Husk mig
▼ Indhold

Cleantech

Begrebet cleantech dækker primært over vedvarende energi. Cleantech spænder dog vidt og kan blandt andet være virksomheder, som anvender alternativ energi, bruger nyt miljøvenlig materiale i produktionen, oprenser vand, luft og jord og meget mere.

Cleantech er kommet i søgelyset de seneste år. Det sker som følge af en stigende opmærksomhed på de globale miljøproblemer samt en stigende oliepris forbundet med en mangel på nye oliefelter.

For at skabe levedygtige cleantech-selskaber er det nødvendigt med forskning, kapital og kommerciel viden. En anden afgørende faktor er, at politikerne skaber de nødvendige vilkår for, at teknologien kan afsættes på et marked.

De danske universitetsmiljøer, som DTU og RISØ, har sammen med private venture-aktører sørget for, at Danmark er med i fronten, når det drejer sig om at udvikle nye miljøvenlige produktioner. Eksempelvis er virksomheden Stirling Aps, som er et udspring fra DTU, ansvarlig for den første producerede CO2-neutrale forbrændingsmotor.

Eksterne links/kilder:
Vedvarende-Energi.dk
Business.dk

Kilde: Berlingske Research. Udarbejdet år 2009, hvorfor oplysninger kan være forældede, og evt. rettelser kan mangle. Få aktuel viden om klima på Berlingske Viden.


 0 kommentar(er) · 3929 fremvisninger

Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer til denne artikel.

Deltag aktivt i debatten om artiklen Cleantech:

Husk mig

Lignende indhold
NyhederDato
Cleantech-firmaer rammes af kreditkrisen16-09-2008 20:01
▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik