Husk mig
▼ Indhold

Vincentz' Klumme


  Rasmus Vincentz
Rasmus Vincentz (f. 1976) har siden 2005 beskæftiget sig med klimaspørgsmål på et utal af måder. Han er uddannet i samfundsvidenskab fra RUC, hvor han skrev speciale om danske virksomheders respons på Kyoto-protokollen, dengang den lige var trådt i kraft. Undervejs i dette arbejde blev han tilknyttet Energistyrelsen, med særlig vægt på vedvarende energi og de fleksible mekanismer.

Fra starten af 2006 og et år frem var han ansat som forskningsassistent på UNEP-centret på Risø. Derefter arbejdede han i flere omgange med Kyoto-protokollens fleksible mekanismer i det private erhvervsliv. I første omgang med udvikling af såkaldte 'Joint Implementation'-projekter i Rusland og andre tidligere Sovjet-lande, og derefter som konsulent til primært at udvikle såkaldte 'Clean Development Mechanism'-projekter i en række ulande verden over.

I dag er han selvstændig, og i maj 2011 startede han sammen med to andre medstiftere selskabet Habitats, der udvikler og sælger ydelser, som fremmer den biologiske mangfoldighed. Det kan være alt fra kampagner til konsulenttjenester eller konkrete fysiske landskabsprojekter, der f.eks. tjener til at omdanne flade og kedelige græsplæner til levende og mangfoldige arealer med en mere rig og bæredygtig natur.

Rasmus Vincentz har holdt talrige klimaforedrag og deltaget i et utal af klima- og energikonferencer. Derudover har han været en af de drivende kræfter i Klimabevægelsen og den danske '350'-bevægelse og kender derfor store dele af NGO-miljøet indefra.



RSS-feed:
Du er velkommen til at benytte RSS-feedet for Vincentz' Klumme. Klik her for at åbne feedet. Klik her for at læse mere om RSS.

Februar 2015: Rasmus Vincentz bidrager denne måned til klummeserien Klimavinklen.

December 2013: Økosystemtjenester – et nyt begreb med muligheder
Økosystemtjenester handler om de tjenester, vi modtager fra økosystemerne - tjenester, som vi ofte glemmer at værdsætte, fordi vi tager dem for givet. Rasmus Vincentz har set nærmere på begrebet, og hvordan det kan bruges til at sætte værdi på naturen. Beslutningstagere og økonomer, der arbejder med miljø og klima, bør læse med.
> 17. december 2013 · Kommentarer

August 2013: Motiverne bag klimaarbejdet
Den franske debattør Pascal Bruckner hævder, at klimaarbejdet udspringer af totalitarisme blandet med kristen syndsbevidsthed og livsforsagende askese. Men er det nu også hele sandheden? I denne måneds klumme ser Vincentz på motiverne bag arbejdet med klima- og miljøspørgsmål, og giver sit bud på et udgangspunkt for det videre arbejde med at begrænse klimaforandringerne.
> 21. august 2013 · Kommentarer

Marts 2013: Forårsklima i Tyrkiet
Rasmus Vincentz har været i Istanbul, Tyrkiet. Her har han mødtes med lokale ildsjæle, der arbejder med forberedelsen af den store klimakonference Global Power Shift, der skal løbe af stablen til sommer.
> 19. marts 2013 · Kommentarer

Januar 2013: Klimaet på ønskelisten
Ved begyndelsen af det nye år har Vincentz tænkt stort og opstillet en række ambitiøse ønsker for klimaet. Læs dem her i klummen og bliv inspireret til selv at deltage. Hvad er dine ønsker for klimaet og klimadebatten i 2013?
> 6. januar 2013 · Kommentarer

November 2012: Hvordan vi taler, når vi taler om klimaet
Rasmus Vincentz beskæftiger sig i denne måned med forskellen mellem en debatorienteret og en dialogorienteret tilgang til vores samtaler om klima. Vigtig læsning for alle klimadebattører ...
> 2. novemnber 2012 · Kommentarer

September 2012: Globale perspektiver på klimadebatten
Debatten om klimaforandringer tager sig meget forskelligt ud i forskellige dele af verden. Måske kunne den hjemlige klimadebat have godt af input og inspiration udefra?
> 16. september 2012 · Kommentarer

August 2012: Den globale opvarmnings magt og matematik
En uhyggelig matematik gemmer sig bag den globale opvarmning. På baggrund af en artikel af Bill McKibben opfordrer Vincentz til at finde lommeregneren frem, tage fløjlshandskerne af og gå i gang med at stille spørgsmål.
> 6. august 2012 · Kommentarer

Juli 2012: Hvad kan vi lære af historien og af hinanden?
Med udgangspunkt i et kursus arrangeret af Danida fortæller Rasmus Vincentz denne måned om det danske landbrugs historie, og hvad fortiden kan lære os i et økologisk perspektiv. Måske ulandene kan lære noget af vores historie - og måske vi kan lære noget af deres?
> 1. juli 2012 · Kommentarer

Maj 2012: Nye vinkler på vedvarende energi
Vedvarende energi handler om mere end grøn strøm i elkontakten. Vincentz anlægger to nye og overraskende vinkler på emnet. Læs i klummen, hvordan et ungdomsseminar om klimaforandringer i Vilnius satte gang i nye tanker om, hvad der også kan forstås ved vedvarende energi.
> 4. maj 2012 · Kommentarer

April 2012: Med sanserne skal klimaindsatsen stimuleres
Det kræver benhårdt ingeniørarbejde, juridiske tovtrækkerier og cool business at begrænse drivhusgasudledningerne. Men med det tørre hjernearbejde risikerer vi at glemme, at klimasagen også handler om noget langt mere jordbundent. Det mener Rasmus Vincentz, der denne måned slår et slag for sanseligheden, herunder bevægelsen inden for nordisk mad.
> 4. april 2012 · Kommentarer

Marts 2012: At miste håbet – og vinde det tilbage igen
En personlig beretning om, hvordan en række dystre nyheder fra USA fratog klummeskribenten troen på at kunne gøre en forskel i klimakampen - og hvordan han overvandt afmagten og genfandt håbet blandt en lille gruppe ildsjæle i Lejre.
> 5. marts 2012 · Kommentarer

Januar 2012: Hvad, vi taler om, når vi taler om klima
Vincentz forsøger at gøre op med opfattelsen af klimaspørgsmålet som en sag for energinørderne alene. Han mener, vi skal holde op med kun at tænke på fossile brændsler og energiproduktion, når talen falder på klimaet.
> 28. januar 2012 · Kommentarer

December 2011: Mens klimaforhandlingerne finder sted ...
I sin første klumme for Klimadebat.dk ser Rasmus Vincentz på, hvad forskellige danske aktører har foretaget sig - eller ikke foretaget sig - i forbindelse med COP17 i Durban, Sydafrika. Både politikerne, medierne og civilsamfundet skal ifølge Vincentz op i et højere og mere kreativt gear.
> 22. december 2011 · Kommentarer

Intro
Velkommen til min klumme her på Klimadebat.dk.

Jeg er meget beæret over at få lov til at skive til siden og ser frem til at bringe en lang række interessante, vovede, sjove og nysgerrige bud på en klimadebat.

Mine klummer vil tage deres udgangspunkt i mit daglige arbejde med klima i en bred forstand. Jeg vil undervejs skrive om det praktiske, aktivistiske, tankemæssige og sociale klimaarbejde, jeg er involveret i, eller støder på i Danmark, såvel som ude omkring i verden.

Vinklerne vil undervejs blive både sociale, samfundsmæssige, politiske, biologiske og nogle gange ligefrem psykologiske, og vil til stadighed forfølge de samme spørgsmål; hvad kan vi gøre for at modvirke klimaforandringer, for at afbøde konsekvenserne og for at sikre, at vi udvikler en verden, vi kan trives i og være stolte af nu og i fremtidige generationer?
> 22. december 2011



▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik