Husk mig
▼ Indhold

Pillefyr

Pillefyret bliver ofte sammenlignet med gammeldags oliefyr og brændeovne. Årsagen er, at pillefyr også er afhængig af påfyldning af brændsel for at kunne brænde. Hvor det med et oliefyr er olie, der skal påfyldes, er det ved et pillefyr oftest træpiller.

Modsat oliefyret er et pillefyr både god ved din pengepung og ved miljøet, hvilket gør en investering til en ren win-win-situation.

Sådan fungerer pillefyret
Et pillefyr består af tre elementer:
  • Et træpillemagasin
  • En kedel
  • En brænder
Pillefyret fungerer på den måde, at træpillerne påfyldes i magasinet, der automatisk overfører pillerne til brænderen. Luften til forbrændingen kommer fra en indbygget blæser. Det fungerer lidt på samme måde, som når du puster til et bål, for at få gang i det.

Pillefyret styres nemt og bekvemt af enkle styresystemer, og jo mere moderne det er, desto mere teknologisk er styrepanelet. Det bliver mere og mere almindeligt, at du kan styre dit pillefyr fra computeren og mobilen.

Fordele ved pillefyr
Der er hovedsageligt to grunde til, at folk investerer i pillefyr:
  1. Det er muligt at spare penge på varmeregningen: En tommelfingerregel er, at du kan spare cirka 50 % ved at skifte til et pillefyr. Hvor meget du kan spare, afhænger naturligvis af, hvad din nuværende varmekilde er, samt hvor stort dit varmeforbrug er. Skifter du fra oliefyr, afhænger besparelsen også af oliepriserne, da de varierer mere end priserne på træpiller.
  2. Pillefyret er en miljøvenlig løsning: Du skåner miljøet for rigtig meget forurening, fordi pillefyret er i stand til at brænde pillerne næsten 100 % af. Dette gælder også de gasser, som opstår under selve brændingen. Den tekniske term for dette er pyrolytisk afbrændning. Selvom pillefyret, idet det er afhængigt af strøm, ikke er 100 % CO2-neutralt, er det stadig en solid løsning, fordi selve træpillerne er CO2-neutrale.

Dette skal du være opmærksom på ved pillefyr
En helt klar ulempe ved pillefyret er, at der påkræves en kontinuerlig påfyldning af brændsel. Du skal derfor være opmærksom på, at der kan være en del arbejde med et pillefyr sammenlignet med andre grønne varmeenergiformer. Det gælder også for rensningen af fyret, som cirka skal foretages en gang om ugen.

Endvidere skal du være opmærksom på energiklassen på pillefyret. Jo bedre energiklasse, jo bedre er fyret også over for miljøet. Vælg derfor altid energiklasse A.

Ligeledes er det også vigtigt, at du, inden du køber et pillefyr, tjekker, om din skorsten er velegnet til installationen.

Prisen på pillefyr
Prismæssigt er pillefyret en rigtig gunstig løsning, når man holder det op mod de mulige besparelser på varmeregningen. Prisen kan variere meget, og afhænger af, hvor mange kW, som pillefyret skal kunne yde. Det er muligt at finde pillefyr til priser helt nede omkring 15.000 kr., men de kan også findes i priser på op til 80.000 kr. Inden du køber et pillefyr, er det vigtigt, at du får defineret dit præcise varmebehov, så du ikke køber et for lille eller for stort fyr.

Træpillerne er vigtige
Dit pillefyrs kunnen afhænger af træpillernes kvalitet. Træpillerne består af sammenpresset savsmuld, og er typisk 6-8 millimeter i diameter, mens længden varierer.
De bedste træpiller er fremstillet i rent træ, og disse forbrænder med en askemængde på 0,5 procent. Det kan godt betale sig at købe dyrere træpiller, fordi pillefyrets virkningsgrad øges. Og jo højere virkningsgrad, jo større besparelse. Har du mulighed for at købe store mængder piller hjem ad gangen, vil det gøre enhedsprisen på pillerne billigere. Det er her vigtigt, at træpillerne opbevares tørt, da de smuldrer ved fugt, og dermed bliver uanvendelige.

Installation af pillefyr
Normalt kræver et pillefyr mere plads end et oliefyr, både fordi fyret helt enkelt er større, og fordi der bør afsættes plads til, at træpillerne kan opbevares tørt. Rent teknisk er der ikke den store forskel på at installere et pillefyr sammenlignet med oliefyr. Det kræver blot, at skorstenen er velegnet.

Læs mere på GreenMatch.dk: Pillefyr.


 1 kommentar(er) · 6769 fremvisninger

Kommentarer
KimCarstensen 30. april 2017, 22:30
Det er ikke kun antallet af paller som har indflydelse på prisen. Der er også kæmpe forskel på hvor man handler. BioMatch.dk opdateres dagligt med priserne på et række af de danske webshops.
Deltag aktivt i debatten om artiklen Pillefyr:

Husk mig

Lignende indhold
DebatterSvarSeneste indlæg
BioMax pillefyr13522-11-2023 11:16
biomax 16 pillefyr, snegl stopper til425-04-2021 15:51
▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik