Husk mig
▼ Indhold

Flere afgifter på antiøkologi, tak.!Side 4 af 4<<<234
22-02-2024 21:07
Jakob
★★★★★
(9347)
­Jeg spurgte AIner om de forventede CO2-afgifter pr. kWh i 2025, når strømmen er produceret udelukkende på kulkraft.
Det anede han ikke og henviste mig i stedet til Energistyrelsen eller Miljøstyrelsen.

Men det kan vel ikke passe, at det ikke kan findes på nettet.?
Måske er det så lidt, at ingen journalist gider at skrive om det, eller måske er jeg bare for dårlig til at søge.?

Og hvad med EU's CO2-afgift, hvorfor kan den ikke ses på eltimepriserne.?
Eltimeprisen svinger så lidt, at det er umuligt for almindelige mennesker at få øje på en effekt.


Til gengæld har jeg fundet dette:

22feb2024
https://www.dr.dk/nyheder/viden/klima/dyrere-koed-og-maelk-kan-klares-med-en-moent-om-maaneden
Dyrere kød og mælk kan klares med én mønt om måneden
--
I den dyre model vil det nemlig blive til en merudgift på omkring 240 kroner om året, eller cirka en tyver om måneden.
De to andre modeller byder på prisstigninger på fem til ti kroner om måneden.
Det skal ses i forhold til en gennemsnitlig danskers madbudget på omkring 1.750 kroner om måneden.Er det overhovedet muligt at vælge en ny dansk regering, som vil tage tykkere pis på klimapolitikken.??!!

­
12-04-2024 22:20
Jakob
★★★★★
(9347)
­https://www.dr.dk/nyheder/indland/andet-aar-i-traek-dropper-flere-landmaend-oekologien
For andet år i træk dropper flere landmænd økologien
---
- Jeg tror, at økologien dør ud om 20 år.
Så nøgtern lyder vurderingen fra Klaus Aage Bengtson, der siden 2010 har dyrket sine 1.100 hektarer ved Ulsted i Nordjylland økologisk.
---
Fra 2022 til 2023 faldt det økologiske produktionsareal med 6.500 hektar.
---
Samtidig er antallet af økologiske bedrifter faldet med 135.Hvorfor i hede hule kan politikerne ikke finde ud af at bruge afgifter til at sikre et økonomisk incitament til grøn omstilling.?

Det ligner ingen verdens ting, at de skriver "Økonomisk Idiot" på ryggen af enhver, der gerne vil gøre verden mere økologisk bæredygtig.!­
12-04-2024 22:49
Oildriller1
★☆☆☆☆
(101)
Troede i min naivitet, det var klimaet det handlede om!

Et simpelt opslag på Google afslører, at i bedste fald er økologi ligeså klima belastende som konventionelt landbrug, dog uden stordrifts fordelen (Hvis man da ellers går op i den slags regnestykker)

Jeg foretrækker til hver en tid dansk kød og afgrøder, og helst af økologisk ophav.

I betragtning af hvor langt vi her i landet er nået med den erkendelse og hvor langt landbruget herhjemme har indrettet sig derefter, virker det jo også fuldstændigt vanvittigt, at vi nu tilsyneladende skal nedlægge samme, for så fremover istedet at importere fra udlandet af en markant ringere kvalitet hvad angår dyrevelfærd og økologi.

Tror de eneste der står tilbage med "idiot" skrevet på ryggen er dig og dine ligesindede.
13-04-2024 10:07
Robert Wagner
★★★★★
(3726)
Oildriller1 skrev:
Troede i min naivitet, det var klimaet det handlede om!


Hvorfor brokker du dig ikke over Johns vejrposteringer, næsepiller?


Live long and prosper.

errare humanum est, in errore perseverare stultum

Hvis det påstås uden evidens, så kan det afvises uden evidens.

Kun fjolser nægter fortsat menneskskabte klimaforandringer/global warming.
13-04-2024 10:45
Jakob
★★★★★
(9347)
­


Oildriller1

Din sidste linje var sådan set min pointe, men du forstod det nok ikke rigtigt, så jeg prøver lige at skære det ud i pap:

Politikerne skriver "Økonomisk Idiot" på ryggen af mig, når jeg vælger at betaler mere for økologisk mælk, fordi blandt andet dine børn og børnebørn skal få mindre sprøjtegift i deres omgivelser og drikkevand.


Men når du ikke kan finde ud af, hvad et emne handler om, så vil det måske være en idé, at du i det mindste begynder med at læse trådens overskrift:

"Flere afgifter på antiøkologi, tak.!"

Økologisk bæredygtighed favner bredere end bare klima netop for at undgå, at vi ender med at redde klimaet på bekostning af miljøet og flere andre ting. Du bør nok prøve at vænne dig til, at god klimapolitik er lidt mere kompliceret end at finde svar på, om du må afbrænde olie eller ej.
Der er ingen grund til at lægge skjul på, at de økologiske landbrug også har behov for omstilling. De skal have hjælp til mere billig jord, og der skal omstilles til vedvarende energi og udvikles nye dyrkningsmetoder. Men det er selvsagt ikke en udvikling, som bliver speedet op, når politikerne skaber forhold, som gør konventionel mælk billigst og lukker økologiske landbrug. Kan du forstå det.?­
16-04-2024 11:18
Euro
★★★☆☆
(509)
Jakob

Og hvad med EU's CO2-afgift, hvorfor kan den ikke ses på eltimepriserne.?

Fordi du ikke kan måle CO2 på den enkelte kwh time, du betaler så vidt jeg husker 750kr. svarende til 100Euro per ton CO2 vi udleder når vi brænder kul. Det betyder at el der kommer fra kulværket er pålagt CO2 afgift, men du kan bare ikke se på den el du køber, hvordan den er produceret - ofte fordi den er blandet.
16-04-2024 14:05
Jakob
★★★★★
(9347)
­

Euro


Ingen må helme..

Ingen bør indtage vådt eller tørt..

før alle danskere VED, at det mindst 90% af tiden afspejles direkte i eltimeprisen, at den billigste strøm er den mest klima- og miljøvenlige.


https://data.nordpoolgroup.com/auction/day-ahead/prices?deliveryDate=latest&currency=DKK&aggregation=Hourly&deliveryAreas=DK1,DK2

Det er naturligt, fordi landvindmøllestrøm er billigst at producere, og det må være en helt fundamental opgave for Jeppe Bruus Christensen med afgiftsregulering at gøre det fuldstændigt klart og tydeligt for danskerne, så det kan mærkes på pengepungen.Jeg har ikke studeret det aktuelle sammenfald nærmere, og jeg har ikke styr på EU CO2-afgifterne, og de danske CO2-afgifter bliver måske så små, at de ikke vil gøre en nævneværdig forskel. Men Energinet kører et interessant projekt, hvor de analyserer strømmens sammensætning, så det efterhånden er muligt at se CO2-emmission for den strøm, som du forbruger i en specifik time:

https://www.energidataservice.dk/dataset/CO2Emis

Jeg kunne i min husholdning vælge at indstille min automatisering til dette klimafokuserede dataset og regulere mit elforbrug efter CO2 i stedet for timepriser.
Men der trækker jeg altså grænsen.
Som det fremgår, er jeg ganske meget imod, at politikerne skriver "Økonomisk Idiot" på ryggen af mig, fordi jeg køber mere klima- og miljørigtige varer.

Hvis politikernes snak om grøn omstilling ikke er tomme ord, som skal bevise deres utroværdighed, så må det være op til dem at sikre, at det bliver dyrere og mere afgiftstungt at købe klima- og miljøskadelige varer, og det gælder selvfølgelig også strøm.
­
23-04-2024 15:31
Jakob
★★★★★
(9347)
­


https://www.dr.dk/nyheder/viden/klima/den-sorteste-industri-har-endelig-knaekket-kurven-forurener-klimaet-mindre-efter
De største 42 udledere i industrien som Rockwool, Saint Gobain og Aalborg Portland står for over halvdelen af udledningerne i industrien. Men på bare to år har de reduceret deres CO2-udslip med i gennemsnit 17 procent. Det viser beregninger, DR har foretaget på baggrund af nye data fra EU Kommissionen.
Og det skyldes blandt andet, at for netop to år indgik et politisk flertal i Folketinget en aftale om en CO2-afgift for industrien, påpeger en ekspert.
--
Og selvom den først træder i kraft næste år, har den danske CO2-afgift sammen med høje priser på EU's CO2-kvoter gjort det, at det bliver dyrere at forurene klimaet. Og omvendt kan det nu bedre svare sig for virksomhederne at investere grønt.
- Når de energitunge virksomheder kan se en dansk CO2-afgift i horisonten, er de jo nødt til at agere på det. Så effektiviserer de og finder andre brændsler, som ikke har så stort et udslip.


Det bekræfter igen den indlysende påstand om, hvor aldeles fundamentalt det er at skabe et økonomisk incitament til at gøre tingene bedre.

Flere afgifter på antiøkologi, tak.!­
23-04-2024 20:20
Robert Wagner
★★★★★
(3726)
Ja tak!


Live long and prosper.

errare humanum est, in errore perseverare stultum

Hvis det påstås uden evidens, så kan det afvises uden evidens.

Kun fjolser nægter fortsat menneskskabte klimaforandringer/global warming.
30-04-2024 20:37
Jakob
★★★★★
(9347)
­


Prøv at se elpriserne for i morgen:
https://data.nordpoolgroup.com/auction/day-ahead/prices?deliveryDate=latest&currency=DKK&aggregation=Hourly&deliveryAreas=DK1,DK2

Det lader desværre stadig til, at pressen og befolkningen er ligeglade med, at statens afgift unødigt reducerer det grønne incitamentet til at forbruge billig overskudsstrøm.

Det næste bliver nok en fast afgift pr. liter, uanset om du køber en liter snaps, en liter roundup, en liter vand eller en liter mælk sat ned på sidste salgsdag.
Gad vide, om det vil være nok til at vække den sovende befolkning.­
07-05-2024 11:12
Jakob
★★★★★
(9347)
­


Mit elselskab har varslet, at der blandt andet grundet vind og vejr i en periode vil opstå en større variation i eltimepriserne.

Som sagt betyder det til skade for klimaet ikke så meget procentuelt for min elpris, fordi statens afgift har en udlignende effekt.

Og nu har jeg købt en varmepumpe, som kan stå for det meste af opvarmningen, og så kan jeg helt slippe for at betale afgift af den del af elforbruget, som ligger over 4.000 kWt pr. år.
Jeg har ikke tilmeldt mig endnu, men er det ikke sådan, det er.?

Og så betyder det igen til skade for klimaet ikke så meget, om jeg forbruger strømmen, når den er billig, fordi jeg aldrig skal betale en øre i statsafgift af et øget elforbrug.


Er vores skatteministerium infiltreret af klimabenægtere, fossil industri eller russere.?­
10-05-2024 14:04
Jakob
★★★★★
(9347)
­
Og hvad er så dette for en knast.?:

https://www.dr.dk/nyheder/seneste/fra-midnat-bliver-stroemmen-billigere
Du kan nu se frem til en lavere elregning.
Det skyldes, at nettarifferne, som er den pris, du betaler for at få transporteret strømmen ud til stikkontakten, skifter fra vinterpris til sommerpris.
- Normalt udgør tarifferne 20-25 procent af din samlede elregning, og den del af din regning kan blive halveret i skiftet mellem vinter- og sommerperioden, forklarer Daniel Skovsbo Erichsen, der er kunde- og udviklingsdirektør ved N1.
De lavere elregninger gælder langt de fleste danskere - og ikke kun N1's kunder.
Det fortæller direktøren, som dog alligevel opfordrer til, at du tænker over dit forbrug.
For hvis der ikke bliver lagt yderligere pres på strømforbruget, kan man vente med at udbygge det danske elnet.Jeg forstår ikke, hvorfor der skal ventes, eller hvorfor tarifferne skal være mindre om sommeren.
Vi skal da bare se at få de kabler gravet ned og betalt dem så hurtigt som muligt, så tariffen kan blive meget lavere i fremtiden.


Tarifferne kan sammen med statsafgiften omlægges til at blive en procentsats af den rå Nord Pool el-timepris.
Som med moms. Man skal ikke betale moms af halvt fordærvede varer, der sælges for nul kroner.
Det vil give alle et mere reelt økonomisk incitament til at hjælpe med at undgå spild, og det vil samtidigt medvirke til at stabilisere el-markedet.

Hvor svært kan det dog være at omlægge en afgift.?
­
01-06-2024 11:24
Jakob
★★★★★
(9347)
­


https://www.dr.dk/nyheder/politik/ep-valg/taenketank-energifaellesskaber-er-en-gevinst-alle-el-kunder
Afgifter er en hæmsko

Men kritikere mener, at det er for dyrt og besværligt at etablere den slags energifællesskaber i Danmark. Fordi fællesskaberne skal betale for at lede deres egenproducerede strøm ind i elnettet og tilbage igen.


https://www.dr.dk/nyheder/penge/paa-amager-vil-de-baade-lave-gemme-og-dele-groen-stroem-men-danske-regler-spaender-benhttps://www.dr.dk/nyheder/penge/naboer-afkraeves-afgift-dele-groen-el-men-minister-afviser-kritik
EU-landene har for flere år siden besluttet, at såkaldte energifællesskaber - hvor borgere kan producere, lagre og dele grøn strøm - skal være med til at sætte skub i den grønne omstilling.
Men det er for svært at få økonomien til at hænge sammen i energifællesskaber herhjemme, mener pensionskæmpen PensionDanmark, der kalder de danske regler for afgifter og net-tariffer en hindring.
- De spænder ben, siger projektudviklingsdirektør Martin Baltser fra PensionDanmark.
Men klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M) mener ikke, at der er hold i kritikken.
- Jeg vil gerne have lokale energifællesskaber, men jeg ønsker heller ikke et system, hvor nogen kan efterlade regningen til andre.Jeg forstår godt Klimaministerens pointe. Der kan være undtagelser, og skoene kan blive for små, men hvis ikke de professionelle aktører (som vi har hårdt brug for) skal undermineres af private foreninger, så skal markedsvilkårene helst være nogenlunde de samme for alle parter.


At nogle skal betale mere og andre mindre, kan vi dog næppe undgå på et retfærdigt marked. Som afgifterne er indrettet i dag, så har vi netop et system, hvor nogle betaler afgift for andre.

Hvis du står op kl 3:00 om natten for at vaske tøj, mens den rå strøm er billig eller måske ligefrem helt gratis, så betaler du stadig fuld afgift og tarif.
Du hjælper med at betale afgiftsregningen for dem, der vasker tøj i primetime.!


Altså på samme måde, som hvis du skulle betale 5 kr i moms for en liter mælk, som har overskredet sidste salgsdag og derfor er gratis, fordi ingen ellers vil købe den, før den skal smides ud.
Hvad ville du synes om et afgiftssystem, der virkede sådan for mælk.?
Folk ville tage sig til hovedet over evnesvage politikere, som ikke engang forstår vigtigheden af økonomiske incitamenter, når madspild skal reduceres.
Det bør folk også gøre, når det gælder afgift på strøm, som ellers vil blive spildt.!


Mit forslag handler altså ikke om at snyde staten for penge og lade fællesskabet betale gildet.
Det handler om at føre afgiften over på den dyre sorte strøm og væk fra den strøm, som som er grøn og billig, fordi den ellers vil blive smidt væk.

Jeg har sagt det så mange gange, at jeg næsten ikke gider mere. Men hvis vi seriøst vil omstille til et grønt el-forbrug, så er det økonomisk incitament helt afgørende, og de nuværende el-afgifter er klokkeklare eksempler på afgifter, der kvæler incitamentet.
­
03-06-2024 15:03
Euro
★★★☆☆
(509)
Jakob du skal se at få tilmeldt dig el ordningen for varmepumpe ejere, det er vidst ikke helt sådan den fungerer, men der er god rabat over 4000kwh.

Energifællesskaber er det eneste rigtige, men det virker ikke som om, at staten vil tillade det.

F.eks. kan 1000 boliger der hver i snit bruger 1kwh deles om en 2Mwh vindmølle, og være dækket det meste af tiden. Det på trods af, af den enkelte husstand måske bruger op til 20kwh mellem 17 og 18 fordi mor laver mad, mens far støvsuger, varmepumpen kører og ungerne skiftes til at gå i bad. Det er deres peakforbrug. Men skulle de selv løse energi problemet skulle de altså have 20kwh solceller.

Ved at gå sammen med mange andre, udligner man en del af energiforbruget.

En 2Mwh mølle kan købes for 20miokr. svarende til 20000kr. per husstand, eller 1000 kr. om året per husstand plus vedligehold og net omkostninger.

Men det tjener staten ikke så mange penge på, og staten går ikke ind for renewables pga CO2 forurening, de gør det fordi folk vil lade sig beskatte frivilligt for den gode sag. Staten er bedragere og det gælder det meste af EU!
22-06-2024 14:25
Jakob
★★★★★
(9347)
­Euro skrev:
Jakob du skal se at få tilmeldt dig el ordningen for varmepumpe ejere, det er vidst ikke helt sådan den fungerer, men der er god rabat over 4000kwh.


Ud over at være socialhjælp til at forbruge værdifuld sort strøm, så belønner rabatten også et generelt fråseri med strøm og skader salget af fleksibilitetsprodukter.

Vil du virkelig anbefale, at jeg tilmelder mig sådan noget skrammel.?
Tror du ikke snart, at politikerne vågner op og kaster den rabat i skraldespanden til fordel for et sundere og mere klimavenligt el-marked.?
­
22-06-2024 18:06
Euro
★★★☆☆
(509)
Jakob, jeg synes også den virker lidt forkert, men jeg vurderer at man ønsker det er så få som muligt, der får udbetaling fordi det er dem der i forvejen betaler mest af elprisens både afgifter og betaling for brug af nettet og de involveredes lønninger.

Men det ville nok være mere hensigtsmæssigt, at bytte dette tilskud ud med at få fjernet elafgifter på grøn strøm.

De der bruger mest strøm er ganske enkelt dem der bidrager mest, og er ofte de samme der er bedst til at udnytte strøm når priserne er lave, og modsat når priserne er høje. Så ved at fjerne afgifter på grøn strøm, gør de i forvejen laveste priser i døgnet markant billigere. På den måde vil du få flere til at flytte deres energiforbrug til tidspunkter hvor det er billigt, fordi der er ren energi.
Side 4 af 4<<<234

Deltag aktivt i debatten Flere afgifter på antiøkologi, tak.!:

Husk mig

Lignende indhold
DebatterSvarSeneste indlæg
El-afgifter2916-07-2017 12:44
Elbiler, afgifter og berøringsangst hos politikerne914-06-2009 14:16
Typisk effekt af afgifter624-08-2008 21:45
Artikler
Hvad mener du om yderligere afgifter for bilister, herunder en betalingsring om København?
NyhederDato
Her er de grønne afgifter i regeringens skattereform24-02-2009 23:05
▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik