Husk mig
▼ Indhold

Skal vi afsky Internettet..?Side 2 af 2<12
02-02-2019 17:13
Jakob
★★★★★
(6955)
­


@Frank123


Jeg er enig i, at posten kommer sjældnere ud, og service er blevet mærkbart ringere.
Det kan et øjeblik næsten se ud som om, at vi er en lille smule enige om delvist at ville afsky internettet.

Men sagen om PostNords dårlige økonomi handler også om meget andet end færre breve.

https://www.avisen.dk/fakta-eu-lader-postnord-beholde-dansk-milliardstoett_500248.aspx
* I oktober 2017 blev ejerne - Danmark og Sverige - enige om at skyde 1,7 milliarder svenske kroner i PostNord, hvoraf den danske stat bidrager med langt den største del - 1,4 milliarder svenske kroner.

* Pengene skal blandt andet bruges til at betale for kompensation til kommende afskedigelser af tjenestemænd som led i en stor omstilling af selskabet.


Man kan måske i denne forbindelse sige, at det koster svimlende mange penge, når en ( typisk højreorienteret ) regering vælger hurtigt at afvikle et veletableret statsmonopol frem for at udvikle det.

Hvis der ikke var andet galt end færre breve, så burde PostNord nok kunne holde livet på pakker fra internettets webbutikker.
Jeg hørte flygtigt og udokumenteret i radioen, at danskernes årlige forbrug af pap nu er oppe på ca. 20.000 tons..­­
­
16-02-2019 09:07
Jakob
★★★★★
(6955)
­07. nov. 2018
https://www.dr.dk/nyheder/penge/frygt-amerikansk-reaktion-sender-eu-skat-til-facebook-og-google-i-groeften
Amerikanske techgiganter som Google, Apple og Facebook skovler penge ind på det europæiske marked.

Men de efterlader alt for lidt i de europæiske statskasser, mener de fleste af EU's medlemslande, som i en årrække har ønsket hårdere beskatning af de største amerikanske internetfirmaer.

Det ønske har EU-Kommissionen forsøgt at efterkomme med et forslag om at pålægge de største internetfirmaer en afgift på tre procent af omsætningen fra blandt andet annoncer på sociale medier og via søgemaskiner.
---
- Det er et spørgsmål om ret og rimelighed. I dag betaler digitale virksomheder omkring ni procent i skat i gennemsnit, hvor andre i gennemsnit betaler omkring 23 procent. Der er altså over 100 procent forskel i effektiv beskatning, og det er ikke rimeligt, fordi selskaberne konkurrerer om kapital, medarbejdere og en lang række andre ting, siger Margrethe Vestager i dagens Følg Pengene på P1.
10. feb. 2019
https://www.dr.dk/nyheder/udland/vestager-er-skuffet-over-danmark-i-skattestrid-om-it-giganter
Den danske EU-kommissær Margrethe Vestager er skuffet over, at den danske regering har sat sig på tværs i forhold til at indføre en fælles digital serviceskat i EU.Men regeringen er bange for, at USA vil straffe Danmark:


https://www.dr.dk/nyheder/udland/vestager-er-skuffet-over-danmark-i-skattestrid-om-it-giganter
Det vil ramme de 120-180 største firmaer i verden. Heraf er cirka en tredjedel amerikanske, og derfor frygter den danske regering, at en europæisk digital-skat vil provokere amerikanerne til at slå igen. Og den frygt deler Dansk Industri.
- Tænk sig, hvis det er sådan, at USA eller Kina vil gøre gengæld og lægge ekstraskatter på danske virksomheder, der sælger varer hos dem. Det vil gøre rigtig ondt på danske virksomheder og det danske samfund, siger Kent Damsgaard, direktør i DI, og understreger, at Danmark så risikerer at tabe milliarder i tabt selskabsskat.


Med andre ord kan det se ud til, at den danske regerings venskab med den allierede supermagt er endt i et Stockholmsyndrom.
­­
Side 2 af 2<12

Deltag aktivt i debatten Skal vi afsky Internettet..?:

Husk mig

Lignende indhold
DebatterSvarSeneste indlæg
Send fax via internettet og spar papir!827-12-2010 21:23
▲ Til toppen
Afstemning
Hvilken af verdens førende økonomier er længst fremme i omstillingen til vedvarende energi?

USA

EU

Kina

Japan

Indien

Brasilien

Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2019 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik