Husk mig
▼ Indhold

Daglige opdateringer på COP15-forhandlingerne

Her finder du portrætter af alle deltagerne i Generation K, både fra COP14 og COP15. Tak til Natur & Ungdom for materiale.

Andrea SchultzAndrea Schultz er 18 år og en aktiv NU'er.

Andrea er frivillig i Natur & Ungdom og er medlem af hovedbestyrelsen. Hun går i gymnasiet og er aktiv i N&U's klimagruppe Generation K.
Anne AppelquistAnne Rosendahl Appelquist er 24 år og kandidatstuderende i jura på Københavns Universitet, hvor hun specialiserer sig i miljø- & klimaret.

Derudover har hun studeret international miljølovgivning i Sydney, har som finalist i det internationale klima forhandlingsspil “The Copenhagen Competition” kommet med forslag til en reform af Kyoto protokollens fleksible mekanisme CDM, har deltaget som ungdomsdelegeret i COP14 i Poznan samt en række andre klimakonferencer og arbejder ved siden af studiet med miljø- & energiret på advokatkontoret Horten.
Astrid Heidemann SimonsenAstrid Heidemann Simonsen er en 19 år gammel ny-udsprungen og musikgal student.

"I 2007 var jeg på en lejr i arktisk Canada for at lære om klimaforandringerne der, hvilket var en voldsom øjenåbner for mig, selvom jeg faktisk havde interesseret mig for emnet inden – jeg havde bare ikke forestillet mig, at det allerede var så slemt!"
"Efter dette har jeg både med oplæg og i dagligdagen forsøgt at påvirke og inspirere mine omgivelser i en grønnere retning, hvilket til tider har været hårdt, men altid spændende!"
Benjamin Bro-JørgensenBenjamin Bro-Jørgensen er 19 år. Han har ønsket klima øverst på dagsorden siden 2005.
"Jeg har prøvet at opnå det ved at være aktiv i partipolitik, borgermøder, oplysende aftner, miljø-kampagner og aktioner.

"Senest har jeg gjort det gennem Klimabevægelsen i Danmarks landsudvalg, en webkanal ved navn KlimaTV og en 500 km lang cykeltur med en klimacykel. Vi har bygget i Klimabevægelsen i Århus."
"Når jeg ikke arbejder med klima, lærer jeg om jordsorter og koens fordøjelse på Den Økologiske Landbrugsskole i Kalø."
Camilla MøllerCamilla Møller går i 9. klasse på Møn Friskole.

"Jeg bor i en lille by midt på Møn, som hedder Hjelm. I min fritid går jeg til spejder, hvor jeg er patruljeleder. Udover det spiller jeg også guitar."

"Jeg er vegetar og har været det i 2 år. Det er jeg fordi, jeg synes, at dyrevelfærden er for ringe, og at den måde, dyrene bliver slagtet på, ikke er i orden."

"Jeg har ikke haft meget at gøre med miljø før, men jeg syntes det er vigtigt at vi gør noget, og jeg er dybt engageret."
Ditte Vesterager ChristensenDitte Vesterager Christensen er 29.

"Miljø og klima har altid optaget mig, og det samme gælder politik og formidling inden for klima-området. Jeg er kandidat i miljøplanlægning (TekSam) fra RUC, og arbejder som projektleder med projekter om bl.a. energibesparelser."
"Jeg følger meget med i klimapolitik, deltager i diverse klima-relaterede møder, konferencer etc., debatterer livligt med alle jeg kender/møder, og har et stort netværk inden for organisationer, myndigheder og virksomheder, der beskæftiger sig med klimaområdet."
Eline CrosslandEline Crossland er 25 år, arbejder i Det Økologiske Råd og læser på en kandidat i Internationale Udviklinsstudier. Hun er næstformand i Natur & Ungdom og var med til at starte Generation K sammen med Bjarke.
"Jeg er født og opvokset i Allerød, nordsjælland. Jeg har boet 3 ½ år i Sverige hvor jeg tog en bachelor i freds- og konfliktforskning. I foråret 2008 boede jeg i Geneve hvor jeg var praktikant i UNEP - FNs miljøprogram. Jeg har været interesseret i klima, miljø og udvikling længe, og medlem af Natur & Ungdoms bestyrelse i 3 år."

"Jeg deltager i COP14 af flere grunde: Jeg vil være med til at skubbe og trække forhandlingerne i den rigtige retning - der er brug for det! For det andet vil jeg være med til at koordinere og planlægge de unges deltagelse i COP15. For det tredje vil jeg arbejde med at opbygge netværk både blandt unge og med andre grupper, så vi bedre kan hjælpe hinanden med at trække i den rigtige retning."
Elisabeth RasmussenElisabeth Rasmusen, 27.

"Jeg læser geografi på Københavns Universitet. I løbet af min studietid har jeg blandt andet beskæftigede mig med CO2-udslip fra arktiske jorde og naturbevaringsprojekter i Nicaragua. Lige nu læser jeg ½ år på Journalist Højskolen i Århus for at blive bedre til at skrive journalistisk og kommunikere budskaber ud."
Eva Elisabeth ØstergaardEva Elisabeth Østergaard
"Jeg har lavet film siden jeg var 15 år, og sidste år var jeg på Den Europæiske Filmhøjskole."

"Det jeg elsker ved at lave film er, at man er med til at skabe noget fra bunden. Det fascinerer mig at se en idé vokse, for til sidst at ende som et færdigt produkt."

"I gymnasiet var jeg meget aktiv i elevrådet, hvor jeg også fik stillet lysten til at skabe gennem organisering af events, debatter og demonstrationer."

"Jeg synes verden er et spændende og mærkværdigt sted, idet det rummer stor skønhed og stor uretfærdighed på samme tid. Vores verden er det største mirakel, der er sket, derfor skal vi passe godt på den."
Eva Theil ThomsenEva Theil Thomsen er 21 år, bor i København og læser Naturressourcer på Københavns Universitet.

"Jeg har ikke stor erfaring med klimapolitisk arbejde og har brugt meget af min tid i de sidste år i organisationen United World Colleges, hvor jeg fra 2005-2007 var elev på et United World College i Vestnorge og siden da har været frivillig i den danske del af organisationen."

"I dag er jeg ansvarlig for koordinering af frivilligarbejdet her i Danmark og for kontakt til nuværende elever og alumner."

"Jeg interesserer mig for udvikling, herunder især konceptet om bæredygtig udvikling og blev egentligt interesseret i klimasagen, da jeg læste udviklingsstudier i Lund i efteråret '08 og glæder mig nu til endelig at få chancen til at engagere mig i noget mere politisk arbejde på området."
Jeppe BrannerJeppe Branner er 25 år og litteraturvidenskabsstuderende på Københavns Universitet. Han er desuden redaktør/webmaster på Klimadebat.dk (siden 2007) og aktivt medlem af Klimabevægelsen i Danmark (bl.a. Landsudvalget i 2008 og Københavns Lokalgruppe i 2009).

"Jeg har længe ment, at klimaændringer er vor tids vigtigste politiske spørgsmål. Gennem mit arbejde med Klimadebat.dk og Klimabevægelsen har jeg fået et nært kendskab til de vigtigste klimadiskussioner og en række praktiske erfaringer i forbindelse med klimaarbejde."
Julie SkakJulie Kirstine Skak er 20 år og hjælpelærer på Egmont højskolens globallinje.

"Jeg er medlem af klimabevægelsen og aktiv i Århus gruppen op til klimatopmødet, flytter herefter tilbage til København. Jeg deltager på studietur til Island med Foreningen for Nordens Ungdom, deltager og ambassadør for højskolernes COme2gether og planlægger studiestart på statskundskab efter sommerferien. "
Kirstine Fleng SteffensenKirstine Fleng Steffensen er 17 år, 2.års studerende på Nordsjællands Grundskole og Gymnasium i Hørsholm. Medlem af Ungdommens Naturvidenskabelige Forening og Akademiet for Talentfulde Unge.

"Siden 9. klasse har jeg arbejdet en del med klimaforandringer, hvilket der førte til at jeg via Unge Forskere fik kontakt med UNF. I UNF har jeg det seneste år arbejdet med projektet YCC, hvor jeg bl.a. var med til at skrive ”The Little Book on Climate”."
Kristian LouisKristian Louis, 21 år
Student fra Katedralskolen, og nu ansat som kulturprojektleder ved forskellige organisationer og institutioner. Bosat på Falster.

"Jeg ser klima- og energikrisen som den største mulighed for samspil, forandring og fællesskab menneskeheden nogensinde har stået overfor. Vi står i en tid, hvor mulighederne er uanede, løsningerne er ligetil - og hvor det blot handler om bred folkelig opbakning, får at få indført - ændringen! Ændring på lokalt plan, ændring på globalt plan, men ikke mindst - ændring i opfattelsen af ressourcer og forbrug.”

”Klimaformidling er essentielt vigtigt for mig - for hvad er viden foruden deling - videreformidling - til de andre, de nærmeste og ikke mindst - forsamling af de handlingsinteresserede.
Jeg har stor erfaring med undervisning på folke & efterskoler, gennem et motionsfirma jeg havde sidste år. Nu har stemningen tilspidset sig, og tiden er ikke længere sat til pjat & leg - men til at formidle de udfordringer vi som global menneskehed står overfor.. Jeg har meldt mig ind i GenerationK - da det er et stærkt netværk af reelt interesserede mennesker, og jeg føler de gir mig udfordring og mulighed for udvikling i denne kamp."

”Rent fagligt høster jeg intens viden gennem bøger, seminarer og praktisk udførsel - man kan sige at jeg legemliggør tesen om, at man behøver ikke være forsker for at bekæmpe ens udslip - blot interesseret i et gøre en forskel - gøre det rigtige!”

Kristians livsfilosofi: ”Jeg lever yderst stoisk, i en indædt personlig kamp om at nedsætte mit udslip og samtidigt maksimere min lykke!”
Line KirkLine Kirk er 24 år og studerer Naturressourcer på Det Biovidenskabelige Fakultet (tidligere kendt som Landbohøjskolen). Hun er aktiv i Miljøbevægelsen NOAH (Friends of the Earth, Danmark).

"Jeg har været engageret i miljøpolitisk arbejde siden 2002, hvor jeg var med til at planlægge en international ungdomskonference i Danmark. Her oplevede jeg selv, hvor givende det er at arbejde sammen med ligesindede unge mennesker, og hvor gode vi unge er til at nå ind til kernen, uden alt for meget snik-snak."

"Jeg synes, det er vigtigt, at unge engagerer sig og deltager i samfundet, specielt på klimaområdet, det er vores fremtid det handler om!"

"Min ”mission” er, at vi unge bliver bæredygtige. Hermed mener jeg, at vi formår at videregive nogle af de erfaringer, vi gør os, så andre unge kan bruge det positivt og herved skabe en ungdomsgeneration, som ikke blot er dynamisk, men også fuld af substans."
Mathias GrøningMathias Grøning er 18 år.

"Jeg meldte mig ind i Generation k fordi jeg ville gøre noget aktivt for klimaet men også fordi jeg ønsker mere viden og erfaring. Da jeg stiller op til kommunalvalg og en af mine mærkesager er klima og miljø er dette et godt sted at starte. Jeg er samtidig også spejderleder som skal til at lære nogle 6-12 årige om klima og klima forandringerne."
Michael PlesnerMichael Plesner er 23 år og 3. års studerende på Politstudiet ved Københavns Universitet. Næstformand i Energy Crossroads.

"Min interesse for klimaforandringer og verdens energiudfordringer startede en sumpet søndag tilbage i sommeren 2007, hvor det kendte billedeklip med smeltende isbjerge og isbjørne på kanten af isen (bogstaveligt talt) fulgt af den sædvanlige ‘nogen-burde-gøre-noget-tanke’ og en smule søndagsfilosofi endte med at rykke ved mit verdensbillede."

"Jeg vil bruge min deltagelse ved COP14 på at søge at forstå hvorfor et umiddelbart simpelt mål er så svært at nå. Hvorfor har vi endnu ikke har formået at ’knække kurven’ for vores CO2-udledninger til trods for at målet om et stabilt klima synes at være en logisk slutning for den samlede menneskelighed? Hvad er de væsentligste problemer for at få en globalaftale i hus og hvordan kan vi hjælpe til med at løse dem? Denne forståelse vil jeg forsøge at tage med hjem til den danske ungdom og mine medstuderende. Derudover vil jeg møde ligesindede unge fra hele verden som ganske givet vil hjælpe til med at øge min forståelse i en lang aspekter."
Rose Maria Laden NielsenRose Maria Laden Nielsen, 26.

Rose har læst miljøplanlægning på Aalborg Universitet, og arbejder nu med energibesparelser som konsulent. Rose er aktiv i Klimabevægelsen og med klimakampagnen 350.org.
Vibe Maria Laden NielsenVibe Maria Laden Nielsen er 19 år og bosat i Aalborg.

"I min dagligdag fokuserer jeg selv på at leve grønt, og gør andre opmærksomme på, hvad man selv som forbruger kan gøre for at tage hensyn til miljøet."

"COP15 er en vigtig begivenhed for mig, fordi jeg synes, det er interessant at studere hvilke politiske virkemidler, der kan og skal tages i brug for at ændre den nuværende vestlige produktions- og forbrugs-moral."▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik