Husk mig
▼ Indhold

Økoturisme

Begrebet økoturisme blev opfundet i 1983 af Hector Ceballos-Lascurian, en succesfuld mexicansk arkitekt, som i dag er generaldirektør for den Internationale Økoturisme Konsultation.

Ceballos-Lascurian beskriver en økoturist, der rejser bæredygtigt og som rejser til sin feriedestination med det hovedformål at opleve lokal flora, fauna og lokal oprindelig kultur. Økoturister søger at forurene og påvirke det lokale økosystem så lidt som muligt. Som økoturist søger man desuden at støtte lokal økonomi og lokal bæredygtighed.

I dag er økoturisme en niche-industri indenfor turisme, men den hurtigst voksende. Økoturisme oplever en vækst på 15 pct. årligt, hvor i mod den almindelige turismes har en vækst på 3-4 pct. årligt.

I dag findes en række organisationer for økoturister samt flere certifikater for lodges, destinationer og turistaktiviteter, der anerkender dem, som økoturist-venlige.

Eksterne links/kilder:
Ecotourist.com: Ecotourism
Grip.no: Økoturisme

Kilde: Berlingske Research. Udarbejdet år 2009, hvorfor oplysninger kan være forældede, og evt. rettelser kan mangle. Få aktuel viden om klima på Berlingske Viden.


 0 kommentar(er) · 5843 fremvisninger

Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer til denne artikel.

Deltag aktivt i debatten om artiklen Økoturisme:

Husk mig

▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik