Husk mig
▼ Indhold

REACH

REACH står for Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemical substances og er en forordning vedtaget på EU-niveau, som trådte I kraft 1. juni 2007. REACH omhandler blandt andet sikker produktion og brug af kemikalier i EU. REACH går konkret ud på registrering af alle benyttede kemikalier i EU og de tre EØS-lande (Island, Norge og Liechtenstein), med mindre de direkte er undtaget af REACH-lovgivningen.

Alle brugte kemikalier skal risikovurderes. Det vil sige, at hvis et kemikalie er skadeligt for mennesker, skal kemikaliet så vidt muligt erstattes af et mindre skadeligt kemikalie inden 2018.

En database oprettes også for kemikalier brugt i EU og EØ, således at viden på området afdækkes og deles mellem fx virksomheder, som benytter kemikalier.

REACH gælder både for virksomheder, som producerer kemikalier eller som benytter kemikalier til en del af deres produktion. REACH gælder også for importører af produkter indeholdende kemikalier til EU og EØ, men kun for mængder på over 1 ton per år.

Imellem de forskellige lovbehandlinger af REACH i EU, argumenterede kemikalieindustrien under cefic (Le Conseil européen de l’industrie chimique) for inkludering af færre kemikalier i lovgivningen, og blandt andre Greenpeace og andre NGO’er argumenterede for inkludering af flere kemikalier. Resultatet er, at cirka 30-40.000 kemikalier bliver registreret.

Eksterne links/kilder:
Miljøstyrelsen: REACH-Helpdesk
Europa-Kommissionen: REACH

Kilde: Berlingske Research. Udarbejdet år 2009, hvorfor oplysninger kan være forældede, og evt. rettelser kan mangle. Få aktuel viden om klima på Berlingske Viden.


 0 kommentar(er) · 2969 fremvisninger

Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer til denne artikel.

Deltag aktivt i debatten om artiklen REACH:

Husk mig

▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik