Husk mig
▼ Indhold

Skal vi afsky Internettet..?



Side 2 af 2<12
02-02-2019 17:13
Jakob
★★★★★
(9395)
­


@Frank123


Jeg er enig i, at posten kommer sjældnere ud, og service er blevet mærkbart ringere.
Det kan et øjeblik næsten se ud som om, at vi er en lille smule enige om delvist at ville afsky internettet.

Men sagen om PostNords dårlige økonomi handler også om meget andet end færre breve.

https://www.avisen.dk/fakta-eu-lader-postnord-beholde-dansk-milliardstoett_500248.aspx
* I oktober 2017 blev ejerne - Danmark og Sverige - enige om at skyde 1,7 milliarder svenske kroner i PostNord, hvoraf den danske stat bidrager med langt den største del - 1,4 milliarder svenske kroner.

* Pengene skal blandt andet bruges til at betale for kompensation til kommende afskedigelser af tjenestemænd som led i en stor omstilling af selskabet.


Man kan måske i denne forbindelse sige, at det koster svimlende mange penge, når en ( typisk højreorienteret ) regering vælger hurtigt at afvikle et veletableret statsmonopol frem for at udvikle det.

Hvis der ikke var andet galt end færre breve, så burde PostNord nok kunne holde livet på pakker fra internettets webbutikker.
Jeg hørte flygtigt og udokumenteret i radioen, at danskernes årlige forbrug af pap nu er oppe på ca. 20.000 tons..



­­
­
16-02-2019 09:07
Jakob
★★★★★
(9395)
­



07. nov. 2018
https://www.dr.dk/nyheder/penge/frygt-amerikansk-reaktion-sender-eu-skat-til-facebook-og-google-i-groeften
Amerikanske techgiganter som Google, Apple og Facebook skovler penge ind på det europæiske marked.

Men de efterlader alt for lidt i de europæiske statskasser, mener de fleste af EU's medlemslande, som i en årrække har ønsket hårdere beskatning af de største amerikanske internetfirmaer.

Det ønske har EU-Kommissionen forsøgt at efterkomme med et forslag om at pålægge de største internetfirmaer en afgift på tre procent af omsætningen fra blandt andet annoncer på sociale medier og via søgemaskiner.
---
- Det er et spørgsmål om ret og rimelighed. I dag betaler digitale virksomheder omkring ni procent i skat i gennemsnit, hvor andre i gennemsnit betaler omkring 23 procent. Der er altså over 100 procent forskel i effektiv beskatning, og det er ikke rimeligt, fordi selskaberne konkurrerer om kapital, medarbejdere og en lang række andre ting, siger Margrethe Vestager i dagens Følg Pengene på P1.




10. feb. 2019
https://www.dr.dk/nyheder/udland/vestager-er-skuffet-over-danmark-i-skattestrid-om-it-giganter
Den danske EU-kommissær Margrethe Vestager er skuffet over, at den danske regering har sat sig på tværs i forhold til at indføre en fælles digital serviceskat i EU.



Men regeringen er bange for, at USA vil straffe Danmark:


https://www.dr.dk/nyheder/udland/vestager-er-skuffet-over-danmark-i-skattestrid-om-it-giganter
Det vil ramme de 120-180 største firmaer i verden. Heraf er cirka en tredjedel amerikanske, og derfor frygter den danske regering, at en europæisk digital-skat vil provokere amerikanerne til at slå igen. Og den frygt deler Dansk Industri.
- Tænk sig, hvis det er sådan, at USA eller Kina vil gøre gengæld og lægge ekstraskatter på danske virksomheder, der sælger varer hos dem. Det vil gøre rigtig ondt på danske virksomheder og det danske samfund, siger Kent Damsgaard, direktør i DI, og understreger, at Danmark så risikerer at tabe milliarder i tabt selskabsskat.


Med andre ord kan det se ud til, at den danske regerings venskab med den allierede supermagt er endt i et Stockholmsyndrom.




­­
14-03-2019 21:10
Jakob
★★★★★
(9395)
­



Er det et rimeligt krav, at man skal oplyse sit cpr-nummer og logge på med NemID for at kunne købe noget, som f.eks. et abonnement til en mobiltelefon..?

Det må også være noget, som man passende kan afsky. Jeg forstår knapt, at det er lovligt. Det må også være til alvorlig skade for sikkerheden, hvis det samme login benyttes på mange forskellige private domæner.




­
16-03-2019 09:04
Jakob
★★★★★
(9395)
­



Jakob skrev:­Er det et rimeligt krav, at man skal oplyse sit cpr-nummer og logge på med NemID for at kunne købe noget, som f.eks. et abonnement til en mobiltelefon..?
­


Jeg overvejer at købe et mobil abonnement hos OK, fordi de ikke kræver NemID login, og de lover, at det er 100% sikkert at oplyse sit cpr nummer.
Det er i mine øjne stadig langt fra OK, men de andre, jeg har kigget på, ser nærmere ud til at love, at informationen kan blive misbrugt.


­
Tilknyttet billede:

23-03-2019 12:03
Jakob
★★★★★
(9395)
­


Bør det være lovligt, at private virksomheder via internettet opbygger et kundekartotek baseret på personnumre..?

Jeg kan måske forstå, at sygejournaler ordnes på den måde. Men jeg kan ikke forstå, at man skal udlevere sit personnummer for at få en tid hos tandlægen og slet ikke for at få lov til at købe et telefonabonnement.




­­
23-03-2019 12:14
Jakob
★★★★★
(9395)
­



Elon Musk advarer imod kunstig intelligens ( AI ).
Man har i dag computere, som kan vinde over mennesker i ethvert spil.
Han mener, at AI er langt farligere end atomvåben.

Så selvom det kan synes fredeligt, og mange gerne ser, at det går godt for erhvervslivet, så bør man måske alligevel tænke sig om en ekstra gang, før man tillader AI at køre salgsfiduser og reklamekampagner på de sociale medier, hvor spillet vindes, hvis AI blot kan friste folk til at købe noget mere, end de ellers ville have gjort.

Nå ja, det er allerede under udvikling og kører i praksis, og ingen regulerer det, og det udvikler sig med eksponentiel fart, så måske er det allerede for sent.
Vi må nok bare opstille 400 ekstra kæmpe vindmøller til at forsyne de multinationale sociale medier med energi til AI, så de frit kan optimere AI til deres økonomiske udbytning af danske borgere..?




Elon Musk's Last Warning About Artificial Intelligence
https://www.youtube.com/watch?v=B-Osn1gMNtw

Joe Rogan - Elon Musk on Artificial Intelligence
https://www.youtube.com/watch?v=Ra3fv8gl6NE
12:00 - Regulering på normal vis tager alt for lang tid.




­­
23-03-2019 13:15
Kosmos
★★★★★
(5394)
Han mener, at AI er langt farligere end atomvåben

- han kunne være inspireret af den svenske professor Nick Bostrom, som i en årrække har fokuseret på emnet. I et interview i Weekendavisen udtaler han bla.:

»Eksistentielle risici forekommer mig at være et negligeret forskningsområde. Der er næsten ingen, som beskæftiger sig med det, medmindre de laver populærvidenskab, underholdning eller science fiction. Af alle de ting, vi mennesker bruger vores opmærksomhed på, synes jeg, at vi bruger mindst tid på det vigtigste. Vi bruger vores opmærksomhed på denne uges sportskamp eller den seneste tvist i en politisk intrige,« supplerer han.
Ud over kunstig superintelligens nævner han også atomvåben og klimamanipulation som potentielle trusler...

Redigeret d. 23-03-2019 13:16
23-03-2019 22:35
Jakob
★★★★★
(9395)
­


­
Det nye om AI er nok, at den nu har nået et punkt, hvor det for alvor begynder at kunne mærkes, og når den udvikler sig med eksponentiel fart, så er det måske ikke lige nu, at man bør sove i timen.


Lad mig komme med et lille eksempel angående reklamer fra denne udmærkede side.

For ca. 7 år siden oprettede jeg en tråd for at diskutere grænsefladen imellem husdyr og vilde dyr i relation til klima.
I tråden optræder ordstammen "insekt" en del gange, og det opdagede AI hurtigt, og det resulterede i annoncer om insektgift.
Dengang blev jeg halvt irriteret og måtte smile overbærende af AI. Det var jo totalt malplaceret at ville sælge insektgift i den tråd.
Men ser jeg på tråden nu, så har det ændret sig ( i hvert fald sidste gang, jeg kiggede på den ):
Strøtanker om husdyr
https://www.klimadebat.dk/forum/stroetanker-om-husdyr-d9-e2098.php#post_39103

I perioden har jeg også en enkelt gang oplevet, at jeg har handlet et sted, og da jeg efterfølgende besøgte dette forum kom der masser af reklamer for præcist de varer, som jeg tidligere havde studeret på et andet domæne. Sådan noget synes jeg er svært bekymrende og i sig selv grund nok til, at man bør overveje helt at droppe handel via internettet.


Så for mit vedkommende er der fred og ingen fare. Jeg har overblik over alle risikomomenter, så AI i hvert fald aldrig kan snyde mig..!

Øj, hvor var det bare dumt skrevet, men jeg tror faktisk, at de fleste tænker sådan.

I denne tråd, hvor vi står nu, gik jeg selv for kort tid siden i vandet med begge ben.
Jeg havde siddet og skrevet noget om Elon Musk, og da jeg læste korrektur, så kom der pludselig en reklame med cirka denne tekst:

"Breaking News: Elon Musk har købt et investeringsselskab og forlader snart Tesla."

Jeg blev fanget af teksten og klikkede på reklamen for at læse mere.
Det var da også en side, som forklarede, hvad der var på færde, men i bunden af siden var der endnu en reklame:

"Breaking News: Der gives en gave på 200$ til de første 100 personer, som tilmelder sig"

Stik imod sædvanen klikkede jeg igen. Det er så sjældent, at jeg er med helt fremme, og det kunne måske blive interessant at være med som kunde hos Elon Musk i det nye firma.
Først efter, at jeg havde oplyst både telefonnummer og mailadresse gik det op for mig, at det slet ikke var Elon Musk's firme, men et andet firma, som i fællesskab med google og AI havde lokket mig på vildspor.



Internet reklamer øger forbruget og er derfor typisk til skade for klimaet.
Og udsigten er, at denne skade vil vokse eksponentielt.
Hvordan skal vi reagere..?



­
29-03-2019 09:59
Frank123
★★☆☆☆
(386)
@Jakob

Apropos PostNord og dårlig service.

Jeg har i dag, her til formiddag, modtaget et brev sendt fra det centrale København ca. 50km til min adresse.

Påstanden om op til en uges ekspeditionstid holder ikke her:

Brevet har været 17, siger og skriver SYTTEN dage undervejs.
29-03-2019 13:09
Jakob
★★★★★
(9395)
­


Jeg kan ikke klage så meget over Post Nord, men apropos forsinket post, så opdagede jeg i dag, at to vigtige mails sendt via internettet var gået totalt tabt.




­
08-04-2019 13:49
Jakob
★★★★★
(9395)
­


Politi
AFPRESNINGSMAILS I OMLØB
https://www.facebook.com/politi/photos/a.189062771198516/1838562212915222/
Der er for tiden mange afpresningsmails i omløb, hvor kriminelle forsøger at afpresse privatpersoner økonomisk.

Afsenderen påstår at have adgang til modtagerens computer og være i besiddelse af browserhistorik og pornografiske billeder optaget med computerens webcam. Afsenderen truer samtidig med at videresende billederne til alle modtagerens kontakter, hvis vedkommende ikke betaler en løsesum i Bitcoins inden en tidsfrist.

I nogle tilfælde er afsenderen af e-mailen forfalsket, og e-mailen vil derfor både indeholde modtagerens e-mailadresse som afsender og modtager. Det er blot gerningsmandens forsøg på at bevise at have hacket sig ind i computeren samt at skjule, hvem den virkelige afsender er.

Denne type e-mails findes på flere forskellige sprog, blandt andet tysk, norsk, svensk, engelsk og dansk.

Politiet anbefaler, at du ikke betaler løsesummen og besvarer e-mailen, da afsenderen hverken er i besiddelse af de påståede billeder eller har hacket sig ind på din computer. Du skal blot slette e-mailen.



Måske det bør give mere næring til at afsky Internettet, når man må erkende, at politiet ikke engang ønsker at se beviser for alvorlig afpresning med henblik på at fange og straffe den kriminelle forbryder..?



­
Side 2 af 2<12





Deltag aktivt i debatten Skal vi afsky Internettet..?:

Husk mig

Lignende indhold
DebatterSvarSeneste indlæg
Send fax via internettet og spar papir!827-12-2010 21:23
▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik