Husk mig
▼ Indhold

Det næste klimavalg.?


Det næste klimavalg.?29-06-2024 12:16
Jakob
★★★★★
(9343)
­https://www.dr.dk/nyheder/politik/kommentator-efter-groen-aftale-paa-landbruget-vi-faar-ikke-et-klimavalg-igen-i-en
CO2-afgiften på landbruget har været en stor hovedpine for regeringen og truet med at flå Venstre fra hinanden i interne stridigheder. Men med den grønne trepart i ryggen har regeringen formået at finde en model for CO2-afgiften, som ikke alene holder Venstre på god fod med landbruget, men også vil sænke temperaturen i den politiske debat om klima og miljø helt generelt.
Det mener politisk redaktør på Altinget, Esben Schjørring.

- Vi får ikke et klimavalg igen i en god lang periode, for når der er konsensus, kan man ikke slå hinanden i hovedet med det.Det er et stort problem at få interesseorganisationer til at mødes i et kompromis, og det er godt, at det kan lykkes.
Men dybest set har det aldrig været det problem, som vælgerne har stemt for at få løst.

Befolkningen ønsker, at skaderne på klima og miljø bliver bragt til til ophør, så fremtiden sikres, og de ikke mere behøver at skamme sig over deres fædreland.

Bilder man sig ind, at vi opnår et økologisk bæredygtigt samfund, fordi DN og Dansk Landbrug giver hinanden hånden på at bruge en masse skatte- og sponsorkroner på at opkøbe landbrugsjord til overpris for at dyrke skov.?

Efter årtiers nytteløst sejtræk og utallige forløjede forlig kan gode mennesker fordummes, køre trætte og resignere ind i en dybere form for økologisk depression.
Men hvis den politiske kamp for klima og miljø stilner yderligere af, så kan det under ingen omstændigheder være fordi katastroferne er afværget og problemerne løst.

Tværtimod kan vi nu nærmere erkende, at Danmarks chance for at spille en for verden rettidig ansvarlig spydspidsrolle som vejviser for bæredygtig økologi er endegyldigt forpasset.

Og hvem kan så fortsat have tillid de mennesker og det kleptokratiske system, som gradvist gennem årtier har overvåget og skabt den nuværende situation.?

https://www.dr.dk/nyheder/vejret/jesper-sejler-mellem-doede-saeler-og-fedtemoeg-i-limfjorden-det-er-fuldstaendig
Jesper sejler mellem døde sæler og fedtemøg i Limfjorden: 'Det er fuldstændig vanvittigt'
I efteråret viste Miljøstyrelsens målinger det største iltsvind i 20 år.


Lad os håbe, at det næste valg bliver et rigtigt klima- og miljøvalg, hvor sandheden langt om længe går op for befolkningen, så den vælger at udskifte hele banden.

­

­
Deltag aktivt i debatten Det næste klimavalg.?:

Husk mig

▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik