Husk mig
▼ Indhold

Artikler om klima og energi

Der er 647 artikler i arkivet.



Her på siden finder du over 600 artikler om klima, energi og global opvarmning.
Mange af artiklerne er skrevet udelukkende til Klimadebat.dk, og du finder dem derfor ikke andre steder, hverken på nettet eller i tidsskrifter og bøger.
Det er vores ambition at opbygge det bedste danske arkiv over klimaartikler, hvor emner som naturvidenskab, politik, teknologi og privat handling vil være fyldigt repræsenteret.

Husk, at du i bunden af alle artikler både kan skrive en kommentar samt give en karakter til teksten.
Kender du til relevante artikler, som vi evt. kunne få lov til at benytte, så tøv ikke med at kontakte os. Det gælder også, hvis du selv har skrevet videnskabelige artikler i forbindelse med klimaforskning, eller hvis du som journalist, underviser el.l. har skrevet formidlende tekster om klima og energi.


10 spørgsmål til en klimaordfører (17)
I 2008 stillede Klimadebat.dk 10 spørgsmål til Folketingets otte klimaordførere. Her kan du læse de svar, vi har modtaget.
Du kan også læse klimaordførernes svar, ordnet efter spørgsmål, således at du let kan sammenligne partiernes holdning på de forskellige områder.

12 spørgsmål til en klimaordfører (19)
I 2011 stillede Klimadebat.dk 12 spørgsmål til Folketingets otte klimaordførere. Her kan du læse de svar, vi har modtaget.
Du kan også læse klimaordførernes svar, ordnet efter spørgsmål, således at du let kan sammenligne partiernes holdning på de forskellige områder.

Anja Julia Ryhl: Skønne isbjørne og sublime vindmøller (9)
Speciale ved Afdeling for Retorik, Københavns Universitet, december 2010, af Anja Julia Ryhl. Undertitel: En analyse af WWF Internationals online formidling af klimaproblematikkens årsagssammenhænge under COP15 ud fra det sublime begrebs terminologier. Vejleder: Christian Kock.

Bionyt: 500 svar om klima (28)
Med tilladelse fra det populærvidenskabelige blad Bionyt bringer vi her biolog Ole Terneys 500 svar på ofte stillede klimaspørgsmål.

Catharina Toft: UNFCCCs forsøg på sikkerhedsliggørelse af klima (36)
Speciale ved Institut for Statskundskab, Københavns Universitet, september 2011, af Catharina Magdalena Merle Toft. Undertitel: En analyse af forsøget på sikkerhedsliggørelse af klimadebatten i UNFCCCs COPs siden 1992. Vejleder: Kirsten Worm.

Energivenlig hverdag og boligrenovering (50)
Praktiske artikler med tips til, hvordan du især kan gøre din bolig mere klimavenlig. Teksterne er skrevet til Klimadebat.dk i samarbejde med eksterne partnere og virksomheder, bl.a. boligportalen Energihjem.dk.

Eriksen og Brunsgaard-Jørgensen: EU's klimapolitik (18)
Speciale ved Institut for Statskundskab, Københavns Universitet, maj 2008, af Helle Bager Eriksen og Andreas Brunsgaard-Jørgensen. Undertitel: En institutionel analyse af udviklingen i EU's klimapolitik i perioden 1988-2008. Vejleder: Kirsten Worm.

Generation K's topmødeblog 2009 (19)
Under klimatopmødet i København (COP15) skrev medlemmer af den danske ungdomsdelegation Generation K på skift blogindlæg her på Klimadebat.dk.

Geoviden nr. 2, 2006: Klima (13)
Klimadebat.dk har fået lov til at benytte artiklerne fra dette nummer af tidsskriftet Geoviden, der handler om klimaproblematikken og kulstofkredsløbet.

Kjær og Wingård: Fra vækst til balance (10)
Speciale ved Internationale Udviklingsstudier, Roskilde Universitet, 2012, af Mikkel Kjær og Rune P. Wingård. Undertitel: Hvordan Danmarks økonomi bliver miljømæssigt bæredygtig og sikrer menneskelig trivsel. Vejleder: Jesper Jespersen

Klaus Illum: I drivhuset (18)
I DRIVHUSET - Fortællinger om naturens energi og samfundets energikrise er skrevet af Klaus Illum og udgivet første gang af 3F i 2006. Med tilladelse fra Klaus Illum er bogens indhold gjort tilgængeligt på Klimadebat.dk.

Klimapolitik er verdenspolitik (7)
Hans Branner om klimapolitik som national og international udfordring. Kapitlet har også været trykt i lærebogen Klima (AT-tema) fra 2009.

Klimavinklen (41)
En månedlig klumme om klima og energi, hvor forskellige fremtrædende klimadebattører på skift får taletid.

Kronikker og længere debatindlæg (8)
Artikler skrevet i kronikform. Gennemarbejdede, længere debatindlæg om klimapolitik, videnskab m.m.

Leksikon (141)
Klimaleksikon med en række opslagsord, der samtidig fungerer som indgangssider til debatter, artikler m.m. på Klimadebat.dk.

Lidegaards Klumme (25)
Martin Lidegaard skrev fra februar 2009 til september 2011 en månedlig klumme til Klimadebat.dk. Her kan du læse samtlige klummer, han har skrevet.

Mernilds Klumme (45)
Polarforskeren Sebastian Mernild skriver hver måned en klumme for Klimadebat.dk. Her kan du læse samtlige klummer, han har skrevet.

Niels Fuglsang: Fra oliekrise til grøn vækst (12)
Speciale ved Institut for Statskundskab, Københavns Universitet, december 2011, af Niels Fuglsang. Undertitel: Idéer i dansk energipolitik siden 1973. Vejleder: Lau Blaxekjær

Peter Nicolaisen: Faste overbevisninger og foruroligende forskning (7)
Speciale ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet, december 2017, af Peter Nicolaisen. Undertitel: Hvad betyder ideologi for klimaforskningens påvirkning af Venstre og Socialdemokratiet? Vejleder: Jens Peter Frølund Thomsen

Politiske taler (14)
Samling af taler om klima og global opvarmning holdt af indflydelsesrige politikere fra hele verden. Der linkes til den engelsksprogede version af Klimadebat.dk (Climate-Debate.com).

Præsentationer af private og offentlige initiativer (4)
Artikler om forskellige initiativer for handling på klimaområdet. Offentlige præsentationer, introduktioner til klimabevægelser, private initiativer m.m.

Rose Maria Laden Holdt: Kommunernes CO2-beregner i et globalt perspektiv (21)
Speciale ved Institut for Samfundsudvikling og Planlægning, Environmental Management, Aalborg Universitet, juni 2009, af Rose Maria Laden Holdt. Undertitel: En analyse af metoderne bag CO2-beregneren og nye metoder til at inkludere vareforbrug. Vejleder: Arne Remmen.

Vedvarende energi i Danmark (63)
Vedvarende energi i Danmark - En krønike om 25 opvækstår 1975-2000 er udgivet i 2000 på OVEs Forlag. Med tilladelse fra forfatterne og VedvarendeEnergi er en del af bogens indhold gjort tilgængeligt på Klimadebat.dk.

Videnskabelige artikler og videnskabsdebat (9)
Artikler om den seneste klimaforskning, herunder debat om klimavidenskab. Bemærk: Der er ikke tale om videnskabelige artikler i akademisk forstand, men snarere om formidlende tekster samt partsindlæg i den videnskabelige debat.

Vincentz' Klumme (13)
Rasmus Vincentz skriver fra december 2011 en månedlig klumme til Klimadebat.dk. Her kan du læse samtlige klummer, han har skrevet.


> Vis alle artikler




▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik