Husk mig
▼ Indhold

Lidegaards Klumme


  Martin Lidegaard
Martin Lidegaard (f. 1966) er cand.comm fra RUC og formand for Danmarks grønne tænketank CONCITO. CONCITO har samlet 80 af de skarpeste hoveder blandt virksomheder, forskere og grønne organisationer til at finde nye løsninger til at nedbringe CO2-udslippet og udbrede dem til både erhvervsliv, politikere og borgere.

I perioden 2001-2007 sad Martin i Folketinget for Det Radikale Venstre og var klima-, energi-, og trafikpolitisk ordfører. 1996-2001 var han informationschef og vicegeneralsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke, og 1993-96 informationschef i Kommunernes gensidige Forsikringsselskab.

Han udgav i september 2008 bogen "Sidste udkald - sådan halverer vi det danske CO2-udslip på ti år" på Gyldendal.



RSS-feed:
Du er velkommen til at benytte RSS-feedet for Lidegaards Klumme. Klik her for at åbne feedet. Klik her for at læse mere om RSS.

Oktober 2011: Martin Lidegaard er blevet udnævnt til klima- og energiminister og får desværre ikke længere tid til at bidrage på Klimadebat.dk. Lidegaard takker for det gode samarbejde.

September 2011: Råb op!
Lidegaard har travlt med at tale klimaets sag her under valgkampen, hvor der også er blevet tid til dette korte valgrelaterede indspark på Klimadebat.dk.
> 4. september 2011 · Kommentarer

Juli-august 2011: Sommerferie - ingen klumme

Juni 2011: Stilstand
I CONCITOs seneste rapport tegnes linjerne skarpt op: Aldrig har der været mere brug for handling. Aldrig har vi haft bedre dokumentation for, hvor god en forretning det er at handle. Og aldrig er der sket mindre.
> 7. juni 2011 · Kommentarer

Maj 2011: Består østaten Danmark om 250 år?
En ny rapport fra Det Arktiske Råd får Martin Lidegaard til at råbe vagt i gevær - vel vidende, at man skal være varsom med katastrofescenarier.
> 2. maj 2011 · Kommentarer

April 2011: Efter Fukushima
Den japanske atomkraftulykke viser ifølge Martin Lidegaard, at a-kraften har udspillet sin rolle som alternativ til de fossile brændsler. Er du enig? Deltag i debatten under klummen.
> 2. april 2011 · Kommentarer

Marts 2011: Politikernes fejlslutning
Klimaet er ikke en vindersag i dansk politik for tiden. Martin Lidegaard mener, at politikerne selv bærer en stor del af ansvaret.
> 4. marts 2011 · Kommentarer

Februar 2011: Den stille, glemte revolution
Over de sidste to år er råvarepriserne steget dramatisk. I klummen undrer Lidegaard sig over, at hverken de politiske partier eller de førende økonomer for alvor forholder sig til problematikken.
> 1. februar 2011 · Kommentarer

Januar 2011: Nyt fyord i dansk politik: Klima
Klimaet ser ikke ud til at få en central plads i den kommende valgkamp. I stedet er det ifølge Lidegaard blevet et direkte fyord i den politiske debat.
> 3. januar 2011 · Kommentarer

December 2010: Politisk stilstand, mens isen fortsat smelter
Sebastian Mernild og Martin Lidegaard har op til COP16 skrevet en fælles klumme til Klimadebat.dk.
> 1. december 2010 · Kommentarer

November 2010: Klima handler om meget mere end energi
Forbrug af el, varme og benzin får stor opmærksomhed i den offentlige debat. Men det dækker kun over en mindre del af vores CO2-udslip.
> 1. november 2010 · Kommentarer

Oktober 2010: Klimakommissionen leverer - og skuffer
Martin Lidegaard uddeler både ros og ris til Klimakommissionens arbejde.
> 5. oktober 2010 · Kommentarer

September 2010: Stilhed før stormen?
De danske politikere venter i øjeblikket på Klimakommissionens rapport senere på måneden. Men hvilke typer klimaudspil vil vi få at se, når rapporten er landet, og politikerne skal til at handle?
> 6. september 2010 · Kommentarer

Juli-august 2010: Sommerferie - ingen klumme

Juni 2010: Sidste udkald for Danmark
CONCITO har lavet en omfattende analyse af dansk klimapolitik. Og det er bestemt ikke rosende ord, den danske indsats får med på vejen.
> 1. juni 2010 · Kommentarer

Maj 2010: Ny klumme til juni!

April 2010: Der er store penge at spare i en klimaindsats
Mange virksomhedsledere tør ikke satse på energibesparelser, men flere store undersøgelser viser, at der faktisk er store økonomiske gevinster at hente ved grønne initiativer.
> 12. april 2010 · Kommentarer

Marts 2010: Hvad blev der af kørselsafgifterne?
Regeringen har droppet kørselsafgiften på tunge køretøjer fra 2011. Dermed er trafikforliget blevet udhulet, og transportsektoren får meget svært ved at bidrage positivt til Danmarks opfyldelse af Kyotomålene.
> 2. marts 2010 · Kommentarer

Februar 2010: The Copenhagen Accord lever!
En optimistisk Martin Lidegaard ser på de reduktionsmål, de store lande netop har indberettet til UNFCCC. Reduktionsmål, der ifølge Lidegaard tyder på, at Københavnererklæringen alligevel bliver et vigtigt skridt i den rigtige retning.
> 2. februar 2010 · Kommentarer

Januar 2010: Og vinderen er ...
Hvem blev vindere, og hvem blev tabere ved COP15? Martin Lidegaard gør regnebrættet op oven på topmødet.
> 5. januar 2010 · Kommentarer

December 2009: Før COP 15 - hvad kan vi forvente?
Martin Lidegaard forsøger i denne måned at udlægge de seneste meldinger fra statslederne op til klimatopmødet i København.
> 2. december 2009 · Kommentarer

November 2009: Lap hullerne i EU's kvotesystem!
Et CO2-kvotesystem og et CO2-afgiftssytem opstilles ofte som to forskellige løsninger, slaget står imellem i den internationale klimapolitik. I klummen forsvarer Lidegaard EUs kvotesystem i en modificeret variant, hvor afgiftstankegangen ikke forkastes helt.
> 2. november 2009 · Kommentarer

Oktober 2009: COP15 ser ikke godt ud, men det rykker andre steder
Chancerne for at nå en seriøs klimaaftale i København svinder mere og mere. Lidegaard ser på, hvilke forhindringer der især volder problemer, og hvordan en alternativ aftaleform måske er eneste udvej.
> 1. oktober 2009 · Kommentarer

September 2009: Hvor blev den grønne opposition af?
Tager man klimabrillerne på, er der ikke den store forbedring at spore hos oppositionen i forhold til den nuværende regering. Det er Martin Lidegaards klare konklusion efter at have gransket S og SF's skatteudspil.
> 9. september 2009 · Kommentarer

August 2009: Er der en chance i København?
Martin Lidegaard gør i denne måned status over mulighederne for at nå en tilstrækkelig klimaaftale i København til december.
> 31. juli 2009 · Kommentarer

Juli 2009: Sommerferie - ingen klumme

Juni 2009: Vi kan ikke undvære elbilerne!
CONCITO's seneste rapport om eldrevne biler har to vigtige konklusioner: Den første er, at vi ikke kan undvære elbilerne. Den anden er, at de ikke kommer af sig selv. Læs her, hvad Lidegaard mener om fremtidens biler.
> 4. juni 2009 · Kommentarer

Maj 2009: Den såkaldt grønne vækstplan er endnu en spildt chance for klimaet
Fire gange har politikerne ifølge Lidegaard haft muligheden for at gøre noget ved Danmarks CO2-udslip - og fire gange har de fejlet.
> 4. maj 2009 · Kommentarer

April 2009: Skønne spildte chancer
Politikerne havde med den økonomiske krise muligheden for at skabe en "Green New Deal". Men i stedet for grønne investeringer, blev de offentlige vækstpakker brugt til gamle forbrugsmønstre, forældede bilfabrikker og sort vækst, der vil arbejde direkte imod klimamålsætningerne.
> 2. april 2009 · Kommentarer

Marts 2009: De tabte muligheder - og de nye
I denne måneds klumme kritiserer Lidegaard det indgåede skatteforlig for ikke at være ambitiøst nok på klimaområdet. Samtidig kigges der frem mod nye politiske forhandlinger, der foregår i de kommende uger.
> 4. marts 2009 · Kommentarer

Februar 2009: Hvem kan løse det store grønne dilemma?
I sin første klumme stiller Martin Lidegaard et aktuelt spørgsmål til læserne: Hvordan skal vi løse det svære dilemma, som indførelsen af en grøn skattereform nødvendigvis medfører?
> 2. februar 2009 · Kommentarer

Intro
Startende fra februar 2009 vil Martin Lidegaard her skrive et kort månedligt indspark i klimadebatten. Du er meget velkommen til at kommentere klummerne.
> 19. januar 2009




▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik