Husk mig
▼ Indhold

Man sku' være lærer!


Man sku' være lærer!23-03-2013 20:37
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Over 50 % af den danske lærestand modtager over 30.000 kr/md

se
Fra Link

Og det er givet foruden pensionsordninger mm.

Så hvis mand og kone er beskæftiget ved lærestanden og har været lærer i over 7 år, så er husstandsindkomsten en lille million..
Redigeret d. 23-03-2013 20:38
04-05-2013 16:20
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Fra der Deadline, 2 Maj http://www.dr.dk/tv/se/deadline/deadline-240#!/Forhenværende skatteminister (S) Carsten Koch og Pelle Dragsted enhedslisten diskuterer regeringens reformkurs og de brudte valgløfter...

Carsten Koch fremfører at i 2013 vil der samlet udbetales 700 mia i løn til offentlige ansatte hertil til Pensioner, bistandhjælp osv. Altså samlet løn eller personindkomster som beskattes.

Skatterne fra denne samlede udbetaling er 350 Mia som går i statskassen.

Så den private sektor skal betale forskellen, og hertil alle de andre udgifter som investeringer i broer, sygehuse, militær isenkram osv.
Redigeret d. 04-05-2013 17:14
12-05-2013 22:30
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Så er der ellers røvfuld til den danske lærerstand se http://www.b.dk/kronikker/kan-vi-laere-af-kina
03-06-2013 10:57
Jakob
★★★★★
(9318)
.

delphi skrev:Så hvis mand og kone er beskæftiget ved lærestanden og har været lærer i over 7 år, så er husstandsindkomsten en lille million..Men er det så trods alt ikke mindst dobbelt så lønsomt at være praktiserende læge..?


Og mere end 20 gange så fedt at være bankdirektør...Så er det store spørgsmål måske, hvilken person der er vigtigst.
Ham, der skal lære dine børn at klare sig godt.
Ham der skal redde dine børn, hvis de kommer til skade.
Eller ham, der for høje renter skal låne dig penge til en ny moderne blikspand, længe før den gamle er slidt op....

???.
Tilknyttet billede:

11-06-2013 09:54
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Ham, der skal lære dine børn at klare sig godt.

MIg bekendt så har succesen med at lære mine børn noget været ret aftagende over de senere år hvor netop lærenes løn er eksploderet!
13-06-2013 19:46
Kristoffer Haldrup
★★★☆☆
(824)
delphi skrev:
Ham, der skal lære dine børn at klare sig godt.

MIg bekendt så har succesen med at lære mine børn noget været ret aftagende over de senere år hvor netop lærenes løn er eksploderet!

Er lærernes løn eksploderet??! -Det kunne jeg godt tænke mig at se noget dokumentation for...eller er det bare endnu en løsrevet, udokumenteret påstand fra din side?


P.S. Har jeg nævnt, at jeg er helt vild med din misundelsretorik?
Redigeret d. 13-06-2013 19:48
13-06-2013 19:50
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
se http://www.lonstatistik.dk/lonninger.asp?job=Folkeskolelarer-4312
13-06-2013 19:53
Kristoffer Haldrup
★★★☆☆
(824)
Ja, det er tilsyneladende lønningerne lige nu, inklusiv pension. Du påstår, at lønningerne skulle være "eksploderet"...har du dokumentation for, at lærernes lønninger er steget så dramatisk, som du får det til at lyde?
13-06-2013 20:05
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Når man med få års erfaring og en relativ kort uddannelse kan få 33.000 kr/md før pension mm (som 1/3 af alle lærer får). i en jobfunktion hvor man er sikret livslang beskæftigelse.. Så skal man vist være meget verdensfjern og uden føling med virkeligheden, for ikke kan kunne erkende, at lønnen for en skolelære er steget massivet over de seneste år f.eks. i forhold til 70'erne, og at lærestanden indkomst er hævet i forhold til mange andre befolkningsgrupper.

Og min påstand er altså at lærernes produktion i form af elevernes færdigheder er faldet betydelig i netop samme periode altså 70-erne i forhold til i dag.

SÅ konklusionen er altså: Mere i indtægt til lærestanden har ikke øget deres evne til at udøve deres erhverv, i forhold til bedre færdigheder for eleverne.
Redigeret d. 13-06-2013 20:18
13-06-2013 23:09
Kristoffer Haldrup
★★★☆☆
(824)
Det er dejligt at se, at du heller ikke i denne kontekst holder dig for god til blot at argumentere ud fra holdninger og påstande, frem for kvantitative og solide argumenter baseret fakta. Det er i det mindste konsistent, og sigende for hvor alvorligt man i almindelighed bør tage dine indlæg


Det er også helt rart at se, hvordan du med din flittige brug af stave- og grammatikfejl samt, ikke mindst, med din manglende evne til faktisk at læse og forstå det kildemateriale(*) som du selv linker til, faktisk undergraver din egen debatposition...thi det ser ikke just ud til, at folkeskolen faktisk VAR bedre i gamle dage


Afslutningsvis, så kunne det da være dejligt at se noget talmateriale som underbygger din påstand om at
... og at lærestanden indkomst er hævet i forhold til mange andre befolkningsgrupper.


-Med mindre det da bare en (endnu en) påstand som du grebet ud af det blå?

(*) Hvoraf det tydeligt fremgår at tallene er inkl. pension, og at det er cirka 25% af lærerne, som tjener mere end 33 kkr om måneden inkl. pension.
16-06-2013 20:06
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Kristoffer vælger sine kilder, statistikker og klimamodeller med omhu, eller som det nu passer ind i herrens (meget subjektive) overbevisning..

Men blive klogere! Nej det er ikke lige sagen, bare man har en statistik, nogle matematiske eller klimamodeller, som passer ind i ens afgrænsede univers, så er alt godt.

Et par prøver herpå!

Venus:

Den rette sammenhæng i energiomsætningen i Venus's atmosfære vil aldrig gå op Kristoffer og ligesindede.. Eller de sovser bare videre i deres misforståelser..

For meget tungnemme universitetsfolk:

En cykelpumpeCo2 spærret inde i cykelpumpen seEnergi fra omgivelserne som er - 10 c' trænger gennem pumpens vægge og co2 koger ved -15 c', ved at stemplet trykkes op.

Efter et stykke tid er alt co2'en kogt, og stemplet er trykket i top, og den energi som er sivet gennem pumpens vægge, er nu bundet i faseovergangen væske/damp.Nu flyttes cykelpumpen ind i et rum, hvor der er 300 -400 c', og stemplet trykkes i bundOg fordi co2 ved de høje temperaturer virker i en transkritisk proces, vil både den optagende fordampningsvarme (som blev optaget ved – 15 c') og det mekaniske arbejde, som medgik til at trykke stemplet i bund, vil nu afsættes ved den høje temperatur (>300 c').

Temperatur ned gennem Venus's atmosfæreGasmassernes strømning i Venus atmosfære..Gasser komprimeres ved polerne, når solens energi virker som pumpe i gasmasserne ved ækvator via vægtfyldeændring eller termik. Co2'en optager energi fra solen ved at koge ved lave temperaturer i de øvre 'luftlag' og den adiabatiske kompression afgiver hele energien ved høje temperaturer og det sammen med den vulkanske aktivitet på Venus sikre de meget høje temperaturer på plantens overflade.

Det her, det er simpelthen det værste mak-værk/gæt-værk se Link eller udtænkt af universitets folk uden jordforbindelse eller praktisk erfaring overhovedet...Udviklingen i lærerlønninger kontra det øvrige samfund.

1/3 af lærerne opnår op til 33.000 kr/md ud over folkepensionen.Overenskomst på lavtlønsområdet se http://forsiden.3f.dk/assets/pdf/SD1943494712.PDF

115 kr/time eller ca 18.000 kr/md. Og hertil enten ingen pension eller en absolut minimal pension (anciennitetsbestemt), ud over folkepensionen..

Men det er jo langt fra det reelle billede, i forhold til den virkelige forskel mellem lavlønnede og lærernes løn og arbejdsforhold.

KL's undersøgelse på området se
http://www.kl.dk/ImageVault/Images/id_60979/scope_0/ImageVaultHandler.aspx?n=1

og som munder ud i denne fra KL, under de netop overståede overenskomstforhandlinger..Citat fra Deadline i aftes: Det kommunal politiske område er overbefolket med skolelærer. Simpelthen fordi de har tid til overs, som deres arbejdsliv tillader, til altså at være kommunalpolitiker. Altså lærens arbejdsforhold gør i praksis at de arbejder ikke 37 timer/uge og har altså tid til side-beskæftigelser som f.eks. at være kommunalpolitikker mm.

Deadline udsendelsen http://www.dr.dk/tv/se/deadline/deadline-284#!/

Lærerjobbet: Et livslangt beskæftigelseforløb uden nogen risiko overhovedet for arbejdsløshed og uden de store prøvelser.. Eller hoveddelen af lærerens arbejdstid er forberedelse og herunder rettelse af hjemmeopgaver, eller det er i praksis meget svært at tro, at en lærer som igennem flere år har undervist i de samme fag, at han skal bruge alverden tid, på at forberede sig i de samme fag år efter år.

Hvis ikke man kan indse at lærerstanden sammenlignet med mange liberale erhverv som landmænd, fiskere, handlende og altså lavtlønnede over de sidste 50 år, på alle parametre har haft en massiv fremgang i levestandart og herunder i (den faktisk) realløn.. Ja så erkender man bare ikke fakta.. Ps! Selv om man eksplicit ikke kan finde udtryk for hele udviklingen i div. statistikker, fordi det netop kræver en smule selvstændig tænkning.

Men sådan går det, når man sidder inde på KU, og begraver hovedet i fuldt og helt verdensfjerne ting, uden nogen nyttevirkning overhovedet...
Redigeret d. 16-06-2013 21:03
16-06-2013 21:22
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
@Kristoffer!

En af dine mange tåbelige og verdensfjerne påstande: At den danske co2-udledninger er aftagende og faldende fordi det siger de officielle statistikker og opgørelser og at 'udflagning' af produktion ikke påvirker det samlede billede!


Concito's bud på den reelle co2-udledning, som en dansker udøver, når der korrigeres for at mere og mere energitung produktion flyttes til udlandet og produkterne importeres i stedet..Udviklingen i forbruget af ikke-fossile energikilder se


OG endelige udviklingen i energiforbruget i Kina og Tyrkiet (co2-udledning) seogEn hver der har bare en lille smule logisk tænkning i behold, kan da sige sig selv at de eksplosive stigninger i udviklingslandens energiforbrug, selvsagt erstatter produktion i Danmark (i-lande) når produkterne i stedet importeres.

Herunder: Forholdet for den danske omlægning til VE er i den grad graverende, i og med så enorme mængder ikke-fossile energikilder, som tilføres det samlede energisystem i form af vind, affald og biomasse, ikke nævneværdi formår at reducere co2-udledningen forholdsmæssigt!
Redigeret d. 16-06-2013 21:36
17-06-2013 00:45
Kristoffer Haldrup
★★★☆☆
(824)
1/3 af lærerne opnår op til 33.000 kr/md ud over folkepensionen.

Nej. Ifølge de data, som du her viser, er der tale om at ~22% af lærerne tjener mere end 33 kkr/måneden inkl. pension. Det finder jeg ikke er en urimelig løn for at undervise Folks uvorne afkom i årtier


115 kr/time eller ca 18.000 kr/md. Og hertil enten ingen pension eller en absolut minimal pension (anciennitetsbestemt), ud over folkepensionen

115 kroner i timen + tillæg synes jeg ikke er helt skævt for folk uden uddannelse eller særlige kompetencer. Pensionen er ifølge dit link på godt 12%, hvilket heller ikke virker så urimeligt. Lærere får, ligesom snart sagt alle andre offentligt ansatte, knapt 18%.

-Dine øvrige kommentarer er baseret på fordomsfuld og ignorant misundelsesretorik uden megen hold i virkeligheden, og er ikke værd at spilde yderligere tid på. De står stærkt nok for sig selv, og taler et tydeligt sprog om dit debat-niveau


(Dine rants om Venus, cykelpumper og CO2-udledning er meget underholdende, men temmelig off-topic for denne tråd. Du kan evt. poste dem i en relevant tråd, så er sandsynligheden for, at folk vil spilde tid på at tage dem alvorligt nok større
)
Deltag aktivt i debatten Man sku' være lærer!:

Husk mig

Lignende indhold
NyhederDato
Skoleelever lærer om klima på universitet16-11-2010 08:31
Dansk mobilspil lærer indiske elever om klima09-02-2009 06:33
▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik