Husk mig
▼ Indhold

Tilbage til gearkassen.........


Tilbage til gearkassen.........04-06-2017 20:01
Jakob
★★★★★
(9319)
­­
Danmark er et vindmølleland, og hvis man vil være fremsynet, så er der nok nogle vigtige teknologiske erkendelser at gøre sig, hvis man vil være på forkant med at foretage de rigtige investeringer.

Der har nogle år nu været en enestående mulighed for, at Danmarks EL-forsyning kunne overgå til vedvarende energi ved hjælp af landvindmøller.
Teknologien var/er godt nok på plads og økonomien tilmed så fin, at ingen andre ville kunne producere strømmen biligere.
Og de vindmøller, som vi ville have fået mange af, de ville være med permamagneter og uden gearkasse, så de ville delvist nærmest være uopslidelige og støje mindre.

Men i dag må man skønne, at denne gunstige periode er gået med at sove i timen. Takket være nogle stupide politiske klimabenægtere og folk med fine fornemmelser må vi nu forberede os på, at dette gyldne og fornuftige tidspunkt kan være forpasset for bestandigt, og vi i stedet skal tilbage til at bygge vindmøller med gearkasser igen, fordi de sjældne råstoffer til de stærke permamagneter bliver mangelvare.
Man må forudse, at dette politiske og nærmest landsforræderiske sløvsind overfor landvindkraft kommer til at koste danske EL forbrugerne og samfundet velfærd og utallige milliarder kroner.


Men man må jo bøje sig for demokratiet, og spørgsmålet er så, hvordan vi efter de stupide klimabenægteres politiske magtudøvelse teknologisk får det bedst mulige ud af en i øvrigt dårligere situation.?

Mig bekendt er der i mellemtiden ikke sket noget revolutionerende nyt indenfor gearkasse industrien.
Der er nok nærmere tale om en industri, som ligger relativt underdrejet og først skal pumpes op, før den kan levere varen i optimeret tidssvarende kvalitet.
Derfor er det måske sidste chance for at udvise rettidig omhu på dette felt ved at investere i disse fabrikker nu.


Men hvilke fabrikker bør man anbefale og hvorfor..?
­­
01-07-2017 17:48
Jakob
★★★★★
(9319)
­Her lidt dokumentation for de landvindmøller, som Danmark ikke når at købe i stort antal, fordi vore politikere er for langsomme:

https://ing.dk/artikel/vindbranchens-grand-old-man-udpeger-fire-teknologiske-udfordringer-vindbranchen-200336
Blandt bedrifterne i tiden hos Siemens Wind Power kan nævnes designet af en turbine med varierende omdrejningstal, som reducerede støjen og forbedrede strømkvaliteten, samt elimineringen af et af vindindustriens store problembørn: gearkassen.


Men nu ser det altså ud til, at problembarnet er tilbage igen.
Teknisk set er det et trist tilbageskridt at indstille sig på.
Men for bæredygtigheden er det godt, at der skal væltes færre bjerge for at udvinde de sjældne jordarter til permamagneter.
Og hvis nogen påstår, at der væltes bjerge og drives miner for at finde sjældne jordarter til vindmøller, så prøv lige at tjekke, om der ikke også udvindes Uran og andet til kernekraft og evt. atomvåben. Og om de sjældne jordarter i virkeligheden ikke ender som affaldselektronik.
Vindmøller kan fungere uden, så tro ej på, at den form for rovdrift på råstoffer er meget nødvendig for at få vedvarende energi fra vindmøller..!

­
­
Deltag aktivt i debatten Tilbage til gearkassen.........:

Husk mig

▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik