Husk mig
▼ Indhold

Coronavirus, frihandel, flyrejser og fornuftig klimapolitik.Side 13 af 32<<<1112131415>>>
23-01-2021 00:08
Jakob
★★★★★
(9243)
­


Men ja tak til denne kurve:

https://www.dr.dk/nyheder/indland/ugens-coronatal-forklaret-den-britiske-mutation-er-toejlet-kan-vi-aande-lettet-op-nu
Tilknyttet billede:

23-01-2021 00:14
Jakob
★★★★★
(9243)
­

Ovenstående kurve er som skrevet meget usikker, og den tager ikke højde for stupide politikere og økonomer, som vil ødelægge den.

Men jeg mener heller ikke, at kurven tager højde for, at smitteopsporingen kan intensiveres i takt med kurvens fald.

Prøv at overveje, at vi i dag har ca. to mand til at opspore smittespredning fra hver ny person, som bliver smittet.
Så har vi, hvis kurven holder stik, om to uger ca. 4 mennesker til at opspore smittespredning fra hver ny smittet.
Og myndigheder og politikere har haft et helt år til at forbedre smitteopsporingen og øge dens beføjelser.
Det må for f... kunne gøre en forskel.!
Og det er netop derfor, det er så vigtigt, at kurven kommer langt ned, og hvorfor jeg ser et lille håb om endnu hurtigere at få den helt ned på nul.

Men det hviler på så mange variabler og løsagtige forudsætninger, at vi skal se det, før vi må tro på det.

Det eneste, vi må tro på nu, er, at vi kan vinde kampen, hvis vi fortsat bliver endnu dygtigere til at opspore og bekæmpe smitten.


Det indebærer f.eks. at vi etablerer en meget streng grænseovervågning med skrappe karantæneregler.

22. jan. 2020
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/50-personer-er-testet-positiv-ved-hjemkomst-efter-rejse-til-dubai-oplyser-heunicke
50 personer er testet positiv ved hjemkomst efter rejse til Dubai, oplyser Heunicke
50 personer er i januar vendt hjem til Danmark smittet med covid-19 efter en tur til Dubai, skriver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.
De 33 af dem er kommet hjem, efter kravet om negativ test for at komme på flyet hjem til Danmark blev indført.
Det kan ikke nødvendigvis tolkes som et udtryk for, at der er fejl i de test, der er foretaget i Dubai.
I går valgte regeringen dog at stoppe alle flyvninger fra De Forenede Arabiske Emirater i fem dage, fordi borgere havde henvendt sig og rejst tvivl om testsystemet i Dubai.Det har under hele pandemien næsten kun været WHO, som har været en hjælp i Danmark, men nu er der ligefrem også kommet noget fra EU, som det kan være interessant at lægge mærke til:

21. jan. 2020
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/eu-agentur-opfordrer-til-strengere-restriktioner-paa-grund-af-coronamutationer
EU-agentur opfordrer til strengere restriktioner på grund af coronamutationer
Tre mutationer af coronavirusset, som er opdaget i Storbritannien, Sydafrika og Brasilien udgør en høj risiko for Europa, fordi de er mere smitsomme.
Sådan lyder vurderingen fra EU's agentur for sygdomsforebyggelse (ECDC), som derfor opfordrer lande i Europa til at forberede strengere restriktioner og sætte mere tempo på udrulningen af coronavacciner.
Det skriver Ritzau.
- En kombination af tiltag, herunder fysisk afstand, øget overvågning, sekventering af prøver og grundig smitteopsporing og karantæne er nødvendigt for effektivt at mindske spredningen af nye varianter, lyder det fra ECDC.
Medlemslandene opfordres også til at sætte tempo på vaccinationen af grupper i høj risiko og at ikke-nødvendige rejser undgås.
­
­
RE: Corona 23-Jan-202123-01-2021 19:15
John Niclasen
★★★★★
(6346)
Det oprindelige indlæg med denne graf.

Statistikbanken opdaterer deres data hver fredag. Der er som regel nogle ændringer til de seneste uger, da nye data bliver tilgængelig løbende. De vedhæftede grafer er opdateret med nyeste data pr. dags dato.

Vedhæftet er øverst opdateret graf til og med uge 53, 2020.
Grafen viser totalt antal døde pr. uge i Danmark uanset årsag.

De fleste år har 365 dage, men nogle har 366 (skudår).

Nederste histogram viser antallet af døde i Danmark i de første 365 dage for hvert år siden 2007. Som man ser, er der ikke noget usædvanligt for året, 2020, hvor vi havde Corona virusepidemi. Flere år havde flere døde i Danmark, senest 2018, hvor der var en større influenzaepidemi.

Data:
www.statistikbanken.dk/DODC1
www.statistikbanken.dk/DODC2
Tilknyttet billede:

23-01-2021 22:08
Jakob
★★★★★
(9243)
­Kampen imod Corona kan betragtes som en frihedskamp, hvor vi alle er soldater.

Vi skal befri Danmark fra de ødelæggende kræfter, som truer hele rigets sikkerhed og velfærd.

Lige nu og i de kommende få uger er kampen imod Corona inde i en ekstremt kritisk og afgørende fase.
Men grundlæggende må der gælde det samme for kampen imod klimaforandringer og miljøødelæggelser.


Borgere, som ikke vil deltage aktivt i frihedskampen, må passende kunne betegnes som dessertører.


Borgere, som går skridtet videre og agerer fjendens lakajer ved direkte at forsøge at sabotere eller undergrave frihedskampen, de må nærmere betegnes som overløbere og renegater.
­
23-01-2021 22:40
Jørgen Petersen
★★★★★
(4852)
Uvidenheden kender ingen grænser.
23-01-2021 23:28
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Sverige som ikke har haft Lockdown. Store menneskemængder har været samlet til sportsbegivenheder, jule- og nytårsfester mm.Dødligheden ligger ca. 5000 over gennemsnittet for 2015 - 19.

Det daglige Corona dødstal er helt i bund se

I øjeblikket er der 4700 corona-indlagte på hospitaler i Sverige og til sammenligning er der 800 indlagt i Danmark, efter en meget kraftig lockdown.
Redigeret d. 23-01-2021 23:50
24-01-2021 02:19
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Ja et vanvid af et uendeligt stort omfang https://www.facebook.com/vibeke.manniche/videos/10159888398464367/?_rdc=1&_rdr
24-01-2021 09:51
Jørgen Petersen
★★★★★
(4852)
Helt enig, for vi lader os styre alt for meget af frygt. Og det gælde både i relation til corona og i relation til CO2.
24-01-2021 11:28
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Ja man laver bevist sandheden om så det passer til det vanvid man vil igangsætte, til skade for den samlede sundhedstilstand for befolkningen.

I USA er der 25 mio. registeret tilfælde og 400.000 er døde eller 1,5 % af de registrerede tilfælde. Og det skal holdes op mod at der dør 3 mio. årligt i USA.

Men der er langt flere end de 25 mio. der har været i berøring med smitten netop fordi langt de fleste har et immunforsvar der kan håndtere sygdommen.

Og nu har så mange i USA haft forbindelse med smitten (netop fordi man ikke har haft Lockdown) så der er opbygget en betydelig immunitet i befolkningen så indlæggelser og død vil aftage meget betydelig.
Redigeret d. 24-01-2021 11:57
24-01-2021 11:53
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Kronik fra Berlingske (dog uden 2 grafer):

Kim Fournais, CEO og stifter, Saxo Bank

Det fremgik af en tidligere version af kronikken, at middellevetiden for kvinder i dag er 79 år og 82 år for mænd. Det er omvendt. Middellevetiden er i dag 82 år for kvinder og 79 år for mænd. Berlingske beklager fejlen.

536 milliarder kroner. Det er ifølge CBS-professor Jesper Rangvid prisen for mindre end et års nedlukninger af Danmark og dansk erhvervsliv. 200 mia. kr. mere i tabt BNP-vækst end først antaget. Rangvids opgørelse viser den samlede regning for coronakrisen og omfatter både tabt økonomisk vækst samt værdien af tabte menneskeliv og konsekvenserne af andre senfølger, herunder depression.

Coronapandemien er unægtelig en svær størrelse at håndtere. For det første var det en ukendt virus, hvor vi skal mere end 100 år tilbage for at finde en sammenlignelig pandemi. Dernæst er det ganske forfærdeligt, at symptomerne for nogle kan medføre den mest ultimative konsekvens af alle, døden. Når vi netop taler om sygdomme, der kan påvirke menneskeliv, bliver debatten i sig selv en svær størrelse. Men derfor er det stadig vigtigt, at vi tager den. For gør vi ikke det, kommer vi alt for let til at træffe forkerte og forhastede beslutninger.

Efter at have »danset med corona« i mindre end et år, må det objektivt konstateres, at verden, og ikke mindst Danmark, ikke alene er ramt af coronavirus, men også en decideret »emotionel massepsykose« – med ekstreme omkostninger til følge. Både de økonomiske, og ikke mindst de mange andre triste følgevirkninger, som den nuværende debat ikke levner meget plads til. Det gælder depression, stress og de mange virksomheder, der har måttet dreje nøglen om, som følge af de langvarige nedlukninger samt lange ventetider på hjælpepakker og anden kompensation.

Spørgsmålet, som ingen tør stille, er, om vi reelt optimerer de ressourcer, vi bruger på »kampen mod corona« med rationelt henblik på alle menneskers liv, trivsel, folkesundhed samt fremtidige muligheder, frihed og økonomi? Har vi stirret os så blinde på én enkelt fjende, at vi ikke længere ser skoven for bare træer?

Gør vi det rigtige?
Ingen vil påstå, at denne situation er nem, og det er også naivt at tro, at alvorlige konsekvenser kan undgås i den nuværende situation. Men det centrale spørgsmål må stadig være, om vi gør det rigtige? Det mener jeg ikke er tilfældet.

Faktum er, at ca. 1 pct. af den danske befolkning dør hvert år. Coronavirus eller ej. Det vil sige, at ca. 55.000 af os dør hvert år. Det omfatter blandt andet ren alderdom, trafikuheld, kræft og andre sygdomme. Det er tragisk hver gang. For folk der dør med coronavirus, rammer det desværre de gamle og de, som i forvejen er syge.


Det er utvivlsomt en meget alvorlig sygdom, men som samfund må vi også se på, hvem den er farligst for, og hvordan vi kan beskytte dem mest effektivt. Uden at sætte hele samfundet i stå samtidig. Det bliver tydeligt – og vil nok overraske de fleste – når man ser denne tabel, der netop viser hvor fatal coronavirusinfektion er fordelt på aldersgrupper.


Ser vi på statistikken, er mere end 85 pct. af de, der døde med coronavirus over 70 år, og over 81 pct. har i forvejen været syge. Det vil sige, at per 12. januar var der 1.623 døde med coronavirus, hvoraf 1.318 af disse inden for de seneste fem år har været indlagt med anden sygdom.

Højt gennemsnit
Hvis vi ser på, hvor gamle os danskere generelt er, når vi dør, dør vi gennemsnitligt tidligere end de, der dør med coronavirus. Middellevetiden er i dag 82 år for kvinder og 79 år for mænd. Det er ikke nødvendigvis behagelige fakta, men dog væsentlige for måden vi tilgår pandemien og de ressourcer, vi bruger som samfund.

De ganske få liv, der er »reddet«, har været uforholdsvis dyre og konsekvenserne for samfundet store. Det argument er måske ikke comme il faut, men ikke desto mindre et aspekt, vi er nødt til at kunne inddrage fordomsfrit i debatten. For penge kan ikke bruges to gange eller to steder på samme tid. Når vi bruger 1 mia. kr. på ét område, kan vi ikke bruge den samme mia. på et andet.

Og kunne vi som samfund redde mange flere fra kræft, misbrug, trafikulykker, depression, selvmord eller sukkersyge for 536 milliarder? Svaret må være et klart ja!

Der vil være mange – politikere især – der mener, at man ikke kan sætte pris på menneskeliv. Hvilket er både hyklerisk og naivt. For det gør vi hver eneste dag. Når Medicinrådet vurderer, om ny sygehusmedicin er for dyr, opererer man ifølge sundhedsøkonomer med en maksimal pris på cirka 500.000-1.000.000 kroner for et ekstra kvalitetsjusteret leveår. Så om end det for nogle kan fremstå usympatisk eller uetisk at tale om pris på menneskeliv, er det en konkret del af vores velfærdssamfund allerede.

Vidtrækkende konsekvenser for samfundet
Men selv hvis vi »glemmer« økonomien, hvilket vi ikke under nogen omstændigheder kan, er konsekvenserne stadig massive og vidtrækkende.

Minkavlere, erhvervsliv, familier, børn, unge, ja, allesammen bliver vi nu styret med hård hånd.

Den eneste reelle ressource, vi som mennesker har, er vores tid på jorden. Den tid bliver nu delvist taget fra os – eller i hvert fald kraftigt styret for os alle.

De seneste ti måneder har været surrealistiske og dybt deprimerende for rigtig mange danskere. Vi har på kort tid ændret vores samfund, syn på centrale institutioner og set indgreb i vores frihed og livsførelse, som de færreste havde fantasi til at forestille sig. Brud på grundloven, nedlukninger og tvangsforanstaltninger er blevet hverdagskost.

Hvis nu minksagen havde udfoldet sig blandt danskernes hunde og katte, var de så også beordret aflivet med politi og militær som opbakning? Eller uden det lovgrundlag, som er et bærende princip i enhver retsstat? Næppe.

Så hvorfor vælger politikerne, at lade det økonomiske tab løbe til (indtil nu) 536 mia. kr. alene som følge af »kampen« mod coronavirus – og dermed negligere alle andre påtrængende problemer? Jeg kan kun finde ét svar, og det er ønsket om at blive genvalgt. Som tilsidesætter nødvendigheden ved at have de ærlige diskussioner og ved at foregive, at vi kan redde alle.

En smule selvbestemmelse
Kunne vi have fokuseret mere på de ældre og andre i højrisikogruppen, eller de som er meget bekymrede, og have sikret optimale forhold for selvisolation? Give en smule frihed til dem der måske ikke har langt igen alligevel, til trods alt at se deres familie og venner. For alle andre kunne man måske tillade folk selv at bestemme lidt over det eneste liv, vi har? Både med tanke for helbred og social kontakt, som netop har vist sig enormt vigtig i en tid, hvor mange nemt føler sig ensomme. Det gælder ikke kun udsatte, men børn, unge og ja, os alle sammen. Vi har kun ét liv, og det bør vi have ret til at leve.

Det vil formentlig koste samfundet markant mindre end de 536 mia. kr. at give flere mennesker et væsentligt bedre liv.

Nu sendes regningen videre til næste generationer, og enhver snak om prioritering bliver udskammet. Vaccinerne er her nu, så lad os nu få gang i samfundet og livet igen. Stille, roligt og fornuftigt, med respekt for den personlige frihed til at vælge, nu da risici er mere klare for os alle.

Men regningen og det store spørgsmål vil fortsat være her.

Hvad hvis vi havde valgt at bruge de mange milliarder på grøn omstilling? Eller bekæmpelse af diabetes? Eller på kræftsygdomme? Kunne vi så redde flere menneskeliv samlet set?

Det er en debat, vi er nødt til at tage.

Måske en dag kan det at træffe svære beslutninger også lade sig gøre politisk, uden det bliver populistisk. Emotionelle overreaktioner er sjældent vejen frem.

Og de vigtigste debatter er ofte dem, som ingen rigtig tør tage.

Det fremgik af en tidligere version af kronikken, at middellevetiden for kvinder i dag er 79 år og 82 år for mænd. Det er omvendt. Middellevetiden er i dag 82 år for kvinder og 79 år for mænd. Berlingske beklager fejlen.

Kim Fournais er CEO og stifter af Saxo Bank
24-01-2021 12:35
Jakob
★★★★★
(9243)
­delphi skrev:
Ja et vanvid af et uendeligt stort omfang https://www.facebook.com/vibeke.manniche/videos/10159888398464367/?_rdc=1&_rdr


Det er ganske forfærdende, hvis sådan en uvidende idiot har ret til at arbejde som læge.

Når positivprocenten er faldet, så skyldes det udelukkende, at flere raske lader sig teste, som f.eks. sker, når folk på arbejde som nu er blevet bedt om at lade sig teste en gang om ugen uanset, om de oplever symptomer eller ej.

Mere end 800 danskere er blevet smittet siden i går.­
24-01-2021 12:59
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Mere end 800 danskere er blevet smittet siden i går.


Nej der er langt flere som er smittet siden i går, de er bare ikke testet, og flere og flere danner antistoffer mod smittet og bliver ikke syge.

At positivprocenten skulle stige har jo ingen betydning. Spørgsmålet er ene og alene hvor mange bliver meget syge så det kræver hospitalsindlæggelse og hvor mange dør. De 2 'tilstande' som er for stærkt nedadgående og særlig i Sverige hvor sygdommen virkelig er udbred i befolkningen, og der er snart ikke flere som lader sig 'modtage' smitten.
Redigeret d. 24-01-2021 13:04
24-01-2021 14:39
Jakob
★★★★★
(9243)
­Hvis der er nogen, som misbruger loven i Danmark, så må det være demonstranter som disse:

23. jan. 2021
https://www.dr.dk/nyheder/indland/demonstranter-skabte-igen-uro-paa-gaden-i-koebenhavn
Demonstranter skabte igen uro på gaden i København
Fem blev anholdt under demonstrationen, der var arrangeret af gruppen 'Men in Black'.
--
Efterfølgende blev der kastet flasker mod politiet og mandskabsvognene.
En dukke, der forestillede statsminister Mette Frederiksen, var hængt op i en mast med teksten 'Hun må og skal aflives'.
Efterfølgende blev der sat ild til dukken, hvilket har udløst harme hos flere partiledere og politikere fra begge fløje.
--
'Men in Black' har tidligere arrangeret demonstrationer i Aalborg og København, der endte med optøjer og flere anholdelser.
Den seneste foregik 9. januar, hvor i alt 23 blev anholdt, og syv personer senere blev varetægtsfængslet.
Også den 19. december arrangerede gruppen en demonstration i København. Her begik deltagerne omfattende hærværk ved blandt andet at overmale husmure og butiksvinduer med graffiti.Jeg er dog lidt i tvivl om, hvorvidt det er rimeligt at dømme dem som overløbere og renegater i frihedskampen imod Corona.
Der er ingen tvivl om, at de arbejder som fjendens lakajer, men de lader til at døje så meget med løse skruer, at man kan få den tanke, at psykiatrisk forvaring vil være mere retfærdig.

Det er nok ikke populært at skrive det, og jeg har heller ingen dokumentation for det. Men jeg tror faktisk, at en del af det skyldes, at nedlukningen har gjort det vanskeligere og dyrere at købe hamp til stabiliserende selvmedicinering, og det fører til stigende alkoholforbrug og blandingsmisbrug med mere aggressiv og dårlig opførsel til følge. Det er nok en af de ting, som jeg mener bør undersøges nærmere.@delphi

Det er positivt, at du fremhæver USA som et forbillede. Så har du i hvert fald bekendt kulør. Men det er også det bedste, der er at sige om det.
Eller Sverige, hvor myndighederne har fremhævet, at de døde snart ville dø alligevel. Og det ligger nærmest i luften, at det er en god gerning, fordi deres livskvalitet var for ringe.

Har du overvejet, hvor meget godt det kan gøre for BNP og sundhed, hvis vi i stedet kort og godt gasser alle de gamle og syge, så der kun er raske borgere tilbage..?

Prøv også at overveje dette om USA:


Døde efter WTC 9-11:
https://da.wikipedia.org/wiki/Terrorangrebet_den_11._september_2001
Antallet af dødsofre for angrebene er sat til 2.973, eksklusiv de 19 flykaprere.Døde af ny Corona (indtil videre) i USA:

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2020-10-11-nyeste-coronatal-fra-danmark-og-verden-saa-mange-er-smittede-doede-og-indlagte

Seneste uge 21.405 døde ( så meget for løgnen om allerede opnået flokimmunitet.! )

ialt 410.102 døde


Alene den sidste uge er mere end 7 gange flere døde af Corona i USA, end der døde af WTC terror.!

Ialt er det 137 gange flere.!


Hvis det er ok, og verden ikke skal lade sig styre af frygt, så må konklusionen nok være, at det i fremtiden skal være helt slut med at bekymre sig om terrortrusler.
­­
24-01-2021 16:05
Jørgen Petersen
★★★★★
(4852)
Vi skal bare hele tiden huske, at der er mange andre sygdomme end Corona, som er langt farligere og langt mere dødelige end Corona.
24-01-2021 17:01
Frank123
★★☆☆☆
(384)
@Jørgen Petersen
Du har ganske ret.
Influenza har gennem årene kostet mange tusinder af danskere livet.

I sæsonen 2017/18 døde 1.644 danskere af influenza.
Man indførte ingen restriktioner, ej heller mundbind eller lockdowns i forbindelse med influenzaen.
Man brugte ikke i hundredevis af milliarder på at understøtte erhvervsliv og den arbejdende befolkning fordi de blev lukket og hjemsendt.
Man aflivede ikke mink trods de fik influenza.

Artikel

"Berlinske Tidende
Fredag d. 16. oktober 2009, kl. 22.30

Opdateret fredag d. 16. oktober 2009, kl. 22.31
Lars Henrik Aagaard, lha@berlingske.dk


Danske veterinær- og sundhedsmyndigheder har udsendt en advarsel, efter at mink på mindst 11 minkfarme i Holstebro-området i et globalt helt enestående tilfælde er konstateret smittet med en ny form for human influenzavirus.

»Det er en situation, som skaber en vis bekymring, for vi kan se, at virusset har oprindelse i mennesker. På den baggrund slutter vi, at der er en forøget risiko for, at det også kan smitte tilbage til mennesker,« siger seniorforsker Poul Henrik Jørgensen, DTU Veterinærinstituttet."

Jeg erindrer heller ikke at tv og medier gad beskæftige sig med emnet.

Ref.: SSI.dk

Fauchi, WHO og EMI meldte alle ud er der var ingen grund til at aflive mink.

Min fætters kone døde som 28 årig af influenza.
24-01-2021 18:30
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
@Jacob

Jeg konstaterer bare at 25 mio. er konstateret smittet i USA og 400.000 er døde eller det samme som en kras influenzaepidemi. Og smitten er nu så udbredt i USA at alle har eller får kontakt med den eller udsættes for smitten. Og immuniteten i befolkningen stiger støt og det er kun et spørgsmål om tid så vil sygdommen uddø.
Redigeret d. 24-01-2021 19:00
24-01-2021 19:30
Jakob
★★★★★
(9243)
­Frank123 skrev:
@Jørgen Petersen
Du har ganske ret.
Influenza har gennem årene kostet mange tusinder af danskere livet.


Er det tilfredsstillende, synes du..?


Frank123 skrev:
Min fætters kone døde som 28 årig af influenza.


Det ville med meget stor sikkerhed ikke være sket i år, fordi vi bekæmper smitte fra ny Corona, og det udrydder samtidigt almindelig influenza.

Hvis vi forstår at lære af coronakatastofen, så går vi en fremtid i møde, hvor vi er blevet meget dygtigere til at forhindre smitte, så vi hurtigt kan gribe ind, hvis f.eks. en influenzavaccine igen ikke virker, som den burde. Det behøver i så fald næppe at føre til nedlukning, dels fordi influenza ikke er nær så smitsom som ny Corona eller B117, og dels fordi vores beredskab og smitteopsporing forhåbentlig er opgraderet til et helt anderledes kompetent niveau.

I den nuværende situation vil det være særdeles tåbeligt at ophøre med at bekæmpe smitte med den begrundelse, at der er andre sygdomme, som er mere alvorlige. For det første kan disse andre sygdomme ikke behandles ordentligt, hvis sygehusene er fyldt op med coronapatienter. Og for det andet ved vi ikke, hvordan virussen vil ændre sig. Den har allerede udviklet sig til noget meget mere smitsomt, fordi smitten har fået lov til at løbe løbsk. Og den kan måske begynde at smitte forfra igen. Den kan også blive endnu mere dødbringende.@delphi

Jeg konstaterer, at du er nået frem til nogle løgne, som du har valgt at tage til dig som sandhed.
­
24-01-2021 21:27
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Hvis 1000 mennesker udsættes for smitte, så vil langt hovedparten end ikke registrere ,at de er smittet. Og kun hvis de testes vil de vide det. En meget lille del heraf måske 2 - 3 % vil ende på sygehus og vil kræve behandling. Og en forsvindende lille del heraf vil ende med at dø.

Og i takt med at flere og flere danner antistoffer eller bliver immune, så vil færre og færre blive syge og ende med at dø, når en given menneskemængde udsættes for smitte.

Men i takt med at smitten forplanter sig ud i befolkningen eller flere og flere i en befolkning bliver berørt med smitten, så vil flere og flere blive syge og ende med at dø, over en given periode, men på et tidspunkt vil udbredelsen toppe og herefter vil den aftage i forlængelse af at flere og flere bliver immune. Og det kunne det se ud til den svenske befolkning har oplevet og nu har dødsantallet toppet og er nu dalet meget kraftigt. Dødsantallet i går var nul se


Redigeret d. 24-01-2021 21:54
24-01-2021 23:38
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Fra https://www.worldometers.info/coronavirus/For et af de hårdeste ramte lande USA er dødsantallet af 1 mio. indbyggere 1.292 personer. Og i øjeblikket er der 26.892 kritiske tilfælde på sygehuse i USA.
Redigeret d. 24-01-2021 23:39
25-01-2021 00:40
Jakob
★★★★★
(9243)
­@delphi


Det er præcist den afslappede tilgang, der får det til at gå voldsomt galt.
Hvis der genåbnes for tidligt, så løber smitten løbsk, hospitalerne bliver overfyldte, og så får vi en langvarig kostbar nedlukning, som vi har nu, fordi vi ikke tog tyren ved hornene før jul.
Samfundet bliver tilmed meget utrygt for alle de svage grupper, dødeligheden og mismodet stiger, og flokimmuniteten ligger alligevel langt ude i fremtiden. Flokimmunitet opstår jo slet ikke uden vaccine, når der opstår nye mutanter, som kan smitte de raskmeldte patienter forfra igen. Der er mistanke om, at den sydafrikanske mutant er sådan et bæst, ligesom mutanten fra danske mink var under mistanke for det samme.
Det er dødens pølse at avle på sådanne bæster.!

Lad os nu holde ud og få smittetallet banket helt i bund og blive verdens dygtigste demokratiske eksperter i at holde det der. I det mindste indtil en effektiv vaccine er udrullet i et forsvarligt omfang.
Så er vi også langt bedre rustet til at tage kampen op på ny, hvis/når der kommer en ny mutant, som vaccinen ikke kan stoppe.


Det er der, vi skal hen for at befri Danmark. Og jeg ser frem til, at du med liv og sjæl tilslutter dig denne frihedskamp frem for at hjælpe renegaterne med fejlagtige teorier, som kan skade smittebekæmpelsen og dermed forlænger den bekostelige nedlukning og gøre det vanskeligere at nå målet.
­­
25-01-2021 07:04
Jørgen Petersen
★★★★★
(4852)
@ Jakob

Du udvælger et problem, og så kaster du dig med liv og sjæl ind i bekæmpelsen af dette problem. Hvad omkostningen ved bekæmpelsen af dette problem er, er du lige glad med. Tilsvarende er du og så lige glad med, hvor mange andre problemer som eksisterer, som det er mere relevant at få bekæmpet.
25-01-2021 11:15
John Niclasen
★★★★★
(6346)
Jørgen Petersen skrev:
... hvor mange andre problemer som eksisterer, som det er mere relevant at få bekæmpet.

Virus er kun et lille problem.
(sarc)
Vi skal jo huske på, at der er katastrofal menneskeskabt global opvarmning.
(/sarc)
Det siger Jan Jørgensen selv ... og Connie Hedegaard, og Villy Søvndal, og Katherine Richardson, og Jesper Theilgaard, og en masse andre, der råber i kor og gerne vil have folk til at marchere i takt.

Tilføjelse: Husk på, at i gode eventyr udsletter ondskaben sig selv til sidst.
Det er blot spørgsmålet, hvad vi skal igennem, før vi når dertil ... og om man kan afværge det tidligere.
Redigeret d. 25-01-2021 11:18
25-01-2021 13:44
Jakob
★★★★★
(9243)
­@Jørgen Petersen

Jeg arbejder på at løse problemer, mens du arbejder på at benægte og bortforklare dem og stikke en kæppe i hjulet for løsninger.

Jeg mener faktisk, at det er vigtigt at få løst smitteproblemerne, så Danmark kan blive befriet, og staten kan spare mange milliarder på nedlukning.
Pt og de kommende få uger ser jeg ikke noget vigtigere for Danmark.
Hvis vi ikke får smitten langt nok ned og lærer at styre den, så styrer vi i stedet med din hjælp direkte imod en ny kostbar nedlukning.
Og får befolkningen og myndighederne det ikke lært, så står vi ligeså hjælpeløse, når den næste pandemi rammer Danmark måske allerede om en uge.
Jeg tager selvfølgelig til efterretning, at du ikke ser det som et stort problem, fordi du åbenbart er ligeglad med dine medborgeres tab af helbred og liv og statens pengeforbrug og statens mulighed for at behandle andre sygdomme end covid-19.
Vi kan sammenligne pandemien med et angreb med et biologisk masseødelæggelsesvåben og dig med en overløber, som går fjendens ærinde ved at forsøge at sabotere de foranstaltninger, som skal beskytte civilbefolkningen.@John Niclasen

Jeg håber, at du også bliver klogere af mit svar til Jørgen Petersen.

Katastrofal menneskeskabt global opvarmning er bestemt et større problem, men lige nu og i de kommende få uger er smittebekæmpelsen inde i en særdeles vigtig og kritisk fase for Danmark.


­

­­
25-01-2021 14:18
Jakob
★★★★★
(9243)
­25. jan. 2021
https://www.dr.dk/nyheder
HK Handel: Butiksansatte er bekymrede over kunder, der blæser på anbefalingerne
Det er langt fra alle kunder i landets supermarkeder og dagligvarebutikker, der følger anbefalingerne om at handle alene, holde afstand og bruge håndsprit.
Derfor oplever fagforeningen HK Handel at få flere henvendelser fra medlemmer, der er bekymrede over situationen.
- Nu oplever vi så, måske på grund af en stigende coronatræthed i samfundet, at flere og flere af vores medlemmer bliver overfuset at kunderne, når man forsøger at sørge for, at retningslinjerne bliver overholdt, siger HK Handels formand, Per Tønnesen.
HK Handel ser gerne, at politikerne gør anbefalinger til regler, så der kan sanktioneres mod personer, der ikke følger dem.Det er trist, at det er sådan.
Det er oplagt, at enhver kan dumme sig og begå en lille fejl, men så burde det være en selvfølge, at man straks siger undskyld og retter ind, når man får en henstilling.

Hvad bør Dammark gøre med de få, som ikke reagerer på den måde, men i stedet overfuser personalet.?

Coronatræthed er ikke en holdbar undskyldning.
Det må handle om at lære færdselsregler, og de skal overholdes. Vi accepterer jo heller ikke at billister kører for hurtigt eller over for rødt lys, fordi de føler en færdselsregeltræthed.
Meget er gået forfærdelig galt i det liberale Storbritannien, men man kan vist ikke beskylde dem for at være berøringsangste, når de først tager fat og skruer bissen på overfor egne borgere, som opfører sig dårligt:

22. jan. 2020
https://www.dr.dk/nyheder/udland/storbritannien-finder-den-store-pisk-frem-festdeltagere-risikerer-boeder-paa-50000
Storbritannien finder den store pisk frem: Festdeltagere risikerer bøder på 50.000 kroner


Bør Danmark gøre det samme, eller kan vi finde bedre metoder.?

­
25-01-2021 16:23
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Smitteudviklingen i USA der ikke har lukket samfundet nedOg smitten falder som immunologerne siger den vil. I går var der 135.000 smittede eller en daglig smitte af 406 pr. 1 mio. indbyggere. I danmark var smittetallet 750 eller 150 pr. 1 mio. indbyggere.

OG USA står nu langt bedre rustet til det fremtidige smittetryk fordi mange i befolkningen har været udsat for smitte, og dermed er immune.

I USA er der død 1,3 promille af befolkningen af Corona og i Danmark er der død 0,4 promille.
Redigeret d. 25-01-2021 16:27
25-01-2021 23:39
Jakob
★★★★★
(9243)
­Brasiliansk mutant


Der gik altså ikke engang en uge, før noget, der måske også skal behandles som en helt ny pandemi, blev fundet i Rigsfællesskabet:

25 jan 2021
https://www.dr.dk/nyheder/indland/brasiliansk-corona-mutation-registreret-paa-faeroeerne-kan-muligvis-smitte-folk-der
Brasiliansk corona-mutation registreret på Færøerne
--
- Vi kan bekræfte, at vi på Færøerne har et tilfælde af den 'brasilianske variant'. Personen blev testet negativ ved indrejsen men havde en positive test på 6. dagen.
--
Selvom varianten måske endnu er relativt ukendt i Danmark, så har virus-mutationen blandt andet ramt hårdt i millionbyen Manaus ved Amazonas i Brasilien. Her blevet en meget stor andel af befolkningen smittet i foråret, men nu raser epidemien igen. Forskningsresultater viser tegn på, at man muligvis kan blive smittet med P1, selvom man har haft sygdommen før.
https://www.preprints.org/manuscript/202101.0132/v1
--
Og selvom der fortsat er flere ubekendte ved mutationen, så er der alt mulig grund til at tage den seriøst, siger professor MSO Mads Albertsen, der står i spidsen for en forskergruppe, der blandt følger P1-mutationen.
- Den er formentlig mere smitsom, og så har den denne her nedsatte følsomhed overfor antistoffer, der kan drille vores vacciner, fortæller Mads Albertsen.


Heldigvis er Færøerne et dydsmønster i smittebekæmpelse, så Danmark behøver næppe at frygte den derfra.
Bekymringen må meget nærmere være, om vi modtager den eller allerede har modtaget den fra andre lande og blot ikke har fundet den endnu. Og ikke mindst, hvordan virus vil mutere videre i Sydamerika og formentlig også i USA.https://www.dr.dk/nyheder/politik/justitsminister-der-er-bred-politisk-enighed-om-tvungen-karantaene-efter
Justitsminister: Der er bred politisk enighed om tvungen karantæne efter udlandsrejser
Brud på kravet kan resultere i bøder og i sidste ende fængsel
, siger justitsminister Nick Hækkerup.


Det var saft suseme på tide.

Når det har taget så lang tid, så skyldes det nok, at de først skulle nå at blive enige om blandt andet at prikke nogle huller i 'kondomet'.
Og selvom de er enige, så kan vi alligevel stadig se vores demokrati brillere med utilstrækkelig handlekraft og sløvhed, da det først kan stemmes igennem om godt og vel en uge:

Beslutningen kræver en ny hjemmel i epidemiloven, men med muligheden for at hastebehandle den, ser det ud til, at den allerede kan være på plads i midten af næste uge.
--
Selvom Nick Hækkerup ikke lægger skjul på, at det er vigtigt, at man får kastet så finmasket et net som muligt, så vil der alligevel være undtagelser for et krav om karantæne.
- Vi har lavet en række undtagelser for funktioner i samfundet, hvor det er nødvendigt, at man kan bryde isolationen. Det kunne for eksempel være transport ind i landet.
Behov for undtagelser
Og lige præcis undtagelserne glæder Venstre, der er klar til at bakke op om strammere regler for folk, der rejser ind i Danmark.
- Vi risikerer simpelthen at lukke byggepladser, hospitaler og så videre, hvis folk skal i karantæne i flere dage, siger sundhedsordfører Martin Geertsen (V).
­
­
26-01-2021 00:16
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Og selvom de er enige, så kan vi alligevel stadig se vores demokrati brillere med utilstrækkelig handlekraft og sløvhed, da det først kan stemmes igennem om godt og vel en uge:


JA det må man sige, når regeringen har så meget fokus på at reducere smittespredningen.

New ZealandSamlet er der smittet 2500 personer og der er død 25 personer. Til sammenligning er der smittet 200.000 i Danmark

Det man har gjort er en total lukning af landet og alle indrejsende skulle i karantæne og en effektiv smitteopsporing er iværksat. Og kun hvis ikke man har kunnet finde forklaring på en smittet person har man grebet til total lockdown for et område, til man var sikker på at smitten var udryddet. Men overvejende har samfundet i landet været åben og i funktion.

Når nogle har været smittet har man virkelig 'forfulgt' dem og de mulige smittekilder og sikret sig at smittekæderne stoppes, ved karantæne.

Smitteopsporing i Danmark har været meget lemfældig eller ikke fungerende. 3 - 4 måneder efter udbruddet havde 30 - 40 % fået et telefonopkald som et forsøg på smitteopsporing, eller aldeles ineffektiv..
Redigeret d. 26-01-2021 00:36
26-01-2021 13:56
Jakob
★★★★★
(9243)
­@delphi

Ja, New Zealand er på flere måder et smukt forbillede.


Jeg tror, at det er en stor fejl og misbrug af myndigheden, at vi i Danmark har lagt smitteopsporingen ind under Styrelsen for Patientsikkerhed.

Det er ikke fordi de syge skal behandles dårligt, men når vi endnu ikke har en særlig styrelse udelukkende til sygdomsforebyggelse, så mener jeg nok nærmere, at opgaven burde transformeres over til Forsvaret herunder selvfølgelig især Civilforsvaret, Politiet og PET.
Hvis det er velorganiseret, så er de tilsammen gearet til opklaringsarbejdet. De har et stort antal fleksible medarbejdere, og de har lokale afdelinger, så de f.eks. meget hurtigt kan aflægge folk et besøg, hvis det ikke er muligt at ringe dem op.

Styrelsen for Patientsikkerhed hører nok nærmere hjemme på sidelinjen, lidt på samme måde som Amnesty International hører hjemme på sidelinjen i fængslerne.

Forsvaret har været til begrænset hjælp som podere i Jylland og sikkert også til grænsekontrol og optælling, og det er udmærket.
Men det er forstemmende, at Danmark er ramt af et biologisk masseødelæggelsesvåben, og så hører vi ellers ikke andet fra forsvaret end snak om skandaler, og at deres rengøringsfirma ikke overholder kontrakten. Hvis det virkelig står så skidt til, så kan man få den triste tanke, at Glistrup måske alligevel ikke var helt tosset, da han foreslog at skifte det nytteløse danske forsvar ud med en telefonsvarer.

Hvad tænker du om det.?

Bliver Forsvaret evt. holdt udenfor, fordi civilsamfundet er for fint og civilt til at tage imod hjælp derfra, eller er Forsvaret i denne situation ligeså hjælpeløst og udueligt til defensiv krigsførelse, som man kan få indtryk af.?­
­
26-01-2021 16:30
Jakob
★★★★★
(9243)
­
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/kontakttallet-er-steget-fra-06-til-08
Kontakttallet er steget fra 0,6 til 0,8
Kontakttallet - også kendt som smittetrykket - er steget fra 0,6 i sidste uge til 0,8, oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.
Tallet for den mere smitsomme britiske variant - kendt som B117 - er isoleret set 1,07, og den er dermed i vækst.
For en uge siden var kontakttallet for B117 beregnet til 0,82.
Kontakttallet for B117 er udregnet på en ny måde end tidligere og behæftet med stor usikkerhed.Det kunne man næsten sige sig selv ville ske med den smitte og forrådnede moral, som blandt andet Black Men har arbejdet på at sprede.

Forfatteren til Man in Black må vende sig i sin grav.

Johnny Cash - Man in black with lyrics
https://www.youtube.com/watch?v=dY8_vZXo8oY

Johnny Cash - Man in Black (Man in Black: Live in Denmark)
https://www.youtube.com/watch?v=1Okt0-Y38PcMen hvorom alting er, så må resultatet blive endnu mere nedlukning og endnu skrappere adfærdsregler.Spørgsmålet må blot være, hvad der giver mest valuta for pengene.?
­­
26-01-2021 19:08
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Hvad tænker du om det.?


Hvis man som regeringen mener at smitten skulle stoppes, så skulle man gøre noget langt mere effektivt, for at stoppe smittespredningen ved opsporing af kilderne til dem som er blevet smittet, og sætte dem i karantæne og sikre sig at det er gjort ordentlig.

Hvem der skulle gøre det er et åbent spørgsmål, men det skulle have været sikret at det blev gjort ordentlig som i New Zealand.
Redigeret d. 26-01-2021 19:19
27-01-2021 00:45
Jakob
★★★★★
(9243)
­
Det er måske Grundloven, det er galt med.

Staten må ikke trænge sig på i borgernes private hjem, og det kan gøre smitteopsporing vanskeligere.

Minkavlere skal have 19 milliarder kroner i erstatning. De har ret til fuld erstatning, fordi deres erhverv efter sigende er blevet afskaffet. Men de har stadig ret til at genoptage erhvervet senere.
Måske gør det samme sig gældende for rejseselskaber, der må lukke ned, hvis de kendte og venstrepolitikere ikke længere har ret til at flyve til Dubai på ferie. Og så kan det i følge Grundloven heller ikke lade sig gøre, uden det bliver endnu en økonomisk møllesten om halsen på staten, og både rigets sikkerhed, sundhed, klima og miljø må i stedet bøde for det.

En pøbel har ret til at demonstrere imod restriktioner og frivillig vaccine, fordi Grundloven giver dem den ret.
Men de sårbare grupper og deres pårørende kan ikke danne en moddemonstration, dels fordi mange af dem ikke har helbred til det, og dels fordi begivenheden i sig selv kan øge smittespredningen, og det vil de ikke tage ansvar for.


Ingen arme ingen småkager...
Men en Grundlov, der samtidigt skaber utryghed både for det store flertal og for de udsatte grupper, må være en dårlig Grundlov for et demokrati. I høj grad burde Grundloven nok være skrevet for netop at sikre det modsatte.

Jeg må nok opgive at forstå det...
Derimod kan jeg sagtens forstå det, hvis der bliver taget meget hårdere fat på de typer, som ikke vil hjælpe med at bekæmpe smitten.
Det var noget andet, hvis det var håbløst, men vi ved jo fra andre lande, at det lader sig gøre, hvis der handles resolut og konsekvent.
Vi kan også se i andre lande, at selvom nogle borgere modsætter sig og protesterer voldsomt, mens det står på, så vil kritikken forstumme og stoltheden brede sig, når smitten er bekæmpet ned til nul.
Men i stedet vælger folketinget især med højrefløjens og Grundlovens hjælp et luset kompromis, som sætter Danmark imellem to stole, hvor der ligger en lort på gulvet. En halvslap indsats, så smitten ikke bliver ordentligt bekæmpet, og friheden dermed begrænses meget længe for de raske, og samtidigt er indsatsen så ineffektiv, at syge børn og andre sårbare grupper alligevel skal holdes fængslet i mange måneder.

Mere opslidende og uudholdeligt at se på kan det næsten ikke blive (og det minder desværre også om klima- og miljøpolitikken).

25. jan. 2021
https://www.dr.dk/nyheder/regionale/oestjylland/foraeldre-til-kronisk-syge-boern-i-vaccine-dilemma-vaccinen-er-vores
Alberte på ni år kan tælle ni måneder med hjemmeskole og meget få legeaftaler.
Det er ikke fordi, at hendes forældre har fravalgt folkeskolen, eller at hun ikke trives i skolesystemet.
Tværtimod savner Alberte hverdagen med vennerne, sport og sociale arrangementer, men hun har lungesygdommen cystisk fibrose, og det gør hende til en af de danskere, som er særlig sårbar over for corona.­
­
27-01-2021 06:40
Jørgen Petersen
★★★★★
(4852)
Glem ikke at der er mange sygdomme som er langt farligere og langt mere dødelig end Corona.
27-01-2021 13:21
Jakob
★★★★★
(9243)
­

Nej, der er f.eks. den mytomaniske problembenægterpsykopati, som må regnes for langt farligere for samfundet.


­
27-01-2021 13:47
Jakob
★★★★★
(9243)
­Det er lidt af en kovending, at Danmark indførte maskeringsforbud og krav om håndtryk, men nu er mundbind påbudt og håndtryk frarådes.

Selvom jeg vil savne håndtrykket, så håber jeg ikke, at det nogensinde vender tilbage som et krav, fordi det aldrig vil ophøre med at være en smittespreder.

Det samme gælder for så vidt et maskeringsforbud, fordi jeg mener, at alle i fremtiden også skal have ret til at bære mundbind.

Men jeg ser også godt, at der kan være et behov for at kunne identificere mennesker, selvom de bærer mundbind.

Og det bringer mig tilbage til dette forslag:https://www.klimadebat.dk/forum/coronavirus-frihandel-flyrejser-og-fornuftig-klimapolitik--d7-e3780-s440.php#post_81377
Jakob skrev:
­
Vi bør måske forlange, at alle mennesker i det offentlige rum skal bære et kodenummer, som let kan læses på afstand, og det kodenummer kan smitteopsporingen så bruge til at koble personen sammen med personoplysninger og telefonnumre.
­Hvis det kombineres med en stærk smitteopsporing, så vil det også kunne gøre det meget nemmere for personalet i supermarkedet, når kunder blæser på anbefalingerne og opfører sig dårligt.
De kan blot notere nummeret ned på personen og på dem, han har udsat for stor smitterisiko, og så kan de indberette ham, så myndighederne straks kan sørge for, at han bliver testet om nødvendigt med tvang. Og de andre bør straks have tilbud om test og anbefales at passe ekstra godt på, indtil de ved, om han var syg og kunne smitte. Er han fortsat vanskelig og vil skide på reglerne, så bør han spærres inde, i det mindste indtil testen viser, at han er rask. Og er han syg, så kan de andre på listen også nemt og hurtigt findes og blive testet om nødvendigt med tvang. Og har han smittet andre med sin uforsvarlige adfærd, så bør der udstedes en klækkelig bøde.


https://www.klimadebat.dk/forum/coronavirus-frihandel-flyrejser-og-fornuftig-klimapolitik--d7-e3780-s480.php#post_81653
25. jan. 2021
https://www.dr.dk/nyheder
HK Handel: Butiksansatte er bekymrede over kunder, der blæser på anbefalingerne
Det er langt fra alle kunder i landets supermarkeder og dagligvarebutikker, der følger anbefalingerne om at handle alene, holde afstand og bruge håndsprit.
Derfor oplever fagforeningen HK Handel at få flere henvendelser fra medlemmer, der er bekymrede over situationen.
- Nu oplever vi så, måske på grund af en stigende coronatræthed i samfundet, at flere og flere af vores medlemmer bliver overfuset at kunderne, når man forsøger at sørge for, at retningslinjerne bliver overholdt, siger HK Handels formand, Per Tønnesen.
HK Handel ser gerne, at politikerne gør anbefalinger til regler, så der kan sanktioneres mod personer, der ikke følger dem.


Lovpligtige nummerskilte eller nummerveste vil også gøre det meget nemmere for politiet at identificere demonstranter, som kaster med flasker.

Bæring af falsk nummer skal koste en kæmpe bøde og føre til ubetinget fængsel.

Ikke så mange blødsødne dikkedarer.


Jamen kan det betale sig, når folk er coronatrætte og vaccinerne er på vej, og vi snart går foråret i møde.?

Ja, fandme ja.!

Der er stadig 2 vintermåneder tilbage, og vi ved ikke, om det bliver et koldt og vådt forår, og vi ved ikke om foråret hjælper i forhold til f.eks. B117 eller hvad der når at komme til. Og vi ved ikke, om der kommer en ny pandemi, og vi ved heller ikke sikkert, hvor meget vaccinerne bliver forsinkede, eller om de vil være tilstrækkeligt effektive. Det er NU, vi skal blive dygtigere til at bekæmpe smitten med adfærdsregulering.!

­


­
27-01-2021 16:43
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Sverige udviser på alle områder en langt mere ansvarlig tilgang til coronaen end Danmark, herunder også mht. mink og den alm. folkesundhed. Fra Berlingske:

Der var tale om en drastisk beslutning, da den danske regering med statsminister Mette Frederiksen (S) i spidsen tilbage i november beordrede, at samtlige mink i Danmark – herunder avlsdyr – skulle aflives på grund af den muterede coronavariant cluster 5, der spredte sig fra mink til mennesker.

Nu reagerer regeringen i Sverige på truslen fra smittespredningen på landets minkfarme – beslutningen er dog langtfra lige så drastisk som den danske regerings masseaflivning.

Ifølge flere svenske medier bliver der på grund af risikoen for mutationer af coronavirussen indført et forbud i Sverige mod at opdrætte nye minkkuld i 2021.

I modsætning til danske minkavlere får de svenske lov til at beholde avlsdyr, og dermed er der altså mulighed for at genoptage driften, når smittefaren er drevet over.

»Vi har truffet en beslutning om at forbyde parring af mink i 2021. Det sker for at beskytte dyr og mennesker under pandemien,« siger Christina Nordin, der er generaldirektør i Jordbruksverket, til Expressen.

Beslutningen fra den svenske regering kommer på et tidspunkt, hvor minkproduktionen ikke har påvirket udviklingen af coronavirussen i Sverige, skriver SVT. Beslutningen træffes på baggrund af en risikovurdering, lyder det.

»Vores minkindustri er fortsat en risikofaktor, der skal tages i betragtning i kampen mod coronavirus,« siger Per Bolund, finansminister i Sverige.

I løbet af efteråret og vinteren er der konstateret flere smittetilfælde på svenske minkfarme, men ikke smittetilfælde, hvor virussen har muteret, som det var tilfældet i Danmark. Eksempelvis blev der konstateret coronavirus på 13 farme i Blekinge, men der var altså ikke tale om en muteret version.

Med til historien om den knap så drastiske beslutning i Sverige hører, at den svenske minkindustri har relativt få bedrifter og dyr modsat den nu lukkede minkindustri i Danmark.

Det er endnu uvist, hvilken kompensation de svenske minkavlere kan imødese.

I Danmark faldt en politisk aftale på plads tidligere på ugen. Den sikrer milliarderstatning til erhvervet, mens aftalen også giver mulighed for, at minkavlerne kan lægge deres erhverv i dvale frem til 2022.
Redigeret d. 27-01-2021 17:05
27-01-2021 18:41
Jakob
★★★★★
(9243)
­@delphi

Det var sandelig ikke længe, det kunne fastholde din interesse at hjælpe med at stoppe smittespredningen i Danmark, før du igen kørte i den modsatte nederen grøft.

Sverige halter bagefter Danmark i smittebekæmpelsen, og de har ikke oplevet problemer med minkmutanter endnu. Danmark forsøgte i første omgang næsten det samme, men der var tale om en langt større minksmittepool, og smitten løb som en steppebrand fra farm til farm og tilbage ud i samfundet, og så kom den særligt mistænkelige minkmutant, som også spredte sig til mennesker. Du kan med andre ord ikke med rimelighed sammenligne de to landes reaktioner. Men du kan skade dit hjemland ved at svække moralen for smittebekæmpelse med vildfarne postulater.


Hvis du søger en mere fornuftig tilgang til mink end den danske, så vil jeg anbefale dig f.eks. at se på Holland, hvor minkavl for fremtiden er blevet helt forbudt.

Du må også godt glæde dig over, at afviklingen af dansk minkavl pt sandsynligt reducerer risikoen for import af svinepest og flere coronamutanter til Danmark, og der spares hver dag ca. 3.000 tons minkfoder, som nu i stedet kan bruges til andre ting, som f.eks. delvist at mætte underernærede mennesker.
­
27-01-2021 19:51
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
Ja der er ligesom 2 veje:

1) Smittebekæmpelse
2) Inkorporering af sygdommen så flere og flere blive immune.

Og der må man sige Sverige har vist vejen. Et åbent samfund med store menneskeforsamlinger som har afstedkommet dette sese https://www.icuregswe.org/en/data--results/covid-19-in-swedish-intensive-care/

Der er ca. 10 gange flere smittede efteråret 2020 end foråret 2020 og det til trods er der færre patienter som dagligt indlægges på intensiv afdelingerEller et klart bevis på at befolkningen bliver mere og mere immune over for sygdommen.
Redigeret d. 27-01-2021 19:56
27-01-2021 20:17
pifpafpuf
★★★☆☆
(770)
Det er et kæmpe socialt og økonomisk eksperiment vi er vidne til - mere end en konkurrence i lave kontakttal - og man må bare håbe på at evalueringerne bliver apolitiske - hvilket tidsånden nok desværre ikke er til.
Men det handler vel i bund og grund om at evaluere konsekvenserne af at mindske stress i familierne kontra ensomheden hos de , der ingen har - eller er langt fra netværket under nedlukningen.
For der er jo masser at positive følger af nedlukningen både sundhedsfagligt og socialt, ikke minst i børnefamilierne - præcis som afskærmningen af de ældre på plejehjemmene har været hjerteskærende at følge.
Man må derfor håbe at nogen formår at skære et snit så vi i fremtiden får det bedste af alle verdener ud af eksperimentet. l
Mindre transport - mindre stress i dagligdagen.- mindre generel smitte og færre livsstilsygdomme.
27-01-2021 20:40
delphiProfilbillede★★★★★
(7581)
pifpafpuf skrev:
dobbeltpost


Man kan slettet et indlæg ved at trykke rediger og afkrydse slet indlæg

27-01-2021 20:46
pifpafpuf
★★★☆☆
(770)
Tak!
Side 13 af 32<<<1112131415>>>

Deltag aktivt i debatten Coronavirus, frihandel, flyrejser og fornuftig klimapolitik.:

Husk mig

Lignende indhold
DebatterSvarSeneste indlæg
IPCC-chef: "Klimapolitik Omfordeling af Velstand, Ikke Milieupolitik". Thunberg Gore/Soros Rob024-01-2020 20:25
FNs Fordrejede Klimapolitik og Teknokratiets CO2-Økonomi205-12-2019 01:48
Er klimapolitik religion..?4505-12-2019 01:40
Hvad er jeres holdning til Co2 neutrale flyrejser?025-03-2019 09:52
(Aktuel) fransk klimapolitik305-12-2018 10:56
Artikler
Flytrafik
Føler du, at befolkningen bakker op om en vidtgående klimapolitik?
EUs klimapolitik - en succeshistorie? (Mernilds Klumme, januar 2009)
Klimapolitik (Bionyt: 500 svar om klima)
NyhederDato
Slut med billige flyrejser i fremtiden10-09-2009 09:52
Hedegaard samler tænketank om huller i klimapolitik17-11-2008 05:33
LO får sin første klimapolitik19-08-2008 07:54
▲ Til toppen
Afstemning
Hvordan vil Coronakrisen påvirke klimadebatten?

Mindre opmærksomhed om klima

Ingen større påvirkning

Øget opmærksomhed om klima

Andet/Ved ikke


Tak for støtten til driften af Klimadebat.dk.
Copyright © 2007-2020 Klimadebat.dk | Kontakt | Privatlivspolitik