Husk mig
▼ Indhold

Hit med pengene..!Side 9 af 9<<<789
17-09-2016 16:38
Jakob
★★★★★
(9328)
­Jeg ser ikke meget TV mere, men jeg fik lige et klip af Statsminister Lars Løkke Rasmussen, hvor han sagde noget i denne retning:

"Vi må være forberedt på, at der kan komme en tid, hvor vi ikke vil klare os så godt økonomisk som de andre lande, vi normalt sammenligner os med, og det kan nok godt gå ud over vores selvforståelse som danskere."


Ja, når jeg mindes hans nytårstale, hvor han forklarede, at intet er vigtigere end penge, fordi hvis vi bare har penge, så kan vi få alt det, vi drømmer om, så tænker jeg da også, at der måske kan blive brug for at justere på værdinormerne, hvis vi ikke skal ende som verdens ulykkeligste folk.


Det er måske faktisk slet ikke særlig klogt nogensinde at sætte noget så overfladisk og flygtigt som penge i centrum for velfærden.
Det holder ikke i længden, og det skaber et forkælet og grådigt folk, og nedgangen kommer til at gøre ondt.
Og det bliver kun ekstra ondt, fordi de lalleglade danskere bare sælger ud af statsejendom og ridder med på forbrugsbølgen i stedet for at spare op til de magre år f.eks. ved at investere klogt i VE og anden form for økologisk bæredygtighed.Men der er måske en redningsplan, som kan redde os fra ulykke en tid endnu:

I stedet for at gøre det lidt ad gangen, så lad os i stedet sælge hele Danmark samlet på auktion og dele rovet, hvorefter enhver må klare sig selv.


Hvis vi undlader at fortælle, at landet er smask forurenet og tømt for råstoffer, så kan vi måske endda få en ganske god pris.
Og tænk så mange bekymringer, vi vil slippe for, når vi ikke mere har et land at tage ansvar for.
Mange danskere føler sig heller ikke som danskere mere. De føler sig som europæere, så de må nok hilse forslaget velkommen.

De utilfredse danskere, som føler, at der er for lidt kage til dem, kan jo også kun findes, fordi der findes et Danmark.

Så det er vel bare med at få auktionen sat i værk..?Måske skinner det igennem, at jeg er lidt træt af, at mange af de gode økonomiske forslag i denne tråd nok skal blive anvendt og allerede er sat i funktion, ikke til økologi og bæredygtighed for fremtiden, men for at holde en kunstigt opblæst velfærd ved lige samtidigt med, at man giver skattelettelser.
Det sidste kan dog måske føre til valg, men hvor meget vil det ændre..?

­
Tilknyttet billede:

21-09-2016 09:47
Jakob
★★★★★
(9328)
­
­Jeg vil gerne endnu engang prøve at forklare, hvorfor det er så vigtigt, at det er staten, der ejer de store vindmøller i den danske energiforsyning.

Det har intet at gøre med, at jeg foretrækker socialisme frem for kapitalisme.
Jeg mener faktisk, at sagen er så vigtig, at der ikke er plads til en luksus som ideologisk tænkning.
Det bør i stedet handler om sund fornuft og danskernes tryghed for fremtiden.

For det første er der et hensyn til de borgere, som vil blive generet af flere landvindmøller.
Dette hensyn kan udvises med langt større demokratisk konduite, hvis det er staten, der står for driften, frem for nogle aktionærer, som hensynsløst bare vil have, at vindmøllen altid kører helt ud til kanten af loven, så den kan trække så mange penge hjem som overhovedet muligt.
Fortrydelse og justering af driften er ikke mulig eller i hvert fald meget kostbar, når først investorerne har baseret deres investering på en lov.
Sammenligner vi med solcellestrøm, som er fem gange så dyr, vil der selvsagt være god økonomisk plads til at standse en vindmølle, som f.eks. generer nogle borgere for meget om søndagen. Driften i let vind, hvor vindmøllen er mest hørbar og producerer mindst, kan om nødvendigt efter behov også nemt begrænses. osv..

For det andet vil det måske også blive nemmere for de implicerede at acceptere lidt støj, når de ved, at vindmøllen giver strøm til danskerne og deres sygehuse, skoler osv., mere end de er beregnet til at give fremmede investorer profit i tegnebogen.

For det tredje, og det kan blive det allervigtigste, vil de private investorer have en magt over det danske energisystem i en grad, så det kan ende i ren afpresning, som vi ikke kan afvise uden at ophøre med at bruge energi og sætte hele samfundet i stå.
Tænk på "guldmand saks", der har investeret hele butikken i grøn energi. Hvorfor tror du, de har gjort det..?
Jeg er ikke et sekund i tvivl: "They want to grab us by the balls..!"
De har indset svagheden i ideologien, og de har tænkt sig at udnytte den fuldt ud, når tiden er inde til det.
Tænk f.eks. på de kostbare magneter i moderne vindmøller. Disse magneter består af sjældne jordarter, som også bruges til elektronik, og prisen på disse jordarter vil kun stige til det uhyrlige i fremtiden. Der kan komme en dag, hvor de vil vælge at skrotte vindmøllerne med stor profit bare for at få magneterne, og hvor står vi så.. lille Danmark..??Et hasardspil om de vigtigste elementer i Danmarks trivsel var engang heller ikke borgerlig politik.
Vi har da også stadig offentlige skoler, offentlige sygehuse, offentlig infrastruktur, og hær og politi er endnu heller ikke lagt i hænderne på private investorer.
Lad os alle værne om det vi bygger op til fremtiden frem for at sælge ud af det og senere købe det tilbage igen i dårligere kvalitet til en alt for høj lejeværdi.

Tænk over det, før vi alle sidder i saksen. Nogle steder er løbet allerede kørt af sporet, og andre steder er klokken nu blevet fem minutter i tolv.


Ret mig, hvis jeg tager fejl.­
­
Redigeret d. 21-09-2016 09:49
29-11-2016 15:26
Jakob
★★★★★
(9328)
­
Der har den sidste tid været en del i nyhederne om ny regeringsdannelse og nye ministre.

Jeg har ikke set så meget af det, men måske andre kan referere, hvad nyhederne har svaret på dette spørgsmål, som jeg desværre har overhørt:
Hvor store udgifter til lønomkostninger, pensioner mv. påfører det skatteyderne, at der bliver dannet ny regering og indsat nye ministre, som ikke tidligere har været ministre..?


­­
29-11-2016 16:18
Kjeld Jul
★★★★★
(3888)
Det opmuntrende ved den nye regering er,at man har besluttet Danmark skal deltage i forskningen og udvikling af Thorium generation IV kernekraftværker. Et LA aftryk.

Det nedslående er,at man samtidig har vedtaget der skal opføres betydeligt flere havvindmølleparker omkring Danmark.Et C aftryk.
Redigeret d. 29-11-2016 16:31
29-11-2016 16:56
pifpafpuf
★★★☆☆
(773)
Det nedslående er,at man samtidig har vedtaget der skal opføres betydeligt flere havvindmølleparker omkring Danmark.Et C aftryk.


...Jeg fornemmede ikke den store C entusiame omkring vindmøllerne når alt kom til alt - og da V fastholdt miljøministeriet, så tror jeg det bliver syltet frem mod et evt. regeringsskifte tilbage til S-R.

Der var også plads til Hærvejsmotorvejen i regeringsgrundlaget. Den bliver heller ikke til noget efter min bedste overbevisning - og må så også vente til en ny SR regering


De røde og miljøfolket p.ssede på Løkke da han var cop15 vært og senere da han fløj verden rundt som formand for 3Gi - det har han ikke glemt. Der bliver p.sset tilbage nu med en bitter stank af fadøl.
Redigeret d. 29-11-2016 17:05
29-11-2016 17:13
Jakob
★★★★★
(9328)
­Hvis 90 mandater er politisk enige, så kan de handle. Det behøver de ikke være i regering for.
Derfor må det politiske indhold og handlinger derpå nok være uvæsentligt for måling af de offentlige udgifter forbundet med en ny regeringsdannelse..?
­
29-11-2016 17:28
Kosmos
★★★★★
(5375)
Det opmuntrende ved den nye regering er,at man har besluttet Danmark skal deltage i forskningen og udvikling af Thorium generation IV kernekraftværker

- spørgsmålet er vel, om man har besluttet dét?

Regeringsgrundlaget siger herom:

Regeringen vil fjerne eventuelle barrierer for forskning i thoriumbaserede teknologier

, hvilket jo lyder noget kryptisk [= "uld i mund"?
].

Se også dette.
29-11-2016 18:12
Kjeld Jul
★★★★★
(3888)
Alene at der kan tages hul på en diskussion om en genoptagelse af forskning i kerneteknologi er et lille fremskridt.
29-11-2016 18:38
Kosmos
★★★★★
(5375)
Alene at der kan tages hul på en diskussion om en genoptagelse af forskning i kerneteknologi er et lille fremskridt

- bestemt! Og det er da også interessant at følge debatten i min ovenstående henvisning.
30-11-2016 00:34
Jakob
★★★★★
(9328)
­Kjeld Jul skrev:
Alene at der kan tages hul på en diskussion om en genoptagelse af forskning i kerneteknologi er et lille fremskridt.


Ja, i denne tråd, som handler om at indsamle penge til VE, er det da måske udmærket at gøre opmærksom på sådan et sted, hvor der måske snart også kan spares.


­
30-11-2016 11:06
Kjeld Jul
★★★★★
(3888)
Ja,denne tråd handler om at være fremsynet og sammen med vores naboer være med til investering og forskning i kerneenergi,så vi er garanteret en vedvarende stabil og effektiv energi i fremtiden.
30-11-2016 12:25
Jakob
★★★★★
(9328)
­


Kjeld Jul skrev:
Ja,denne tråd handler om at være fremsynet og sammen med vores naboer være med til investering og forskning i kerneenergi,så vi er garanteret en vedvarende stabil og effektiv energi i fremtiden.


Nej, i kraft af dig handler denne tråd nu om, at der er nogle atomfolk, som saboterer en VE tråd med atomsnak.
Det er måske også et godt eksempel på, hvorfor det er klogest af VE folkene at være helt afvisende overfor atomkraft. Jo flere danskere, der bliver ansat til atomforskning og i atomindustrien, jo større chikane vil VE politikken blive udsat for.


­
30-11-2016 12:52
Kjeld Jul
★★★★★
(3888)
Jacob
Inden du får et slagtilfælde og kommer med mere sludder,synes jeg du skulle sætte dig ind I,hvad kerneteknologi omfatter,og ligeledes drift teknologien for thorium og generation IV kernekraftværker.

Selv UNs energi agentur går ind for kernekraft.
Redigeret d. 30-11-2016 13:09
30-11-2016 14:20
Jakob
★★★★★
(9328)
­@Kjeld Jul


Jeg kan i hvert fald regne ud, at hvis atomfolkene er ligeså dårlige til at finde de rigtige knapper og de rigtige steder til affald, som de er til at finde de rigtige tråde til deres atomreklamer, så bliver det særdeles farligt at beskæftige sig med den slags i Danmark.


Du jubler over mulighed for flere penge til atomforskning.

Men ved du egentlig, hvad den sektor allerede har kostet..??
­
­

Her er en tråd, hvor du kan rulle dig ud med det:

http://www.klimadebat.dk/forum/atomare-og-fossile-energiformer-er-de-mest-subventionerede-i-verdensoekonomiens-historie-d7-e578.php#post_6683
Jakob skrev:
Michael skrev:
Atomare og fossile energiformer er de mest subventionerede i verdensøkonomiens historie.
Ja, og det er dybt frustrerende, når man hører til dem, der gerne ser, at fremtidens energiforsyning skal komme fra sol og vind.

Som det fremgår er forskningsmidlerne hovedsageligt gået til forskning i kernekraft, mens VE-industrien har måttet suge på lappen og køre med underudviklet teknologi, som har kostet samfundet milliarder.


Hvis det står til mig i denne provokerede stund, så kan atomindustrien bare krølle sig fuldstændigt sammen, og der bliver ikke en rød reje til atomforskning, før vi har omstillet hele Danmark til 100% VE.

Jeg bumbede egentlig denne tråd blot for at få et tal for, hvad den nye regeringsdannelse koster skatteyderne. Men det ser pt ikke ud til at statens udgifter og sparemuligheder interesserer andre end mig, og det tager jeg så til efterretning.
­­
30-11-2016 14:35
Kjeld Jul
★★★★★
(3888)
Jacob-
Undskyld mig,men jeg vil kalde dig et sludrechatol med ideologiske og uviosionære skyklapper.
31-08-2017 13:37
Jakob
★★★★★
(9328)
­Déjà vu oplæg:

http://nyheder.tv2.dk/politik/2017-08-29-regeringen-klar-med-skattelettelser-for-milliarder-her-er-detaljerne
29. aug. 2017
Regeringen foreslår skattelettelser for 23 milliarder kroner om året. Få overblikket her.

Danskerne kan - med regeringens egne ord - se frem til "historisk store skattelettelser", hvis det udspil, som regeringen netop har præsenteret, bliver til virkelighed.

Under overskriften 'Sådan forlænger vi opsvinget' foreslår VLAK-regeringen blandt andet at lette skatten på arbejde, biler og pensionsindbetalinger.

Ifølge modelberegninger, som regeringen selv har foretaget, vil en HK'er med en årsindkomst på 215.000 kroner i alt få 5000 kroner mere til rådighed årligt. Mens en direktør med en løn på 1.045.000 kroner årligt vil kunne glæde sig over 26.700 kroner mere.
Déjà vu svar:


http://www.klimadebat.dk/forum/hit-med-pengene--d7-e583-s280.php#post_54168
Jakob skrev:
­

Jeg har hørt, at regeringen snakker om skattelettelser.

Er tiden inde til det..?

Er der ikke mangel på arbejdskraft i byggefag og skattelettelser risikerer at skabe økonomisk overophedning, så lønnen løber løbsk og virksomhederne begynder at se sig om efter et andet land..?


http://www.business.dk/oekonomi/mangel-paa-arbejdskraft-truer-trods-vaekstkrise
Landet står i den usædvanlige situation, at der på trods af den lave vækst kan blive mangel på arbejdskraft flere steder i landet – også i udkanten af landet. Antallet af ledige pr. opslåede job er faldet med 34 procent på et år.


Burde de ikke hellere gå den stik modsatte vej og strammer skatteskruen yderligere for alle..?

Velfærdsstaten skal slankes og effektiviseres, og der er brug for at opbygge en stødpude, når der skal omstilles til økologisk bæredygtig drift og vores VE skal være offentlig ejendom.
Velfærdsstaten skal primært slankes, fordi den ved uansvarlig politik er blevet kunstigt oppustet af indtægter fra gas og olie og uren produktion.

Er det ikke sådan, man tænker økonomisk og økologisk ansvarligt..?


­
­
14-09-2017 20:08
Jakob
★★★★★
(9328)
­
http://nyheder.tv2.dk/politik/2017-08-29-regeringen-klar-med-skattelettelser-for-milliarder-her-er-detaljerne
29. aug. 2017
Ifølge modelberegninger, som regeringen selv har foretaget, vil en HK'er med en årsindkomst på 215.000 kroner i alt få 5000 kroner mere til rådighed årligt. Mens en direktør med en løn på 1.045.000 kroner årligt vil kunne glæde sig over 26.700 kroner mere.


Statsministeren siger, at HK'erne får relativt mest ud af det.

Men direktøren kan købe 26 gange så meget vin for pengene...


Udover at snyde på vægten er det så ikke også en hån imod Einstein og HK'ernes intelligens..?
Og nu tilmed indikeret svært uansvarligt af eksperter:


http://www.nationalbanken.dk/da/presse/Sider/2017/09/DNN201701684.aspx
Emne Pressemeddelelser fra Nationalbanken
Type Pressemeddelelser
Årstal 2017
Offentligjort den 13. september 2017

​Nationalbanken forventer en stigning i bruttonationalproduktet, BNP, på 2,3 pct. i år. I 2018 og 2019 ventes en vækst på henholdsvis 1,8 og 1,7 pct.


Opsvinget i dansk økonomi har været solidt og godt afbalanceret. Der er gode forudsætninger for, at det kan fortsætte, men det er vigtigt at undgå, at økonomien overophedes. Det konkluderer Nationalbanken i en ny prognose for dansk økonomi.

"I de kommende år, hvor dansk økonomi er i en højkonjunktur, bør finanspolitikken ikke skubbe yderligere til efterspørgslen, men tværtimod medvirke til, at udviklingen ikke går meget stærkere, end der er kapacitet til," siger nationalbankdirektør Lars Rohde.

Nationalbanken forventer en stigning i bruttonationalproduktet, BNP, på 2,3 pct. i år. I 2018 og 2019 ventes en vækst på henholdsvis 1,8 og 1,7 pct.

"Vi har tidligere set, at overophedning af økonomien kan komme kraftigt og pludseligt, når der er højkonjunktur. Regeringen bør være forberedt på at kunne iværksætte en finanspolitisk opstramning med henblik på at dæmpe væksten i efterspørgslen," sige Lars Rohde.

­
30-12-2017 15:31
Jakob
★★★★★
(9328)
­
Det er faktisk lidt fantastisk, som denne tråd har udviklet sig.

Den startede 2008 og handler om at skaffe mange milliarder kroner til statsejede danske landvindmøller.

Men i mellemtiden ( siden 2014 ) er det klart dokumenteret, at strøm fra landvindmøller er den billigste strøm, der kan produceres. Endda billigere end kulstrøm.
Danske landvindmøller er et super godt og sikkert investeringsobjekt, som den danske stat burde nyde godt af.
Det kan umuligt være et problem for staten at rejse kapitalen, og alle dem, der sagde, at vindkraft er for dyr, er gjort til skamme.

Men der sker ikke rigtig noget stort endnu, og markedet og udviklingen bliver syltet. Dette er nu det næste, der skal gøres til skamme.

Havde vi ikke skullet slæbe rundt på så mange modstræbende fossil togginokker i årtier, som har bremset investeringer i udviklingen af landvindmølleintegration, så havde vi i dag været meget længere fremme, og vi havde kunnet vise resten af verden præcist, hvordan den skal skæres i et vindmølleland.
Selv Lomborg kunne se, at der var brug for mere forskning, men de folkevalgte politikere har været for nølende og fedtede og de mente åbenbart, at det var bedre for verden, at Danmarks universiteter satsede på andre ting.
Regnskabet for danske landvindmøller er positivt. Men det vil koste danske EL-forbrugere og virksomheder milliarder i tabt konkurrenceevne, at vi ikke i langt højere grad har satset på landvindmøllernes udvikling.
Der er nu brug for en kraftig spurt på nogle milliarder kroner og en stat, som tør at investere stort i landvindmøller.
Men der er da også mange andre kostbare ting for staten at gøre, hvis vi skal bevare ( udvikle ) et trygt og bæredygtigt samfund på sigt.
Et mere miljørigtigt landbrug, et bæredygtigt marked og oprydning på lossepladser og andre fortidens synder bliver en kostbar omgang, og derefter må forventes et mindre økonomisk udbytte fra eksport samtidigt med, at olie og gasproduktionen forsvinder.
Hvis politikere på nuværende tidspunkt ønsker skattelettelser, er det for mig et tegn på, at de må tilhøre en særlig klasse, som ikke evner eller ønsker at tage et tilstrækkeligt bæredygtigt ansvar for Danmarks fremtid.
­
Side 9 af 9<<<789

Deltag aktivt i debatten Hit med pengene..!:

Husk mig

Lignende indhold
DebatterSvarSeneste indlæg
Få mere klima for pengene631-03-2023 19:15
CO2 fri energi NU - vi HAR pengene4731-12-2016 16:57
Vandenergi for alle pengene!213-06-2010 12:02
▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik