Husk mig
▼ Indhold

CO2 afkøler jorden.


CO2 afkøler jorden.11-04-2008 12:57
kulden-varmenProfilbillede★★★★★
(2597)
Når man bygger et drivhus, så forsøger man at gøre glasset så tyndt som muligt.
Det skyldes at glasset virker begge veje. Glasset holder både varmestråling inde i huset, og spejler varmestråling tilbage i luften. Hvis man gør glasset tykkere, eller i flere lag så bliver der mørkere inden i drivhuset.

Lidt tilsvarende med CO2, så virker en ekstra mængde CO2 bare som det som et ekstra lag glas. Da CO2 kun virker ude i den tørre luft langt oppe over skyernes fugtighed. Så højt oppe så er CO2 udsat for solens lys, det vil sige varmestråling, men ligger skygge for jordens varmestråling af skyer og luftens fugtigthed. Så derfor vil lidt mere CO2 mere virke som en skygge på jorden end isolere jorden, ved at tilbageholde varmestråling.
11-04-2008 13:18
branner
AdministratorProfilbillede★★★☆☆
(758)
Hvad er det for en gang vrøvl?

CO2 hindrer ikke solens stråler i at trænge ind til Jorden. CO2 hindrer varmestrålingen i at trænge væk. Altså vil mere CO2 gøre Jorden varmere, ikke koldere. Godt nok af aftagende grad (dvs. den første ppm har størst effekt) - men koldere: nej!

Beklager, men det er altså elementær drivhusteori. Skal vi ikke forsøge at få niveauet lidt højere op?
11-04-2008 20:54
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Kulden Varmen.

Stråler på vej ind går gennem alt uden at omsættes til varme. Når strålerne omsættes til termisk varme og den process som i det hel taget sker omkring energiomsætning på jorden, opnår disse stråler en frekvens som netop kan stoppes af forskellige gasser i atmosfæren her er vanddamp den vigtigste drivhusgas, når disse stråler/energier er på vej ud i verdensrummet.
11-04-2008 22:05
GLARProfilbillede★★★★☆
(1023)
@ Delphi

Ir-udstrålingen fra jordens overflade er tilsyneladende synderen sammen med CO2. Det er efterhånden klart for alle i Klimadebat.dk

Hvor mange meter ud i atmosfæren virker Ir-strålingen i forbindelse med CO2.

5 meter, 100 meter, 3000 meter 25.000 meter. Hvor er grænsen for at CO2 molekylet ikke længere opvarmes og tilbagestråler opvarmningen ???????
11-04-2008 23:13
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Jammen det er da faktuelt at solens stråler netop har den egenskab at den gennemtrænger glasset i en solfanger eller et drivhus som omsættes til varmeenergi, denne varmeenergi kan netop ikke trænge gennem glasset. De samme stråler på vej ind gennem atmosfæren opførere sig vel på samme måde. Altså at Co2'en er som glasset.

Hvor mange meter ud i atmosfæren virker Ir-strålingen i forbindelse med CO2.


Det må vel virke proportionalt med massetætheden i luftmasserne.
prøv i øvrigt og se mit indlæg her se. Link
Redigeret d. 11-04-2008 23:14
12-04-2008 00:40
kulden-varmenProfilbillede★★★★★
(2597)
I har misforstået det hele. Varme er molekyle bevægelser og det samme som temperatur. Varmestråling er en usynlig farve af lys. Varmestråling kan du se med en natkikkert.

Når det synlige lys rammer landjorden så omdannes det til Varme og varmen afgives til luften som varmestråling. I havet afgives det meste varme ved fordampning.
Denne varmestråling bliver nogen grad spejlet af luftens vand (luftfugtigheden) og andre drivhus gasser. Men kun i ringegrad af CO2, da vand er en stærkere drivhus gas end CO2 og der er meget mere vand end CO2 i luften. Der hvor CO2 kan have en effekt er hvor luften er tør. Og luften er tør oppe over skyerne.

Men, Men solen udsender også varmestråling, og hvis der mere CO2 oppe over skyerne så må der komme mindre varmestråling ned på landjorden og ned på skyerne så at de går i opløsning og vejret klare op (skyerne optager varme ved at dråberne bliver til luft).

Så spørgsmålet er om skyggen (af CO2 oppe over skyerne) har større afkølende effekt om dagen end CO2 har opvarmende drivhuseffekt i hele døgnet.

Svaret er at drivhuseffekt af CO2 er størst over land, og særligt i ørknerne. Men land og ørkner er kun en lille del af jordens overflade, og varme strålingen fra hele jorden, hele døgnet oppe over skyerne er, derfor ikke nær så kraftig, som solens varme stråling i de tolv dagtimer. Derfor må effekten af CO2 være en afkøling af jorden.
12-04-2008 13:06
MikaelHProfilbillede★★☆☆☆
(194)
Det er generelt fordrejet, at sammenligne "drivhuseffekten" i atmosfæren, med et drivhus. Det meste af opvarmningen i et drivhus skyldes ikke glasset (CO2) eller stråling, men reduktion i termik.
12-04-2008 13:37
kulden-varmenProfilbillede★★★★★
(2597)
Jordens atmosfære er også fanget af jorden tyngdefelt, og skaber og begrænser derfor også termiken.




Deltag aktivt i debatten CO2 afkøler jorden.:

Husk mig

▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik