom på grund af dødelig smittespredning, så er vi nu omsider sluppet af med den, og det vil være særdeles tåbeligt at lade den genopstå.

Der tales meget om, at landbruget skal omlægges til mere klima- og miljøvenlig drift. En nedlæggelse af minkerhvervet er et godt skridt i den retning, og så kan man passede nedsætte en arbejdsgruppe, som skal finde de bedste forslag til, hvad de så i stedet kan producere. Lykkes det ikke at finde noget, så må vi nok bare leve med, at nogle bygninger ikke længere kan tjene et rentabelt erhvervsmæssigt formål. Det har vi prøvet mange gange tidligere, når landbrug er blevet fusioneret. Jeg er f.eks. selv til overmål ejer af sådanne bygninger, så jeg ved bestemt, at det ikke er et nyt fænomen. Jeg har også gået på Specialarbejderskole med en landmand, som efter mange års kamp og psykisk tortur til sidst måtte give op og lade sin bedrift bortfusionere uden nogensomhelst form for offentlig erstatning.
I det lys vil jeg til enhver tid hævde, at minkavlerne har været meget heldige med den behandling, som de har fået, og nu må det være slut.

­­
22-01-2021 16:17
Jørgen Petersen
★★★★★
(4852)
Minkavlerne har igennem tiden sikret mange arbejdspladser her i landet og indhentet store eksportindtægter. Det fortjener de har ros og anerkendelse for.
Side 12 af 32<<<1011121314>>>

Deltag aktivt i debatten Coronavirus, frihandel, flyrejser og fornuftig klimapolitik.:

Husk mig

Lignende indhold
DebatterSvarSeneste indlæg
IPCC-chef: "Klimapolitik Omfordeling af Velstand, Ikke Milieupolitik". Thunberg Gore/Soros Rob024-01-2020 20:25
FNs Fordrejede Klimapolitik og Teknokratiets CO2-Økonomi205-12-2019 01:48
Er klimapolitik religion..?4505-12-2019 01:40
Hvad er jeres holdning til Co2 neutrale flyrejser?025-03-2019 09:52
(Aktuel) fransk klimapolitik305-12-2018 10:56
Artikler
Flytrafik
Føler du, at befolkningen bakker op om en vidtgående klimapolitik?
EUs klimapolitik - en succeshistorie? (Mernilds Klumme, januar 2009)
Klimapolitik (Bionyt: 500 svar om klima)
NyhederDato
Slut med billige flyrejser i fremtiden10-09-2009 09:52
Hedegaard samler tænketank om huller i klimapolitik17-11-2008 05:33
LO får sin første klimapolitik19-08-2008 07:54
▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik