Husk mig
▼ Indhold

Coronavirus, frihandel, flyrejser og fornuftig klimapolitik.Side 20 af 32<<<1819202122>>>
30-05-2021 21:46
Jakob
★★★★★
(9319)
­@pifpafpuf

Tak for konspirationsteorier helt ude i hegnet.
Men du glemmer måske, at Kina også selv blev ramt hårdt i begyndelsen, og de havde ikke en vaccine parat.
Du glemmer måske også, at lande som f.eks. Australien og New Zealand er blevet ramt mildere, fordi de ikke var bange for restriktioner. Og det er demokratier.
Hvis man ønsker at kritisere restriktionerne i vesten, så må det gøre mest ondt at tænke på, så vanskelige de har været at gennemføre i tilstrækkeligt omfang, og derfor er pinen blevet trukket i langdrag.
Derfor bør utilfredsheden nok først og fremmest vendes imod de befolkningsgrupper og politiske fraktioner, som ikke ville bekæmpe og udrydde smitten med restriktioner.
At det i de fleste tilfælde er højreorienterede og ultraliberale mennesker, kan de kun selv gøre for. Det er som f.eks. Australien og New Zealand har bevist ikke en naturlov, at mennesker fra den fløj skal støtte frihed til folkedrab.

­
30-05-2021 21:51
Jakob
★★★★★
(9319)
­
delphi skrev:
Fuck!! Der er 37 smittede af de 28.000 der var til fodbold på Brøndby stadion i Søndags https://www.berlingske.dk/samfund/politiet-havde-lavet-konkret-vurdering-af-tre-demonstrationer-men-det-blev
Det er jo som det står i artiklen, noget nær verdens undergang.Det må i hvert fald være pinligt for Brøndby.


30. maj 2021
https://www.dr.dk/nyheder/indland/stigende-smittetal-efter-broendbyfest-faar-det-til-lugte-af-supersprederbegivenhed
Stigende smittetal efter Brøndbyfest får det til at lugte af 'supersprederbegivenhed'
Der er nu konstateret 74 smittede med corona i forbindelse med Brøndbys mesterskabsfejring.
­
­
30-05-2021 22:05
Jakob
★★★★★
(9319)
­
Der udkommer en ny bog i morgen:


30. maj. 2021
https://nyheder.tv2.dk/politik/2021-05-30-mette-frederiksen-truede-med-at-udskrive-valg-under-foraarets-store-nedlukning
Mette Frederiksen truede med at udskrive valg under forårets store nedlukning
--
Bogen 'Det første år' har allerede før sin udgivelse kastet flere historier af sig.
--
Der blev talt med store ord, da partilederne 20. maj 2020 var samlet for at forhandle genåbningen af Danmark.
Der var nemlig stor uenighed om, hvor mange restriktioner der skulle lempes. Og de borgerlige partier pressede på for at genåbne større og hurtigere, end Mette Frederiksen (S) var villig til.
En magtkamp, som fik statsministeren til at true med at udskrive valg midt under forhandlingerne.
Det beskriver forfatter Anne Sofie Kragh i sin nye bog, 'Det første år', som udkommer mandag.
--
En af de afgørende scener, som bliver beskrevet, fandt netop sted 20. maj.
Her var det ifølge bogen især tidligere politisk leder af Radikale Venstre, Morten Østergaard, der forsøgte at trykke statsministeren på maven under forhandlingerne for at gøre genåbningen mere vidtgående.
Der var et flertal imod regeringen, som alle var klar til at åbne mere, lempe forsamlingsforbuddet og lirke ved grænsekontrollen og indrejseforbuddet. Venstre, Dansk Folkeparti, Alternativet og Det Konservative Folkeparti var udover Nye Borgerlige og Radikale Venstre med om bord.
Men efter utallige forsøg på at rykke ved statsministerens mere forsigtige genåbning, satte Mette Frederiksen foden ned.
- Det kan godt være, at I gerne vil det. Så må I få en anden til at gøre det, sagde hun ifølge bogen.
Et citat, som ifølge forfatteren ikke var til at misforstå:
- Der blev stille. Statsministeren havde lige truet med at udskrive valg, skriver Anne Sofie Kragh i 'Det første år'.
--
Mette Frederiksen var bekymret for, at en hurtig genåbning ville få smittespredningen til at blusse op igen. Og det skulle ikke ske på hendes vagt, lyder det fra den politiske redaktør.Beskrivelsen bekræfter den forskel, der har været og er på røde og blå partier, når det gælder pandemihåndteringen i Danmark.


Hvis man finder det afgørende vigtigt, at smitten fra pandemier i Danmark ikke skal dræbe mange flere tusinde danskere, så må det være en objektiv sandhed, at man skal stemme på S, SF eller EHL.
­
31-05-2021 08:05
pifpafpuf
★★★☆☆
(773)
Jakob -

De store forskelle på dødsfald og alvorlige sygdomstilfælde grundet Covid i Europa har aldrig kunne forklares med mundbind og social distancing. Selv Brostrøm har svært ved at pege på den forskning der peger på at mundbind har givet en afgørende forskel og viger udenom - han er sendt i byen af WHO.

I Australien stoppede man med Calmette vaccination i 80'erne hvorfor den midaldrende del af befolkningen har været beskyttet - præcis som i Danmark.

Men af politiske årsager - og politiske årsager alene - nægtede man i forskningskredse - med Fauci i spidsen - i mediekredse med CNN i spidsen - at se på andre årsager , der kunne forklare forskellene på hvor alvorligt Covid ramte de enkelte lande.

Det stod fra sommeren 2020 klart at Calmette vaccination kunne være den faktor der gjorde forskellen. Jeg har skrevet om det her siden da.

Det havde været billigt - og nu viser det sig også utvivlsomt effektivt - hvis man havde massevaccineret borgerne i specielt UK, US, Belgien , Holland , Spanien og Italien allerde for et år siden.

I USA er over 1/2 af alle dødsfald registreret fra efteråret 2020 og frem i 2-3 bølge.

Så det her handler ikke om konspirationer - det handler om en helt absurd ensidig politisk kamp mod specielt Trump - men også Johnson - hvor man fra de stærkere og stærkere anti-demokratiske og totalitære kræfter i medie, forsknings og Tech-branchen tilsidesatte alm. menneskers liv og helbred for at udbygge sin magtposition i en krisesituation. En krisesituation, der nu viser sig meget vel kan opstået som en planlagt terror/krigshandling.

Det er stygt - men har kendetegnet den europæiske venstrefløj siden 60'erne. Dengang var det bare russernes ærinde man gik - nu kinesernes.
31-05-2021 21:18
Jakob
★★★★★
(9319)
­­
pifpafpuf skrev:
Så det her handler ikke om konspirationer - det handler om en helt absurd ensidig politisk kamp mod specielt Trump - men også Johnson - hvor man fra de stærkere og stærkere anti-demokratiske og totalitære kræfter i medie, forsknings og Tech-branchen tilsidesatte alm. menneskers liv og helbred for at udbygge sin magtposition i en krisesituation. En krisesituation, der nu viser sig meget vel kan opstået som en planlagt terror/krigshandling.

Det er stygt - men har kendetegnet den europæiske venstrefløj siden 60'erne. Dengang var det bare russernes ærinde man gik - nu kinesernes.Hvis det ikke er endnu mere stygt konspirationsteoretisk, så ved jeg ikke, hvad det er.
Jeg forstår godt, at der kan være et desperat behov for at forsvare Trumps og Johnsons fejlslagne coronapolitik, men i mine øjne føjer den slags fantasifulde og hadske teorier kun spot til skade.
Før man kaster med alt for store sten, så bør man nok også huske, at f.eks. B117 faktisk blev udviklet i England i høj grad på grund af uansvarlig coronapolitik.
­
31-05-2021 21:41
Jakob
★★★★★
(9319)
­I dag er Holland det eneste EU-land, der overgår Danmark i antal nye smittede.

Smittede pr. 1 million indbyggere den seneste uge:

31. maj 2021
https://nyheder.tv2.dk/samfund/dagens-coronatal-overblik-over-smittede-indlagte-og-doede

Holland 1239
Danmark 1151
Grækenland 1098
Belgien 1068
Sverige 1010


Ser vi bort fra Sydamerika, så er der ikke lang vej, før Danmark bliver det mest patogene land i hele verden.

Vi er så dygtige i Danmark... Det er blot ærgerligt, at vi dumper, fordi vi endnu ikke har lært, at vi skal opspore og udrydde smitten.
­
04-06-2021 19:09
Jakob
★★★★★
(9319)
­
31. maj 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/navnenyt-who-omdoeber-coronavarianterne
Navnenyt: WHO omdøber coronavarianterne
Verdenssundhedsorganisationen (WHO) ønsker at gøre det simplere at holde styr på coronavarianterne. Derfor har man besluttet at omdøbe dem, så den britiske variant fremover vil blive kaldt Alpha, den sydafrikanske Beta og den indiske variant Delta.
Det skriver BBC.
https://www.bbc.com/news/world-57308592
Navneændringen skal desuden tjene til, at fjerne noget af stigmatiseringen, som de oprindelige navne potentielt kunne udløse.
- Ingen nation bør stigmatiseres for at identificere og rapportere om nye varianter, siger epidemiolog ved WHO, Maria van Kerkhove.Hedder den brasilianske mutant så "Charlie".?

Jeg forstår godt, hvorfor WHO gør det, når man fornemmer konspirationsteoretisk krigsretorik imod de lande og befolkninger, hvorfra en ny farlig virus kommer.
Men jeg tror ikke, at det nytter noget. Hvis nogle amerikanere f.eks. slår en kinamand ihjel, fordi ny corona kom fra Kina, så er de så dumme, at det er vanskeligt at forestille sig, at en navneændring på virus vil gøre dem klogere på den gode måde.

Ændringen af navne gør det måske kun endnu vanskeligere for lægmand at holde styr på historien.
Man kommer jo ikke udenom, at der er en sammenhæng imellem udvikling af farlige mutanter og den måde, som et samfund er indrettet på, og det er vigtigt at huske for at kunne lære af historien.

Farlige mutanter kan teoretisk set opstå alle steder i verden. Men der er en klar sammenhæng imellem risikoens størrelse og det antal mennesker og dyr, som som samfundet tillader, at smitten breder sig til.
Det kan sammenlignes med lotto. Hvis man udfylder få kuponer, så er der mindre chance for gevinst, end hvis man udfylder flere millioner.
I Brasilien har de f.eks. udfyldt mange kuponer og fået en stor "gevinst".

Juliano Teixeira fanger det, som jeg forsøger at sige, lige på kornet:

30. maj 2021
https://www.dr.dk/nyheder/udland/demonstranter-gik-paa-gaden-mod-bolsonaro-i-200-byer-brasilianerne-er-rasende-lige-nu
Demonstranter gik på gaden mod Bolsonaro i 200 byer: 'Brasilianerne er rasende lige nu"
Præsident Bolsonaros coronahåndtering kan ende med at koste ham magten, vurderer DR's Sydamerika-korrespondent.
--
Brasilien har indtil videre registreret over 461.000 coronadødsfald, hvilket gør det sydamerikanske land til et af de hårdest ramte lande i verden.
Det har ført til heftig kritik af præsidenten, der sidste år beskrev virusset som "en lille influenza" og nægtede at bære mundbind, indtil han blev pålagt det af en domstol.
--
Bolsonaro har gjort Brasilien til et laboratorium for virusmutationer, mener skolelæreren Juliano Teixeira, der i går var på gaden i Rio de JaneiroDet må være afgørende, at alle verdens lande og befolkninger bliver bevidste om denne sammenhæng, når vi skal forebygge og modstå nye pandemier.
Jeg mener nok også, at det er vigtigt, at lande med høje smittetal bliver kendt og udråbt som dårlige eksempler. Ikke for at stigmatisere deres befolkninger eller føre krig imod dem til straf, men måske nok til en vis portion udskamning og sanktioner og i hvert fald til skræk og advarsel for alle andre lande.

Ikke mindst for USA er det måske også vigtigt at forstå, at det kun er et udtryk for svineheld frem for dygtighed, at deres pandemihåndtering med utallige smittede det første år så vidt vides ikke også har skabt en ny farlig virusmutant.­
­
04-06-2021 19:13
Jakob
★★★★★
(9319)
­På listen over lande med flest nye smittede ligger Danmark nu på andenpladsen i hele Europa.


Smittede pr. 1 million indbyggere den seneste uge:

31. maj 2021
https://nyheder.tv2.dk/samfund/dagens-coronatal-overblik-over-smittede-indlagte-og-doede

Irland 1717
Danmark 1182
Holland 1144­
Tilknyttet billede:

05-06-2021 13:32
Jakob
★★★★★
(9319)
­4. jun 2021
https://www.dr.dk/nyheder/indland/ugens-coronatal-forklaret-danmark-har-nogle-af-de-hoejeste-smittetal-i-eu-men-kan
Ugens coronatal forklaret: Danmark har nogle af de højeste smittetal i EU, men kan det virkelig passe?Man kan altid amatørbetvivle smittetallene og håne en bartender, fordi man ønsker at få det til at se bedre ud for Danmark. Men er det klogt.?

Se f.eks. på artiklens dødstal for Irland, og hvordan det nu er gået med smitten i Irland.
­
05-06-2021 13:48
Jakob
★★★★★
(9319)
­5. jun 2021
https://www.dr.dk/nyheder/politik/sf-med-nyt-udspil-offentligt-ansatte-skal-have-ret-til-arbejde-hjemme
SF med nyt udspil: Offentligt ansatte skal have ret til at arbejde hjemme
Fagforeninger tager positivt mod forslag, men beder politikerne blande sig uden om.


Ja uha, det må Pia jo nok slet ikke blande sig i.

Men jeg mener alligevel, at det er godt presset på for at fastholde et gunstigt momentum, som coronakatastrofen har skabt via restriktionerne.

Der kan spares tid til gavn for økonomi og familie, og der kan spares transport til gavn for klima og miljø.


­
06-06-2021 14:09
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Et stort tillykke til Brasilien.

Landet ligger nu med en daglige smitte på omkring 60.000 seEller 275 daglige smittede pr. 1 mio. indbyggere, for et land som overhovedet ikke har været lukket ned. Og landets økonomi har ikke lidt nogen skade som i Danmark.

Til Sammenligning har den Danske regering påført landet udgifter for over 500 mia. og vi har i dag en daglige smitte på 200 pr. 1 mio. indbyggere.
06-06-2021 14:23
Jakob
★★★★★
(9319)
­
5. jun 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/venstre-vil-have-udfaset-nedlukningsmodel-vi-bliver-noedt-til-se-paa-om-vi-ikke-kan
Venstre vil have udfaset nedlukningsmodel: 'Vi bliver nødt til at se på, om vi ikke kan komme ud af det her regime'
Venstre vil have udfaset den nedlukningsmodel, der gør, at skoler, børnehaver og daginstitutioner skal lukke ned automatisk, når smitten overstiger et bestemt niveau.
Det skyldes især det nuværende stabile antal af smittede og indlagte, siger partiets sundhedsordfører Martin Geertsen (V).
- Vi bliver nødt til at se på, om vi ikke kan komme ud af det her regime, hvor man lukker skoler, institutioner og fritidsliv ned, selvom der ikke er konstateret smitte, siger han og tilføjer
- Det er tåbeligt i den situation, vi er i, hvor over to millioner mennesker er vaccineret.
Et sogn lukker ned når over 600 per 100.000 indbyggere er smittet. For kommunen gælder det, at der er over 300 smittede per 100.000 indbyggere, før den lukkes.Igen igen og atter engang presser Venstre på for at få gennemført en politik, som vil få smitten til at stige i Danmark.


5. jun 2021
https://www.dr.dk/nyheder/indland/live-foelg-partiledernes-grundlovstaler
Ellemann kritiserer S: "Centralisering, magtfuldkommenhed, ensretning"
Selvom Venstres formand lægger op til samarbejde med Socialdemokratiet om reformer, langer han også ud efter dem.
- Socialdemokratiet er villige til at gå langt med kontrol, med styring - for at tvinge samfundsudviklingen i deres retning. Og jeg skal hilse at sige, at coronakrisen har forstærket den her udvikling, siger Jakob Ellemann-Jensen.
Blandt andet med henvisning til minksagen.
- Det handler grundlæggende om en rodfæstet, socialdemokratisk opfattelse af, at staten er et værktøj til at fremtvinge et bestemt samfund, og så må danskerne eller bare rette ind. Centralisering, magtfuldkommenhed, ensretning.Jeg må sige, at jeg stadig finder Jakob Ellemann-Jensens retorik særdeles upassende i det danske demokrati, især fra en partiformand.
Hvis alle var kloge nok til at gennemskue, at det handler om en ynkelig og forfejlet opposition, så var det nok ikke et stort problem.
Men når en del borgere tager retorikken til sig og begynder at tale om Danmark som om de lever i en diktaturstat, så er der altså nogle advarselslamper, som skal begynde at blinke.

I Deadline i aftes kunne man se, at det bekymrer Venstre (Karsten Lauridsen), at nogle borgere reagerer med at kaste sten imod politiet.
Venstre bør nok overveje, om ikke deres egen retorik har medvirket til det.
Det kan også virke meget utroværdigt og dobbeltmoralsk at bruge den omtalte retorik, når de selv har stemt for loven.

5. jun 2021 22:30
https://www.dr.dk/drtv/episode/deadline_-grundlovsdag-_-grund-til-bekymring_255644Men Danmark er et demokrati, og væsentlige sager herunder også lukning af minkproduktionen er blevet afgjort af et politisk flertal.

Et flertal kan til enhver tid vælte den siddende regering, som i dette tilfælde umuligt kan være enerådig, fordi det er en mindretalsregering.

Vi må mindes Mattias Tesfaye:

20. maj
https://www.dr.dk/nyheder/indland/langelaenderne-skraldgrinede-da-tesfaye-erklaerede-jeg-er-minister-jeg-er-ikke
'Jeg er minister, jeg er ikke diktator'
--
Hvis et flertal af Folketinget siger, det er en elendig idé, så kommer vi ikke til at tromle henover det.


Det burde være logik for skolebørn, at det samme hele tiden har været gældende for Statsministeren, og det kan betragtes som et tilbageslag for niveauet i den demokratiske debat for voksne, at det må skønnes nødvendigt at forklare det.­­
­­
06-06-2021 14:30
Jakob
★★★★★
(9319)
­
Nu skal der forhandles om endnu mere genåbning:6. jun 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/partier-bliver-indkaldt-til-genaabningsforhandlinger-i-den-kommende-uge
Partier bliver indkaldt til genåbningsforhandlinger i den kommende ugeIngen af de beregnede scenarier handler om at nedbringe smitten:


6. jun 2021
https://www.dr.dk/nyheder/indland/hvad-sker-der-hvis-de-fleste-restriktioner-skrottes-over-sommeren-ny-model-har-et

Fire scenarier i forskernes model

Let stramning af de nuværende regler -> kontakttal på 1,0

Fortsættelse af de nuværende regler -> kontakttal på 1,1 (måske lavt sat, målt inden seneste genåbning)

Alle restriktioner ophæves, men den høje testaktivitet og lokale nedlukninger fortsættes -> kontakttal på 1,4

Alle restriktioner ophæves, og der sker ingen lokale nedlukninger. Testintensiteten skrues desuden betydeligt ned -> kontakttal på 1,7
Og dette indebærer en række risikomomenter, som blandt andet omfatter:


6. jun 2021
https://www.dr.dk/nyheder/indland/hvad-sker-der-hvis-de-fleste-restriktioner-skrottes-over-sommeren-ny-model-har-et
Hans Jørn Kolmos, der er professor i klinisk mikrobiologi ved Syddansk Universitet.
- Giver vi los og tillader et kontakttal på 1,4, er der ingen tvivl om, at vi vil være meget stærkt belastede igen i sundhedsvæsenet.
--
Han gør også opmærksom på et muligt scenarie med flere, nye coronamutationer, der er modstandsdygtige over for vaccinerne - samtidig med at virkningen hos nogle af de personer, der fik vaccinen først, stille og roligt ebber ud.
- Jeg håber bestemt ikke på sådan et scenarie, men vi er nødt til at tænke det ind som en mulighed. Vi har jo set så mange overraskelser under den her pandemi, siger professoren.

­­
08-06-2021 21:00
Jakob
★★★★★
(9319)
­
5. jun 2021 22:30
https://www.dr.dk/drtv/episode/deadline_-grundlovsdag-_-grund-til-bekymring_255644

Det bør også give alvorligt stof til eftertanke, hvordan der blev svaret på spørgsmålet om, hvorvidt Venstre og DF frygter, at restriktionerne vil blive opretholdt, når pandemien er overstået.

Karsten Lauritzsen taler meget inderligt om frihedstabet ved at skulle bære mundbind, og Pia Kjærsgaard frygter, at håndtrykket ikke kommer igen.

Men før mundbind i nogle sammenhænge blev påbudt, havde vi et maskeringsforbud. Hvor meget frihed er der i et maskeringsforbud, som er centralt vedtaget, og hvilken regering stod for det.?

Før håndtryk blev frarådet af sundhedsmæssige årsager, var det i nogle sammenhænge påbudt tvang at give hånd. Hvor meget frihed er der i, at man fra centralt hold beslutter at tving folk til at give hånd, og hvilken regering stod for det.?

Et godt gammelt ordsprog siger, at man ikke skal kaste med sten, når man selv bor i et glashus.


Krav om mundbind og stop for håndtryk har modvirket sygdom og død under pandemien. Det samme kan man kun i meget ringe grad sige om de modsatte påbud og forbud.
Det bør være skræmmende gennemskueligt for frihedselskende borgere, at den frihed, de to højrefløjspartier efterspørger til skade for sundheden, slet ikke er reel frihed, men i virkeligheden mere sandsynligt skal bruges til at genindføre håndtryk og maskeforbud ved lov og tvang.

Jeg er ikke i tvivl om, at alle restriktioner bliver ophævet, så snart det skønnes sundhedsmæssigt fornuftigt. Jeg kan slet ikke få øje på en gevinst for Regeringen ved at gøre andet.
Jeg mener også, at vi flere gange har set alvorlige tegn på, at Regeringen i sin iver efter at ophæve restriktioner er gået for meget på kompromis med folkesundheden.

Pandemien har sat befolkningen og demokratiet under stort pres. Der har næppe været større behov for sammenhold siden 2. Verdenskrig. Må vælgernes dom blive hård overfor de partier, som skabte splid og modsatte sig smittebekæmpelsen.


Allerede to dage efter Karsten Lauritzsens klynk i Deadline forsøger Sundhedsministeren at komme ham i møde:

7. jun 2021
https://www.dr.dk/nyheder/indland/heunicke-haaber-mundbind-kan-udfases-flere-steder-inden-sommerferien-og-eksperterne
Heunicke håber, mundbind kan udfases flere steder inden sommerferien - og eksperterne er positive
Målet er en sommer med så lidt brug af mundbind som muligt, siger sundhedsministeren.Hvis det betyder, at vi skal gå direkte fra krav om mundbind og tilbage til maskeringsforbud, så er jeg i hvert fald stærkt imod.
Mundbind er stadig et godt værn imod sygdom. Pandemien er ikke slut endnu, og når alle har fået tilbudt en vaccine imod covid-19, så kommer influenzaen..
­­
09-06-2021 10:22
Jakob
★★★★★
(9319)
­
Her kommer en velfortjent belønning til de lande og byer, som har været dygtigst til at modstå pandemien:

9. jun 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/newzealandske-og-australske-byer-dominerer-liste-over-de-bedste-byer-leve-i-efter
Newzealandske og australske byer dominerer liste over de bedste byer at leve i efter corona-år
New Zealand har været en af coronapandemiens solstrålehistorier.
Bare 26 er registreret døde med virusset, og allerede den 12. marts, mens det meste af verden var lukket ned, kunne 12.000 gå til stor koncert i byen Auckland.
Den succes afspejler sig i The Economists årlige liste over de bedste byer at leve i. Her har netop Auckland for første gang indtaget førstepladsen blandt de 140 undersøgte byer.
https://www.economist.com/graphic-detail/2021/06/08/auckland-has-become-the-worlds-most-liveable-city
De europæiske byer, der alle har været hårdt ramt, er raslet ned af listen. Zürich og Genève på 7.- og 8.-pladsen er eneste europæiske islæt. Efter Auckland følger japanske Osaka og australske Adelaide og Wellington.
Den værste by at leve i er ifølge The Economist Venezuelas hovedstad, Caracas.Man må selvfølgelig forvente, at den højt uddannede internationale arbejdskraft, som evt. ønsker at stifte familie, vil blive stærkt tiltrukket af disse demokratier, som har været intelligente nok til at beskytte deres samfund og passe på borgernes liv og helbred.
Velstående mennesker og betydelige investorer vil typisk også tiltrækkes af de steder, hvor man finder et trygt og godt samfund med den mest kompetente arbejdskraft.

Håndteres det rigtigt, så må disse samfund gå en lys fremtid i møde.Hvordan går det til, at Danmark ikke evnede at komme øverst på denne liste.?

Det må blive et af de allervigtigste spørgsmål at finde svar på, når Danmarks pandemihåndtering skal evalueres.

­­
15-06-2021 21:06
Jakob
★★★★★
(9319)
­
På trods af voldsom genåbning har kontakttallet i Danmark i slutningen af maj været nede på 0,8


Men det brænder igen på i England. De kan ikke styre den indiske mutant, som er mere smitsom, og man må skønne, at deres kvaksalvervaccination, hvor de udskyder det andet stik, nu udgør en skærpet risiko for resten af verdens vaccinationsprogram. Jo flere af de dårligt vaccinerede, der bliver syge, jo flere chancer får virus for at danne nye mutanter, som er endnu dygtigere til ikke at blive opdaget af immunforsvaret.
Hvis det sker, så må man virkelig sige, at det er lykkedes England at hjælpe pandemien. Alfa(B117) og så Echo(?)...14. juni 2021
Britiske medier: Ophævelse af restriktioner bliver udsat
Briter i tusindvis har sat ring om den 21. juni i deres kalender. For det var nemlig her, at en lang række restriktioner i Storbritannien skulle ophæves. Men det kommer nok ikke til at ske.
Både BBC og Sky News skriver nemlig, at ifølge kilder i regeringen vil ophævelsen blive udsat. Det skyldes det stigende antal af nye smittetilfælde i Storbritannien, forårsaget af Delta-varianten af coronavirus (tidligere kendt som den indiske variant, red.), som er en mere smitsom variant.
Det kan virke mærkeligt, at smitten stiger, selvom flere og flere bliver vaccineret i Storbritannien. Men personer, der kun har fået ét skud vaccine, er mindre beskyttet mod Delta-varianten end den normale variant. Ifølge Sky News er man kun 33 procent mere beskyttet med ét skud, mens det er 80 procent med to skud. Derfor kan smitten sprede sig blandt ikke-vaccinerede, men også blandt dem, der har påbegyndt deres vaccination.
De britiske medier skriver, at premierminister Boris Johnson forventes at bekræfte udsættelsen på en pressekonference i løbet af i dag.14. juni 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/boris-johnson-udskyder-genaabning-af-england-med-fire-uger
Boris Johnson udskyder genåbning af England med fire uger
Hvis tålmodigheden er ved at være tyndslidt blandt indbyggerne i England efter halvandet år med coronavirus, så skal den stå endnu en prøve.
Premierminister Boris Johnson har på et pressemøde netop offentliggjort, at genåbningen af landet udskydes med fire uger. Det var ellers planen, at briterne skulle være fri for restriktioner på deres sociale liv fra den 21. juni. Det udskydes nu til den 19. juli, siger Boris Johnson på pressemødet.
Det er særligt den såkaldte Delta-variant, som er mere smitsom, som bekymrer den britiske regering, siger premierministeren på pressemødet. Antallet af smittede med varianten stiger kraftigt særligt i nogle områder.
- I de værst ramte områder er antallet fordoblet hver uge, siger Boris Johnson.
To tredjedel af den voksne befolkning vil være fuldt vaccineret den 19. juli, siger premierministeren.15. juni 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/skud-med-vaccinen-beskytter-godt-mod-delta-variant
To skud med vaccinen beskytter godt mod Delta-variant
En britisk undersøgelse viser, at både Pfizers og AstraZenecas coronavacciner beskytter "solidt" mod den ekstra smitsomme coronavariant Delta - også kaldet den indiske variant - hvis man har fået begge stik.
Det skriver Bloomberg News ifølge Ritzau Finans.
https://medwatch.dk/Medicinal___Biotek/article13057189.ece
Ifølge undersøgelsen kan to vaccinestik skåne en mod kritisk sygdom, der ellers kræver hospitalsindlæggelse.
Pfizervaccinen gav 96 procent af dem, som havde fået begge doser, beskyttelse mod kritisk sygdom i tilfælde af smitte med Delta-varianten. 92 procent var beskyttet mod hospitalsindlæggelse med AstraZenecas vaccine.
Delta-varianten spreder sig i England og har betydet, at genåbning er blevet udskudt med fire uger i landet og er også fundet herhjemme.Jeg må indrømme, at jeg har meget svært ved at blive imponeret, hvis 4 ud af 100 af de vaccinerede bliver så syge, at de skal på hospitalet.
Det må også betyde, at det begynder at haste med at få udviklet og produceret en ny vaccine.
Jeg mener, at myndighederne og politikerne i Danmark tager for let på den indiske variant, ligesom de tog for let på B117.


Og nu vil de skrue ned for testkapaciteten:

15. juni 2021
https://www.dr.dk/nyheder/indland/partier-presser-paa-vil-have-en-plan-der-skal-skrue-ned-testkapaciteten
Partier presser på: Vil have en plan, der skal skrue ned for testkapacitetenMen, selvom det passer dårligt ind i sammenhængen med genåbningsorgiet, så er det nok netop nu, at der bør sættes hårdt ind med lang og streng karantæne for indrejsende, massetests og ekstra intens smitteopsporing imod den indiske mutant, hvis det ikke skal blive for sent.


14. juni 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/lektor-om-stoerre-smitteudbrud-paa-skole-det-bliver-noget-af-en-opgave-faa
Lektor om større smitteudbrud på skole: Det bliver 'noget af en opgave' at få inddæmmet
Indtil nu er det gået godt med at holde den ekstra smitsomme coronavariant Delta - også kaldet den indiske variant - nede i Danmark, men efter et større smitteudbrud på en skole i Hillerød står vi overfor lidt af en udfordring.
Det mener Viggo Andreasen, som er lektor på Roskilde Universitet med speciale i matematisk epidemiologi.
- Det her lyder som et større udbrud, så det bliver noget af en opgave at få inddæmmet det, siger han.
Udbruddet på Grønnevang Skole i Hillerød har sendt alle 800 elever hjem, efter at der er konstateret smitte i fem forskellige klasser på skolen.
I Storbritannien har premierminister Boris Johnson tidligere i aftes meddelt, at Englands planer om genåbning udskydes fire uger på grund af udbrud af Delta-varianten.15. juni 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/delta-variant-i-vaekst-154-smittetilfaelde-i-danmark-i-alt
Delta-variant i vækst: 154 smittetilfælde i Danmark i alt
Der er i alt konstateret 154 smittetilfælde med Delta-varianten, der første gang blev påvist i Indien.
Det oplyser Tyra Grove Kjær, der er konstitueret faglig direktør hos Statens Serum Institut.
- Halvdelen er opstået i de sidste tre uger. Så den er i vækst i Danmark nu, siger hun.
Sundhedsmyndighederne forventer da også, at varianten på sigt bliver den dominerende variant herhjemme.
- Vi kan prøve at mindske smittespredningen, så det bliver på et tidspunkt, hvor der er flere, der er fuldt vaccinerede, siger hun.

Jeg beklager, men det danske frikvarter er allerede slut. Alle ramte sogne og kommuner lukkes hårdt ned. På med mundbindet igen i hele landet, hold mindst tre meters afstand, hvor det er muligt, afbestil straks rejsen til udlandet og nyd i stedet sommeren i Danmark i din sociale boble med max. 5 personer. Isoler dig øjeblikkeligt ved det mindste tegn på symptomer og advar alle, du har været i nærheden af, så hele smittekæden kan blive testet og opløst i en fart.!

Men det ligger ikke til den danske mentalitet lige nu, vel.?
Nu er det sommer, vi er coronatrætte, og det går jo lige så godt for genåbningen med få smittede og få døde og vores frihed lige nu og visselulle...
Men det kan meget hurtigt komme til at ligne sidste efterår, hvor der lige var det ene og det andet og en jul, som ikke måtte spoleres, så der blev flere gange handlet alt for svagt, og så endte det med en hård og meget langvarig nedlukning efter nytår med mange indlagte og døde.


Jeg må fastholde, at Danmark ikke har lært at håndtere en pandemi, før vi har lært at udrydde smitte.
Virus har aldrig været farligere end nu. Men vi har heller aldrig haft bedre værktøjer til at bekæmpe den, og sætter vi hårdt ind nu og holder langvarigt fast i grænsebeskyttelsen, så bør vi kunne gøre Danmark smittefri på 2-3 uger med eller uden vaccine.

Vil vi lære det, eller vil vi ikke lære det....?

­­
18-06-2021 13:11
Jakob
★★★★★
(9319)
­
Det er misvisende at tale om "bølger" grundet smittespredning fra nye og mere farlige mutanter.

Der er reelt nærmere tale om en helt ny storm, en helt ny pandemi.!


Lige nu styrer verden direkte imod en ny pandemi:

18. jun 2021
https://www.dr.dk/nyheder/udland/mens-danmark-aabner-giver-den-smitsomme-delta-variant-rynker-i-panden-hos-flere-lande
Mens Danmark åbner giver den smitsomme Delta-variant rynker i panden hos flere lande
Flere steder får Delta-varianten hovedstæder og lande til at indføre restriktioner.
--
Storbritannien: Forlænger restriktioner
--
Australien: Mundbind genindføres visse steder
De australske delstater har kørt en hård linje, når det kommer til corona.
Så efter man har fundet fire personer, der er smittet med Delta-varianten i delstaten New South Wales, skal borgere i millionbyen Sydney fra i dag og fem dage frem igen tage et mundbind eller visir på, når de skal med bussen eller andet offentlig transport.
Desuden opfordres Sydneys fem millioner indbyggere til at bære mundbind på alle indendørs spillesteder, i supermarkeder og i teatre.
--
Portugal: Rejser ud og ind forbudt i hovedstaden
--
Rusland: Moskva er "tæt på" nye restriktioner
--
Tyskland: Frygter efteråret
--
USA: Kan ramme de unge
- Delta-varianten kan sprede sig gennem Syden i løbet af sommeren og ramme ikke-vaccinerede unge hårdt, skrev Peter Hotez, der er vaccineforsker og dekan ved National School of Tropical Medicine i Texas.
Og die dumme Dänen har ikke lært det endnu:


18. jun 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/danskernes-rejselyst-giver-travlhed-hos-pas-producent
Danskernes rejselyst giver travlhed hos pas-producent
Hvis nogen skulle være i tvivl om, at verden igen er ved at åbne, er der særligt ét sted, man kan rette blikket hen.
Svaret er rødbedefarvet og passer perfekt i baglommen.
Der er nemlig i dén grad kommet gang i produktionen af de danske, grønlandske og færøske nationalitetspas, oplyser Rigspolitiets færdselscenter til DR Nyheder, som har spurgt ind til produktionen.
Fra 2015 til 2019 blev der hvert år i maj udstedt mellem 68.000-89.000 pas. I maj 2020 var tallet nede på 4.966. I år er vi så igen oppe på et normalt niveau med 73.717 udstedte pas.
I april 2020, da coronaepidemien lukkede hele verden ned, blev der kun udstedt 1.379 nationalitetspas herhjemme, mens tallet for januar 2021 hed 7.396. januar plejer at ligge på cirka 55.000.De skader klimaet og folkesundheden.
Eller måske kan nogle godt rejse til udlandet uden at skade folkesundheden i Danmark, hvis de selv betaler for 14 dages streng karantæne ved hjemkomsten.
Spørgsmålet er måske blot, om de ville have lyst til at rejse, hvis disse betingelser var gældende.G7 har allerede for længst chancen for at vise hvad de kan:

16. jun 2021
https://www.dr.dk/nyheder/udland/g7-vil-bremse-fremtidens-pandemier-paa-bare-100-dage-men-kan-man-overhovedet-det
G7 vil bremse fremtidens pandemier på bare 100 dage - men kan man overhovedet det?
--
Til forskel fra ebola, hvor patienter meget hurtigt bliver meget syge, så kan en virus som corona nemlig sprede sig under radaren.
Derfor bliver symptomerne - eller fraværet af dem - også et springende punkt i den fremtidige håndtering af vira af netop denne type. Og det er kun med meget strikse tiltag, at man kan inddæmme den type virus, siger Christian Morberg Wejse.
- Vi så det i New Zealand, som er et af de lande, der har haft nogle af de mest strikse restriktioner, at personer, der var smittet, men ikke viste symptomer, nåede at blive smitsomme under den lange flyrejse, hvor de så smittede andre ombord, siger han og fortsætter:
- Den eneste grund til, at det ikke spredte sig, da de ankom til New Zealand, var, at de ved ankomsten skulle i 14 dages karantæne. Og det er den slags tiltag, man bliver nødt til at tage i brug, hvis man vil inddæmme den type virus, siger han.


­
25-06-2021 19:48
Jakob
★★★★★
(9319)
­
18. jun 2021
https://www.dr.dk/nyheder/viden/kroppen/det-skal-du-vide-om-delta-varianten-symptomerne-er-ligesom-forkoelelse-og
Virus burde blive mindre farligt, men...
Du har måske hørt før, at et virus ofte bliver mere smitsomt, men mindre farligt over tid.
Det har vi set før eksempelvis med forkølelsesvirus, der engang var meget mere dødelig end i dag.
Men hvorfor ser vi så en coronavirus-variant nu, der både er mere smitsom og potentielt mere farlig?
- Her er forklaringen, at det vil ske over længere tid, end vi har haft coronavirusset indtil videre. Virusset er stadig i en situation, hvor den er ved at tilpasse sig mennesket, siger Allan Randrup Thomsen.
Et virus er ikke 'interesseret' i, at værten (mennesket, den smitter) bliver alvorligt syg eller dør, for så har virusset ikke en vært.
Virusset vil gerne smitte så mange som muligt, og det er nemmere, hvis værten er i live og bevæger sig ud blandt andre mennesker.
- Men virusset skal lige finde det rigtige leje mellem smitsom og farlig. Om fem år vil vi nok se, at virusset er blevet mere smitsomt, men mindre farligt. Men lige nu vil vi se varianter, der kan være både mere smitsomme og mere farlige, siger han.Min respekt for Allan Randrup har været stigende under pandemien. Jeg mener, at han var alt for slap i begyndelsen, men efterhånden har han strammet op, og det har pyntet på ham.
Jeg mener dog, at han er for optimistisk i denne beskrivelse.

Virus er ikke et tænkende væsen, som interesserer sig for, at værten ikke må dø.
Og selvom vira havde været tænkende væsener, så kan man jo f.eks. se på menneskets forvaltning af kloden med hensyn til klima, miljø og råstofbevarelse for at blive klogere på, om det ville være en garanti for værtens trivsel og overlevelse.


Vira arbejder blot, hvor de kan, fordi de kan.
Det er selvfølgelig nok ganske rigtigt, at hvis alle smittede dør eller bliver strengt isolerede, så vil virus uddø. Men den situation er vi jo slet ikke i nærheden af.
Tværtimod er verden dygtig til at holde smitten kørende.
Og hvis en virus muterer til noget mere smitsomt og mere dødeligt, så 5 milliarder flere mennesker bliver smittet, så vil den stadig kunne trives særdeles udmærket med det, selvom 100 eller 1000 millioner af dem afgår ved døden eller får varige skader.

Dermed kan man nok ikke udelukke, at vi kan være heldige, at der opstår en ny og mindre farlig mutant, som er endnu mere smitsom, og som får kroppen til at danne antistoffer, som kan bekæmpe de mere farlige mutanter. Vi vil så ende med det, som Kåre Mølbak engang betegnede som "en fesen fætter". Altså en form for naturlig vaccine. Men det vil efter min bedste overbevisning være rent held. Jeg ser ingen væsentlige naturkræfter, som arbejder for det.

Når man ser på, hvor meget de nye mutanter har fat i menneskeheden, og hvor kort tid immuniteten holder, så kan jeg ikke få øje på nogensomhelst grund til optimisme. Det vil nærmere blot skabe falske forhåbninger i en verden, som i stedet burde se at få lært den adfærdsdisciplin, som kan standse en pandemi, før det bliver uhjælpeligt for sent.

Der er vi endnu ikke, og selv et oplyst land som Danmark halter bagefter.


Her kan man igen se Sundhedsministeren berolige befolkningen med et lavt kontakttal:

22. jun 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/heunicke-kontakttallet-er-i-denne-uge-08
Heunicke: Kontakttallet er i denne uge 0,8
Kontakttallet er i denne uge beregnet til 0,8, oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke.
Det betyder, at epidemien er aftagende.
- Det afspejler sig i smittetallene, der siden slutningen af sidste uge har ligget under 250 bekræftede tilfælde. Det er det laveste niveau siden september, skriver ministeren på Twitter.
Kontakttallet var det samme i sidste uge.


Men under det fine tal buldrer Delata-varianten frem, og den er både farligere og ca. 60% mere smitsom end B117.
Kontakttallet for Delta-varianten er det eneste kontakttal, som for nuværende bør have alles opmærksomhed, og det oplyser han ikke...


https://www.dr.dk/nyheder/indland/ekspert-delta-er-den-dominerende-coronavirus-variant-til-august
Ekspert: Delta er den dominerende coronavirus-variant til august
--
Virusset er mere smitsomt, fordi mutationer i spike-proteinet har givet virusset en bedre evne til at binde sig til vores celler.
Den er farligere, fordi andre mutationer i virusset reducerer kroppens antistoffers evne til at forhindre en infektion.
Derfor spiller det også en rolle, om du er færdigvaccineret. Her har du nemlig flere antistoffer i kroppen og dermed bedre sandsynlighed for at slå Delta-varianten ned.Ja, det er vigtigt, at alle bliver vaccineret. Men før vi får set os om, så er det efterår igen, hvor det bliver meget vanskeligere at forhindre smitte.
Og der skal næppe ske mange nye mutationer i Delta-varianten, før det meget hurtigt kan gå helt ad helvede til.
Der spilles hasar med folkesundheden og måske med hele civilstaten, som vi kender den.
Eller måske kan man bedre lide Merkels formulering:

24. jun 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/merkel-om-delta-variant-europa-er-paa-tynd
Merkel om Delta-variant: Europa er på 'tynd is'

­
25-06-2021 22:31
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Nuværende udvikling i smittespredningen i Brasilien i et land som ikke har gjort noget overhovedet for at lukke landet ned seEn svag stigning i tilfælde af Covid19 i landet hvor vaccinationen går meget langsom, og landet er nu oppe på 90.000 daglige tilfælde eller mikroskopisk 370 smittede pr. 1 mio. indbyggere. Mit i Juni var et land som danmark som har gennemlevet massive nedlukninger på 200 smittede pr. 1 mio. indbyggere. Og da den Danske smitte toppede i december var vi på 800 daglig smittede pr. 1 mio. indbyggere.

Dødeligheden har på det seneste sneget sig op over 4000 daglig døde eller 19 døde pr. 1 mio. indbyggere. Tilsvarende døde der 8 pr. 1 mio. i Danmark da dødeligheden var størst.

Nu må beviserne da snart tale for sig selv se https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0243126 Citat: 89,405 hospitalizations were observed, of which 24.4% resulted in death. COVID-19 patients hospitalized in the SUS were predominantly male (56.5%) with a mean age of 58.9 years. The length of stay ranged from less than 24 hours to 114 days, with a mean of 6.9 (±6.5) days. Of the total number of hospitalizations, 22.6% reported ICU use. The odds on in-hospital death were 16.8% higher among men than among women and increased with age. Black individuals had a higher likelihood of death. The behavior of the Charlson and Elixhauser indices was consistent with the hypothesis of a higher risk of death among patients with comorbidities, and obesity had an independent effect on increasing this risk. Some states, such as Amazonas and Rio de Janeiro, had a higher risk of in-hospital death from COVID-19. The odds on in-hospital death were 72.1% higher in municipalities with at least 100,000 inhabitants, though being hospitalized in the municipality of residence was a protective factor.

Der er 36000 intensiv senge ( ICU beds) i Brasilien Link og 80 - 90 % af disse er belagt med Covid-19 patinter. I forlængelse af ovenstående undersøgelse med en gennemsnitlig indlæggelse på intensiv på 6,9 dag så må der komme 4500 nye intensiv patinter daglig eller 17 pr. 1 mio. kræver intensiv behandling i Brasilien.

Et land med 210 mio. indbyggere som daglig modtager 4000 nye intensivpatienter som i gennemsnit skal ligge på intensivafdelingen i 7 dage vedr. Covid19, er ved at kollapse se https://blogs.bmj.com/bmj/2021/03/26/brazil-a-country-collapsing-during-the-covid-19-pandemic/

Helt ærlig!!! Man har nu haft over et år til at udbygge kapaciteten for at kunne håndtere dette mikroskopiske problem.
Redigeret d. 25-06-2021 23:21
02-07-2021 21:09
Jakob
★★★★★
(9319)
­

30. jun 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/stor-stigning-i-antallet-af-nye-delta-tilfaelde
Stor stigning i antallet af nye delta-tilfælde
Der er registreret 117 nye tilfælde af coronavarianten delta siden i går.
Det er en voldsom stigning i antallet registrerede tilfælde på et døgn.På trods af intensiv smitteopsporing:

I den sidste måned i Danmark har fordoblingstiden på antal smittede med Delta-varianten været under 1 uge.!


Det må være et helt tydeligt bevis på, at myndighederne og smitteopsporingen for længst igen har mistet grebet.

Det undrer mig, at eksperterne ikke råber meget mere vagt i gevær.
Det ligner i uhyggelig grad optakten til julen.. Det går jo lige så godt, og kun få bliver indlagt, og vi skal lige have en rejse og fest mere med, så kan vi måske tage en hårdere nedlukning senere.

Dertil kommer, at eksperterne ikke kan blive enige om bekymringsniveauet, fordi det jo mest "kun" er de unge, der bliver smittet.
https://www.dr.dk/nyheder/indland/smittetallene-stiger-igen-men-skal-vi-vaere-bekymrede


Jeg mener, at det er alt for slapt, og jeg tror, at man glemmer, at Delta-varianten er 50% mere smitsom end B117, så der vil blive tale om betydeligt skrappere metoder, hvis udbredt smitte skal stoppes med generelle restriktioner.


Og hvad mon der sker, når Delta-varianten rammer de ældre og kommer ind på plejehjemmene især til efteråret, hvor den bliver vanskeligere at bekæmpe.?

1. juli 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/britiske-myndigheder-astrazeneca-giver-94-procents-beskyttelse-mod-coronarelateret
Britiske myndigheder: AstraZeneca giver 94 procents beskyttelse mod coronarelateret død hos ældre
To stik med AstraZenecas coronavaccine sikrer ældre over 65 år en beskyttelse på 94 procent i forhold til at dø med coronavirus.
Det vurderer de britiske sundhedsmyndigheder, Public Health England, PHE, i deres ugentlige overvågningsrapport ifølge Reuters.
Hovedparten af de data, der danner grundlag for konklusionen, stammer dog fra en periode, hvor alfavarianten, der først blev opdaget i England, var dominerende.
Derfor er der endnu ikke draget konklusioner i forhold til den mere smitsomme deltavariant, der først blev opdaget i Indien.


Det ser ud til, at man planlægger noget, der kan komme til at minde om russisk roulette for de ældre og svage.
Jeg mener, at der skal lukkes meget hårdere ned nu, indtil smitteopsporingen igen har fået smitten under kontrol.
Nedlukningsgrænsen for sogne og kommuner må også være lagt alt for højt. Det burde ikke være nødvendigt at have bestået den store kædestrammereksamen for at kunne forstå, at man skal være mere på vagt og reagere både hurtigere og kraftigere, når man har at gøre med en virus, som er 50% mere smitsom.https://www.dr.dk/nyheder/seneste/stor-stigning-i-antallet-af-nye-delta-tilfaelde
Tilknyttet billede:

02-07-2021 22:19
Jakob
★★★★★
(9319)
­
­man skal være mere på vagt og reagere både hurtigere og kraftigere, når man har at gøre med en virus, som er 50% mere smitsom.

Først bliver 60% til 50%, og nu ser tallet ud til at være endt på 90%..!

2. juli 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/ssi-i-nyt-notat-deltavarianten-er-dominerende-i-danmark-fra-i-morgen
Ifølge SSI er deltavarianten vurderet til at være 90 procent mere smitsom end B117, der også er kendt som alfavarianten eller den britiske variant.Det må være relevant, at pressen borer i, hvordan det går til, at så fejlagtige tal bliver oplyst til befolkningen af "eksperter", uden at kilde og usikkerhed samtidigt bliver angivet.
Jeg mener, at det er ganske alvorligt, fordi sådanne fejl giver befolkningen og politikerne en falsk tryghed og derfor medvirker de til at smitten løber løbsk og gør stor skade på hele samfundet.
­
06-07-2021 20:40
Jakob
★★★★★
(9319)
­
3. juli 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/who-gruer-delta-mutation-risikerer-overhale-vaccinationerne
WHO gruer for delta-mutation: Risikerer at overhale vaccinationerne
Den ekstra smitsomme deltavariant af coronavirus har spredt sig til omkring 100 lande - og det bekymrer verdenssundhedsorganisationen WHO.
Til den britiske avis The Guardian siger WHO's generaldirektør, Tedros Adhanom Ghebreyesus, at det er risikabelt, når vaccinerne ikke bliver fordelt hurtigere verden over, end de gør lige nu.
- Jeg bekymrer mig meget om at få vacciner rundt til resten af verden, for vi bliver nødt til at stoppe virussen i at sprede sig og udvikle sig. Dét kunne give os en ny variant, som bliver virkelig vanskelig at håndtere, siger Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Udtalelsen rummer samtidig en kritik af de vestlige lande, der vaccinerer børn, mens andre egne af verden kun har vaccineret få procenter af deres befolkning.
- Deltavarianten er farlig. Den udvikler sig og muterer fortsat, siger WHO-generaldirektøren.3. juli 2021
https://www.information.dk/udland/2021/07/nye-deltavariant-spreder-europa-hvorfor-reagerer-lande-saa-forskelligt-giver-overblik
Det er fortsat uklart, hvor dødelig deltavarianten er
--
Smittetallene i Europa er steget med ti procent den seneste uge, og Verdenssundhedsorganisationen WHO advarede torsdag aften om, at en ny coronabølge kan være på vej. Det hænger blandt andet sammen med EM i fodbold, som man frygter kan blive en supersprederbegivenhed, fordi mange fodboldfans, der eksempelvis er vendt hjem fra kampe i London og Skt. Petersborg, er testet positive.
6. juli 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/israels-sundhedsministerium-deltavarianten-goer-indhug-i-pfizer-vaccinens
Israels sundhedsministerium: Deltavarianten gør indhug i Pfizer-vaccinens effektivitet
Det israelske sundhedsministerium frigav mandag data, der indikerer, at Pfizers vaccine mod corona-virus er effektiv til at forhindre alvorlig sygdom og indlæggelse – men at vaccinen tilsyneladende er blevet mindre god til at forhindre spredningen af deltavarianten af virusset.
Det skriver blandt andre Times of Israel.
https://www.timesofisrael.com/israel-confirms-vaccine-less-effective-against-delta-variant-eyes-third-dose/
Ifølge ministeriets egne opgørelser er Pfizer-vaccinens effektivitet overfor infektioner og "symptomatisk sygdom" faldet til 63 procent siden den 6. juni.
Faldet sker samtidig med, at deltavarianten har bredt sig i Israel, hvor den i dag udgør størstedelen af nye smittetilfælde. I maj, da varianten var mindre udbredt, var vaccinens effektivitet på 94,3 procent.
Pfizer-vaccinen er dog fortsat 93 procent effektiv, når det kommer til at forhindre alvorlig sygdom og indlæggelse, lyder det.
Det må betyde, at 37% af de vaccinerede kan bære smitte.

Flokimmunitet og et effektivt coronapas kan findes for enden af regnbuen.


På den baggrund må det heller ikke forbavse, hvis kontakttallet i Danmark stiger:

6. juli 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/kontakttallet-er-steget-til-12-men-tallet-er-forbundet-med-usikkerhed-grundet
Kontakttallet er steget til 1,2Men hvordan skal Danmark reagere, når "kun" 7% af befolkningen risikerer at blive alvorligt syge..?

Det er da nemt nok. Vi klager, fordi der ikke er endnu flere fans, som må rejse til England for at se fodbold.

Og derforuden må dele af smitteopsporingen opgives, fordi den er for klodset skruet sammen og alligevel ikke kan følge med mere:

4. juli 2021
https://www.dr.dk/nyheder/indland/kravet-om-isolation-af-naere-kontakters-naere-kontakter-bliver-droppet
Kravet om isolation af nære kontakters nære kontakter bliver droppet
Fra mandag behøver personen i tredje led fra en smittet ikke længere isolere sig.
--
- Isolationsstrategien for tredje led har været med til at holde hånden under den store genåbning, vi har haft, siger Anette Lykke Petri til Berlingske.
'Digebrud'
Men efterhånden som deltavarianten står for flere og flere af de nye smittetilfælde, giver den strategi ikke længere mening, mener flere eksperter.
- Den her strategi virker bedst, når der ikke er så mange smittede. Derfor har den været god indtil nu, sagde Viggo Andreasen, forsker ved Roskilde Universitet med speciale i matematisk epidemiolog, torsdag til DR.
Henrik Ullum, direktør for Statens Serum Institut, sagde i denne uge, at der ikke ville gå særlig lang tid, før man ville ændre retningslinjerne.
- Hvis man sammenligner med diger, så er der ved at være et digebrud nu.


Et digebrud......

Smitten er løbet fra dem.!
Men der er vel også grænser for, hvad man kan forlange af et fodboldfordummet lille klaphatteland, som har de bedste muligheder, men endnu ikke engang har lært at passe på sit eget drikkevand eller opstille landvindmøller:


12. juni 2021
https://www.dn.dk/nyheder/rekord-meget-sprojtegift-i-vores-grundvand/
Rekord meget sprøjtegift i vores grundvand
Der bliver nu fundet rester af sprøjtegift i over halvdelen af vandværkernes drikkevandsboringer.


5. juli 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/700-har-skrevet-under-paa-indsamling-imod-vindmoeller-paa-150-meter
To 150 meter høje vindmøller og et solcelleanlæg på størrelse med 112 fodboldbaner med solcelleanlæg kan være på vej til Næstved.
Mellem Fensmark og Holme-Olstrup undersøger kommunen muligheden for at opføre en energipark for at sætte skub i den grønne energi.
Men flere beboere frygter for støj, dårlig udsigt og faldende boligpriser.
En af dem er Morten Harbo fra Fensmark, der har startet en underskriftindsamling imod parken og som har rundet 700 signaturer.
- Det giver jo ikke mening at opføre kæmpevindmøller mellem to byer, og det vil ende med vi flytter, hvis de kommer, siger han.

­
­
11-07-2021 14:19
Jakob
★★★★★
(9319)
­10. juli 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/oestrigs-kansler-nu-bliver-coronakrisen-et-individuelt-problem
Østrigs kansler: Nu bliver coronakrisen et individuelt problem
Fremover må østrigerne berede sig på, at corona bliver et individuelt problem snarere end noget, som staten skal tage sig af.
Sådan sagde Østrigs konservative forbundskansler, Sebastian Kurz, i dag ifølge østrigske Krone Zeitung, da han mødte medierne ved et kanostævne i Graz.
https://www.krone.at/2458884
Staten skal tilbage til at varetage sine kerneopgaver, mens folk selv må varetage deres sikkerhed og sundhed i forhold til coronasmitten. Dermed lægger kansleren også op til, at østrigerne i højere grad tager ansvar for at blive vaccinerede - selvom man i et demokrati selvfølgelig har retten til at være ufornuftig:
- Man kan spise 10 schnitzler om dagen eller kravle op ad en bjergside med 140 kilo, uden at staten står nedenunder og sikrer rebet, sagde kansleren og understregede, at hvis man ikke lader sig vaccinere, må man forvente at blive syg på grund af corona på et tidspunkt i fremtiden.


Jeg synes, at det er umådelig trist, at Vesten ikke har formået at stå sammen og udrydde smitten uden vaccine.

Det er ikke blevet sagt endnu, men hvis ikke deltavarianten muterer igen til noget endnu værre, så vil det nok være klogt at forberede sig på, at det går samme vej i Danmark som i Østrig.


Det betyder blandt andet, at det kan være meget dumt at være for kræsen og selvklog med hensyn til vaccine.


8. juli 2021
https://www.dr.dk/nyheder/indland/begge-vacciner-er-anbefalet-men-alligevel-ringer-folk-og-vil-have-en-bestemt
Begge vacciner er anbefalet, men alligevel ringer folk og vil have en bestemt
De to vacciner er nøjagtigt lige gode, lyder det fra Sundhedsstyrelsen.
--
Selvom både vaccinen fra Pfizer og vaccinen fra Moderna er anbefalet af de danske sundhedsmyndigheder, er der nemlig flere, der foretrækker vaccinen fra Pfizer.Her er en professor, som forsøger at udpensle de små forskelle:

8. juli 2021
https://www.dr.dk/nyheder/indland/pfizer-eller-moderna-professor-forklarer-den-minimale-forskel
Pfizer eller Moderna? Professor forklarer (den minimale) forskelJeg er enig i, at de to vacciner nærmest er lige gode, og man blot skal sige ja tak til den, man får tilbudt.
Men i det omfang, der er forskel, og man føler sig forpligtet til at vælge, så ser det for mig ud til, at de yngre faktisk bør foretrække Moderna, fordi risikoen for bivirkninger med den vaccine er lidt mindre netop for de yngre.


https://laegemiddelstyrelsen.dk/da/nyheder/temaer/indberettede-bivirkninger-ved-covid-19-vacciner/

Status pr. 29. juni 2021

Pfizer/BioNTech (Comirnaty)
--
Indberettede formodede bivirkninger fordelt på aldergrupper
16-39 år 30,2%
40-59 år 42,2%Covid-19 Vaccine Moderna (Spikevax)
--
Indberettede formodede bivirkninger fordelt på aldergrupper
16-39 år 12,4%
40-59 år 18,3%Måske nærmer vi os også det tidspunkt, hvor klima- og miljøproblemer bliver et individuelt problem.
På nogle punktet er vi der allerede.

Hvis du ikke kan tåle varme, så installer selv aircondition, som kan køre i ø-drift.

Hvis du ikke ønsker at bo et sted, som udsættes for en sky af pesticider og kvælstof, så find en bolig langt væk fra konventionelt landbrug.

Hvis du ikke vil betale en formue for brugsvand, som forinden har simret i en 100 km lang rørledning, så køb en bolig tæt på et klasse-A drikkevandsbeskyttet område.

Hvis du ikke ønsker at bygge dit hus om til en sødygtig husbåd, så køb en bolig på Himmelbjerget eller flyt til et andet land, hvor du kan bo i bjergene.

Osv...

­


­
14-07-2021 22:56
Jakob
★★★★★
(9319)
­
12. juli 2021
https://www.dr.dk/nyheder/indland/ikke-grund-til-panik-selvom-smitten-er-firedoblet-siden-juni-vi-har-haft-en
Ikke grund til panik, selvom smitten er firedoblet siden juni: 'Vi har haft en fodboldfest, og det skal vi have lov til'
--
- Jeg mener ikke, at man umiddelbart skal være særlig bekymret for det, for det er en følge af, at vi åbner op, mens vi har den nye, mere smitsomme deltavariant, siger Eskild Petersen, der er adjungeret professor ved Klinisk Institut på Aarhus Universitet.
Med otte nye indlæggelser og 37 i alt er der stadig god plads på landets coronaafdelinger.Problemet er måske bare, at når de skal have lov til en national fodboldfest, hvorfor skal andre så ikke også have lov til festivaller osv. osv. osv...??

Måske skyldes det, at flere pandemieksperter er mere interesserede i fodbold end i musik og pandemibekæmpelse.?

Det er en grim tanke, men det er en engelsk fodboldfest på mange måder også:

12. jul. 2021
https://nyheder.tv2.dk/udland/2021-07-12-for-nogle-kvinder-er-det-en-trussel-naar-englaenderne-synger-its-coming-home
For nogle kvinder er det en trussel, når englænderne synger "It's coming home"
--
For at forstå omfanget kan man kigge på et studie fra Lancaster University fra 2014, der så nærmere på antallet af politianmeldelser for vold i hjemmet i det nordvestlige England under tre forskellige VM-slutrunder i fodbold.
Forskerne fandt frem til, at antallet af anmeldelser steg med 26 procent, når det engelske landshold vandt eller spillede uafgjort og med hele 38 procent, når holdet tabte.
Og studiet står langt fra alene.


I går var kun 41,1% af den danske befolkning færdigvaccineret:


13. juli 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/1055-nye-coronasmittede-antallet-af-indlagte-stiger-med-ti
1.055 nye coronasmittede - antallet af indlagte stiger med ti
--
Der er indtil videre vaccineret 3.731.312 personer, hvilket svarer til 63,8 procent af befolkningen. 2.403.791 personer er færdigvaccinerede, hvilket er 41,1 procent af befolkningen.


Og med et kontakttal på 1,3 er smitten i kraftig stigning:


13. juli 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/professor-om-stigende-smitte-ingen-grund-til-panik-endnu
Vi bør følge udviklingen nøje, men der er ingen grund til panik, endnu.
Sådan lyder meldingen fra Hans Jørn Kolmos, der er professor og overlæge på Forskningsenheden for Klinisk Mikrobiolog på Syddansk Universitet, efter at kontakttallet igen stiger og lander på 1,3. Det er højeste niveau siden november 2020.
- Jeg mener ikke, at vi skal gøre noget på det her grundlag, men vi skal følge udviklingen tæt, siger han.
Det kan være eftervirkninger af EM-festerne, der viser sig, mener Kolmos.Der er næppe tvivl om, at EM-festerne er hovedårsagen til, at det blev umuligt at holde deltavarianten ude. Men det er jo ikke som med tømmermænd, der som regel går over af sig selv igen i løbet af nogle dage.
Og når der ikke tages fat, men smitteopsporingen tværtimod er blevet delvist opgivet, så er det næsten kun vejret, der kan hjælpe på situationen.

Vi må nok ikke forvente, at mere end 90% af befolkningen bliver vaccineret, og med deltavarianten må vi forberede os på, at 37% af de vaccinerede stadig kan blive smittet og smitte andre.

Det bliver med den nuværende mest patogene mutant noget i retning af max 57% af befolkningen, som bliver immune, og det er næppe i nærheden af at være tilstrækkeligt til at opnå flokimmunitet.Jeg ved ikke, hvor mange udsatte borgere, der ikke kan tåle vaccinen.
Men det vil nok være rettidig omhu allerede nu at forberede nogle gode og super smittesikre zoner til dem. Evt. en ø eller to, hvor grisene ikke må komme.
­­
16-07-2021 14:52
Jakob
★★★★★
(9319)
­
Hvordan går det så med de klimaskadelige rejser til udlandet:


14. jul 2021
https://www.dr.dk/nyheder/indland/rejsebureauernes-telefoner-er-lagt-ned-af-rejselystne-danskere-jeg-har-aldrig
Rejsebureauernes telefoner er lagt ned af rejselystne danskere: 'Jeg har aldrig oplevet et så stort tryk'14. jul 2021
https://www.dr.dk/nyheder/indland/direktoer-fra-udenrigsministeriet-jeg-tror-man-kan-rejse-til-det-meste-af-europa
Direktør fra Udenrigsministeriet: 'Jeg tror, man kan rejse til det meste af Europa hele sommeren'
Og allerede to dage senere kan det aflæses på pandemiens udvikling:

16. jul 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/otte-procent-af-de-smittede-i-danmark-den-seneste-uge-har-taget-corona-med-hjem-fra
Otte procent af de smittede i Danmark den seneste uge har taget corona med hjem fra SpanienDet var bare så forudsigeligt....

Hvis de klimaskadelige turister ikke er tankeløse, så er de i hvert fald hensynsløse.SSI:

16. jul 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/ssi-direktoer-fokus-skal-flyttes-fra-indlaeggelser-til-smittede
SSI-direktør: Fokus skal flyttes fra indlæggelser til smittede


Mange tak til Henrik Ullum for dette. Det var jo der fokus hele skulle have været, og jeg vil ønske ham god arbejdslyst med at overbevise politikerne om det nu. Bedre for sent end aldrig.

­
11-08-2021 15:34
Jakob
★★★★★
(9319)
­
Her kan man danne sig et indtryk af, hvor hårdt det kan blive i Danmark, hvis deltavarianten skal udryddes med restriktioner:2. august 2021
https://www.dr.dk/nyheder/udland/vi-bliver-noedt-til-lukke-virkelig-virkelig-haardt-ned-australien-sender-soldater-paa
'Vi bliver nødt til at lukke virkelig, virkelig hårdt ned': Australien sender soldater på gaden efter deltaudbrud
--
Tiltaget kommer efter, at Brisbane, som er Australiens tredjestørste by, har registreret 13 nye, lokale smittetilfælde med deltavarianten de seneste 24 timer. Det er det højeste antal smittede på en enkelt dag siden 1. januar.
--
10.000 personer er blevet sendt i isolation, og myndighederne forventer flere må gå i isolation og flere smittede i de kommende dage.
Længden af den nuværende nedlukning afhænger helt af, hvor alvorligt indbyggerne i Brisbane tager situationen, siger Jeanette Young, byens sundhedschef.
--
Også i delstaten New South Wales og i Australiens største by, Sydney, har man taget skrappe midler i brug for at sætte en stopper for den smitsomme deltavariant, som lige nu breder sig i landet.
Her indsatte man mandag 300 ubevæbnede soldater til at patruljere i byens gader i et forsøg på at inddæmme det nuværende udbrud i byen. Det sker, netop som byen går ind i sin sjette uge under striks nedlukning.
--
Soldaterne, der vil være under ledelse af Sydneys politi, er i dag gået dør til dør for at sikre, at de af Sydneys indbyggere, der er testet positive, bliver hjemme.
--
New South Wales har registreret mere end 3.500 smittetilfælde, siden det nuværende udbrud begyndte i juni. Udbruddet startede tilsyneladende efter en limousinechauffør, der havde til opgave at fragte flypersonale fra udenlandske flyvninger, blev smittet.
--
Det er dog værd at bemærke, at Australien trods de nuværende udfordringer stadig har langt lavere samlede smittetal end mange andre lande.
Indtil videre er kun 34.400 ud af Australiens 25 millioner store befolkning blevet smittet, mens 925 har mistet livet. Til sammenligning har vi herhjemme haft mere end 318.000 smittede ud af knap seks millioner indbyggere, mens 2.549 danskere har mistet livet.Så godt magter Danmark med sine svage økologiske forskrifter indtil videre slet ikke at beskytte sine borgere.
Men tankevækkende, hvor meget nemmere det ville have været i begyndelsen, hvis verden havde kunnet stå sammen om at udrydde smitten, før de mere smitsomme mutanter blev dannet.


Angående flokimmunitet opnået med vacciner, så har SSI nu også set de barske realiteter i øjnene:

5. august 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/ssi-flokimmunitet-i-danmark-er-urealistisk
SSI: Flokimmunitet i Danmark er urealistisk
Det er urealistisk, at vi i Danmark kommer til at opnå flokimmunitet mod covid-19.
Det siger afdelingschef i Statens Serum Institut, Tyra Grove Krause til BT.
- Hvis vaccinerne var 100 procent effektive mod de varianter, der er i spil nu, og vi havde en 100 procent vaccinationsdækning blandt dem, der er 12 år og ældre, så kunne vi tale om at nå egentlig flokimmunitet imod deltavarianten. Men sådan er virkeligheden desværre ikke, det kan vi ikke opnå, siger hun til avisen.
Flokimmunitet mod deltavarianten kræver, at 85 procent af befolkningen er immune, siger Tyra Grove Krause, og fordi vi ikke kommer til at opnå det, vil vi ifølge hende ikke kunne undgå smitteudbrud.
Særligt blandt børn vil der komme udbrud med coronasmitte de kommende måneder, lyder det fra afdelingschefen, fordi børnene igen skal i skole og institutioner og ikke er vaccinerede.Skoleferien er slut, og der er kun få restriktioner tilbage, så man må forudse, at det i høj grad bliver op til den enkelte elev at tage ansvar for at begrænse smitten i et samfund, hvor covid-19 er blevet et nyt livsvilkår.
Men der mangler stadig klarhed over, hvad det betyder på sigt, at unge mennesker bliver smittet, og hvad man vil gøre med de mennesker, som hverken kan tåle sygdommen eller vaccinen.

Coronapandemien bliver nok ikke menneskehedens undergang, men den er endnu en katastrofe, som bidrager til at forstærke den økologisk depression, som efterhånden langt overgår alle verdens økonomiske kriser tilsammen.Hvad bliver mon den næste økologiske katastrofe, som frihandel og turisme vil bringe til Danmark.?


Bliver det en Echo-variant fra udlandet.?

29. jul 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/hver-fjerde-smittede-mener-vaere-blevet-smittet-i-udlandet
Hver fjerde smittede mener at være blevet smittet i udlandet
--
Hver fjerde smittede formoder at være blevet smittet i udlandet. Det viser tal fra Styrelsen for Patientsikkerhed.
De hyppigste smittelande er Spanien, Bulgarien, Tyrkiet, Grækenland og Cypern, som også er populære feriedestinationer hen over sommeren.Bliver det en Echo-variant, som vi selv skaber.?

29 juli 2021
https://www.dr.dk/nyheder/udland/lavt-antal-vaccinerede-i-lavindkomstlande-er-perfect-storm-coronavarianter
Lavt antal vaccinerede i lavindkomstlande er 'the perfect storm' for coronavarianter
--
- Hvis man vil have varianter, så har du 'the perfect storm' med de ideelle betingelser - stigende smitte og ikke særligt mange vaccinerede - i lande som Rwanda, Zimbabwe og Sydafrika.


Det har jeg umiddelbart svært ved at tro på.
Det er oplagt, at flere smittede øger antallet af mutationer.
Men de mutanter, som verden nu bør frygte allermest, er de nye, som kan overvinde vaccinen.
Og de må nok udvikles bedst i et samfund, hvor der både er meget smitte og mange vaccinerede, som også bliver syge.
Det er meget præcist situationen i England.
Og Danmark deltager desværre også med et coronapas, som fungerer allerede efter det første stik og ved at tillade mere smitte blandt børn og unge.


Eller måske en destruktiv bille.?

4. aug 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/altaedende-japanbille-risikerer-komme-til-danmark-den-kan-gaa-i-graesplaner-i-aebler
Altædende japanbille risikerer at komme til Danmark: 'Den kan gå i græsplaner, i æbler og kartofler'
Den meget skadelige japanbille er blevet fundet i den schweiziske by Basel nær den tyske grænse - og den kan sagtens finde vej til de danske grænser.
Det siger de danske fødevaremyndigheder.
- Vi har et indre marked i EU, der betyder, at produkter, biler og mennesker frit kan komme igennem EU-lande, så selvfølgelig risikerer vi, at japanbillen finder vej til Danmark, siger Kristine Riskær, der er chef for planter og biosikkerhed hos Fødevareministeriet.
Ifølge Kristine Riskær har den 10-12 mm lange japanbille en "meget bred smag" og kan derfor "lave enormt meget skade på mange forskellige planter".
- Den holder sig ikke kun til en enkelt plante. Den kan gå i græsplæner, i æbler og kartofler, siger hun.Eller måske en klimahændelse, som vi trods utallige advarsler ikke er forberedt på.?

16. jul 2021
https://www.dr.dk/nyheder/udland/oversvoemmelser-i-europa-doedstal-stiger-i-tyskland-og-belgien-mange-er-fortsat
Oversvømmelser i Europa: Dødstal stiger i Tyskland og Belgien - mange er fortsat savnet
Voldsom regn har ført til ødelæggelser og evakueringer af storbyer.30. jul 2021
https://www.dr.dk/nyheder/udland/da-tyskland-blev-oversvoemmet-maatte-broder-dirk-selv-slaa-alarm-med-byens
Da Tyskland blev oversvømmet, måtte Broder Dirk selv slå alarm med byens kirkeklokker: 'Vi blev slet ikke advaret her'
Flere steder svigtede katastrofeberedskabet i Tyskland under oversvømmelserne.Det kan måske være gavnligt for økonomien at vædde om, hvad der bliver det næste, men det ændrer ikke på, at Danmark sidder i til halsen i en økologisk depression.

29 juli 2021
https://www.dr.dk/viden/webfeature/earthovershootday
Fra i dag og året ud vil vi altså bruge flere ressourcer i form af blandt andet fisk, vand og fossile brændstoffer, end jorden naturligt kan nå at genskabe inden nytår.
Det betyder også, at vi i princippet skal bruge 1.7 jordkloder for at dække den efterspørgsel, der lige nu er på ressourcer verden over.
--
Lande verden over har forskellige økologiske fodaftryk, og Danmark ligger højt på listen over nationer med det største forbrug af ressourcer.
Faktisk er vi nummer 14 på listen af lande i verden, der har det største ressourceforbrug, når vi sammenligner med vores egen biokapacitet i landet.
Det betyder, at danskerne forbruger langt mere, end hvad vores land på 43.069 kvadratkilometer land kan nå at producere naturligt.
I Danmark ramte vi skæringsdatoen for at have opbrugt landets ressourcer allerede den 26. marts i år.
Ifølge beregningerne fra Global Footprint Network skal vi bruge hele 4,3 jordkloder, hvis alle personer i verden skulle leve med det samme ressourceforbrug som i Danmark.
Selvom Danmark tidligere har ligget som nummer ni på listen over lande, der har brugt flest ressourcer, er det ikke ensbetydende med, at Danmark har skåret ned for sit forbrug. Tværtimod. Listen viser, at flere lande har overhalet Danmark ved at bruge endnu flere ressourcer end os.


Og det er endda langt værre end undersøgelsen giver indtryk af. Mange råstoffer og forureninger af god jord bliver ikke genoprettet, selvom man tålmodigt venter flere 100 år.

Giftigt drikkevand kan også være et af de mange eksempler:

12. juni 2021
https://www.dn.dk/nyheder/rekord-meget-sprojtegift-i-vores-grundvand/
Rekord meget sprøjtegift i vores grundvand
Der bliver nu fundet rester af sprøjtegift i over halvdelen af vandværkernes drikkevandsboringer.De fleste politiske partier, der ønsker meget omstilling for klima og miljø, ønsker samtidigt at redde verden ved at flytte mennesker fra lande med et lavt forbrug til Danmark, som har et højt forbrug pr. indbygger, og som sandsynligt bliver blandt de første lande, som opsluges af havet.
Hvordan hænger det sammen.?
Det hænger ikke sammen.

Mange tror, at Danmark snart bliver et CO2-neutralt land, og de skænker det næppe en tanke, at vi importerer enorme mængder varer fra andre lande, og det skaber udledninger, forurener, forbruger råstoffer og reducerer biodiversitet, som ikke gendannes. Det handler om klima, men økologisk ansvarlighed handler også om meget andet.
Først når man tager det med i billedet kan man begynde at forstå dybden i den økologiske depression.

Ligesom med pandemibekæmpelsen er der behov for en bom stærk og konsekvent politisk begrænsning af det enorme forbrug, som understøttes af alt for meget klima- og miljøskadelig frihandel.
Der er faktisk behov for noget, der vil ligne en selvvalgt økonomisk tilbagegang, fordi skatten bør stige og mange varer fjernes fra hylderne, og mange af de varer, der bliver tilbage, skal gøres dyrere.
Når man forstår, hvor fjern sådan en målsætning er fra de folkevalgte partiers programmer, så kan man endnu engang begynde at forstå dybden i den økologiske depression.


31. jul 2021
https://www.dr.dk/nyheder/kultur/boeger/dansk-forfatter-i-opraab-ingen-har-turdet-tage-den-aerlige-samtale-om
Dansk forfatter i opråb: 'Ingen har turdet tage den ærlige samtale om, at forbrugsfesten er forbi'
--
- Der er ingen i de brede partier, der har turdet tage den ærlige samtale om, at festen er forbi i forhold til det forbrug, vi er vant til. Tværtimod støtter de luftfartstrafik og sort industri i stedet for at lade det falde og lade væksten opstå et andet sted. For kræfterne og initiativet skal nok flytte sig, som hardcore liberalister sjovt nok også ville sige, lyder svadaen fra forfatteren.Tiden er for længst inde (bedre alt for sent end aldrig).


9. august 2021
https://www.dr.dk/nyheder/viden/klima/klimarapporten-forklaret-4-ting-du-desvaerre-bliver-noedt-til-forstaa
Klimarapporten forklaret


9. august 2021
https://www.dr.dk/nyheder/udland/thunberg-efter-dyster-klimarapport-nu-maa-vi-vaere-modige
Verden bliver varmere hurtigere end frygtet - og om lidt er det for sent at gøre noget ved det.
Sådan lyder den nedslående konklusion i en længe ventet rapport fra FN's klimapanel, IPCC, som udkom tidligere i dag.
https://www.ipcc.ch/report/sixth-assessment-report-working-group-i/
"Med mindre der kommer øjeblikkelige, hurtige reduktioner af drivhusgasser i stor skala vil det være uden for rækkevidde at begrænse opvarmningen til omkring 1,5 eller endda to grader", lyder det i rapporten, som også slår fast, at det "er utvetydigt og uomtvisteligt, at det er mennesker, der varmer kloden."


10. august 2021
https://www.dr.dk/nyheder/indland/unge-kraever-handling-ovenpaa-fns-klimarapport-vi-som-forbrugere-har-et-kaempe
Unge kræver handling ovenpå FN's klimarapport28 juli 2021
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/13800-forskere-i-faelles-erklaering-klimakrisen-kraever-handling-nu
13.800 forskere i fælles erklæring: Klimakrisen kræver handling nu
13.800 forskere har underskrevet en fælles erklæring, der advarer om en global klimakrise, samtidig med, at de kræver "øjeblikkelige forandringer".
Erklæringen er i dag offentliggjort i tidsskriftet BioScience.
Behovet for ændringer er mere presserende end nogensinde før for at beskytte livet på Jorden, lyder det.
Forskerne fremhæver, at sidste år var det næstvarmeste år, der nogensinde er målt. Derudover var CO2-indholdet i Jordens atmosfære i april det højeste, siden målingerne begyndte.
Phillip Duffy er medforfatter til et studie bag erklæringen. Han siger, at klimapolitikken verden over skal ændres.
- Ny klimapolitik bør være en del af genopretningsplanerne efter pandemien, siger Phillip Duffy.


Men hvad får vi.?


Politikerne på Borgen er så glade, fordi de er blevet enige om at bygge veje, broer, ø'er og anden infrastruktur for flere hundrede milliarder kroner.

Det er alt sammen klimaskadelige aktiviteter, og:

https://www.dr.dk/nyheder/penge/paa-trods-af-groenne-maal-de-stoerste-fabrikker-i-danmark-har-ikke-nedbragt-deres
På trods af grønne mål: De største fabrikker i Danmark har ikke nedbragt deres forurening med CO2 i fem år
--
De 80 største virksomheder i industrien er ansvarlig for udledning af 5,7 millioner ton CO2 om året, mens hele resten af industrien udleder 2,1 millioner ton CO2.
Gruppen af energitunge virksomheder er altså ansvarlig for langt størstedelen af industriens forurening. Og de risikerer at spænde ben for at nå de politiske klimamål for 2030, advarer Klimarådet, der er Folketingets klima-vagthund.


Og hvor bliver de statskontrollerede landvindmøller af.?
Åha, der står nok en flagermus og en glenterede i vejen. Vorherre bevares. Det er dybt usmageligt, så interesserede folk kan blive i at værne om enhver fugl og mus, når de vil beskytte deres udsigt og ejendomsværdi. Indfør en betydelig ekstra skat på alle ejendomme, hvor ejere eller regler siger nej til landvindmøller, så vil piben nok snart få en anden lyd.


Den økologiske depression adskiller sig især fra en økonomisk krise, fordi vi kun i meget begrænset omfang kan producere os ud af den. Produktionen skal i høj grad omlægges, men på næsten alle områder vil det virke bedre at spare ved at gøre levefoden mindre og i det hele taget at tillade færre fødder.
For at gennemføre nogle af de mest nødvendige omstillinger er der behov for at indføre undtagelsestilstand for økologisk bæredygtighed.

­
RE: Epidemiloven og isolation05-11-2021 11:21
John Niclasen
★★★★★
(6512)
Omkring februar-marts, 2021, blev der vedtagen en ny epidemilov i Danmark. Loven giver magt til en lille gruppe i statsapparatet er tvangsisolere borgere i Danmark under mistanke om smitte af en alment farlig eller samfundskritisk sygdom. Nogle politikere snakkede om at efterse og evt. ændre loven inden oktober, 2021. Det ser ikke ud til at være sket, så flg. er uddrag af gældende lovgivning (pr. dags dato 5-Nov-2021) i "Epidemiloven":

Isolation

§ 15. Styrelsen for Patientsikkerhed kan påbyde enhver, der lider af en alment farlig eller samfundskritisk sygdom, eller som formodes at kunne være smittet med en sådan, at lade sig isolere.

(Min fremhævning.)

Kilde: LOV nr 285 af 27/02/2021, Lov om epidemier m.v. (epidemiloven)

Hvem har denne magt nu og i fremtiden?
Se: Om os @ Styrelsen for Patientsikkerhed

(sarc)
Så hvis du oplever at blive tvangsisoleret, så husk på, at det er for din egen sikkerheds skyld.
(/sarc)

(Denne magt kan bl.a. tænkes benyttet til at isolere politiske modstandere eller andre gener for magteliten.)
Det er ved at blive rigtig alvorligt her i dette land.
Hvad skal man gøre?
Forlade landet ... eller gøre modstand?
RE: Epidemilov Afstemning05-11-2021 13:06
John Niclasen
★★★★★
(6512)
I fortsættelse af ovenstående indlæg. Epidemiloven med mulighed for tvangsisolation af danske borgere blev stemt igennem d. 23-Feb-2021 med 81 stemmer for og 15 imod.

For loven:

Socialdemokratiet (S), 27 for, 22 fraværende
Venstre (V), 23 for, 17 fraværende
Socialistisk Folkeparti (SF), 8 for, 7 fraværende
Det Radikale Venstre (RV), 7 for, 7 fraværende
Enhedslisten (EL), 7 for, 6 fraværende
Det Konservative Folkeparti (KF), 6 for, 6 fraværende
Liberal Alliance (LA), 2 for, 1 fraværende
Alternativet (ALT), 1 for

Imod loven:

Dansk Folkeparti (DF), 9 imod, 7 fraværende
Nye Borgerlige (NB), 2 imod, 2 fraværende
Uden for folketingsgrupperne (UFG), 4 imod, 4 fraværende

Ren fraværende:

Inuit Ataqatigiit (IA), 1 fraværende
Javnaðarflokkurin (JF), 1 fraværende
Siumut (SIU), 1 fraværende
Sambandsflokkurin (SP), 1 fraværende

Kilde: Afstemning nr. 329, 2020-21 @ ft.dk

Så har man en fornemmelse for, hvem som er frihedselskende, og hvem som ikke er, i det nuværende folketing.
05-11-2021 21:09
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Smitten i Danmark stiger kraftigt sei et land der har brugt enorme summer på PCR test, vaccination, udryddelse af mink mm. Og 75 % af befolkningen er vaccineret.

I Sverige der ingenting har gjort før foråret 2021, her har dødstallet for 2021 været 6.500 over gennemsnittet for de forgående år seLandet har nu fuldstændig kontrol over smittenOg Brasilien der overhovedet ingenting har gjort vedr. restriktioner seHer er smitteudbredelsen fuldstændig gået i stå.
Redigeret d. 05-11-2021 21:10
RE: Epidemilov Forstemmer07-11-2021 13:45
John Niclasen
★★★★★
(6512)
I fortsættelse af Epidemilov Afstemning 05-11-2021 13:06.

Flg. er listen af navne på de politikere, der stemte for Epidemiloven med paragraffen, der gav lov til at tvangsisolere danskere baseret på formodninger.

Socialdemokratiet (S)
=====================
Anders Kronborg
Benny Engelbrecht
Birgitte Vind
Bjørn Brandenborg
Camilla Fabricius
Daniel Toft Jakobsen
Henrik Møller
Jens Joel
Jeppe Bruus
Jesper Petersen
Julie Skovsby
Karin Gaardsted
Kasper Roug
Kaare Dybvad Bek
Lars Aslan Rasmussen
Leif Lahn Jensen
Lennart Damsbo-Andersen
Magnus Heunicke
Malte Larsen
Mattias Tesfaye
Orla Hav
Peter Hummelgaard
Rasmus Horn Langhoff
Rasmus Stoklund
Tanja Larsson
Thomas Jensen
Troels Ravn

Venstre (V)
===========
Anni Matthiesen
Carsten Kissmeyer
Christoffer Aagaard Melson
Ellen Trane Nørby
Eva Kjer Hansen
Hans Andersen
Heidi Bank
Jan E. Jørgensen
Jane Heitmann
Karen Ellemann
Kim Valentin
Mads Fuglede
Martin Geertsen
Michael Aastrup Jensen
Morten Dahlin
Peter Juel-Jensen
Preben Bang Henriksen
Sophie Løhde
Stén Knuth
Thomas Danielsen
Tommy Ahlers
Torsten Schack Pedersen
Ulla Tørnæs

Socialistisk Folkeparti (SF)
============================
Astrid Carøe
Carl Valentin
Halime Oguz
Karina Lorentzen Dehnhardt
Karsten Hønge
Kirsten Normann Andersen
Signe Munk
Theresa Berg Andersen

Det Radikale Venstre (RV)
=========================
Henrik Vinther
Kathrine Olldag
Kristian Hegaard
Rasmus Helveg Petersen
Samira Nawa
Stinus Lindgreen
Zenia Stampe

Enhedslisten (EL)
=================
Bruno Jerup
Christian Juhl
Jakob Sølvhøj
Jette Gottlieb
Peder Hvelplund
Søren Egge Rasmussen
Søren Søndergaard

Det Konservative Folkeparti (KF)
================================
Egil Hulgaard
Marcus Knuth
Merete Scheelsbeck
Mona Juul
Niels Flemming Hansen
Per Larsen

Liberal Alliance (LA)
=====================
Henrik Dahl
Ole Birk Olesen

Alternativet (ALT)
==================
Torsten Gejl

Kilde: Afstemning nr. 329, 2020-21 / Afstemningsresultat fordelt på medlemmer

Husk altid disse navne!
Tilgiv dem aldrig!
RE: Epidemilov Fraværende Forstemmer08-11-2021 10:35
John Niclasen
★★★★★
(6512)
I fortsættelse af ovenstående.

Af afstemning nr. 329, 2020-21, om Epidemiloven kan man se, at man stemte sammen i folketingsgrupperne (partierne) forstået på den måde, at intet parti havde medlemmer ved denne afstemning, som både stemte for og imod. Hvis nogle stemte for loven i en folketingsgruppe, stemte alle som var til stede for i denne folketingsgruppe (dette parti). Det samme var gældende, at hvis en politiker stemte imod, stemte alle tilstedeværende for samme parti imod.

Man kan spørge, hvorfor stemmer ikke alle medlemmer af folketinget?

Partierne indgår såkaldte clearingsaftaler, som betyder, at clearede medlemmer ikke deltager i afstemningen.

De clearede medlemmer kan dermed deltage i f.eks. politiske møder, konferencer eller studieture, uden at det påvirker styrkeforholdet i Folketingssalen.

D.v.s. hvis disse fraværende medlemmer havde været tilstede ved denne afstemning, så ville de med al sandsynlighed havde stemt det samme, som de medlemmer af deres parti, der var til stede ved afstemningen.

Derfor kan man danne en liste af navne på de politikere, som ville havde stemt for epidemiloven, hvis de havde været tilstede, men de var altså fraværende ved netop denne afstemning.

Det drejer sig om flg. politikere, som med al sandsynlighed også ville have stemt for epidemiloven:

Socialdemokratiet (S)
=====================
Ane Halsboe-Jørgensen
Annette Lind
Astrid Krag
Bjarne Laustsen
Christian Rabjerg Madsen
Dan Jørgensen
Flemming Møller Mortensen
Henrik Dam Kristensen
Ida Auken
Jan Johansen
Kasper Sand Kjær
Lea Wermelin
Mette Frederiksen
Mette Gjerskov
Mogens Jensen
Morten Bødskov
Nick Hækkerup
Nicolai Wammen
Pernille Rosenkrantz-Theil
Rasmus Prehn
Simon Kollerup
Trine Bramsen

Venstre (V)
===========
Anne Honoré Østergaard
Bertel Haarder
Britt Bager
Claus Hjort Frederiksen
Erling Bonnesen
Fatma Øktem
Hans Christian Schmidt
Jacob Jensen
Jakob Ellemann-Jensen
Karsten Lauritzen
Kristian Jensen
Kristian Pihl Lorentzen
Lars Christian Lilleholt
Louise Schack Elholm
Marie Bjerre
Marlene Ambo-Rasmussen
Troels Lund Poulsen

Socialistisk Folkeparti (SF)
============================
Anne Valentina Berthelsen
Charlotte Broman Mølbæk
Ina Strøjer-Schmidt
Jacob Mark
Pia Olsen Dyhr
Rasmus Nordqvist
Trine Torp

Det Radikale Venstre (RV)
=========================
Andreas Steenberg
Katrine Robsøe
Lotte Rod
Marianne Jelved
Martin Lidegaard
Sofie Carsten Nielsen
Susan Kronborg

Enhedslisten (EL)
=================
Mai Villadsen
Pernille Skipper
Rasmus Vestergaard Madsen
Rosa Lund
Rune Lund
Victoria Velasquez

Det Konservative Folkeparti (KF)
================================
Birgitte Bergman
Brigitte Klintskov Jerkel
Katarina Ammitzbøll
Mai Mercado
Naser Khader
Søren Pape Poulsen

Liberal Alliance (LA)
=====================
Alex Vanopslagh

Kilde: Afstemning nr. 329, 2020-21 / Afstemningsresultat fordelt på medlemmer

Husk altid disse navne!
Tilgiv dem aldrig!
Redigeret d. 08-11-2021 10:36
RE: Gæld og Virus11-11-2021 17:05
John Niclasen
★★★★★
(6512)
Vedhæftede graf viser udviklingen i Danmarks gæld. Man ser et hop ved finanskrisen i 2008, og man ser igen et hop i 2020 forårsaget af hysteriet omkring Covid-19.

Det danske statsbudget er for år 2021 på 1.141,4 mia. kr.
(Ja, mere end tusind milliarder kr. årligt!)

Kilde: Statistikbanken

De seneste beregninger viser, at gælden udgør knap 84% af et års budget i Danmark. Nogle økonomer siger, dette er en foruroligende høj gæld.

Som jeg analyserer det, er mange danske politikere nærmest pisseligeglade med Danmark og danskerne. De tænker kun på, hvad der skal til for at blive valgt igen. Nogle af dem har også attraktive internationale jobs i fokus, til når de engang er færdige som politikere i Danmark. De bygger deres politiske karriere på kriser, som de så kan stå i lyset af at have overvundet. Det er altså i høj grad af egoistiske grunde, de fører politik, som de gør.

Det er min vurdering bygget på viden og ved at iagttage, hvad politikerne siger og gør.
Tilknyttet billede:


Redigeret d. 11-11-2021 17:24
13-11-2021 10:31
Jakob
★★★★★
(9319)
­John Niclasen skrev:
Husk altid disse navne!
Tilgiv dem aldrig!


Det er en lang og uoverskuelig navneliste.
Vil det ikke være bedre, at du skriver en liste over de politikere, som godt må blive tilgivet.?

Jeg savner også dokumentation for, hvad der ville være gået bedre, hvis Danmark havde ladet smitten løbe frit, sådan som du ønsker det.
­
13-11-2021 10:41
Jakob
★★★★★
(9319)
­Minksagen.I mine øjne ligger fokus de helt forkerte steder, og med de spørgsmål, som behandles, så kan det være meget vanskeligt at se sagen tjene et godt formål for Danmark med mindre man blot ønsker at chikanere Regeringen.


Hvis det ikke var en form for fordummelse, som var målet, men man i stedet ønskede at gøre Danmark stærkere og bedre til at modstå den næste pandemi, så burde man i stedet spørge i denne retning:
1) Hvordan kunne det dog gå til, at Danmark var så dårligt forberedt på en farlig virus, som kan springe imellem mennesker og husdyr, at der i nødens stund ligefrem kunne rejses tvivl om, hvorvidt Regeringen og beredskabet havde hjemmel til at fjerne denne dødstrussel (terrortrussel) ved aflivning af husdyrene.?

2) Hvordan kunne det dog gå til, at minkavlere med syge dyr var så dårligt forsikret, at offentligheden skal betale erstatning, fordi avlerne ikke holdt deres dyr raske og fri for samfundsfarlige sygdomme.?

3) Hvorfor var der ikke beredskabsplaner, som kunne sikre en hurtig og effektiv destruktion, og har vi det på plads næste gang, hvor det f.eks. kan være grise, kvæg, hunde, katte, heste, høns og måske en endnu farligere virus.?


4) Hvorfor er SSI ikke blevet bedt om at regne på og anslå, hvor mange danskere, der blev smittet og døde af covid-19, fordi vi havde minkavl i Danmark.?

4b) Havde minkavlerne hjemmel i loven til at slå danskere ihjel.?

5) Hvorfor er SSI ikke blevet bedt om at regne på og anslå, hvor mange danskere, der døde af covid-19, fordi aflivningen blev forhalet af en opposition, som ikke ville godkende en hastebehandling til sikring af lovhjemmel til aflivning af alle mink.?

6) Hvorfor er SSI ikke blevet bedt om at regne på og anslå, hvor mange danske menneskeliv, der blev reddet fra smitte og død, fordi alle danske mink blev aflivet.?7) Går en kommission ikke for vidt, når den kræver adgang til at læse gamle SMS-beskeder, som politikerne ikke har haft pligt til at gemme.?
8) Hvordan kan en opposition tillade sig at gøre det samme uden at gøre sig skyldig i at krænke loven og privatlivets trygge rammer.?
9) Hvordan kan pressen finde "eksperter", som påstår, at der ikke er en sikkerhedsmæssig risiko forbundet med at gemme SMS-beskeder på sin telefon, når enhver tumpe burde kunne indse, at jo flere steder data er gemt, jo flere platforme vil det give hackere at arbejde med.?­
­
13-11-2021 10:50
Jakob
★★★★★
(9319)
­delphi skrev:
I Sverige der ingenting har gjort før foråret 2021
Det er utroligt, som du igen og igen falder tilbage i den samme vildfarelse.

Billedet af Sverige som coronafrihedsland er stadig en illusion.

10. sep 2021
https://www.dr.dk/nyheder/indland/hvor-godt-har-danmark-egentlig-klaret-coronakrisen-international-ekspert-har-et-bud
Hvor godt har Danmark egentlig klaret coronakrisen?
--
resultaterne vil nok være overraskende for nogle. For eksempel har Sverige set over hele epidemien haft nogenlunde samme niveau af restriktioner som Danmark. Undtagen lige i foråret 2020, hvor fortællingen om det åbne Sverige blev grundlagtDerimod kan Danmark indtil videre især takket være en hurtig primoindsats glæde sig over 70% færre døde pr. mio. indb. end Sverige kan.
https://nyheder.tv2.dk/samfund/dagens-coronatal-overblik-over-smittede-indlagte-og-doedeSå i sammenligningen mellem Sverige og Danmark har du indtil videre reelt ikke andre muligheder end at bøje dig dybt i støvet for den danske regerings coronahåndtering.

Men det er desværre ikke slut endnu, og jeg mener stadig, at risikoen for at danne nye mutanter, som kan modstå vaccinen, er størst i de lande, hvor mange borgere er vaccinerede, men hvor smitten alligevel florerer.
Således mener jeg, at de vaccinerede lande må bære et særligt ansvar for at passe på vaccinen ved at udrydde smitten nationalt. Det lever Danmark, de fleste EU-lande og i særdeleshed England endnu ikke op til.
­
RE: Boosters15-11-2021 22:48
John Niclasen
★★★★★
(6512)
Boris : Fully Vaccinated Are The New Unvaccinated @ YouTube

En kommentar:

This never ends if we don't end it!

Tilknyttet billede:

RE: Samfundskritisk Sygdom17-11-2021 16:32
John Niclasen
★★★★★
(6512)
Covid-19 er igen en samfundskritisk sygdom.

Sundhedsministeriet skriver:
Fra og med torsdag den 11. november er Covid-19 igen en samfundskritisk sygdom.

Og det er altså nu, i 2021.

Dette forhold udløser altså muligheden for at tvangsisolere danske borgere, alene under formodning om smitte, som beskrevet i tidligere indlæg, Epidemiloven og isolation 05-11-2021 11:21

Der var to partier og nogle løsgængere, som i foråret stemte imod denne lov:

Dansk Folkeparti (DF)
Nye Borgerlige (NB)
Uden for folketingsgrupperne (UFG), 4 imod, 4 fraværende

Det ene parti, Nye Borgerlige, har netop udgivet en video med kommentarer til den nye bestemmelse:

Corona som samfundskritisk sygdom? Nye Borgerlige siger NEJ!

Hovedpunkterne:

1) Der er ikke nogen grund til det.

2) Der er måske ikke lovhjemmel.

3) Der er ikke redegjort for effekten.
17-11-2021 18:40
Kosmos
★★★★★
(5374)
Det ene parti, Nye Borgerlige, har netop udgivet en video med kommentarer til den nye bestemmelse

- her et læserindlæg fra Weekendavisen.

(Hvis det er for småt til at læse, prøv evt. at 'åbne i nyt vindue').
Redigeret d. 17-11-2021 18:43
RE: Corona 18-Nov-202118-11-2021 17:11
John Niclasen
★★★★★
(6512)
I fortsættelse af Corona 8-Feb-2021 08-02-2021 10:44.

Vedhæftede graf viser aldersfordelingen af totalt antal døde med Covid-19 i Danmark pr. 16-Nov-2021.

Tabel 3.1 Dødsfald blandt covid-19-tilfælde fordelt på alder, køn og antal med komorbiditet

Kilde: Ugentlige opgørelser med overvågningsdata SSI.

Aldersgrupper:

Gr. Alder
1. 0-9
2. 10-19
3. 20-29
4. 30-39
5. 40-49
6. 50-59
7. 60-69
8. 70-79
9. 80-89
10. 90+

Dette er totalt antal døde siden begyndelsen i starten af 2020. Læg mærke til kormorbiditet i tabellen. Procenterne er høje, d.v.s. der er mange andre sygdomme involveret.

Komorbiditet er defineret som hospitalskontakt inden for de seneste 5 år med bl.a. følgende diagnoser diabetes, cancer, kronisk lungesygdom, hjerte-kar-sygdomme og hæmatologiske sygdom.

Der er fortsat intet tegn på, at Covid-19 er en dødelig sygdom. Kurven følger den normale aldersfordeling for døde i Danmark. Gennemsnittet er over 80 år. D.v.s. man dør af alderdom.
Tilknyttet billede:

RE: Østrig18-11-2021 17:15
John Niclasen
★★★★★
(6512)
Man snakker om tvangs-vaccination mod Covid-19 i Østrig, og der bliver arrangeret en større demonstration, muligvis største for frihed:

Deja Vu 1938 @ YouTube

Alexander From Austria Says Officials Discussing Forced Vaccination Of Everyone By Christmas @ twitter
Side 20 af 32<<<1819202122>>>

Deltag aktivt i debatten Coronavirus, frihandel, flyrejser og fornuftig klimapolitik.:

Husk mig

Lignende indhold
DebatterSvarSeneste indlæg
IPCC-chef: "Klimapolitik Omfordeling af Velstand, Ikke Milieupolitik". Thunberg Gore/Soros Rob024-01-2020 20:25
FNs Fordrejede Klimapolitik og Teknokratiets CO2-Økonomi205-12-2019 01:48
Er klimapolitik religion..?4505-12-2019 01:40
Hvad er jeres holdning til Co2 neutrale flyrejser?025-03-2019 09:52
(Aktuel) fransk klimapolitik305-12-2018 10:56
Artikler
Flytrafik
Føler du, at befolkningen bakker op om en vidtgående klimapolitik?
EUs klimapolitik - en succeshistorie? (Mernilds Klumme, januar 2009)
Klimapolitik (Bionyt: 500 svar om klima)
NyhederDato
Slut med billige flyrejser i fremtiden10-09-2009 09:52
Hedegaard samler tænketank om huller i klimapolitik17-11-2008 05:33
LO får sin første klimapolitik19-08-2008 07:54
▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik