Husk mig
▼ Indhold

Nyheder, kronikker og klummer

Martin Breum: Arktis er andet end smeltende is
Vi præsenteres ofte for et ensidigt billede af klimaforandringerne i Arktis, hvor fokus udelukkende er på den smeltende is i en menneskeforladt natur. Men konsekvenserne rækker langt ud over isbjerge og vandstand. Martin Breum er journalist og forfatter, med indgående kendskab til arktiske forhold. Han skriver jævnligt i Information og den grønlandske ugeavis Sermitsiaq om Arktis og er forfatter til to bøger om emnet. Martin Breum er tidligere studievært på DR2 Deadline og er dette forår aktuel med en ny dokumentarserie på DR2 om Rigsfællesskabets historie (sammen med Jakob Gottschau).
5. marts 2016, 16:40 · 2 kommentar(er) · 13019 fremvisninger ·
Jakob Wolf: Mere religion i klimadebatten, tak!
I klimadebatten hører man ofte parterne anklage hinanden for at være religiøse. Klima og religion er to områder, der ikke bør blandes. Denne måned har vi spurgt en erfaren teolog om hans syn på denne sag - og svaret er kontroversielt: Han mener, at religion og etik bør spille en langt større rolle i netop klimadebatten! Jakob Wolf er lektor i teologi ved Københavns Universitet og har bl.a. været afdelingsleder ved Systematisk Teologi. Han har især forsket i forholdet mellem etik og natursyn, og han mener, at det religiøse natursyn giver os en nødvendig motivation, som naturvidenskaben eller økonomien ikke kan give.
12. februar 2016, 18:09
12 kommentar(er) · 7803 fremvisninger ·
Niels I. Meyer: Misforstået klimajubel efter COP21
Klimaaftalen i Paris blev modtaget med jubel af forhandlere, kommentatorer og journalister verden over. Det er dog ikke alle, der utvetydigt tilslutter sig jubelkoret. Professor Niels I. Meyer, der gennem snart et halvt århundrede har deltaget aktivt i den danske debat om vedvarende energi, ser mere kritisk på de opnåede resultater. Niels I. Meyer er uddannet på DTU som fysikingeniør. Han er tidligere prorektor ved DTU, og tidligere præsident for Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV). Han har været politisk aktiv, bl.a. i Junibevægelsen og Minoritetspartiet. Foruden en række udgivelser om alternativ energi er han bl.a. kendt for den skelsættende debatbog Oprør fra midten (1978), skrevet sammen med K. Helveg Petersen og Villy Sørensen.
1. januar 2016, 15:29
6 kommentar(er) · 7748 fremvisninger ·
Klaus Bondam: Cyklernes oversete klimapotentiale
Transportsektoren står over for meget svære mål om at nedbringe CO2-udledningen i de næste årtier. Men sektoren gemmer på et lyspunkt: Nemlig en overset mulighed for, at transportens klimadukse – cyklerne – kan være med til at knække CO2-kurven. Det er lande verden over ved at få øjnene op for. Før sit arbejde som direktør i Cyklistforbundet har Klaus Bondam bl.a. været radikal teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune og arbejdet som skuespiller.
1. december 2015, 19:05
2 kommentar(er) · 6467 fremvisninger ·
Ellen Margrethe Basse: Klimaloven uden betydning for de danske klimamål
Da SR-regeringen indførte den såkaldte klimalov i begyndelsen af 2014 skete det uden retligt forpligtende klimamål, hvilket gør den let at omgå for den nuværende V-regering. Det mener Ellen Margrethe Basse, der er professor i miljøret. Basse har har gennem en lang karriere beskæftiget sig indgående med klima-, miljø- og energiret, og har bl.a. skrevet en stribe meget anvendte bøger på området. Hun har været leder af Aarhus Universitets klimasekretariat og har senest især beskæftiget sig med udviklingen i Arktis.
1. november 2015, 12:11
2 kommentar(er) · 7398 fremvisninger ·
Jens Galschiøt: Derfor spidder jeg isbjørn i Paris
Kunsten sætter ifølge Jens Galschiøt ord på det, ingen andre tør sige. Gennem mere end 30 år har han i sin kunst beskæftiget sig indgående med verdens uretfærdigheder. Det er sket gennem debatskabende installationer og skulpturer, som har været opstillet i verdens storbyer, bl.a. i København under COP15. Til dette års klimatopmøde i Paris udstiller han klimaskulpturen Unbearable, hvor en kobberisbjørn nådesløst spiddes af en 20 meter lang CO2-graf.
1. oktober 2015, 17:43
19 kommentar(er) · 12026 fremvisninger ·
Mernild: På vej mod hastige klimaforandringer
Sebastian Mernild giver en status på den seneste klimaforskning her to måneder før COP21, FNs store klimatopmøde i Paris.
23. september 2015, 20:25
20 kommentar(er) · 7533 fremvisninger ·
Side 2 af 188 < 1 2 3 4 > >>

▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik