Husk mig
▼ Indhold

Coronavirus, frihandel, flyrejser og fornuftig klimapolitik.Side 19 af 32<<<1718192021>>>
16-04-2021 15:51
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Du kan sige det samme om trafik. Vil du så også ophæve alle trafikregler.?


I analog til Corona så vil jeg da ikke lukke alt trafik ned fordi der dør mennesker i trafikken. Eller lukke alle kulkraftværket fordi mange dør af smog og forurening af værkernes afbrænding af kul. Alternativet til at lukke trafik og kulkraft er nogle mangler som vil forårsage langt flere døde.

Der er ikke nogen Europæiske lande som har haft problemer med sygdommen tværtimod!

Sverige som i det store og hele har været et åbent land har denne relative store daglige smitteudvikling med 7000 daglige smittede seAf dem ender 40 i øjeklikket på hospitalet til intensiv behandlingOg den aktuelle belægning på de Svenske sygehuseEller af 7000 daglig smittede ender 5 promille på intensiv afdelinger. Hvad er problemet hvorfor kan et veludviklet land som Sverige ikke håndtere denne bagatel.
Redigeret d. 16-04-2021 15:53
17-04-2021 00:08
Jakob
★★★★★
(9155)
­
Det må være et udtryk for en dårlig national moral, men det ser ud til at hjælpe med at få borgerne til at tage smitterisikoen mere alvorligt, at der nu nedlukkes ved lokale udbrud helt ned på sogneniveau.
Det får nok folk til at tænke sig om en ekstra gang, før de udsætter sig for en smitterisiko, når de ved, at de kan blive en del af en smittekæde, som får de lokale skoler og forretninger osv. til at lukke.

Det har været et klogt træk af Regeringen, og derfor bør de nok også være meget forsigtige, hvis de vil ændre på den automatiske nedlukning, som der er planer om:

16. april 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/kritiseret-model-automatisk-nedlukning-skal-revurderes-i-naeste-uge
Kritiseret model for automatisk nedlukning skal revurderes i næste uge
Det har vakt opsigt, at blandt andet Gefion Gymnasium i København i går skulle lukke helt ned, selvom der ikke var registreret en eneste smittet elev.
Årsagen var reglen om automatisk nedlukning, der betyder, at alle skoler, fritidsordninger og ungdomsuddannelser i et sogn skal lukke, så snart der registreres en vis grad af smitte.
Den model vil partierne se nærmere på og revurdere i næste uge, fremgår det af aftaleteksten om den fremrykkede genåbning, som blev præsenteret ved midnat.
I Berlingske udtrykte flere af regeringens egne eksperter i tirsdags også kritik af modellen i sin nuværende form.En anden fordel ved de lokale nedlukninger er, at nogle kommuner nu er begyndt at efterspørge stærkere værktøjer:

11. april 2012
https://www.dr.dk/nyheder/indland/borgmestre-vil-have-lov-til-bruge-boedeblokken-nogle-smittede-er-floejtende
Borgmestre vil have lov til at bruge bødeblokken: Nogle smittede er fløjtende ligeglade og går ikke i isolation
I Vollsmose i Odense og i Ishøj Kommune kæmper man mod høje smittetal.
--
- Det dur ikke, at der bliver lavet sådan en stor indsats, og så er der nogle få, der render på indkøb og sidder på McDonalds, mens de skal være i isolation. De risikerer at smitte venner, bekendte, naboer og medborgere, siger borgmesteren.
--
- Vi er jo i en situation, hvor der er nogle, der ikke tager særligt seriøst på det at være i isolation. Det vil vi gerne have en opstramning på, siger Ole Bjørstorp, der som sin kollega i Odense også gerne vil have mulighed for at tage bødeblokken frem.
- Det ville kunne have en stor præventiv virkning. Så kan folk se, at der sker noget.
Kigger vi på incidenstallet for Vollsmose Sogn, så lå det i går, lørdag, på 339 - for Ishøj Kommune var tallet landets højeste med 433.I mine øjne er det aldeles uforståeligt, at Folketinget ikke for længst har indført skrappe sanktioner imod borgere, som udviser ligegyldighed i forhold til at smitte andre.
Det er et af flere tragiske eksempler på den manglende vilje og disciplin, som gør det umuligt at udrydde coronasmitten i Danmark.
­
17-04-2021 00:22
Jakob
★★★★★
(9155)
­Angående covid19-vacciner, så gjorde Brostrøm det klart, at alle vaccinerne har bivirkninger.
Man ser typisk på TV, at folk er meget lettede, så snart de er blevet vaccineret. Men det er faktisk for tidligt at ånde lettet op.
Man er stadig modtagelig for smitte en tid efter, og man bør forvente bivirkninger i op til seks uger efter det sidste stik.
Disse bivirkninger kan i sig selv være alvorlige, men derforuden vil vaccinen belaste immunforsvaret, og tilhører man en sårbar gruppe, så skal der nok ikke støde meget andet til, før det kan blive ekstra alvorligt.

Derfor mener jeg, at det må være vigtigt at indskærpe, at de sårbare skal passe ekstra godt på sig selv i mindst 6 uger efter vaccinationen er afsluttet.


Men bivirkninger kan altså i sjældne tilfælde også være alvorlige for mennesker, som ikke tilhører en sårbar gruppe:

16. april 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/bivirkninger-efter-coronavaccine-bliver-anerkendt-som-arbejdsskade
Bivirkninger efter coronavaccine bliver anerkendt som arbejdsskade
Det er ikke kun coronavirus, der kan ramme hårdt. Vaccinen, der skal beskytte mod covid-19, kan i sjældne tilfælde også sætte sine spor i modtageren.
Og får man den i forbindelse med sit arbejde, så kan bivirkningerne anerkendes som en arbejdsskade. Det er hidtil sket i fire sager, skriver mediet A4 Arbejdsmiljø.
Det er de første af deres slags. Får man bivirkningerne anerkendt, betyder det, at man kan modtage godtgørelse for varige mén og tab af erhvervsevne.
I alt er der i øjeblikket 54 anmeldte sager, der endnu ikke er afgjort. Langt størstedelen kommer fra sygeplejersker og andre hospitalsansatte, mens en del kommer fra sosu-medarbejdere og pædagoger.

­
24-04-2021 16:24
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Endnu et land der som Brasilien klarer sig fantastisk gennem Corona pandemien ved ikke at gøre noget overhovedet.

Pandemien har nu været over indien i snart 1,5 år og indien er et land med alle mulighed for smittespredning med stor befolkningstæthed og et fugtigt klima som taler for meget stor smittespredning.

Men det til trods så er kun 16 mio. ud af landets befolkning på 1,4 mia. smittet i dag eller lige over 1 % af befolkningen er smittet.

Særdeles behersket udvikling i smitten i landet der kan udvise en nærmest bundrecord med 12.000 smittede pr. 1 mio. Hvor Danmark (som har haft massive lockdowns) er helt oppe på 42.500 smittede pr. 1 mio.Indien med 189.000 døde ligger helt nede på 138 døde pr. 1 mio. til sammenligning ligger Danmark på 448 døde pr. 1 mio.

Stort tillykke til landet med det flotte resultat, som et resultat af ikke at gøre noget overhovedet..
Redigeret d. 24-04-2021 16:46
24-04-2021 23:06
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Efter lige at have set Deadline så har der været forskellige variationer af Lockdowns i landet, men dog i begrænset omfang.

Men landets præsident henstiller til delstaterne om ikke at lukke samfundet ned, og stoppe loackdowns hvis de er i brug.

Men det mere bemærkelsesværdige i forlængelse af udsendelsen, og de eksperter der udtaler sig, er den totale mangel på realitetssans de udfolder, eller lidt i forlængelse af den måde emnet global opvarmning behandles på. De sidste 3 dage er der smittet 1 mio. Indere, og stigningen har været stor over de sidste 2 mdr. som det fremføres med gru og forfærdelse i stemmen.330.000 smittes dagligt i Indien. Men hvorfor holdes det ikke op mod at landet har 1,4 mia. indbyggere. For i den sammenhæng svarer det til 220 smittede pr. 1 mio. eller 1100 smittede dagligt for en befolkning som danmark' som i dag har 900 daglig smittede.

For 2 mdr. siden lå danmark med et smittetal på 175 pr. 1 mio. indbyggere. Hvor Indien lå under 50 smittede pr. 1 mio. indbyggere. Hvorfor er det så, så katastrofal at landets smittetal stiger til over 200 pr. 1 mio. indbyggere.
Redigeret d. 24-04-2021 23:34
25-04-2021 19:21
Jakob
★★★★★
(9155)
­
Hvis man ikke kan få øje på den katastrofe, som pt udspiller sig i Indien, så må man trænge meget hårdt til nye briller.


24. april 2021
https://www.dr.dk/nyheder/udland/dansker-i-new-delhi-jeg-tror-kun-vi-har-set-begyndelsen-paa-den-her-katastrofe
De seneste tre dage har Indien registreret næsten en million nye smittede, hvilket har bragt det samlede antal konstaterede smittetilfælde op på over 16,6 millioner.
Særligt slemt ser det ud i New Delhi, hvor positivprocenten i sidste uge rundede 30 procent.
--
De indiske myndigheder får i øjeblikket hård kritik for ikke at have rustet landets hospitaler til en anden bølge og for at have genåbnet landet for hurtigt for at få gang i økonomien. I starten af marts lød meldingen fra Indiens sundhedsminister, Harsh Vardhan, at landet befandt sig i pandemiens "afsluttende fase".
Med den seneste udvikling in mente langes der ud efter sådanne udmeldinger såvel som de indiske myndigheders beslutning om at tillade en lang række supersprederbegivenheder. Herunder fejringen af højtiden Kumbh Mela, hvor millioner af indere valfartede til Gangesfloden, men også en række store vælgermøder, som blandt andet Modi har deltaget i, i forbindelse med delstatsvalget i Vestbengalen.
Derudover er der frygt for, at en indisk dobbeltmutation, der har vist tegn på resistens over for antistoffer, rammer landets store unge befolkning særligt hårdt. Tidligere på ugen kunne The Guardian berette, at 65 procent af de indlagte i New Delhi var under 40 år.23. apr 2021
https://www.dr.dk/nyheder/udland/smitteeksplosion-laegger-indiske-hospitaler-ned-lig-bliver-kremeret-paa
Han har været nødt til at etablere et midlertidigt krematorium på en parkeringsplads for at kunne følge med. I går var status, at 60 lig var blevet kremeret ved faciliteten på parkeringspladsen.
- Ingen i Delhi har nogensinde oplevet sådan en scene. 5-årige børn, 15-årige, 25-årige, der alle bliver kremeret. Nygifte bliver kremeret. Det er hårdt at være vidne til, siger han.
Der er også travlhed på mange af apotekerne i blandt andet New Delhi. Det oplever apotekeren Jasvinder Pal Singh.
- Jeg føler mig hjælpeløs. Folk græder og beder mig om medicin, og jeg må bare sig nej, nej, nej.21. apr 2021
https://www.dr.dk/nyheder/udland/dansker-i-coronahaerget-indien-det-er-blevet-et-lotteri-finde-en-sengeplads-paa
'Det er blevet et lotteri at finde en sengeplads på hospitalet'På trods af nogle fejl, som også havde meget med religion at gøre, er vi indtil videre sluppet nådigt i Danmark, fordi vi har en ansvarlig regering.
Men restriktionerne har alligevel ikke været tilstrækkelige til helt at undgå, at pandemien forhindrede nogle alvorligt syge i at blive behandlet.


23. apr 2021
https://www.dr.dk/nyheder/indland/65-aarige-grethe-blev-afvist-af-hjerteafdelingen-paa-grund-af-corona-kort-efter-fik
65-årige Grethe blev afvist af hjerteafdelingen på grund af corona – kort efter fik hun en blodprop i hjertet
98 hjertepatienter tilknyttet Odense Universitetshospital modtog brev om, at deres behandling måtte udskydes på grund af corona.
--
"Årsagen til dette er, at vi på sygehuset ruster os til at hjælpe de mange borgere, der forventes at blive syge af coronavirus," lød begrundelsen i brevet, som DR Nyheder har set.


­
25-04-2021 20:39
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
På trods af nogle fejl, som også havde meget med religion at gøre, er vi indtil videre sluppet nådigt i Danmark, fordi vi har en ansvarlig regering.


Men da ikke så nådigt som Indien hvor regeringen i det store og hele ikke har gjort noget eller der har været meget få Lockdowns i delstaterne, fordi regeringen har virkelig udvist ansvarlighed.

Tallene taler deres eget tydelige sprog:

Da Danmarks Smittetal da det var værst var 4000 om dagen eller 800 pr. 1 mio. indbyggere. Til sammenligning er Indiens smittetal på 330.000 dagligt eller 235 pr. mio. eller væsentlig under det danske.

I Indien dør der 2500 dagligt nu hvor det er værst, eller 1,5 pr. 1 mio. indbyggere eller langt under det danske niveau da det var værst i danmak i Januar døde der 8 - 9 pr. 1 mio. indbyggere.

Hvad den egentlig succes vedr. den mikroskopiske stigning i sygdomsudbruddet og hvad det kan tilskrives er der givet mange forklaringer på, men et væsentlig forhold ligger fast og det er at regeringen har ikke og gør ikke noget for at lukke samfundet ned, og gennemføre de samme tåbelige og uansvarlige tiltag som i danmark..
Redigeret d. 25-04-2021 20:53
25-04-2021 21:23
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Det her er virkeligheden i Sverige som kun i meget begrænset omfang har haft restriktioner.

Daglig indlæggelser på de Svenske syghuse se

Fra https://www.icuregswe.org/en/data--results/covid-19-in-swedish-intensive-care/Fra https://www.worldometers.info/coronavirus/country/sweden/Og det Daglige Svenske smittetalOp til 50 daglige indlæggelser på de Svenske Syghuse og i dag er 403 eller 0,2 % af de 'på nuværende tidspunkt' berørte svært syge af Corona og er på intensiv afdelinger.

Efter nu 1,5 år med Corona er der død 13.000 Svenskere, 15 % af befolkningen har været smittet.

Men smittetallet sammen med en meget minimal belægning af syghuskapaciteten sammen med udviklingen i dødstallet for Sverige er meget positiv seOg kan kun tolkes som Sverige gjorde det rigtige!
Redigeret d. 25-04-2021 21:25
26-04-2021 10:54
Jakob
★★★★★
(9155)
­


@delphi


Det hjælper selvfølgelig ikke med nye briller, hvis man har bjælker siddende på tværs i begge øjne.

Det er nu visse steder blevet vanskeligere at vurdere smittebekæmpelsen ved restriktioner, blandt andet fordi landene er begyndt at vaccinere.
Det gælder f.eks. i Sverige. Men alligevel:

21. apr. 2021
https://nyheder.tv2.dk/udland/2021-04-21-svensk-corona-kurve-peger-lodret-opad
Coronasmittens tredje bølge lægger pres på de svenske sygehuse, der i forvejen er slidt ned af et ekstremt travlt år.
--
De seneste dage har der været flere end 400 indlagte på landets intensivafdelinger
--
Sverige er nået langt med at vaccinere landets ældre og mest sårbare befolkning. Men det har ikke fået det samlede antal indlagte til at falde, fortalte Socialstyrelsen på dagens pressemøde. De andre aldersgrupper bliver nemlig indlagt i større omfang nu.Det er også som om, du er helt blind overfor pandemiens mulige potentiale, når du primært er optaget af at tælle døde.
Har du helt glemt, hvor meget nemmere det var at holde smitten nede i Danmark, før vi blev ramt af B117..?


Se nu også dette og overvej det grundigt:

25. april 2021
https://www.dr.dk/nyheder/udland/ekspert-massivt-indisk-smitteudbrud-kan-faa-konsekvenser-resten-af-verden
Ekspert: Massivt indisk smitteudbrud kan få konsekvenser for resten af verden
--
De mange nye smittetilfælde giver også anledning til bekymring for, hvilke nye coronavarianter der opstår.
Hver gang virus kopierer sig selv, så er der nemlig en mulighed for, at der opstår mutationer, forklarer Flemming Konradsen.
- Langt de fleste vil være uskadelige, men nogle få kan blive dominerende og have nogle egenskaber, der gør, at de smitter mere eller rammer bredere i befolkningen, giver sværere sygdom eller er varianter, der gør, at de vacciner, vi benytter, i mindre grad er beskyttende mod covid-19, siger han.
--
Den seneste tid er der kommet fokus på særlige indiske coronamutationer. Også uden for Indien, hvor flere lande - herunder Danmark - har registreret en coronavariant med to mutationer, der vinder stærkt frem i Indien.Jeg ved ikke, hvordan jeg skal få dig til at forstå det, hvis det endnu ikke er lykkedes.
Prøv at tænke på, hvor få der døde under den kolde krig, og hvor meget der blev investeret i den.
Hvis vi skal bruge din logik, så må vi kunne konkludere, at vi skal nedlægge alt forsvar.

Men hvis man endelig vil rangere lande efter antal døde og sætte det i forhold til befolkningens størrelse, som du ynder, så er der faktisk noget at tage fat på i forhold til coronakatastrofen, og der tegner sig desværre et dystert billede af en lang række EU-lande, som slet ikke har magtet at bekæmpe/udrydde smitte, og det bør få store konsekvenser for fremtidens EU-samarbejde, turisme, frihandel, arbejdskraftens frie bevægelighed osv... Og på samme måde internt i hvert land er der behov for selvransagelse om økonomisk indretning, sociale omgangsformer, religionsfrihed, lovgivning til smittebekæmpelse, omgang med naturen osv. osv.... Altså hvis man ønsker at lære noget af katastrofen frem for blot at benægte den. Men heldigt er det, at meget af dette også kan blive til gavn for klima, miljø og råstofbevarelse.https://nyheder.tv2.dk/samfund/dagens-coronatal-overblik-over-smittede-indlagte-og-doede
Tilknyttet billede:

26-04-2021 12:18
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Det er det samme idioti og evne til fordrejning af oplagt fakta som driver klimaforskningen som det vi nu ser vedr. Corona.

At tale om at Svenske Syghuse er overbelastet fordi der er 400 Corona Patienter på intensiv vedr. et land som i øjeblikket har over 7000 daglig smittede som afstedkommer 40 - 50 indlagte på sygehuse dagligt. Indlagte som hurtigt bliver udskreven som reelt betyder at under 1 % af de smittede ender på sygehuse og under 1 promille ender med at dø. At tale om det er en katastrofe er stupid. Det er derimod en total succes for et land som ikke har været lukket ned, men landet ansvarlige ledere har ladet smitten få frit løb mht. udbredelse.

Eller det er vel at mærke i et land der har en galoperende smitteudbredelse at under 1 procent har følger som betinger indlæggelse og hvor langt hovedparten hurtigt er udskrevne igen.

Under 7 % af den Svendske befolkning er vaccineret.
Redigeret d. 26-04-2021 12:55
29-04-2021 23:46
Jakob
★★★★★
(9155)
­27. april 2021
https://www.avisen.dk/johnson-kritiseres-for-paastaaet-udtalelse-om-ophobe_643889.aspx
Den britiske premierminister, Boris Johnson, nægter, at han på et krisemøde sidste efterår fremsatte en bemærkning om, at han "hellere ville se ligene hobe sig op" end at indføre endnu en nedlukning af landet.
Den påståede bemærkning er blevet citeret af BBC. Mediet refererer til unavngivne kilder, der har kendskab til indholdet af det pågældende møde.
I oppositionspartiet Labour kræver parlamentsmedlem Rachel Reeves en undskyldning fra den britiske regeringsleder. Johnson kalder medierapporterne for "totalt sludder".
Premierministeren skulle have fremsat udtalelsen sidst i oktober, da hans regering bebudede en anden nedlukning for at stoppe udbredelsen coronasmitte.


Det var da nok heller ikke en særlig heldig måde at sige det på.

Det kan bedre gå på denne måde:

29. april 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/ellemann-jensen-vil-saette-turbo-paa-genaabningen
Ellemann-Jensen vil sætte turbo på genåbningen
Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, lægger op til, at genåbningsplanen bliver rykket frem.
Helt konkret vil han have fase 4 af genåbningen til at begynde 6. maj i stedet for 21. maj.
- Vi står i en gunstig situationen, og det skal vi alle sammen være glade for. Men det skal vi også reagere på og ikke lade som om, at verden er en anden, end det den er, siger han forud for torsdagens genåbningsforhandlinger.


Men budskabet er vel i bund og grund næsten det samme.

Og hvordan verden er, afhænger af øjnene, der ser.


SSI ser ud til at tage det ligeså roligt, som de gjorde med B117, da den begyndte at sprede sig i Danmark:

27 april 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/statens-serum-institut-den-indiske-coronavariant-er-ikke-saerligt-bekymrende
Statens Serum Institut: 'Den indiske coronavariant er ikke særligt bekymrende'
Selv om Indien lige nu gennemlever et sandt coronamareridt, bekymrer den indiske coronavariant ikke sundhedsmyndighederne i forhold til smitte herhjemme.
Varianten B.1.617, der lige nu medfører 300.000 smittede i milliardlandet om dagen, er der ifølge de nyeste tal fundet 29 tilfælde af i Danmark, oplyser Statens Serum Institut.
Smitten har ramt 20 personer med Indien som tilhørsland, fem fra Iran, en fra Litauen og tre danske statsborgere. De fleste smittekæder er kommet hertil via rejser fra udlandet.
Ingen af de bekræftede smittede er indlagte eller døde.
- Varianten er dog ikke på nuværende tidspunkt vurderet som en særlig bekymrende variant, og Statens Serum Institut (SSI) vurderer også, at de godkendte vacciner vil have effekt over for B.1.617, lyder det.


Spørgsmålet er så, hvad politikerne bør tænke om det.


Måske er det også værd at se, hvad WHO har at sige om katastrofen i Indien:

29. april 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/who-advarer-europaeiske-lande-mod-loesne-restriktioner-tidligt
WHO advarer europæiske lande mod at løsne restriktioner for tidligt
Europæiske lande bør ikke løsne restriktionerne for hurtigt, da det potentielt kan resultere i nye smitteudbrud, som det Indien lige nu oplever.
Sådan lyder det fra verdenssundhedsorganisationen WHO's europæiske leder Hans Kluge ifølge The Guardian.
https://www.theguardian.com/world/live/2021/apr/29/coronavirus-live-news-world-nears-150m-cases-facebook-blocks-hashtag-calling-for-modi-to-resign?page=with:block-608abf7e8f0874ac77453b13#block-608abf7e8f0874ac77453b13
- Situationen i Indien kan ske alle steder, siger Kluge og påpeger, at det kan blive farligt at løsne restriktioner, når der fortsat er mere smittende varianter samt en vaccineudrulning, der fortsat tager tid.
Det er ikke den nemmeste situation, men tilbage står fortsat den pinlige sandhed, at nogle lande evner at udrydde smitten og derefter trygt ophæves de fleste restriktioner, mens Danmark med et af verdens bedste test- og screeningssystemer endnu ikke har formået at komme smitten til livs.
­
06-05-2021 13:28
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Succesen i Indien har bidt sig fastI et samfund der ikke er lukket ned har man nu over et år fra udbruddet af corona begyndte, et dagligt smittetal på 400.000 ud af en befolkning på 1,4 mia.

Eller 285 smittede pr. 1 mio. borgere. Eller hvordan kan smitteudbredningen mere eller mindre gå i stå i et land med en så stor befolkningstæthed som ikke er lukket ned.

Og dødstallet er i det store hele ikke forekommende i landet med 4000 daglige døde af Corona eller 2,8 døde pr. 1 mio. indbyggere.
Redigeret d. 06-05-2021 13:29
07-05-2021 16:17
Robert Wagner
★★★★★
(3172)
Helt klart, smittespredning i Indien er gået i stå...
Tilknyttet billede:

07-05-2021 16:51
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Mere korrekt: den er aldrig kommet i gang. 285 daglig smittede pr. 1 mio. indbyggere taler sit tydelige og klare sprog!
07-05-2021 17:33
Robert Wagner
★★★★★
(3172)
Selvfølgelig ikke, og den påståede lave mortalitetsrate fra Covid19 i Indien skyldes det varme klima og har slet ikke noget at gøre med underrapportering.

Men oraklet Delphi har selvfølgelig altid ret....
07-05-2021 19:33
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Hvad er det nu fænomenet har opdaget.

Der dør noget med 230.000 daglig i landet med 1,4 mia. indbyggere og for nuværende dør der 4000 daglig af covid.
08-05-2021 14:39
Jakob
★★★★★
(9155)
­­
delphi skrev:
Succesen i Indien har bidt sig fast


Din respekt for tab af menneskeliv kan åbenbart ligge på et meget lille sted.

Delphi er ikke et orakel i Delhi...


5. maj 2021
https://www.dr.dk/nyheder/udland/indisk-domstol-kalder-mangel-paa-ilt-intet-mindre-end-et-folkedrab
Indisk domstol kalder mangel på ilt for 'intet mindre end et folkedrab'
Regeringen skal vågne op, lyder det fra både domstole, opposition og samfundsspidser i Indien.
--
Vi er vidner til en forbrydelse mod menneskeheden8. maj 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/indien-registrerer-foerste-gang-4000-coronadoede-paa-et-enkelt-doegn
For første gang har Indien registreret flere end 4.000 corona-relaterede dødsfald på et enkelt døgn.
Det oplyser regeringen ifølge AFP.
De seneste døgn har Indiens daglige coronarelaterede dødstal været på knap 4.000. Samtidig er de daglige smittetal på over 400.000 for tredje dag i træk ifølge AFP.
Eksperter er dog skeptiske i forhold til, om de officielle indiske tal er retvisende.
Flere mener, at tallene kan være markant højere, og det ventes, at den seneste virusbølge først topper i slutningen af maj.

delphi skrev:
I et samfund der ikke er lukket nedIgen et udsagn, der kan betegnes som en falsk nyhed.


Senest opdateret 06.05.2021
https://indien.um.dk/da/rejse-og-ophold/nycoronavirus-covid19/
Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.
Du kan læse de seneste retningslinjer, gældende fra 1. december 2020, på Ministry of Home Affairs' hjemmeside.
https://www.mha.gov.in/sites/default/files/MHAOrder25112020.pdf
Udgangsforbud
Der er ikke indført nationalt udgangsforbud i Indien. I de særlige inddæmningszoner, der henviser til specifikke geografiske områder, hvor der er registreret COVID-19 smitte tilfælde, er kun essentielle aktiviteter tilladte, og det er ikke tilladt for personer at bevæge sig ind og ud af zonerne.
Forsamlingsforbud
Der er ikke indført forsamlingsforbud i Indien. Det er på nuværende tidspunkt tilladt at forsamles over 100 personer. I lukkede rum tillades dog kun maksimalt 50% kapacitet, og der vil være en øvre grænse på 200 personer. I udendørs omgivelser er der ikke nogen øvre grænse, dog skal der overholdes en række sundhedsmæssige retningslinjer.
Baseret på deres vurdering af situationen kan regeringen i de enkelte delstater og unionterritorier dog sænke loftet på forsamlinger til 100 eller derunder.

­
08-05-2021 15:01
Jakob
★★★★★
(9155)
­
I Danmark er genåbningen nu gået helt amok.
Vi tester for 60 millioner kroner om dagen, men smitten stiger alligevel.


7. maj 2021
https://www.dr.dk/nyheder/indland/ssi-direktoer-stigende-smittetal-er-helt-som-ventet-ovenpaa-genaabning-og-kan
SSI-direktør: Stigende smittetal er helt som ventet ovenpå genåbning og kan håndteres
Torsdag blev der registreret mere end 1.000 nye smittede for første gang i fire måneder.7. maj 2021
https://www.dr.dk/nyheder/indland/danmark-bruger-over-60-millioner-kroner-paa-coronatest-om-dagen
Danmark bruger over 60 millioner kroner på coronatest om dagen
--
Test, test, test og 450.000 gange test.
Biografer, fitnesscentre, koncerter, frisører og meget mere er nu åbent for dem med coronapas, og en lille halv million danskere bliver for øjeblikket testet om dagen.
Det viser tal fra Statens Seruminstitut over test den seneste uge.
Prisen for en PCR-test i Testcenter Danmark ligger på omkring 115 kroner, mens en lyntest koster cirka 150 kroner.
Når så mange danskere bliver testet, koster det for øjeblikket i gennemsnit over 60 millioner kroner om dagen. Det viser DR´s beregninger, der dækker prisen fra den 28. april til 3. maj.Der er genåbnet en del aktiviteter, hvortil det nok må være rimeligt, at borgerne i det mindste selv betaler for deres testpas.­
08-05-2021 16:45
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
I Danmark er genåbningen nu gået helt amok.
Vi tester for 60 millioner kroner om dagen, men smitten stiger alligevel.


Den bæredygtige fremtid vi ser ind i, som en nødvendighed hvis jordens økosystemer skal ha' en chance for at overleve, er det vigtigt at man får sådan noget nyttesløst og propagandistisk svineri stoppet.
09-05-2021 00:07
Jakob
★★★★★
(9155)
­
@delphi


Jeg finder det meget sympatisk, at du ønsker at løse overbefolkningsproblemet for at redde økosystemet til de kommende generationer.
Men det bør i så fald gøres ved at arbejde for, at færre bliver gravide frem for at støtte systematisk massedrab med biologiske våben.Det må også blive en politisk lærestreg af de helt store, at ny Corona er opstået, netop fordi økosystemet bliver mishandlet af mennesker.16 april 2020
https://videnskab.dk/naturvidenskab/forskere-coronavirussen-er-et-wakeup-call-vores-krig-mod-naturen-foerer-til-pandemier
COVID-19-pademien er en krise, vi selv har skabt.
Det er budskabet fra miljø- og sundhedseksperterne samt forskere i planetarisk sundhed; et fremspirende felt, der forbinder menneskehedens sundhed og civilisationen med de naturlige systemer, de er afhængige af.
Måske virker det ikke umiddelbart sådan, men COVID-19-krisen hænger i dén grad sammen med biodiversitet- og klimakrisen.
--
For at sætte det i perspektiv, stammer langt størstedelen (3 ud af 4) af alle nye smitsomme sygdomme blandt mennesker fra dyr - både vilde dyr og husdyrhold, som vi holder i stadig stigende mængder.
--
Tabet af biodiversitet (mangfoldigheden af levende organismer - fra gener til arter og økosystemer) sker i et hurtigere tempo end nogensinde før i menneskets historie.
Vi fælder skov og ødelægger habitat, så vilde dyr er nødsaget til at rykke tættere på menneskelig beboelse.
Vi jager og sælger vilde dyr, som ofte er udrydningstruede, hvilket øger risikoen for smitte spredning fra dyr til mennesker.
--
Listen over sygdomme, der er hoppet fra dyr til mennesker (såkaldte zoonoser), inkluderer HIV, ebola, zika, hendravirus, SARS, NERS og fugleinfluenza.
Årsagen til SARS og COVID-19-udbruddet menes at være en ny type coronavirus, der ligner de coronavirusser, som er fundet hos flagermus.
Ebolaudbruddet begyndte i det centrale Afrika som følge af ændringer i arealanvendelsen samt ændrede klimatiske forhold, som tvang flagermus og chimpanser sammen i områder med koncentrerede fødevareresourcer.
Hendra-virus er associeret med urbaniseringen af flagermus som følge af tab af habitat. Det er ændringer, som finder sted verden over.
--
De menneskeskabte klimaforandringer forværrer situationen.
Sammen med tab af habitat tvinger forskudte klimazoner vilde dyr til at migrere til områder, hvor de interagerer med dyr, de ikke tidligere er stødt på.
Det får risikoen for nye sygdomme til at stige.
COVID-19 er blot den seneste nye smitsomme sygdom skabt af vores sammenstød med naturen.
Sygdommens alarmerende spredningsevne samt dens forholdsvis høje dødelig gør den til den slags pandemi, som, forskerne længe har advaret om, vil opstå som følge af miljøødelæggelse.
--
Menneskehedens sundhed afhænger af sunde økosystemer, men det tager magthaverne kun sjældent med i de politiske beslutninger om projekter, der påvirker de naturlige økosystemer - som landrydning, større energi- eller transportinfrastrukturprojekter og industrielt landbrug.
­
­
09-05-2021 14:43
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Jeg finder det meget sympatisk, at du ønsker at løse overbefolkningsproblemet for at redde økosystemet til de kommende generationer.


Ja og en af de vigtigste indsatsområder er at slanke den offentlig sektor i I-landene og herunder få stoppet den enorme strøm af offentlige midler til klimaforskningen. Det vi ha' en meget betydelig positiv effekt på verdens aktivitet og dermed reduktion af belastningen på verdens økosystemer.
10-05-2021 14:15
Robert Wagner
★★★★★
(3172)
delphi skrev:

Ja og en af de vigtigste indsatsområder er at slanke den offentlig sektor i I-landene og herunder få stoppet den enorme strøm af offentlige midler til klimaforskningen. Det vi ha' en meget betydelig positiv effekt på verdens aktivitet og dermed reduktion af belastningen på verdens økosystemer.


Så det er klimaforskning, der belaster økosystemerne?

Hvor meget fylder klimaforskning, ift. til den samlede eksisterende forskning
på verdensplan?

Du må jo have nogle tal på det, siden du mener at kunne komme med den påstand, uden at gøre dig selv totalt til grin.
10-05-2021 15:25
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Det danske statsbudget er på 1,2 billion som afføder stor ligegyldige, nyttesløse og miljøbelastende aktiviteter som f.eks. klimaforskning.

Bilkø ind mod Københvan hvor der med sikkerhed sidder en klimaforsker som kunne være blevet hjemme i stedet for at udføre sit ligegyldige arbejder inde i København


Redigeret d. 10-05-2021 15:26
10-05-2021 16:16
Robert Wagner
★★★★★
(3172)
Så med andre ord, så har du nul, niks og nada til at underbygge din påstand.

Sjovt nok er det de samme tre grundsten, som klimarealisters argumenter bygger på, så du er i fin selskab.

Redigeret d. 10-05-2021 16:48
18-05-2021 21:16
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Svenske intensivafdelinger under pres se https://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE12983470/svenske-intensivafdelinger-er-for-foerste-gang-under-pres/?st=1

Hvad er det der sker? Et højt udviklet land som Sverige med 8 mio. indbyggere som har 300 intensivpatienter ved Covid19 her er syghusvæsenet ved at bryde sammen

Antal intensivpatienter på de Svenske syghuse


Redigeret d. 18-05-2021 21:17
21-05-2021 22:37
Jakob
★★★★★
(9155)
­Og i delphis elskede "frie" Sverige er de nu endda blevet så kloge af skade, at de hensynsløse anarkister har fået trange kår, når de vil demonstrere imod restriktionerne:


1. maj 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/politiet-stopper-demonstration-mod-restriktioner-i-stockholm-efter-faa-minutter
Politiet stopper demonstration mod restriktioner i Stockholm efter få minutter
Seks minutter gik der. Så havde politiet i Stockholm fået nok og besluttede at opløse en demonstration, som 'Frihetsrørelsen', der kæmper for 'frihed og sandhed' havde arrangeret.
Bevægelsen er imod de restriktioner, som den svenske regering har indført, og som den anser for at være unødvendige og krænkende for individets frihed.
- Er man mere end otte personer samlet, så må vi gribe ind, siger Carina Skagerlind fra politiet i Stockholm ifølge Aftonbladet.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/41k64o/hundratals-samlade-for-coronademonstration
Flere hundrede personer var samlet for at protestere mod restriktionerne. Politiet foretog enkelte anholdelser, blandt andet på grund af forsøg på at hindre politiets arbejde.Det er vist tæt på første gang siden Greta Thunbergs sidste tale, at Danmark måske kan lære noget fornuftigt af Sverige.
­
21-05-2021 22:57
Jakob
★★★★★
(9155)
­Pandemiens omfang vokser stadig:


21. maj 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/who-coronadoedstal-kan-vaere-tre-gange-hoejere-end-angivet
WHO: Coronadødstal kan være tre gange højere end angivet
Verdenssundhedsorganisationen WHO's tal for døde under coronapandemien på cirka 3,4 millioner er for lavt sat.
Det siger Samira Asma fra organisationens analyseafdeling ifølge nyhedsbureauet Reuters.
Tallet kan i virkeligheden være to til tre gange højere, vurderer hun.
Hun tilføjer, at det i hvert fald er sikkert at sige, at der mindst er seks til otte millioner coronadødsfald.
Og det er ikke kun nye farligere coronamutanter, som vi skal frygte fra de svage lande og befolkningsgrupper, som ikke evner at indføre og overholde de fornuftige restriktioner:

21. maj 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/aggressiv-svampeinfektion-kaldet-sort-svamp-spreder-sig-i-indien
Aggressiv svampeinfektion kaldet 'sort svamp' spreder sig i Indien
Mens Indien kæmper med at få coronavirus under kontrol, er en aggressiv svampeinfektion begyndt at sprede sig.
Indiens sundhedsministerium har bedt alle landets delstater om officielt at erklære et udbrud af en farlig svampeinfektion kaldet mucormycosis for en epidemi.
Det skriver BBC.
Det sker, efter at tusindvis af coronapatienter, der enten er blevet erklæret raske eller er ved at komme sig, de seneste måneder er blevet ramt af den normalt sjældne infektion.
Infektionen går også under navnet "sort svamp". Den har en overordnet dødelighedsrate på 50 procent og angriber normalt næsen, øjnene og til tider hjernen.
Den sjældne infektion menes at være udløst ved brug af steroider hos hårdt ramte coronapatienter.
­
­
21-05-2021 23:11
Jakob
★★★★★
(9155)
­
Men i optimistiske Danmark genåbnes der stadig på højtryk, og smittegrænsen for nedlukning hæves, mens tilskud fortsat arbejder på at bringe forholdene tilbage de gamle sundhedsfarlige og klimaskadelige tilstande:


19. maj 2021
https://www.dr.dk/nyheder/politik/ny-sommerhjaelpepakke-til-165-milliarder-skal-saette-gang-i-turismen-og-give
Ny sommerhjælpepakke til 1,65 milliarder skal sætte gang i turismen og give billigere indenrigsrejser


Det er måske ikke alt i pakken, der er dårligt, men man må savne, at der i det mindste stilles større krav til den klimaskadelige grænseoverskridende handels- og turistindustri med henblik på, at den selv skal skabe et økonomisk bæredygtigt grundlag til fortsat eksistens.

Det lod da også tidligere til at være indstillingen fra Det Økonomiske Råd:

7. apr 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/vismaend-mener-hjaelpepakker-hurtigst-muligt-skal-udfases
Vismænd mener, at hjælpepakker hurtigst muligt skal udfases
I takt med at landet åbner mere, giver det god mening hurtigst muligt at udfase hjælpepakkerne, mener Det Økonomiske Råds formandskab - også kendt som vismændene.
https://dors.dk/vismandsrapporter/produktivitet-2021
De mener, at hjælpepakkerne dæmper den umiddelbare krise, men at også virksomheder, der ikke er levedygtige, bliver støttet.
Foreløbig gælder hjælpepakkerne frem til og med 30. juni, og en ekspertgruppe ser på, hvordan sammensætningen og udfasningen af hjælpepakkerne skal se ud fra 1. juli og frem.Klimaproblemerne i forhold til udbredt international turisme er indlysende, men der er fortsat også solid dokumentation til det sundhedsfarlige aspekt:


21. maj 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/who-corona-stadig-en-trussel-i-europa-og-vi-boer-undgaa-rejse
WHO: Corona stadig en trussel i Europa - og vi bør undgå at rejse
Coronavirus er stadig en trussel for Europa, selv om vaccinerne ser ud til at virke.
Derfor opfordrer Verdenssundhedsorganisationen, WHO, stadig europæerne til at undgå at rejse, skriver avisen The Guardian.
https://www.theguardian.com/world/2021/may/20/covid-still-a-threat-to-europe-travel-should-be-avoided-says-who
- Pandemien er ikke ovre endnu, siger WHO–chef Hans Kluge og fortsætter:
- Øget rejseaktivitet og interaktioner med hinanden kan lede til mere smittespredning. I lyset af den fortsatte trussel og nye usikkerheder er vi nødt til at udvise forsigtighed og genoverveje eller undgå rejser, siger han.Det vil være godt, hvis danskerne ophører med deres regelrytteri og i stedet lærer at bruge deres sunde fornuft, så de undlader alvorlige samfundsskadelige og risikobetonede aktiviteter.
­
22-05-2021 15:51
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Indien der siden 1980 har halvet sit dødstal fra 14 pr. 1000 til nu 7 pr. 1000 indbyggere pr. år.NU har covid19 dødsantallet i Indien stabiliseret sig på 4000 daglige døde seI dag dør der 27.000 daglig i landet, og for 40 år siden 54.000.
23-05-2021 09:41
Jakob
★★★★★
(9155)
­­Indian lives matter too.

Situationen i Indien er forfærdelig, og det handler tilmed om meget mere end Indien:
22. maj 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/frygt-indisk-mutation-faar-tyskland-til-indfoere-haardt-karantaenekrav-briter
Frygt for indisk mutation får Tyskland til at indføre 'hårdt' karantænekrav for briter
Fra søndag skal alle indrejsende til Tyskland fra Storbritannien i to ugers karantæne - også hvis man er fuldt vaccineret.
Det oplyser det tyske Robert Koch Instituttet (RKI) fredag ifølge nyhedsbureauet AFP. Instituttet svarer til Sundhedsstyrelsen i Danmark.
En talsmand for det tyske sundhedsministerium siger til Reuters, at karantænekravet over for Storbritannien er "hårdt".
De skrappe karantænekrav er blevet indført, fordi virusmutationen fra Indien spreder sig i Storbritannien.
Tidligere på ugen vurderede den britiske ekspertgruppe, som rådgiver den britiske regering under pandemien, at den indiske variant - B1617 - sandsynligvis er mere smitsom end den britiske variant.
Vurderingen fra ekspertgruppen fik også Statens Serum Institut til at hejse et lille advarselsflag herhjemme, fordi smitten med denne variant nogle steder ser ud til at fordobles hver uge. Sådan sagde faglig direktør hos Statens Serum Institut, Tyra Grove Krause, til TV2.
April 20, 2021
https://theconversation.com/q-a-indian-coronavirus-variant-what-is-it-and-what-effect-will-it-have-159269
We think this variant may be able to spread more easily than earlier forms of the virus. This is because of a mutation it carries called L452R, which affects the virus's spike protein. This is the "key" the coronavirus uses to unlock our cells.
--
Research suggests that mutations like it (that affect the same area of the spike protein) may also make the virus less susceptible to pre-existing antibodies.
--
It's still too early to tell if this variant will pose a significant threat to efforts to control the virus. However, as always with public health, prevention is better than a cure. Hence, we should continue our efforts to control the virus, both in terms of regulations – masks, social distancing and so on – as well as vaccination, mass testing and genome sequencing. By continuing to combat the virus in general, we can restrict any impact this variant has.
--
The biggest cause for concern would be if B1617 undermined vaccination efforts. If this variant is able to cause disease in vaccinated individuals, it poses the risk of creating large-scale outbreaks around the world in the future.
Work to create booster vaccinations to deal with current and future variants is already underway, but it is too early to say whether they will be needed to control B1617 specifically.
However, a more effective way to prevent variants causing issues around the world would be to prevent them from spreading in the first place. Strict travel restrictions, such as those seen in New Zealand and Australia, may seem a burden, but have allowed relative normality to return in these countries with little fear of variants disrupting efforts to get back to normal. It's with this hope that the UK has added India to its red list – essentially banning travel from the country.
May 18, 2021
https://timesofindia.indiatimes.com/india/now-600-cases-of-b1617-in-us-india-others-trace-mutation/articleshow/82731327.cms
While B.1.617.1 has recorded 192 cases, B.1617.2 has been found in 494 cases. This includes 126 in California (which is suspected to be the original mutation source), 82 in Washington, 42 in New York and 39 in New Jersey among other states.
The B1617 Covid variant and its sub-variants are responsible for the second wave of the pandemic in India.
7 May 2021
https://www.bbc.com/news/world-asia-india-56844925
Scientists do not yet know whether this variant is more infectious or resistant to vaccines.
--
Some variants will inevitably escape the current vaccines, according to a paper published in Nature by Prof Gupta and his fellow researchers.
https://www.nature.com/articles/s41586-021-03412-7
As a result, changes to vaccine design will be needed to make them more effective.
22. maj 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/indisk-variant-af-coronavirus-fundet-i-glostrup
Indisk variant af coronavirus fundet i Glostrup
Der er konstateret tilfælde af den indiske variant af coronavirus, B.1.617, i nogle husstande i Glostrup. Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed. Der er sat intensiveret smitteopsporing i gang i de berørte ejendomme, og STPS går nu fra dør til dør og opfordrer til test.
De direkte berørte beboere kan blive testet uden tidsbestilling i Glostrup Hallen søndag kl. 8-14. Derudover opfordrer Glostrup Kommune alle kommunens borgere til at lade sig teste på testcentrene i kommunen.
I England har en ekspertgruppe konkluderet, at den indiske variant er 50 procent mere smitsom end den britiske variant.

­­
23-05-2021 10:01
Jakob
★★★★★
(9155)
­Her en lille påmindelse om, at selvom coronakatastrofen til tider har holdt viljen til hurtig klimaomstilling gemt, så er den ikke glemt:

22. maj 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/demonstranter-til-politikerne-brug-de-samme-kraefter-klimaet-som-mod-coronaen
Demonstranter til politikerne: Brug de samme kræfter for klimaet som mod coronaen
--
Den grønne udgave af Dannebrog blev luftet foran Christiansborg. Formålet med marchen er at sætte fokus på klimakrisen og samtidig få politikerne til at handle lige så hurtigt og drastisk i forbindelse med klimaudfordringerne, som de har gjort under corona-pandemien.
--
Kræfterne bag demonstrationen omfatter blandt andet Den Grønne Studenterbevægelse, Mellemfolkeligt Samvirke og Extinction Rebellion.

FN har da også for længst opfordret verdens ledere til at erklære klima-undtagelsestilstand:


12. dec 2020
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/fn-generalsekretaer-opfordrer-til-klima-undtagelsestilstand


FN-generalsekretær opfordrer til klima-undtagelsestilstand

Ledere over hele verden bør erklære undtagelsestilstand for klimaet og få sat skub i kampen mod den globale opvarmning. Sådan lyder opfordringen fra FN's generalsekretær, Antonio Guterres, ved et klimamøde i London.

Flere end 70 verdensledere ventes at deltage på det virtuelle møde.
- Er der stadig nogen, der kan benægte, at vi står over for en dramatisk krise? Det er derfor, jeg opfordrer ledere over hele verden til at erklære undtagelsestilstand for klimaet i deres lande, indtil vi har opnået CO2-neutralitet, siger Antonio Guterres ifølge Ritzau.
Ifølge FN-chefen er hjælpepakker, der indføres i kølvandet på den globale coronapandemi, en passende anledning til at accelerere den grønne omstilling.


­­­
23-05-2021 10:09
Peder Kruse
★★☆☆☆
(220)
Hvor koldt vil du ha' det ?
23-05-2021 15:30
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Med de samme forholdstal som i har set for USA, Sverige, Italien mf. så ender mellem 0,5 og 1 % med at have et behandlingsbehov som for Indien vil sige op til 4000 patienter om dagen hvoraf en forsvindende lille del kræver intensiv behandling.

Eller nærmest et bagatel problem for et land med en befolkning på 1,4 mia.

Dødstallet for landet er nu nede på 4000 daglig som kan henføres til covid19, for et land som har en 'normal' dødlighed på 23.000 daglige dødsfald.
25-05-2021 11:34
pifpafpuf
★★★☆☆
(769)
Der stilles (endelig) spørgsmål til konsensus om oprindelsen.
https://www.foxnews.com/opinion/tucker-carlson-fauci-media-lie-covid-origins
https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/skraemmende-coronarapport-afsloerer-nyt-om-syge-forskere/8593219
Redigeret d. 25-05-2021 12:32
27-05-2021 23:52
Jakob
★★★★★
(9155)
­
19. maj 2021
https://www.dr.dk/nyheder/viden/kroppen/forskere-opfordrer-who-til-undersoege-om-corona-er-overfoert-fra-et
Forskere opfordrer WHO til at undersøge, om corona er overført fra et laboratorie ved en fejl
Selvom sandsynligheden er lille, bør vi undersøge teorien, siger eksperter.
I langt de fleste dele af verden er corona-pandemien blevet en del af den nye virkelighed, hvor nedlukninger, mundbind og tests er hverdagskost.
Men præcis hvorfor en pandemi har ramt os, er forskerne ikke helt sikre på.
En rapport fra verdenssundhedsorganisationen WHO fra marts vurderer, at det med 'sandsynlighed til stor sandsynlighed' skyldes, at smitten er overført fra dyr til mennesker. Det kan eksempelvis være sket på et madmarked.
https://www.who.int/health-topics/coronavirus/origins-of-the-virus
Men 18 internationale forskere mener ikke, at det kan konkluderes endnu.
De har derfor skrevet et åbent brev til WHO, hvor de opfordrer til, at WHO ikke lægger sig fast på den forklaring endnu.
https://science.sciencemag.org/content/372/6543/694.1
--
Hvad skulle der være foregået i laboratoriet?
Når forskerne taler om, at der kan være sket et uheld i et laboratorie, henviser de til gain-of-function forskning.
Ved gain-of-function tager forskerne eksempelvis et virus fra den virkelige verden og forstærker det i et laboratorie. Forskerne kan på den måde se, hvordan et virus kan ændre sig og potentielt blive farligt for mennesker og dyr.
Nogle forskere mener, at det er en god idé med denne form for forskning. Vi kan få viden om, hvordan et virus kan udvikle sig i en potentielt farlig retning. På den måde kan vi forberede os, hvis den ændring sker naturligt ude i verden, eksempelvis ved at lave en vaccine på forhånd.
Andre forskere mener, at det er en dårlig idé. Hvis farlige virus ved et uheld slipper ud fra et laboratorie, kan det få store konsekvenser.
Den danske pandemiforsker Lone Simonsen har været med til at stifte The Cambridge Working Group. Det er en gruppe af internationale forskere, der siden 2014 har opponeret mod, at der må laves gain-of-function forskning.
På baggrund af denne kritik var der i 2014 til 2018 et forbud i USA mod at lave gain-of-function forskning.Jeg mente, at den form for forskning allerede var forbudt i følge Genèvekonventionen.
Noget tyder måske på, at den har fået alt for lidt opmærksomhed fra verdenspressen.
Umiddelbart må man tænke, at der er tale om udvikling af biologiske masseødelæggelsesvåben, som kan være langt farligere end mange kemiske våben.

Derfor har Kina nok også travlt med at afvise den mulighed:


27. maj 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/kina-afviser-enhver-teori-om-coronavirus-skulle-stamme-fra-et-kinesisk-laboratorium
Kina afviser enhver teori om, at coronavirus skulle stamme fra et kinesisk laboratorium
Det er helt usandsynligt, at covid-19 skulle stamme fra et kinesisk laboratorium.
Det er meldingen fra kinesiske myndigheder.
Afvisningen kommer, efter at USA's præsident Biden har sat gang en ny undersøgelse i gang for at finde ud af, om virus oprindeligt stammer fra menneskelig kontakt med et inficeret dyr eller fra en laboratorieulykke.
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/biden-giver-efterretningstjenesterne-90-dage-til-finde-ud-af-hvordan-coronavirus
Og det reagerer Kina stærkt på, fortæller DR's Asien-korrespondent Philip Khokhar:
- Kina afviser enhver mistanke fra USA, og jeg tror ikke, at de kommer til at samarbejde yderligere.
Kina har tidligere henvist til at Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har sagt, at det er usandsynligt, at virus stammer fra et laboratorium. EU har heller ikke været ude at bakke USA op i den her sag.
Men det værste er måske, at verden faktisk i årtier har kørt sådanne laboratorier i helt stor skala i industrien, og den fare bliver slet ikke taget tilstrækkeligt alvorligt.

Med ny Corona havde Danmark f.eks. et eksperiment kørende i minkavlen. Det ser ud til, at vi heldigvis fik stoppet det i tide, men andre steder i verden fortsætter det omend i mindre skala.

I svineproduktionen har der også i mange år kørt tilsvarende eksperimenter i stor skala i Danmark, hvor der med dyrlægers hjælp og sundhedsmyndighedernes velsignelse udvikles resistente bakterier, MRSA og svineinfluenza.
I planteavlen køres der et tilsvarende eksperimenter i stor skala, hvor der arbejdes på at skabe resistente svampe, som svampemidlet ikke kan bekæmpe.
Disse eksperimenter spreder allerede sygdom og død i Danmark.Vi må håbe, at coronapandemien åbner danske politikeres øjne for disse dødsens farlige eksperimenter i de dårligt kontrollerede danske gigantlaboratorier, så de langt mere konsekvent vil blive stoppet, før det går endnu mere riv ruskende galt og helt ad helvede til.
­­
28-05-2021 16:43
pifpafpuf
★★★☆☆
(769)
...mener også der er tvivl om ikke problemerne med "mad cow disease" i UK i 80'erne og 90'erne også stammede fra et udslip fra et forskningscenter (Compton?)
Men google er nyttesløs...
28-05-2021 18:42
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Fuck!! Der er 37 smittede af de 28.000 der var til fodbold på Brøndby stadion i Søndags https://www.berlingske.dk/samfund/politiet-havde-lavet-konkret-vurdering-af-tre-demonstrationer-men-det-blev
Det er jo som det står i artiklen, noget nær verdens undergang.
29-05-2021 14:56
Jakob
★★★★★
(9155)
­
Liberal Alliance har ellers i længere tid haft en ganske fornuftig sundhedsordfører. Men nu skal jeg love for, at formanden jogger grundigt i coronaspinaten, så ingen igen kan være i tvivl om partiets uvidenhed eller hensynsløse ligegyldighed med hensyn til at gøre medborgere alvorligt syge:

29. maj 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/vanopslagh-vi-skal-vaek-fra-det-ekstreme-forsigtighedsprincip
Vanopslagh: Vi skal væk fra det ekstreme forsigtighedsprincip
Partiformand i Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, er gået på talerstolen ved partiets landsmøde.
'Vi vil videre' er hans budskab med hentydning til regeringens håndtering af coronakrisen.
- Væk fra det ekstreme forsigtighedsprincip. Videre mod friheden – og det ansvar, der følger med friheden, siger han.
- Staten misbruger corona-krisen til at trænge ind i folks liv.Nærmest alt i Danmark er i forvejen genåbnet, og grænsen for sognenedlukning er netop blevet hævet igen:


26. maj 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/graenser-sognenedlukning-bliver-haevet
Grænser for sognenedlukning bliver hævet
Grænserne for, hvor mange smittede der skal være i sogne og kommuner, før de nedlukker, hæves.
Fra fredag der skal være mere end 300 smittede per 100.000 indbyggere de seneste syv dage, før kommunerne nedlukker mod 250 nu. Grænsen for sogne bliver hævet fra 500 til 600 smittede per 100.000 indbyggere. Samtidig bliver grænsen for positivprocenten i et sogn forhøjet fra 2,5 til 3,0. Derudover skal der være mere end 20 smittetilfælde i det pågældende i de seneste syv dage.
De nye grænser har Epidemiudvalget godkendt på et møde onsdag, siger Per Larsen, der er sundhedsordfører for De Konservative, til Ritzau.
Og det påståede "ekstreme forsigtighedsprincip" betyder nu, at Danmarks smittetal er blevet højere end det Svenske, og Danmark ligger på tredjepladsen i hele EU over lande, som har flest nye smittede.

Ja, så ringe er det faktisk. Den forudsete patogene danske sommer er begyndt, og vi bør nok forberede os på, at det næste kan blive, at andre lande i verden til skade for dansk erhvervsliv og trivsel begynder at lukke ned for rejsefriheden til og fra Danmark.

Smittede pr. 1 million indbyggere den seneste uge:

https://nyheder.tv2.dk/samfund/dagens-coronatal-overblik-over-smittede-indlagte-og-doede

Holland 1267
Belgien 1152
Danmark 1133
Grækenland 1095
Sverige 1010


­
Tilknyttet billede:

30-05-2021 10:29
pifpafpuf
★★★☆☆
(769)
Vi har været der før - desværre.

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2021-05-30-100-aar-gammel-vaccine-ser-ud-til-have-en-effekt-mod-coronavirus-viser-studie

Desværre fordi det kunne understøtte teorien om at covid var/er udviklet af kineserne som et kampstof til at omgå specielt England og USA's vaccinationsprogrammer - og at Italien Spanien, Holland og Belgien - samt øvrige ande/områder i Europa med store indvandringskoningenter måske mere utilsigtet også fik problemer.

Man skal huske på at COVID startede præcis samtidigt med Trump's handelskrig med Kina og mens Johnson var højtprofileret på Hong Kong.

https://da.qaz.wiki/wiki/BCG_vaccine

Desværre også fordi meget kunne tyde på at vestlige mainstream medier og højtprofilerede forskere har brugt covid som undskyldning for at køre ensidig kampagne mod borgerlige statsledere istedet for at finde løsninger der lå lige for. Bevidst undertrykte løsninger, der lå lige for. Det kan have kostet 100 tusinder af vestlige borgere livet at man ikke straks i foråret 2020, da det blev åbenlyst at covid tallene eksploderede netop i de lande , der ikke havde calmette vaccinationsprogrammer og blandt befolkningsgrupper , der må antages ikke at have modtaget calmette vaccinationen - herunder mange ældre og indvandrere.

Det er stygt...(og nu mangler man vel kun at genopdage hydroxychloroquine og zink's forebyggende virkning som konsekvens af at Covid aldrig rigtig har fået fat i tropisk Afrika.)
Redigeret d. 30-05-2021 10:44
30-05-2021 11:08
pifpafpuf
★★★☆☆
(769)
Mere om "retro-engineering" af Covid.
"The laws of physics mean that you cannot have four positively charged amino acids in a row," Dalgleish told the Daily Mail. "The only way you can get this is if you artificially manufacture it."

https://www.foxnews.com/world/explosive-study-claims-to-prove-chinese-scientists-created-covid
Vi er blevet forsøgt slået ihjel af en fjende - mens vores medier, og mange af vores ledere, har koncentreret sig om at profilere sig selv, og promovere de samme totalitære løsninger og værdier, som vores fjende har bygget hele sit samfund på.
God søndag :-)
Side 19 af 32<<<1718192021>>>

Deltag aktivt i debatten Coronavirus, frihandel, flyrejser og fornuftig klimapolitik.:

Husk mig

Lignende indhold
DebatterSvarSeneste indlæg
IPCC-chef: "Klimapolitik Omfordeling af Velstand, Ikke Milieupolitik". Thunberg Gore/Soros Rob024-01-2020 20:25
FNs Fordrejede Klimapolitik og Teknokratiets CO2-Økonomi205-12-2019 01:48
Er klimapolitik religion..?4505-12-2019 01:40
Hvad er jeres holdning til Co2 neutrale flyrejser?025-03-2019 09:52
(Aktuel) fransk klimapolitik305-12-2018 10:56
Artikler
Flytrafik
Føler du, at befolkningen bakker op om en vidtgående klimapolitik?
EUs klimapolitik - en succeshistorie? (Mernilds Klumme, januar 2009)
Klimapolitik (Bionyt: 500 svar om klima)
NyhederDato
Slut med billige flyrejser i fremtiden10-09-2009 09:52
Hedegaard samler tænketank om huller i klimapolitik17-11-2008 05:33
LO får sin første klimapolitik19-08-2008 07:54
▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik