Husk mig
▼ Indhold

Mere kvælstof afhjælper ikke lavt proteinindhold i korn...


Mere kvælstof afhjælper ikke lavt proteinindhold i korn...15-03-2016 11:00
kfl
★★★★★
(2167)
Breaking News: Mere kvælstof afhjælper ikke lavt proteinindhold i korn!

Dette er en breaking news med forsinkelse, men hvad har det med klima at gøre ? Svar en voksende co2-koncentration vil reducere kvælstofoptagelserne.

Det er det hastigt stigende CO2-niveau, der påvirker planternes dannelse af protein, og problemet kan man ikke gøde sig ud af. Jo mere CO2, der er i luften, desto lavere er planternes indhold af kvælstof, og kvælstof er afgørende for, om planterne kan producere protein. Det konkluderer forskere ved University of Göteborg, som har fået optaget deres undersøgelsesresultater i tidsskriftet Global Change Biology. Det skriver netnatur.dk 24. juni 2015.

De svenske forskere har påvist, at koncentrationen af kvælstof i planter er lavere i områder med højt CO2-indhold i luften. Og dette er uafhængig af om planterne stimuleres med gødning eller ej. Resultaterne rammer dermed en tyk pæl gennem den danske agroindustris gentagne påstande om planter, der "sulter" på grund af de danske restriktioner på udledning af kvælstof fra dyrkningsjorden. De svenske resultater anerkendes af den danske agroprofessor Jørgen E. Olesen.


Her er et link til How fossil fuel emissions could take protein from the diets of the world's poorest people

Jeg har ikke haft tid til at undersøge størrelsesordenen af reduktion af kvælstof som følge af den voksende co2-koncentration. Én ting er, at man kan se, at der er en signifikant værdi i måleresultaterne, én anden ting er om det har en praktisk betydning.


KFL
Vær skeptisk over for skeptikerne.... Det er der grund til.
Redigeret d. 15-03-2016 11:01
15-03-2016 11:57
Kosmos
★★★★★
(5374)
Dette er en breaking news med forsinkelse, men hvad har det med klima at gøre ? Svar en voksende co2-koncentration vil reducere kvælstofoptagelserne

- budskabet får sikkert mere gennemslagskraft, hvis du også bringer det frem på baeredygtigtlandbrug.dk (samt på 'Pingenøren')!

Redigeret d. 15-03-2016 11:57
Deltag aktivt i debatten Mere kvælstof afhjælper ikke lavt proteinindhold i korn...:

Husk mig

Lignende indhold
Artikler
Alfred Tværsig Olesen: Mere kvælstof er godt for klimaet
NyhederDato
Manglende kvælstof øger opvarmningen07-01-2010 07:29
▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik