Husk mig
▼ Indhold

Elitær minoritet på bekostning af demokratiet!!!?


Elitær minoritet på bekostning af demokratiet!!!?25-05-2010 18:21
Palle Miliam
★★☆☆☆
(393)
Citat (s. 28) fra bogen "Blå planet i grønne lænker" af Vaclav Klaus, som meget flot på nærmest filosofisk vis beskriver, hvilken vej udvikling tager (/har taget), hvis vi ikke passer på. Dette som stof til eftertanke blandt alle Debattens deltagere.

(Miljøideologernes holdning til naturen)
På næsten samme måde som i kommunismen er denne tilgang til en utopi, der leder til en række resultater, der er stik modsatte af hensigten. Som andre utopier kan den aldrig blive til virkelighed, og forsøg på at få den til at blive det kan kun gennemføres ved at indføre begrænsninger på friheden og gennem diktat fra en lille elitær minoritet på bekostning af det store flertal.
Miljøideologiens bizarre kerne kommer tydeligt frem, når man ser på, hvordan miljøfolkenes angreb har ændret sig gennem tiden. For miljøideologen er genstanden for kritikken nemlig ikke det vigtigste. Det vigtige er at vække følelsen af fare, forudsige en hidtil uset katastrofe og vise, hvor overhængende truslen er. Så snart denne atmosfære af frygt er blevet oprettet, kommer der krav om at handle med det samme (helst lige nu) uden at tage hensyn til enkeltheder eller omkostninger ved de forslåede indgreb. I denne atmosfære ser man helt bort fra de omkostninger, der altid følger med, når man ændrer sine målsætninger. I dette tilfælde er det en udeladelse af den normale, formodet langsomme, demokratiske beslutningsproces samt en ligegyldighed over for oplysning til den almindelige borger (fordi det vil være for tidskrævende at forklare alting over for dem). Desuden vil man træffe beslutninger direkte og på baggrund af nogle bestemte personer, der menes at vide, hvordan det hele fungerer.]Med venlig hilsen

Den Bekymrede
25-05-2010 18:57
Jakob
★★★★★
(9265)
.@Palle Miliam


Sammenholdt med den danske politiske virkelighed kan dit oplæg godt give lyst til et ironisk svar:


Ja, det er meget farligt, når politikerne bliver grebet af panik og vil gøre noget bare for at gøre noget.

Vi ser det også i det danske Folketing, hvor det for nyligt blev diskuteret, om det kan diskuteres, om det bør laves sådan, at man, når det er praktisk, må etablere fjernvarme over kommunegrænser, hvilket man ikke må i dag.
Men heldigvis tror jeg nok, at de nåede frem til, at de vil vente med at diskutere det, indtil Klimakommissionen har gjort sit arbejde færdigt.
Vi skulle jo nødigt gøre noget overilet.....
.
Deltag aktivt i debatten Elitær minoritet på bekostning af demokratiet!!!?:

Husk mig

Lignende indhold
DebatterSvarSeneste indlæg
Skamridning af demokratiet016-11-2019 23:07
Når eliten bliver for elitær118-03-2014 21:05
▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik