Husk mig
▼ Indhold

Nåmen I fornægtere har da stadig 0,01% at hænge klaphatten på.....


Nåmen I fornægtere har da stadig 0,01% at hænge klaphatten på.....28-02-2019 14:22
Lars Buhrkall
★★☆☆☆
(204)
https://videnskab.dk/naturvidenskab/9999-procent-sikkert-at-global-opvarmning-er-menneskeskabt
28-02-2019 17:21
Jørgen Petersen
★★★★★
(4852)
Det er da ren skræmmekampagne, som de her har gang i. Prøv at nærlæse artiklen.

Denne formulering fortæller i sig selv rigtig meget:

"Beviserne på, at mennesker bidrager til klimaforandringerne, har ifølge det nye studie ramt et såkaldt sigma-5-niveau, hvilket er en statistisk 'guldstandard'. Det betyder, at der blot er en 1 til 3.5 million sandsynlighed for, at klimaforandringerne ikke er menneskeskabte."

Det interessante ord er her bidrager. Da CO2 som bekendt er en drivhusgas, er der ingen grund til at benægte, at vores CO2-udledning medvirker til at løfte temperaturen i en vis udstrækning. Det er ikke det samme som at sige, at den temperaturstigning, som vi har oplevet i f.eks. de sidste 100 eller 200 år er fuldtud menneskeskabt.

Den temperaturstigning, som der er sket var det koldeste tidspunkt under den lille istid (dvs. under Maunder Minimum) i slutningen af 1600-tallet til omkring år 1950 er således sket af helt naturlige årsager. Den menneskelige CO2-udledning var før år 1950 ganske enkelt for lille til kunne påvirke temperaturen. Med andre ord, så er langt den største temperaturstigning som vi har oplevet fra Maunder Minimum og til nu sket af naturlige årsager.

Tilsvarende kan vi heller ikke udelukke, at en meget betydelig del af den temperaturstigning, som er sket fra år 1950 og til nu, er sket af helt naturlige årsager. Artiklen indeholder med andre ord intet nyt.
28-02-2019 19:18
Peter Villadsen
★★★★★
(2705)
Det er meget interessant, Lars.
Det betyder jo, at vi ikke mere behøver fortsætte diskussionen om det nu er mennesket, der er årsagen til de stigende temperaturer eller om det skyldes noget andet.
Jeg tror dog ikke det stopper dem, der har gjort det til en religion, at der er "andre" årsager til, at temperaturerne fortsat stiger. Fred være med dem.
28-02-2019 20:01
Jørgen Petersen
★★★★★
(4852)
@ Peter Villadsen

Artiklen indeholder jo intet nyt. Som nævnt, så er langt den største del af den temperaturstigning, som vi har oplevet fra Maunder Minimum og til nu sket af naturlige årsager.

Tilsvarende kan vi heller ikke udelukke, at en meget betydelig del af den temperaturstigning, som er sket fra år 1950 og til nu, er sket af helt naturlige årsager.
28-02-2019 20:10
Jørgen Petersen
★★★★★
(4852)
I øvrigt må ikke glemme, at det klima, som vi har nu, er langt bedre ende det klima, som vi havde tidligere. De klimatiske livsbetingelser for såvel planter, dyr og mennesker er således i dag langt bedre end de var for f.eks. 100, 200 eller 300 år siden.
28-02-2019 21:19
Peter Villadsen
★★★★★
(2705)
Jeg lagde den nye 99,99% undersøgelse frem for "klimarealisterne" i Danmark.
Karl Iver Madsen, der er en af stifterne af denne politiske bevægelse, gav mig det gule kort :-)
med en besynderlig fluffy begrundelse.
Tænkeligt er den bagved liggende årsag, at Karl Iver ikke bryder sig om, at forskere er ved endeligt at sandsynliggøre postulatet, at mennesket er primær årsag til opvarmningen.
Hermed går udsagnet fra postulat til bevist.

Jeg har set blandt andet i Ræson, at Karl Iver Madsen udtaler sig meget skråsikkert om forskningen, klimaændringerne, herunder også, at nogen af hans påstande strider mod, hvad enhver kan læse sig frem til i diverse klimarapporter.

Misinformation er en del af klimadebatten, og det kræver et stort arbejde at finde ud af, hvad mener videnskaben egentligt.

Det med misinformation kan nok ikke ændres, men vi kan glæde os over, at hovedparten af den danske befolkning er veluddannet og udmærket kan skelne skidt fra kanel.
28-02-2019 21:39
Jørgen Petersen
★★★★★
(4852)
Rapporten beskæftiger sig ikke med, hvor meget af den globale opvarmning der er menneskeskabt. Den siger kun, at vi mennesker med 99,99 % sikkerhed bidrager til opvarmningen.
01-03-2019 07:06
Peter Villadsen
★★★★★
(2705)
Historien om, at klimaet altid har ændret sig, at det er solen, der driver værket, at det er kosmisk stråling er endeligt død.

Frank Lansner, som jeg har diskuteret med på klimarealisme, tager fejl.
Frank Lansner er også en af de drivende kræfter hos "Klimarealisterne".

Hovedparten af opvarmningen de sidste 100 år er menneskeskabt.
01-03-2019 08:57
UlrikePielmeier
★☆☆☆☆
(117)
Clearly, everyone agrees. Denne svenske navigator lider også sikkert under halucinationer.
In 2018, Sweden sent a scientific expedition going to the North Pole by using the icebreaker Oden. This they finally managed, but here is a note from the boat, called "Veckobrev från Isbrytaren Oden 2018-08-10" ("Weekly letter from the icebreaker Oden 2018-08-10"):

"... .. It is important for this research expedition that we come as far north as possible so as to measure on the masses of air that originate from the pack ice to the greatest possible extent. Other research projects are constantly ongoing such as ice cores, CTD, weather balloons. The ice that is about 90-100% concentrated, is thick and compact, this in my highest non-scientific perspective as a navigator, but I have been up here before and not seen these conditions since 2005. Life in the ship floats on without problems. The animal life is sparse.

Navigation

As I mentioned in the text above, it has been very compact ice, I have not seen similar conditions since 2005. 2016, which was the last time when Oden was so far north it went in about 5 days from the ice edge to this latitude with average speed 6 knots. It has taken considerably longer this time and with an average speed of about 3 knots. We are about 45 Nm (83km) from the North Pole at the time of writing. When the ice offers this resistance you will be happy as an ice navigator, as it has constantly been gloomy news about "extremely small ice distribution in the Arctic" "Ice-free in the North Polar Sea" "polar bears drown" "shipping companies planning routes across the North Pole". Yes, it is no polar bears that drown here. It may even be that it can be difficult to bring down the paws in the water. We are too high up on the globe for there to be good satellite images to take advantage of, so what is in our help now is the helicopter. We do not drive blindly and if we run out of our helicopter recon, we would rather stop if the weather does not allow flight. The fact that you stop then depends on whether we actually do not see if we are going into an area with extremely difficult ice that can make it difficult for us to continue, turn or even get stuck. I had not hesitated during previous expeditions to continue without a helicopter recon, but in the prevailing ice conditions it is unwise. In fact, we use Odin's all resources and systems to carry us out. The weather has been what you can expect from the summer in the Arctic, around 1-0 ° C in the air and about -1 ° C in the water, the visibility varies between poor to really bad and on some occasions really nice. We must take care to fly the road as soon as possible, so we always know where we are going. "


Helt tydeligt - global warming is upon us. No ice bears. Never mind the ice!
01-03-2019 15:45
Lars Buhrkall
★★☆☆☆
(204)
Jørgen Petersen skrev:
Rapporten beskæftiger sig ikke med, hvor meget af den globale opvarmning der er menneskeskabt. Den siger kun, at vi mennesker med 99,99 % sikkerhed bidrager til opvarmningen.

Men det gør artiklen:
Mens det nye studie meget tydeligt angiver, at mennesket med 99,99 procents sikkerhed har ansvar for den globale opvarmning, beskæftiger det sig ikke med, præcist hvor meget af den globale opvarmning er menneskeskabt. Sebastian Mernild påpeger dog, at resultater fra FNs klimapanel IPCC tidligere har vist, at mindst 50 procent, og formentlig mere, af de seneste 50 års opvarmning er menneskeskabt. IPCC arbejder også med sandsynligheder og kan eksempelvis sige, at det er mere sandsynligt, at mennesker har stået for 80 end for 20 procent af opvarmningen.
01-03-2019 19:31
Jørgen Petersen
★★★★★
(4852)
@ Lars Buhrkall

Som bekendt holder IPCC sig ikke tilbage med at fremsætte urealistiske skræmmesenarier på CO2- og klimaområdet. Som det tidligere har været fremme, så lever IPCC af at skræmme folk. Uden disse dommedagsprofetier ville den brede ikke se det som et problem, at det evt. skulle blive en lille smugle varmere. Her er vi da heldigvis nogle stykker som forstår at holde hovedet koldt og ikke gå i panik p.g.g. af bagatel-problemer.

At IPCC systematisk har overvurderet CO2- og klimaproblemet igennem lang tid fremgår af denne graf.
Tilknyttet billede:


Redigeret d. 01-03-2019 19:32
01-03-2019 19:34
Jørgen Petersen
★★★★★
(4852)
Som følge af at der ikke er sket de temperaturstigninger som der burde være sket jfr. de fremlagte prognoser, har man være nødsaget til at nedjustere klimasesitiviteten. Dette ses af denne graf.
Tilknyttet billede:

01-03-2019 19:37
Jørgen Petersen
★★★★★
(4852)
Jo mere klimasensitiviteten bliver nedjusteret, jo mere åbenlyste er det, at CO2- og klimaproblemet ikke er noget alvorligt problem.

Eller sagt på en anden måde: Jo mere klimasensitiviteten bliver nedjusteret, jo mindre bliver risikoen for at AGW bliver til CAGW.
Deltag aktivt i debatten Nåmen I fornægtere har da stadig 0,01% at hænge klaphatten på.....:

Husk mig

▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik