Husk mig
▼ Indhold

Nyheder, kronikker og klummer

Søren Hermansen: Forskellen mellem by og land - bæredygtig viden og ny business
Som direktør for Samsø Energiakademi har Søren Hermansen gjort sig mange tanker om, hvordan bæredygtighed og omstilling til vedvarende energi lader sig gøre i praksis. Gennem sit arbejde med Samsø som Vedvarende Energi Ø har han lært, at grøn tankegang i mindst lige så høj grad kommer fra landet som fra byerne - og at byboerne har meget at lære.
1. januar 2014, 17:55 · 0 kommentar(er) · 4621 fremvisninger ·
Vincentz: Økosystemtjenester – et nyt begreb med muligheder
Økosystemtjenester handler om de tjenester, vi modtager fra økosystemerne - tjenester, som vi ofte glemmer at værdsætte, fordi vi tager dem for givet. Rasmus Vincentz har set nærmere på begrebet, og hvordan det kan bruges til at sætte værdi på naturen. Beslutningstagere og økonomer, der arbejder med miljø og klima, bør læse med.
17. december 2013, 22:40
0 kommentar(er) · 8074 fremvisninger ·
Christian Ege: Transportens klimabelastning skal ned
Christian Ege har i 17 år været sekretariatsleder i miljøorganisationen Det Økologiske Råd. Han har ihærdigt arbejdet for at påvirke beslutningstagere inden for klima og miljø, bl.a. på transportområdet, hvilket denne måneds klumme vidner om. I klummen kritiseres den nuværende transportpolitik og de fremlagte planer for ikke at være vidtgående nok i forhold til at reducere klimabelastningen.
1. december 2013, 17:19
3 kommentar(er) · 5110 fremvisninger ·
Katherine Richardson: Hvad er det, vi skal debattere?
Katherine Richardson er professor i biologisk oceanografi og har igennem mange år været en markant stemme i den danske klimadebat, bl.a. som formand for regeringens klimakommission. Alligevel mener hun ikke, at den naturvidenskabelige del af klimadagsordenen egner sig til debat. Læs i klummen hvorfor.
2. november 2013, 15:07
11 kommentar(er) · 7535 fremvisninger ·
Sebastian Mernild: Oceanernes indflydelse på det globale klima
Klimaforsker Sebastian Mernild har bl.a. bidraget til IPCC's netop offentliggjorte rapport om klimaets tilstand. Her forklarer han Klimadebat.dk's læsere, hvorfor klimaets udvikling skal vurderes over længere tid end 10-12 år - og hvorfor oceanerne spiller en afgørende rolle i denne sag.
1. oktober 2013, 18:26
6 kommentar(er) · 4968 fremvisninger ·
Jens Olaf Pepke Pedersen: Menneskeskabte ændringer
Denne måneds klummeskribent mener ikke, at klimaændringer er blandt de mest presserende menneskeskabte problemer at tage fat på. Jens Olaf Pepke Pedersen er seniorforsker på DTU Space, hvor han bl.a. forsker i naturlige klimaændringer. Han har især beskæftiget sig med forbindelsen mellem solaktivitet, kosmisk stråling og skydannelsen på Jorden. I klummen argumenterer han for, at vi bør fokusere på andre menneskeskabte ændringer end klimaet.
1. september 2013, 11:42
8 kommentar(er) · 10312 fremvisninger ·
Vincentz: Motiverne bag klimaarbejdet
Den franske debattør Pascal Bruckner hævder, at klimaarbejdet udspringer af totalitarisme blandet med kristen syndsbevidsthed og livsforsagende askese. Men er det nu også hele sandheden? I denne måneds klumme ser Vincentz på motiverne bag arbejdet med klima- og miljøspørgsmål, og giver sit bud på et udgangspunkt for det videre arbejde med at begrænse klimaforandringerne.
21. august 2013, 18:13
10 kommentar(er) · 4918 fremvisninger ·
Side 6 af 188 << < 4 5 6 7 8 > >>

▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik