Husk mig
▼ Indhold

Diesel

Diesel er primært et drivmiddel ligesom benzin og består af tilsætningsstoffer og kulbrinter. Brændstoffet er opkaldt efter sin tyske opfinder Rudolf Diesel.

I Danmark er anvendelsen af dieselbiler ikke så udbredt, som i mange andre europæiske lande. Til gengæld er salget af dieselbiler steget på det sidste, som følge af afgiftsomlægningen, der giver kontante fradrag til sparsommelige biler.

Studierne viser, at en dieselbil generelt kører længere på literen end en bil, som kører på benzin. I gennemsnit kører dieselbilen 15-20 pct. længere på literen. Det vil sige, at ud fra et økonomisk synspunkt kan forbrugeren på længere sigt spare penge ved at investere i en dieselbil. Endnu en sidegevinst ved at vælge en dieselbil er derfor, at denne skåner miljøet, da udslippet af CO2 reduceres, når bilen kører længere på literen. Udstyres dieselbilen ligeledes med et partikelfilter, er denne i endnu højere grad mere miljøvenlig end benzinbilen.

Selv om dieselbiler er mere skånsomme for miljøet end benzinbiler, er de ikke desto mindre meget forurenende, og derfor arbejder forskere på at fremstille mere miljøvenlige transportmuligheder.

Eksterne links/kilder:
Berlingske Tidende
FDM
BioBiler.dk

Kilde: Berlingske Research. Udarbejdet år 2009, hvorfor oplysninger kan være forældede, og evt. rettelser kan mangle. Få aktuel viden om klima på Berlingske Viden.


 0 kommentar(er) · 5514 fremvisninger

Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer til denne artikel.

Deltag aktivt i debatten om artiklen Diesel:

Husk mig

Lignende indhold
NyhederDato
EU: Alternative brændstoffer kan erstatte diesel28-01-2011 05:36
▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik