Husk mig
▼ Indhold

Energiafgrøder

Artiklen er en del af bogen Vedvarende energi i Danmark - En krønike om 25 opvækstår 1975-2000, udgivet på OVEs Forlag i 2000.

< Biogas i landbrugetIndholdsfortegnelseFlydende bio-brændstoffer >

Af Jørgen Boldt

Energiafgrøder
På baggrund af Miljøministeriet og Energiministeriet handlingsplan i 1995 blev der sat et energiafgrøde demonstrationsprogram i værk. Herunder igangsatte Landbrugets Rådgivningscenter i Skejby en landsdækkende forsøgsserie med dyrkning af pil, elefantgræs og etårige afgrøder.
EU’s landbrugsreform fra 1992 indeholdt krav om braklægning af landbrugsarealer: 15 % af landbrugsarealerne fra 1993. I september 1993 udarbejdede Landbrugsministeriet, Miljøministeriet og Energiministeriet derfor en kortlægning af virkningerne ved anvendelse af energiafgrøder. Det blev vurderet, at der på længere sigt ville være en realistisk mulighed for at producere energiafgrøder på et areal på 300.000 hektar.

Kortlægningen blev i 1995 fulgt op af et udkast til en handlingsplan. På denne baggrund blev der sat et energiafgrøde-demonstrationsprogram (12 millioner kroner) i værk, koordineret af Statens Jordbrugsøkonomiske Institut. Herunder igangsatte Landbrugets Rådgivningscenter i Skejby en landsdækkende forsøgs serie med dyrkning af pil, elefantgræs og enårige afgrøder.

Senere blev kravet til braklægning reduceret til 10%, entusiasmen fra starten af 90’erne har fortaget sig og udviklingen er stort set gået i stå.






 0 kommentar(er) · 3854 fremvisninger

Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer til denne artikel.

Deltag aktivt i debatten om artiklen Energiafgrøder:

Husk mig

▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik