Husk mig
▼ Indhold

Videoer med Al GoreAl Gore er født i 1948 i Washington, og han er uddannet i statskundskab på Harward University. I sine unge år arbejdede han som journalist og var i den forbindelse udsendt som krigsreporter i Vietnam i fem måneder.

Hans politiske karriere startede for alvor i 1977, hvor blev han medlem af Repræsentanternes Hus for Demokraterne. Fra 1993-2000 var Al Gore vicepræsident under Bill Clinton. Han stillede op som præsidentkandidat for Demokraterne i 2000, men tabte valget til George Bush.

Siden er han blevet kendt for at være en ihærdig miljøforkæmper og han har blandt andet udsendt flere bøger om emnet. I 2006 fik verden for alvor øjnene op for Al Gore’s budskab. Det skete med dokumentarfilmen ”Den ubekvemme sandhed”, hvor man følger Gores kamp for at stoppe den globale opvarmning. Filmen fik i 2007 en oscar for bedste dokumentarfilm og i oktober 2007 fik Al Gore, sammen med FN’s klimapanel, Nobels Fredspris for at sætte fokus på globale klimaforandringer. Gore mener, at klimaforandringerne er menneskeskabte, og at det er det er op til regeringen i de enkelte lande at gøre noget ved problemet. Californiens guvernør Arnold Schwarzenegger er blandt Gores støtter.

Eksterne links/kilder:
Politiken: Al Gore og FN får Nobels Fredspris
ClimateCrisis.net
AlGore.com
Washington Post: The Life of Al Gore

Kilde: Berlingske Research. Udarbejdet år 2009, hvorfor oplysninger kan være forældede, og evt. rettelser kan mangle. Få aktuel viden om klima på Berlingske Viden.

Videoer
Trailer for Al Gores film An Inconvenient Truth:Al Gore vidner for den amerikanske kongres til en høring om global opvarmning 21. marts 2007:Al Gores tale under klimakonferencen på Bali i 2007:


Pressekonference 12. oktober 2007 om modtagelsen af Nobels fredspris:Videobesked fra Al Gore forud for Live Earth-koncerterne i 2007:Tegnefilmen fra Al Gores film An Inconvenient Truth:Filmklip og Hollywood-interviews i forbindelse med premieren på An Inconvenient Truth:Al Gores holografiske åbning af Live Earth koncerterne 7. juli 2007:Fredrik Skavlan fra det norske NRK1 interviewer Al Gore:David Letterman interviewer Al Gore om global opvarmning:Interview på CNN, hvor Al Gore beskriver, hvad vi kan gøre for at stoppe den globale opvarmning:Senatshøring med Al Gore 28. januar 2009 (1/15 - liste over alle 15 videoer kan ses her):
> Har du kommentarer til ovenstående videoer? Hold dig ikke tilbage - deltag med dine spørgsmål eller dine holdninger i debatten!
▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik