Husk mig
▼ Indhold

Modtagelse af Copenhagen Greenwash Aftale!!


Modtagelse af Copenhagen Greenwash Aftale!!18-12-2009 23:43
Climate Justice
☆☆☆☆☆
(3)
Hvad er jeres kommentarer til den såkaldte "aftale" som Obama netop har forhandlet på plads?


Lad mig høre jeres reaktion her i forum!
19-12-2009 00:01
Kosmos
★★★★★
(5375)
(Top)politikerne er nu draget hjem, formentligt i (stiltiende) erkendelse af, at IPCCs 'videnskabelige' fundament er borteroderet - ikke mindst takket være 'klimagate' - en 'begivenhed' som ligeledes har undermineret den folkelige opbakning bag 'klimakirken'!!
Men man kan undre sig over, at de overhovedet ulejligede sig til 'Carbonhagen'!?

Lemmingeeffekten kanske? Håb om 'cool cash' - for somme? Andre bud??
19-12-2009 00:21
Morten Riber
★★★★★
(2298)
...ja, trætte og møg frustreret ovenpå alt det skuespil.
19-12-2009 00:30
branner
AdministratorProfilbillede★★★☆☆
(758)
Vedhæftet er den dugfriske aftale, der er tale om. Om den går igennem plenum i de kommende timer, bliver særdeles spændende!

Under alle omstændigheder er der for mig at se tale om et flop. Om det bliver totalt sammenbrud vil natten vise...

Har desværre ikke selv adgang til Bella Center længere.
Tilknyttet fil:
final_text.pdf
Redigeret d. 19-12-2009 00:31
19-12-2009 00:40
HotorCold
☆☆☆☆☆
(17)
Demonstranterne/aktivisterne er ihvertfald ikke gået hjem. De råber "Climate Justice, Now!" på fuld tryk herude.. Frygter lidt at folk gør noget dumt i frustration over resultatet.

Personligt synes jeg det er godt at der går minimum 6 måneder, hvor videnskaben kan få et nærmere kig, og CO2 teorien blive mere solid eller skudt ned. Min tillid til IPCC er mildest talt ringe efter climategate.

Tak for pdf Branner.
Redigeret d. 19-12-2009 00:42
19-12-2009 01:09
HotorCold
☆☆☆☆☆
(17)
Det største problem for en egentlig effektiv CO2 udlednings reduktion er vel:

Voluntary Mitigation pledges of developing countries:

China: To reduce carbon intensity 40 - 45% by 2020 on 2005 level
India: To reduce emission intensity by 20 - 25% by 2020 on 2005 level


Sålænge disse to kæmper får "frit løb" bliver det meget meget svært?
Redigeret d. 19-12-2009 01:10
19-12-2009 13:59
Climate Justice
☆☆☆☆☆
(3)
Den store FIASKO har ikke noget at gøre med nogle få internettosser i USA og deres skepsis. Den har at gøre med politikernes skildpadde-tempo!!

Den folkelige opbakning bag en fair, ambitiøs og legally binding aftale er sgu ikke undermineret. Det er jo ik' ligefrem modstandere af en ambitøs aftale man ser på gaderne vel??

De eneste der mangler at rykke er politikerne. Folket er langt foran.
19-12-2009 14:12
Kosmos
★★★★★
(5375)
Den folkelige opbakning bag en fair, ambitiøs og legally binding aftale er sgu ikke undermineret

- så prøv at kaste et blik eller to på kommentarerne i 'tanten's og 'Jyllandspesten's klimarelaterede blogs!


Vi hørte i går på tv, at hver ottende amerikaner p.t. går sulten i seng - tror du så Obama/Clinton finder folkelig/politisk opbakning til overførsel af G$ til korrupte ulands-potentater??
Redigeret d. 19-12-2009 14:17
19-12-2009 16:47
Mikkel R
★★★☆☆
(570)
Den store FIASKO har ikke noget at gøre med nogle få internettosser i USA og deres skepsis. Den har at gøre med politikernes skildpadde-tempo!!

Enig med politikernes tempo. Måske vi så skulle hive problemstillingen ud af deres hænder og blot bede dem sætte rammerne for at individer kan agere? Gøre det lettere de kloge hoveder der forsker i alternativ teknologi, af-bureaukratisere stupide afgiftsregler og registreringskrav om energi-forbrug og lade det være lettere at benytte spild-energi, pålægge afgifterne hvad vi reelt vil af med (fossile brændsler fremfor energi), fjerne alle afgifter globalt på "grønne" biler. Så længe vi henvender os til top-styring fremfor fokus på ramme-lovgivning der giver de progressive teknologier og mennesker plads er vi selv med til at sænke tempoet.

Den folkelige opbakning bag en fair, ambitiøs og legally binding aftale er sgu ikke undermineret. Det er jo ik' ligefrem modstandere af en ambitøs aftale man ser på gaderne vel??

Lad være at tro, at fordi du står sammen med 100.000 mennesker så er din mening repræsentativ for "befolkningen". Selv frastod jeg fra deltagelse af disse demonstrationer (er ellers fan af demonstration generelt) men var ikke enig i fokus på signaler fremfor fokus på hvilke metoder der virker. Det vil jeg så ikke støtte. Jeg går absolut ind for en klima-aftale - blot en der er fokuseret på ordet "effektiv" fremfor "ambitiøs" der ikke rigtigt siger noget.
Det er let at være ambitiøs, mere nuanceret at være realistisk.

De eneste der mangler at rykke er politikerne. Folket er langt foran.

Politikere rykker kun sjældent hurtigt og når de gør går det oftest galt. "Folket" er måske langt foran men desværre også i forskellige retninger.

Mvh.
Mikkel
19-12-2009 17:57
Matematikglad
☆☆☆☆☆
(5)
Jeg har hele tiden tænkt at det er en umulig opgave at reducere udledningen af drivhusgasser nævneværdigt.
19-12-2009 18:32
Boe Carslund-Sørensen
★★★★★
(2942)
Jeg har hele tiden tænkt at det er en umulig opgave at reducere udledningen af drivhusgasser nævneværdigt.


Tja, det er en umulighed så længe, der ensidigt fokuseres på energibesparelser, og der ikke er fokus på energiomlægninger.

Hvis nu der blev sat fokus på omlægning af energiforbruget i det ikke kvotebelagte område fra afbrændingsenergi til elenergi. (Glem pt. at ca. 80 % af det danske elforbrug kommer fra afbrænding)
Mere vind-el i fremtiden vil så kunne fortrænge bla. benzin og diesel til transport og naturgas og fyringsolie til opvarmning.

Læs f.eks. Energinet.dks seneste nyhedsmagasin her:
http://www.e-pages.dk/energinet/163/
19-12-2009 19:42
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
@Mikkel

Havde der være opnået en aftale i København, havde det med sikkerhed ført til massive udskrivninger til skatteyderbetalte og tåbelige og populistiske energiprojekter. Miljøreduktionen ved disse projekter, fremkommer ene og alene, ved det at projekterne er massivt fordyrende og i vid udstrækning via talmanipulation uden sammenhæng med virkeligheden i øvrigt!

Den i omlægningsmæssig henseende farlige cocktail: hvis der tænkes på omlægning over mod bæredygtig vedvarende energi, ville have været en aftale i København, hvor Eu og danmark forpligtede sig til en procentmæssig co2-reduktion.

Det eneste man opnår ved disse aftaler og den almindelige hysteriske tilstand er at forbrugerne af energi, direkte vænnes til at energi koster mere og mere (se energitilsynets prisindex se link). Herefter giver man jo Cart Blance til den industri og de energileverandører som nu skal virke i dette "felt" hvor altså forbrugerne som i sidste ende skal betale for denne omlægning, at de via den almene hysteriske tilstand har forstået at jordens snarlige undergang koster at forhindre, hvorfor energiindustrien har frit spil.

Et projekt som her i Frederikshavn se www.energibyen.dk Her bedyres det at projektet skal hvile i sig selv på markedsvilkår.

Det man forstår ved markedsvilkår: At Fjernvarme fremover skal produceres til de priser som et forfejlet fjernvarmeprojekt som nu har virket i minimum 20 år, har produceret fjernvarme til. En fordyrende og alt for dyr/høj pris, som energibyen's projekt altså skal producere til fremover.

Nuværende varmepris i Frederikshavn seAt mølle-, biogas- og bølgeprojekter at disse projekter kan belaste de øvrige energiforbrugere i landet ved at afsætte el-produktion til massive overpriser hvad end der er brug for el-produktionen eller ej.

Biogas afregnes til 750 kr/mwh og møllestrøm op til 600 kr/mwh.

Man har til hensigt at opstille verdens største biogasanlæg i Frederikshavn og herved støvsuge hele Nordjylland for gylle. Man vil opstille meget store møllekapaciteter i havet ud for byen.

Gassen omsættes til el-produktion i samdrift med møllerne på en måde hvor man på igen måde tager hensyn til det øvrige produktionssystem (hele Jylland). Dette vil afføde nogle meget kritiske situationer omkring balancen i det øvrige el-system i Jylland som vil blive meget bekosteligt at "udvande" både økonomisk med også miljømæssig, hvor varmeproduktioner ved de øvrige kraftvarmeværker må afbrænde fossil energi uden at producere el! Altså spilde fossil energi som kunne producere el.

I Frederikshavn afsættes 250.000 Mwh til fjernvarme hertil skal omliggende byer også producere fjernvarme på en meget bekostelig måde for at blive tilknyttet projektet.

Alene de priser som energibyen kalder markedspriser så repræsentere den nuværende energimængde (fjernvarme) for Frederikshavn: 200 mil kr årligt.

Hvor meget de øvrige forbrugere i landet kommer til at betale for at gøre Frederikshavn energineutral! El-forbrugerne kommer til at betale overpris fra bla. el-produktionen fra biogasproduktion og mølleproduktionen i Frederikshavn.

Man kan selvfølgelig spørge sig selv, hvordan det er lykkes at få fjernvarme til at koste så meget i frederikshavn (over 800 kr/mwh inkl moms). Men enden bliver når alle tilskudsordninger er udnyttet til at implementere forskellige teknologier som nu denne varmepumpe se link til en etableingspris og en produktionspris efterfølgende som er helt ude af proportion. Ja! Så kommer varmeproduktion og el produktion i Frederikshavn til at koste langt mere end hvad der er forsvarligt.

Det man faktuelt gør er at fravælge de optimale og billige alternativer som virkelig kan omlægge varme og el-produktion over mod Vedvarende energi.

Netop dette som sker nu er kun muligt fordi firmaer og institutioner netop har fået nærmest fri hænder til at udnytte tilskud og hæmningsløst vælte omkostninger over på forbrugerne!
Redigeret d. 19-12-2009 20:05
Deltag aktivt i debatten Modtagelse af Copenhagen Greenwash Aftale!!:

Husk mig

Lignende indhold
DebatterSvarSeneste indlæg
Gamechanger fra Copenhagen Atomics2128-09-2023 13:45
USA og Kina indgår aftale om CO2 reduktion2728-11-2014 14:52
Amnesty: Våbeneksporterende lande indgår aftale309-12-2009 19:00
Copenhagen Diagnosis1402-12-2009 13:09
Greenwash / grønvask306-11-2008 22:28
Artikler
Copenhagen Climate Council
The Copenhagen Accord lever! (Lidegaards Klumme, februar 2010)
NyhederDato
Kina og Indien skriver under på COP15-aftale – men ...11-03-2010 05:54
Den svage FN-aftale skader dansk klima-erhverv22-12-2009 08:57
COP15: Det blev en "Copenhagen Outcome" (opdateret)18-12-2009 22:42
Vækst i klimabrancherne uanset FN-aftale15-12-2009 05:22
USA vil måske indgå foreløbig aftale23-11-2009 05:48
▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik