Husk mig
▼ Indhold

Grundvandsudnyttelse i Mellemøsten fra GRACE...


Grundvandsudnyttelse i Mellemøsten fra GRACE...21-08-2020 12:00
kfl
★★★★★
(2167)
Grundvands udnyttelse i Mellemøsten fra GRACE med følger for grænseoverskridende vandforvaltning i Tigris-Eufrat-regionen vestlige Iran

Abstrakt
[1] I denne undersøgelse bruger vi observationer fra satellitmissionen Gravity Recovery and Climate Experiment (GRACE) til at evaluere tendenser til oplagring af ferskvand i den nord-centrale Mellemøsten, inklusive dele af Tigris og Eufrates flodbassiner og vestlige Iran, fra januar 2003 til december 2009. GRACE-data viser et alarmerende fald i den samlede vandlagring på cirka −27,2 ± 0,6 mm år ækvivalent vandhøjde, svarende til et volumen på 143,6 km3 i løbet af undersøgelsesperioden. Yderligere information om fjernfølelse og output fra landoverflademodeller blev brugt til at identificere, at tab af grundvand er den største kilde til denne tendens. Den fremgangsmåde, der blev anvendt i denne undersøgelse, giver et eksempel på "bedste nuværende kapaciteter" i regioner som Mellemøsten, hvor datatilgang kan være meget begrænset. Resultaterne indikerer, at regionen mistede 17,3 ± 2,1 mm pr år ækvivalent vandhøjde på grundvand i undersøgelsesperioden eller 91,3 ± 10,9 km3 i volumen. Endvidere rejser resultaterne vigtige spørgsmål vedrørende vandforbrug i grænseoverskridende vandløbsopdækninger og akviferer, herunder nødvendigheden af internationale vandanvendelsesaftaler og løsning af uoverensstemmelser i international vandlov, samtidig med at det øger behovet for øget overvågning af kernekomponenter i vandbudgettet.



Groundwater depletion in the Middle East from GRACE with implications for transboundary water management in the Tigris‐Euphrates‐Western Iran region

Jeg har fundet ovenstående artikel vedr. udnyttelse af grundvandsressourcerne i Mellemøsten. Følgende graf viser hovedresultatet:

GRACE-observationer af månedlige jordbaserede vandopbevaringsanomalier blev sammenlignet med GLDAS-simulerede afvigelser for undersøgelsesområdet, der blev taget som middel for de tre landoverflademodeller (figur 2). Sammenligningen fremhæver tre centrale spørgsmål, der berettiger til yderligere diskussion.


Total ændring grundvandet (kombineret nedbør, evapotranspiration og strømningstidsserier) produceret af GLDAS sammenlignet med GRACE samlede grundvands ændringer for TEWI-regionen i figur 1, fra januar 2003 til december 2009. Den blå linje er GLDAS samlede grundvandsændringer, den røde linje er GRACEs samlede grundvands ændringer, og den sorte linje er GRACEs samlede vandlagertrend (−27,2 ± 0,6 mm pr år). Den tilknyttede fejl for GLDAS samlede vandlagring er den gennemsnitlige månedlige standardafvigelse fra de tre anvendte landoverflademodeller (Vic, Noah og CLM2), mens GRACE's samlede grundvands månedlige fejl er 11,3 mm for hver måned, hvilket er sumfejlen fra skalering og lækage.

GRACE= Gravity Recovery and Climate Experiment

GLDAS = Global Land Data Assimilation System

1. For det første har adskillige undersøgelser vist, at GRACE-dataene fanger naturlige vandlagringsvariationer meget godt sammenlignet med observationer

2. For det andet er amplituden af de sæsonbestemte variationer i den GRACE-observerede samlede vandlagring imidlertid generelt større end de simulerede modeller, et resultat, der er åbenlyst

3. For det tredje vil landoverflademodelsimuleringer af samlet vandlagring afvige væsentligt fra GRACE-observationer i områder, hvor anvendelse og forvaltning af menneskeligt vand (f.eks. Betydelig overflade- og grundvandoplagring og -ekstraktion) dominerer den regionale lagerbalance.

Mit uddrag er tænkt som en smagsprøve på artiklen, som viser at grundvandet er under pres med heraf negative konsekvenser for landbrug og befolkning.

Total udnyttelse af grundvandet må få konsekvenser i form at konflikter inden for et land og mellem landene.

Bemærk:Google Oversat


KFL
Vær skeptisk over for skeptikerne.... Det er der grund til.
Deltag aktivt i debatten Grundvandsudnyttelse i Mellemøsten fra GRACE...:

Husk mig

Lignende indhold
DebatterSvarSeneste indlæg
Studer GRACE's bidrag til forståelse af klimaændringer - nyskabende artikel228-09-2020 17:54
▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik