Husk mig
▼ Indhold

Nyheder, kronikker og klummer

Klaus Illum: Klimaet i antropocæn
Vi befinder os i dag i antropocæn, en ny geologisk tidsalder, hvor mennesket har taget magten over livet på Jorden. I klummen forklarer Klaus Illum, hvordan det er de fossile brændsler, der har bragt os til denne antropocæne æra – og hvordan de samme brændsler i dag er blevet vores forbandelse. Klaus Illum har siden 1970'erne været projektleder for en lang række energiprojekter i Danmark og andre europæiske lande og har senest skrevet bogen Om-tanke, hvori han analyserer vækstsamfundet og dets grænser.
1. juli 2014, 23:04 · 16 kommentar(er) · 9519 fremvisninger ·
Mickey Gjerris: Ingen har patent på den sunde fornuft
Hvad er forholdet mellem klima og etik? Mickey Gjerris forsker i bioetik og har bl.a. beskæftiget sig indgående med de etiske og religiøse aspekter af klimadebatten. Han mener, at vi helt grundlæggende bør gentænke menneskets forhold til naturen, hvis vi skal løse klimaproblemerne. Mickey Gjerris er medlem af Det Etiske Råd og deltager ofte i den offentlige debat, bl.a. med artikler, interviews og foredrag.
1. juni 2014, 13:00
9 kommentar(er) · 6119 fremvisninger ·
Ole Humlum: Frygten er IPCC's våben
Ole Humlum er professor i fysisk geografi og har igennem mange år forsket i sne, is, gletsjere samt permafrost. Han er især kendt for sine skeptiske holdninger til den etablerede klimavidenskab og har ofte deltaget i den offentlige klimadebat, bl.a. med bogen "Det ustyrlige klima" (2009). I denne måneds klumme kaster han et kritisk blik på FN's klimapanel IPCC, som han mener er for politisk styret.
2. maj 2014, 16:28
8 kommentar(er) · 10077 fremvisninger ·
Thomas Meinert Larsen: Divestment som redskab til at fremme grøn omstilling
Thomas Meinert Larsen er talsperson for Klimabevægelsen i Danmark. Han har været medlem af Klimabevægelsens landsudvalg siden 2007, hvor bevægelsen blev stiftet, og har blandt meget andet været med til organisere Civilsamfundets Klimaforum under COP15. Et af Klimabevægelsens aktuelle fokusområder er begrebet divestment. Læs i klummen, hvad det går ud på.
1. april 2014, 18:58
5 kommentar(er) · 5140 fremvisninger ·
Mernild: Fra 'the unknown unknowns' til 'the known knowns' ...
Videnskabelig sikkerhed og usikkerhed er et vigtigt parameter i klimaforskningen. I klummen beskriver Mernild, hvordan videnskaben i dag bevæger sig mod mere og mere sikre konklusioner.
12. marts 2014, 17:23
0 kommentar(er) · 3417 fremvisninger ·
Kirsten Halsnæs: Nu venter vi på anden halvdel af regnestykket
Kirsten Halsnæs forsker i klima og økonomi og er en af Danmarks førende eksperter i klimapåvirkninger, tilpasningsstrategier og drivhusgasreduktion. Hun har netop læst Det Miljøøkonomiske Råds rapport om økonomi og miljø – og er ikke helt overbevist af argumenterne.
1. marts 2014, 16:38
6 kommentar(er) · 6049 fremvisninger ·
Jan Nielsen: CO2: Fra trussel til eksportmulighed
Jan Nielsen leder Aarhus Kommunes Klimasekretariat CO2030. Målsætningen for sekretariatet er, at Aarhus skal være CO2-neutral i 2030. Læs i klummen, hvilke grønne tanker klimachefen i Danmarks næststørste by gør sig - og hvordan erhvervslivet inddrages i byens klimamål.
1. februar 2014, 17:03
1 kommentar(er) · 8102 fremvisninger ·
Side 5 af 188 << < 3 4 5 6 7 > >>

▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik