Husk mig
▼ Indhold

Coronavirus, frihandel, flyrejser og fornuftig klimapolitik.Side 17 af 32<<<1516171819>>>
16-02-2021 18:57
Jakob
★★★★★
(9328)
­


Det er ikke restriktioner, der bremser behandling af andre sygdomme. Det er høje smittetal og for mange covid-19 tilfælde på hospitalerne.


­
16-02-2021 19:13
Jakob
★★★★★
(9328)
­
16. feb. 2021
https://nyheder.tv2.dk/udland/2021-02-16-coronaskeptikere-demonstrerede-to-gange-og-smittede-op-mod-21000-siger-forskere
Tyske forskere har undersøgt, hvor meget to store demonstrationer i henholdsvis Leipzig og Berlin i november bidragede til smittespredningen i Tyskland i de sidste to måneder af 2020.
Svaret var ifølge forskerne fra Humboldt-universitetet i Berlin, samt fra Leibniz Centre for European Economic Research (ZEW) i Mannheim klart.
Begge demonstrationer var såkaldte supersprederbegivenheder, der kan have ført til flere end 20.000 smittetilfælde.
--
Demonstranterne blev kørt i busser fra store dele af Tyskland, og forskerne fra Berlin og Mannheim har nu undersøgt, hvordan smitten har spredt sig i de byer, hvor busserne samlede folk op og satte dem af igen efter demonstrationerne.
Og det viste sig, at incidenstallet - altså de seneste syv dages smittede per 100.000 indbyggere - steg meget mere end gennemsnittet i de byer, hvor busserne havde gjort holdt.
Ifølge forskerne var der i gennemsnit 40 flere smittede per 100.000 indbyggere i de byer, busserne havde været igennem, end i de byer, hvorfra ingen var blevet kørt til demonstrationerne i bus.Der bør måske opbygges et kartotek over de mennesker, som viser grel mangel på samfundssind, og som opfører sig groft uansvarligt ved at forsøge at nedbryde de smitteforebyggende foranstaltninger.

På den måde vil man efterfølgende, når vaccinerne forhåbentligt gør en ende på pandemien, kunne tage stilling til, hvordan man vil forholde sig til dem.

Om man f.eks. ønsker at handle eller samarbejde med virksomheder, som kan forbindes med disse patogene mennesker osv..12. feb. 2021
https://nyheder.tv2.dk/samfund/2021-02-12-ishoejs-borgmester-anede-intet-om-nedlukningen-af-skolerne-det-er-jo-ikke
Ishøjs borgmester anede intet om nedlukningen af skolerne: - Det er jo ikke børnene, der har smitten
Hvorfor slår man ned på dem? De var så glade for at komme i skole. Det fatter jeg simpelthen ikke, siger Ole Bjørstorp til TV 2.
Fredag meldte sundhedsminister Magnus Heunicke (S) ud, at alle skoler i vestegnskommunen Ishøj var tvunget til at lukke ned igen på grund af stigende smitte i kommunen.
Og det er en beslutning, som Ishøjs borgmester er yderst utilfreds med.
- Det er en vanvittig beslutning, siger Ole Bjørstorp, der tidligere fredag forlod Socialdemokratiet og stiftede sit eget parti, Ishøjlisten, på grund af interne magtkampe i partiet forud for det kommende kommunalvalg.


Godt for S, at de er sluppet af med sådan en idiot.

6. jan. 2021
https://nyheder.tv2.dk/samfund/2021-01-06-mange-alvorligt-syge-boern-i-sverige-efter-coronasmitte-fire-tilfaelde-i-danmark
I Sverige er et usædvanligt stort antal børn lige nu indlagt med alvorlig sygdom efter at have været smittet med coronavirus.


15. feb. 2021
https://nyheder.tv2.dk/samfund/2021-02-15-taarnhoej-smitte-i-ishoej-vi-har-et-center-hvor-det-vrimler-med-folk-uden-masker
Tårnhøj smitte i Ishøj: - Vi har et center, hvor det vrimler med folk uden masker
Ishøj Kommune får kritik for sin coronahåndtering. Byens center bliver tilskrevet en særlig rolle i, at kommunen har landets højeste smittetal.
- Mere politi. Det er det eneste, der virker på Ishøj, siger Camille Christensen, der netop har låst sin cykel foran Bilka ved Ishøj Bycenter.


16. feb. 2021
https://nyheder.tv2.dk/samfund/2021-02-16-laege-luk-koebenhavn-helt-ned
Læge: Luk København helt ned
---
Forslaget er kommet til verden efter finsk forbillede. Her slog man nemlig en jernring rundt om hovedstaden Helsinki i april 2020 med hjælp fra militær og politi, så al trafik til og fra hovedstaden ophørte i en periode.
Eneste undtagelser var personer med acceptable formål som eksempelvis samvær med deres børn.
Joachim Hoffmann-Petersen mener, at man bør gøre det samme i Danmark. Han fortæller, at det lykkedes Finland at få nedkæmpet smitten med metoden.De kan passende begynde med Ishøj kommune.16. feb. 2021
https://www.dr.dk/nyheder
Forskere: Befolkningen er træt af corona, og tilliden er knækket
Tillidskurven er knækket, og danskernes adfærd i forhold til at mindske coronsamitten påvirkes nu negativt.
Det er en af konklusionerne bag en rapport fra Hope-projektet, der undersøger vores adfærd under coronakrisen.
- Det er en svær situation. Restriktionerne gør rigtig, rigtig ondt, og vi kan se, at folk er bekymrede for deres egen trivsel. Samtidig har vi nogle lave smittetal i forhold til december og januar.
- Det betyder, at vi oplever det som en mindre trussel. Samtidig står vi i den situation, at vi er under en hård nedlukning, og vi får at vide, at der ikke er så meget genåbning i udsigt, og det skaber et misforhold, forklarer professor Michael Bang Pedersen bag rapporten.


16. feb. 2021
https://www.dr.dk/nyheder/politik/vi-begynder-tvivle-paa-regeringens-corona-strategi-partier-efterlyser-plan-ikke
Tilliden til de politiske beslutninger bag restriktionerne har lidt et knæk, viser nye konklusioner fra Hope-projektet.16. feb. 2021
https://nyheder.tv2.dk/politik/2021-02-16-nu-daler-opbakningen-til-coronarestriktionerne-og-smaa-lunser-er-ikke-laengere
Danskerne slækker på afstanden og er begyndt at se flere mennesker. Det skyldes blandt andet, at tilliden til myndighedernes strategi daler.
De dalende smittetal har sat sig i danskerne, hvis tillid til håndteringen af covid-19 nu har lidt et knæk.
Det viser den seneste rapport fra HOPE, der undersøger danskernes adfærd og holdninger under coronapandemien.
---
Befolkningens trusselsfølelse har nået det laveste niveau siden starten af december.
Befolkningens opfattelse af sundhedsrådene udvikler sig i negativ retning - særligt i forhold til den overordnede tillid til strategien bag og begrundelserne for rådene.
Danskernes opmærksomhed på afstand er faldende, og antallet af smitterelevante kontakter er stigende.
---
Hos oppositionen er der forståelse for danskernes frustration og den negative udvikling:
- Det er klart, at man lidt opgiver håbet og begynder at tage situationen i egen hånd. Det skal man selvfølgelig ikke, men jeg forstår frustrationen. Vi har stadig meget hårde restriktioner, samtidig med at vi har meget lav smitte, så jeg kan godt forstå det, siger sundhedsordfører Martin Geertsen (V).Der er åbenbart altid en højreorienteret politiker, som kan forstå de få, som ødelægger det for de mange, og som medvirker til massedrab.

Derimod har de meget vanskeligt ved at forstå, at så længe et kontakttal er større end 1 , så er pandemien ikke under kontrol.

OBS:


Truslen er på trods af restriktionerne stærkt stigende.!

16. feb. 2021
https://www.dr.dk/nyheder/indland/kontakttallet-er-nu-paa-09-det-er-et-godt-sted-vaere
Kontakttallet for den samlede epidemi er faldet til 0,9: Den britiske variant stiger
Kontakttallet er nu på 0,9: 'Det er et godt sted at være'
Myndighederne er begyndt at oplyse to forskellige kontakttal: Et for den samlede epidemi og et alene for den mere smitsomme britiske variant B117.
0,9 er for den samlede coronasmitte baseret på den seneste uges tal, mens kontakttallet for B117 nu er beregnet til 1,25 - i sidste uge var det 0,99.
- Udviklingen for B117 går fortsat som forventet, og varianten er i vækst i Danmark som i andre lande. På landsplan er B117 fundet i 45 procent af de analyserede tilfælde i uge 6, skriver Magnus Heunicke på Twitter.


Og ingen ved, hvordan forårsvejret bliver. Vi kan selvsagt ikke sammenligne med sidste forår, når vi nu har at gøre med en mutant, som er op til 70% mere smittefarlig.!!

Men der er heldigvis også nogle få gode nyheder:15. feb. 2021
https://www.dr.dk/nyheder
EU vil undersøge mutationer og gøre klar til eventuelle nye vacciner
EU gør i denne uge klar til at lancere et nyt tiltag, der systematisk skal undersøge de forskellige mutationer af coronavirusset, så man kan være bedre rustet til eventuelle nye generationer af vacciner, som kan vise sig nødvendige, hvis mutationer kræver det.
Det fortæller Europa-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen ifølge Reuters i et interview med det franske medie Les Echos.
- Vi bør nu - parallelt med arbejdet med de nuværende vacciner - hjælpe industrien med at udvikle produktionskapaciteter for en ny generation af vacciner, siger hun ifølge Reuters.11. feb. 2021
https://nyheder.tv2.dk/udland/2021-02-11-dobbelt-mundbind-er-langt-mere-effektivt-viser-ny-forskning
Dobbelt mundbind er langt mere effektivt, viser ny forskning
---
Forskere fra US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) peger på, at brug af dobbelt mundbind kan blokere op mod 92,5 procent af potentielt smittebærende partikler.
Et tætsiddende medicinsk mundbind, som de blå vi kender alt for godt, forhindrer til sammenligning 63 procent af partiklerne i at sprede sig.
- Disse data bekræfter CDC's tidligere retningslinjer: At alle personer, som er to år eller ældre, bør bære mundbind på offentlige steder, og når man er sammen med personer, der ikke er en del af ens husstand, siger CDC's direktør, Rochelle Walensky, ifølge15. feb. 2021
https://www.dr.dk/nyheder
Hjemmetest afprøves på 500 tilfældigt udvalgte borgere
Forskere fra Aarhus Universitetshospital er ved at afprøve en hjemmetest, som i løbet af fem minutter kan give dig svar på, om du er smittet med coronavirus.
Testen foregår ved, at man selv fører en podepind to centimeter ind i hvert næsebor og drejer rundt nogle gange. Derefter placeres pinden i en beholder med væske, som hældes op på en plade. hvorefter resultatet kan aflæses.
500 tilfældigt udvalgte blandt dem, der har bestilt tid til en PCR-test hos Testcenter Danmark, skal prøve hjemmetesten.
De får testen med hjem, og så tjekker forskerne, om hjemmetesten når frem til samme svar som PCR-testen.

­
16-02-2021 19:50
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Der bør måske opbygges et kartotek over de mennesker, som viser grel mangel på samfundssind,


Det var en god ide. Mette Frederiksen og Barbara Bertelsen bør stå som de første i dette register for deres landsskadelige virksomhed over for befolkningens sundhed.

Situationen fra September i Sverige https://www.youtube.com/watch?v=0xLjSMuROgk&t=233s

Udviklingen i Dødeligheden i landetOg smitteudbredelsenOg det er med et fuldstændig åbnet samfund frem til midt januar hvor regeringen dog indfører de samme tåbelige og uansvarlige tiltag som i Danmark og det øvrige Europa.

Sverige har i 2020 haft en overdødelighed på 5000 eller i det store og hele det samme som en svær influenza epidemi..
16-02-2021 19:54
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Jakob skrev:
­


Det er ikke restriktioner, der bremser behandling af andre sygdomme. Det er høje smittetal og for mange covid-19 tilfælde på hospitalerne.


­


Der er pt. 500 indlagt på danske Syghuse, men meget normal operation er lukket ned. Portugal som det hårdeste ramte land havde 5500 sidst januar. Et land som Portugal har minimum 25.000 sygehussenge som er taget ud af drift pga. vanviddet..
16-02-2021 19:55
John Niclasen
★★★★★
(6540)
delphi skrev:
Sverige har i 2020 haft en overdødelighed på 5000 eller i det store og hele det samme som en svær influenza epidemi..

Du skal tage højde for størrelsen på årganene, d.v.s. opgøre det f.eks. pr. 1000 indbygger i hver aldersgruppe (50-54 år, 55-59 år, osv).

Når du gør det, får du så stadig en overdødelighed?

Hvis du ikke gør det, så er det forkert at kalde det en "overdødelighed".
RE: Baby-boom16-02-2021 20:01
John Niclasen
★★★★★
(6540)
delphi skrev:
Portugal som det hårdeste ramte land havde 5500 sidst januar. Et land som Portugal har minimum 25.000 sygehussenge som er taget ud af drift pga. vanviddet..

Den Spanske Borgerkrig foregik 1936-1939, d.v.s. næsten til begyndelsen af 2. Verdenskrig. Hvor påvirket var Portugal af disse begivenheder?

Det er velkendt, at der var et baby-boom efter 2. Verdenskrig. Var der et særligt stort baby-boom i Portugal, sådan at de store årgange fra dengang er gamle nu, og derfor naturligt indgår i antallet af dødsfald, som så stiger, ikke p.gr.a. corona eller anden virus, men simpelthen fordi der er flere gamle mennesker i de store årgange?

Du er nødt til at tage højde for sådanne fakta som størrelsen på årgange, for at kunne sige noget meningsfuldt om disse statistikker.
16-02-2021 20:05
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Den her ligger ligesom fastMen denne fra Grønnegårds rapport seEr jo interessant netop fordi der var mange plejehjem i Sverige hvor smitten fik lov at udbrede sig voldsomt med mange døde til følge. Netop et forhold som Professor Sunetra Gupta påpeger. Eller at man skal lade smitten sprede sig i befolkningen for at skabe denne immunitet men beskytte de svage mod smitten.

Over 90 % af de døde er over 70 og der må derfor i forlængelse af dit spørgsmål i denne aldersgruppe være en stor overdødelighed og blandt de yngre grupper en mindre dødelighed eller inden ændring.
Redigeret d. 16-02-2021 20:13
16-02-2021 20:23
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
John Niclasen skrev:
delphi skrev:
Portugal som det hårdeste ramte land havde 5500 sidst januar. Et land som Portugal har minimum 25.000 sygehussenge som er taget ud af drift pga. vanviddet..

Den Spanske Borgerkrig foregik 1936-1939, d.v.s. næsten til begyndelsen af 2. Verdenskrig. Hvor påvirket var Portugal af disse begivenheder?

Det er velkendt, at der var et baby-boom efter 2. Verdenskrig. Var der et særligt stort baby-boom i Portugal, sådan at de store årgange fra dengang er gamle nu, og derfor naturligt indgår i antallet af dødsfald, som så stiger, ikke p.gr.a. corona eller anden virus, men simpelthen fordi der er flere gamle mennesker i de store årgange?

Du er nødt til at tage højde for sådanne fakta som størrelsen på årgange, for at kunne sige noget meningsfuldt om disse statistikker.


Udviklingen i dødelighed for landetHer kan det jo ikke tolkes som andet end at det er Covid der er skyld i de mange døde over ganske få uger.

Men som Kim Fournais påpeger i indlægget i Berlingske se https://www.klimadebat.dk/forum/coronavirus-frihandel-flyrejser-og-fornuftig-klimapolitik--d7-e3780-s480.php#post_81617 så ville mange under alle omstændigheder dø da alle eller næsten alle døde af Covid har sygdomme som de er under behandling for og de ville dø under alle omstændigheder inden for en kort periode.

Og jo heraf! Hvis aldersfordelingen i Portugal siger at der er mange gamle så er det da klart at Covid epidemien vil ramme mange.
16-02-2021 20:28
John Niclasen
★★★★★
(6540)
delphi skrev:
Over 90 % af de døde er over 70 og der må derfor i forlængelse af dit spørgsmål i denne aldersgruppe være en stor overdødelighed og blandt de yngre grupper en mindre dødelighed eller inden ændring.

Nej, sådan kan du ikke konkludere, for du ser ikke på, hvor mange mennesker, der er i de enkelte aldersgrupper, kun antallet som dør.

Hvis du tager 1000 tilfældige mennesker i en aldersgruppe, f.eks. de 70-74 årige, og så ser på, hvor mange af de 1000, der dør et givet år, så kan du konkludere noget om overdødelighed eller ej.

Hvis du oplever, at der dør flere et år i den gruppe end tidligere år, så kan du konkludere, at der er en overdødelighed.

Men det gør du ikke.

Tilføjelse: Beregn hvor mange, der dør for hver 1000 mennesker i hver aldersgruppe et givet år. Og beregn dette for alle år, hvor du har data. Først når du har resultatet af disse beregninger, kan du sige noget om overdødelighed eller ej.
Redigeret d. 16-02-2021 20:38
16-02-2021 21:17
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Jo det er rigtig! Forholdet herFra https://www.dst.dk/da/Statistik/emner/befolkning-og-valg/befolkning-og-befolkningsfremskrivning/folketal

Men i den overordnede betragtning er det så ikke i småtingsafdelingen, de forskydninger det kan give, i forhold til udsagnet at hovedparten af de som dør er over 70??
Redigeret d. 16-02-2021 21:19
16-02-2021 21:48
Jakob
★★★★★
(9328)
­Det er mig ubegribeligt, at nogen kan tro, at hospitalerne får bedre mulighed for at behandle andre sygdomme, hvis smitten løber løbsk.

Det er så dumt, at det trodser enhver beskrivelse.

Men det er måske den samme benægterlogik, som gør sig gældende i forhold til klima. Risikoen for oversvømmelser vil i følge deres logik nok blive betydeligt mindre, hvis man bare kan få havet til at stige noget hurtigere...


14. dec 2020
https://www.dr.dk/nyheder/indland/coronaindlaeggelser-presser-sygehusvaesenet-og-udskyder-operationer-der-er-travlt-og
Vi så det i foråret, og nu ser vi det igen.
Flere coronasmittede ude i samfundet afspejler sig med et højere antal indlæggelser.
Det mærker de ude på hospitalsgangene, og det har medført, at flere og flere hospitaler udskyder planlagte operationer og behandlinger
, der godt kan tåle at blive skubbet.
På Regionshospitalet Horsens forventer man at udskyde op mod 100 planlagte ikke-akutte operationer frem til 3. januar på grund af de mange coronapatienter.
Men det er ikke nødvendigvis sikkert, at det er tilstrækkeligt, fortæller lægefaglig direktør Nils Falk Bjerregaard.
- Vi synes ikke, at vi kan aflyse mere, end vi har gjort nu, men det kan sagtens være, at vi kommer til at se ind i at skulle inddrage fridage og bede folk om at komme på ekstraarbejde hen over jul og nytår.Pt er forholdene på sygehusene mere normale, end de har været længe.
Men de er selvfølgelig nødsaget til fortsat at opretholde er større beredskab til covid-19 sygdom og død, når det er tydeligt, at en del overløbere i samfundet modarbejder smitteforebyggelsen, fordi de føler sig lidt trætte...­
­
16-02-2021 22:04
Jakob
★★★★★
(9328)
­Her et interessant link, hvor man kan læse nogle ekspertsvar til borgerne:

17. feb. 2021
https://www.dr.dk/engagement/taet-paa/stil-spoergsmaal-om-kontakttallet-kan-vi-holde-det-nede-naar-den-britiske-variant-for-alvor-faar-fat


Og så fik jeg i øvrigt aldrig et svar på dette:

https://www.klimadebat.dk/forum/coronavirus-frihandel-flyrejser-og-fornuftig-klimapolitik--d7-e3780-s600.php#post_82108

­
@John Niclasen

John Niclasen skrev:
Jørgen Petersen skrev:
Med andre ord så er Corona ikke det problem, som man gør den til.

Det ser ud til, du har ret, men for at få det fulde billede, må man også se på aldersfordelingen af dem, som er døde


Hvorfor er det vigtigt.?
Mener du, at det er mindre strafbart at myrde en gammel end en ung.?

­
­­­
16-02-2021 22:26
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Det er mig ubegribeligt, at nogen kan tro, at hospitalerne får bedre mulighed for at behandle andre sygdomme, hvis smitten løber løbsk.


Det har man jo fuldstændig styr på hvor mange der skal på hospital som følge af Corona. De under 70 er næsten ikke modtagelig for sygdommen og vil i ringe grad ende på hospital.

Her de Svenske aldersfordelte dødsfald som følge af Corona seDet er den ældre aldersgruppe der belaster syghusene. Og så må man derfor sørge for at de ikke bliver smittet og dermed syge, og så de dermed ikke belaster sygehusene!

Et stort antal dødsfald og smittede i Sverige var netop fra plejehjem som blev angrebet og mange døde.

Professor Sunetra Gupta:Det er absolut nødvendig at få smitten så hurtig ud i befolkningen som muligt og på en måde så de raske og unge smittes og danner immunitet, og sygdommen uddør.

De syge og ældre må så beskyttes som jo ikke er en uoverstigelig opgave.

Styrtdykket i dødsfald for det Svenske samfund som har været totalt åben siger jo alt om at netop den strategi virkerOg hvis man havde haft styr på Smittespredning på plejehjem så havde alt set anderledes ud vedr. dødsantallet i Sverige.
Redigeret d. 16-02-2021 22:43
RE: Overdødelighed?16-02-2021 23:19
John Niclasen
★★★★★
(6540)
delphi skrev:
Men i den overordnede betragtning er det så ikke i småtingsafdelingen, de forskydninger det kan give, i forhold til udsagnet at hovedparten af de som dør er over 70??

Det er et gæt!
Du er nødt til at beregne det, eller finde en, som har beregnet det, for at kunne vide det.

Din animation viser jo tydeligt, at nogle store årgange netop nærmer sig de 80 år i 2020! Disse mennesker blev født lidt efter 2. Verdenskrig, hvor der var baby-boom i mange (rigtig mange?) lande.

Jeg har foretaget beregningen for nogle år for de 80-89 årige for Sverige. Resultaterne er:

År og Dødsfald pr. 1000 i aldersgruppen, 80-89 år, Sverige
2015 78,1
2016 75,5
2017 76,0
2018 75,1
2019 69,2
2020 76,4

(Der tages forbehold for regnefejl. Hvis du får andre værdier, så sig til, og jeg vil gennemgå mine beregning igen og liste værdier.)

Der døde altså flere i Sverige pr. 1000 i aldersgruppen, 80-89 år, i 2015, end i 2020.
Er der så overdødelighed i 2020 (i den aldersgruppe)?
Hvordan ser det ud m.h.t. andre aldersgrupper?
Man er nødt til at vide det her, hvis man vil sige noget meningsfyldt om overdødelighed.
(Og bemærk, at direktøren for SSI ikke tog hensyn til aldersgrupper, da han udtalte sig i TV Avisen 1-Feb-2021.)

Kilder:
Döda i Sverige (vælg "Preliminär statistik över döda (Excel)")
Folkmängden den 1 november efter region, ålder och kön. År 2002 - 2020

Det er nemmere at få fat i data og beregne det for 5-års aldersgrupper i Danmark. Benyt Statistikbanken, som jeg har henvist til tidligere.
Redigeret d. 16-02-2021 23:33
17-02-2021 00:53
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Ifølge https://www.scb.se/hitta-statistik/sverige-i-siffror/manniskorna-i-sverige/sveriges-befolkningspyramid/

Så er der 436679 i aldersgruppen 80-89 (2019)

År og Dødsfald pr. 1000 i aldersgruppen, 80-89 år, Sverige
2015 78,1
2016 75,5
2017 76,0
2018 75,1
2019 69,2
2020 76,4


Så hvis antallet af borgere var det samme i 2015 så døde der altså 34.105 personer.

I 2020 døde der så 33.362.

Og i forlængelse af denneSå døde 5215 af Covid. Men samlet døde der altså færre i forhold til 2015. Så man kan med god ret sige at de som døde af Covid var under alle døde af det eller af noget andet.
Redigeret d. 17-02-2021 00:57
17-02-2021 12:10
Jakob
★★★★★
(9328)
­
Jeg håber, at man lagde mærke til, at eksperterne nu mener, at B117 fører til større dødelighed.
Det bør nok ikke forbavse alene af den grund, at den er ca. 50% mere smitsom. Jo mere smitsom den er, jo større doser må man formode at patienterne bliver smittet med, og da væksten af virus i kroppen er eksponentiel i begyndelsen, vil det betyde, at immunforsvaret får kortere tid til at opdage og bekæmpe sygdommen, før angrebet bliver så omfattende, at det fører til død.
Derforuden er B117 muteret igen på en måde, så vaccinerne bliver mindre effektive, og vi har næppe set den sidste monstermutation endnu.
Og vi har et kontakttal på 1,25


Hvis man ikke kan se, at det er en alarmerende cocktail, så må der være noget galt med synet.En meget vigtig dom:


16. feb. 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/principiel-afgoerelse-efterladte-faar-erstatning-91-aarigs-covid-doed-paa-plejehjem
Principiel afgørelse: Efterladte får erstatning for 91-årigs covid-død på plejehjem
I en principiel afgørelse har familien til en kvinde, som blev smittet med og døde af covid-19 på et plejehjem, fået ret til erstatning. Det baner vejen for flere erstatninger i lignende sager.
Det skriver Jyllands-Posten.
https://jyllands-posten.dk/indland/ECE12763208/patienterstatningen-har-anerkendt-det-foerste-erstatningskrav-fra-beboer-som-doede-af-covid19-paa-plejehjem/
En 91-årig kvinde blev i april sidste år testet positiv med covid-19 på et vestjysk plejehjem, hvor der i marts og april var konstateret smitteudbrud både blandt personale og beboere.
Selv om der var indført besøgsforbud for at bremse smitteudbruddet, blev kvinden smittet og døde 12 dage senere af covid-19.
- Det afgørende for at få erstatning er, at man er blevet smittet af personalet i forbindelse med den sundhedsfaglige behandling, man har fået på plejehjemmet, siger Patienterstatningens direktør, Karen-Inger Bast, til Jyllands-Posten.Jeg er meget tilfreds med, at dommen viser, at vi har en pligt til at passe på hinanden ved at undgå at sprede smitte, og det faktisk er ansvarspådragende, når denne pligt forsømmes.

Jeg ved ikke, om jeg er helt enig i den måde, som det gøres på. Det kan nok blive uhyre kompliceret og vanskeligt at optimere lovgivningen. Men det må være et vigtigt arbejde, som alt for længe har været forsømt.

Jeg mener, at sagen giver håb om langt mere sikre forhold på plejehjem i fremtiden.
Det har været velkendt i mange år, at gamle kan dø som fluer, når plejehjem bliver ramt af influenza, hvis f.eks. vaccinen ikke er dækkende.
Men nu har pandemien kastet lys på sagen, og vi har lært, at smitte kan forhindres, og derfor vil det forhåbentlig ikke være ligeså acceptabelt i fremtiden.
Der er også mange andre sygdomme, som kan smitte og føre til reduceret livskvalitet eller død, så der er nok at tage fat på.
Det må også komme til at handle om meget mere end plejehjem med forkølet personale. F.eks. må det løsne grænserne for krav om lægeerklæring og tilladeligt sygefravær i skoler og på arbejdspladser osv. Man kan også tænke sig en skærpet undersøgelsespligt og oplysningspligt og større krav til ansvarlig livsførelse med hensyn til klamydia, kyssesyge, herpes osv.

Angående covid-19, så skal man også være opmærksom på, at det handler om meget mere end de ældre og særligt sårbare grupper. Det må i et eller andet omfang også skulle være ansvarspådragende at gøre børn og unge syge, så de mister helbred og udviklingsmuligheder, som måske vil hæmme dem resten af livet:

16. feb. 2021
https://www.dr.dk/nyheder/udland/flere-end-200-svenske-boern-doejer-med-langtidscovid
16-årige Nikolina har været syg med covid-19. Og efter 11 måneder mærker hun det stadig. Nu længes hun efter igen at blive den person, hun var, inden hun blev syg, fortæller hun.
Hendes beretning er dog langt fra enestående i Sverige.
Tal fra hovedstadsregionen viser ifølge SVT, at 218 børn er blevet diagnosticeret med formodede senfølger af covid-19, i Sverige nu kendt som 'langtidscovid', og henvist til den særlige afdeling for langtidssyge børn på Astrid Lindgrens Hospital i Stockholm.
- Nogle går i skole, andre er sengeliggende, siger Malin Ryd Linder, der er overlæge på afdelingen.
Den gennemsnitlige alder for børnene er mellem 11 og 13 år.Men nu ser det ud til, at balancepunktet i Folketinget er tippet i kraft af støttepartiet SF, så vi må forvente, at der snart bliver mere genåbning:

https://www.dr.dk/nyheder/politik/sf-presser-paa-genaabning-1-marts-alle-boern-skal-tilbage-i-skole-og-mindre-butikker
SF presser på for genåbning 1. marts: Alle børn skal tilbage i skole, og mindre butikker skal åbneDet er nok, hvad alle ønsker, hvis det blot er forsvarligt.
Det ville det være, hvis vi havde udryddet smitten i Danmark eller i det mindste havde et B117 kontakttal, som lå et pænt stykke under 1
Det har vi imidlertid kun på fire små øer, og i min optik ser det derfor igen ud til, at Folketinget er på vej til at sælge skindet fra en anskudt bjørn.
­­
17-02-2021 22:02
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Svenskerne har stadig fornuften i behold. Kun meget svage lockdowns men lovforslag om øget mulighed for at gøre det ved en evt. tredje bølge se https://www.thelocal.se/20210217/lockdown-sweden-gets-ready-to-ramp-up-coronavirus-restrictions

Dvs. at det er hvad der er sket for et samfund med 8 mio. borgere som er fuldstændig åbent og som har et normalt dødstal på 90.000 årligt.Og dødsantallet helt i bund


Redigeret d. 17-02-2021 22:05
18-02-2021 22:31
Jakob
★★★★★
(9328)
­
Venstre vil selvfølgelig gerne slå Enhedslisten i kampen om at komme de små virksomheder i møde:

18. feb 2021
https://www.dr.dk/nyheder
Ellemann: Åbn de små butikker i morgen
I Bogense på Nordfyn er tøjbutiksindehaver Marianne Laursen træt af, at hun ikke kan åbne sin lille tøjbutik, selvom kommunen stort set ingen nye corona-smittetilfælde har. Det fortæller hun i DR-programmet Spørg Borgen.
https://www.dr.dk/drtv/se/spoerg-borgen_-hvor-taet-er-vi-paa-en-genaabning_238115
Den frustration forstår formand for Venstre Jakob Ellemann-Jensen godt. Han mener, at hun burde få lov at åbne sin butik med det samme.
- Ja, det skal hun kunne i morgen. Selvfølgelig under nogle restriktioner. Men det kan vi finde ud af hos bageren, så kan vi også i tøjbutikken, siger han.
Venstre og resten af oppositionen har længe krævet, at regeringen begynder at åbne Danmark op. Indtil videre har svaret fra regeringen lydt, at der først skal regnes på, om det er forsvarligt at åbne.
Men Jakob Ellemann-Jensen er altså klar til at komme i gang, før beregningerne ligger klar.
- Jeg lytter til mennesker i kitler, men vi skal også tage højde for, at vi skal have et samfund, der kører, siger han.
Du kan se hele debatten om genåbning i Spørg Borgen her.
https://www.dr.dk/drtv/se/spoerg-borgen_-hvor-taet-er-vi-paa-en-genaabning_238115
Så længe kontakttallet for B117 er over 1, så skulle han nok hellere foreslå, at bageren også skal lukke.
Hvordan ved han, at folk ikke bliver smittet hos bageren.??

Det kan måske også være en god mulighed at forbyde salg af alt andet end mad og drikke i supermarkeder.

Der handles med menneskeliv som valuta, og dem, vi taber, kan vi ikke få igen.

Men det er selvfølgelig rigtigt, at de rette restriktioner omkring åbning kan gøre en meget stor forskel.


F.eks. et forslag i denne retning:
https://www.klimadebat.dk/forum/coronavirus-frihandel-flyrejser-og-fornuftig-klimapolitik--d7-e3780-s480.php#post_81735
Kombineret med pligt til kameraovervågning, daglig test af ekspedienter, skrappere krav om afstand, god hyppig udluftning og dobbelt mundbind osv.
Der har været over et år til at udforme skalerbare retningslinjer til Arbejdstilsynet. Hvor langt er Venstre mon kommet med at bidrage til det.?


­

­
18-02-2021 23:02
Jakob
★★★★★
(9328)
­Det må nok være i sørgelig erkendelse af, at den danske smitteopsporing stadig er alt for dårlig, at man nu vil indføre massetestning:


17. feb. 2021
https://www.dr.dk/nyheder/indland/minut-minut-foelg-regeringens-pressemoede-om-testindsatsen
De vigtigste punkter fra pressemødet om teststrategien

Der er lagt op til, at rigtig mange borgere skal testes mindst to gange om ugen.
Det gælder også elever i skoler og på ungdomsuddannelser.
Der skal være flere hundrede kvikteststeder i Danmark - i dag er der 55.
Der er ikke fastsat en dato for, hvornår genåbningen går ind i næste fase.
Der er indkøbt ti millioner nye kviktest, der kun skal et par centimeter op i næsen.

--

Hjemmetest er ikke en del af strategien
- Der hvor teststrategien står nu, er hjemmetest ikke en del af den. Men det er jo ikke det samme, som at de ikke kan blive det, siger justitsminister Nick Hækkerup.
Han vil dog ikke afvise, at de kan blive det, hvis fx de nye kviktest, der kun skal to -tre cm op i næsen, viser sig at være egnede til den slags.

--

Der bliver spurgt til, hvor mange der skal testes, hvis alle elever skal tilbage på samme tid.
- Hvis vi sagde at alle folkeskoler og ungdomsuddannelser åbner, så er det tal, jeg har set, at vi skulle op på 160.000 test om dagen, siger justitsminister Nick Hækkerup.
Han tror derfor heller ikke at det kan lade sig gøre som det første, siger han.Men selvom hjemmetests ikke er med endnu, så må det nok alligevel være et godt skridt i den rigtige retning, at man opretter mange flere testcentre, så de bliver let tilgængelige fra alle adresser.
Det burde også gøre det nemmere for smitteopsporingen at fungere.
I hvert fald, hvis folk ikke skal stå i kø.


Det må også være et godt fremskridt, at der nu kan anvendes tests, som det er mindre ubehageligt at få udført. Men hvis de ikke er mere effektive end den tidligere kviktest, så vil ca. 30% af de smittede stadig gå igennem kontrollen uden at blive fundet.

Uden en yderligere effektivisering af smitteopsporingen må vi forudse, at virkningen bliver begrænset, og hvis der genåbnes mere, uden B117 kontakttallet først er bragt pænt ned under 1, så må vi forvente, at det blot fortætter med at blive værre med større og større hast.Angående genåbning af skoler for de mindste, så ringer alarmklokkerne allerede:


18. feb 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/smitten-stiger-i-kolding
Smitten stiger i Kolding
26 er indtil videre testet positiv på Brændkjærskolen i Kolding, skriver TV Syd.
20 elever i de mindste klasser og fem medarbejdere på skolen har fået konstateret coronavirus, oplyser Michael Petterson, børne-, uddannelses- og arbejdsmarkedsdirektør i kommunen, til TV–stationen.
Derudover er der smitte på to andre skoler i byen.
Munkevængets Skole lukkede ned for undervisningen dagen før vinterferien, da smitten spredte sig blandt lærere og elever – flere end 30 har fået en positiv test.
Og blandt de test der allerede er analyseret ved man, at der er tale om den britiske mutation.
Den seneste uge er 177 testet positive og det sender Kolding op på en andenplads over de hårdest ramte kommuner målt på incidens.
Børn under 10 år står for 48 af de positive test.


Borgmesteren i Ishøj, som påstod, at børn ikke bærer smitte, må med disse tal være en færdig mand i dansk politik.
­­
20-02-2021 21:55
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Hold da op!! https://ing.dk/artikel/doedelighed-under-corona-overstiger-influenza-20-millioner-leveaar-gaaet-tabt-244042 det er 1,05 dag verdens befolkningslevetid er mindsket som følge af corona.
21-02-2021 13:11
Jakob
★★★★★
(9328)
­@delphi

For mig lyder det som om du argumenterer for, at det er ligegyldigt, hvordan det går i USA, hvis bare det går godt i Kina og i lande, hvor coronadødsfald ikke bliver registreret.

18. feb. 2021
https://www.dr.dk/nyheder/udland/amerikanernes-forventede-levealder-styrtdykker-stoerste-fald-siden-2-verdenskrig
Amerikanernes forventede levealder styrtdykker: Største fald siden 2. verdenskrig
Tallene går særligt den forkerte vej for sorte og latinoer i USA.


Egentlig besynderligt, hvis der ikke er opstået konspirationsteorier om, at manglende restriktioner under den forrige præsident havde til formål at aflive de svage og især andre racer end den hvide.
­
21-02-2021 13:31
Jakob
★★★★★
(9328)
­Vi bør som danskerne være lykkelige for de smitteforebyggende tiltag, som pandemien lærer os.


21. feb. 2021
https://www.dr.dk/nyheder/viden/kroppen/farvel-til-diarre-og-lungesyge-boern-coronarestriktioner-har-naesten-udryddet
Farvel til diarré og lungesyge børn: Coronarestriktioner har næsten 'udryddet' flere sygdomme
Håndsprit, afstand og rejseforbud har givet kæmpe fald i blandt andet salmonella og luftvejsinfektioner hos børn.
--
Hvert år bliver omkring hvert femte dansker smittet, og et sted mellem 1.000 og 2.000 personer dør af komplikationer på grund af influenza.
https://www.sst.dk/da/viden/smitsomme-sygdomme/smitsomme-sygdomme-a-aa/influenza
Siden coronavirus lagde Danmark øde i marts 2020, har influenzaen dog været tæt på ikke eksisterende.
Det fortæller afdelingslæge Lasse S. Vestergaard fra Statens Serum Institut, SSI.
--
Når vi spritter hænder og holder afstand til hinanden, bliver livet også surt for mange af de vira og bakterier, som giver forskellige luftvejsinfektioner.
Det gælder for eksempel alvorlige sygdomme som lungebetændelse og meningitis, fortæller Lasse Vestergaard.
- Overordnet set har en stribe af de luftvejsinfektioner, vi typisk ser i Danmark, været meget mindre til stede. Ser man på lungebetændelse og meningitis, er antallet af smittede i 2020 nede på omkring en tredjedel af, hvad det plejer.
Et andet luftvejsvirus, som er blevet holdt nede under corona, er det såkaldte RS-virus, som primært rammer små børn.
RS-virus giver hoste og slim i lungerne, som især børn under ni måneder har svært ved at hoste op. Det kan give problemer med at trække vejret og føre til akut bronkitis eller lungebetændelse.
Normalt bliver omkring 2.000 børn hvert år indlagt med RS-virus i Danmark, men tal fra SSI viser, at antallet af smittede i 2020 faldt med næsten 90 procent, fortæller Lasse S. Vestergaard.
--
Normalt bliver omkring 1.200 danskere syge med salmonellainfektioner hvert år, men siden flytrafikken blev sat på pause i marts, er kun nogle hundrede blevet smittet.Og en grundigere evaluering vil garanteret vise, at der er meget mere godt at lære.

Når regnskabet bliver gjort op og fårene bliver sorteret fra bukkene, så tegner der til at bliver en meget lang kø til skammekrogen for dem, der har påstået, at danskerne bliver mere syge af restriktionerne.


Vi bør lære af alle de gode ting og glæde os.

Hvis vi forstår det, så kan det blive det største fremskridt for folkesundheden nogensinde.!


­
21-02-2021 13:46
Jakob
★★★★★
(9328)
­
Men der kan desværre stadig findes dybt foruroligende tegn på, at det kære Folketing endnu ikke har forstået, hvad der skal til for faktisk at bekæmpe en pandemi frem for at trække den i langdrag med alle de uheldige konsekvenser, som det fører med sig.


20. feb. 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/flertal-vil-aendre-epidemilov-borgere-skal-ikke-straffes-ikke-give-oplysninger-om
Flertal vil ændre epidemilov: Borgere skal ikke straffes for ikke at give oplysninger om nære kontakter
Staten skal ikke kunne straffe borgere, der ikke vil afgive følsomme oplysninger til den.
Det mener et flertal i Folketinget, skriver Politiken.
https://politiken.dk/indland/politik/art8108268/Ny-epidemilov-g%C3%B8r-det-strafbart-ikke-at-afgive-intime-oplysninger-til-staten-nu-vil-flertal-%C3%A6ndre-loven
I regeringens forslag til en ny epidemilov vil det blandt andet blive strafbart for borgere og virksomheder ikke at afgive oplysninger til staten om nære kontakter ved smitte.
Det vil De Radikale, Venstre, Enhedslisten, Dansk Folkeparti, Konservative, SF og Liberal Alliance ændre.
Partierne har derfor stillet et ændringsforslag til epidemiloven, der efter planen skal til afstemning 23. februar.

­
21-02-2021 13:51
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
@delphi

For mig lyder det som om du argumenterer for, at det er ligegyldigt, hvordan det går i USA, hvis bare det går godt i Kina og i lande, hvor coronadødsfald ikke bliver registreret.


Det årlige dødstal er 60 mio. worldwide og sidste år døde 2 mio. af corona. Og 1 % af de som smittes dør. Det er lidt svært at se noget problem navnlig når 99 % af de som er under 60 år ikke, eller kun i meget ringe grad oplever nogen gener og højest en feberdag hvis de smittes. Det er fuldstændig uansvarlig at lukke samfund ned på den baggrund med alle de følgevirkninger det har. Det er så uendelig lille et problem som en befolkning uden problem kan håndtere.
Redigeret d. 21-02-2021 13:55
21-02-2021 21:34
Jakob
★★★★★
(9328)
­


Jeg kan slet ikke forestille mig et problem, som ikke nemt kan håndteres, hvis tab af liv og helbred regnes for betydningsløst.
Jeg kan faktisk ikke engang forestille mig et problem...
­
21-02-2021 21:39
Jakob
★★★★★
(9328)
­20. feb. 2021
https://www.dr.dk/nyheder/indland/faerre-bliver-indlagt-paa-sygehuset-med-corona-vi-er-naesten-helt-tilbage-paa-normal
Færre bliver indlagt på sygehuset med corona: 'Vi er næsten helt tilbage på normal drift på mandag'
--
- Med den store pensel kan man sige, at vi nærmer os normalt drift igen, når der er ikke er flere indlagte.
Helt konkret betyder det, at der nu igen er tid til at tage sig af patienter med kroniske lidelser som diabetes og lungesygdommen KOL.
- Vi har ikke brug for at udskyde eller aflyse behandlinger i øjeblikket. Det er heldigvis i fuld drift. Men det var det ikke i januar. Der måtte man skubbe de besøg til kontrol i ambulatorierne, som kunne vente, med en måned eller to. Eller vente med planlagte operationer, som skal hjælpe på gener og smerter.Det ser godt ud lige nu, og det er en stor fordel for patienter med andre behandlingskrævende sygdomme.

Men vi er med stigende fart på vej fra asken og i ilden.

Politikerne diskuterer genåbning og demokratiske luksusrettigheder på et tidspunkt, hvor de udelukkende burde have fokus på, hvad mere de kan gøre for at stoppe den mest smitsomme mutant.
På trods af den nuværende nedlukning: B117 buldrer stadigt hurtigere frem, end den oprindelige coronavirus gjorde det før jul.


­
Tilknyttet billede:

22-02-2021 20:50
Jakob
★★★★★
(9328)
­Isle of Man


https://www.dr.dk/nyheder/udland/indbyggerne-paa-isle-man-lever-uden-coronavirus-og-restriktioner-det-er-synd-alle-jer
Indbyggerne på Isle of Man lever uden coronavirus og restriktioner: 'Det er synd for alle jer andre'
På en lille ø er det med strengt lukkede grænser lykkedes at holde virussen ude, så de lokale kan gå på pub og restaurant uden mundbind og afstand.
--
Men der er ét sted i Europa, hvor de udlever drømmen og har gjort det næsten uafbrudt siden i sommer. Det er på Isle of Man, den selvstyrende ø med 85.000 indbyggere i Det Irske Hav.
Det er nemlig lykkedes at holde coronaen ude med hermetisk lukkede grænser.
--
- Jeg ved godt, at Danmark altid bliver kaldt verdens lykkeligste land, men det tror jeg ikke på mere. Det er Isle of Man!, siger Antony Boyd og griner.
--
Der er normalt masser af trafik til øen fra nabolandene Storbritannien og Irland, men under pandemien er det kun øboerne, der har fået lov til at komme ind.
Samtidig har regeringen lukket hårdt og hurtigt ned og truede med at gøre det igen så sent som i sidste uge.
Et besætningsmedlem på færgen fra Liverpool tog nemlig virussen med tilbage til øen, og så hang en ny lockdown over hovedet på indbyggerne igen.
--
Storbritannien har det største dødstal i Europa og var det land i verden med mest smitte i befolkningen omkring nytår, som indbyggerne på Isle of Man i øvrigt også fejrede som normalt.
Antony Boyd var til nytårsfest med 40 mennesker, hvor der blev spist, sunget og drukket. På et tidspunkt slog det ham, at de nok var den største flok forsamlet til en nytårsfest i Europa.
--
- Vi er på en måde fængslede her. Altså, vi kan godt rejse, men når vi kommer tilbage, skal vi i isolation i mellem 14 og 21 dage
--
- Men vi accepterer det, fordi vi ved, hvad alternativet er, siger Antony Boyd.
Jeg mener, at man med rette kan hævde, at pressen og politikerne har interesseret sig alt for lidt for, hvilke foranstaltninger, der skal træffes, så Danmark kan gå i Ø-drift ligesom Isle of Man.
Selvom der måske langt fra er politisk flertal for det nu, så kan der hurtigt opstå en situation i fremtiden, hvor det bliver bydende nødvendigt, og det bør borgerne, beredskabet, erhvervslivet og det politiske system forberede sig på.
Man kan sikkert også forestille sig enkelte kommuner, som kan gøre det samme, hvis blot alle borgerne i kommunen er advaret og stillet ind på det i god tid i forvejen. Disse kommuner kan så måske blive begunstiget med større tilskud til plejehjem og efterskoler for borgere, som er indforståede med skrappe karantæneregler, og at grænserne kan blive lukket for indrejse.

Trivsel er selvfølgelig vigtig for pendlere og turister, men prisen bliver alt for høj, når det betyder, at skoler skal lukke, og børn ikke kan passes, og alle små forretninger skal lukkes osv.
Og vi kan i den nuværende situation se, at det ikke engang er tilstrækkeligt til at frigøre Danmark for smitte.


Jamen hvad så med alle de flyselskaber, som går fallit.?
De må nok pålægges at etablere en form for bunden opsparing eller at købe en forsikring, så de kan klare sig selv i fremtiden.
Jamen så vil billetpriserne stige i det daglige, så færre turister har råd til at rejse. Ja, og det vil f.eks. også være godt for klimaet.


Jamen hvad så med alle de lastbiler, der kører frem og tilbage med varer over grænsen.?
De må nok ligesom flyselskaberne pålægges at forsikre sig. Derforuden må der skulle oprettes et stort grænse karantæneområde, og lidt afhængig af testmuligheder og inkubationstid m.v. kan der måske skiftes chauffør.
Jamen så bliver det da alt for dyrt at transportere varer med lastbil. Ja måske, og det må så blive til gavn for godstogstrafikken og klimaet.

Osv.. osv... Hvor der er vilje, er der vej.


Det er vigtigt, at det bliver forberedt ordentligt og grundigt, men reelt kan det blive nødvendigt, før vi får set os om.
Hvis f.eks. B117 muterer til noget højpatogent som ebola, eller hvis fugleinfluenza for alvor begynder at brede sig til mennesker, eller hvis svineinfluenza gør det samme osv..
­
24-02-2021 18:10
Jørgen Petersen
★★★★★
(4852)
Nu åbner Danmark. Det går godt nok kun langsomt, men en åbning er på vej.
24-02-2021 22:38
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Jakob skrev:
Jeg kan slet ikke forestille mig et problem, som ikke nemt kan håndteres, hvis tab af liv og helbred regnes for betydningsløst.
Jeg kan faktisk ikke engang forestille mig et problem...
­


NU skal man jo tænke på folkesundheden og antallet af Dødsfald som et givent tiltag afføder. Og der er der man gør og har gjort vedr. Corona fuldstændig uansvarlig.

Nu vil man til at bruge 100 mia. til at teste for Covid. Man har tabt alt jordforbindelse, som går ud over folkesundheden.
27-02-2021 00:33
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
PÅ trods af de forskellige varianter B117, Sydafrikanske mf. så rasler smitteudbredelsen på verdensplan nedHvornår stopper det hysteri, så samfundet kan åbnes fuldt og helt igen??

Det indiske samfundet er fuldt åbent.

Indere tager sig et bad i den hellige flod Ganges under en religiøs festival 11. februar i år.Udviklingen i et land som har været fuldt åbentInderne har gjort præcis som Professor Sunetra Gupta anbefalerNemlig holde samfundet åbnes så smitten kan spredes i befolkning, på en kontrolleret måde..
Redigeret d. 27-02-2021 00:42
27-02-2021 10:13
Jørgen Petersen
★★★★★
(4852)
Problemet er, at Mette Frederiksen har erklæret krig imod Coronaen. Når den på et tidspunkt er bekæmpet, så stor hun tilbage som den store sejrherre. Prisen for denne sejer er for hende ret liggegyldig, for det er ikke hende selv som skal betale denne pris. Det kommer den danske befolkning til.

Situationen minder således meget om da Margaret Thatcher i sin tid erklærede Argentina krig fordi de havde invaderet Falklandsøerne. Hun nedkæmpede som bekendt de argentinske styrker hårdt og konsekvent. Omkostningerne herved var hun liggeglad med. Dem kunne det engelske folk betale. Resultatet blev, at hun stod tilbage som den store sejrherre, og det sikrede hende magten i Storbritannien i de næste 10 år.

At Falklandsøerne kun er nogle værdiløse vindblæste øer, som kun kan bruges til fåreavl, er i det spil liggegyldigt.
27-02-2021 12:19
Jakob
★★★★★
(9328)
­
Jørgen Petersen skrev:
Problemet er, at Mette Frederiksen har erklæret krig imod Coronaen.


Nej, problemet er nærmere, at hun netop ikke har gjort det.

Der er ikke engang blevet erklæret undtagelsestilstand, og resultatet har været fløjlshandsker og lusede kompromisser, som har trukket pinen ud og ikke har formået at udrydde smitten, så Danmark kunne blive befriet.

Om hun ville have gjort det anderledes, hvis der havde været politisk flertal for det, ved jeg ikke. Men med en mindretalsregering og en landsforræderisk opposition, som holder med virus, bliver det selvsagt ikke nemmere.


Men lad os håbe, at det bliver en lektie, så der i det mindste bliver erklæret undtagelsestilstand for klimaet, som FN anbefaler.

­
27-02-2021 12:27
Jørgen Petersen
★★★★★
(4852)
Formelt set er der ikke udsendt en krigserklæring imod Corona. Det siger sig selv. Jeg fortæller bare hvordan politikkerne tænker. Eller sagt på en anden måde: Coronaen har været en guds gave for Mette Frederiksen lige som falklandskrigen var det for Margaret Thatcher.
01-03-2021 11:25
Jakob
★★★★★
(9328)
­

Jakob skrev:
­Isle of Man


https://www.dr.dk/nyheder/udland/indbyggerne-paa-isle-man-lever-uden-coronavirus-og-restriktioner-det-er-synd-alle-jer
Indbyggerne på Isle of Man lever uden coronavirus og restriktioner: 'Det er synd for alle jer andre'
På en lille ø er det med strengt lukkede grænser lykkedes at holde virussen ude, så de lokale kan gå på pub og restaurant uden mundbind og afstand.
--
Men der er ét sted i Europa, hvor de udlever drømmen og har gjort det næsten uafbrudt siden i sommer. Det er på Isle of Man, den selvstyrende ø med 85.000 indbyggere i Det Irske Hav.
Det er nemlig lykkedes at holde coronaen ude med hermetisk lukkede grænser.
--
- Jeg ved godt, at Danmark altid bliver kaldt verdens lykkeligste land, men det tror jeg ikke på mere. Det er Isle of Man!, siger Antony Boyd og griner.
--
Der er normalt masser af trafik til øen fra nabolandene Storbritannien og Irland, men under pandemien er det kun øboerne, der har fået lov til at komme ind.
Samtidig har regeringen lukket hårdt og hurtigt ned og truede med at gøre det igen så sent som i sidste uge.
Et besætningsmedlem på færgen fra Liverpool tog nemlig virussen med tilbage til øen, og så hang en ny lockdown over hovedet på indbyggerne igen.
--
Storbritannien har det største dødstal i Europa og var det land i verden med mest smitte i befolkningen omkring nytår, som indbyggerne på Isle of Man i øvrigt også fejrede som normalt.
Antony Boyd var til nytårsfest med 40 mennesker, hvor der blev spist, sunget og drukket. På et tidspunkt slog det ham, at de nok var den største flok forsamlet til en nytårsfest i Europa.
--
- Vi er på en måde fængslede her. Altså, vi kan godt rejse, men når vi kommer tilbage, skal vi i isolation i mellem 14 og 21 dage
--
- Men vi accepterer det, fordi vi ved, hvad alternativet er, siger Antony Boyd.
Jeg mener, at man med rette kan hævde, at pressen og politikerne har interesseret sig alt for lidt for, hvilke foranstaltninger, der skal træffes, så Danmark kan gå i Ø-drift ligesom Isle of Man.
Selvom der måske langt fra er politisk flertal for det nu, så kan der hurtigt opstå en situation i fremtiden, hvor det bliver bydende nødvendigt, og det bør borgerne, beredskabet, erhvervslivet og det politiske system forberede sig på.
Man kan sikkert også forestille sig enkelte kommuner, som kan gøre det samme, hvis blot alle borgerne i kommunen er advaret og stillet ind på det i god tid i forvejen. Disse kommuner kan så måske blive begunstiget med større tilskud til plejehjem og efterskoler for borgere, som er indforståede med skrappe karantæneregler, og at grænserne kan blive lukket for indrejse.

Trivsel er selvfølgelig vigtig for pendlere og turister, men prisen bliver alt for høj, når det betyder, at skoler skal lukke, og børn ikke kan passes, og alle små forretninger skal lukkes osv.
Og vi kan i den nuværende situation se, at det ikke engang er tilstrækkeligt til at frigøre Danmark for smitte.


Jamen hvad så med alle de flyselskaber, som går fallit.?
De må nok pålægges at etablere en form for bunden opsparing eller at købe en forsikring, så de kan klare sig selv i fremtiden.
Jamen så vil billetpriserne stige i det daglige, så færre turister har råd til at rejse. Ja, og det vil f.eks. også være godt for klimaet.


Jamen hvad så med alle de lastbiler, der kører frem og tilbage med varer over grænsen.?
De må nok ligesom flyselskaberne pålægges at forsikre sig. Derforuden må der skulle oprettes et stort grænse karantæneområde, og lidt afhængig af testmuligheder og inkubationstid m.v. kan der måske skiftes chauffør.
Jamen så bliver det da alt for dyrt at transportere varer med lastbil. Ja måske, og det må så blive til gavn for godstogstrafikken og klimaet.

Osv.. osv... Hvor der er vilje, er der vej.


Det er vigtigt, at det bliver forberedt ordentligt og grundigt, men reelt kan det blive nødvendigt, før vi får set os om.
Hvis f.eks. B117 muterer til noget højpatogent som ebola, eller hvis fugleinfluenza for alvor begynder at brede sig til mennesker, eller hvis svineinfluenza gør det samme osv..
­

Her kan man se en væsentlig begrundelse for, hvorfor det er vanskeligt for Danmark at gøre som Isle of Man:

23. feb. 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/danmark-faar-opsang-fra-eu-kommissionen-jeres-indrejseregler-er-skrappe
Danmark får opsang fra EU-Kommissionen: Jeres indrejseregler er for skrappe
De indrejseregler, som regeringen har indført i forbindelse med coronakrisen, er for skrappe, og de risikerer at spænde ben for den fri bevægelighed.
Det mener Europa-Kommission, som har sendt breve til Danmark og fem andre medlemslande, heriblandt Ungarn og Sverige, der "i øjeblikket anvender strengere foranstaltninger" end det, landene ellers har aftalt.
- Det drejer sig især om forbud mod ind- og udrejse af landet. I brevene har vi understreget, at begrænsningerne for den fri bevægelighed skal være ikke-diskriminerende og forholdsmæssige, siger en talsperson.
Regeringen, der nu har ti dage til at svare på brevet, har blandt andet indført krav om test og isolation for folk, der rejser til Danmark.
https://sum.dk/nyheder/2021/februar/krav-om-test-og-10-dages-isolation-ved-indrejse-i-danmark
- Vi er sikre på, at vi kan finde løsninger, uden at vi skal tage juridiske skridt, som kan trække ud, siger talspersonen.Det må være meget generende for Regeringen, men en gave til de partier, som ønsker Danmark ud af EU.


Jeg må sige, at jeg finder det ganske uacceptabelt, at Danmark har afgivet så meget suverænitet, at vi ikke må beskytte befolkningen imod livsfarlig smitte.
Det må i hvert fald give anledning til, at nogle fundamentale aftaler skal genforhandles med henblik på at løsne tilknytningen.
Meningen med EU må være, at landende skal hjælpe med at trække hinanden op og ikke, at nogle få lande skal kunne trække alle andre lande ned i et smitte- og sygdomshelvede.

­­
01-03-2021 17:36
Jakob
★★★★★
(9328)
­Indeklimaklimapolitik og Coronahttps://samvirke.dk/artikler/hvor-hoej-boer-den-indendoers-luftfugtighed-vaere
Den relative fugtighed bør ligge på 30-60 %. Om vinteren i den lave ende og om sommeren i den høje – dvs. under 60-65 procent om sommeren og under 40-45 procent om vinteren.Når luftfugtigheden inde bør være lavere om vinteren, så må det nok primært være for at undgå fugtige vægge og skimmelsvamp, og det er selvfølgelig vigtigt.

Men har jeg ret, at der ikke er andre væsentlige årsager, så kan vi glæde os, fordi klimapolitikken vil sikre, at boligerne bliver bedre isolerede med effektive dampspær, så man i fremtiden kan tillade en højere luftfugtighed i lokalet om vinteren, uden der opstår skadelig kondens.

Det er selvfølgelig vigtigt for at spare energi og hjælpe klimaet.

Men det er måske også en betydelig landvinding for at minimere smitte og alvorlig sygdom om vinteren:


26. feb. 2021
https://www.dr.dk/nyheder/indland/hvis-et-varmt-foraar-kan-hjaelpe-os-mod-smitten-har-dmi-daarligt-nyt
- Det er sådan, at vi mere og mere forstår, især gennem studiet af influenza, at de her virussygdomme ikke er så glade for varme og fugtighed, siger Steen Ethelberg.
Han fortæller om et forskningsforsøg, hvor man smittede marsvin med influenza. De raske marsvin i buret ved siden af blev smittet mindre, hvis rummet var varmt. De blev også smittet mindre, hvis der var høj luftfugtighed.
- Der er noget med, at de her viruspartikler ikke smitter så meget, når de bliver udsat for vand. Hvis der er meget vanddamp i luften, så fungerer de ikke så godt, siger han og sammenligner med, at partiklerne først skal gennem en "mur" af vanddamp, der skader og hæmmer dem.På det grundlag er det også nærliggende at tænke, at virkningen af mundbind bliver større om vinteren, fordi det hjælper med at holde på fugt og varme i bihuler og luftveje.

Selvom det videnskabelige grundlag indtil videre er begrænset, så er det måske alligevel tilstrækkeligt til, at myndighederne bør revidere den lidt forsimplede anbefaling om at foretage ekstra meget udluftning for at undgå coronasmitte.
Det kan også virke lidt utroværdigt, at det er vigtigt at lufte ekstra meget ud, hvis en rask person bor alene. Logisk set må der i den situation nok være større risiko for at lukke vira ind, end der chance for at lukke vira ud.


Men man kan vel godt gå ud fra, at alle nutidige klasseværelser og hospitalsstuer osv. i Danmark er forsynet med pålidelige fugtighedsmålere.?

I vinterens løb har jeg flere gange i perioder observeret en relativ luftfugtighed, som var mindre end 20%
­­
05-03-2021 21:47
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Statsministeren udtaler: https://www.stm.dk/presse/pressemeddelelser/statsministeren-rejser-til-israel-for-at-droefte-vacciner/

Men hverken Israel, Østrig eller Danmark har udviklet nogen vaccine. Hvordan giver det så mening at ta' helt til Israel for netop at kunne producere flere vacciner sammen med landet.
Redigeret d. 05-03-2021 21:47
05-03-2021 22:11
pifpafpuf
★★★☆☆
(773)
...I Deadline i aftes lød det på Socialdemokraternes sundhedsordfører som om at man i en eller anden grad var villig til at bytte danskernes sundhedsdata for vacciner som Israelerne allerede har gjort.
Så et eller andet med at Pfizer sælger en produktionslicens til Teva, som giver Danmark prioritet til vaccinerne ved at vi deler information om hvordan danskerne responderer på vaccinen til Teva.
Cool business med Kåre Schultz som mellemmand.
05-03-2021 22:22
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
pifpafpuf skrev:
...I Deadline i aftes lød det på Socialdemokraternes sundhedsordfører som om at man i en eller anden grad var villig til at bytte danskernes sundhedsdata for vacciner som Israelerne allerede har gjort.
Så et eller andet med at Pfizer sælger en produktionslicens til Teva, som giver Danmark prioritet til vaccinerne ved at vi deler information om hvordan danskerne responderer på vaccinen til Teva.
Cool business med Kåre Schultz som mellemmand.


Hvad er der for noget fis. OM få mdr. er der vaccine til alle fra de bestående leverandører.
05-03-2021 22:30
pifpafpuf
★★★☆☆
(773)
"OM få mdr. er der vaccine til alle fra de bestående leverandører.""

Der skulle være en stigende bekymring for at de næste mange år vil vira mutere hurtigere grundet den stigende resistens - og at der dermed i lang tid vil være behov for at udvikle nye versioner af vaccinerne - og at der dermed også stadig vil være behov for at være først i køen til v2 v3 osv. for at undgå nye nedlukninger.
Jeg kan ikke engang citere her - men prøver bare selv at forstå og viderebringe argumentationen som jeg hørte den i aftes fra Socialdemokratiet
Redigeret d. 05-03-2021 22:37
05-03-2021 22:49
John Niclasen
★★★★★
(6540)
pifpafpuf skrev:
Der skulle være en stigende bekymring for at de næste mange år vil vira mutere hurtigere grundet den stigende resistens

Kan du forklare mere om det (, hvis du har viden om det)?
Eller måske henvise til velfunderet viden på området?
Side 17 af 32<<<1516171819>>>

Deltag aktivt i debatten Coronavirus, frihandel, flyrejser og fornuftig klimapolitik.:

Husk mig

Lignende indhold
DebatterSvarSeneste indlæg
IPCC-chef: "Klimapolitik Omfordeling af Velstand, Ikke Milieupolitik". Thunberg Gore/Soros Rob024-01-2020 20:25
FNs Fordrejede Klimapolitik og Teknokratiets CO2-Økonomi205-12-2019 01:48
Er klimapolitik religion..?4505-12-2019 01:40
Hvad er jeres holdning til Co2 neutrale flyrejser?025-03-2019 09:52
(Aktuel) fransk klimapolitik305-12-2018 10:56
Artikler
Flytrafik
Føler du, at befolkningen bakker op om en vidtgående klimapolitik?
EUs klimapolitik - en succeshistorie? (Mernilds Klumme, januar 2009)
Klimapolitik (Bionyt: 500 svar om klima)
NyhederDato
Slut med billige flyrejser i fremtiden10-09-2009 09:52
Hedegaard samler tænketank om huller i klimapolitik17-11-2008 05:33
LO får sin første klimapolitik19-08-2008 07:54
▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik