Husk mig
▼ Indhold

Grøn efterårsferie – sådan gør du!

Vi kan ikke redde planeten hele tiden, og da slet ikke, når vi er på ferie – eller hvad? Selvom det lyder absurd, kan du måske alligevel træffe nogle valg, der gør charterferien til Grækenland lidt mere okay. Vi har samlet en række grønne tips sammen, så du kan tage på efterårsferie med bedre samvittighed.

Nej, det er ikke nogen nyhed, at vores evne til at opføre os bæredygtigt, når vi er på ferie, er særligt sløv. Når vi tager på ferie, kan vi godt lide at slippe os selv lidt løs. Alt skal være lidt mere luksus, det hele skal gå lidt hurtigere, og vi skal helst ikke løbe tør for noget – specielt ikke oppustelige badedyr, solcreme og Sex on the Beach. Den dårlige samvittighed når først at indtræffe, når vi tilbage efter ferien opdager, at endnu ti ton Indlandsis er smeltet.

Følger du disse små tips, kan du gøre din efterårsferie lidt mere grøn. Så bliver byrden lidt lettere at bære, når du efter en solid ferie er tilbage på kontorstolen:

Undersøg situationen i det land, du gerne vil rejse til
Før du planlægger din ferie, kan det være en god idé at sætte sig ind i de forskellige forhold, der er gældende for det land, du gerne vil til. Hvordan står det til med økonomi og fattigdom i landet? Hvordan påvirker politik det lokale samfund? Og er der nogen helbredsrisici forbundet med at besøge landet? Ved at undersøge de forskellige forhold på dit rejsemål, har du større mulighed for at tage hensyn til forskellige omstændigheder, når du planlægger rejsen. Eksempelvis kan du gennem dit rejsebureau få hjælp til at booke et hotel, der benytter sig af lokal arbejdskraft og blive klogere på, hvordan du kan hjælpe lokalmiljøet. Måske kan du deltage i et lokalt arrangement til fordel for klimaet eller de lokale skoler. Hos uniquetravel.dk kan de hjælpe dig med at skræddersy din rejse og give masser af rådgivning.

Vælg et flyselskab, der har nogle fornuftige kerneværdier
Det kan være svært at komme til Grækenland uden et fly. I hvert fald kan det komme til at tage meget lang tid. Heldigvis er der nogle ting, du kan gøre, for at lette din samvittighed i forbindelse med en flyrejse. Eksempelvis kan du gå efter direkte flyvninger, så du udelukker alle de processer, der udleder CO2 i forbindelse med transfer i lufthavnen. Du kan også vælge at rejse med et flyselskab, der har bæredygtighed i fokus. Nogle flyselskaber kompenserer eksempelvis for deres CO2-udledning ved at plante træer i verdens største regnskove. Undersøg, hvordan du kan gøre op for dine flyrejser hjemmefra.

Tænk over dine daglige feriebeslutninger
Når først du står blandt palmer og souvenirbutikker, føler du måske, at slaget er tabt. Heldigvis er der stadigvæk meget, du kan gøre for at gøre ferien lidt grønnere. De helt små beslutninger kan have en stor betydning. For det første kan du vælge en solcreme, der er koralvenlig. En koralvenlig solcreme betyder, at den ikke indeholder bestemte stoffer, som er ødelæggende for koralrevene. Du kan også investere i en drikkedunk i et andet materiale end plastik.

Oplev byen på en grøn måde
Der er masser af muligheder for at opleve et nyt rejsemål på en grøn måde. På rejsebloggen rejsekris.dk kan du finde masser af inspiration til, hvordan du kommer rundt omkring i hele verden. Undersøg, om dit hotel har cykeludlejning eller om det er muligt at gå til de forskellige attraktioner. Så bidrager du til den gode klimacirkel.


 0 kommentar(er) · 915 fremvisninger

Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer til denne artikel.

Deltag aktivt i debatten om artiklen Grøn efterårsferie – sådan gør du!:

Husk mig

▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik