Husk mig
▼ Indhold

Nyheder, kronikker og klummer

Etiopien vil satse på biobrændsel
Nu vil Etiopien producere biobrændsel for at skære ned på importen af den stadigt dyrere olie, men regeringen afviser, at det nye tiltag kommer til at påvirke fødevareproduktionen i negativ retning.

I dag mangler omkring 4,5 millioner Etiopiere nødhjælp grundet tørke og høje fødevarepriser – en krise, der leder tankerne hen på den hungersnød Etiopien oplevede i midten af 1980’erne, [...]
10. juni 2008, 22:48 · 0 kommentar(er) · 2681 fremvisninger ·
Global opvarmning tvinger dyr væk
Ny forskning fra The American Museum of Natural History viser, at den globale opvarmning tvinger en række tropiske dyrearter til at søge op i bjerge i takt med, at deres levested forandres. Det skriver sciencedaily.com.

Christopher Raxworthy, museumsinspektør for afdelingen for herpetologi (læren om krybdyr og padder) har for nylig udgivet en artikel, hvor han sammen med kolleger fandt [...]
10. juni 2008, 13:35
0 kommentar(er) · 2557 fremvisninger ·
Grønne job blomstrer i Storbritannien
Olieprisernes himmelflugt og de stigende krav fra lovgiverne om bæredygtighed sætter nu kraftigt præg på de britiske virksomheder, skriver nyhedsbureauet Reuters. Antallet af jobs, der relaterer sig til klimaforandringer, er tredoblet i løbet af det seneste år.

De grønne job, der blandt andet omfatter arbejde med vedvarende energi og CSR, det vil sige social ansvarlighed, har i samme [...]
10. juni 2008, 12:42
0 kommentar(er) · 2171 fremvisninger ·
Husejere skal betale for stigende mængder regnvand
For fremtiden skal det være økonomisk rentabelt for de husejere, der skubber rundt med græsslåmaskinen i stedet for mageligt at læne sig tilbage på en stor terrasse. Indførslen af en ny afgift på grunde, der er belagt med hus, fliser eller asfalt, kan nemlig være en realitet om nogle år.

”Målet er at få folk til selv at tage hånd om det regnvand, der lander på deres grund. [...]
10. juni 2008, 11:36
0 kommentar(er) · 2316 fremvisninger ·
Obama: Planetens fremtid er på spil
Den demokratiske præsidentkandidat Barack Obama demonstrerede i går i det amerikanske senat, at han har en skarpere profil på klimaområdet end den siddende præsident, George Bush.

Obama blæste i dommedagsbasunerne, og måske varsler dette en ny klimapolitisk linje, hvis Obama vinder det kommende præsidentvalg.

Ifølge New York Times fastslog Obama, at "planetens fremtid er [...]
8. juni 2008, 12:02
0 kommentar(er) · 2039 fremvisninger ·
Nye tyske huse skal bruge øko-opvarmning
Alle nybyggede huse i Tyskland skal fra 2009 have "øko-opvarmning", altså for eksempel el fra vindmøller eller varme fra jordvarmeanlæg. Det er konsekvensen af en ny klima- og energipakke vedtaget i det tyske parlament.

Loven, der ifølge Welt Online vil pålægge de tyske forbrugere en ekstraudgift på 2,5 milliarder euro, fokuserer blandt andet på strøm fra vindmøller, solcelleanlæg [...]
7. juni 2008, 22:30
0 kommentar(er) · 2301 fremvisninger ·
Mernild: Den ambitiøse japanske CO2-reduktionsplan
Mernild er denne måned kommet til Japan, hvor klimadebatten også har tag i folk. Han kan berette, hvordan japanerne overvejer at afkorte deres populære baseballkampe for at spare på energien.
1. juni 2008, 10:33
4 kommentar(er) · 7883 fremvisninger ·
Side 186 af 188 << < 184 185 186 187 188 >

▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik