Husk mig
▼ Indhold

Ventilation

Af Casper Vestereng, Energihjem.dk

VentilationEt godt og sundt indeklima er i dag en vigtig faktor for trivsel og velbefindende i hverdagen. Det gælder uanset, om der er tale om den private bolig eller på arbejdspladsen. Det er et uomtvisteligt faktum, at et godt indeklima med en velfungerende ventilation er sundt, og på arbejdspladsen eller kontoret er det ofte medvirkende til mindre fravær og øget effektivitet, da CO2-indhold og temperatur reguleres. Konklusionen er ganske enkelt, at det betaler sig at investere i bedre ventilation. Både helbredsmæssigt, miljømæssigt og økonomisk.

Fordele ved boligventilation

Hvis man får installeret bedre ventilation i boligen, kan man tale om at genbruge sin varme. Ventilationen bevirker nemlig, at den varme, som du allerede har betalt for, anvendes endnu en gang.

Lufter man ud ved at åbne døre og vinduer, så fyrer man populært sagt for gråspurvene. Det betyder på almindeligt dansk, at man sender den producerede varme direkte ud i naturen. Hvis du derimod har en god ventilation, så du ikke altid skal lufte ud med varmespild til følge, så genvinder du op til 90-95 procent af den eksisterende varme, som du allerede har afregnet.

Modvirker svampeskader

En god ventilation skal ses som en forebyggende installation, da den modvirker råd og svampeskader, som forårsages af høj fugtighed i boligen. Fugt er årsag til omkring 90 procent af alle bygningsskader, og disse skader forringer boligens værdi ret så drastisk.

Du undgår disse omfattende og usunde svampeskader ved at installere et fugtstyringsanlæg, som har den effekt, at det regulerer og styrer indeklimaet i boligen. Det kan altså spare dig for fremtidige problemer og renoveringer med en god ventilation i boligen.

Sundhedsmæssigt er det også fordelagtigt med en god ventilation. Især hvis der er allergikere i familien. Flere former for allergi, forkølelse eller overfølsomhed er ofte forårsaget af en så simpel ting som støv, så hvis du vil undgå disse gener, så kan en god ventilation bevirke, at al fugt og op til 60 procent af støvproduktionen i hjemmet fjernes. Dermed formindskes chancen for allergi kraftigt.

Mange virksomheder eller kontorer har investeret i bedre ventilation, og resultatet er de fleste steder et forbedret indeklima med en god og stabil temperatur. En god luftcirkulation bevirker i øvrigt, at fraværet mange steder har været dalende og effektiviteten stigende. Konklusionen er derfor, at en effektiv ventilation skaber bedre trivsel og arbejdsglæde.

Læs mere om ventilation eller indhent uforpligtende tilbud på en bedre ventilation på Energihjem.dk


 0 kommentar(er) · 4569 fremvisninger

Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer til denne artikel.

Deltag aktivt i debatten om artiklen Ventilation:

Husk mig

Lignende indhold
DebatterSvarSeneste indlæg
Ventilation af bolig2419-05-2015 22:18
Rum-opvarmning men ventilation418-08-2014 09:51
▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik